03. Emlakçılık Kursu - 3194 Sayılı İmar Kanunu Nedir ? - Göksen SERİ

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 вер 2024
  • Uzaktan eğitim Emlak danışmanlığı ve Temel emlakcılık sertifika programını grubumuzdan takip edebilir yada www.akademiuzem.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıcalıklı videolar için UA-cam kanalımıza ABONE olabilirsiniz.
    09:00 - 19:00 SAATLERİ ARASINDA İLETİŞİM İÇİN
    ✅ 0850 333 00 07 No'lu telefondan direk iletişime geçebilirsiniz.
    _____________________________________
    7-24 ARANMA TALEBİ BIRAKMAK İÇİN ;
    ✅0 (530) 304 98 98 Whatsapp ya da kısa mesaj olarak "KPSS" yazıp yollamanız yeterli. Eğitim danışmanlarımız size dönüş yapacaktır.
    _____________________________________
    ONLİNE BİLGİ FORMU DOLDURMAK VE EĞİTİM DETAYLARI İÇİN;
    ✅Aşağıdaki linki tıklayarak Online bilgi formunu doldurun Eğitim danışmanlarımız ÜCRETSİZ bilgilendirme için size dönüş yapabilir.
    akademiuzem.co...
    _____________________________________
    :) PAYLAŞ 🍎 ETİKETLE 🌺 KAZAN !!! :)
    Bu reklamı kendi duvarında paylaşıp bir arkadaşını etiketleyen bütün takipçilerimize, EĞİTİM SETLERİNDE % 10 İNDİRİM Kazanma Şansını yakalayın.
    BİZİ TAKİP EDİN ÜCRETSİZ EĞİTİM FIRSATLARINDAN YARARLANIN
    Facebook: pg/AKDMDNYS
    Instagram: akademiuzem
    Twitter: akademiUE
    UA-cam: / akademiuzaktaneğitim
    Gmail: akademiuzem@gmail.com
    Linkedin: www.linkedin.com/in/akademiuzem
    Tumblr: akademidunyasi.tumblr.com
    Skype: Akademi Dünyası

КОМЕНТАРІ • 2

  • @murataydin3815
    @murataydin3815 6 років тому +1

    Kentin tüm sakinlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli olan genel nitelikli, kamu hizmet ve tesisleri üzerinde de imar planlarının uygulanması gerekmektedir. İşte, düzenleme yapılan alanlarda yol, meydan, park, yeşil alan, karakol gibi umumi hizmet alanlarının dışında resmi kurum ve kuruluşlar için ayrılması gereken yerlere ilişkin düzenleme sahasında bulunan parsellerden DOP Haricinde alınan pay miktarlarına kamu ortaklık payı (KOP) denilmektedir

  • @murataydin3815
    @murataydin3815 6 років тому +1

    Kanun koyucu, İmar Kanunu kapsamında gerçekleştirilen parselasyon uygulamasının karşılığı olarak düzenlemeye konu arazilerin belli bir oranın düzenleme ortaklık payı (DOP) adı altında idareye terk edilmesini düzenlemiştir.
    Tarla vasıflı bir arazinin imar parseline dönüştürülmesi sürecinde ortaya konulan idari işlemler karşılığı olarak, düzenleme yapan idarenin düzenleme konusu araziye ortak olduğunu ifade etmektedir. Düzenleme ortaklık payının, düzenleme ile araziden imar parseline dönüşen yerlere yaşanan değer artışının karşılığı olarak belli bir oranın alınması olduğu ifade edilmiştir. (İK m.18)