שנתיים לג'יימס ווב, פרק 2: האם אנחנו לבד ביקום?
Вставка
- Опубліковано 16 гру 2024
- אנחנו מציינים שנתיים לשיגור טלסקופ החלל ג'יימס ווב, אחת מהיצירות ההנדסיות המרשימות ביותר בתולדות האנושות. הטלסקופ, ששוגר בסוף 2021, נמצא במרחק של מיליון וחצי קילומטרים מכדור הארץ, והוא מצויד ברזולוציה ורגישות חסרות תקדים שמאפשרות לנו לצפות ביקום בצורה שלא הכרנו בעבר. היכולות של ווב לוקחות אותנו למסע בזמן אל ראשית היקום, והשנתיים הראשונות שלו נחשבות להצלחה כבירה.
המטרות העיקריות של ג'יימס ווב הן לחקור את היווצרות והתפתחות הגלקסיות והכוכבים הראשונים, להבין תופעות שמימיות כמו חורים שחורים, ולבחון מה נותן להם את צורתם ותכונותיהם. בנוסף, ווב מיועד לנתח את האטמוספרות של פלנטות רחוקות ולנסות לענות על שאלת השאלות של האנושות: האם אנחנו לבד ביקום?
במסגרת סדרת פודקאסטים בת ארבעה פרקים של "תל אביב 360", נשוחח עם חוקרים מובילים מבית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה באוניברסיטת תל אביב. בפרק השני נדון בשאלה המסקרנת מכולן: האם אנחנו לבד ביקום? נבחן את הנושא עם פרופסור אמריטוס חגי נצר, מבית הספר לפיזיקה ואסטרונומיה.
במהלך השיחה, פרופסור נצר מסביר מדוע ישנה סבירות גבוהה שיש חיים נוספים ביקום, איך אנחנו מחפשים אחריהם, ואיך טלסקופ ג'יימס ווב עשוי לסייע לנו למצוא אותם. נדון גם בשאלות מרכזיות כמו: מהם חיים? איזה סוג של חיים אנחנו מחפשים? איך נדע שמצאנו אותם? ולא פחות חשוב: האם יש חיים מתקדמים ביקום שמחפשים אותנו? ואולי הם כבר מצאו?
מוזמנים להאזין לפודקאסט המיוחד של "תל אביב 360" בהנחיית דרור פויר.
להאזנה לפרקים נוספים "סקרנות יתר"
• סקרנות יתר - תל אביב 360
__________________________________________________
רוצים להשאר מעודכנים ולהתעדכן בפרקים חדשים? מוזמנים להצטרף
לאתר האינטרנט שלנו:
telaviv360.sit...
לעמוד הפייסבוק:
/ tau360podcast
לקבוצת הוואטסאפ השקטה של תל אביב 360 - ערוץ הפודקסטים של אוניברסיטת תל אביב:
chat.whatsapp....