Multumesc , pentru acest mesaj foarte util, in combaterea lichenilor , care apar la pomi La mine a aparut pe un frumos liliac de culoare mov !Va doresc sa aveti o gradina frumoasa si sa fiti sanatos !!! hhj⁷
Am vazut cam tarziu acest video. Combinatia se numeste zeama bordeleza ( cuprocalcica). Cele doua substante se dizolva separat iar apoi se toarna, incet, solutia de sulfat de cupru peste laptele de var , amestecand mereu cu un bat de lemn! multa sanatate si spor!
Ati uitat un aspect important,albirea,care se face toamna și care tine aceste alge și ciuperci departe.Pomii in culoarea lor naturală atrag razele solare care fac ca pomul sa “transpire” toamna și iarna.Cand acest proces se întâmpla aceste microorganisme se dezvolta foarte mult.Daca observați,unde a fost vopsit cu ceva timp in urma nu aveți probleme,ci doar chiar deasupra.Ar fi benefic sa va informați despre beneficiile albirii. 3 kg de var natural, 1,5 kg de argila și 10 litri de apa.Se amesteca,se lasa 4-5 ore la macerat ,se amesteca din nou și se vopsește cu soluția.De preferat toamna,înaintea sezonului de inghet dezgheț. Cu stima Beniamin.Va apreciez efortul depus in aceste clipuri Informaționale.
Va salut! Cunosc această tehnica ,dar nu am prezentat-o deoarece unora li se poate părea ciudat sa vadă un pom alb! Varul cristalizează pe suprafata fulgilor si a oualelo unor dăunatori ceea ce duce la deshidratare, un factor determinant in distrugerea acestora!
Felicitari! Muzica pe fundal , la nivel redus, face sa se inteleaga tot ceea ce impartasesti fara nicio problema. La alti "vloggeri" ai impresia de a fi in club. Multumim pentru sfaturi 😊
Multumim pentru sfaturi! Noi acum am cumparat o livada cu vreo 70 de pomi fructiferi, sunt intr-o stare foarte proasta, netoaletati si plini de licheni. Vom pune in aplicare sfaturile dvs, speram sa reusim!
Domnule Tibi ,tot ce credeți căci ne poate ajuta în legătură cu pomii fructiferi Vă așteptăm cu explicații .Eu personal sunt foarte mulțumit de toate videoclipurile prezentate de dumneavoastră şi Vă urmăresc cu drag.Mult succes în continuare .Nu mă pricep așa bine să scriu la telefoane ,pentru greșeli îmi cer scuze
Tibi,oare lichelele se trag din licheni?! Așa pentru descrețit fruntea!❤😂 Trecând la lucruri utile,faci o treaba minunata și eu îți mulțumesc, ca mi-ai amintit cine dijmuiește munca noastră,dacă nu suntem pe faza!❤🙏👋
Bună seara.Ma bucur că te-am descoperit.Da,am ceva pomi o mică livadă cu tot soiul de pomi și ptr.ca pe soțul meu la luat dzeu.la ceruri eu nu pot lăsa să nu mă ocup cit pot de acești copaci ce el ia plantat și îngrijit cu multă dragoste și pasiune.Doar că anul trecut nu sa mai putut ocupa de ei.Acum luind în atenție toți pomii ptr.ca trebuiesc făcute îngrijirile de primăvară am observat la citiva cireși pitici acești licheni și am intrat imediat să văd ce sit a este ciuperci galbene și cu ce se tratează și da și t de acord cu tine că din cauzae umezelii apar eu avind grădină lîngă un lac de acumularea P.Neamt.Si negasind deocamdatay pe nimeni cine sa mii curețe voi încerca eu așa cum mi-ai arătat.Sper să reușesc la meri și să rezolv și cu lichenii pină voi găsii pe cineva să-mi curețe perii, caișii și prunii ce sunt mai înalți și plini de ramuri tinere pe mijlocul pomului.Multumesc și seară frumoasă.
Singura rugăminte doamna este sa aveți grija sa nu va răniți, sa nu va urcați în pomi sau pe scara! Faceți ceea ce puteți, dacă nu , 1-2 ani pana gasiti pe cineva nu este o problema! Dumnezeu sa odihnească sufletul soțului Dumneavoastră! Îmi pare rau dar pierderea pe care ați suferit-o! Despărțirea de cei dragi întotdeauna este dureroasa și lasa un gol adânc în sufletul fiecăruia dintre noi!
Pe pământ nu influențează cu nimic , din contra ajuta ! Dar dacă totuși doriti puteți aplica aceasta soluție, dar datorita umiditatii vor apărea constant!
Tare de tot și acest filmuleț. Foarte fain explici. Pe înțelesul tuturor. Maaare like!👍👍 Ps. Bună ideea ta de a transforma locul unde a fost porumb într.o livadă Și uite așa învățăm mulți de la tine
Tot respectul pentru dumneavoastră. Am urmărit cu atenție videoclipul referitor la licheni iar în urma vizionării, vă rog să-mi permite-ți să vă pun o întrebare: - în livada mea am câțiva pruni care au acești licheni. - eu am stropit pomii conform indicațiilor dumneavoastră; sulfat de cupru și la 5 zile ulei horticol. Întrebare: 1. Acum pot să-i mai stropesc (îmbăiere) cu sulfat de cupru în care să adaug și var pentru combaterea acestor licheni? Și dacă da....această operațiune se poate face și după ce pomii vor fi tăiați ? Mulțumesc pentru răspuns.
Buna ziua ! Vă mulțumim mult pentru sfaturi ! Sunt de curând pe acest canal, căci numai ce m. am mutat la curte. Am si eu o intrebare, vă rog mult! Am un măr foarte tânăr, care a fost distrus de larvele sfredelitorului ramurilor .L am scos ,ptr ca era total compromis, pe tulpina principală. Cu ce ar trebui să dau pe trunchiurile pomișorilor, ca să nu se mai întâmple așa ceva cu ei , și in ce perioadă? Va mulțumesc anticipat !
Atacul se produce in iulie și august când trebuiesc făcute stropiri împotriva lepidoterelor. Sau puteți folosi tehnica dezvoltat de mine cu capsulele de naftalină. Prezint și in cartea mea aceasta tehnica
Salutare,multumesc pentru toate sfaturile dar nu am vazut nici un vlog cu stropire a pomilor,ce fel de soluti,cand trebuie stropiti , cum,si cat trebie , multumes frumos
Buna ziua ,am ascultat cu interes prezentarea despre liceenii de pe trunchiul copacilor.Multumesc sunt f utile indrumarile.M ar interesa si despre asa numitele bube sau feruci pe trunchiul copacului.Multumesc.
Am licheni și pe gardul metalic care î-mi înconjoară proprietatea. Am să spăl un pom după rețetă dvs .Livada are aproximativ 230 pomi fructiferi . Toți au licheni de anul trecut , în toamnă am observat prezența lor. Î-mi doresc succes ptr. la toamnă acum au pornit în viață și vegetație.
Buna ziua, solutia preparata in combinatia prezentata o avea efect si fara îndepărtarea mecanică? Eu am făcut-o in repaus vegetativ, si apoi am facut varuirea cu sulfat de cupru si var...
Multumesc mult, mult de tot. Eu cred acelas lucru, lichenii se dezvolta acölo unde umiditatea este mare si unde apa stagneaza pe suprafata pomului. Locuesc in nordul Germaniei si aproape toti pomi mei au aceasta problema, dar pentru ca nu au asa coroana mare precum ai tai eu ii perii cind apar asemenea pete. Din Video clipul prezentat am inteles ca nu dauneaza si m-an linisti. Ce am eu si ma nelinisteste si as dori un sfat, de ce crapa coaja copacilor si formeaza santuri adinci pe care eu l-e acoper cu var primavara de frica sa nu se aciueze viermisori.
Buna ziua domnul Tibi.O întrebare rugăminte acum imediat dupa curatire imi recomandați o solutie pentru pomi asi dori comuna pentru ca avem meri pruni ciresi visin nuci si ar fii mai usor in aceiasi pompa. Si 2 tratamentul pentru licheni trebuie facut inainte sau dupa stropirea de dupa tăiere. Ve multumesc foarte foarte frumos.
Ceea ce dati pentru licheni tine loc și de fungicid la prima stropire! Deci o puteți după taiere sa o aplicați doar pe aceasta! Dacă nu , o îmbăiere cu sulfat de cupru este suficienta!
Bună! Sunt foarte interesată de noutățile pe care ni le expui, am tratat pomii până la această dată cu zeamă sulfocalcică și sulfatul de cupru 300 gr/ 10 l apă, după care la dezmugurit voi folosi mospilan oil. Mulți spun că nu este indicată zeama bordeleză, căci despre ea ar fi vorba în clipul tău, în tratamentul la negru, cum se spune! Vă îmbrățișez cu drag și vă aștept cu noutăți!!!🤗🤗
Buna Tibi, urmaresc cu interes materialele oferite de tine si chiar le aplic, iti multumesc ca impartasesti din cunoatintele tale. Am si o intrebare in legatura cu acesti licheni, am in curte trei copaci din familia coniferelor, sunt uriasi din pacate sunt plini de licheni si nu vad cum as putea aplica, curatarea si stropirea lor, este ceva de facut in acest caz sau singura solutie este taierea lor, chiar mi-ar parea rau sa fac asta.
Stimate domn, Te apreciez si te felicit. Si iti multumesc. Daca poti, te rog ajuta-ma. Am cateva tufe de alun la care crengile mai groase sunt pline de licheni. Cu 3 ani in urma am stropit o tufa de alun cu zeama bordeleza 2% undeva la finele lui februarie. Si speram sa scap de licheni. Numai ca la inceputul primaverii am constatat cu durere ca tufa stropita s-a uscat in totalitate.Nu stiu unde am gresit (daca am gresit) si nici nu stiu cum sa scap de acest parazit. Da-mi un sfat ! Multumesc.
Nu s-a uscat de la acea zeama ! Luați mănuși de piele întoarsă și frecați tulpina când vor fi căldurile mari în vara ! Astfel veri scapa de ei , sau cu o perie !
Bună ziua. Acum am venit din livadă unde se curăță copacii si pe o parte din ei am observat acești licheni.Nu se putea mai bine de informațiile dumneavoastră. Dar am cam multi întrebarea mea este daca trebuie ((periati) numaidecat si daca da stropirea se face dupa ce ii tualetam?si fiind o livadă mare 340 350 de copacei are ceva daca ajunge soluție si pe cei sănătoși. Va mulțumesc mult va ador❤toate informațiile.
Numai oameni faini pe aici va multumesc si eu chiar am observat si la mine licheni la cativa pomi . An bogat va doresc la toti
Mulțumesc!
Mulțumim, om minunat și priceput/gospodar, ca îți faci timp sa i înveți și pe altii.👍
Cu plăcere
Mulțumesc, mai bine și mai frumos nu se poate explica. Este o plăcere să văd aceste filmulețe, învăț foarte mult din ele. Aștept următorul video :)
Va mulțumesc!
O expunere competenta.
Mulțumim mult pentru toate sfaturile. Super util tot ceea ce postați pe canal.
Cu plăcere!
Sunt intru tot deacord cu tine ..bine explicat cu licheni..bravoo...imi place să te urmăresc te documentezi foarte bn👍👍👍👍🐰🐰🐰💥🤗
Multumesc frumos pentru sfatul dv.
Chiar am citiva pomi cu licheni si nu stiam cu ce sa-i stropesc.
Succes si numai bine!
Mulțumesc!
Nu m-as fi gandit la asta :). Super sfaturi foarte utile si ma bucur ca ne impartasesti toate aceste lucruri! Felicitari pentru canal!
Mulțumesc!
Multumesc , pentru acest mesaj foarte util, in combaterea lichenilor , care apar la pomi La mine a aparut pe un frumos liliac de culoare mov !Va doresc sa aveti o gradina frumoasa si sa fiti sanatos !!!
hhj⁷
Mulțumesc, mai bine ca d-voastră nimeni, nimeni nu explică. Mulțumim să ne trăiești
Îmi pare bine sa aud ca pot fii de folos!
Cu mulțumiri, o seară bună!
Mulțumesc asemenea!
Multumesc celor care vin cu sfaturi practice.Mult respect d-le Tibi
Cu plăcere!
Am vazut cam tarziu acest video. Combinatia se numeste zeama bordeleza ( cuprocalcica). Cele doua substante se dizolva separat iar apoi se toarna, incet, solutia de sulfat de cupru peste laptele de var , amestecand mereu cu un bat de lemn! multa sanatate si spor!
Da, știu, dar dacă as fi dat denumirea, unii nu ar fi știut despre ce este vorba! Va salut!
Super material,multumesc ca ati faci timp sa ne ajuti cu diverse sfaturi foarte practice
Eu va mulțumesc!
Multumesc frumos. Nu stiam . Sa traiesti .
Ati uitat un aspect important,albirea,care se face toamna și care tine aceste alge și ciuperci departe.Pomii in culoarea lor naturală atrag razele solare care fac ca pomul sa “transpire” toamna și iarna.Cand acest proces se întâmpla aceste microorganisme se dezvolta foarte mult.Daca observați,unde a fost vopsit cu ceva timp in urma nu aveți probleme,ci doar chiar deasupra.Ar fi benefic sa va informați despre beneficiile albirii. 3 kg de var natural, 1,5 kg de argila și 10 litri de apa.Se amesteca,se lasa 4-5 ore la macerat ,se amesteca din nou și se vopsește cu soluția.De preferat toamna,înaintea sezonului de inghet dezgheț. Cu stima Beniamin.Va apreciez efortul depus in aceste clipuri Informaționale.
Va salut! Cunosc această tehnica ,dar nu am prezentat-o deoarece unora li se poate părea ciudat sa vadă un pom alb! Varul cristalizează pe suprafata fulgilor si a oualelo unor dăunatori ceea ce duce la deshidratare, un factor determinant in distrugerea acestora!
Despre ce fel de argila e vorba?lut galben care se gaseste in maluri surpate?sau o argila de la magazin?
@@luigiman4851 de la magazin , dar puteți aplica doar varul !
@@TibiTips inteleg,multumesc de răspuns,ma-m speriat când am văzut ce reacție o avut comentariul meu
Ajunge si 500grame var stins sa i faci cu crengile albe. Am dat eu in iarna. :)
SALUT TIBI.
SĂNĂTATE ȘI SPOR LA TREABA.DRĂGUȚ VLOG.PA.PA.
Frumos prezentat teoretic și practic.
Să fiți mereu ... SĂNĂTOS!
Mulțumesc asemenea!
Multumesc de informatie, frumos explicat pe intelesul tuturor.
Ma bucur ca v-am putut fii de folos!
Mulțumesc frumod pentru material ! Nu știam despre acest "leac" împotriva lichenilor !
Va salut! este un tratament benefic de primavara si are influenta si asupra acestor licheni!
Mulțumim!
Ultima parte a videoclipului foarte interesantă.
Va mulțumesc!
Mulțumesc pentru aceste sfaturi utile. Chiar nu știam cum se combat lichenii. O seară frumoasă!
Mulțumesc asemenea dl Virgil!
Felicitari! Muzica pe fundal , la nivel redus, face sa se inteleaga tot ceea ce impartasesti fara nicio problema. La alti "vloggeri" ai impresia de a fi in club. Multumim pentru sfaturi 😊
Ma bucur!
Un
Multumim pentru sfaturi! Noi acum am cumparat o livada cu vreo 70 de pomi fructiferi, sunt intr-o stare foarte proasta, netoaletati si plini de licheni. Vom pune in aplicare sfaturile dvs, speram sa reusim!
Veți reuși cu siguranță!
Domnule Tibi ,tot ce credeți căci ne poate ajuta în legătură cu pomii fructiferi Vă așteptăm cu explicații .Eu personal sunt foarte mulțumit de toate videoclipurile prezentate de dumneavoastră şi Vă urmăresc cu drag.Mult succes în continuare .Nu mă pricep așa bine să scriu la telefoane ,pentru greșeli îmi cer scuze
Nu va cereți scuze ! Ma bucur si va mulțumesc!
Va multumesc pt sfaturile utile si pe intelesul nostru.
Am niste pruni cu aceasta boala si voi pune in practica cele spuse dvs
Ma bucur
Multumesc pt pretioasele informatii !Ne plac videoclipurile tale !!!
Ma bucur!
Mulțumesc frumos pentru sfaturi, foarte bine explicat . Bravo
Mulțumesc!
Multumesc, foarte folositoare sfaturi.
Cu plăcere!
Multumesc mult pentru explicatiile detailate si utile.
Ma.bucur.pt.sfaturile.pe.care.ni.le.dati.py.ca.ne.ajuta.mult.va
multumim.mult.m.sanatate.va.dorim
Cu plăcere!
Super, mulțumesc pentru explicații
Cu plăcere!
Foarte bine explicat.multe mulțumiri.ai mai căpătat un abonat .succes in continuare
Va salut si va mulțumesc!
Bravo, foarte frumos explicat!
Mulțumesc!
Ce bine că postezi mai des abia aștept și următorul videoclip!
Salut!
Important, interesant. Multumesc!
Cu plăcere!
@@TibiTips %
Meserie și sinceritate felicitări
Mulțumesc!
Felicitări pentru sfaturile utile...Spor la lucru!
Mulțumesc!
Tine-o tot așa 💪
Mulțumesc!
Umiditatea și umbra,la acoperișul orientare spre nord apare același lucru...foarte frumos explicat, mulțumesc
Va salut! Exact! Aveți dreptate!
Mulțumesc pentru sfaturi
Cu plăcere
Vă mulțumim pentru tot!
Cu plăcere
Chiar am problema aceasta la cativa nuci .foarte util clipul pentru mine
Ma bucur!
Tibi,oare lichelele se trag din licheni?! Așa pentru descrețit fruntea!❤😂
Trecând la lucruri utile,faci o treaba minunata și eu îți mulțumesc, ca mi-ai amintit cine dijmuiește munca noastră,dacă nu suntem pe faza!❤🙏👋
Da
Mulțumim o să pun in practica 😊
Cu mare placere!
Mulțumiri !
Cu plăcere!
Succes la toate om bun
Mulțumesc!
Foarte interesant . Mulțumesc
Cu plăcere!
Multumim pt sfaturi, sanatate....
Mulțumesc!
Bună seara.Ma bucur că te-am descoperit.Da,am ceva pomi o mică livadă cu tot soiul de pomi și ptr.ca pe soțul meu la luat dzeu.la ceruri eu nu pot lăsa să nu mă ocup cit pot de acești copaci ce el ia plantat și îngrijit cu multă dragoste și pasiune.Doar că anul trecut nu sa mai putut ocupa de ei.Acum luind în atenție toți pomii ptr.ca trebuiesc făcute îngrijirile de primăvară am observat la citiva cireși pitici acești licheni și am intrat imediat să văd ce sit a este ciuperci galbene și cu ce se tratează și da și t de acord cu tine că din cauzae umezelii apar eu avind grădină lîngă un lac de acumularea P.Neamt.Si negasind deocamdatay pe nimeni cine sa mii curețe voi încerca eu așa cum mi-ai arătat.Sper să reușesc la meri și să rezolv și cu lichenii pină voi găsii pe cineva să-mi curețe perii, caișii și prunii ce sunt mai înalți și plini de ramuri tinere pe mijlocul pomului.Multumesc și seară frumoasă.
Singura rugăminte doamna este sa aveți grija sa nu va răniți, sa nu va urcați în pomi sau pe scara! Faceți ceea ce puteți, dacă nu , 1-2 ani pana gasiti pe cineva nu este o problema!
Dumnezeu sa odihnească sufletul soțului Dumneavoastră! Îmi pare rau dar pierderea pe care ați suferit-o! Despărțirea de cei dragi întotdeauna este dureroasa și lasa un gol adânc în sufletul fiecăruia dintre noi!
Am înțeles domn PROFESOR!
Va salut!
Îți mulțumesc pentru explicații...!👏
Cu plăcere!
Chair că m-am gândit și eu că de ce apar licheni pe copaci , un clip foarte informativ mulțumesc ✌️
Va salut!
@@TibiTips Salut salut si o primavara frumoasa asa de martisor :)
Mulțumesc asemenea!
Ești minunat Tibi. Eu am licheni pe pământ ce să fac. Mulțumesc.
La mine au crescut mulți pe fundația unui gard.
Chiar mă întrebam ce să le fac.
Dacă sunt crescuti pe fundație sau pietre , puteți aplica doar var stins cu o concentrație de 40 %
Pe pământ nu influențează cu nimic , din contra ajuta ! Dar dacă totuși doriti puteți aplica aceasta soluție, dar datorita umiditatii vor apărea constant!
@@TibiTips Mulțumesc mult.
Bine documentat.Multumesc pentru informație.
Cu plăcere!
Foarte fain omu , foarte fain explica!
Mulțumesc!
Este o placere sa te ascult..
Salut! Mulțumesc!
Mulțumesc pentru sfaturi!
Cu plăcere!
Tare de tot și acest filmuleț.
Foarte fain explici.
Pe înțelesul tuturor.
Maaare like!👍👍
Ps. Bună ideea ta de a transforma locul unde a fost porumb într.o livadă
Și uite așa învățăm mulți de la tine
Va salut dl Daniel!
Da e foarte bine ,multumim!
Cu plăcere!
Tot respectul pentru dumneavoastră. Am urmărit cu atenție videoclipul referitor la licheni iar în urma vizionării, vă rog să-mi permite-ți să vă pun o întrebare:
- în livada mea am câțiva pruni care au acești licheni.
- eu am stropit pomii conform indicațiilor dumneavoastră; sulfat de cupru și la 5 zile ulei horticol.
Întrebare:
1. Acum pot să-i mai stropesc (îmbăiere) cu sulfat de cupru în care să adaug și var pentru combaterea acestor licheni? Și dacă da....această operațiune se poate face și după ce pomii vor fi tăiați ? Mulțumesc pentru răspuns.
Acum nu mai dați cu nimic minim 25 zile de la ultma stropire
Tibi cu ce te ocupi? Mai rar oameni să știe atâta Chimie și Biologie. Sper să fi profesor. Mulțumesc pentru videoclipuri!
Va salut! Am o diploma în acest sens ,dar acesta este rodul al pasiunii pentru natura și totodată pentru cel al cunoașterii!
Buna ziua !
Vă mulțumim mult pentru sfaturi !
Sunt de curând pe acest canal, căci numai ce m. am mutat la curte.
Am si eu o intrebare, vă rog mult!
Am un măr foarte tânăr, care a fost distrus de larvele sfredelitorului ramurilor .L am scos ,ptr ca era total compromis, pe tulpina principală.
Cu ce ar trebui să dau pe trunchiurile pomișorilor, ca să nu se mai întâmple așa ceva cu ei , și in ce perioadă?
Va mulțumesc anticipat !
Atacul se produce in iulie și august când trebuiesc făcute stropiri împotriva lepidoterelor. Sau puteți folosi tehnica dezvoltat de mine cu capsulele de naftalină. Prezint și in cartea mea aceasta tehnica
Da,am procedat anul trecut exact cum mai învățat Tibi și îți mulțumesc.Nu au mai apărut acei licheni.
Ma bucur să aud!
Bine de știut!
N-am știut că există tratament pentru asa ceva.MULTUMIRI CU RECUNOSTINTA!
Cu lichenii ne-am lămurit.
Ceva leac pt. lichele aveți? 😊
😂 acelea sunt cel mai greu de combătut!
Da , foarte de folos materialul . Zilele astea voi stropi pomii cu solutia asta .Multumesc ,Tibi .
Da , asa cum am spus este si un tratament benefic , va face numai bine!
Bravo Va multumesc mult
Cu plăcere!
Va multumesc pt tot !
Va salut!
multumim pentru ajutor
Cu plăcere!
Multumesc frumos,am și eu un purul o sa-l tratez cu sulfat de cupru !
Cu plăcere!
Sanatate va doresc !
Mulțumesc!
Salutare,multumesc pentru toate sfaturile dar nu am vazut nici un vlog cu stropire a pomilor,ce fel de soluti,cand trebuie stropiti , cum,si cat trebie , multumes frumos
Da , eu nu sunt adeptul stropirilor! Dar o sa fac un material despre asta!
Mulțumesc cu respect!!!Prunii din apropierea nucului,au făcut licheni.Ce explicație aveți?..
Umiditate mare!
Chiar voiam să gāsesc o soluție pentru indepārtarea lichenilor.Mulțumesc.
Cu plăcere!
Scuze iar revin ,la Nuci se poate stropi pomi cu sulfat de cupru cu var ,multumesc
Da
Sănătate
Bună seara. Spune-mi va rog trebui obligatoriu îndepărtarea mecanică sau scăpam de ei si prin aplicarea de solutie? Multumesc din suflet.
Doar prin soluție fără probleme! Și puteți da simplu și doar cu var!
Sal tibi bune informatiile succes
Mulțumesc!
Multumesc frumos
Sarut mainile! Cu plăcere!
Mulțumesc domnu tibi pentru video
Clip am mulți pomi cu aşa ceva daia putrezea pomi 👍
Va salut!
Chiar aveam curiozitate despre eradicarea lichenilor,multumesc!
Cu plăcere!
Buna ziua ,am ascultat cu interes prezentarea despre liceenii de pe trunchiul copacilor.Multumesc sunt f utile indrumarile.M ar interesa si despre asa numitele bube sau feruci pe trunchiul copacului.Multumesc.
Va salut! O sa facem un clip!
Hallo, Potsdam sa folisesc si la Vita de vie?
Da! Se poate!
Buna si felicitari pr dedicatia cu care te ocupi. Ce atomizor ai, vreau sa renunt la vesnica pompa de mana. Multumesc.
Nu este unul de firma ! Nu sunt adeptul! Luați unul de minim 2 cai putere!
Am licheni și pe gardul metalic care î-mi înconjoară proprietatea. Am să spăl un pom după rețetă dvs .Livada are aproximativ 230 pomi fructiferi . Toți au licheni de anul trecut , în toamnă am observat prezența lor. Î-mi doresc succes ptr. la toamnă acum au pornit în viață și vegetație.
Felicitări pentru livada și roade bogate va doresc! O sa funcționeze cu siguranță, puteți pune o concentrație mai mare de var!
Buna ziua, solutia preparata in combinatia prezentata o avea efect si fara îndepărtarea mecanică?
Eu am făcut-o in repaus vegetativ, si apoi am facut varuirea cu sulfat de cupru si var...
Da , are!
@@TibiTips mulțumesc, sunteți documentat se vede, dar practica te perfecționează, merci!
@@florentinadorobantu6190 cu plăcere!
Bunä seara ,în ce lună se face aceste stropiri mulțumesc
Iunie-iulie
Salut eu unu am dat pe tulpina cu teracalco f bun
Multumesc mult, mult de tot. Eu cred acelas lucru, lichenii se dezvolta acölo unde umiditatea este mare si unde apa stagneaza pe
suprafata pomului. Locuesc in nordul Germaniei si aproape toti pomi mei au aceasta problema, dar pentru ca nu au asa coroana mare
precum ai tai eu ii perii cind apar asemenea pete. Din Video clipul prezentat am inteles ca nu dauneaza si m-an linisti.
Ce am eu si ma nelinisteste si as dori un sfat, de ce crapa coaja copacilor si formeaza santuri adinci pe care eu l-e acoper
cu var primavara de frica sa nu se aciueze viermisori.
Exista o soluție bio si una chimica ! Tot din cauza umiditatii se întâmplă! Este bine si ce faceți dumneavoastră !
Buna ziua domnul Tibi.O întrebare rugăminte acum imediat dupa curatire imi recomandați o solutie pentru pomi asi dori comuna pentru ca avem meri pruni ciresi visin nuci si ar fii mai usor in aceiasi pompa. Si 2 tratamentul pentru licheni trebuie facut inainte sau dupa stropirea de dupa tăiere. Ve multumesc foarte foarte frumos.
Ceea ce dati pentru licheni tine loc și de fungicid la prima stropire! Deci o puteți după taiere sa o aplicați doar pe aceasta! Dacă nu , o îmbăiere cu sulfat de cupru este suficienta!
Mulțumim frumos
Cu plăcere!
Bună! Sunt foarte interesată de noutățile pe care ni le expui, am tratat pomii până la această dată cu zeamă sulfocalcică și sulfatul de cupru 300 gr/ 10 l apă, după care la dezmugurit voi folosi mospilan oil. Mulți spun că nu este indicată zeama bordeleză, căci despre ea ar fi vorba în clipul tău, în tratamentul la negru, cum se spune! Vă îmbrățișez cu drag și vă aștept cu noutăți!!!🤗🤗
Doar la negru este indicata ! In verde , nepreparata corespunzator, va poate arde mugurii ! Este ok și ceea ce folositi dumneavoastră! Sarut mainile!
Buna Tibi, urmaresc cu interes materialele oferite de tine si chiar le aplic, iti multumesc ca impartasesti din cunoatintele tale. Am si o intrebare in legatura cu acesti licheni, am in curte trei copaci din familia coniferelor, sunt uriasi din pacate sunt plini de licheni si nu vad cum as putea aplica, curatarea si stropirea lor, este ceva de facut in acest caz sau singura solutie este taierea lor, chiar mi-ar parea rau sa fac asta.
Nu ii tăiați! Lăsații astfel ! Conifere suporta mai ușor lichenii
super interesant
Mulțumesc!
Stimate domn, Te apreciez si te felicit. Si iti multumesc. Daca poti, te rog ajuta-ma. Am cateva tufe de alun la care crengile mai groase sunt pline de licheni. Cu 3 ani in urma am stropit o tufa de alun cu zeama bordeleza 2% undeva la finele lui februarie. Si speram sa scap de licheni. Numai ca la inceputul primaverii am constatat cu durere ca tufa stropita s-a uscat in totalitate.Nu stiu unde am gresit (daca am gresit) si nici nu stiu cum sa scap de acest parazit. Da-mi un sfat ! Multumesc.
Nu s-a uscat de la acea zeama ! Luați mănuși de piele întoarsă și frecați tulpina când vor fi căldurile mari în vara ! Astfel veri scapa de ei , sau cu o perie !
salut. laptele de consum se poate aplica la pomi fructiferi..si in ce concetratie? si la ce intervale?
eu nu folosesc niciun tratament.
Foarte bine ! Vezi ca este un clip la mine pe canal despre solutia de lapte! Se poate folosi împotriva rapanului si fainarii la pom!
Felicitari!
Mulțumesc!
Si noi stropim cu sulfat de cupru. Acum am inteles de ce. Multumesc!
Cu plăcere!
Mulțumim Tibi..!!As avea o întrebare..:pentru umflăturile de pe tulpina pomului știi vre un remediu..!??
Doar stropiri pe baza de cupru!
@@TibiTips mulțumesc pt răspuns..!!
Bună ziua. Acum am venit din livadă unde se curăță copacii si pe o parte din ei am observat acești licheni.Nu se putea mai bine de informațiile dumneavoastră. Dar am cam multi întrebarea mea este daca trebuie ((periati) numaidecat si daca da stropirea se face dupa ce ii tualetam?si fiind o livadă mare 340 350 de copacei are ceva daca ajunge soluție si pe cei sănătoși. Va mulțumesc mult va ador❤toate informațiile.
Nu sunt probleme dacă atinge! Dacă nu sunt prea mulți licheni nu este nevoie sa ii dati jos! Doar o stropire este suficienta!
Si daca varuim trunchiul copacului serveste cu ceva?
Da, contează destul de mult!