Büyük Tuvalete Gidiyorum Fakat Yapamıyorum! | Zorlanmanın Sebepleri Nelerdir?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 20 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 73

  • @TaxiDriver1976...
    @TaxiDriver1976... 11 місяців тому +3

    Hocam 16 Yasindayim yaklasik 5aydir var anlatacagim olay surekli kabizim duzgun tuvalete gidemiyorum ve 3-4 gun tuvalete gitmeyince ozellikle okul veya disaridayken birden karnim agriyor hafif bir ishal oluyorum nerdeyse 4 aydir hep ayni olayi yasiyorum sosyal hayatimi olumsuz etkiliyor ve midemde surekli bir sislik hissi var surekli karnimda gurultular geliyor ve kabizligim var ne yapmam lazim

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  11 місяців тому +4

      Evladım sana geçmiş olsun. Konuyu ailene açarak, bulunduğunuz bölgede bir Çocuk Hastalıkları veya Çocuk Cerrahisi Uzmanı’na başvurmanız uygun olur. Acil şifa dileğimizle. @TaxiDriver1976...

  • @cimbomultraslan
    @cimbomultraslan 5 місяців тому +2

    Hocam ben 16 yaşındayım 2,3 günde bir büyük tuvalete çıkıyorum ondada çok zorlanıyorum ıkınıyorum yinede az yapıyorum sorun nedir acaba ?

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  5 місяців тому +1

      @cimbomultraslan Evladım sana geçmiş olsun. Ekibimiz, 18 yaşın üzerindeki erişkin hastaları tedavi etmektedir. Konuyu ailene açarak, bulunduğunuz bölgede bir Çocuk Hastalıkları Uzmanı’na başvurmanız uygun olur. Acil şifa dileğimizle.

  • @ZeynepEren-d5q
    @ZeynepEren-d5q Рік тому +2

    Hocam merhaba her tuvaletimde elimle müdahale ediyorum ancak böyle yapabiliyorum. 2 kez makat apsesi çıktı. Genel cerraha muayene oldum anüsün tam kapanmadığını ve bir de sarkmadan bahsetti.tuvaletimi yaptıktan bir süre sonra tekrar gittiğimde yine kirli olduğınu görüyorum. Gittiğim cerrah cerrrahi bir tedavisi olmadığını söyledi. Normal dışkılama için ne yapabilirim?😮çok teşekkür ederim .

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Рік тому

      Geçmiş olsun. Ekibimiz sanal ortamda farklı bir hekimin tanısı sonrasındaki sorulara yorum yapmamaktadır. Sorunuzu muayeneyi gerçekleştiren hekime yöneltmeniz gerekir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @YusufGulmez-rz3km
    @YusufGulmez-rz3km 4 дні тому

    çift çene ameliyatı oldum 1 ay 10 gündür sıvı beselniyorum son 4 günde yaşamaya başladım bu sorunu olduktan sorna 2 veya 3 kez gittim son 4 günde böyle oldu ayağa kalkınca dışkı çıkıyormuş gibi oluyor ne yapabilirim ?

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  3 дні тому

      @YusufGulmez-rz3km Geçmiş olsun. Mevcut sorun için, bulunduğunuz bölgede Gastroenteroloji (İç Hastalıkları) alanında çalışan bir hekime muayene olmanız uygun olur. Acil şifa dileğimizle.

  • @Akgnbrn00
    @Akgnbrn00 4 дні тому

    Merhaba hocam,ben 21 yaşındayım ve yaklaşık 2 hafta olucak ilk haftalarda tıkanma yaşıyordum büyük tuvaletimi yaparken sonraki hafta ise tuvaletimi 2 veya 3 gün aralıklarla çıkmaya başladım sonraki günler ise karnımda şişlik olmaya,tuvaletim gelmemeye ve her ağızdan gaz çıkarmak istediğimde midem ağzıma gelmeye başladı sizce ne yapmalıyım.

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  4 дні тому +1

      @Akgnbrn00 Evladım geçmiş olsun. Mevcut sorunların için, bulunduğun bölgede bir Gastroenteroloji (İç Hastalıkları) Uzmanı’nın takip ve tedavisi altında olman ve önerilerine göre hareket etmen uygun olur. Acil şifa dileğimizle.

    • @Akgnbrn00
      @Akgnbrn00 4 дні тому

      @DrTaviloglu çok teşekkürler hocam tavsiyeleriniz için..🙏❤️

  • @Lisaa_05
    @Lisaa_05 4 місяці тому +1

    hocam 12 yaşındayım büyük tuvalete çıkıyorum zorluyorum zorluyorum yapamıyorum sonra karnim fena ağrıyor gine gidiyorum yapamıyorum sorun nedir?

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  4 місяці тому

      @Lisaa_05 Evladım sana geçmiş olsun. Ekibimiz, 18 yaşın üzerindeki erişkin hastaları tedavi etmektedir. Konuyu ailene açarak, bulunduğunuz bölgede bir Çocuk Hastalıkları Uzmanı’na başvurmanız uygun olur. Acil şifa dileğimizle.

  • @Bot-ik2me
    @Bot-ik2me 3 місяці тому +1

    Merhaba hocam makat çatlağım vardı hastaneye gitmedim kendiliginden iyileşti ama tuvalete çıktığımda çok zorlanıyorum ve tam boşaltamama sorunum var daralma olmuş olabilir mi? Yada böyle bişey olduysa ne tavsiye edersiniz?

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  3 місяці тому

      @Bot-ik2me Geçmiş olsun. Ekibimiz sanal ortamda, muayene olmayan bir hastanın, kendi yorumu üzerinden yönelttiği sorulara yorum yapmamaktadır. Bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. 2012 yılından beri yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @InancUgur-xx4jv
    @InancUgur-xx4jv Рік тому +1

    Doktor karnımda yanlardan guruldama sesi ortadan her bölgeden guruldama geliyor bu bağırsak olabilir mi ağrı var karnımın her bölgesinde bu lavabo yapamamakla mı alakalı bir durum yoksa ibs mi var bende yoksa başka bişey mi var yardım edin

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Рік тому

      Geçmiş olsun. Mevcut sorun için, bulunduğunuz bölgede Gastroenteroloji (İç Hastalıkları) alanında çalışan bir hekime muayene olmanız uygun olur. Acil şifa dileğimizle.

  • @semakarakuzu176
    @semakarakuzu176 6 місяців тому +9

    Merhaba bende çok fazla tuvalette kalıyorum ama yinede az oluyo tuvaletten çıkıyorum saatlerce tuvalete git gel yapıyorum karnım şişiyor ve sesler geliyor bazende tuvaletimi yapmama rağmen yine tuvalet ihtiyacım varmış gibi gidiyorum agrıyor bazende kan geliyo

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  6 місяців тому +3

      @semakarakuzu176 Geçmiş olsun. Dışkılama zorluğu, dışkının tam boşalamaması, makat ağrısı ve makattan kanama gibi yakınmalarınız: hemoroid, makat çatlağı, makat sarkması, divertiküler bağırsak hastalığı, bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, rektosel, soliter rektal ülser sendromu, anismus vb. çok değişik nedenlerle ortaya çıkabilir. Bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. 2012 yılından beri yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @zehrakaya9474
    @zehrakaya9474 Рік тому +1

    Merhaba hocam bende büyük tuvaletimi biraz yapıyorum tamamını yapıyorum elimle müdahale ediyorum ozaman tamamen yapıyorum acı falan yok bana ne önerirsiniz şimdiden teşekkürler

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Рік тому +1

      Geçmiş olsun. Parmak veya el yardımı ile dışkılama yapılması, ciddi bir dışkılama zorluğu olduğuna işaret eder. Kronik kabızlık, tuvalette uzun süre oturma ve aşırı ıkınma yapma gibi alışkanlıkların, dışkılama zorluğuna yol açtığı bilinmektedir. Dışkılama zorluğu: hemoroid, makat çatlağı, huzursuz bağırsak sendromu (İBS), makat sarkması, rektosel, anismus (makatın aşırı kasılması), bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, fekalom, vb. çeşitli nedenlerle görülür. Uzun süreli dışkılama zorluğu, gaz ve dışkı kaçırmaya neden olabilir. Bu tür bir durumda öncelikle detaylı bir makat muayenesi ve ardından bazı tetkikler yaptıktan sonra tanı konulur ve ona uygun tedavi düzenlenir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.
      @zehrakaya9474

  • @fatih.i
    @fatih.i 8 місяців тому +1

    Hocam ben bir ara sıkıştım lavabo olmadığı için kendimi biraz tuttum ve sonrasında içimde sanki bişey yırtılmış patlamış gibi bişey oldu ondan sonra lavaboya gittim ve dışkıda kan geldi o günden beri rahat dışkı yapamıyorum tam boşaltamama yaşıyorum zorlanıyorum?

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  8 місяців тому +1

      Geçmiş olsun. Dışkının tam boşalamaması: hemoroid, makat çatlağı, bağırsak yapışıklığı, huzursuz bağırsak sendromu (İBS), makat sarkması, divertiküler bağırsak hastalığı, bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, rektosel, soliter rektal ülser sendromu, anismus vb. çok değişik nedenlerle ortaya çıkabilir. Bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. 2012 yılından beri yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz. @fatih.i

  • @InancUgur-xx4jv
    @InancUgur-xx4jv Рік тому +1

    Merhabalar hocam popomda et gibi bişey var ve sert içini açasım geliyor kasılıyor bir de midem ve bağırsaklarım gurulduyor genellikle bağırsağım gurulduyor Lavabo yapamiyorum lavaboya gittiğim zaman elimle yapıyorum başka olmuyor o da zar zor oluyor karnım şiş ağrıyor sızlıyor ve guruldama oluyor guruldama var.

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Рік тому

      Geçmiş olsun. Karında guruldama, şişlik ve ağrı gibi yakınmalarınız için bir iç Hastalıkları (Gastroenteroloji) Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. Makatta et parçası, dışkılama zorluğu ve parmak desteği yakınmalarınız ise: basur (hemoroid), makat çatlağı, makat darlığı, makat sarkması, rektosel, anismus (makatın aşırı kasılması), bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, vb. çeşitli nedenlerle görülür. Bu sorununuz için bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @remziyesenkul3258
    @remziyesenkul3258 9 місяців тому

    Hocam benim büyük abdest bakkala girdiği an makak düzleşmesinin dışkı dışarıya atmıyor çok zorlanıyorum bir de sürekli bağırsak boşalmıyor idrarımda durmuyor nedendir bize bir cevap

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  9 місяців тому

      Geçmiş olsun. Dışkılama zorluğu: haftada üç defadan seyrek dışkılama olması, dışkılamaların % 25’inden fazlasında aşırı ıkınma olması, sürekli gevşek veya sert dışkı olması, dışkılamaların % 25’inden fazlasında dışkıyı tam boşaltamama hissi olması, dışkılamaların % 25’inden fazlasında dışkının takılma veya engellenme hissinin olması ve parmak desteğiyle dışkılama olması ile belli olur. Uzun süreli hareketsizlik, liften fakir beslenme, yetersiz su alımı, yoğun alkol tüketimi, tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidi), şeker hastalığı (diyabet), bazı kas hastalıkları, bağırsak yapışıklığı, huzursuz bağırsak sendromu, makat sarkması, divertiküler bağırsak hastalığı, bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, rektosel, anismus vb. çok değişik nedenler dışkılama zorluğuna neden olabilir. Spazm giderici ilaçlar, ağrı kesiciler (özellikle morfin türevleri), sakinleştirici ilaçlar, bazı mide ilaçları, Parkinson ilaçları, demir, kalsiyum ve morfin içeren ilaçlar kabızlığa neden olurlar. Bu sorun en sık olarak: basur (hemoroid), makat çatlağı, makat darlığı, huzursuz bağırsak sendromu (İBS), makat sarkması, rektosel, anismus (makatın aşırı kasılması), bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, fekalom, vb. çeşitli nedenlerle görülür. Tuvalette uzun süre oturma ve aşırı ıkınma yapma gibi alışkanlıkların, dışkılama zorluğuna yol açtığı bilinmektedir. Sorununuz için bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. 2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz. @remziyesenkul3258

  • @mehmetcansenol5679
    @mehmetcansenol5679 5 місяців тому +1

    Hocam 12 gündür büyük tuvaletimi yapamıyorum zeytinyağı içsem düzelir mi?

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  5 місяців тому +1

      @mehmetcansenol5679 Geçmiş olsun. Mevcut sorun için, bulunduğunuz bölgede Gastroenteroloji (İç Hastalıkları) alanında çalışan bir hekime muayene olmanız uygun olur. Acil şifa dileğimizle.

    • @fikretaybar2701
      @fikretaybar2701 3 місяці тому

      Saygılar hocam 72 yaşındayım bir seneden beri bende bu rahatsızlığı çekiyorum ilk tuvalete.oturdugumda çıkacakmış gibi oluyor zor oluyor ne önerirsiniz hocam iyiki varsiniz

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  3 місяці тому

      @@fikretaybar2701 Geçmiş olsun. Tanımladığınız sorunu, ‘’dışkılama zorluğu’’ olarak adlandırmaktayız. Dışkılama zorluğu: basur (hemoroid), makat çatlağı, makat darlığı, huzursuz bağırsak sendromu (İBS), iltihabi bağırsak hastalığı, makat sarkması, bağırsak fıtıklaşması (rektosel), makatta aşırı kasılma (anismus), bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, makat kanalı ülseri (soliter rektal ülser), dışkı taşlaşması (fekalom), vb. çeşitli nedenlerle görülür. Tuvalette uzun süre oturma ve aşırı ıkınma yapma gibi alışkanlıkların, dışkılama zorluğuna yol açtığı bilinmektedir. Sorununuz için bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. 2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @oyuncuyuzbis
    @oyuncuyuzbis 6 місяців тому +1

    hocam benimde makatımı sanki yırtıyorlar kesiyorlar gibi yapıyorum tuvaletimi çok zorlanıyorum

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  6 місяців тому

      @bnfbngfbfgbgfbfgbgfbfg Geçmiş olsun. Makatta yırtılma hissi: makat çatlağı, makat fistülü ve apsesi, makat darlığı, makatın aşırı kasılması (anismus), makat kanseri, rektum kanseri, kriptit, proktit, iltihabi bağırsak hastalıkları, cinsel temasla bulaşan hastalıklar, makat siğili, soliter rektal ülser sendromu, vb. hastalıklarda görülür. Sorununuz için bulunduğunuz bölgede, bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. 2012 yılından beri yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

    • @oyuncuyuzbis
      @oyuncuyuzbis 6 місяців тому

      @@DrTaviloglu daha öncede olmuştu ama belli bir süre sonra geçti sonra tekrar başladı ara sıra oluyor sonra kendiliğinden kayboluyor sürekli katı yiyeceklerden olurmu hocam

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  6 місяців тому

      @@oyuncuyuzbis Tarafınıza yeterli bilgilendirme ve yönlendirme yapılmıştır. Bundan sonraki sorularınızı, muayene olacağınız hekime yöneltmeniz gerekir. Acil şifa dileğimizle.

  • @CemilSefil-c2k
    @CemilSefil-c2k 7 днів тому

    Hocam merhaba Ben bundan 10 gecdi basur oldum yeni kanama oldu ardindan tuvalete cikamama basladi cikmakda zorlaniyorum icerde sislik var ikitane meme seklinde Gaz cikarmakda bile zorluk celiyorum likes basima Boyle bisey geldi ne yapmam gerekiyo

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  6 днів тому

      @CemilSefil-c2k Geçmiş olsun. Makatta şişlik ve kanama: basur (hemoroid), makat çatlağı, makat fistülü, kıl dönmesi, iltihabi bağırsak hastalığı, makat kanseri, rektal polip, makat siğili, proktit, cinsel temasla bulaşan makat hastalıkları, vb. nedenlerle olabilir. Ele gelen şişlik, zaman içinde gerileyip, tekrar oluşabilir. Bu tür bir durumda, öncelikle detaylı bir makat muayenesini takiben, bazı tetkikler yapmak gerekebilir. Bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmanız yararlı olur. 2012 yılından beri yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @AgshinGuliyev-v2l
    @AgshinGuliyev-v2l Місяць тому

    hocam merhabalar.3 ay once hemeroid ameliyati oldum.Halen kanamam ve akintim var.Diskilama sirasinda ilk cok iyi diskiliyorum agri sizi olmadan amma sonradan bir ikinma geliyor ve diskilama yapamiyorum.sanki bagirsagim aniden daraliyor gibi bir hiss oluyor...

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Місяць тому

      @AgshinGuliyev-v2l Geçmiş olsun. Ekibimiz ameliyat sonrasındaki sorular ile ilgili sanal ortamda yorum yapmamaktadır. Lütfen ilgili ameliyatı gerçekleştiren cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. 2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 (WhatsApp hattı) veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonlarından ulaşabilirsiniz.

  • @cansunurdelbesoglugil1224
    @cansunurdelbesoglugil1224 5 місяців тому

    Merhabalar Korhan Hocam, Soruma cevap verirseniz çok sevinirim Ben şu an 21 yaşındayım ergenliğe girdiğimden beri kronik kabızlık çekiyorum. Yıllar geçtikçe bu durum daha da kötü olmaya bailadı hiçbir hap hiçbir lağman bir süreden sonra işe yaramadı. En son kolonosopi yaptırdım ama hiçbir sonuç yok temiz çıktı. Sinemaki otunu bilirsiniz bir tek onun sayesinde tuvalete çıkabiliyorum ve hiç kesintisiz 4 5 senedir her akşam demleyip içmezsem tuvalete asla çıkamıyorum. Artık karaciğerimde toksin oluşmaya başladı ve sinameki vücudumu dehidrasyona soktuğu içinde sürekli kum geçiriyorum. Bunun yanında o otu içtiğim için hep halsiz ve yorgunum. Bazen bırakmayı deniyorum ama en son denediğimde 7 gün hiçbir şekilde çıkmadım ve en son dayanamayıp yine içtim. Yıllardır böyleyim artık bu durumdan kurtulmak istiyorum. Hiç bağırsak hareketim yok bağırsaklarımın su almadığını düşünüyorum çünkü dışkım da çok sert oluyor sinameki içmezsem. Bir şekilde cevap verirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler. Saygılarımla..

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  5 місяців тому

      @cansunurdelbesoglugil1224 Geçmiş olsun. Haftada üç defadan seyrek dışkılama; zorlu dışkılama durumu veya kabızlık olarak adlandırılır. Toplumun % 20’sine yakınının, kabızlık ile mücadelede, çeşitli bitkisel çaylar (özellikle sinameki içerenler) veya dışkı gevşetici (laksatif) ilaçlar kullandığı bilinmektedir. Bu çayları veya ilaçları hastalar kolaylıkla market, aktar, internet ortamı veya eczanelerden temin etmektedirler. Bu çayların veya ilaçların düzenli ve uzun süreli kullanımında ‘’melanozis koli’’ olarak adlandırılan bağırsaklarda fonksiyonel bozukluk, makat darlığı, ileride gaz ve dışkı kaçırmaya yol açabilecek makat kaslarında zayıflama, tansiyon düşmesi (hipotansiyon), kabızlığın şiddetlenmesi, bağırsak kanseri riskinin artması ve bu çayları veya ilaçları kullanmadan dışkı yapamamak gibi sorunlara neden olur. Bu nedenle, kişilerin rastgele dışkı gevşetici (laksatif) çay veya ilaçları kullanmak yerine, hekime başvurarak altta yatan sorunun belirlenmesi ve ana nedene yönelik tedavi uygulanması uygun olur. Kabızlık araştırmasını, çok boyutlu olarak ele almak gerekir. Bölgenizde bir İç Hastalıkları (Gastroenteroloji) Uzmanı’na başvurmanız yararlı olur. 2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @ArifRustem-n3w
    @ArifRustem-n3w 11 місяців тому

    Hocam iy günler 2 aydir sorun yasyorum büyük tüvaletimde sabahlari biraz yine iy öglen gece hic yapanyorum krem kulanyorum az yardimci olyo şimdiden resekkurler hocam .

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  11 місяців тому +1

      Geçmiş olsun. Büyük tuvalet yapamama veya dışkılama zorluğu: basur (hemoroid), makat çatlağı, makat darlığı, huzursuz bağırsak sendromu (İBS), makat sarkması, rektosel, anismus (makatın aşırı kasılması), bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, fekalom, vb. çeşitli nedenlerle görülür. Tuvalette uzun süre oturma ve aşırı ıkınma yapma gibi alışkanlıkların, dışkılama zorluğuna yol açtığı bilinmektedir. Sorununuz için bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz. @user-jn7ds2mj5g

  • @acsekertv9106
    @acsekertv9106 Рік тому +2

    Hocam babam uc aydır büyük tuvaletını yapamıyor ılacla ısal oluyor tam bosaltım olmuyor dıyor sıskınlık oluyor 3 aydır böyle ama halsızlık yok ıstahsızlık yok cıddı mıdır

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Рік тому

      Geçmiş olsun. Dışkının tam boşalmaması hissi: hemoroid, makat çatlağı, bağırsak yapışıklığı, huzursuz bağırsak sendromu (İBS), makat sarkması, divertiküler bağırsak hastalığı, bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, rektosel, soliter rektal ülser sendromu, anismus vb. çok değişik nedenlerle olabilir. Bulunduğunuz bölgede bir İç Hastalıkları (Gastroenteroloji) veya Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.
      İlgili videolar
      ua-cam.com/video/wKDF9DPvuCg/v-deo.html
      ua-cam.com/video/iY2XLLJFMUE/v-deo.html
      ua-cam.com/video/UrB_kIszD4E/v-deo.html
      ua-cam.com/video/m0o9zIVS0xE/v-deo.html
      ua-cam.com/video/7-tdQlEMe-A/v-deo.html
      ua-cam.com/video/Zvhc0Kc2Uvw/v-deo.html
      ua-cam.com/video/OhDM_XQmfnU/v-deo.html

  • @necibeteke8098
    @necibeteke8098 Рік тому

    Hocam bendede var aynı sorun ikinarak yapıyorum kabızlık olmamasına ragmen

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Рік тому +2

      Geçmiş olsun. Dışkılama zorluğu: haftada üç defadan seyrek dışkılama olması, dışkılamaların % 25’inden fazlasında aşırı ıkınma olması, sürekli gevşek veya sert dışkı olması, dışkılamaların % 25’inden fazlasında dışkıyı tam boşaltamama hissi olması, dışkılamaların % 25’inden fazlasında dışkının takılma veya engellenme hissinin olması ve parmak desteğiyle dışkılama olması ile belli olur. Dışkılama zorluğu veya güçlüğü: basur (hemoroid), makat çatlağı, makat darlığı, huzursuz bağırsak sendromu (İBS), makat sarkması, rektosel, anismus (makatın aşırı kasılması), bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, fekalom, vb. çeşitli nedenlerle görülür. Tuvalette uzun süre oturma ve aşırı ıkınma yapma gibi alışkanlıkların, dışkılama zorluğuna yol açtığı bilinmektedir. Sorununuz için bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz. @necibeteke8098

  • @nevinaltunoren1818
    @nevinaltunoren1818 Рік тому

    3 aydır sürekli tuvalete çıkıyorum bağırsaklarında kasıklara doğru ve önünde ağrı var ibs varlığım şekerli şeylerden şüphelendim kestim ama hala aynı aksama kadar en az 6 kez büyük abdest yapıyorum çok hızlı çalışıyor galiba oğlum dr arkadaşları baktı kolonoskopide oldum temiz ama bu ağrılar bitmiyor normalde kabizimdir bu 2 aydır sık çıkıyorum biktim ya ölüm temizliktir

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Рік тому

      Geçmiş olsun. Mevcut sorun için, bulunduğunuz bölgede Gastroenteroloji (İç Hastalıkları) alanında çalışan bir hekimin takip ve tedavisi altında olmanız uygun olur. Acil şifa dileğimizle.

    • @haticegungor9347
      @haticegungor9347 Рік тому

      Doktorum bende bagirsak hasraligindan muzdaribim.buyuk zbdestimi yapamiyorum.majatta sikisip kaliyor makattan su vererekbazende parmagimla baski yaparak zorla diskimi cikartabiliyorum bundan 10 sene once Guven Hastahanesinde amaliyat oldum.bagirsak fitigi teshidj koydu doktor ama hic bir faydasi olmadi hala bu sikintiyi cekiyorum 5 sefer koloniskopi oldum majatrzn su ve hava verdiler hic bir caresi olmadi gecen yil.baska bur doktora gittim suzi doktir zmaliyat ememux dedi ilzc tedavidi verdi ama onunda faydasi olmuyor cok zor durumdayim duzinle nasil.iletusime gecebilirim

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Рік тому

      @@haticegungor9347 Geçmiş olsun. Makat çıkışında tıkanıklık, dışkının boşaltımı veya atılımı ile ilgili sorun bulunması ‘’tıkayıcı tipte dışkılama’’ olarak adlandırılır. Bu sorun: makat sarkması, rektosel, makat darlığı, anismus, soliter rektal ülser sendromu, vb. sorunlarda görülür. Bu tür bir durumda incelemelere detaylı bir makat muayenesi ile başlanır, bazı tetkikler sonrasında tanı konulur ve nedene uygun tedavi şeması düzenlenir. Yoğun hasta akışımız ve her gün çok sayıda telefon aldığımız için, ekibimiz muayene edilmeyen hastalar ile telefon veya sanal ortamda elektronik posta, WhatsApp, sosyal medya vb. yöntemlerle ön görüşme yapmamaktadır. Buna karşın, ekibimiz hasta sorularını, tüm hastaların benzer durumlarda yararlanabilmesi amacı ile sadece forum ortamında veya Prof. Dr. Korhan Taviloğlu ve Taviloğlu Proktoloji Merkezi’ne ait, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya kanalları ve You Tube kanalı üzerinden yanıt vermektedir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @buzdevriii1178
    @buzdevriii1178 7 місяців тому

    Hocam merhaba omurilik felcim var tam 1 haftadır büyük tuvaletimi yapamıyorum.

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  7 місяців тому

      Geçmiş olsun. Bakıma muhtaç, yatalak, DMD (Duchenne Musküler Distrofi) gibi bazı kas hastalıkları, ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) gibi bazı sinir hücrelerinin hastalıkları veya felçli hastalarda hareketsizliğe bağlı olarak kronik kabızlık sorunu gelişir. Sürekli olarak ilaca bağımlı olmak yerine, şayet mümkünse doğal yöntemler ile sorunu çözmek daha uygun olur. Burada, liften zengin beslenme ve probiyotiklerin rolü çok önemlidir. Liften zengin gıdalar arasında: incir, armut, çilek, böğürtlen, bezelye, nohut, fasulye, bakla, mercimek, enginar, meşe palamudu kabağı, Brüksel lahanası, şalgam, keten tohumu, fındık, kinoa, chia, Hindistan cevizi, avokado, vb. sayılabilir. Bu gıdalar bakım hastalarına blender’da öğütülerek mama veya püre şeklinde verilebilir. Vücut için yararlı olduklarına inanılan, bazı besinlerde bulunan veya gıda takviyesi olarak alınabilen canlı mikroorganizmalara probiyotik adı verilir. Gıdalarda bulunan bağırsak dostu olan probiyotikler ise: yoğurt, ayran, keçi sütü, süzme peynir, kefir, turşu (salatalık ve lahana), zeytin (pastörize edilmemiş), nar ekşisi, sirke, şalgam ve bitter çikolatadır. Bu tür hastaların takip ve tedavilerinin; Nöroloji, İç Hastalıkları (Gastroenteroloji), Radyoloji ve Patoloji gibi uzmanlık dallarının birlikte çalıştıkları bir Tıp Fakültesi veya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yürütülmesi uygun olur. Acil şifa dileğiyle. @buzdevriii1178

  • @youtubekaan1761
    @youtubekaan1761 7 місяців тому

    Hocam merhaba ben tuvalete 2 günde 1 çıkabiliryorum ve zor çıkıyor

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  7 місяців тому

      Geçmiş olsun. Büyük tuvalette zorlanma: basur (hemoroid), makat çatlağı, makat darlığı, huzursuz bağırsak sendromu (İBS), iltihabi bağırsak hastalığı, makat sarkması, bağırsak fıtıklaşması (rektosel), makatta aşırı kasılma (anismus), bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, makat kanalı ülseri (soliter rektal ülser), dışkı taşlaşması (fekalom), vb. çeşitli nedenlerle görülür. Tuvalette uzun süre oturma ve aşırı ıkınma yapma gibi alışkanlıkların, dışkılama zorluğuna yol açtığı bilinmektedir. Sorununuz için bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. 2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz. @youtubekaan1761

  • @DursunYlmaz-up9fg
    @DursunYlmaz-up9fg 9 місяців тому

    Hocam ben 1 sene once anal fissur oldum simdi 106 kg dim 90 kg dustum seker hastaligim gitti fakat gene bu yanma agri kabizlik basladi cok spor zararlimi birde yarim saat mekik yapiyorum bu zarar mi verdi acaba birde el yardimi olmadan yapamiyorum bu da sonradan yanma agri yapiyor kasinti huzursuzluk tesekkurler

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  9 місяців тому

      Geçmiş olsun. Yoğun mekik yapma, hem makat çatlağı (anal fissür), hem de dışkılama zorluğu sorununu şiddetlendirir. El veya parmak yardımı ile dışkılama yapılması, ciddi bir dışkılama zorluğu olduğuna işaret eder. Bazı hastalar, dışkılamada zorlandıkları için tuvalette; yana eğilme, ayakları kaldırma, ellerle kalçaları sıkıştırma veya parmaklarını makatın içine sokarak dışkıyı dışarı çıkartmaktadırlar. Bu hastaların büyük bir bölümünün ayrıca; sinameki, dışkıyı yumuşatmaya yarayan bitkisel çaylar, dışkı gevşetici ilaçlar, fitiller veya lavman da kullandıkları bilinmektedir. Kronik kabızlık, tuvalette uzun süre oturma ve aşırı ıkınma yapma gibi alışkanlıkların, dışkılama zorluğuna yol açtığı bilinmektedir. Dışkılama zorluğu: basur (hemoroid), makat çatlağı veya yırtığı, huzursuz bağırsak sendromu (İBS), makat sarkması (rektal prolapsus)), bağırsak fıtıklaşması (rektosel), makatın aşırı kasılması (anismus), bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, dışkı taşlaşması (fekalom), vb. çeşitli nedenlerle görülür. Uzun süreli dışkılama zorluğu, gaz ve dışkı kaçırmaya neden olabilir. Bu tür bir durumda öncelikle detaylı bir makat muayenesi ve ardından bazı tetkikler yaptıktan sonra tanı konulur ve ona uygun tedavi düzenlenir. 2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz. @DursunYlmaz-up9fg

  • @Zln-5202
    @Zln-5202 5 місяців тому +1

    İyi günler hocam bende de ayni sorun var karnima ağrı giriyor tuvaletimi yapmakta zorlanıyorum kan geliyor 4 5 günde tuvalete gidiyorum

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  5 місяців тому

      @Zln-5202 Geçmiş olsun. Büyük tuvaleti yapmakta zorlanma ve makattan kan gelmesi: basur, makat çatlağı, makat fistülü, proktit, iltihabi bağırsak hastalığı, bağırsak polipleri, bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, Paget hastalığı, kan sulandırıcı ve ağrı kesici ilaçlara bağlı olan kanamalar, cinsel temasla bulaşan makat hastalıkları vb. nedenlerle olabilir. Bu tür bir durumda, öncelikle detaylı bir makat muayenesini takiben, bazı tetkikler yapmak gerekebilir. Bulunduğunuz bölgede bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmanız uygun olur. 2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @aysunsaglam-hf9uk
    @aysunsaglam-hf9uk Рік тому

    Merhaba hocam ... Ben basur ameliyatı oldum . Oldu bitti sandım 7 ay geçti kan gelmeye devam etti ondan sonra kolonoskobi yaptırdım içeride küçük küçük memeler var bir kaç taneden fazla bunlar geçmiyor mu sürekli ilaç kullanıyorum.Yani ben ameliyat oldum ama bunlar bir tane değilmiş.Kafam da karıştı bu konu hakkında.Hic bir cerrah net birşey demiyor. Bilgi alabilirsem çok teşekkür ederim şimdiden

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Рік тому

      Geçmiş olsun. Ekibimiz ameliyat sonrasındaki sorular ile ilgili sanal ortamda yorum yapmamaktadır. Lütfen ilgili ameliyatı gerçekleştiren cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @LiissaaManobaall
    @LiissaaManobaall Рік тому +1

    Hocam merhaba,ben bi türlü tualete cıkamıyorum cok acıyo ve korkuyorum,hemen evde ne yapmalıyım,dışkının yumuşalması icin

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Рік тому

      Geçmiş olsun. Ağrılı dışkılama: makat çatlağı, basur, makat fistülü ve apsesi, makat darlığı, anismus, makat kanseri, rektum kanseri, kriptit, proktit, iltihabi bağırsak hastalıkları, cinsel temasla bulaşan hastalıklar, makat siğili, kuyruk sokumu kemiği ağrısı (koksikodini), taşlaşmış dışkı (fekal imparksiyon), soliter rektal ülser sendromu, vb. hastalıklarda görülür. Sorununuz için bulunduğunuz bölgede, bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

      İlgili videolar
      ua-cam.com/video/Y4N9o7yqx44/v-deo.html
      ua-cam.com/video/YBcKGi09HMI/v-deo.html
      ua-cam.com/video/7WQalz_sUbI/v-deo.html
      ua-cam.com/video/z6hWx6U-VYo/v-deo.html
      ua-cam.com/video/DyZlh_Qh29A/v-deo.html
      ua-cam.com/video/JDXYFA1vey8/v-deo.html
      ua-cam.com/video/B5RhQQ_GLVY/v-deo.html
      ua-cam.com/video/G5DSHVTQ64A/v-deo.html

  • @hulyaturk6571
    @hulyaturk6571 Рік тому

    Sayın hocam ben bir sene önce rektoselden ameliyat oldum pek duzeldigim söylenemez ama yaklaşık 3 aydır Müsul hapiyla dahi tuvalete çıkamıyorum tekrarlamış olabilirmi

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Рік тому

      Geçmiş olsun. Ekibimiz ameliyat sonrasındaki sorular ile ilgili sanal ortamda yorum yapmamaktadır. Lütfen ilgili ameliyatı gerçekleştiren cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @sedefgurbuz8107
    @sedefgurbuz8107 Місяць тому

    merhaba hocam 22 yasındayım dışkımı yapamıyorum baskılamam gerekiyor yaklaşık 2 aydır bu durumdayım kadın doğum doktoruna göründüm muane oldum test verdim temiz çıktı aynı zamanda çölyak hastasıyım kendi doktoruma danıstım yani gastroenteroloji bölümüne gaita istedi ve yine temiz çıktı bol bol su içip posalı besinler tüketmeye çalışıyorum ve halen aynı durumdayım sizce ne olabilir ve kime görünmeliyim

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  Місяць тому

      @sedefgurbuz8107 2012 yılından beri yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 (WhatsApp ve cep hattı) veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  • @yaoiokuyucusublasıgı
    @yaoiokuyucusublasıgı 2 місяці тому

    hocam 6 gündür büyük tuvaletımı yapamıyorum . o kadr şiş hissediyorumki canımda yanıyor kabızmıyım anlamadım ama kabız gibi değil hocam yardımcı olurmusunuz

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  2 місяці тому

      @yaoiokuyucusublasıgı Geçmiş olsun. Mevcut sorun için zaman kaybetmeden, bulunduğunuz bölgede bir sağlık kuruluşuna başvurmanız uygun olacaktır.

  • @OlcayKocakl
    @OlcayKocakl 10 місяців тому

    Hocam ben sigarasız tuvalete çıkamıyorum sigaryla giriyorum yarım saat sonra bidaha sigarayla tuvalete giriyorum ne yapmalıyım lütfen geri dönüş yapın

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  10 місяців тому +2

      Geçmiş olsun. Sloots ve ark. 2005 yılında gerçekleştirdikleri çalışmada sigara ve kahvenin bağırsak hareketleri üzerine etkisi araştırılmış ve kahvenin bağırsak hareketlerini arttırdığı, ancak sigaranın bağırsak hareketlerine bir etkisi olmadığı belirlenmiştir. Böylelikle, sigaranın kabızlığa iyi geldiği inanışının bilimsel olarak gerçek olmadığı gösterilmiştir. Buna karşın, sigaranın sindirim sistemi üzerine olumsuz etkileri: mide ülseri, gaz, Crohn hastalığı gelişimini kolaylaştırma, bazen kabızlık ve bazen de ishale yol açmasıdır. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz. @OlcayKocakl

    • @MuammerKarakoc
      @MuammerKarakoc 10 місяців тому

      Selam. Hocam. Ben. Bir. Aydır. Büyük. Yapamıyorum. Her. İlacı. Verdi. Doktorlar. Hepsiboş. Canıma. Tak. Dedi.

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  10 місяців тому

      Geçmiş olsun. Haftada üç defadan seyrek dışkılama veya zorlu dışkılama durumu, kabızlık olarak adlandırılır. Uzun süreli hareketsizlik, tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidi), şeker hastalığı (diyabet), bazı kas hastalıkları, bağırsak yapışıklığı, huzursuz bağırsak sendromu, makat sarkması, divertiküler bağırsak hastalığı, bağırsak kanseri, rektum kanseri, makat kanseri, rektosel, anismus vb. çok değişik nedenler kabızlığa neden olabilir. Spazm giderici ilaçlar, ağrı kesiciler (özellikle morfin türevleri), sakinleştirici ilaçlar, bazı mide ilaçları, Parkinson ilaçları, demir, kalsiyum ve morfin içeren ilaçlar kabızlığa neden olurlar. Kabızlık araştırmasını, çok boyutlu olarak ele almak ve çeşitli tetkiklerden sonra tedavi için karar vermek gerekir. Bulunduğunuz bölgede bir İç Hastalıkları (Gastroenteroloji) Uzmanı’na başvurmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz. @@MuammerKarakoc