Rasvoista ei taida kuitenkaan olla tieteellistä yksimielisyyttä. Hieman häiritsee, kun ylistetään pehmeiden rasvojen ylivertaisuutta. Mutta unohdetaan mainita pehmeiden rasvojen prosessoinnissa muodostuvat ongelmat, kuten transrasvat. Myös rypsiöljyissä on transrasvoja. Esimerkiksi ruokavirasto kertoo nettisivuillaan seuraavaa "Transrasvojen vaikutukset veren rasva-arvoihin ovat jopa haitallisemmat kuin tyydyttyneiden rasvahappojen.". Kylmäpuristetut kasviöljyt on tältä osin turvallisempia, ongelma kuitenkin tulee, jos kasviöljyä käytetään esim. paistamiseen. Ruokasuosituksia kritisoiville ei kerrota lähteeksi tutkimuksia pehmeiden rasvojen ja runsaan hiilihydraatin eduista, toisaalta iloitaan, että diabetes on selätetty kun laitetaan pilleriä poskeen. Vähähiilihydraattista ja ketogeenista ruokavaliota kyllä kannattaa jokaisen kokeilla. Tai ainakin opiskella asiaa useista lähteistä. Virallinen "tieto" ei välttämättä lopulta olekaan se oikea tieto (tai ainakaan ainoa oikea). Hiilihydraattien vähentämisestä ja kasviöljyjen välttämisessä (suosien tyydyttyneitä rasvoja mm. lihasta, kalasta jne.) on todella paljon hyviä kokemuksia. Ja hyvät kokemukset ovat usein laajoja, vaikuttaen jaksamiseen, veriarvoihin jne.
Rasvoista ei taida kuitenkaan olla tieteellistä yksimielisyyttä. Hieman häiritsee, kun ylistetään pehmeiden rasvojen ylivertaisuutta. Mutta unohdetaan mainita pehmeiden rasvojen prosessoinnissa muodostuvat ongelmat, kuten transrasvat. Myös rypsiöljyissä on transrasvoja.
Esimerkiksi ruokavirasto kertoo nettisivuillaan seuraavaa "Transrasvojen vaikutukset veren rasva-arvoihin ovat jopa haitallisemmat kuin tyydyttyneiden rasvahappojen.".
Kylmäpuristetut kasviöljyt on tältä osin turvallisempia, ongelma kuitenkin tulee, jos kasviöljyä käytetään esim. paistamiseen.
Ruokasuosituksia kritisoiville ei kerrota lähteeksi tutkimuksia pehmeiden rasvojen ja runsaan hiilihydraatin eduista, toisaalta iloitaan, että diabetes on selätetty kun laitetaan pilleriä poskeen.
Vähähiilihydraattista ja ketogeenista ruokavaliota kyllä kannattaa jokaisen kokeilla. Tai ainakin opiskella asiaa useista lähteistä. Virallinen "tieto" ei välttämättä lopulta olekaan se oikea tieto (tai ainakaan ainoa oikea).
Hiilihydraattien vähentämisestä ja kasviöljyjen välttämisessä (suosien tyydyttyneitä rasvoja mm. lihasta, kalasta jne.) on todella paljon hyviä kokemuksia. Ja hyvät kokemukset ovat usein laajoja, vaikuttaen jaksamiseen, veriarvoihin jne.
Entä aurigon kukan öljy ja siemenet?