Merhabalar Lise mezunu olanlar ister 2 yıllık ister 4 yıllık açılan bölümleri tercih edebilir. 2 yıllık mezun olanlar ise sadece 4 yıllık tercih edebilir. 4 yıllık mezunlar ise bu kontenjandan faydalanamıyorlar maalesef.
@@umutcelil1070 İlk 80 bindesin ve yazma hakkın var. Deprem bölgesinde ikamet eden adayların tercih ettikleri sıralamalarına bağlı. Yüksek sıralamalardaki adaylar tercih edeceğin bölüme yoğunlaşırsa 30 bine de düşebilir, tersi olursa 60 binden geriye de çekilebilir. Tamamen tercih edenlerin sıralamaları ile ilişkili.
Hocam 84k dili bölümüyüm deprem kontenjanım var sizce ingilizce öğretmenliği veya ingiliz dili edebiyatı gelme ihtimali var mı sizce cevaplarsanız sevinirimm
Merhabalar Deprem bölgesinde ikamet edenler, kendi aralarında sıralanacakları için burayı tercih edenlerin sıralamaları ile ilişkili olacak. Rağbet çok olursa sıralamalar yükselecektir ancak tercih edilmezse gerileyecektir. Benim fikrim ek kontenjan, genel kontenjana göre bir miktar daha geri sıralamada alacak. Tabi sen deprem bölgesini tercih ederken taban sıralamalası olmadığı için en çok istediğin yerden başlayarak yazmalısın. Kendini garantiye almak amacıyla kendi sıralamandan düşük yerler varsa oralarıda tercih listenin sonuna ekleyebilirsin.
Bende depremzedeyim sıralamam sayisalda 245 bin . Yazılım mühendisliği deprem bölgesinde gelirmi veya ığdır Şanlıurfada gelirmi ? Anlamadigin tek şey şu birde depremzedeyim adanalıyım . Sadece adanaya mi ek kontenjanla girebilirim yoksa bütün deprem bolgesine mi depremzede ek kontenjani ile yerlesebiliyorum ?
Merhabalar İlk açıklamada depremzedeler sadece kendi ikamet ettiği illerde ek kontenjandan faydalanıyordu. Son yapılan güncel açıklamada ise depremzede öğrenci, deprem bölgesinde istediği ili tercih edebilir ve ek kontenjanından faydalanır. Ek kontenjanın genel kontenjanla bir ilişkisi olmadığı için ve depremzede öğrenciler kendi aralarında sıralanacakları için sıralamalar yükselebilirde düşebilirde. Bunun için yazılım mühendisliğini yazabilirsin ancak her ihtimale karşı açıkta kalmamak adına bu tercihlerin altına sıralamana yakın bölümleri de tercih etmelisin.
Hocam depremzede kontenjanı nedir ben mezunum ve deprem bölgesinde yaşamıyorum. Ama deprem bölgesindeki şehirleri eğer tercih edeceksen depremzede kontenjanından mı faydalanacagim. Yoksa sadece deprem kontenjanı depremzede öğrenciler için mi.
Merhabalar Depremzede ek kontenjanı, deprem bölgesinde ikamet eden öğrenciler için geçerli. Sen zaten deprem bölgesinde ikamet etmediğin için deprem bölgesinden bir okul tercih edersen normal genel kontenjandan sıralanacaksın.
Haksızlık ama 31 aralık 1989 yapılması gerekiyor 34 yasını doldurmak gerektiği yazıyor bunu seneye 31 aralık 1990 oncesi yaparlar ay farkı ıle kacırmamıs olurum ne olur duyun sesimizi
❓📣Ek yerleştirmede (kadin kontenjan sayısı2)❗ (Normal kontenjan sayısı 14)❗ Hangisini tercih etmek daha avantajli❓❓ Bu sorunun cevabını hicbir videoda bulamadım ve cevaplayanda olmadi. Umarim bu konuda aydinlatici bilgi verirsiniz🙏
Merhabalar Kadın kontenjanı, genel kontenjana göre daha avantajlı olduğu alanlar var. İyi bir üniversitenin fizik bölümü genel kontenjan ile yaklaşık 500 puan ile aldığı yerde kadın kontenjanı 166 puan ile alım olunabildi. Kadın kontenjanından faydalanmak için belirli kriterler var zaten 34 yaşından büyük ve herhangi bir üniversiteden mezun olmamak gibi. Yani sizin tercihinizden çok kriterleriniz hangisine uygunsa o kategoriden yerleşiyorsunuz.
Merhaba hocam benim anlamadığım bir durum var daha önce 2 önlisans mezuniyetim var uzaktan eğitim lisans tercih ettim 34 yaştan da yararlanırım diye puanım 363 fakat 34 yaş kontenjanı ile 340 la alım yapmış ben ise yerleşemedim bunun nedeni ne olabilir
@@KisiselGelisimVeRehberlik ankuzem ingiliz dili ve edebiyatı yazmıştım fakat imam hatip mezunu olduğum için ek puanım bu alanda kabul edilmedi sanırım. Hala ek puan meselesi mevcut mudur
Hafızlık bitirenlere üniversite tercihlerinde M.T.O.K tercih ettiklerinde ek puan veriliyor. Bu bölümün dışında ek puan almıyorlar sadece okul puanı alıyorlar. Sadece okul puanlı sıralamanız yetmemiş sanırım.
Merhabalar Deprem bölgesi dışını yazarsan genel kontenjanda sıralanacaksın. Tercih etmek istediğin ebelik bölümünün 2021 ile 2022 arasındaki sıralama ilişkisine bakabilirsin. Mesela 2021 de 224 bin 2022 de 238 binse buraya girme ihtimalin yüksek olabilir çünkü sıralamalar gerilemiş ve 2023 te de 2022 ye göre bir miktar daha gerilerse istediğim yer tutar mı diye yorumlayabilirsin. Ek kontenjana gelirsek ben genel kontenjanlarla alan üniversitelere göre bir miktar daha geri sıralamada alacağını düşünüyorum. Mesela 2023 te A üniversitesi genel kontenjan 240 bin ile kapatsın, aynı üniversitenin ek kontenjanı 240 binden bir miktar daha kötü sıralamayla kapatabileceği ihtimali yüksek duruyor. Bu tamamen deprem bölgesinde o üniversiteyi yazan öğrencilerin sıralamasıyla alakalı.
Merhabalar Tıp için: İzmir demokrasi İngilizce yeni açıldı. Mardin Artuklu yeni açıldı. Son kapatan yer Erzincan binali Yıldırım 30.002 şeklinde. Sayısalda bir miktar yığılma var ve öyle geri gitmeyebilir genel kontenjanlar. Ancak deprem bölgesi üniversiteleri için deprem bölgesinde ikamet edenler yarışacağı için sadece biraz daha şansın olabilir. Ben genel kontenjana göre bir miktar daha geride kapatacağını düşünüyorum ek kontenjanın. Diş hekimliği için ise: Sağlık bilimleri Gülhane kız içişleri Bakanlığı ardına yeni açıldı. Batman diş hekimliği yeni açıldı. Sağlık bilimleri Gülhane milli savunma erkek 44.928 ile kapattı. Yine aynı yerin içişleri Bakanlığı adına 43.621 ile kapattı. Kafkas ise 43.211 ile kapattı. Yığılmalardan dolayı bir tık zor görünüyor genel kontenjanlarda yerleşebilmen. Ek kontenjanlarda tıpta yazdığım gibi tercih edenlerin sıralamasına bağlı tamamen. 30 binle de kapatabilir, 45 bine de gerileyebilir örnek olarak.
@@acun646 Yukarıda yazdığım gibi deprem bölgesinde tercih edenlerin sıralamaları ile ilişkili. Sıralama düşebilirde yükselebilirde. Ben genel kontenjana göre ek kontenjanın gerileyebileceğini düşünüyorum. Ama tabiki farklı tercihler ekleyebilirsiniz alt taraflara açıkta kalmamak adına.
Merhabalar Depremzede adaylar, kendi aralarında sıralanacakları için 40 bine de yükselebilir, 55 bine de gerileyebilir. Bu tamamen bölümü tercih edecek adayların sıralaması ile ilişkili. En istediğin yerden başlayarak yazılmış olması en mantıklısı tercihlerinin.
Merhabalar Depremzede adaylar, deprem bölgelerini tercih ettiklerinde kendi aralarında sıralanacakları için yüksek sıralama ile de kapatabilir, düşük sıralama ile de kapatabilir. Bu tercih edenlerin sıralaması ile ilişkili. Yapman gereken en çok istediğin bölümü en yukarıdan başlayarak yazman. Çünkü bir taban sıralaması yok.
Merhabalar Depremzede adaylar, kendi aralarında sıralanacakları için tamamen adayların sıralamaları ile ilişkili. Ben ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geride kapatacağını düşünüyorum. Ama tutma ihtimali biraz düşük olabilir. Her ihtimale karşı farklı tercihler yazdıysan onların da gelme ihtimali olabilir.
Merhabalar Depremzede kontenjanında, biliyorsunki sadece deprem bölgesinde ikamet eden adaylar sıralanıyor. İstediğin üniversiteyi yazan depremzede adayların sıralaması yüksek olursa 35-40 binle de kapatır. Tersi olursa belki de 60 binlere çıkar. Tamamen burayı yazanların sırasıyla ilişkili. Ben ek kontenjanın, genel kontenjana göre biraz daha geride kapatacağını düşünüyorum. Bu şekilde olursa gelme ihtimali düşünülebilir. Ancak her ihtimale karşı açıkta kalmamak adına bu tercihinin altına farklı tercihlerde düşünebilirsin. Devlet üniversitelerini tercih ettikten sonra özel üniversitelerden de maddi durumuna göre tercih edebilirsin. Kontenjanı dolmamış bölümler de olabilir genel kontenjanda. Yüzde 50 indirim, yüzde 25 indirim, burslu, ücretli araştırabilirsin özellikle İstanbul’da.
Merhabalar Deprem bölgesinde ikamet eden adaylar, yine bu bölgeyi yazdıklarında kendi aralarında sıralanacakları için tamamen tercih edenlerin sıralamasına bağlı yüksek veya düşük kapatması. Senin yapman gereken en çok istediğin yerden başlayarak aşağıya doğru tercihlerini sıralaman olacaktır. Çünkü genel kontenjanda taban sıralaması var ancak depremzedelerde ek kontenjanın bir tabanı yok.
97 bindeyim depremzede ek kontenjandan devlet hukuk gelir mi? 11 il içinde toplam 4 tane hukuk var ve 4 şehir toplam 216 öğrenci alacak. En kötü 50k ile kapatmış sizce gelir mi?
Merhabalar Depremzede adaylar, kendi aralarında sıralanacakları için bu tamamen o bölümü tercih edecekleri adayların sıralamaları ile ilişkili. Deprem bölgesi diye tercih etmeyenlerde olacak, deprem bölgesi olduğu için kimse tercih etmez ben edeyim diyen de olacak. Hangi görüş ağır basarsa ona göre yüksek veya düşük sıralamalarda kapatacaktır. Benim görüşüm ek kontenjanın, genel kontenjana göre biraz daha kötü sıralamada kapatacağı yönünde. Ancak 97 bin biraz uzak gibi duruyor. Tabiki şansın var ancak dediğim gibi tercih eden depremzede adayların düşünceleri belirleyici olacaktır.
Hocam kontenjandan yararlanabiliyorum ancak sıralamam milyonlarda onlisans sağlık tercih ettim diğer you tube hocaları büyük ihtimalle gelir dediler sizce de gelir mi kontenjandan
Merhabalar Milyonlarda alan önlisans bölümleri var ama neyi istediğine bağlı. Mesela 2 yıllık anestezi istersen gelmesi zor olabilir çünkü genel kontenjanda 500 binlerde kapattı. Onun için tercihleri dikkatli yapmak da gerekiyor. 2021 ile 2022 arasındaki taban sıralamaları ilişkisine de bakmak gerekiyor.
@@perikz8477 Deprem bölgesinde ikamet edenler kendi aralarında sıralanıyorlar. Ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha düşük olabileceğini düşünüyorum. Bu şekilde olursa kazanma ihtimalin var. Kendini garantiye almak için bir iki yerden daha çok yer tercih etmelisin şansını yükseltmek adına. Örgün yazdıktan sonra illaki bu sene yerleşmek istiyorum dersen kafandaki tercihleri yazdıktan sonra son bir kaç yere açıköğretimden de tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik yazabilirsin.
Merhabalar Bilgilendirmede şöyle bir bilgi var. Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar söz konusu depremzede ek kontenjanlardan yararlanamayacak. Sende mezun görünüyorsun.
Merhabalar Depremzede ek kontenjanı, genel kontenjana göre bir miktar daha geri sıralamada kapatabileceğini tahmin ediyorum. Ancak bu tamamen sınava girenlerin sıralaması ile alakalı. Böyle olursa gelme ihtimali var gibi duruyor.
Merhabalar Yaklaşık 8 bin yükselmiş sıralamalar. Görünen o ki 3000 daha yükselirse girmen zorlaşabilir. Bu tamamen orayı tercih eden adayların sıralaması ile ilgili olacaktır. Tutma ihtimali var ancak kesin diyemeyiz.
@@zehraorhan9385 Son dönemlerde biraz öne çıktı gibi bölüm. Zaten 73 binden 65 bine çıkmasından da görülüyor. Aynı şekilde yükselme durumu olabilir. Ancak 5-6 bin mi yoksa 500-600 kişi mi yükselir bunu sonuçlar gösterecektir.
Merhabalar Genel kontenjanda bildiğin üzere çok zor. Ek kontenjanda ise deprem bölgesinde ikamet edenlerin sıralanmasına bakılıyor ancak hemşirelik istenen bir bölüm ve zor görünüyor. Yazmanda fayda var yalnız altına farklı tercihler yazabilirsin açıkta kalmamak adına.
Hocam tercihleri sisteme giricektim ama depremzede vakıf üniversitelerinde 1 kişilik kontenjan diye bir yer yoktu burslu,%50 indirim gördüm şimdi ben sisteme nasıl giricen
Merhabalar Gördüğün yüzde 50 indirimli üniversitenin isminin ön kısmında okul kodu yazacaktır. O kodu kullanabilirsin sisteme girerken. Yazdığında otomatik olarak üniversitenin adı ve bölümü geliyor.
Hocam merhaba deprem bölgesindeki okul öncesi öğretmenliği bölümü geçen sene 20 k ile kapatmış ben 16 k dayım depremzede kontenjanım da var gelmeme ihtimali var mi😢
Merhabalar Ben deprem bölgesindeki bölümün ek kontenjanının, genel kontenjana göre bir miktar daha geri sıralamada alacağını düşünüyorum. Sen zaten bu sıralama içerisindesin. Tabiki bu tercih edenlerin sıralamaları ile ilişkili. İnşallah söylediğin yeri hayırlısıyla alabilirsin💫 Her ihtimale karşı bu tercihin altında farklı tercihler de düşünebilirsin tabiki.
Depremzede kontenjanindan yararlanmak icin 12. Siniftan yeni mezun olup hiç bir uniye kayit yaptirmamak mi gerekiyor. Onlisans okudum. Ben yararlanamiyorum galiba..
Merhabalar Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar söz konusu kontenjanlardan yararlanamayacak. Bu bilgiden dolayı ek kontenjana kayıt yaptıramıyor görünüyorsun.
Merhabalar Sayısalda bu sene biraz yığılma var gibi duruyor. Ancak sen ek kontenjanda soruyorsun. Ben aynı bölüm için konuşursak ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geri sıralamada kapatacağını düşünüyorum. Sen en çok istediğin yerden başlayarak aşağıya doğru yazmalısın. Sıralamaların yakın söylediğin bölümlere çünkü.
Merhabalar Ben ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geri (kötü) sıralamalarda kapatacağını düşünüyorum. Sen zaten genel kontenjanda sıralamanın içindesin ve ek kontenjandan tercih yapacaksın. Sayısalda yığılma olmasına rağmen gelme ihtimali yüksek olabilir. Çünkü sadece deprem bölgesindeki adaylar kendi aralarında sıralanıyor ve tamamen bu adayların başarısıyla ilişkili. Yine de bu tercihin altına farklı tercihler de eklemelisin her ihtimale karşı açıkta kalmamak için.
Merhabalar Deprem bölgesinde olanlar biliyorsunki kendi aralarında sıralanacaklar. 190 bin genel kontenjan sıralaması. Sizler ek kontenjanı kullanacağınız için o bölgede tercih edenlerin sıralamalarına bağlı. Duruma göre 190 binden az da kapatabilir çok da. O bölgedeki tercih edenlerin durumlarına bağlı. Bölümü tercih ettikten sonra her ihtimale karşı açıkta kalmamak adına Farklı bölümleri de değerlendirebilirsin.
@@hakankuscu9071 Sivas Suşehri hemşirelik için: 2022 sıralaması 209.997 2021 sıralaması 200.158 2020 sıralaması 205.000 Şeklinde sıralamalar ile alındı. 2022 yılına göre Yaklaşık 36 bin geridesin. 2022 yılı sıralamalar, 2021 yılına göre yaklaşık 10 bin gerilemiş. Bu durum 2022 ile 2023 arasında 36 bin olur mu biraz zor gibi görünüyor. Tutma ihtimali olabilir ancak açıkta kalmamak için Farklı yerleri değerlendirebilirsin bu tercihlerin altında.
Merhabalar Hemşirelik veya ebelik bölümlerinin tercih etmek için bir taban sıralaması yok. Senin sıralaman, genel kontenjanlarda bölümlerin kapattığı sıralamalara göre biraz uzak duruyor ancak bu önemli değil. Çünkü depremzede adaylar kendi aralarında sıralanıyorlar ve sıralamalar yükselebileceği gibi oldukça geri de gidebilir. Tabi bu tercihlerini yapabilirsin ancak açıkta kalmamak adına her ihtimale karşı Farklı tercihlerde yapabilirsin diğer sıralara.
Selamlar hocam 42 yaşımdayım. Sözel 300bin eşit agırlık 500bin sıralamam var. Psikoloji ve edebiyat bölümlerini istiyorum ama ankaradan tercih yapmak zorundayım puanlar çok yüksek sizce 34 yaş üstü kontenjandan bu bölümlerin gelme ihtimali varmı başka bölümlerde yazmak istemiyorum sizce şansım varmı. Keşke 34yaş üstünün sıralamasını görebilseydik. Teşekkürler⚘
Merhabalar 34 yaş üstü kadın kontenjanı, kendi aralarında sıralanıyorlar. Normal şartlarda genel kontenjana göre gelme ihtimali çok zor ancak dediğim gibi sizler kendi aranızda sıralanıyorsunuz. Bundan dolayı tercih önceliğinize göre istediğiniz üniversiteden başlayıp yazabilirsiniz Ankara’da. Sizin 3. Tercihiniz bir başkasının 1. Tercihi olsun. Tercih önceliğine bakılıyor yani sizin ilk iki tercih tutmazsa 3. Tercihe geçiliyor ve diğer kişinin 1. Tercihiyle kıyaslanıyor. Kimin sıralaması iyi ise o giriyor bölüme. Yapmanız gereken en çok istediğiniz bölümden başlayarak yukarıdan aşağıya yazmak. Sıralamalara bakmanıza gerek yok çünkü geçen seneye ait bir taban sıralaması verisi yok 34 yaş kadın kontenjanında.
Hocam merhabalar. Cevap verirseniz çok mutlu olurum 🙏 ea sıralamam 25.153 geldi. 2022: 27.255 2021: 32.539 2020: 16.700 2019: 25.567 Çukurova Hukuğun son 4 sene verileri bu şekilde. Depremzedeyim aynı zamanda, Adana'da ikamet ediyorum. Hukuk sıralamaları çok öne gelecek, kontenjanlar azaldı diyorlar bu sene için ama Çukurova hukuk 190 kişilik kontenjanını 238'e çıkardı. Sizce gelir mi?
Merhabalar Üniversitenin genel kontenjanı arttığı için ek kontenjanıda artmış bulunuyor. Sayısalda yığılmalardan dolayı sıralamalarda daha keskin oynamalar görülebilir ancak eşit ağırlık ve sözelde bu kadar olacağı öngörülmüyor. Deprem bölgesinde ikamet eden adaylar kendi aralarında sıralanacakları için 20 binlere düşme ihtimali de olabilir 30 binden daha geri sıralamada da kapatabilir. Bu tamamen o bölgedeki tercih eden öğrencilerin sıralamaları ile alakalı olacak.
@@KisiselGelisimVeRehberlik aklıma takılan bir kısım da şurası hocam. Deprem bölgesindeki adaylar sadece ek kontenjanda sıralanırsa (atıyorum Çukurova Hukuk geçen sene Adana'dan 60 öğrenci almış bu sene 48 kişi deprem kontenjanı var) bu depremzedeler için avantajdan ziyade bir dezavantaj olmuyor mu? Yani genel sıralama sadece il dışındaki öğrenciler için mi geçerli olacak?
@@gizemm7 Mesela Türkiye’den senin istediğin üniversiteyi tercih edenlerin ortalaması, deprem bölgesinde ikamet eden öğrencinin ortalamasından daha yüksek olduğunu düşünürsek onlar sadece genel kontenjanda sıralanacaklar. Benim tahminin ek kontenjan sıralamalarının, aynı üniversitenin genel kontenjan sıralamalarına göre bir miktar daha düşük olabileceği yönünde. Dediğim gibi ek kontenjan sıralamaları, o bölgede ikamet eden adayların sıralamalarıyla ve tercih yoğunluklarıyla ilgili.
Merhabalar Depremzede kontenjanı, sadece deprem bölgesinde ikamet eden adayların sıralanması ile ilişkili. Bundan dolayı genel kontenjana çok bakmana gerek yok çünkü ek kontenjanda sıralanacaksın. Eğer tercih eden depremzede adayların sıralamaları yüksek olursa yüksek sıralama ile kapatır tersi olursa düşük sıralama ile kapatır. Bu yüzden en çok istediğin yerden başlayarak aşağıya doğru yapmalısın tercihlerini. Çünkü ek kontenjanda taban sıralaması yok.
@@nazli23523 Ben ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geri sıralamada alacağını düşünüyorum aynı bölümde. Böyle olursa gelme ihtimali var gibi duruyor.
Hocam merhabalar benim sıralamam 227 bin istediğim yer mersin Üniverstesi fen bilgisi öğretmenliği orası 228 bin tercih listemde üste mersini yazsam altına da çukurova üniversitesi fen b. öğretmenliği 223 bin yazsam mersin gelmezse altta olmasına ragmen deprem kontejanından dolayı adananın gelme ihtimali var mı
Merhabalar Sonuçlar belli olurken tercih önceliğine bakılıyor yani 1. Tercihin olmazsa 2. Tercihine bakılıyor. Mersin genel kontenjanla alıyor. 2021 de 215 binde alırken 2022 de 228 bine gerilemiş. Burayı alma ihtimalin böyle olursa yüksek görünüyor. Diyelim olmadı deprem kontenjanı kullanılarak Çukurova yazıldığında bölgede ikamet eden kişilerle sıralanacaksın sadece. Yani senin önündekiler yüksek sıralamalar olursa senin sıralamandan daha iyi yerde kapatır, tercih edenlerin sıralaması çok yüksek olmazsa düşük kapatır. Tamamen tercih edenlerle alakalı. Ama genel kontenjana göre yine o ildeki ek kontenjan sıralamasının bir miktar daha düşük olabileceği durumu söz konusu olabilir.
Merhabalar Deprem kontenjanı adaylar, kendi aralarında sıralanıyorlar bildiğin üzere. Ben ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geride kapatacağını düşünüyorum. Tabi bu başvuran adayların sıralaması ile ilişkili. 120 binlere de yükselebilir, 135 binlere de gerileyebilir. Ek kontenjanın bir taban sıralaması olmadığı için sürprizlere açık diyebiliriz.
Hocam merhabalar 34 yaş kontenjanından faydalanmak istiyoruz. Puanimiz 173 yerleştirme puanimiz 218 ek puanlı 241. Okul öncesi aof 2:01 yerleşmek istiyoruz nasil bir yol izlemeliyiz tesekkur
Merhabalar Videoda gösterdiğim gibi tercih robotu sisteminde sadece 34 yaş üstü kadın kontenjanını seçerseniz, sizin için açılan kontenjanları görebilirsiniz. İstediğiniz ili ve üniversiteleri seçip sıralamanıza göre tercihlerinizi en çok istediğiniz yerden en az istediğiniz yere göre sıralayabilirsiniz.
Merhabalar Bu konuda herhangi bir açıklama olmadı. Bu yüzden genel kontenjanda olduğu gibi ek kontenjanda da 300 bin barajı varmış gibi düşünebilirsin. Mesela şöyle düşün, tıp 50 bin barajı var, 300 binde biri tercih etti ve o üniversite çok tercih edilmiyor tıpta diyelim, 300 binle tıpa girmiş oluyor ek kontenjanda. Bu mantıksız mesela. Bu yüzden genel kontenjanlarda olduğu gibi ek kontenjanlarda da aynı barajlar var diyebiliriz.
Hocam merhaba iyi günler Matematik bölümü ıgdır da 504k gecen sene bu sene kontenjanları 10 kısı atmıs sıralamam 519 k benim sizce gelme ihtimali yüksek midir hocam lütfen cevap verin
Merhabalar 2020 de 428 bin 2021 de dolmamış 2022 de 504.526 sıralamayla almış. Burdan yola çıkarak 2020 den 2022 ye 76 bin geriye gitmesi ve 2021 de kontenjan dolmamasından yola çıkarak bu sene de geriye gidecek sıralamalar gibi görünüyor. Yaklaşık 15 bin geri gitmeli ki sen yerleşebil. Yüksek ihtimal gelebilir gibi duruyor ancak her ihtimale karşı sen bu tercihin altına Farklı bölüm veya üniversiteleri de yazabilirsin açıkta kalmamak adına.
@@KisiselGelisimVeRehberlik Hocam sizce deprem bölgesine yogun talep olur mu kontenjan dolar mı 2021 gibi olabilir mi deprem bölgesi de kontenjan lütfen cevap verin hocam ya
@@Y88uglJshjk Ben deprem ek kontenjanının, o ildeki genel kontenjana göre daha geride (düşük) sıralama ile kapatabileceğini düşünüyorum. Tabi bu şahsi fikir. Sen sadece buna güvenmemelisin ve açıkta kalmamak adına Farklı tercihlerde düşünmelisin bu tercihinin altına.
@@Y88uglJshjk Bir kısım öğrenci ya tekrar böyle bir şey olursa diye deprem bölgesini yazmazken bir kısım da deprem bölgesini yazan az olur ben yazarsam yerleşirim düşüncesinde. Hangi düşünce ağır basarsa sıralamalar ona göre alçalır veya bir miktar yükselir. Ancak genel kontenjan olarak dışardan deprem bölgesini tercih edenlerde bir miktar azalış olabileceği öngörülebilir.
Merhabalar Genel kontenjanlarda hemşirelik daha iyi bir sıralama ile kapattı. Ancak ek kontenjanlarda sadece depremzede adaylar kendi aralarında sıralanacakları için bu sıralama 150 bine de yükselebilir 200 binlerden de geriye düşebilir. Tercih yapmanda fayda var yalnız bu tercihinin altında Farklı yerleri de değerlendirmelisin her ihtimale karşı açıkta kalmamak adına.
Merhabalar Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik için Gaziantep’te: 2022 sıralaması 596.980 2021 sıralaması 651.312 2020 sıralaması 602.000 Şeklinde sıralamalar ile alındı. Bakılınca sıralamalar 2021 e göre 2022 de yaklaşık 55 bin yükselmiş (iyileşmiş). 2023 te de bu şekilde iyileşme olur veya sabit kalma durumu olursa tutma ihtimali düşük gibi görünüyor. Bölümün sıralaması yükseldiğine göre bölüm tercih ediliyor diyebiliriz. Senin sıralaman tutması için sıralamalar 15-20 bin gerilemeli. Böyle de bir ihtimal var, Sen tabiki bu bölümü yazabilirsin ancak açıkta kalmamak için bu tercihin altında başka tercihler de yapabilirsin.
Merhabalar Depremzede adaylar, deprem bölgelerinde istedikleri yerleri yazabiliyor ve sen de istediğin tıpı yazabilirsin. Kendi aranızda ek kontenjandan sıralandığınız için 25 binlere de düşebilir 30 binden daha geride bir sıralamayla da kapatabilir. Tamamen tercih eden adaylarla ilişkili. Kıbrıs tıp için: Yakın doğu burslu 31.110 gelme ihtimali yüksek. Girne burslu 31.341 gelme ihtimali yüksek Yakın doğu İngilizce tıp burslu 32.743 gelme ihtimali yüksek. Yakın doğu %25 indirimli kontenjan dolmadı Yakın doğu %25 indirimli ing. Kontenjan dolmadı Girne %25 indirimli kontenjan dolmadı Şeklinde veriler var.
Merhabalar Deprem bölgesi diş hekimliği için: Çukurova 30.100 Gaziantep 34.259 Dicle 34.870 İnönü 35.286 Hatay 36.660 Sivas 38.692 Maraş 39.353 Fırat 39.590 Adıyaman 41.324 Harran 42.578 Şeklinde deprem bölgesinde üniversiteler alım yaptı. Bunlar genel kontenjan ve sen ek kontenjandan yararlanacaksın. Genel kontenjana göre Bir miktar daha ek kontenjan sıralamasının düşük olabileceği tahmin edilirse şansın olabilir. Bu tamamen deprem bölgesinde ikamet eden adayların sıralamalarıyla ilişkili. 60 binle de kapatabilir, 30 binlerde de kapatabilir tercih edenlerin sıralamalarına göre şekil alacak. Devam edersem, Batman da diş hekimliği yeni açıldı. Ankara sağlık bilimleri diş hekimliği içişleri Bakanlığı adına burasıda yeni açıldı kız öğrenciler adına düşünebilirsin.
Merhabalar Bir kısım depremzede aday deprem bölgesi olduğu için yazmak istemiyor. Ancak bir kısım da burası deprem bölgesi kimse yazmak istemez ben yazayım diye düşünüp yazabiliyor. Hangisi ağır basarsa ona göre sıralamalar yükselecek veya düşecek ek sıralamalarda. 220 bine de düşebilir 260 bine de çıkabilir yani tamamen deprem bölgesinde yazanların sıralamasına bağlı.
Hocam merhabalar sözel 79 k depremzedeyim Türkçe öğretmenliği gelirmi deprem bölgesindeki üniler deacaba birde dilde 125 bin yaptım Fırat üniversitesi 76k ile kptmış Alman Dili ve edebiyatı gelme olasılığı varmı 2sinide 40 51 k arası Türkçe deprem bölgesi üniversiteleri ona göre tercih yapacağım
Merhabalar Deprem ek kontenjanı, deprem bölgesinde ikamet eden adayların tercih edebileceği bir kontenjan olduğu için, bu adayların sıralaması ile ilişkili tamamen. Yüksek sıralamalarda yazılırsa 30-40 binlere de düşebilir tam tersi 90-100 binde de kapatabilir. Ek kontenjanın, aynı üniversitenin genel kontenjanından bir miktar daha geri (düşük) olabileceği düşünülüyor. Genel kontenjanda alman dili ve edebiyatı 2021 de 70 bindeyken 2022 de 76 bine gerilemiş. Ek kontenjanda tabiki daha farklı olacaktır yukarıda yazdığım gibi. Genel olarak ek kontenjanlarda yazabilirsin 30-40 bin iyi sıralamadan başlayarak çünkü ne olacağı bilinmiyor şansını deneyebilirsin. Ancak açıkta kalmamak adına kendi sıralamana yakın ve biraz daha düşük yerleri de listenin altına sıralayarak kendini garantiye alabilirsin.
Merhabalar Tercih yapma yerine girip aşağıya doğru kaydırdığında zaten deprem kontenjanını kullanıp kullanamadığını söylüyor. 4 farklı maddeden bahsediyor. 24 tercih içinde yapacaksın yine. Deprem bölgesindeysen ve orada bir yer tercih edersen ek kontenjanda sıralanıyorsun.
Merhabalar Yaklaşık 55 bin geridesin ancak depremzede öğrenciler kendi aralarında sıralanacakları için ben 45 binden daha kötü sıralama ile kapatacağını düşünüyorum ek kontenjanın. Ancak 99 bine geriler mi bunu bölüme başvuranların sıralaması belirleyecek. Bu bölümü yazdıktan sonra her ihtimale karşı başka bölümleri de değerlendirmelisin açıkta kalmamak adına.
@@KisiselGelisimVeRehberlik Hocam depremzedeler kendi aralarında sıralacak ama o sıralama belli değil yani kimin kaçıncı olduğu açıklanmamış biz neye göre tercih yapmalıyız yoksa şans mı
@@deniz8238 Biraz şans gibi duruyor ama ben genel kontenjana göre ek kontenjanın bir miktar daha düşük (geri) sıralamayla öğrenci alacağını düşünüyorum.
Merhabalar Depremzede adaylar, kendi aralarında sıralanacakları için 35 bine de yükselebilir, 55 bine de gerileyebilir. Bu tamamen bölümü tercih edecek adayların sıralaması ile ilişkili. En istediğin yerden başlayarak yazılmış olması en mantıklısı tercihlerinin. Her ihtimale karşı açıkta kalmamak adına devamında farklı tercihlerde değerlendirmelisin.
@@KisiselGelisimVeRehberlik peki hocam çok teşekkür ederiiim . Giresun bartın ve fırat üniversitelerinden hangisini önerirsiniz türkçe öğretmenliği için ?
@@nazltas5989 Rica ederim, Eğitim olarak çok büyük farklar olduğunu düşünmüyorum. Elazığ karasal iklim bölgesi, Düzce ve Giresun ılıman denizden dolayı. Hakkında hayırlısı olsun bu saatten sonra inşallah💫
Merhabalar Geçen sene genel kontenjanda 101 bin ile kapattı. Aynı üniversitenin ek kontenjanında, o bölgede ikamet edenlerin sıralamaları yarışacak. Bu 90 bine de düşebilir 130 bine de çıkabilir tamamen tercih edilmeyle alakalı oluyor. Ancak bu tercihinin altına her ihtimale karşı açıkta kalmamak için farklı tercihlerde düşünmelisin.
Merhabalar Depremzede adaylar, deprem bölgesinde ikamet eden adaylarla birlikte ek kontenjanda sıralanacaklar. Eğer yüksek sıralamaları olan adaylar tercih ederse 30 binden daha iyi olabilir ancak tersi olup 40 binde de kapatabilir. Bunun için sen en çok istediğin yerden başlayarak yazmalısın. Çünkü ek puanlarda bir taban sıralaması yok.
@@unsalemre2677 Diğer arkadaşına da yazdığım gibi mesela örnek olarak Hatay deprem bölgesi yazmak istemiyorum diyenler de olacak, deprem bölgesi olduğu için kimse yazmaz ben yazarsam girerim düşünenlerde olacak. Hangisi ağır basarsa ona göre taban sıralaması düşecek veya yükselecek. Ancak ben üniversitelerdeki ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geride kapatacağını düşünüyorum. Bundan sonra artık beklemekten başka bir şey yok. Açıklanana kadar farklı aktiviteler yapmaya çalış, stresini atmaya çalış.
Merhabalar Gaziantep 2022 de 143.886 ile aldı. Gaziantep islam bilim ve teknoloji ise 2022 de 164.635 ile aldı. Deprem bölgesinde ek kontenjanda sadece ikamet edenler sıralanacağı için 200 binin üzerine de çıkabilir sıralamalar. Bu başvuranlara bağlı tamamen. Ancak sen bu tercihinin altına tutmazsa diye her ihtimale karşı farklı bölümleri değerlendirebilirsin.
@@KisiselGelisimVeRehberlik hocam 243 bindeyim depremzedeyim Maraşin Afşin ilçesindeki hemşirelik gelir mi Maraş'ın çok yazılacağinida düşünmüyorum depremin merkezi çünkü
@@merveyaba4203 Bir kısım depremzede aday deprem bölgesi olduğu için yazmak istemiyor. Ancak bir kısım da burası deprem bölgesi kimse yazmak istemez ben yazayım diye düşünüp yazabiliyor. Hangisi ağır basarsa ona göre sıralamalar yükselecek veya düşecek ek sıralamalarda.
Merhabalar Depremzede adaylar kendi aralarında sıralanacakları için kaç binde kapatacağı tamamen tercih edenlerin sıralaması ile ilişkili olacak. Sen deprem bölgesinde en çok istediğin yeri başa yaz ardından diğerlerini altına devam et. Ancak yazdığın tıp bölümler dışında açıkta kalmamak adına her ihtimale karşı farklı bölümlerde düşünebilirsin.
Merhabalar Genel kontenjanda 49.239 ile kapatmış. 2021 de ise 54.631 ile kapatmış. Yani genel kontenjanda bir rağbet var diyebiliriz bölüme. Ancak depremden sonra insanların düşüncesi nasıl değişir önemli olan bu. Bir kısım deprem bölgesi diye yazmayacak, bir kısımda deprem bölgesi kimse yazmaz düşünerek yazacak. Hangi taraf ağırlıkta olursa ona göre düşecek veya yükselecek sıralama. Tabiki tercih edebilirsin ancak açıkta kalmamak adına farklı alternatifleride tercihlerine eklemelisin.
Merhabalar Deprem bölgesi diş hekimliği için: Çukurova 30.100 Gaziantep 34.259 Dicle 34.870 İnönü 35.286 Hatay 36.660 Sivas 38.692 Maraş 39.353 Fırat 39.590 Adıyaman 41.324 Harran 42.578 Şeklinde deprem bölgesinde üniversiteler alım yaptı. Bunlar genel kontenjan ve sen ek kontenjandan yararlanacaksın. Genel kontenjana göre Bir miktar daha ek kontenjan sıralamasının düşük olabileceği tahmin edilirse şansın olabilir. Bu tamamen deprem bölgesinde ikamet eden adayların sıralamalarıyla ilişkili. 60 binle de kapatabilir, 30 binlerde de kapatabilir tercih edenlerin sıralamalarına göre şekil alacak. Devam edersem, Batman da diş hekimliği yeni açıldı. Ankara sağlık bilimleri diş hekimliği içişleri Bakanlığı adına erkek öğrenci için 43.621 ile alındı. Yine Ankara sağlık bilimleri Gülhane diş hekimliği milli savunma adına erkek 44.928 ile alındı. Değerlendirebilirsin.
Merhabalar Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar söz konusu kontenjanlardan faydalanamayacaklar maalesef. Yani evet ilk üniversite için geçerli.
Merhabalar Diş hekimliği için 80 bin barajı var, 87 bin yazamayacak maalesef. Eczacılık 100 bin barajı var ve yazabilirsin. Ancak 30-40 binlere düşme ihtimali çok zor görünüyor. Eczacılık yazabilirsin tabi ancak açıkta kalmamak adına Farklı tercihlerde yapmalısın.
Merhabalar Genel kontenjanda tutma ihtimali düşük olurdu. Ancak depremzede kontenjanından gireceğin için sadece depremzede adaylar kendi aralarında sıralanacak. 300 binlere de çıkabilir tam tersi 150-200 binlerde kapatabilir. Tamamen girenlerin başarı sıralamaları ile ilişkili.
Merhabalar Depremzede adaylar, deprem bölgesinde ikamet eden adaylarla birlikte ek kontenjanda sıralanacaklar. Eğer yüksek sıralamaları olan adaylar tercih ederse 30 binden daha iyi olabilir ancak tersi olup 40 binde de kapatabilir. Bunun için sen en çok istediğin yerden başlayarak yazmalısın. Çünkü ek puanlarda bir taban sıralaması yok.
Hocam 4 sene okuyan 34 yaş üstü kadınlar bu kontenjandan faydalanamaz mı?
Merhabalar
Lise mezunu olanlar ister 2 yıllık ister 4 yıllık açılan bölümleri tercih edebilir.
2 yıllık mezun olanlar ise sadece 4 yıllık tercih edebilir.
4 yıllık mezunlar ise bu kontenjandan faydalanamıyorlar maalesef.
Teşekkür ettim hocam
@@ahmetaslandemir9878
Rica ederim, başarılar dilerim💫
aklımızdaki soruları cevapladığınız için teşekkürler değerli hocam.
Rica ederim, teşekkürler, başarılar dilerim💫
Hocam çok teşekkür ederiz çok faydalı bir video olmuş.
Rica ederim, başarılar dilerim💫
teşekkürler hocam elinize emeğinize sağlık🙏
Rica ederim, başarılar dilerim 💫
Hocam, bilgilendirici bir video olmuş elinize sağlık teşekkürler ✨
Rica ederim, ben teşekkür ederim, başarılar dilerim💫
çok yararlı bi video olmus teşekkürlerr🙏
Rica ederim, başarılar dilerim💫
Bilgilendirme için teşekkürler
Rica ederim, başarılar dilerim 💫
Hocam, 59000 sıralama deprem bölgesi kontenjan dan, deprem bölgesinde ki diş hekimliği gelir mi.
@@umutcelil1070
İlk 80 bindesin ve yazma hakkın var. Deprem bölgesinde ikamet eden adayların tercih ettikleri sıralamalarına bağlı. Yüksek sıralamalardaki adaylar tercih edeceğin bölüme yoğunlaşırsa 30 bine de düşebilir, tersi olursa 60 binden geriye de çekilebilir. Tamamen tercih edenlerin sıralamaları ile ilişkili.
Hocam 84k dili bölümüyüm deprem kontenjanım var sizce ingilizce öğretmenliği veya ingiliz dili edebiyatı gelme ihtimali var mı sizce cevaplarsanız sevinirimm
Merhabalar
Deprem bölgesinde ikamet edenler, kendi aralarında sıralanacakları için burayı tercih edenlerin sıralamaları ile ilişkili olacak. Rağbet çok olursa sıralamalar yükselecektir ancak tercih edilmezse gerileyecektir. Benim fikrim ek kontenjan, genel kontenjana göre bir miktar daha geri sıralamada alacak. Tabi sen deprem bölgesini tercih ederken taban sıralamalası olmadığı için en çok istediğin yerden başlayarak yazmalısın. Kendini garantiye almak amacıyla kendi sıralamandan düşük yerler varsa oralarıda tercih listenin sonuna ekleyebilirsin.
Bende depremzedeyim sıralamam sayisalda 245 bin . Yazılım mühendisliği deprem bölgesinde gelirmi veya ığdır Şanlıurfada gelirmi ? Anlamadigin tek şey şu birde depremzedeyim adanalıyım . Sadece adanaya mi ek kontenjanla girebilirim yoksa bütün deprem bolgesine mi depremzede ek kontenjani ile yerlesebiliyorum ?
Merhabalar
İlk açıklamada depremzedeler sadece kendi ikamet ettiği illerde ek kontenjandan faydalanıyordu. Son yapılan güncel açıklamada ise depremzede öğrenci, deprem bölgesinde istediği ili tercih edebilir ve ek kontenjanından faydalanır.
Ek kontenjanın genel kontenjanla bir ilişkisi olmadığı için ve depremzede öğrenciler kendi aralarında sıralanacakları için sıralamalar yükselebilirde düşebilirde. Bunun için yazılım mühendisliğini yazabilirsin ancak her ihtimale karşı açıkta kalmamak adına bu tercihlerin altına sıralamana yakın bölümleri de tercih etmelisin.
Sen bensin resmen inş yazılım mühendisliğini kazanirz ek kontenjandan
Hocam depremzede bir arkadaşım vardı tercih yapmadan önce onunla birlikte izledik videonuzu teşekkür ederiz🙏🏻
Rica ederim Zeynep, faydası olmasına sevindim, başarılar diliyorum arkadaşına💫
@@KisiselGelisimVeRehberlik çok teşekkür ederiz hocam
@@zeynepmaraba1769
Rica ederim💫
Hocam depremzede kontenjanı nedir
ben mezunum ve deprem bölgesinde yaşamıyorum.
Ama deprem bölgesindeki şehirleri eğer tercih edeceksen depremzede kontenjanından mı faydalanacagim.
Yoksa sadece deprem kontenjanı depremzede öğrenciler için mi.
Merhabalar
Depremzede ek kontenjanı, deprem bölgesinde ikamet eden öğrenciler için geçerli. Sen zaten deprem bölgesinde ikamet etmediğin için deprem bölgesinden bir okul tercih edersen normal genel kontenjandan sıralanacaksın.
Deyze sen ne diyon yaaa.Ben depremzede öğrencisi olmama rağmen beniml bile bu kontenjan dan faydalalanmam meçhul iken sen ne diyorsun
@@perikz8477
Depremzede bölgesinde ikamet eden adaylar, deprem bölgesinde istedikleri okulu tercih edebilirler ve ek kontenjanda sıralanabilirler.
Haksızlık ama 31 aralık 1989 yapılması gerekiyor 34 yasını doldurmak gerektiği yazıyor bunu seneye 31 aralık 1990 oncesi yaparlar ay farkı ıle kacırmamıs olurum ne olur duyun sesimizi
İsterseniz ösym ye yazılı dilekçe sunabilirsiniz, maalesef farklı şekillerde mağdur olan fazlaca aday var.
❓📣Ek yerleştirmede
(kadin kontenjan sayısı2)❗
(Normal kontenjan sayısı 14)❗
Hangisini tercih etmek daha avantajli❓❓ Bu sorunun cevabını hicbir videoda bulamadım ve cevaplayanda olmadi. Umarim bu konuda aydinlatici bilgi verirsiniz🙏
Merhabalar
Kadın kontenjanı, genel kontenjana göre daha avantajlı olduğu alanlar var. İyi bir üniversitenin fizik bölümü genel kontenjan ile yaklaşık 500 puan ile aldığı yerde kadın kontenjanı 166 puan ile alım olunabildi. Kadın kontenjanından faydalanmak için belirli kriterler var zaten 34 yaşından büyük ve herhangi bir üniversiteden mezun olmamak gibi. Yani sizin tercihinizden çok kriterleriniz hangisine uygunsa o kategoriden yerleşiyorsunuz.
Merhaba hocam benim anlamadığım bir durum var daha önce 2 önlisans mezuniyetim var uzaktan eğitim lisans tercih ettim 34 yaştan da yararlanırım diye puanım 363 fakat 34 yaş kontenjanı ile 340 la alım yapmış ben ise yerleşemedim bunun nedeni ne olabilir
Merhabalar
Hangi bölümü tercih etmiştiniz
İstiyorsanız itirazda da bulunabilirsiniz ÖSYM ye
@@KisiselGelisimVeRehberlik ankuzem ingiliz dili ve edebiyatı yazmıştım fakat imam hatip mezunu olduğum için ek puanım bu alanda kabul edilmedi sanırım. Hala ek puan meselesi mevcut mudur
Hafızlık bitirenlere üniversite tercihlerinde M.T.O.K tercih ettiklerinde ek puan veriliyor. Bu bölümün dışında ek puan almıyorlar sadece okul puanı alıyorlar. Sadece okul puanlı sıralamanız yetmemiş sanırım.
Hocam ebelik geçen yıl 238.7..k ile kapatmış ben 239k yaptım ayriyetten deprem ek kontenjanımda var gelir mi sizce
Merhabalar
Deprem bölgesi dışını yazarsan genel kontenjanda sıralanacaksın. Tercih etmek istediğin ebelik bölümünün 2021 ile 2022 arasındaki sıralama ilişkisine bakabilirsin. Mesela
2021 de 224 bin
2022 de 238 binse buraya girme ihtimalin yüksek olabilir çünkü sıralamalar gerilemiş ve 2023 te de 2022 ye göre bir miktar daha gerilerse istediğim yer tutar mı diye yorumlayabilirsin.
Ek kontenjana gelirsek ben genel kontenjanlarla alan üniversitelere göre bir miktar daha geri sıralamada alacağını düşünüyorum. Mesela
2023 te A üniversitesi genel kontenjan 240 bin ile kapatsın, aynı üniversitenin ek kontenjanı 240 binden bir miktar daha kötü sıralamayla kapatabileceği ihtimali yüksek duruyor. Bu tamamen deprem bölgesinde o üniversiteyi yazan öğrencilerin sıralamasıyla alakalı.
Selamlar hocam 39k ile tip veya iyi bir dis hekimligi gelir mi depremzede kontenjanı ile
Merhabalar
Tıp için:
İzmir demokrasi İngilizce yeni açıldı.
Mardin Artuklu yeni açıldı.
Son kapatan yer Erzincan binali Yıldırım 30.002 şeklinde.
Sayısalda bir miktar yığılma var ve öyle geri gitmeyebilir genel kontenjanlar. Ancak deprem bölgesi üniversiteleri için deprem bölgesinde ikamet edenler yarışacağı için sadece biraz daha şansın olabilir. Ben genel kontenjana göre bir miktar daha geride kapatacağını düşünüyorum ek kontenjanın.
Diş hekimliği için ise:
Sağlık bilimleri Gülhane kız içişleri Bakanlığı ardına yeni açıldı.
Batman diş hekimliği yeni açıldı.
Sağlık bilimleri Gülhane milli savunma erkek 44.928 ile kapattı.
Yine aynı yerin içişleri Bakanlığı adına 43.621 ile kapattı.
Kafkas ise 43.211 ile kapattı.
Yığılmalardan dolayı bir tık zor görünüyor genel kontenjanlarda yerleşebilmen.
Ek kontenjanlarda tıpta yazdığım gibi tercih edenlerin sıralamasına bağlı tamamen. 30 binle de kapatabilir, 45 bine de gerileyebilir örnek olarak.
@@KisiselGelisimVeRehberlik hocam depremzede ek kontenjanımız var şansım var mı
@@acun646
Yukarıda yazdığım gibi deprem bölgesinde tercih edenlerin sıralamaları ile ilişkili. Sıralama düşebilirde yükselebilirde. Ben genel kontenjana göre ek kontenjanın gerileyebileceğini düşünüyorum. Ama tabiki farklı tercihler ekleyebilirsiniz alt taraflara açıkta kalmamak adına.
Merhaba hocam ben 53 bindeyim depremzede kontenjanindan 41 bindeki yer gelirmi
Merhabalar
Depremzede adaylar, kendi aralarında sıralanacakları için 40 bine de yükselebilir, 55 bine de gerileyebilir. Bu tamamen bölümü tercih edecek adayların sıralaması ile ilişkili. En istediğin yerden başlayarak yazılmış olması en mantıklısı tercihlerinin.
@@KisiselGelisimVeRehberlik anladım hocam teşekkürler
@@Busra-ek5ij
Rica ederim, hakkında hayırlısı olsun inşallah💫
Hocam depremzedelerin tercihlerinde okul birincisi gibi arasında cok fark olan bölumler gelebilir mi?
(70k fark 2 yillik bölümde)
Merhabalar
Depremzede adaylar, deprem bölgelerini tercih ettiklerinde kendi aralarında sıralanacakları için yüksek sıralama ile de kapatabilir, düşük sıralama ile de kapatabilir. Bu tercih edenlerin sıralaması ile ilişkili. Yapman gereken en çok istediğin bölümü en yukarıdan başlayarak yazman. Çünkü bir taban sıralaması yok.
Hocam depremzedeyim 422k sıralamam var Adana mat bolumu yazdim 226 k ile kapatmış gelme ihtimali nedir sizce lütfen cevaplar misiniz
Merhabalar
Depremzede adaylar, kendi aralarında sıralanacakları için tamamen adayların sıralamaları ile ilişkili. Ben ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geride kapatacağını düşünüyorum. Ama tutma ihtimali biraz düşük olabilir. Her ihtimale karşı farklı tercihler yazdıysan onların da gelme ihtimali olabilir.
@@KisiselGelisimVeRehberlik hocam ben gelmesini istemiyorum çok stresliyim oyuzden sizce ihitmal nedir
@@enesbaba4694
Gelmeme ihtimali daha yüksek duruyor, tercihi yaptıktan sonra fikrin değişti sanırım tekrar hazırlanmak yönünde.
Hocam 57 binle deprem bolgelerinden dis gelir mi sizce birde ozel universitelerin deprem kontenjanindan yazmak istiyorum sizce gelme ihtimali nedir
Merhabalar
Depremzede kontenjanında, biliyorsunki sadece deprem bölgesinde ikamet eden adaylar sıralanıyor. İstediğin üniversiteyi yazan depremzede adayların sıralaması yüksek olursa 35-40 binle de kapatır. Tersi olursa belki de 60 binlere çıkar. Tamamen burayı yazanların sırasıyla ilişkili. Ben ek kontenjanın, genel kontenjana göre biraz daha geride kapatacağını düşünüyorum. Bu şekilde olursa gelme ihtimali düşünülebilir. Ancak her ihtimale karşı açıkta kalmamak adına bu tercihinin altına farklı tercihlerde düşünebilirsin.
Devlet üniversitelerini tercih ettikten sonra özel üniversitelerden de maddi durumuna göre tercih edebilirsin. Kontenjanı dolmamış bölümler de olabilir genel kontenjanda. Yüzde 50 indirim, yüzde 25 indirim, burslu, ücretli araştırabilirsin özellikle İstanbul’da.
Adana depremzede öğrecisiyim sıralamam 31 265 doguda herhangi bir yerde tıp gelir mi cevap verirseniz çok sevinirim 😊
Merhabalar
Deprem bölgesinde ikamet eden adaylar, yine bu bölgeyi yazdıklarında kendi aralarında sıralanacakları için tamamen tercih edenlerin sıralamasına bağlı yüksek veya düşük kapatması. Senin yapman gereken en çok istediğin yerden başlayarak aşağıya doğru tercihlerini sıralaman olacaktır. Çünkü genel kontenjanda taban sıralaması var ancak depremzedelerde ek kontenjanın bir tabanı yok.
97 bindeyim depremzede ek kontenjandan devlet hukuk gelir mi? 11 il içinde toplam 4 tane hukuk var ve 4 şehir toplam 216 öğrenci alacak. En kötü 50k ile kapatmış sizce gelir mi?
Merhabalar
Depremzede adaylar, kendi aralarında sıralanacakları için bu tamamen o bölümü tercih edecekleri adayların sıralamaları ile ilişkili. Deprem bölgesi diye tercih etmeyenlerde olacak, deprem bölgesi olduğu için kimse tercih etmez ben edeyim diyen de olacak. Hangi görüş ağır basarsa ona göre yüksek veya düşük sıralamalarda kapatacaktır. Benim görüşüm ek kontenjanın, genel kontenjana göre biraz daha kötü sıralamada kapatacağı yönünde. Ancak 97 bin biraz uzak gibi duruyor. Tabiki şansın var ancak dediğim gibi tercih eden depremzede adayların düşünceleri belirleyici olacaktır.
Hocam kontenjandan yararlanabiliyorum ancak sıralamam milyonlarda onlisans sağlık tercih ettim diğer you tube hocaları büyük ihtimalle gelir dediler sizce de gelir mi kontenjandan
Merhabalar
Milyonlarda alan önlisans bölümleri var ama neyi istediğine bağlı. Mesela 2 yıllık anestezi istersen gelmesi zor olabilir çünkü genel kontenjanda 500 binlerde kapattı. Onun için tercihleri dikkatli yapmak da gerekiyor. 2021 ile 2022 arasındaki taban sıralamaları ilişkisine de bakmak gerekiyor.
@@KisiselGelisimVeRehberlik hocam 2 yıllık tibbi sekreterlik veya ilk ve acil yardım kontenjandan gelir mi
@@perikz8477
Deprem bölgesinde ikamet edenler kendi aralarında sıralanıyorlar. Ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha düşük olabileceğini düşünüyorum. Bu şekilde olursa kazanma ihtimalin var. Kendini garantiye almak için bir iki yerden daha çok yer tercih etmelisin şansını yükseltmek adına. Örgün yazdıktan sonra illaki bu sene yerleşmek istiyorum dersen kafandaki tercihleri yazdıktan sonra son bir kaç yere açıköğretimden de tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik yazabilirsin.
İyi gunler hocam daha once 2 yillik bolum bitirdim bu yil depremzede kontenjanindan faydalana bilir miyim?
Merhabalar
Bilgilendirmede şöyle bir bilgi var.
Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar söz konusu depremzede ek kontenjanlardan yararlanamayacak.
Sende mezun görünüyorsun.
Teşekkür ederim 😊
@@HacerOzalin
Rica ederim, başarılar dilerim💫
Merhaba hocam benim sıralamam 233k istediğim yer Osmaniye Korkut Ata 217 k ile kapatmış depremzede kontejyanindan girebilme ihtimalim varmidir?
Merhabalar
Depremzede ek kontenjanı, genel kontenjana göre bir miktar daha geri sıralamada kapatabileceğini tahmin ediyorum. Ancak bu tamamen sınava girenlerin sıralaması ile alakalı. Böyle olursa gelme ihtimali var gibi duruyor.
Hocam ben iki yıllık mezunum 4 yillik universite okuyabilirmiyim 35 yas ustu
Merhabalar
Evet öyle bir hakkınız var, gelecek sene de devam eder mi bu durum klavuz açıklanınca bakacağız.
Hocam Kocaeli endüstri 73ten 65e çekmiş geçen yıl 62 ile gelir mi depremzede kontenjanı yok bu yıl endüstri için nasıl olur dersiniz
Merhabalar
Yaklaşık 8 bin yükselmiş sıralamalar. Görünen o ki 3000 daha yükselirse girmen zorlaşabilir. Bu tamamen orayı tercih eden adayların sıralaması ile ilgili olacaktır. Tutma ihtimali var ancak kesin diyemeyiz.
@@KisiselGelisimVeRehberlikteşekkürler hocam bölüme talep için ne söylersiniz
@@zehraorhan9385
Son dönemlerde biraz öne çıktı gibi bölüm. Zaten 73 binden 65 bine çıkmasından da görülüyor. Aynı şekilde yükselme durumu olabilir. Ancak 5-6 bin mi yoksa 500-600 kişi mi yükselir bunu sonuçlar gösterecektir.
Hocam 500k dayım depremzedeyim ve deprem bölgesindeki unilerde hemşirelik yazdim. Sizce gelme ihtimali varmı lütfen yardımcı olun
Merhabalar
Genel kontenjanda bildiğin üzere çok zor.
Ek kontenjanda ise deprem bölgesinde ikamet edenlerin sıralanmasına bakılıyor ancak hemşirelik istenen bir bölüm ve zor görünüyor. Yazmanda fayda var yalnız altına farklı tercihler yazabilirsin açıkta kalmamak adına.
🎉🎉
Hocam tercihleri sisteme giricektim ama depremzede vakıf üniversitelerinde 1 kişilik kontenjan diye bir yer yoktu burslu,%50 indirim gördüm şimdi ben sisteme nasıl giricen
Merhabalar
Gördüğün yüzde 50 indirimli üniversitenin isminin ön kısmında okul kodu yazacaktır. O kodu kullanabilirsin sisteme girerken. Yazdığında otomatik olarak üniversitenin adı ve bölümü geliyor.
Hocam merhaba deprem bölgesindeki okul öncesi öğretmenliği bölümü geçen sene 20 k ile kapatmış ben 16 k dayım depremzede kontenjanım da var gelmeme ihtimali var mi😢
Merhabalar
Ben deprem bölgesindeki bölümün ek kontenjanının, genel kontenjana göre bir miktar daha geri sıralamada alacağını düşünüyorum. Sen zaten bu sıralama içerisindesin. Tabiki bu tercih edenlerin sıralamaları ile ilişkili. İnşallah söylediğin yeri hayırlısıyla alabilirsin💫
Her ihtimale karşı bu tercihin altında farklı tercihler de düşünebilirsin tabiki.
@@KisiselGelisimVeRehberlik tamam hocam çok sağolun her soruma cevap verdiğiniz için de ayrıca teşekkürler 🥰
@@sevvall8219
Rica ederim ne demek, inşallah hakkında hayırlısı olur, başarılar dilerim 💫
Depremzede kontenjanindan yararlanmak icin 12. Siniftan yeni mezun olup hiç bir uniye kayit yaptirmamak mi gerekiyor. Onlisans okudum. Ben yararlanamiyorum galiba..
Merhabalar
Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar söz konusu kontenjanlardan yararlanamayacak.
Bu bilgiden dolayı ek kontenjana kayıt yaptıramıyor görünüyorsun.
88k sıramala yaptım 82k lık yazılım mühendisliği veya 84k lık bilgisayar mühendisliği gelir mi ek kontenjanım var
Merhabalar
Sayısalda bu sene biraz yığılma var gibi duruyor. Ancak sen ek kontenjanda soruyorsun. Ben aynı bölüm için konuşursak ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geri sıralamada kapatacağını düşünüyorum. Sen en çok istediğin yerden başlayarak aşağıya doğru yazmalısın. Sıralamaların yakın söylediğin bölümlere çünkü.
Hocam depremzedeyim 116k sıralama ile 118 k ile kapatan elektrik elektronik müh gelir mi Gaziantep üniversitesinde
Merhabalar
Ben ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geri (kötü) sıralamalarda kapatacağını düşünüyorum. Sen zaten genel kontenjanda sıralamanın içindesin ve ek kontenjandan tercih yapacaksın. Sayısalda yığılma olmasına rağmen gelme ihtimali yüksek olabilir. Çünkü sadece deprem bölgesindeki adaylar kendi aralarında sıralanıyor ve tamamen bu adayların başarısıyla ilişkili. Yine de bu tercihin altına farklı tercihler de eklemelisin her ihtimale karşı açıkta kalmamak için.
Hocam merhaba 246 bindeyim depremdeyim Afşin hemşirelik 190 kda kapatmış gelir mi sizce hocam
Merhabalar
Deprem bölgesinde olanlar biliyorsunki kendi aralarında sıralanacaklar. 190 bin genel kontenjan sıralaması. Sizler ek kontenjanı kullanacağınız için o bölgede tercih edenlerin sıralamalarına bağlı. Duruma göre 190 binden az da kapatabilir çok da. O bölgedeki tercih edenlerin durumlarına bağlı. Bölümü tercih ettikten sonra her ihtimale karşı açıkta kalmamak adına Farklı bölümleri de değerlendirebilirsin.
@@KisiselGelisimVeRehberlik hocam Sivas susehrş 210 k da kapatmış sizce orası gelirmş sizin tercihiniz
@@hakankuscu9071
Sivas Suşehri hemşirelik için:
2022 sıralaması 209.997
2021 sıralaması 200.158
2020 sıralaması 205.000
Şeklinde sıralamalar ile alındı.
2022 yılına göre Yaklaşık 36 bin geridesin.
2022 yılı sıralamalar, 2021 yılına göre yaklaşık 10 bin gerilemiş.
Bu durum 2022 ile 2023 arasında 36 bin olur mu biraz zor gibi görünüyor. Tutma ihtimali olabilir ancak açıkta kalmamak için Farklı yerleri değerlendirebilirsin bu tercihlerin altında.
Hocam siralmam 257k sizce deprem bolgesinde hemsirelik ya da ebelik gelirmi
Merhabalar
Hemşirelik veya ebelik bölümlerinin tercih etmek için bir taban sıralaması yok.
Senin sıralaman, genel kontenjanlarda bölümlerin kapattığı sıralamalara göre biraz uzak duruyor ancak bu önemli değil. Çünkü depremzede adaylar kendi aralarında sıralanıyorlar ve sıralamalar yükselebileceği gibi oldukça geri de gidebilir. Tabi bu tercihlerini yapabilirsin ancak açıkta kalmamak adına her ihtimale karşı Farklı tercihlerde yapabilirsin diğer sıralara.
Selamlar hocam 42 yaşımdayım. Sözel 300bin eşit agırlık 500bin sıralamam var. Psikoloji ve edebiyat bölümlerini istiyorum ama ankaradan tercih yapmak zorundayım puanlar çok yüksek sizce 34 yaş üstü kontenjandan bu bölümlerin gelme ihtimali varmı başka bölümlerde yazmak istemiyorum sizce şansım varmı. Keşke 34yaş üstünün sıralamasını görebilseydik. Teşekkürler⚘
Merhabalar
34 yaş üstü kadın kontenjanı, kendi aralarında sıralanıyorlar.
Normal şartlarda genel kontenjana göre gelme ihtimali çok zor ancak dediğim gibi sizler kendi aranızda sıralanıyorsunuz. Bundan dolayı tercih önceliğinize göre istediğiniz üniversiteden başlayıp yazabilirsiniz Ankara’da. Sizin 3. Tercihiniz bir başkasının 1. Tercihi olsun. Tercih önceliğine bakılıyor yani sizin ilk iki tercih tutmazsa 3. Tercihe geçiliyor ve diğer kişinin 1. Tercihiyle kıyaslanıyor. Kimin sıralaması iyi ise o giriyor bölüme. Yapmanız gereken en çok istediğiniz bölümden başlayarak yukarıdan aşağıya yazmak. Sıralamalara bakmanıza gerek yok çünkü geçen seneye ait bir taban sıralaması verisi yok 34 yaş kadın kontenjanında.
@@KisiselGelisimVeRehberlik çok teşekkür ederim⚘
@@HappyHappy-of4dn
Rica ederim, hayırlısı olur inşallah💫
Hocam merhabalar. Cevap verirseniz çok mutlu olurum 🙏 ea sıralamam 25.153 geldi.
2022: 27.255
2021: 32.539
2020: 16.700
2019: 25.567
Çukurova Hukuğun son 4 sene verileri bu şekilde. Depremzedeyim aynı zamanda, Adana'da ikamet ediyorum. Hukuk sıralamaları çok öne gelecek, kontenjanlar azaldı diyorlar bu sene için ama Çukurova hukuk 190 kişilik kontenjanını 238'e çıkardı. Sizce gelir mi?
Merhabalar
Üniversitenin genel kontenjanı arttığı için ek kontenjanıda artmış bulunuyor. Sayısalda yığılmalardan dolayı sıralamalarda daha keskin oynamalar görülebilir ancak eşit ağırlık ve sözelde bu kadar olacağı öngörülmüyor. Deprem bölgesinde ikamet eden adaylar kendi aralarında sıralanacakları için 20 binlere düşme ihtimali de olabilir 30 binden daha geri sıralamada da kapatabilir. Bu tamamen o bölgedeki tercih eden öğrencilerin sıralamaları ile alakalı olacak.
@@KisiselGelisimVeRehberlik aklıma takılan bir kısım da şurası hocam. Deprem bölgesindeki adaylar sadece ek kontenjanda sıralanırsa (atıyorum Çukurova Hukuk geçen sene Adana'dan 60 öğrenci almış bu sene 48 kişi deprem kontenjanı var) bu depremzedeler için avantajdan ziyade bir dezavantaj olmuyor mu? Yani genel sıralama sadece il dışındaki öğrenciler için mi geçerli olacak?
@@gizemm7
Mesela Türkiye’den senin istediğin üniversiteyi tercih edenlerin ortalaması, deprem bölgesinde ikamet eden öğrencinin ortalamasından daha yüksek olduğunu düşünürsek onlar sadece genel kontenjanda sıralanacaklar. Benim tahminin ek kontenjan sıralamalarının, aynı üniversitenin genel kontenjan sıralamalarına göre bir miktar daha düşük olabileceği yönünde. Dediğim gibi ek kontenjan sıralamaları, o bölgede ikamet eden adayların sıralamalarıyla ve tercih yoğunluklarıyla ilgili.
Hocam 45 bin sozelle 39 binlik turkce ogrt deprem kont gelir mi gecen sene 10 bin dusmus
Merhabalar
Depremzede kontenjanı, sadece deprem bölgesinde ikamet eden adayların sıralanması ile ilişkili. Bundan dolayı genel kontenjana çok bakmana gerek yok çünkü ek kontenjanda sıralanacaksın. Eğer tercih eden depremzede adayların sıralamaları yüksek olursa yüksek sıralama ile kapatır tersi olursa düşük sıralama ile kapatır. Bu yüzden en çok istediğin yerden başlayarak aşağıya doğru yapmalısın tercihlerini. Çünkü ek kontenjanda taban sıralaması yok.
@@KisiselGelisimVeRehberlik hocam peki gelme sansi dusuk mu sizce yuksek mi
@@nazli23523
Ben ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geri sıralamada alacağını düşünüyorum aynı bölümde. Böyle olursa gelme ihtimali var gibi duruyor.
Hocam merhabalar benim sıralamam 227 bin istediğim yer mersin Üniverstesi fen bilgisi öğretmenliği orası 228 bin tercih listemde üste mersini yazsam altına da çukurova üniversitesi fen b. öğretmenliği 223 bin yazsam mersin gelmezse altta olmasına ragmen deprem kontejanından dolayı adananın gelme ihtimali var mı
Merhabalar
Sonuçlar belli olurken tercih önceliğine bakılıyor yani 1. Tercihin olmazsa 2. Tercihine bakılıyor. Mersin genel kontenjanla alıyor. 2021 de 215 binde alırken 2022 de 228 bine gerilemiş. Burayı alma ihtimalin böyle olursa yüksek görünüyor. Diyelim olmadı deprem kontenjanı kullanılarak Çukurova yazıldığında bölgede ikamet eden kişilerle sıralanacaksın sadece. Yani senin önündekiler yüksek sıralamalar olursa senin sıralamandan daha iyi yerde kapatır, tercih edenlerin sıralaması çok yüksek olmazsa düşük kapatır. Tamamen tercih edenlerle alakalı. Ama genel kontenjana göre yine o ildeki ek kontenjan sıralamasının bir miktar daha düşük olabileceği durumu söz konusu olabilir.
Hocam 123 bindeki sonuç öğretmenliğine deprem kontenjanı ile 133 binde yerleşme ihtimalim ne
Sınıf
Merhabalar
Deprem kontenjanı adaylar, kendi aralarında sıralanıyorlar bildiğin üzere. Ben ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geride kapatacağını düşünüyorum. Tabi bu başvuran adayların sıralaması ile ilişkili. 120 binlere de yükselebilir, 135 binlere de gerileyebilir. Ek kontenjanın bir taban sıralaması olmadığı için sürprizlere açık diyebiliriz.
Hocam merhabalar 34 yaş kontenjanından faydalanmak istiyoruz. Puanimiz 173 yerleştirme puanimiz 218 ek puanlı 241. Okul öncesi aof 2:01 yerleşmek istiyoruz nasil bir yol izlemeliyiz tesekkur
Merhabalar
Videoda gösterdiğim gibi tercih robotu sisteminde sadece 34 yaş üstü kadın kontenjanını seçerseniz, sizin için açılan kontenjanları görebilirsiniz. İstediğiniz ili ve üniversiteleri seçip sıralamanıza göre tercihlerinizi en çok istediğiniz yerden en az istediğiniz yere göre sıralayabilirsiniz.
Hocam depremzede kontenjaninda bölüm barajı var mı mühendisilk 300 bin barajı gibi
Merhabalar
Bu konuda herhangi bir açıklama olmadı. Bu yüzden genel kontenjanda olduğu gibi ek kontenjanda da 300 bin barajı varmış gibi düşünebilirsin. Mesela şöyle düşün, tıp 50 bin barajı var, 300 binde biri tercih etti ve o üniversite çok tercih edilmiyor tıpta diyelim, 300 binle tıpa girmiş oluyor ek kontenjanda. Bu mantıksız mesela. Bu yüzden genel kontenjanlarda olduğu gibi ek kontenjanlarda da aynı barajlar var diyebiliriz.
Hocam merhaba iyi günler Matematik bölümü ıgdır da 504k gecen sene bu sene kontenjanları 10 kısı atmıs sıralamam 519 k benim sizce gelme ihtimali yüksek midir hocam lütfen cevap verin
Merhabalar
2020 de 428 bin
2021 de dolmamış
2022 de 504.526 sıralamayla almış.
Burdan yola çıkarak 2020 den 2022 ye 76 bin geriye gitmesi ve 2021 de kontenjan dolmamasından yola çıkarak bu sene de geriye gidecek sıralamalar gibi görünüyor.
Yaklaşık 15 bin geri gitmeli ki sen yerleşebil. Yüksek ihtimal gelebilir gibi duruyor ancak her ihtimale karşı sen bu tercihin altına Farklı bölüm veya üniversiteleri de yazabilirsin açıkta kalmamak adına.
@@KisiselGelisimVeRehberlik Hocam sizce deprem bölgesine yogun talep olur mu kontenjan dolar mı 2021 gibi olabilir mi deprem bölgesi de kontenjan lütfen cevap verin hocam ya
@@Y88uglJshjk
Ben deprem ek kontenjanının, o ildeki genel kontenjana göre daha geride (düşük) sıralama ile kapatabileceğini düşünüyorum. Tabi bu şahsi fikir. Sen sadece buna güvenmemelisin ve açıkta kalmamak adına Farklı tercihlerde düşünmelisin bu tercihinin altına.
@@KisiselGelisimVeRehberlik hocam ek kontenjan olarak sormadım genel kontenjanları sordum dolar mı talep olur mu dıye
@@Y88uglJshjk
Bir kısım öğrenci ya tekrar böyle bir şey olursa diye deprem bölgesini yazmazken bir kısım da deprem bölgesini yazan az olur ben yazarsam yerleşirim düşüncesinde. Hangi düşünce ağır basarsa sıralamalar ona göre alçalır veya bir miktar yükselir. Ancak genel kontenjan olarak dışardan deprem bölgesini tercih edenlerde bir miktar azalış olabileceği öngörülebilir.
Hocam depremzedeyim sayisal 250k siralamam var hemsirelik gelirmi sizce
Merhabalar
Genel kontenjanlarda hemşirelik daha iyi bir sıralama ile kapattı. Ancak ek kontenjanlarda sadece depremzede adaylar kendi aralarında sıralanacakları için bu sıralama 150 bine de yükselebilir 200 binlerden de geriye düşebilir. Tercih yapmanda fayda var yalnız bu tercihinin altında Farklı yerleri de değerlendirmelisin her ihtimale karşı açıkta kalmamak adına.
hocam amtepde tıbbi sekreterlik istiyorum 594k ile kapatmış ben 613k yaptim sizde gelir mi ek kontenjandan
Merhabalar
Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik için Gaziantep’te:
2022 sıralaması 596.980
2021 sıralaması 651.312
2020 sıralaması 602.000
Şeklinde sıralamalar ile alındı.
Bakılınca sıralamalar 2021 e göre 2022 de yaklaşık 55 bin yükselmiş (iyileşmiş). 2023 te de bu şekilde iyileşme olur veya sabit kalma durumu olursa tutma ihtimali düşük gibi görünüyor. Bölümün sıralaması yükseldiğine göre bölüm tercih ediliyor diyebiliriz. Senin sıralaman tutması için sıralamalar 15-20 bin gerilemeli. Böyle de bir ihtimal var, Sen tabiki bu bölümü yazabilirsin ancak açıkta kalmamak için bu tercihin altında başka tercihler de yapabilirsin.
@@KisiselGelisimVeRehberlik teşekkürler hocam
@@gonull9276
Rica ederim, başarılar dilerim💫
Hocam 29. 800 yaptım devlette tıp gelir mi depremjedeyim kıbrısta burslu da yazdım gelir mi
Merhabalar
Depremzede adaylar, deprem bölgelerinde istedikleri yerleri yazabiliyor ve sen de istediğin tıpı yazabilirsin. Kendi aranızda ek kontenjandan sıralandığınız için 25 binlere de düşebilir 30 binden daha geride bir sıralamayla da kapatabilir. Tamamen tercih eden adaylarla ilişkili.
Kıbrıs tıp için:
Yakın doğu burslu 31.110 gelme ihtimali yüksek.
Girne burslu 31.341 gelme ihtimali yüksek
Yakın doğu İngilizce tıp burslu 32.743 gelme ihtimali yüksek.
Yakın doğu %25 indirimli kontenjan dolmadı
Yakın doğu %25 indirimli ing. Kontenjan dolmadı
Girne %25 indirimli kontenjan dolmadı
Şeklinde veriler var.
@@KisiselGelisimVeRehberlik eywallah teşekkür ederim hocam
@@enginakyuz1501
Rica ederim, başarılar dilerim 💫
Hocam merhaba ben deprezedeyim Sayısal 54k yaptım devlet diş gelme olasığo nedir aynı şekişde kıbrıs devlet dişte
Merhabalar
Deprem bölgesi diş hekimliği için:
Çukurova 30.100
Gaziantep 34.259
Dicle 34.870
İnönü 35.286
Hatay 36.660
Sivas 38.692
Maraş 39.353
Fırat 39.590
Adıyaman 41.324
Harran 42.578
Şeklinde deprem bölgesinde üniversiteler alım yaptı.
Bunlar genel kontenjan ve sen ek kontenjandan yararlanacaksın. Genel kontenjana göre Bir miktar daha ek kontenjan sıralamasının düşük olabileceği tahmin edilirse şansın olabilir. Bu tamamen deprem bölgesinde ikamet eden adayların sıralamalarıyla ilişkili. 60 binle de kapatabilir, 30 binlerde de kapatabilir tercih edenlerin sıralamalarına göre şekil alacak.
Devam edersem, Batman da diş hekimliği yeni açıldı.
Ankara sağlık bilimleri diş hekimliği içişleri Bakanlığı adına burasıda yeni açıldı kız öğrenciler adına düşünebilirsin.
Hocam 259 k yaptım 225 k ile kapatan ebelik gelir mi depremzede kontenjanım var
Merhabalar
Bir kısım depremzede aday deprem bölgesi olduğu için yazmak istemiyor. Ancak bir kısım da burası deprem bölgesi kimse yazmak istemez ben yazayım diye düşünüp yazabiliyor. Hangisi ağır basarsa ona göre sıralamalar yükselecek veya düşecek ek sıralamalarda. 220 bine de düşebilir 260 bine de çıkabilir yani tamamen deprem bölgesinde yazanların sıralamasına bağlı.
Hocam merhabalar sözel 79 k depremzedeyim Türkçe öğretmenliği gelirmi deprem bölgesindeki üniler deacaba birde dilde 125 bin yaptım Fırat üniversitesi 76k ile kptmış Alman Dili ve edebiyatı gelme olasılığı varmı 2sinide 40 51 k arası Türkçe deprem bölgesi üniversiteleri ona göre tercih yapacağım
Merhabalar
Deprem ek kontenjanı, deprem bölgesinde ikamet eden adayların tercih edebileceği bir kontenjan olduğu için, bu adayların sıralaması ile ilişkili tamamen. Yüksek sıralamalarda yazılırsa 30-40 binlere de düşebilir tam tersi 90-100 binde de kapatabilir. Ek kontenjanın, aynı üniversitenin genel kontenjanından bir miktar daha geri (düşük) olabileceği düşünülüyor.
Genel kontenjanda alman dili ve edebiyatı
2021 de 70 bindeyken 2022 de 76 bine gerilemiş. Ek kontenjanda tabiki daha farklı olacaktır yukarıda yazdığım gibi.
Genel olarak ek kontenjanlarda yazabilirsin 30-40 bin iyi sıralamadan başlayarak çünkü ne olacağı bilinmiyor şansını deneyebilirsin.
Ancak açıkta kalmamak adına kendi sıralamana yakın ve biraz daha düşük yerleri de listenin altına sıralayarak kendini garantiye alabilirsin.
@@KisiselGelisimVeRehberlik Tamamdır hocam teşekkür ediyorum
@@Yks917
Rica ederim, başarılar dilerim 💫
Hocam 34 yas kontenjanı için bir lisans programından ilisigi kesilmiş olanlar faydalanabiliyor degil mi?
Merhabalar
Mezun olduysa lisans programından tercih edemez.
Ancak mezun olmadıysa tercih edebilir.
Hocam depremzede tercihi icin direkt normal tercih mi yapacağız?
Merhabalar
Tercih yapma yerine girip aşağıya doğru kaydırdığında zaten deprem kontenjanını kullanıp kullanamadığını söylüyor. 4 farklı maddeden bahsediyor. 24 tercih içinde yapacaksın yine. Deprem bölgesindeysen ve orada bir yer tercih edersen ek kontenjanda sıralanıyorsun.
Hocam dilde siralamam 99 bin depremzedeyim Adıyaman üniversitesi İngiliz Dili ve edebiyatı 45 binde kapatmış sizce gelir mi
Merhabalar
Yaklaşık 55 bin geridesin ancak depremzede öğrenciler kendi aralarında sıralanacakları için ben 45 binden daha kötü sıralama ile kapatacağını düşünüyorum ek kontenjanın. Ancak 99 bine geriler mi bunu bölüme başvuranların sıralaması belirleyecek.
Bu bölümü yazdıktan sonra her ihtimale karşı başka bölümleri de değerlendirmelisin açıkta kalmamak adına.
@@KisiselGelisimVeRehberlik Hocam depremzedeler kendi aralarında sıralacak ama o sıralama belli değil yani kimin kaçıncı olduğu açıklanmamış biz neye göre tercih yapmalıyız yoksa şans mı
@@deniz8238
Biraz şans gibi duruyor ama ben genel kontenjana göre ek kontenjanın bir miktar daha düşük (geri) sıralamayla öğrenci alacağını düşünüyorum.
Hocam 53 bindeyim depremzede kontenjanından 36 k ile alan türkçe öğretmenliği gelir mi ?
Merhabalar
Depremzede adaylar, kendi aralarında sıralanacakları için 35 bine de yükselebilir, 55 bine de gerileyebilir. Bu tamamen bölümü tercih edecek adayların sıralaması ile ilişkili. En istediğin yerden başlayarak yazılmış olması en mantıklısı tercihlerinin.
Her ihtimale karşı açıkta kalmamak adına devamında farklı tercihlerde değerlendirmelisin.
@@KisiselGelisimVeRehberlik peki hocam çok teşekkür ederiiim .
Giresun bartın ve fırat üniversitelerinden hangisini önerirsiniz türkçe öğretmenliği için ?
@@nazltas5989
Rica ederim,
Eğitim olarak çok büyük farklar olduğunu düşünmüyorum. Elazığ karasal iklim bölgesi, Düzce ve Giresun ılıman denizden dolayı. Hakkında hayırlısı olsun bu saatten sonra inşallah💫
Merhaba ea dan 133 bin yaptim gecen sene 101k ile kapatan bolume yerlesebilir miyim depremzede kontenjanim da var cevaplarsaniz cok mutlu olurum😊
Merhabalar
Geçen sene genel kontenjanda 101 bin ile kapattı. Aynı üniversitenin ek kontenjanında, o bölgede ikamet edenlerin sıralamaları yarışacak. Bu 90 bine de düşebilir 130 bine de çıkabilir tamamen tercih edilmeyle alakalı oluyor. Ancak bu tercihinin altına her ihtimale karşı açıkta kalmamak için farklı tercihlerde düşünmelisin.
@@KisiselGelisimVeRehberlik tamam hocam çok teşekkür ederim 🤗
@@sevvall8219
Rica ederim, başarılar dilerim💫
hocam 34.5 bindeyim.devlet tip gelir mi?depremzefeyim
Merhabalar
Depremzede adaylar, deprem bölgesinde ikamet eden adaylarla birlikte ek kontenjanda sıralanacaklar. Eğer yüksek sıralamaları olan adaylar tercih ederse 30 binden daha iyi olabilir ancak tersi olup 40 binde de kapatabilir. Bunun için sen en çok istediğin yerden başlayarak yazmalısın. Çünkü ek puanlarda bir taban sıralaması yok.
Hangi illeri yazdın acaba
@@KisiselGelisimVeRehberlik hocam 43k depremzede kontenjanından tıp ya da diş geliri Hatay i da yazdım
@@unsalemre2677
Diğer arkadaşına da yazdığım gibi mesela örnek olarak Hatay deprem bölgesi yazmak istemiyorum diyenler de olacak, deprem bölgesi olduğu için kimse yazmaz ben yazarsam girerim düşünenlerde olacak. Hangisi ağır basarsa ona göre taban sıralaması düşecek veya yükselecek. Ancak ben üniversitelerdeki ek kontenjanın, genel kontenjana göre bir miktar daha geride kapatacağını düşünüyorum. Bundan sonra artık beklemekten başka bir şey yok. Açıklanana kadar farklı aktiviteler yapmaya çalış, stresini atmaya çalış.
Hocam 250k ile antep hemşirelik yazsam depremzede olarak şansım olur mu yazmalı mıyım
Merhabalar
Gaziantep 2022 de 143.886 ile aldı.
Gaziantep islam bilim ve teknoloji ise 2022 de 164.635 ile aldı.
Deprem bölgesinde ek kontenjanda sadece ikamet edenler sıralanacağı için 200 binin üzerine de çıkabilir sıralamalar. Bu başvuranlara bağlı tamamen. Ancak sen bu tercihinin altına tutmazsa diye her ihtimale karşı farklı bölümleri değerlendirebilirsin.
@@KisiselGelisimVeRehberlik hocam 243 bindeyim depremzedeyim Maraşin Afşin ilçesindeki hemşirelik gelir mi Maraş'ın çok yazılacağinida düşünmüyorum depremin merkezi çünkü
@@merveyaba4203
Bir kısım depremzede aday deprem bölgesi olduğu için yazmak istemiyor. Ancak bir kısım da burası deprem bölgesi kimse yazmak istemez ben yazayım diye düşünüp yazabiliyor. Hangisi ağır basarsa ona göre sıralamalar yükselecek veya düşecek ek sıralamalarda.
@@KisiselGelisimVeRehberlik umarım gelir çok haklısınız bu arada
@@merveyaba4203
İnşallah hayırlısı olur, teşekkür ederim, başarılar dilerim💫
Hocam 35 k yaptım deprem kontajanından tıp gelir mi
Merhabalar
Depremzede adaylar kendi aralarında sıralanacakları için kaç binde kapatacağı tamamen tercih edenlerin sıralaması ile ilişkili olacak. Sen deprem bölgesinde en çok istediğin yeri başa yaz ardından diğerlerini altına devam et. Ancak yazdığın tıp bölümler dışında açıkta kalmamak adına her ihtimale karşı farklı bölümlerde düşünebilirsin.
Hocam depremzedeyim 100k ile dicle hukuk gelir mi sizce
Merhabalar
Genel kontenjanda 49.239 ile kapatmış.
2021 de ise 54.631 ile kapatmış. Yani genel kontenjanda bir rağbet var diyebiliriz bölüme. Ancak depremden sonra insanların düşüncesi nasıl değişir önemli olan bu. Bir kısım deprem bölgesi diye yazmayacak, bir kısımda deprem bölgesi kimse yazmaz düşünerek yazacak. Hangi taraf ağırlıkta olursa ona göre düşecek veya yükselecek sıralama. Tabiki tercih edebilirsin ancak açıkta kalmamak adına farklı alternatifleride tercihlerine eklemelisin.
Hocam 34 yaş için dgs de lisan için yapılıyor mu
Merhabalar
Şuan için 34 yaş üstü kadın kontenjanı sadece YKS tercihleri için var.
Hocam merhaba 55 bindeyim DEPREMZEDEYİM diş hekimliği gelir mi
Merhabalar
Deprem bölgesi diş hekimliği için:
Çukurova 30.100
Gaziantep 34.259
Dicle 34.870
İnönü 35.286
Hatay 36.660
Sivas 38.692
Maraş 39.353
Fırat 39.590
Adıyaman 41.324
Harran 42.578
Şeklinde deprem bölgesinde üniversiteler alım yaptı.
Bunlar genel kontenjan ve sen ek kontenjandan yararlanacaksın. Genel kontenjana göre Bir miktar daha ek kontenjan sıralamasının düşük olabileceği tahmin edilirse şansın olabilir. Bu tamamen deprem bölgesinde ikamet eden adayların sıralamalarıyla ilişkili. 60 binle de kapatabilir, 30 binlerde de kapatabilir tercih edenlerin sıralamalarına göre şekil alacak.
Devam edersem, Batman da diş hekimliği yeni açıldı.
Ankara sağlık bilimleri diş hekimliği içişleri Bakanlığı adına erkek öğrenci için 43.621 ile alındı.
Yine Ankara sağlık bilimleri Gülhane diş hekimliği milli savunma adına erkek 44.928 ile alındı. Değerlendirebilirsin.
Teşekkür ederim hocam
@@YusufTastan-vl6jg
Rica ederim, başarılar dilerim💫
hocam depremzede ilk üniversitede mi geçerli
Merhabalar
Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar söz konusu kontenjanlardan faydalanamayacaklar maalesef.
Yani evet ilk üniversite için geçerli.
👍🏻👍🏻👍🏻
Teşekkürler, başarılar dilerim💫
👏
Teşekkürler, başarılar💫
hocam 87 bin yapan birisi 30-40binlik dişler ve biraz da eczacılık yazıcak ne dersiniz mantıklı mıdır
Merhabalar
Diş hekimliği için 80 bin barajı var, 87 bin yazamayacak maalesef.
Eczacılık 100 bin barajı var ve yazabilirsin. Ancak 30-40 binlere düşme ihtimali çok zor görünüyor. Eczacılık yazabilirsin tabi ancak açıkta kalmamak adına Farklı tercihlerde yapmalısın.
Merhaba hocam 340 bin sıralamayı hemşirelik yazdım deprem kontenjanımda var hemşirelik gelme olasılığı varmi
Merhabalar
Genel kontenjanda tutma ihtimali düşük olurdu. Ancak depremzede kontenjanından gireceğin için sadece depremzede adaylar kendi aralarında sıralanacak. 300 binlere de çıkabilir tam tersi 150-200 binlerde kapatabilir. Tamamen girenlerin başarı sıralamaları ile ilişkili.
Hocam teşekkür ederiz çok faydalı bir video oldu
Rica ederim, başarılar dilerim💫
hocam 34.5 bindeyim.devlet tip gelir mi?depremzefeyim
Merhabalar
Depremzede adaylar, deprem bölgesinde ikamet eden adaylarla birlikte ek kontenjanda sıralanacaklar. Eğer yüksek sıralamaları olan adaylar tercih ederse 30 binden daha iyi olabilir ancak tersi olup 40 binde de kapatabilir. Bunun için sen en çok istediğin yerden başlayarak yazmalısın. Çünkü ek puanlarda bir taban sıralaması yok.
Hangi illeri yazdın
diyarbakir maras malatya adiyaman sivas elazig antep erzincan kars tokat mardin kirsehir tip icin
sen de mi 34 bindesin
@@sedatbayndr798 40 bin ben