Arkadaslar selamlar. Sesle ilgili bir sorun oldugu belirtilmis. Ben kayit sirasinda fark etmedim, Ancak gercekten de, anlasilirligi etkilemeyecek de olsa, bir yanki olmus. Bundan dolayi kusura bakmayin. Sorun mikrofonla ilgili degil, piyasadaki en kaliteli mikrofonlardan birini kullaniyorum. Baglanti veya yazilim sorunu olsa gerek. Bir sonraki videoda "bu basarisizlik" giderilecek :) Sagolun!
Ses muhtemelen mono yerine stereo kaydedilmiş. Sağ ve sol kanal arasında ms cinsinden bir farklılık var. Ses kanalının mono olması gerekiyor sevgili furkancim.
Ah super! Muhtemelen haklisiniz, bir dahakine duzeltecegim. Bu videoyu sanirim stereo kulaklik yerine, harici hoparlorden dinlemek bir nebze daha rahat olur oyleyse.
Siz yeter ki video atın. Sizi her halinizle dinlemeye izlemeye feyz almaya devam edeceğiz. 50 yaşında Hollanda'da yaşayan bir Türk'üm. Seni görünce Türkiye'de yaşayan oğlumu görmüş kadar mutlu oluyorum. Içim kıpır kıpır oluyor. Lütfen hiçbir olumsuz eleştiri sizi etkilemesin. Başarmaya devam ederek bizleri gururlandıran. Yolun açık olsun Allah'a emanet ol
İnsanlar hep başarı hikayelerinden bahsediyor ve sadece sonuca odaklı başarı kısmını anlatıyorlar. Bunlar da tabii önemli ama başarısızlık hikayeleri de aslında büyük motivasyon kaynakları. Samimi paylaşımın için teşekkürler.
Bir doktora öğrencisi olarak aynı düşüncelere sahip değerli ve başarılı bir kalbi görmek büyük mutluluk. Tüm kalbimle sonsuz başarılı ve mutlu olmanızı diliyorum. Bizi sizden mahrum bırakmadığınız için teşekkür ederim.
Bir süredir bu konu aklımı çok fazla kurcalıyordu. Dengesiz bir ruh hali içerisindeydim. Bazen çok inançlı ve heyecanlı oluyordum, bazen de dibi görüyordum. Şimdi kütüphanede ders çalışmaya başlamadan senin videonu gördüm ve izledim. İçten anlatımın için sana çok teşekkür ederim Furkan. Zihnimin bir yerlerinde olan ama hatırlamam gerekenleri dinlemiş gibi hissettim.
Bana çok zorlama bir tavsiye gibi geldi bu videoda anlattıkların. Hayat herkese o öngörüyü vermiyor çoğu zaman, olayların akıbetini fark etmeye varamıyorsun ve başarısızlık silsilesi zaten seni içine çekmiş oluyor. Senin bahsettiğin olay hayatta hangi yolda yürüyeceğine mutlak surette karar vermiş birinin hikayesi. Çoğu kişi böyle değil, ve hayat da yalnızca bir yoldan yürünecek ve tüm aidiyetini o yola adayacak kadar değersiz ve yüzeysel değil. İşin düşünce alemi boyutuna girmeden bu tavsiyeler sadece boş sadadan ibaret.
Video için teşekkürler. Bir sonraki videoda kendimizi başkalarıyla kıyaslama konusuna değinebilir misin? Zira ilham almamız gereken insanlarla zaman zaman kendimizi karşılaştırabiliyoruz hatta biraz daha ileriye gittiğinde bir alışkanlık haline geliyor ve sürekli olarak bir yetersizlik ve başarısızlık hissi oluşuyor ne yazık ki. Durum öyle bir hal alıyor ki yalnız ilham aldığımız insanlarla değil herkesle kendimizi kıyaslamaya başlıyoruz. Eminim birçok arkadaşım bu durumdan muzdariptir. Bu konuyu ve bunun sebep olduğu stres/ kaygı hissi hakkındaki düşüncelerini bir sonraki videolarında senden dinlemek çok iyi olur belki kendine özgü başa çıkma yolların vardır.
Bu tarz videolara hep devam edin lütfen başarı/kariyer de olsa aslında konu,hayatta ayakta kalabilmek ,ruhen kendi dengemizi koruyabilmek adına da motivasyon sağlıyor aslında. 😊
Bu yorumu görür müsün bilmem ama tam olarak o duyguları hissediyorum.Ben biyoloji ve psikoloji aşığı bir insanım.Liseli bir genç olsam da şuan da oldukça bilgi toplamaya çalışıyorum.Özellikle psikoloji ve biyolojiden.Hatta sakatatçıdan kalp tarzı organları kesip inceledeğimi de söyleyebilirim.Bu nasıl oluyor bilmiyorum ama beyinin yapısına bakınca resmen gözlerim doluyor ve gizemli bu organa yakınlığımı gizleyemiyorum.O yüzden psikiyatrist olmak istiyorum.Hem biyoloji hem psikolojinin bir arada bulunduğu bu alanı yıllar önce benimsedim.Şuan 11.sınıf öğrencisiyim ve bazı başarısızlıklar yaşıyorum çok çalışmama rağmen .Bu videonun bana ne kadar iyi geldiğini anlatamam .Teşekkürler.Başarısızlıkların başarılarla sonuçlandığını bir hayat diliyorum.
Merhaba ben 20 yaşında hep fizik matematik sevmiş olan bi tıp öğrencisiyim ve 3. sınıfım fakat lisede ne kadar başarılıysam tıpta bir o kadar başarısızım. Küçükken tüm hayalim astrofizikçi olmaktı şimdi yıllar geçti tıpta da bilim yapmak için çalıştım fakat bizim bölümde resmen akademi çeteleşmiş halde. Belirli insanlardan değilseniz kimse sizi umursamaz . Zaten başarısız olduğum bir bölümde bilimde de istenmemiş olmak beni çok üzüyor sabah akşam ders çalışsam da hiçbir motivasyonum yok ve kendimi kaybolmuş hissediyorum. Tıpın bazı alanlarını seviyorum ama ne kadar çalışsam da başarılı olamıyorum. Bunları kimseye anlatamıyorum çünkü herkes bunu söylememi zayıflık olarak görür o yüzden burdayım. Siz siz olun mutlu olacağınız gibi yaşayın benim gibi değil. Bu arkadaş gibi yaşayın benim gibi değil. Kendisi gerçekten cesur ve zeki bir arkadaş. Yolu açık olsun.
@@Venussxq-r7b tıpta da bilimle uğraşabilirsin sadece sana göre mi onu düşün. Ben yanlış bi karar verdim ama tıp çok geniş umutsuzluğa kapılmamak için bunu düşünüyorum. Eğer sana göre değilse; sadece sevme anlamında değil zeka olarak da (özellikle ezberim çok kötü). Bence tercih etmemelisin. Onun dışında tıp da bir bilim söylediklerim saygısızlık veya beğenmeme gibi algılanmasın.
sabah sabah bunu görmek çok güzel geldi. özellikle sınav senemde olduğum için duygularım iki kat daha yoğun. seni kendime idol olarak aldım. yaşam felsefen olsun, uğraşların olsun, entelektüelliğin olsun, ileride olmayı hedeflediğim profile sahipsin. her şey için çok teşekkürler Furkan abi!!!
Başarılı olarak değerlendirdiğimiz insanlar genel olarak kestirme yolları tercih edenlerden olagelmiş. Elbette başarı biraz da pragmatik olmaktan geçer de, bahsettiğim şey daha çok uyanıklık, bir zorluğun etrafını dolanma becerisi gibi şeyler. Furkan Öztürk'te gördüğümse safi dürüstlükle kazanılmış, kendisine karşı dürüst olmakla elde edilmiş bir çalışma disiplini ve yüksek ahlak. Giyiminden konuşmasına tuttuğu yol herkesinkinden bambaşka ve eşsiz. Belki de kendimizde olan ne varsa ona tutunmak ve başkalarının fikirlerine kafa yormamak tutmamız gereken yol. Ne kadar değerli bi adamsın Furkan Öztürk. Biyografilerde insanların zayıflıklarından başarısızlıklarından bahsetmeyeceğini düşünür, o türü hiç okumazdım. Çünkü zaten herkeste bu kabiliyet bana gökten indi kandırmacasını görüyorum. Sokrates olup hepsinin foyasını ortaya çıkarmak mümkün. Bir çok insan değerinden daha büyük kademeleri işgal etmiş ve çıt çıkarmıyor. En azından şunu söyleyebilirim ki, işgal edilen kademelere değil işgal eden insanlara bakmalı. Bende böyle bir düşünce uyandırdığın için teşekkürler. Kıymetli olan kendi yolculuğumuz. Kimsenin maksadı yeni Einstein olmak değil, olmamalı. Kendine has bir yol çizmek, kendini iyi tanımak esas olandır. Bu çağda seni görmek o kadar rahatlatıcı ki. Hala çalışmak kıymetli, hala çalışan kıymetli. Şükürler olsun. 🌚
Furkan hocam çok değerli bir bilim insanı olacağını bildiğimden senin adına çok seviniyorum. Ama sadece bir öneri olarak söylemek isterim ki gerçekten işlerin sarpa sardığı ne yapacağını bilemediğin bir dönem bir daha olursa tam o zaman çek "başarısızlık üzerine" videosunu. İşte o zaman konunun hakkını daha iyi verebileceğine inanıyorum.
İnanç dağları yerinden oynatır. İnanç konusunda katılıyorum. Bir de bu zamanda bu konu hakkında konuşmanız benim için gerçekten de faydalı oldu. Bu konuşma için teşekkürler. Çünkü insan yeteneğine güvendiği ve çalıştığı bir alanda başarısızlıkla karşılaşınca ciddi anlamda bocalıyor. Bazen bu bocalamada farkındalık geliştirmezse çok önemli bir zamanı kaybediyor. Tabi bazen durumları sindirmek ve yaratıcılığımızı tekrardan aktif hale getirmek için bir bakıma kabuğuna çekilme ya da kuluçkala yatma davranışlarını da yaşamamız gerekebilir. Bu bize sağlamlaştırılmış farkındalık verebilir. Bu zamanı doğru bir şekilde yönetmemizde başarısızlığa nasıl bir tepki süreci ve sonucu oluşturmaktan geçiyor videoda da bahsettiğiniz gibi. Video için tekrardan çok teşekkürler. Herkesin kendisi için başarmayı arzuladıklarını bir gün başarma umuduyla sağlıcakla kalın.
Furkan abi ilk defa videonu izliyorum ve iyi ki senin kanalınla karşılaşmışım. Kendime örnek alacak birini arıyordum sürekli çünkü başarısız olduğumda nasıl bir tavır sergilemem gerektiğini bilmiyordum. Ama artık biliyorum başarısızlık hayatın büyük bir parçası ve ders çıkarıp inandığımız yolda sonuna kadar gitmemiz gerekiyor. Senin gibi biri olmayı çok isterim. Bu kanalı açıp bize yol gösterdiğin için çok teşekkür ederim.
Merhaba 24 yaşında Amerika'da yaşıyorum , hayatımın en zor kısmi gibiymis gibi hissediyorum fakat yurudugum her yolda her zaman yalnızlıktan korkup daima bir noktada yalnız kalan bir kişi olarak yaptığın videoları her anlamda çok iyi anlıyorum , umarım her yolculuk başarısızlık getirdiği gibi güzel seylerinde getirmesini sağladığı için bu şeylerin üstünü ortuyormus gibi gelsede gercekten kendimize yetebildigimiz ve korkularımız yenmemiz gerektiğini her ne kadar bilsekte bir yandan bu yola adım atmaktan cekiniriz fakat gün gectikce bazı şeylerin önemini daha iyi anlıyorum , yaptığıniz çalışmaları taktir ediyorum ve aslında hayatta bir metafizikci veya bir bilim insanı gibi düşündürücü zamanlarınızı kıymetlerini olumsuz yonlerimize çok fazla odaklandigimizda beynimizin oyunun bir parçası olduğunu ne olursa olsun gerçeklikte bir milim zaman ile kendi kendine dogrulayip içinden çıkmasına ve bunun kendimize daha çok yönelmemizi sağlayan o ozguveni , zamana karsi kendi arzularımiz karsisinda boyun egdini öğreniyorum.
Thomas Edison bir rivayet midir emin değilim "999 kez hata yapmanıza rağmen, 1000. deneyi yapacak gücü nereden buldunuz?" diye sorulduğunda o da "ampülü icat edemeyeceğim 999 yolu buldum" benzerinde bir cevap vermiş 999 deney için başarısızlık olarak bakmamış olaya
Bilgisayar mühendisliği okuyorum ve son senemdeyim. Bütün derslerimi verdim ve sadece proje derslerim kaldı. Onlarda da belirli bir müfredatın olmayışı ve konuyu kendimizin belirleyişinden dolayı da kendimi geliştirecek bir konu seçtim. Süreç geç başladı ve ne kadar da olsa bir ders olduğu için benden bir ürün bekleniyor. Böyle olunca ilerleme kaydedememek hem motivasyonumu düşürüyor hem de stres yapıyorum. Bu video tam da böyle bir duygu döngüsü içindeyken denk geldi. Açıkçası abone olduğumdan beri adamakıllı bir ya da iki videonu açmışımdır ama bunu görünce izlemem gerektiğinden emindim. Akademisyen olmak istediğimden çok da farklı süreçlerden geçmeyeceğime eminim. Benim en büyük kaygım kendi ilerleyemeyişimden çok bunun dışarı nasıl yansıdığı çünkü biliyorum ki kimsenin umurunda olmasam bu kadar büyük bir dert olmaz benim için ama bir süredir çökmüş durumdayım. İnşallah bundan sonra bununla doğru bir şekilde yüzleşip bu sürecin içinden güçlü bir şekilde çıkabilirim çünkü hem bilim dünyasına güzel katkılarda bulunmak hem de gelecek yeni nesillere bu işi sevdirmek ve güzel değerler katmak istiyorum.
Şunu da eklemek isterim ki aslında yazılım sektörü deneme yanılmanın ek sık yaşandığı yerlerden biri sadece bir kod yazarken bile kaç tür hata ile uğraşıyoruz. Sadece bu bile sayısız başarısızlıkların ardında bir başarının varlığını gösteren bir örnek iken insan çok sık gaflete düşüyor. Düşeceğiz, kalkacağız, unutacağız ve tekrar hatırlayacağız. Bu bir döngü. Mesele, döngünün hangi kısmının ne kadar uzun tutulduğu.
@@bilmiyoruminan Piyasa benim gözümü korkutuyor biraz açıkçası. Bir iş için kaç türlü nitelik istiyor oluşları abartı geliyor bana. Akademisyenlik tarafında da hem işin arka tarafı ile ilgilenmek hoşuma gidiyor hem insanlara bir şeyler aktarmayı seviyorum. Genel olarak bu şekilde ifade edebilirim.
@@bilmiyoruminan Sektör çok hırslı geliyor benim için açıkçası. Bir de akademisyen olmanın eğitmenlik yönünü seviyorum. Ayrıca kendimi geliştirmek adına sürekli olarak imkan sunan bir alan olarak görüyorum akademiyi.
Bir akademisyen olarak fikirlerinize katılıyorum. Başarısızlıklar ve engellerle yılmadan baş etmek bir bilim insanı olmanın en önemli faktörü dediğiniz gibi. Belki kendi hikayemden bahsedebilirim sizin düşüncelerinizi desteklemek için. Üniversitede istediğim bölümü ve üniversiteyi kazanamamıştım puanım yeterli olmadığı için. İstediğim üniversitede farklı bir bölüme girdim. İlk sene derslerimde çok başarılı olduğum için yatay geçiş ile en çok istediğim bölüme geçtim. Okuduğum üniversiteden ve bölümden derece ile mezun oldum. Mezuniyetimden sonra dünyadaki ilk ondaki bir üniversiteden doktora için kabul aldım. Fakat doktora sırasında bazı problemlerden dolayı mezun olabilicek olmama rağmen son senemde master diplomasını alıp ayrılmak zorunda kaldım. Yeniden doktora için bir yer bulana kadar tam iki sene başvuru sürecim oldu Türkiye'ye döndükten sonra. Altı yüzden fazla yere doktora başvurusu yaptım. Fakat yaptığım başvuruların sadece %1-2 sinden olumlu bir yanıt geldi. Bazı çok iyi üniversitelere çeşitli problemlerden dolayı doktora mülakatlara çağırılmama rağmen gidemedim (vize, ailevi sebepler, pandemi süreci vs.). Bu uzun başvuru sürecinin sonunda dünyadaki ilk yüzdeki bir üniversiteden doktora için kabul aldım. Normalde 4-5 sene süren doktarayı 2.5 sene içinde bitirip bu sene doktoradan mezun oldum. Şu anda aynı labta post-doc olarak kariyerime devam ediyorum. Doktora tezimdeki projelerin makalelerinin revizyonu ile uğraşıyorum. Bu serüvende çoğu kez başarısız ve umutsuz olduğum anlar oldu ve biliyorum ki olmaya da devam edicek. Fakat Furkan'ında anlattığı gibi eğer yaptığınız işi çok seviyorsanız önemli olan bir çıkış yolu bulup tüm başarısızlıklara rağmen yola devam edebilmektir. Tüm arkadaşlara çıktıkları yolda başarısızlıklarla baş edebilme azmi ve sabrı dilerim. Saygılarımla!
Aslında sürecin nasıl yönetildiğinin önemi, teşekkürler güzel bir konuyu bize aktardığınız için sevgili Furkan. Burada çevre aile ekonomik baskılar da olabilir, gençler ve onlara destek olanlar ha gayret 😍🍀🌼🙏
Ben de üniversitedeyim. Gezmeyi, görmeyi, keşfetmeyi, düşünmeyi ve öğrenmeyi seve seve istediğim bu yaşımda, daha az kaygıyla ve doğru değerler inşa ederek yaşamak istiyorum. Fikirlerini duymak çok hoşuma gidiyor, gönlünce bir hayatın olsn Furkan abi!! Sevgiler ve saygılar
Başarısız olacağımı ve hatta olduğumu hissettiğim kaygı seviyemin içte büyüyen bir çığ olduğu dönemde ... Teşekkürler Furkan . Hayallerim için çalışmaya devam. Kontrol dışında giden zamanı unutup yeniden devam etmem gerek . Seninde başarıların da ilham alacağın başarısızlıkların da en güzel şekilde olsun , iyi ki varsın 🌸🪐👋🌙
Sizin videolarınızı 13 yaşındaki LGS sınavına hazırlanan ve yetenekleri şu anda Türkiye'deki eğitim sistemine hiç uyuşmayan kızıma izlettireceğim. Öncelikle ben dinliyorum sizi ve bakış açınızı çok beğendim. :) Sizin gibi yakın zamanda başarısızlık ve başarıyı beraber görmüş ve tecrübe etmiş bir kişiyi kızımın dinlemesinin çok fayda sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü birkaç ay önce maalesef deneme sınavlarındaki puanına göre okulunda şubeler ayrıldı ve o zamandan beri kendisini başarısız hissediyor. Halbuki resim ve tasarım konusunda çok başarılı. Sizden farklı bir bakış açısı kazanabileceğini düşünüyorum. Videolarınızın devamının gelmesini diliyorum. Bir nevi danışmanlık yapıyorsunuz. Yeni neslin sizin gibi örnek kişileri takip etmesi ve videolarınızdan tecrübelerini dinlemesi çok güzel. Selamlar!
Bu video için gerçekten teşekkürler. Ben bilgisayar mühendisliği okuyan bir 2.sınıf öğrencisiyim. Liseden beri sizi ve çalışmalarınızı gerek fiziğe olan ilgi ve sevgim nedeniyle gerek aktardığınız kadarıyla bildiğim düşüncelerinize olan ilgim nedeniyle takip ediyorum. Bu videonuz da beni bir süredir içinde bulunduğum 'çıkmaz' diyebileceğim o başarısızlık ve ilerleme kaydedemiyor olduğum düşüncesinden kurtulmamı sağladı. Bakıldığında elbette bahsettiklerinizi biliyordum fakat bunu başarılı birinden ve düşüncelerine değer verdiğim birinden duymak oldukça etkili oldu. Bu zamana kadar tutkum nedeniyle alanımın farklı dallarına yayıldım bir şeyler denedim farklı projelerde yer aldım, ayrıldım bunlar beni oldukça geliştirse de çevrem nedeniyle ve elbette benim iznim nedeniyle aşağı çekildim kendi psikolojimle bunları yenmem gerekirdi. Şu anda daha kararlı ve stabil bir düşünceyle bir geriye bakma süreci gerçekleştirme kararı aldım. Bunu sağladığınız için çok teşekkürler.
Bu tarz videolara çok ihtiyacım var gerçekten. Hele şu an sınav dönemindeyim stresliyim. Sınavı başarı veya başarısızlık olarak görmem de ne kadar geride olduğumu gösteriyor aslında. Başarı veya başarısızlık hayatta hep bir düzen içinde yaşadığımız deneyimlerdir esasen. Eq su fazla olan yani duygularını yönetebilen bir insan bu yüzden başarılıdır. Genelimiz başarısızlıkta pes ederken çok az bir kısmımız bunu da avantaja dönüştürebiliyor. Çok çalıştığım halde kendime göre başarılı olmadığım bir sınavı atlattım. Çok moralim bozuldu ama çalışma sürecimden pişman olmadığımı fark ettim. Bu yüzden artık notları takmamayı, öğrenmeye odaklanmayı öğrendim. İstediğin şey uğruna tüm riskleri alabilmek bunun için çabalamak bizi ilerleten . Baktığımda neden ilerlemediğimi anlayabiliyorum. Çok kritik anlarda pes etmişim. Beni ilerletecek motivasyonu bulamamışım. Ama bu bir sorun değil. Artık biliyorum ve buna dikkat ederek devam edeceğim. Ben bir şey sormak istiyorum. Çok iyi üniversitelerde okuyup çok iyi bir doktoraya sahip olup hala nasıl kendini yeterli görmedin? İlerlemeni daha fazlasını istemeni sağlayan şey neydi? Hiç demedin mi mesela "çok zekiyim ,çok başarılıyım..." ?
14 yasındaydım bi yazarla tanıstım orta okule kadar okudum sadece ve işe gidiyordum o yazar bana bi kitap verdi insan nasıl insan oldu 16 yıldır elimden kitap duşmuyor ama bu surecte hayatimi değiştirmeye karar verdim farkli farkli işleri denedim yıllar boyunca ve 4 yıl once zor bir işi seçtim 4 yıldır resmen dovulduğumu iş altında hissetim ama kandime bi şey soyluoyrum her zmn ya başarıcam yada çatıya çikip kendimi aşağı atcam bu mutivasyon işe yarıyor bende ve işler de son zamanlar iyiye gidiyor senden de motivasyon aldım furkan bey teşekkürler
Ben 21 yaşındayım çok zor durumlardan geçtim çok talihsiz durumlar yaşadım daha üniversiteye dahi geçemedim bu sene 3.mezun senem ve son gitmezsem askerlik geliyor. Bazen çok üzülüyorum geçmişime ama artık videoda denildiği ne olursa olsun doğru olanı yapmaya çalışıyorum. Coğrafya kaderdir bunu yaş aldıkça daha iyi anlıyorum ve elimden geldiğince şartları iyileştirmeye gayret ediyorum. 15 yaşında bilim insanı olmayı kafama koymuştum ancak hayat şu an beni çok farklı bir yere getirdi. Umarım hakkımızda hayırlısı :-)
Fakülteyi bırakıp Tıp Fakültesine geçmem gibi iki kez deneyip başarısız olunca bana yakın olan bir bölüm seçip başladım ama sonra bir gün bir karar aldım ve bıraktım. Herkese göre fazla riskliydi yaptığım öyle veya böyle para kazanılır. Türkiye de doğa bilimlerinden para kazanmakta zor ama halledilebilir deyip başlamıştım lakin hayatımda bazı parametreler değişince denklemi tekrar kurmam gerekti öncesini sıfırlayıp hem hayalim hem amacım olan meslek için tekrar çalıştım vs vs ve şu an değdiğini görmek en güzel şey olsa gerek. Şeyi çok güzel söylediniz 500k dolarım olsa ne olacak istediğim ortam olmadıktan sonra tam olarak bu amacın neyse ona göre başarılı veya başarısız oluyorsun. Dışardan bir gözlemci size başarısız demezdi siz bunları anlatasıya dek hatta şimdi bile demezler önemli olan sizin kendinize koyduğunuz parametre... başarılarınız daim olsun.
Ben başarılı insanlarda ortak bir özellik gördüm: Hiçbiri yaptıklarını başarılı olmak, ödül almak, takdir edilmek vs. için yapmıyor. Hepsi sadece yaptığı şeyi yapmaya değer gördüğü, onu yapmakta anlam bulduğu ve yaptığı şey onun bir vazgeçilmezi olduğu için yapıyor. Dolayısıyla başarısızlıklar ve hatalar, o işin değerini azaltamayacağı için onlardan öğreneceği bir şeyler varsa öğreniyor ve aynı motivasyonla devam ediyorlar. Zaten tutkulu oldukları alanda uzun vâdede ister istemez başarı geliyor.
Furkan çok başarılı biri olduğun su götürmez bir gerçek. Ülkedeki başarısızlık sınavlarından senin kadar dirayetle ve azimle geçememiş insanlar olarak bizi en çok sekteye uğratan şey belki de yaşımız mı geçti hissiyatı. 29 yaşında çok da profesyonel olmayan bir yazılımcı olarak yurtdışında master benim için artık çok geç, çok güzel okullar olmasa da kayda değer belli başarı seviyesindeki okullardan kabul almak imkansızmış gibi hissediyorum ve buna benzer hissiyatları daha lise döneminde dahi yaşayan çok kişi var . En büyük handikap geç kalmışlık hissi. Bu konuda senin bakış açını barındıran bir video gelir mi? Gelirse şahane olur . 🙏🤩
Sevgili Furkan, seninle aynı yaştayız. Fen lisesi ve ardından Bilkent mezunusun, Harvard'ta doktoran bitecek. Bende fen lisesi mezunuyum Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde 7 yıldır eğitim görüyorum, ortalamam çok kötü, 6 kere electromangetic waves dersinden kaldım, hocalarımız hiçbir şekilde bizlere yardımcı olmuyor, olmayacak. Ailem ve ben depremden etkilendik, evimizi kaybettik, laptopum enkazda kaldı. Pandemi de Covide yakalandım, yoğun bakımda yatacak kadar kötü hale gelmiştim, o zamanlar pes etmedim, Teknofestten ilham aldım. Robotaksiden başlayıp insansız sualtı sistemleri, savaşan İHA ve bu yılda insansız deniz aracı kategorisinden hazırlanıyorum yapay zeka ve robotik alanlarında çalışıyorum. Bu alanda bir iş bulamayacağım, iyi bir üniversitede iyi hocalarla eğitimime de devam edemeyeceğim. Bence başarısızlığı sen değilde ben anlatmalıyım.
Tıp fakültesi 3. Sınıfım, tıbbı çok seviyorum ama bu sene başarısız oldum. yarın bütünleme sınavım var, eğer 86 nın üstünde bir not alamazsam sınıfta kalırım. Bu başarısızlığı hazmedemem biliyorum ve bu yüzden çok korkuyorum. Mesleğimi çok seviyorken stajyerlik için bir yıl daha beklemek istemiyorum. Çok ciddi bir korku yaşıyorum şu an. Kendime söz veriyorum bundan sonra hiçbir zaman kendimi bu duruma düşürmeyeceğim, elimden gelen her şeyi yapacağım her zaman. Umarım yarın stajyer doktor olurum.
Abi bilim insanı olma yolunda hergün canlı yayınlar açıp çalışıyorum. Yayınıma gelen her dört kişiden biri ( ben de dahil olmak üzere ) fizik bölümünü seçerken senden ilham aldığını söylüyor. Hepimizin bilmediği için korktuğu bu yolda başarıların ile önümüzü açıp videoların ile nasıl ilerlememiz gerektiğini gösterdin. Çok teşekkür ederim idolümsün ❤️
selam ben matematik okuyorum. Türkiye'de fen fakultelerine ve bölüme bakisa karsin furkan'in yayınları bana da iyi geliyo , sizin gibi arkadaşları gormek güzel
Furkan selamlar 40 yaşında biri olarak seni gerçekten keyifle dinledim anlatımın cidden çok iyi 👍 sadece 20-25 yaş değil her kesimden gruba hitap ediyorsun
İyi ki varsın Furkan. Senin vesilenle bundan yıllar sonra dünya çapında bilim insanları ortaya çıkacak. İnsanlara verdiğin ilhamı kelimelerle anlatamam.
jeck londanin şöyle bir sözü vardı " ne söylediğinizden birazda nasıl soylediginiz önemli" , onun gibi başınıza ne geldiğinden daha çok nasıl tepki verdiğiniz önemli .
Yolunu kaybetmiş insanlar için kesinlikle yol gösterici bir video olmuş, öncelikle bunun için teşekkür ederim. Benim işim sadece akademi demeyip, yol gösterme çaban da ayrıyeten takdire şayan, başarılarının devamını dilerim
Başarılarının devamını diliyorum. Her video attığında gurur ve merakla hemen izliyorum. Videolarını sabırsızlıkla bekliyorum. Seni seviyorum. Oğlum gibi görüyorum.❤❤❤❤❤
Harika bir analiz olmus paylasiminiz icin cok tesekkurler. 2023 bilimdeki gelismeler konusunda bir yayin hazirlama zamaniniz olursa harika olur simdiden cok tesekkurler.
furkan abi merhaba sana poloonyadan selamlar oncelikle.Turkiyede basarisiz bir lisans surecinden sonra daha zor ve daha kaliteli bir teknik okulda lisans egitimime tekrardan basladim celal hocayla videonuzdan beri cok siki bir takipcinizim.Ilk defa videonuza yorum atiyorum umarim her sey gonlunuzce olur.
Kendi hayat tecrübelerimden söyleyeceğim; yapmak istediğiniz her ne ise onu doğru parçalara bölün ve her parçayı ısrarla çözmeğe çalışın. Baktınız olmadı yeni parçalara bölün yine olmadı. Parçaları doğru işleme soktuğunuzdan deneyerek emin olun, yapılabilecek tüm olasılıkları düşünmeye çalışın. Burada en büyük handikap inatla saplantı haline geirmeyin. Bazen yapmak istediğiniz yapılması mümkün olmayan birşey de olabilir. Bunu sezebilmek ve kavrayabilmek çok önemli. Yoksa bütün bir ömrünüzü heba edebilirsiniz. Aslında çok paradoksal bir durum ama yapmak istediğinize duygusal değli de tamamen dışarıdan bir gözle mantık ile bakmayı de deneyin. Kendinize zaten hiçbir zaman yalan söyleyemezsiniz. Yapmadıklarınızı zihniniz size mutlaka söyler. Bu arada her deneme ile yapmaya çalıştığınız şeyi çok daha derinlemesine öğrenmiş olursunuz.
12. Sinif öğrencisiyim ve açıkçası uzun zamandır neden ders çalışmam gerektiğinin cevabını arıyordum videonuz sayesinde buladildim teşekkür ederim kesinlikle başarılı olmak istiyorum:)
Merhabalar abi, ben şuan meslek lisesinde okuyan ve yüksek ihtimal Anadolu’ya geçecek olan biriyim. Maalesef baya bir anti-sosyalim ,bunun iyimi yoksa kötümü olduğunu anlamıyorum ama insanlarla ne zaman bir araya gelsem neden insanlarla aramın kötü olduğunu anlıyorum. Ben küçüklükten beri derslere hiç çalışmayıp sınavdan bir gün önce defterlere birkaç defa bakıp 90 üstü notlar alabilen bir insandım. Korona virüsten sonra haberleri izlemeye başlayınca bende bir ümitsizlik başladı. Ama buna rağmen 7. Sınıfta notlarım hala iyiydi. 8. Sınıfta tekrar bir ümit gelsede sınavlardan düşük almaya başladım ve geçmişimi özlemeye başladım. “2 yıl önce ne oldu bana?” Diye kendime sormaya başladım. Bu sıralarda Nietzsche ile tanıştım onu baya okudum ,izledim. Van gongh’la tanıştım. Ve sanki hayatı sinemadan izliyormuş gibime gelmeye başladı. Anlayacan kafayı üşütmeye başladım galiba. Zaten küçüklükten beri genel olarak bilim kitapları okurdum ve ikinci dönemde bu dahada arttı. Bu arada küçüklükten beri çalışmadan yüksel not aldığım için çalışmaya hiç ihtiyaç duymadım ve Buda beni çalışma disiplini olmayan biri yaptı. Bunun dışında şuan yüksek ihtimal fen yada iyi bir Anadolu lisesinde okuyan kişi ben 2 bozuk saattin doğru ve yanlış gösterdikleri saatleri söylememe rağmen bana terörist ve dinsiz dedi. Macır çocuğu olmam ve genel olarak derslerinde bu kadar başarılı olan birinin hakkını savunmadan böyle şeyler söylemesi beni iyicene darbeledi. Okulumuzun yanındaki Yücel boru fen lisesinde uyuşturucu satıp, ortaokul öğrencileriyle hakaretli bir şekilde din kavgasına vs girmeleri benim Türkiye’deki farklı tür liselerde okuyanları aynı familyanın farklı türleri olarak görmeme sebep oldu. Çalışmadığımdan da lgsden 324 aldım. Şuan gerçekten artık bir şekilde ders çalışmak istiyorum ama o kadar halsizimki hiçbirşey yapmak istemiyorum. Ve bunun iyi birşey olmadığınıda biliyorum. Ama düzeltecek gücüde kendimde bulmuyorum. Bakıyorum biri diyor yok işte 2 saat ama adam akıllı çalışmayla iyi yere gelebilirsin,başkası 2-3 saat yetmez en az 5-6 saat yeter diyor. Başkası aileniz şusubusunuz nasılsa sizde öyle olursunuz yüksek ihtimal diyor. İnsanlara bakıyorum davranışları veya başka şeyleri hiç hoşuma gitmiyor. Dışarı çıktığımda onlara yabancıymışım gibi hissediyorum. Artık dersleri dinlesemde anlamamaya başladım. UA-camdeki hocalarda bana Farklı geliyor sanki seslerini incelterek ve biraz şaklabanlık yaparak bizlere samimi görünmeye çalışıyorlar gibi. Bunları, insanların hal ve hareketlerini düşünmek istemiyorum ama bunları düşünmessem bu alır başını götürür. İnsanların yanında kalmak sanki kendi fikirlerimden uzaklaşıyormuşum gibi hissetmeme sebeb oluyor. Eski hocam hiç evlenmemişti bana oğlum diyordu, bana sen bu ünide okuyacaksın vs diyordu hem bunun yükü hemde ailemin beklentisi beni bitiriyor. Gözlerim doluyor sonra Atatürk’ün fotoğrafıyla karşılaşınca ağlamaya başlıyorum. Sana ne oldu? derslere odaklanamıyprsun, odaklansan anlamıyorsun vs diye. Sence abi bu ders çalışma işini vs nasıl halledebilirim? Videonu izledim ama artık hayatada pek ümitli bakmıyorum. Nietzsche’nin “hayat verilen çabaya değmez” sözüde geliyor aklıma. Şuan tek istediğim ormana bir kır evine gidip köpeğim ve kedimle öylece yaşamak istiyorum. Sence ne yapabilirim?
Kafamın karışması en büyük düşmanım oldu çünkü ne yapmam gerektiğini biliyorum ama yapacak bir istek veya güç bulamuyorum. Bir işte birşey başarmak pek mutluda hissettirmiyor. Psikolaji kitapları da okuduğumdan nasıl düşünüp ,hissedersem öyle olacağını biliyorum ama olmuyor . Sabah okula işe gidiyormuş gibi bir halsizlik be isteksizlikle gidiyorum ve yerimden kalkmasam bile yorgun geliyorum. Anlayacağın kendimi bitiriyorum. Ama düzeltecek bir değerde bulamıyorum .
tamamen şahsi fikrim. hayatı sadece derslerden ibaret görmemek iyi olabilir. yani ders düşündüğün, öğrendiğin vakti belli bir sınırda tut ama günlük düzgün sorumlulukları da yerine getir ders açısından. okula gidiyorsan, okulla birlikte müfredatı götür. derslerin düzeldikçe, o derslerde iyi olduğunu gördükçe endişen de azalır bence. öyle çok aman aman bi zorluğu yok ki üniversite sınavının.
youtube'da bi çok hoca var. çok fark etmez. bıyıklı matematiği başlangıç için önerebilirim. kısaca konuyu izledikten sonra bi kolay bi orta seviye kaynağın olsun. aktif matematik, mikro orijinal, matematiğin ilacı, 345. bunlardan bol bol çöz. sadece video izlemek mantıksız. ilerlemeyi testlerden takip etmek lazım. kendi tecrübemi söyleyeyim, ben de matematiği youtube üzerinden öğrendim/öğreniyorum. öncelikle konular bitiyor yani çok fazla şey yok. sırf önündekilerin sınırlı olduğunu anlamak için tyt matematik kampını 2 ayda bitirebilirsin. sıkıntı sanki çok fazla şey var, işin sonu yok gibi gözükmesi. ikinci tavsiyem bi konuyu bitirince onda uzman/yetkin olduğunu sanıp önüne gelen bi soruyu çözemeyince üzülmemen. -işlediğin bi konuyu tamamen bitirip öbürüne geçmeye kalkma. arada boşlukların kalması doğal çünkü konular birbiriyle bağlantılı. çoğu zaman sorular da... bi konuyu bitirip öbürüne geçerek öğrenmiyoruz, aynı soruları sürekli tekrar ediyoruz. tekrar sayısı arttıkça artık o bilgiler otomatik refleks oluyor. son olarak konuları ayır. temel kavramlarda kötüysen bu aklının bi köşesinde kalsın, devam et ve devam ederken esikliklerini tamamlamaya çalış. bir şey başarmak istiyorsun (iyi bi üni kazanmak) ama ona yönelik yeterli çalışma yapmayınca üzülmek endişeli hissetmek normal bana sorarsan. özel ders de alabilirsin, hocalara da sorabilirsin. okula gidiyorsan zaten müfredattaki konuları yakala, tekrar et yeter bence. abartılı çalışmana gerek yok. sıkı çalışma sınava son 7-8 ay kala yapılabilir, bi sınav için kimse aylarca uzun süre çalışamaz, insan sıkılır. zaten yapmaya da gerek yok bence. @@efecetin9799
@@efecetin9799 Özel olmadığın ve evrenin/hayatın/toplumun sana hiç bir şey borçlu olmadığını hatırla. Sonrasında ne yapmak istediğini düşünmeye başla. Kendini tanımaya çalış. Kendine dışarıdan bak ve gelişime ve değişime açık ol. Oku, gez, insanlarla konuşmaya çalış. Bir sürü içeriğe maruz kaldıktan sonra hangisinin sana daha çok zevk verdiğini göreceksin zaten. Matematik diyorsan matematiği öğrenmenin yolu temellerini öğrenmekten geçer. Eğer sıfırsan veya eksiklerin fazlaysa önce toplama çıkarmadan falan başlayabilirsin (utanılacak bir şey yok bunda) daha sonrasında ilerleye ilerleye zaten kendi yolunu bulursun. Tabii buna her gün belli bir miktar vakit ayırman gerek. Ayrıca x saat y saat gibi laflar 0dan başlayacak birisine de yönelik değiller. Başla ve çalışmanın akmasına izin ver, önemli olan her gün bu işe kafa yorman. Bazen eline kalem kağıt alacaksın ama kalem dahi oynatamayacaksın, bazen bir deneyeyim diyeceksin bir bakacaksın ki yapmışsın veya yapamamışsın, niye yapamadığını öğreneceksin kısacası. Kanal olarak şimdilik tonguç ve şenol hoca öneririm, ayrıca çarpım tablosunu ezberlemekte zorlanıyorsan benim tekniğim bir süre tabloya bakıp sonra ayakta yürürken bunları tekrarlamaktı zira beynine daha çok kan gidiyor o sırada. Dört işlemi iyice kavradıktan sonra kesirler gibi o seviyenin daha korkulan kısımlarını çalışırsın. Onu da anladıktan sonra yavaştan sınıf sınıf hangi konuların olduğuna bakıp o konuların kendi seviyene göre olan anlatımlarını dinleyerek iyice bir temel oturtursun. Bu temeli oturttuktan sonra ise zaten youtube'da sınırsız YKS içeriği var onlara bakabilirsin. (yazdıklarım denenmiştir) Ek Not: Nietzsche gibi yazarlar iyi olsa da dedikleri şeyler yasa değil. Ayrıca insan beyninin gelişimi 25 yaşında tamamlanıyor yani kendini şu andan çok olgun görüp 'herkes salak evren boş' moduna girmeni önermem. Hayatta seni de heyecanlandıracak bir sürü şey olduğuna emin olabilirsin, ve eğer bu şeylere olan merakın Furkan'ın da dediği gibi "samimi bir merak" ise zaten gerisi gelecektir.
10 numara konuşmusun ağzına sağlık bu izlediğim ilk videon. Oyunda kalabilmek, başarısızlığa verilen tepki bunlar çoğu kişinin farkında olmadığı konular ve ben de kendi hayatımdada görüyorum ki başarılı olmak için gereken anahtar bu, dirayet - oyunda kalabilmek. Trabzonun neresindensin?
Tam "Ulan ben bu sayılar teorisi ile ne halt edeceğim.", "Ne kadar zormuş.", "Acaba yazılımcı mı olmalıyım, yanlış bir yolda mıyım." gibi düşünceler aklımdan geçerken bu video cidden çok iyi geldi. Yapamam dediğim neleri yaptım bunu mu yapamayacağım.
çıkış yolunu bu sektorde bulacagınıza olan inancınızı nereden saglıyorsunuz hicbir fikrim yok ama bir yazılımcı olarak ben de sizinle aynı sekilde hissediyorum, haberiniz olsun.
@@nane8 çıkış yolunu o sektörde bulacağıma dair inancımın tek nedeni vasat bir yazılımcı da olsam ailemin beni o sektöre yerleştirebilecek olması. Ama ben vasatlıktan hiç hoşlanmam ve imkanım varsa vasat olacağım bir işi yapmaktansa iyi olacağım işi yapmayı tercih ederim. Aynı şekilde hissediyorum derken ne demek istediğinizi anlamadım, yazılımcı olmayı mı istediniz yoksa yazilımcı olma yolunda mı bu sorunlarla karşılaştınız?
İnsanların hayatına değer katan senin gibi bilim insanlarına hayranım. Hem bilim üretip hem bunu anlaşılır bir şekilde başkalarına aktarabilmek çok kıymetli bir meziyet. İyi ki varsın. 🎉🎉🎉
Deneyimlerinizi anlattığınız için teşekkürler🙏🏻 çok çalışıp istediğiniz sonucu görmemek insanın şevkini kırabiliyor hayatımda birçok konuda bunu yaşamama rağmen ilerlemek gerektiğini de her zaman hatırlayabilmek beni durdurmayan şeylerdrn bir tanesi.
Kendimi yıllarca aptal ve motivasyonsuz bulurdum fakat geçtiğimiz günlerde hem adhd hem de bipolar bozukluk sahibi olduğumu öğrendim. Bu hastalıklar yüzünden yıllarca potansiyelimi kullanamadım ve 22 yaşımda hiç istemediğim bir bölümde okuyorum. Kendimi çok geç kalmış hissediyorum her şeye ama bilimde geç kalmak diye bir şey yok bence ❤ iyi ki varsın Furkan abi senden cidden çok şey öğreniyorum
gelecekten yazıyorum 31 yaşındayım istemediğim bölümü okudum istemediğim işi yapıyorum 4 yıldır, sevmediğin bölümü okuyup bitirince iş bulmak da işi devam ettirmek de zor. Nitekim şu an işsizim. Sınava tekrar hazırlanacağım bu sene çalışırken, şimdiki aklım olsa üniversitedeyken okulu bırakır tekrar sınava hazırlanırdım. EN büyük pişmanlığım senin yaşındayken sınava tekrar hazırlanmamak. 22 yaş hala çok erken.
Merhabalar bilgisayar mühendisliği 2.sınıf öğrencisi olarak çok keyifle izliyorum ben de yeni bir bilimsel çalışmaya girdim hocamla hodkgrin huxley modeline göre sinir sistemindeki nöronların aksiyon potansiyeline göre davranışının matematiksel bir araştırmasina yapacağız böyle bir atılganlikta bana ilham oldunuz teşekkür ederim :) lisans düzeyinde nörobilim araştırması yapacağım için çok heyecanliyim !
dostum seni bekir avşar’ın kanalında görmüştüm ve “endüstri mühendisliğinde okuyan biri olarak” diyerek uzun bir mühendislik tavsiye yazısı yazmamış mıydın? biraz kafam karıştı çap mı yapıyorsun anlamadım. bu arada yazdığın yazı harikaydı.
@@hermionereisdostum çap istiyorum normal de bilgisayar mühendisliği istiyordum fakat bir şekilde yks süreci falan işte endüstri mühendisliği denk geldi fakat ileride yapacağım çap ayrıca kendimi bilgisayar dalında geliştiriyorum ileride fizikle bilgisayar bilimini birleştirmek var aklım da kendi hikayemi detaylı bir şekilde anlatabilirim istersen instagramin vs varsa
@@taneratiktabii ki liseler de öğretilen huxleyin iplikleri bizim vücudumuz da olan çizgili kasların aktin ve miyozinlerin arasındaki ilişkiyi irdeler buradaki mesele ise huxley hodkgrin diye artırsan google da bunu ilk mürekkep balıklarında yapıyorlar 1892 falandı yanılmıyorsam ve bu modelle beraber hesaplamalı nöroloji dediğimiz dalın adımları atıldı
@@recepsahin1639 Ne kadar güzel, ben de tıp öğrencisiyim ondan dolayı daha ziyade fizyolojisine hakimim. Sizin çalışmalarınız daha çok sinirsel olayla aksiyon potansiyeli oluşması ile vs mi ilgili acaba?
bugun aşağıdaki maili almıştım, çok üzgünüm. Bu video ile teselli olmak için izliyorum. Merhabalar, İlanımıza yapmış olduğunuz başvuru için teşekkür ederiz. Yapılan değerlendirme sonucunda, başvurmuş olduğunuz pozisyon ile ilgili size olumlu cevap veremiyoruz. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgi ve güven için teşekkür ederiz. Saygılarımızla,
Bence, insanlar olarak içinde bulunduğumuz toplumun gözünde bizi zayıf ve utangaç hissettirecek yönlerimizi yansıtmayı zaten sevmiyoruz. Bu durum, konu başlığından bağımsız gözlemlenilen bir şey. İnsanların başarılı yönlerini yansıtıp onlarca başarısızlıktan söz etmemeleri, "instagram vs reality" kavramı bu durumun birkaç örneği. Takdir edilme ve kabul görme içgüdülerimizden bilinçli olarak kendimizi soyutlayarak "başarısızlığa iyi tepkiler verme" eylemini daha rahat gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum.
Merhaba üniversiteye hazırlanıyorum ve mühendislik bölümü istiyorum pek aklımda kesin mühendislik bölümü yok diyebilirim. Bu ülke de 18 yıldır yaşıyorum ve bu zamana kadar Osmanlının, Fatih Sultan Mehmetin, Mimar Sinanın yaptığı şeylerin değeri çok büyük bu değerleri kaybetmek istemiyorum ve ülkemi kalkındırmak benim görevim ülke imkanları yok diyenler çok oluyor çok dar bakış açısı olduğunu düşünüyorum kendine güvenen yolda da kalmaz darda da
O 500bin ile kitap alacağım ne alacağım, okusam kimle tartışacağım dediğinizde o kadar hissettim ki !😅 Okuldan ve alanımdan uzak kaldığım 1 yıl olmuştu. Beynimin samana döndüğünü hissediyordum. Zengince ama mutsuzdum. Koşarak kaçtım sonra😂 Entelektüel zevk gerçekten her şeyin ötesinde, hissedebilenler için. Şimdi herkesle de paylaşaniliyorum ne biliyorsam, öğrendiysem, aklımı ne kurcalıyorsa. Zihnimdeki huzursuzluğun, o bilme isteğinin peşinden gitmek tam bir tutku, çok haklısınız. Teşekkürler paylaştığınız için😊
Elektrik elektronik mühendisliği 3. Sınıftan 2 arkadaş 7. Boyutta zamandan ve mekandan muaf olduğunu her zamanda ve mekanda aynı anda olabileceğini keşfettik. Kendimizce belli teoriler ürettik. Bu konu hakkında teknik bilgiye ihtiyacımız var. Teorimiz hakkındaki doğru ve yanlışları bize aydınlatır mısın eğer ilgili isen.
tam diyordum ki ulan bölümü bırakıp sanayide çalışmaya mı başlasam, 10 seneye fıstık gibi hayatım olur gül gibi yaşar giderim. meğersem sürekli başarısız olduğum ve bunların üzerine gitmediğim için kendimi kötü hissediyormuşum. 1- finallerde gpa'yı düzeltiyorum, 2- msc başvurularımı yapıyorum, 3- pederle arayı düzeltiyorum. sağolasın ağabey!
Tam anlamıyla ihtiyacım olan zamanda bu güzelim videonuza denk geldim ve sayenizde iç motivasyonum tekrar açığa çıktı. Teşekkür ediyorum, başarılarınızın devamını görmek dileğiyle.
Merhaba ben yks sınavına çalışan bir öğrenciyim küçüklüğümden beridir tesla curie hayranı olan birisiyim şuan hangi bölümü tercih edeceğim konusunda net bir fikrim yok videodaki konuşmanızda bu iş için çok çalıstım , kabiliyetliydim ve özgüvene ihtiyacınız var dediniz çevremdeki insanlar bana özgüven eksikliğim olduğunu söylüyor küçüklüğümden beri bilim merakım var ama matematik ve fizik konusunda yeterince yeteneklimiyim emin olamıyorum kötü değilim ama bu başarılara ulaşmış insanlarda yüksek zekaya sahipler şu ana kadar herhangi bir iq testi yaptırmadım evet cok istiyorum ama kendi kendime bir şeyi çok istemen o konuda yetenekli olduğun anlamına gelmez yeteneksiz olduğun bir konuda kendini boşu boşuna hırpalama diyorum ne yapmam gerektiği konusunda çok kararsızım ve psikolojik olarak pek iyi durumda değilim bir fikir verirseniz çok mutlu olurum
Bu konuda yeteneğime ve zeka yeterliligime hüküm vermek icin cok mu aceleci davranıyorum einstein ın dehanın 1/10 u yetenek 9/10u çalışmaktır sözü doğru mu yeterince emek edersem istediğim seviyelere ulaşabilirmiyim
Merhaba , okuduğunuz üniversiteye baktım. Bilkent di ... Benim için ulaşılmaz olduğunu biliyorum. Odtü okuyup sizin geldiğiniz yerlere gelebilir miyim?
Arkadaslar selamlar. Sesle ilgili bir sorun oldugu belirtilmis. Ben kayit sirasinda fark etmedim, Ancak gercekten de, anlasilirligi etkilemeyecek de olsa, bir yanki olmus. Bundan dolayi kusura bakmayin. Sorun mikrofonla ilgili degil, piyasadaki en kaliteli mikrofonlardan birini kullaniyorum. Baglanti veya yazilim sorunu olsa gerek. Bir sonraki videoda "bu basarisizlik" giderilecek :) Sagolun!
Ses muhtemelen mono yerine stereo kaydedilmiş. Sağ ve sol kanal arasında ms cinsinden bir farklılık var. Ses kanalının mono olması gerekiyor sevgili furkancim.
Ah super! Muhtemelen haklisiniz, bir dahakine duzeltecegim. Bu videoyu sanirim stereo kulaklik yerine, harici hoparlorden dinlemek bir nebze daha rahat olur oyleyse.
@@SFurkanOzturk61 harici dinledim rahatsız edici değildi teşekkürler 👍
hangi mikrofonu kullaniyorsun dostum
zeka ve tecrübe bu ikisi çok tehlikeli
Siz yeter ki video atın. Sizi her halinizle dinlemeye izlemeye feyz almaya devam edeceğiz. 50 yaşında Hollanda'da yaşayan bir Türk'üm. Seni görünce Türkiye'de yaşayan oğlumu görmüş kadar mutlu oluyorum. Içim kıpır kıpır oluyor. Lütfen hiçbir olumsuz eleştiri sizi etkilemesin. Başarmaya devam ederek bizleri gururlandıran. Yolun açık olsun Allah'a emanet ol
İnsanlar hep başarı hikayelerinden bahsediyor ve sadece sonuca odaklı başarı kısmını anlatıyorlar. Bunlar da tabii önemli ama başarısızlık hikayeleri de aslında büyük motivasyon kaynakları. Samimi paylaşımın için teşekkürler.
Bir doktora öğrencisi olarak aynı düşüncelere sahip değerli ve başarılı bir kalbi görmek büyük mutluluk. Tüm kalbimle sonsuz başarılı ve mutlu olmanızı diliyorum. Bizi sizden mahrum bırakmadığınız için teşekkür ederim.
Bir süredir bu konu aklımı çok fazla kurcalıyordu. Dengesiz bir ruh hali içerisindeydim. Bazen çok inançlı ve heyecanlı oluyordum, bazen de dibi görüyordum. Şimdi kütüphanede ders çalışmaya başlamadan senin videonu gördüm ve izledim. İçten anlatımın için sana çok teşekkür ederim Furkan. Zihnimin bir yerlerinde olan ama hatırlamam gerekenleri dinlemiş gibi hissettim.
Başarı nasıl elde ediliyor çok güzel açıklamışsın. Teşekkürler sevgili Furkan..
Bana çok zorlama bir tavsiye gibi geldi bu videoda anlattıkların. Hayat herkese o öngörüyü vermiyor çoğu zaman, olayların akıbetini fark etmeye varamıyorsun ve başarısızlık silsilesi zaten seni içine çekmiş oluyor. Senin bahsettiğin olay hayatta hangi yolda yürüyeceğine mutlak surette karar vermiş birinin hikayesi. Çoğu kişi böyle değil, ve hayat da yalnızca bir yoldan yürünecek ve tüm aidiyetini o yola adayacak kadar değersiz ve yüzeysel değil. İşin düşünce alemi boyutuna girmeden bu tavsiyeler sadece boş sadadan ibaret.
Seni seviyorum dostum umarım eğitim ve çalışma hayatında arzu ettiğin her şeye ulaşırsın seninle gurur duyuyorum.
Video için teşekkürler. Bir sonraki videoda kendimizi başkalarıyla kıyaslama konusuna değinebilir misin? Zira ilham almamız gereken insanlarla zaman zaman kendimizi karşılaştırabiliyoruz hatta biraz daha ileriye gittiğinde bir alışkanlık haline geliyor ve sürekli olarak bir yetersizlik ve başarısızlık hissi oluşuyor ne yazık ki. Durum öyle bir hal alıyor ki yalnız ilham aldığımız insanlarla değil herkesle kendimizi kıyaslamaya başlıyoruz. Eminim birçok arkadaşım bu durumdan muzdariptir. Bu konuyu ve bunun sebep olduğu stres/ kaygı hissi hakkındaki düşüncelerini bir sonraki videolarında senden dinlemek çok iyi olur belki kendine özgü başa çıkma yolların vardır.
Genel olarak stres yönetimini ya da kaygı düzeyini nasıl koruduğundan/korunabileceğini de dinlemek isteriz
ya bu o kadar dogru ki kiyaslamayi abartma konusunda tek degilmisim. bu konuda bir video gelse gercekten cok guzel olur. :(
Bu tarz videolara hep devam edin lütfen başarı/kariyer de olsa aslında konu,hayatta ayakta kalabilmek ,ruhen kendi dengemizi koruyabilmek adına da motivasyon sağlıyor aslında. 😊
Günah çıkartma gibi samimi olmuş...tsk.
Haftalardır izleyemiyordum sürekli erteleme halindeydim meğer motivasyonumun düştüğü anda izlemem gerekiyormuş çok teşekkürler..
Bu yorumu görür müsün bilmem ama tam olarak o duyguları hissediyorum.Ben biyoloji ve psikoloji aşığı bir insanım.Liseli bir genç olsam da şuan da oldukça bilgi toplamaya çalışıyorum.Özellikle psikoloji ve biyolojiden.Hatta sakatatçıdan kalp tarzı organları kesip inceledeğimi de söyleyebilirim.Bu nasıl oluyor bilmiyorum ama beyinin yapısına bakınca resmen gözlerim doluyor ve gizemli bu organa yakınlığımı gizleyemiyorum.O yüzden psikiyatrist olmak istiyorum.Hem biyoloji hem psikolojinin bir arada bulunduğu bu alanı yıllar önce benimsedim.Şuan 11.sınıf öğrencisiyim ve bazı başarısızlıklar yaşıyorum çok çalışmama rağmen .Bu videonun bana ne kadar iyi geldiğini anlatamam .Teşekkürler.Başarısızlıkların başarılarla sonuçlandığını bir hayat diliyorum.
Merhaba ben 20 yaşında hep fizik matematik sevmiş olan bi tıp öğrencisiyim ve 3. sınıfım fakat lisede ne kadar başarılıysam tıpta bir o kadar başarısızım. Küçükken tüm hayalim astrofizikçi olmaktı şimdi yıllar geçti tıpta da bilim yapmak için çalıştım fakat bizim bölümde resmen akademi çeteleşmiş halde. Belirli insanlardan değilseniz kimse sizi umursamaz . Zaten başarısız olduğum bir bölümde bilimde de istenmemiş olmak beni çok üzüyor sabah akşam ders çalışsam da hiçbir motivasyonum yok ve kendimi kaybolmuş hissediyorum. Tıpın bazı alanlarını seviyorum ama ne kadar çalışsam da başarılı olamıyorum. Bunları kimseye anlatamıyorum çünkü herkes bunu söylememi zayıflık olarak görür o yüzden burdayım. Siz siz olun mutlu olacağınız gibi yaşayın benim gibi değil. Bu arkadaş gibi yaşayın benim gibi değil. Kendisi gerçekten cesur ve zeki bir arkadaş. Yolu açık olsun.
@@Venussxq-r7b tıpta da bilimle uğraşabilirsin sadece sana göre mi onu düşün. Ben yanlış bi karar verdim ama tıp çok geniş umutsuzluğa kapılmamak için bunu düşünüyorum. Eğer sana göre değilse; sadece sevme anlamında değil zeka olarak da (özellikle ezberim çok kötü). Bence tercih etmemelisin. Onun dışında tıp da bir bilim söylediklerim saygısızlık veya beğenmeme gibi algılanmasın.
@@Venussxq-r7bTıp istemiyorsan lütfen yazma.. ayrıca hangi üniversiteyi istiyorsun ?
sabah sabah bunu görmek çok güzel geldi. özellikle sınav senemde olduğum için duygularım iki kat daha yoğun. seni kendime idol olarak aldım. yaşam felsefen olsun, uğraşların olsun, entelektüelliğin olsun, ileride olmayı hedeflediğim profile sahipsin. her şey için çok teşekkürler Furkan abi!!!
Başarılı olarak değerlendirdiğimiz insanlar genel olarak kestirme yolları tercih edenlerden olagelmiş. Elbette başarı biraz da pragmatik olmaktan geçer de, bahsettiğim şey daha çok uyanıklık, bir zorluğun etrafını dolanma becerisi gibi şeyler. Furkan Öztürk'te gördüğümse safi dürüstlükle kazanılmış, kendisine karşı dürüst olmakla elde edilmiş bir çalışma disiplini ve yüksek ahlak. Giyiminden konuşmasına tuttuğu yol herkesinkinden bambaşka ve eşsiz. Belki de kendimizde olan ne varsa ona tutunmak ve başkalarının fikirlerine kafa yormamak tutmamız gereken yol. Ne kadar değerli bi adamsın Furkan Öztürk. Biyografilerde insanların zayıflıklarından başarısızlıklarından bahsetmeyeceğini düşünür, o türü hiç okumazdım. Çünkü zaten herkeste bu kabiliyet bana gökten indi kandırmacasını görüyorum. Sokrates olup hepsinin foyasını ortaya çıkarmak mümkün. Bir çok insan değerinden daha büyük kademeleri işgal etmiş ve çıt çıkarmıyor. En azından şunu söyleyebilirim ki, işgal edilen kademelere değil işgal eden insanlara bakmalı. Bende böyle bir düşünce uyandırdığın için teşekkürler. Kıymetli olan kendi yolculuğumuz. Kimsenin maksadı yeni Einstein olmak değil, olmamalı. Kendine has bir yol çizmek, kendini iyi tanımak esas olandır. Bu çağda seni görmek o kadar rahatlatıcı ki. Hala çalışmak kıymetli, hala çalışan kıymetli. Şükürler olsun. 🌚
Furkan hocam çok değerli bir bilim insanı olacağını bildiğimden senin adına çok seviniyorum. Ama sadece bir öneri olarak söylemek isterim ki gerçekten işlerin sarpa sardığı ne yapacağını bilemediğin bir dönem bir daha olursa tam o zaman çek "başarısızlık üzerine" videosunu. İşte o zaman konunun hakkını daha iyi verebileceğine inanıyorum.
EVRİM AĞACI ile yaptığınız yayın çok güzeldi.Çok anlaşılır anlatmanız ayrı bir güzellikti.
İnanç dağları yerinden oynatır. İnanç konusunda katılıyorum. Bir de bu zamanda bu konu hakkında konuşmanız benim için gerçekten de faydalı oldu. Bu konuşma için teşekkürler. Çünkü insan yeteneğine güvendiği ve çalıştığı bir alanda başarısızlıkla karşılaşınca ciddi anlamda bocalıyor. Bazen bu bocalamada farkındalık geliştirmezse çok önemli bir zamanı kaybediyor. Tabi bazen durumları sindirmek ve yaratıcılığımızı tekrardan aktif hale getirmek için bir bakıma kabuğuna çekilme ya da kuluçkala yatma davranışlarını da yaşamamız gerekebilir. Bu bize sağlamlaştırılmış farkındalık verebilir. Bu zamanı doğru bir şekilde yönetmemizde başarısızlığa nasıl bir tepki süreci ve sonucu oluşturmaktan geçiyor videoda da bahsettiğiniz gibi.
Video için tekrardan çok teşekkürler. Herkesin kendisi için başarmayı arzuladıklarını bir gün başarma umuduyla sağlıcakla kalın.
Furkan abi ilk defa videonu izliyorum ve iyi ki senin kanalınla karşılaşmışım. Kendime örnek alacak birini arıyordum sürekli çünkü başarısız olduğumda nasıl bir tavır sergilemem gerektiğini bilmiyordum. Ama artık biliyorum başarısızlık hayatın büyük bir parçası ve ders çıkarıp inandığımız yolda sonuna kadar gitmemiz gerekiyor. Senin gibi biri olmayı çok isterim. Bu kanalı açıp bize yol gösterdiğin için çok teşekkür ederim.
Merhaba 24 yaşında Amerika'da yaşıyorum , hayatımın en zor kısmi gibiymis gibi hissediyorum fakat yurudugum her yolda her zaman yalnızlıktan korkup daima bir noktada yalnız kalan bir kişi olarak yaptığın videoları her anlamda çok iyi anlıyorum , umarım her yolculuk başarısızlık getirdiği gibi güzel seylerinde getirmesini sağladığı için bu şeylerin üstünü ortuyormus gibi gelsede gercekten kendimize yetebildigimiz ve korkularımız yenmemiz gerektiğini her ne kadar bilsekte bir yandan bu yola adım atmaktan cekiniriz fakat gün gectikce bazı şeylerin önemini daha iyi anlıyorum , yaptığıniz çalışmaları taktir ediyorum ve aslında hayatta bir metafizikci veya bir bilim insanı gibi düşündürücü zamanlarınızı kıymetlerini olumsuz yonlerimize çok fazla odaklandigimizda beynimizin oyunun bir parçası olduğunu ne olursa olsun gerçeklikte bir milim zaman ile kendi kendine dogrulayip içinden çıkmasına ve bunun kendimize daha çok yönelmemizi sağlayan o ozguveni , zamana karsi kendi arzularımiz karsisinda boyun egdini öğreniyorum.
Thomas Edison bir rivayet midir emin değilim "999 kez hata yapmanıza rağmen, 1000. deneyi yapacak gücü nereden buldunuz?" diye sorulduğunda o da "ampülü icat edemeyeceğim 999 yolu buldum" benzerinde bir cevap vermiş 999 deney için başarısızlık olarak bakmamış olaya
Bu yaşta büyük olgunluk
Liderlik vasfı olan bir insansın yolun açık olsun kardeşim
Adam o kadar çok kitap okumuş ki kitap dili ile konuşuyor.
Bilgisayar mühendisliği okuyorum ve son senemdeyim. Bütün derslerimi verdim ve sadece proje derslerim kaldı. Onlarda da belirli bir müfredatın olmayışı ve konuyu kendimizin belirleyişinden dolayı da kendimi geliştirecek bir konu seçtim.
Süreç geç başladı ve ne kadar da olsa bir ders olduğu için benden bir ürün bekleniyor. Böyle olunca ilerleme kaydedememek hem motivasyonumu düşürüyor hem de stres yapıyorum.
Bu video tam da böyle bir duygu döngüsü içindeyken denk geldi. Açıkçası abone olduğumdan beri adamakıllı bir ya da iki videonu açmışımdır ama bunu görünce izlemem gerektiğinden emindim.
Akademisyen olmak istediğimden çok da farklı süreçlerden geçmeyeceğime eminim. Benim en büyük kaygım kendi ilerleyemeyişimden çok bunun dışarı nasıl yansıdığı çünkü biliyorum ki kimsenin umurunda olmasam bu kadar büyük bir dert olmaz benim için ama bir süredir çökmüş durumdayım.
İnşallah bundan sonra bununla doğru bir şekilde yüzleşip bu sürecin içinden güçlü bir şekilde çıkabilirim çünkü hem bilim dünyasına güzel katkılarda bulunmak hem de gelecek yeni nesillere bu işi sevdirmek ve güzel değerler katmak istiyorum.
Şunu da eklemek isterim ki aslında yazılım sektörü deneme yanılmanın ek sık yaşandığı yerlerden biri sadece bir kod yazarken bile kaç tür hata ile uğraşıyoruz. Sadece bu bile sayısız başarısızlıkların ardında bir başarının varlığını gösteren bir örnek iken insan çok sık gaflete düşüyor. Düşeceğiz, kalkacağız, unutacağız ve tekrar hatırlayacağız. Bu bir döngü. Mesele, döngünün hangi kısmının ne kadar uzun tutulduğu.
neden sektörde olmak yerine akademisyen olmayı tercih ediyorsunuz
@@bilmiyoruminan Piyasa benim gözümü korkutuyor biraz açıkçası. Bir iş için kaç türlü nitelik istiyor oluşları abartı geliyor bana.
Akademisyenlik tarafında da hem işin arka tarafı ile ilgilenmek hoşuma gidiyor hem insanlara bir şeyler aktarmayı seviyorum.
Genel olarak bu şekilde ifade edebilirim.
@@bilmiyoruminan Sektör çok hırslı geliyor benim için açıkçası. Bir de akademisyen olmanın eğitmenlik yönünü seviyorum. Ayrıca kendimi geliştirmek adına sürekli olarak imkan sunan bir alan olarak görüyorum akademiyi.
Bir akademisyen olarak fikirlerinize katılıyorum. Başarısızlıklar ve engellerle yılmadan baş etmek bir bilim insanı olmanın en önemli faktörü dediğiniz gibi. Belki kendi hikayemden bahsedebilirim sizin düşüncelerinizi desteklemek için. Üniversitede istediğim bölümü ve üniversiteyi kazanamamıştım puanım yeterli olmadığı için. İstediğim üniversitede farklı bir bölüme girdim. İlk sene derslerimde çok başarılı olduğum için yatay geçiş ile en çok istediğim bölüme geçtim. Okuduğum üniversiteden ve bölümden derece ile mezun oldum. Mezuniyetimden sonra dünyadaki ilk ondaki bir üniversiteden doktora için kabul aldım. Fakat doktora sırasında bazı problemlerden dolayı mezun olabilicek olmama rağmen son senemde master diplomasını alıp ayrılmak zorunda kaldım. Yeniden doktora için bir yer bulana kadar tam iki sene başvuru sürecim oldu Türkiye'ye döndükten sonra. Altı yüzden fazla yere doktora başvurusu yaptım. Fakat yaptığım başvuruların sadece %1-2 sinden olumlu bir yanıt geldi. Bazı çok iyi üniversitelere çeşitli problemlerden dolayı doktora mülakatlara çağırılmama rağmen gidemedim (vize, ailevi sebepler, pandemi süreci vs.). Bu uzun başvuru sürecinin sonunda dünyadaki ilk yüzdeki bir üniversiteden doktora için kabul aldım. Normalde 4-5 sene süren doktarayı 2.5 sene içinde bitirip bu sene doktoradan mezun oldum. Şu anda aynı labta post-doc olarak kariyerime devam ediyorum. Doktora tezimdeki projelerin makalelerinin revizyonu ile uğraşıyorum. Bu serüvende çoğu kez başarısız ve umutsuz olduğum anlar oldu ve biliyorum ki olmaya da devam edicek. Fakat Furkan'ında anlattığı gibi eğer yaptığınız işi çok seviyorsanız önemli olan bir çıkış yolu bulup tüm başarısızlıklara rağmen yola devam edebilmektir. Tüm arkadaşlara çıktıkları yolda başarısızlıklarla baş edebilme azmi ve sabrı dilerim. Saygılarımla!
Başarılarınızın devamını dilerim. Pes etmeyip devam etmeniz gerçekten büyük bir başarı ✨✨
Aslında sürecin nasıl yönetildiğinin önemi, teşekkürler güzel bir konuyu bize aktardığınız için sevgili Furkan. Burada çevre aile ekonomik baskılar da olabilir, gençler ve onlara destek olanlar ha gayret 😍🍀🌼🙏
Yine her zaman ki gibi muhteşem bir video olmuş! Emegine sağlık!
Ben de üniversitedeyim. Gezmeyi, görmeyi, keşfetmeyi, düşünmeyi ve öğrenmeyi seve seve istediğim bu yaşımda, daha az kaygıyla ve doğru değerler inşa ederek yaşamak istiyorum. Fikirlerini duymak çok hoşuma gidiyor, gönlünce bir hayatın olsn Furkan abi!! Sevgiler ve saygılar
Hangi bölümü okuyorsunuz şu an
Furkan hocam, sizi yeni tanıdım. Emekleriniz icin teşekkür ederim
Başarısız olacağımı ve hatta olduğumu hissettiğim kaygı seviyemin içte büyüyen bir çığ olduğu dönemde ... Teşekkürler Furkan . Hayallerim için çalışmaya devam. Kontrol dışında giden zamanı unutup yeniden devam etmem gerek . Seninde başarıların da ilham alacağın başarısızlıkların da en güzel şekilde olsun , iyi ki varsın 🌸🪐👋🌙
Ya bişey diyeyim mi teşekkür ederim gerçekten. Tam pes etmek üzereyken denk geldim, resmen sırtıma vurup "hadi" mesajı verdi video. Teşekkür ederim
Sizin videolarınızı 13 yaşındaki LGS sınavına hazırlanan ve yetenekleri şu anda Türkiye'deki eğitim sistemine hiç uyuşmayan kızıma izlettireceğim. Öncelikle ben dinliyorum sizi ve bakış açınızı çok beğendim. :) Sizin gibi yakın zamanda başarısızlık ve başarıyı beraber görmüş ve tecrübe etmiş bir kişiyi kızımın dinlemesinin çok fayda sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü birkaç ay önce maalesef deneme sınavlarındaki puanına göre okulunda şubeler ayrıldı ve o zamandan beri kendisini başarısız hissediyor. Halbuki resim ve tasarım konusunda çok başarılı. Sizden farklı bir bakış açısı kazanabileceğini düşünüyorum. Videolarınızın devamının gelmesini diliyorum. Bir nevi danışmanlık yapıyorsunuz. Yeni neslin sizin gibi örnek kişileri takip etmesi ve videolarınızdan tecrübelerini dinlemesi çok güzel. Selamlar!
Bu video için gerçekten teşekkürler. Ben bilgisayar mühendisliği okuyan bir 2.sınıf öğrencisiyim. Liseden beri sizi ve çalışmalarınızı gerek fiziğe olan ilgi ve sevgim nedeniyle gerek aktardığınız kadarıyla bildiğim düşüncelerinize olan ilgim nedeniyle takip ediyorum. Bu videonuz da beni bir süredir içinde bulunduğum 'çıkmaz' diyebileceğim o başarısızlık ve ilerleme kaydedemiyor olduğum düşüncesinden kurtulmamı sağladı. Bakıldığında elbette bahsettiklerinizi biliyordum fakat bunu başarılı birinden ve düşüncelerine değer verdiğim birinden duymak oldukça etkili oldu. Bu zamana kadar tutkum nedeniyle alanımın farklı dallarına yayıldım bir şeyler denedim farklı projelerde yer aldım, ayrıldım bunlar beni oldukça geliştirse de çevrem nedeniyle ve elbette benim iznim nedeniyle aşağı çekildim kendi psikolojimle bunları yenmem gerekirdi. Şu anda daha kararlı ve stabil bir düşünceyle bir geriye bakma süreci gerçekleştirme kararı aldım. Bunu sağladığınız için çok teşekkürler.
Bu tarz videolara çok ihtiyacım var gerçekten. Hele şu an sınav dönemindeyim stresliyim. Sınavı başarı veya başarısızlık olarak görmem de ne kadar geride olduğumu gösteriyor aslında. Başarı veya başarısızlık hayatta hep bir düzen içinde yaşadığımız deneyimlerdir esasen. Eq su fazla olan yani duygularını yönetebilen bir insan bu yüzden başarılıdır. Genelimiz başarısızlıkta pes ederken çok az bir kısmımız bunu da avantaja dönüştürebiliyor. Çok çalıştığım halde kendime göre başarılı olmadığım bir sınavı atlattım. Çok moralim bozuldu ama çalışma sürecimden pişman olmadığımı fark ettim. Bu yüzden artık notları takmamayı, öğrenmeye odaklanmayı öğrendim. İstediğin şey uğruna tüm riskleri alabilmek bunun için çabalamak bizi ilerleten . Baktığımda neden ilerlemediğimi anlayabiliyorum. Çok kritik anlarda pes etmişim. Beni ilerletecek motivasyonu bulamamışım. Ama bu bir sorun değil. Artık biliyorum ve buna dikkat ederek devam edeceğim. Ben bir şey sormak istiyorum. Çok iyi üniversitelerde okuyup çok iyi bir doktoraya sahip olup hala nasıl kendini yeterli görmedin? İlerlemeni daha fazlasını istemeni sağlayan şey neydi? Hiç demedin mi mesela "çok zekiyim ,çok başarılıyım..." ?
abi yav harbiden hayat felsefen hayalim hayranınım yav umarım senin gibi bende bilimle uğraşan bir insan olabilirm
Uzun zamandır böyle videoları bekliyorduk.
Teşekkürlerrr.
14 yasındaydım bi yazarla tanıstım orta okule kadar okudum sadece ve işe gidiyordum o yazar bana bi kitap verdi insan nasıl insan oldu
16 yıldır elimden kitap duşmuyor ama bu surecte hayatimi değiştirmeye karar verdim farkli farkli işleri denedim yıllar boyunca ve 4 yıl once zor bir işi seçtim 4 yıldır resmen dovulduğumu iş altında hissetim ama kandime bi şey soyluoyrum her zmn
ya başarıcam yada çatıya çikip kendimi aşağı atcam
bu mutivasyon işe yarıyor bende ve işler de son zamanlar iyiye gidiyor
senden de motivasyon aldım furkan bey teşekkürler
Ben 21 yaşındayım çok zor durumlardan geçtim çok talihsiz durumlar yaşadım daha üniversiteye dahi geçemedim bu sene 3.mezun senem ve son gitmezsem askerlik geliyor. Bazen çok üzülüyorum geçmişime ama artık videoda denildiği ne olursa olsun doğru olanı yapmaya çalışıyorum. Coğrafya kaderdir bunu yaş aldıkça daha iyi anlıyorum ve elimden geldiğince şartları iyileştirmeye gayret ediyorum. 15 yaşında bilim insanı olmayı kafama koymuştum ancak hayat şu an beni çok farklı bir yere getirdi. Umarım hakkımızda hayırlısı :-)
Kanki bende 20 yaşındayım 2. Mezun senem ve kendimi çok bunalmış hissediyorum bana ne önerirsin
@@MichaelCorleonee1 geçmişi sktr et asıl son 6 ay sonra sg .d
@@MichaelCorleonee1 Daha 20 olmadık knk ya niye hemen 20 yaptın bizi😢
Fakülteyi bırakıp Tıp Fakültesine geçmem gibi iki kez deneyip başarısız olunca bana yakın olan bir bölüm seçip başladım ama sonra bir gün bir karar aldım ve bıraktım. Herkese göre fazla riskliydi yaptığım öyle veya böyle para kazanılır. Türkiye de doğa bilimlerinden para kazanmakta zor ama halledilebilir deyip başlamıştım lakin hayatımda bazı parametreler değişince denklemi tekrar kurmam gerekti öncesini sıfırlayıp hem hayalim hem amacım olan meslek için tekrar çalıştım vs vs ve şu an değdiğini görmek en güzel şey olsa gerek. Şeyi çok güzel söylediniz 500k dolarım olsa ne olacak istediğim ortam olmadıktan sonra tam olarak bu amacın neyse ona göre başarılı veya başarısız oluyorsun. Dışardan bir gözlemci size başarısız demezdi siz bunları anlatasıya dek hatta şimdi bile demezler önemli olan sizin kendinize koyduğunuz parametre... başarılarınız daim olsun.
Ben başarılı insanlarda ortak bir özellik gördüm:
Hiçbiri yaptıklarını başarılı olmak, ödül almak, takdir edilmek vs. için yapmıyor. Hepsi sadece yaptığı şeyi yapmaya değer gördüğü, onu yapmakta anlam bulduğu ve yaptığı şey onun bir vazgeçilmezi olduğu için yapıyor. Dolayısıyla başarısızlıklar ve hatalar, o işin değerini azaltamayacağı için onlardan öğreneceği bir şeyler varsa öğreniyor ve aynı motivasyonla devam ediyorlar. Zaten tutkulu oldukları alanda uzun vâdede ister istemez başarı geliyor.
Furkan çok başarılı biri olduğun su götürmez bir gerçek. Ülkedeki başarısızlık sınavlarından senin kadar dirayetle ve azimle geçememiş insanlar olarak bizi en çok sekteye uğratan şey belki de yaşımız mı geçti hissiyatı. 29 yaşında çok da profesyonel olmayan bir yazılımcı olarak yurtdışında master benim için artık çok geç, çok güzel okullar olmasa da kayda değer belli başarı seviyesindeki okullardan kabul almak imkansızmış gibi hissediyorum ve buna benzer hissiyatları daha lise döneminde dahi yaşayan çok kişi var . En büyük handikap geç kalmışlık hissi. Bu konuda senin bakış açını barındıran bir video gelir mi? Gelirse şahane olur . 🙏🤩
Sevgili Furkan, seninle aynı yaştayız. Fen lisesi ve ardından Bilkent mezunusun, Harvard'ta doktoran bitecek. Bende fen lisesi mezunuyum Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde 7 yıldır eğitim görüyorum, ortalamam çok kötü, 6 kere electromangetic waves dersinden kaldım, hocalarımız hiçbir şekilde bizlere yardımcı olmuyor, olmayacak. Ailem ve ben depremden etkilendik, evimizi kaybettik, laptopum enkazda kaldı. Pandemi de Covide yakalandım, yoğun bakımda yatacak kadar kötü hale gelmiştim, o zamanlar pes etmedim, Teknofestten ilham aldım. Robotaksiden başlayıp insansız sualtı sistemleri, savaşan İHA ve bu yılda insansız deniz aracı kategorisinden hazırlanıyorum yapay zeka ve robotik alanlarında çalışıyorum. Bu alanda bir iş bulamayacağım, iyi bir üniversitede iyi hocalarla eğitimime de devam edemeyeceğim. Bence başarısızlığı sen değilde ben anlatmalıyım.
Bence ümitsiz olmamalı tekrar tekrar denemelisiniz. İllaki sizdeki cevheri keşfeden biri olacaktır. Yurt dışına da çıkmayı düşünebilirsiniz.
Tıp fakültesi 3. Sınıfım, tıbbı çok seviyorum ama bu sene başarısız oldum. yarın bütünleme sınavım var, eğer 86 nın üstünde bir not alamazsam sınıfta kalırım. Bu başarısızlığı hazmedemem biliyorum ve bu yüzden çok korkuyorum. Mesleğimi çok seviyorken stajyerlik için bir yıl daha beklemek istemiyorum. Çok ciddi bir korku yaşıyorum şu an. Kendime söz veriyorum bundan sonra hiçbir zaman kendimi bu duruma düşürmeyeceğim, elimden gelen her şeyi yapacağım her zaman. Umarım yarın stajyer doktor olurum.
Abi bilim insanı olma yolunda hergün canlı yayınlar açıp çalışıyorum. Yayınıma gelen her dört kişiden biri ( ben de dahil olmak üzere ) fizik bölümünü seçerken senden ilham aldığını söylüyor. Hepimizin bilmediği için korktuğu bu yolda başarıların ile önümüzü açıp videoların ile nasıl ilerlememiz gerektiğini gösterdin. Çok teşekkür ederim idolümsün ❤️
bende bilim kanalı açtım zaman geçtikçe daha iyi anlatacağım
Hangi üniversite fizik okuyorsun
@@miryelbegen Okumuyorum YKS ye hazırlanıyorum
selam ben matematik okuyorum. Türkiye'de fen fakultelerine ve bölüme bakisa karsin furkan'in yayınları bana da iyi geliyo , sizin gibi arkadaşları gormek güzel
Hocam dc linki bozuk galiba
Furkan selamlar 40 yaşında biri olarak seni gerçekten keyifle dinledim anlatımın cidden çok iyi 👍 sadece 20-25 yaş değil her kesimden gruba hitap ediyorsun
Motivasyonumu ve fiziğe olan ilgimi yeniden artırdığın için teşekkür ederim Furkan abi :)
Zaten stresli bir donemedeyim. Yks ye hazirlaniyorum. Icimi isitan harika bir video olmus. Tesekkur ederim.
Yarın beynim daha açıkken izleyeceğim şuanda uykuluyum. Videon için teşekkürler Furkan 🫶🏻
İyi ki varsın Furkan. Senin vesilenle bundan yıllar sonra dünya çapında bilim insanları ortaya çıkacak. İnsanlara verdiğin ilhamı kelimelerle anlatamam.
jeck londanin şöyle bir sözü vardı " ne söylediğinizden birazda nasıl soylediginiz önemli" , onun gibi başınıza ne geldiğinden daha çok nasıl tepki verdiğiniz önemli .
ister inanın ister inanmayın şu videoya o kadar ihtiyacım vardı ki. Çok çok teşekkür ederim.
harikulade içerik, harikulade sunum. geri döndüğünü görmek güzel furkan :)
Yolunu kaybetmiş insanlar için kesinlikle yol gösterici bir video olmuş, öncelikle bunun için teşekkür ederim. Benim işim sadece akademi demeyip, yol gösterme çaban da ayrıyeten takdire şayan, başarılarının devamını dilerim
Çok teşekkür ve iyi çalışmalar.
Başarılarının devamını diliyorum. Her video attığında gurur ve merakla hemen izliyorum. Videolarını sabırsızlıkla bekliyorum. Seni seviyorum. Oğlum gibi görüyorum.❤❤❤❤❤
Ses black mesa scientist efekti ile geliyor.
Teşekkürler.
Harika bir analiz olmus paylasiminiz icin cok tesekkurler. 2023 bilimdeki gelismeler konusunda bir yayin hazirlama zamaniniz olursa harika olur simdiden cok tesekkurler.
furkan abi merhaba sana poloonyadan selamlar oncelikle.Turkiyede basarisiz bir lisans surecinden sonra daha zor ve daha kaliteli bir teknik okulda lisans egitimime tekrardan basladim celal hocayla videonuzdan beri cok siki bir takipcinizim.Ilk defa videonuza yorum atiyorum umarim her sey gonlunuzce olur.
Kendi hayat tecrübelerimden söyleyeceğim; yapmak istediğiniz her ne ise onu doğru parçalara bölün ve her parçayı ısrarla çözmeğe çalışın. Baktınız olmadı yeni parçalara bölün yine olmadı. Parçaları doğru işleme soktuğunuzdan deneyerek emin olun, yapılabilecek tüm olasılıkları düşünmeye çalışın. Burada en büyük handikap inatla saplantı haline geirmeyin. Bazen yapmak istediğiniz yapılması mümkün olmayan birşey de olabilir. Bunu sezebilmek ve kavrayabilmek çok önemli. Yoksa bütün bir ömrünüzü heba edebilirsiniz. Aslında çok paradoksal bir durum ama yapmak istediğinize duygusal değli de tamamen dışarıdan bir gözle mantık ile bakmayı de deneyin. Kendinize zaten hiçbir zaman yalan söyleyemezsiniz. Yapmadıklarınızı zihniniz size mutlaka söyler. Bu arada her deneme ile yapmaya çalıştığınız şeyi çok daha derinlemesine öğrenmiş olursunuz.
Hocam seste yankılanma var galiba, düzeltirseniz daha keyifli olacağına inanıyorum. İyi çalışmalar.
Seni kafamda mükemmel kariyeri olan biri olarak kodlamıştin işin arka tarafını bilmiyordum, teşekkürler :)
Bana uzun süredir hatırlamadığım bir fikri yeniden anımsattığını hissettim, çok saygılar.
12. Sinif öğrencisiyim ve açıkçası uzun zamandır neden ders çalışmam gerektiğinin cevabını arıyordum videonuz sayesinde buladildim teşekkür ederim kesinlikle başarılı olmak istiyorum:)
Beklediğim ve görünce çok sevindiğim video! sonsuz teşekkürler Furkan hocam
Trabzonda yaşayan bilimsever bir genç olarak idolümsün abi
Çok kötü bir hafta geçirdim akademik açıdan hep kendi kendimi demoralize edip durdum bu videon iyi geldi sağol
Merhabalar abi, ben şuan meslek lisesinde okuyan ve yüksek ihtimal Anadolu’ya geçecek olan biriyim. Maalesef baya bir anti-sosyalim ,bunun iyimi yoksa kötümü olduğunu anlamıyorum ama insanlarla ne zaman bir araya gelsem neden insanlarla aramın kötü olduğunu anlıyorum. Ben küçüklükten beri derslere hiç çalışmayıp sınavdan bir gün önce defterlere birkaç defa bakıp 90 üstü notlar alabilen bir insandım. Korona virüsten sonra haberleri izlemeye başlayınca bende bir ümitsizlik başladı. Ama buna rağmen 7. Sınıfta notlarım hala iyiydi. 8. Sınıfta tekrar bir ümit gelsede sınavlardan düşük almaya başladım ve geçmişimi özlemeye başladım. “2 yıl önce ne oldu bana?” Diye kendime sormaya başladım. Bu sıralarda Nietzsche ile tanıştım onu baya okudum ,izledim. Van gongh’la tanıştım. Ve sanki hayatı sinemadan izliyormuş gibime gelmeye başladı. Anlayacan kafayı üşütmeye başladım galiba. Zaten küçüklükten beri genel olarak bilim kitapları okurdum ve ikinci dönemde bu dahada arttı. Bu arada küçüklükten beri çalışmadan yüksel not aldığım için çalışmaya hiç ihtiyaç duymadım ve Buda beni çalışma disiplini olmayan biri yaptı. Bunun dışında şuan yüksek ihtimal fen yada iyi bir Anadolu lisesinde okuyan kişi ben 2 bozuk saattin doğru ve yanlış gösterdikleri saatleri söylememe rağmen bana terörist ve dinsiz dedi. Macır çocuğu olmam ve genel olarak derslerinde bu kadar başarılı olan birinin hakkını savunmadan böyle şeyler söylemesi beni iyicene darbeledi. Okulumuzun yanındaki Yücel boru fen lisesinde uyuşturucu satıp, ortaokul öğrencileriyle hakaretli bir şekilde din kavgasına vs girmeleri benim Türkiye’deki farklı tür liselerde okuyanları aynı familyanın farklı türleri olarak görmeme sebep oldu. Çalışmadığımdan da lgsden 324 aldım. Şuan gerçekten artık bir şekilde ders çalışmak istiyorum ama o kadar halsizimki hiçbirşey yapmak istemiyorum. Ve bunun iyi birşey olmadığınıda biliyorum. Ama düzeltecek gücüde kendimde bulmuyorum. Bakıyorum biri diyor yok işte 2 saat ama adam akıllı çalışmayla iyi yere gelebilirsin,başkası 2-3 saat yetmez en az 5-6 saat yeter diyor. Başkası aileniz şusubusunuz nasılsa sizde öyle olursunuz yüksek ihtimal diyor. İnsanlara bakıyorum davranışları veya başka şeyleri hiç hoşuma gitmiyor. Dışarı çıktığımda onlara yabancıymışım gibi hissediyorum. Artık dersleri dinlesemde anlamamaya başladım. UA-camdeki hocalarda bana Farklı geliyor sanki seslerini incelterek ve biraz şaklabanlık yaparak bizlere samimi görünmeye çalışıyorlar gibi. Bunları, insanların hal ve hareketlerini düşünmek istemiyorum ama bunları düşünmessem bu alır başını götürür. İnsanların yanında kalmak sanki kendi fikirlerimden uzaklaşıyormuşum gibi hissetmeme sebeb oluyor. Eski hocam hiç evlenmemişti bana oğlum diyordu, bana sen bu ünide okuyacaksın vs diyordu hem bunun yükü hemde ailemin beklentisi beni bitiriyor. Gözlerim doluyor sonra Atatürk’ün fotoğrafıyla karşılaşınca ağlamaya başlıyorum. Sana ne oldu? derslere odaklanamıyprsun, odaklansan anlamıyorsun vs diye. Sence abi bu ders çalışma işini vs nasıl halledebilirim? Videonu izledim ama artık hayatada pek ümitli bakmıyorum. Nietzsche’nin “hayat verilen çabaya değmez” sözüde geliyor aklıma. Şuan tek istediğim ormana bir kır evine gidip köpeğim ve kedimle öylece yaşamak istiyorum. Sence ne yapabilirim?
Kafamın karışması en büyük düşmanım oldu çünkü ne yapmam gerektiğini biliyorum ama yapacak bir istek veya güç bulamuyorum. Bir işte birşey başarmak pek mutluda hissettirmiyor. Psikolaji kitapları da okuduğumdan nasıl düşünüp ,hissedersem öyle olacağını biliyorum ama olmuyor . Sabah okula işe gidiyormuş gibi bir halsizlik be isteksizlikle gidiyorum ve yerimden kalkmasam bile yorgun geliyorum. Anlayacağın kendimi bitiriyorum. Ama düzeltecek bir değerde bulamıyorum .
tamamen şahsi fikrim. hayatı sadece derslerden ibaret görmemek iyi olabilir. yani ders düşündüğün, öğrendiğin vakti belli bir sınırda tut ama günlük düzgün sorumlulukları da yerine getir ders açısından. okula gidiyorsan, okulla birlikte müfredatı götür. derslerin düzeldikçe, o derslerde iyi olduğunu gördükçe endişen de azalır bence. öyle çok aman aman bi zorluğu yok ki üniversite sınavının.
@@hford abi sence matematiğe nasıl çalışabilirim? UA-camde dinleyebileceğim düzgün hocalar varmıdır?
youtube'da bi çok hoca var. çok fark etmez. bıyıklı matematiği başlangıç için önerebilirim.
kısaca konuyu izledikten sonra bi kolay bi orta seviye kaynağın olsun. aktif matematik, mikro orijinal, matematiğin ilacı, 345. bunlardan bol bol çöz. sadece video izlemek mantıksız. ilerlemeyi testlerden takip etmek lazım.
kendi tecrübemi söyleyeyim, ben de matematiği youtube üzerinden öğrendim/öğreniyorum.
öncelikle konular bitiyor yani çok fazla şey yok. sırf önündekilerin sınırlı olduğunu anlamak için tyt matematik kampını 2 ayda bitirebilirsin. sıkıntı sanki çok fazla şey var, işin sonu yok gibi gözükmesi.
ikinci tavsiyem bi konuyu bitirince onda uzman/yetkin olduğunu sanıp önüne gelen bi soruyu çözemeyince üzülmemen.
-işlediğin bi konuyu tamamen bitirip öbürüne geçmeye kalkma. arada boşlukların kalması doğal çünkü konular birbiriyle bağlantılı. çoğu zaman sorular da...
bi konuyu bitirip öbürüne geçerek öğrenmiyoruz, aynı soruları sürekli tekrar ediyoruz. tekrar sayısı arttıkça artık o bilgiler otomatik refleks oluyor.
son olarak konuları ayır. temel kavramlarda kötüysen bu aklının bi köşesinde kalsın, devam et ve devam ederken esikliklerini tamamlamaya çalış.
bir şey başarmak istiyorsun (iyi bi üni kazanmak) ama ona yönelik yeterli çalışma yapmayınca üzülmek endişeli hissetmek normal bana sorarsan.
özel ders de alabilirsin, hocalara da sorabilirsin. okula gidiyorsan zaten müfredattaki konuları yakala, tekrar et yeter bence. abartılı çalışmana gerek yok. sıkı çalışma sınava son 7-8 ay kala yapılabilir, bi sınav için kimse aylarca uzun süre çalışamaz, insan sıkılır. zaten yapmaya da gerek yok bence.
@@efecetin9799
@@efecetin9799 Özel olmadığın ve evrenin/hayatın/toplumun sana hiç bir şey borçlu olmadığını hatırla. Sonrasında ne yapmak istediğini düşünmeye başla. Kendini tanımaya çalış. Kendine dışarıdan bak ve gelişime ve değişime açık ol. Oku, gez, insanlarla konuşmaya çalış. Bir sürü içeriğe maruz kaldıktan sonra hangisinin sana daha çok zevk verdiğini göreceksin zaten. Matematik diyorsan matematiği öğrenmenin yolu temellerini öğrenmekten geçer. Eğer sıfırsan veya eksiklerin fazlaysa önce toplama çıkarmadan falan başlayabilirsin (utanılacak bir şey yok bunda) daha sonrasında ilerleye ilerleye zaten kendi yolunu bulursun. Tabii buna her gün belli bir miktar vakit ayırman gerek. Ayrıca x saat y saat gibi laflar 0dan başlayacak birisine de yönelik değiller. Başla ve çalışmanın akmasına izin ver, önemli olan her gün bu işe kafa yorman. Bazen eline kalem kağıt alacaksın ama kalem dahi oynatamayacaksın, bazen bir deneyeyim diyeceksin bir bakacaksın ki yapmışsın veya yapamamışsın, niye yapamadığını öğreneceksin kısacası.
Kanal olarak şimdilik tonguç ve şenol hoca öneririm, ayrıca çarpım tablosunu ezberlemekte zorlanıyorsan benim tekniğim bir süre tabloya bakıp sonra ayakta yürürken bunları tekrarlamaktı zira beynine daha çok kan gidiyor o sırada. Dört işlemi iyice kavradıktan sonra kesirler gibi o seviyenin daha korkulan kısımlarını çalışırsın. Onu da anladıktan sonra yavaştan sınıf sınıf hangi konuların olduğuna bakıp o konuların kendi seviyene göre olan anlatımlarını dinleyerek iyice bir temel oturtursun. Bu temeli oturttuktan sonra ise zaten youtube'da sınırsız YKS içeriği var onlara bakabilirsin. (yazdıklarım denenmiştir)
Ek Not: Nietzsche gibi yazarlar iyi olsa da dedikleri şeyler yasa değil. Ayrıca insan beyninin gelişimi 25 yaşında tamamlanıyor yani kendini şu andan çok olgun görüp 'herkes salak evren boş' moduna girmeni önermem. Hayatta seni de heyecanlandıracak bir sürü şey olduğuna emin olabilirsin, ve eğer bu şeylere olan merakın Furkan'ın da dediği gibi "samimi bir merak" ise zaten gerisi gelecektir.
10 numara konuşmusun ağzına sağlık bu izlediğim ilk videon. Oyunda kalabilmek, başarısızlığa verilen tepki bunlar çoğu kişinin farkında olmadığı konular ve ben de kendi hayatımdada görüyorum ki başarılı olmak için gereken anahtar bu, dirayet - oyunda kalabilmek. Trabzonun neresindensin?
Tam "Ulan ben bu sayılar teorisi ile ne halt edeceğim.", "Ne kadar zormuş.", "Acaba yazılımcı mı olmalıyım, yanlış bir yolda mıyım." gibi düşünceler aklımdan geçerken bu video cidden çok iyi geldi. Yapamam dediğim neleri yaptım bunu mu yapamayacağım.
çıkış yolunu bu sektorde bulacagınıza olan inancınızı nereden saglıyorsunuz hicbir fikrim yok ama bir yazılımcı olarak ben de sizinle aynı sekilde hissediyorum, haberiniz olsun.
@@nane8 çıkış yolunu o sektörde bulacağıma dair inancımın tek nedeni vasat bir yazılımcı da olsam ailemin beni o sektöre yerleştirebilecek olması. Ama ben vasatlıktan hiç hoşlanmam ve imkanım varsa vasat olacağım bir işi yapmaktansa iyi olacağım işi yapmayı tercih ederim. Aynı şekilde hissediyorum derken ne demek istediğinizi anlamadım, yazılımcı olmayı mı istediniz yoksa yazilımcı olma yolunda mı bu sorunlarla karşılaştınız?
ne okuyorsunuz ki şuan
@@bilmiyoruminan matematik galiba ya da matematik mühendisliği- sayılar teorisinin işlendiğini bildiğim tek yer oralar:D
yürüdüğüm yol dahil hiçbir yol benim ilgimi çekmiyor. mecburen yürüdüğüm bu yolda tutkum olmayınca da ilk tökezlemede düşüyorum. bunun çaresi yok.
sevdim bu kanalı. Umarım seni daha iyi yerlerde görürüz dostum...
İnsanların hayatına değer katan senin gibi bilim insanlarına hayranım. Hem bilim üretip hem bunu anlaşılır bir şekilde başkalarına aktarabilmek çok kıymetli bir meziyet. İyi ki varsın. 🎉🎉🎉
hayatımda başarısızlık yaşadığım bir dönemdeyim bu video iyi geldi
yks sınavına hazırlanan bi öğrenci olarak sizi izlemek, fikirlerinizi dinlemek inanılmaz güzel oluyor. kocaman teşekkürler bu güzel video için de :)
Deneyimlerinizi anlattığınız için teşekkürler🙏🏻 çok çalışıp istediğiniz sonucu görmemek insanın şevkini kırabiliyor hayatımda birçok konuda bunu yaşamama rağmen ilerlemek gerektiğini de her zaman hatırlayabilmek beni durdurmayan şeylerdrn bir tanesi.
Kendimi yıllarca aptal ve motivasyonsuz bulurdum fakat geçtiğimiz günlerde hem adhd hem de bipolar bozukluk sahibi olduğumu öğrendim. Bu hastalıklar yüzünden yıllarca potansiyelimi kullanamadım ve 22 yaşımda hiç istemediğim bir bölümde okuyorum. Kendimi çok geç kalmış hissediyorum her şeye ama bilimde geç kalmak diye bir şey yok bence ❤ iyi ki varsın Furkan abi senden cidden çok şey öğreniyorum
kesinlikle geç kaldığını düşünme 22 yaş hiç geç değil bence hayallerinin peşinden git☺
gelecekten yazıyorum 31 yaşındayım istemediğim bölümü okudum istemediğim işi yapıyorum 4 yıldır, sevmediğin bölümü okuyup bitirince iş bulmak da işi devam ettirmek de zor. Nitekim şu an işsizim. Sınava tekrar hazırlanacağım bu sene çalışırken, şimdiki aklım olsa üniversitedeyken okulu bırakır tekrar sınava hazırlanırdım. EN büyük pişmanlığım senin yaşındayken sınava tekrar hazırlanmamak. 22 yaş hala çok erken.
Herkes hayatı kendi zaman akışında yaşar ve hiçbir şey için geç değildir. Sonraki hayatında başarı ve mutluluk seninle olsun🙏🏻
İstediğin şeyin peşinden koşmaya başlamadığın her an biraz daha geç kalmış, ölüme biraz daha yaklaşmış bulacaksın kendini. Just do it.
@@namutenahi1821 psikiyatriste gittim psikoloğumun önerisiyle
Merhabalar bilgisayar mühendisliği 2.sınıf öğrencisi olarak çok keyifle izliyorum ben de yeni bir bilimsel çalışmaya girdim hocamla hodkgrin huxley modeline göre sinir sistemindeki nöronların aksiyon potansiyeline göre davranışının matematiksel bir araştırmasina yapacağız böyle bir atılganlikta bana ilham oldunuz teşekkür ederim :) lisans düzeyinde nörobilim araştırması yapacağım için çok heyecanliyim !
dostum seni bekir avşar’ın kanalında görmüştüm ve “endüstri mühendisliğinde okuyan biri olarak” diyerek uzun bir mühendislik tavsiye yazısı yazmamış mıydın? biraz kafam karıştı çap mı yapıyorsun anlamadım. bu arada yazdığın yazı harikaydı.
@@hermionereisdostum çap istiyorum normal de bilgisayar mühendisliği istiyordum fakat bir şekilde yks süreci falan işte endüstri mühendisliği denk geldi fakat ileride yapacağım çap ayrıca kendimi bilgisayar dalında geliştiriyorum ileride fizikle bilgisayar bilimini birleştirmek var aklım da kendi hikayemi detaylı bir şekilde anlatabilirim istersen instagramin vs varsa
Huxley'ın Kayan İplikler hipotezinden ayrı bir şey değil mi bahsettiğin olay?
@@taneratiktabii ki liseler de öğretilen huxleyin iplikleri bizim vücudumuz da olan çizgili kasların aktin ve miyozinlerin arasındaki ilişkiyi irdeler buradaki mesele ise huxley hodkgrin diye artırsan google da bunu ilk mürekkep balıklarında yapıyorlar 1892 falandı yanılmıyorsam ve bu modelle beraber hesaplamalı nöroloji dediğimiz dalın adımları atıldı
@@recepsahin1639 Ne kadar güzel, ben de tıp öğrencisiyim ondan dolayı daha ziyade fizyolojisine hakimim. Sizin çalışmalarınız daha çok sinirsel olayla aksiyon potansiyeli oluşması ile vs mi ilgili acaba?
Bana çok ilham veriyorsun. Deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler. Anlattıklarından çok şey öğreniyorum ve aklımda yeni fikirler oluşturuyor.
gerçekten ihtiyacım olduğu bir anda bu video karşıma çıktı, teşekkürler
lütfen harvard vlogları da gelsin ayrıca diğerleini dinlemeyip bildiğini ve güvendiğini yapmak inanılmaz bişey
bugun aşağıdaki maili almıştım, çok üzgünüm. Bu video ile teselli olmak için izliyorum.
Merhabalar,
İlanımıza yapmış olduğunuz başvuru için teşekkür ederiz.
Yapılan değerlendirme sonucunda, başvurmuş olduğunuz pozisyon ile ilgili size olumlu cevap veremiyoruz.
Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgi ve güven için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
çok güzel bir videoydu, senden daha fazla şey öğrenmek, dinlemek çok isterim :)
Bence, insanlar olarak içinde bulunduğumuz toplumun gözünde bizi zayıf ve utangaç hissettirecek yönlerimizi yansıtmayı zaten sevmiyoruz. Bu durum, konu başlığından bağımsız gözlemlenilen bir şey. İnsanların başarılı yönlerini yansıtıp onlarca başarısızlıktan söz etmemeleri, "instagram vs reality" kavramı bu durumun birkaç örneği. Takdir edilme ve kabul görme içgüdülerimizden bilinçli olarak kendimizi soyutlayarak "başarısızlığa iyi tepkiler verme" eylemini daha rahat gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum.
Merhaba üniversiteye hazırlanıyorum ve mühendislik bölümü istiyorum pek aklımda kesin mühendislik bölümü yok diyebilirim. Bu ülke de 18 yıldır yaşıyorum ve bu zamana kadar Osmanlının, Fatih Sultan Mehmetin, Mimar Sinanın yaptığı şeylerin değeri çok büyük bu değerleri kaybetmek istemiyorum ve ülkemi kalkındırmak benim görevim ülke imkanları yok diyenler çok oluyor çok dar bakış açısı olduğunu düşünüyorum kendine güvenen yolda da kalmaz darda da
Yolundan sasma bende aynisini dusunuyorum, hukuk hedefliyorum ikimize de basarilarr
@@rubyjanebby Allahım azmini arttırsın bu ülke için herşeye rağmen başarıcaz 💪💪💪
😎@@yksmidersin
Ben başarısızlık psikolojisisiyle baş edemiyorum, pes etmiyorum ama çok üzülüyorum nasıl değişecek
dedikleriniz gerçekten çok değerli ve güzel ilham kaynağımsınız her şey için teşekkürler...
Bu adamı görünce motivasyonum artıyor
O 500bin ile kitap alacağım ne alacağım, okusam kimle tartışacağım dediğinizde o kadar hissettim ki !😅 Okuldan ve alanımdan uzak kaldığım 1 yıl olmuştu. Beynimin samana döndüğünü hissediyordum. Zengince ama mutsuzdum. Koşarak kaçtım sonra😂 Entelektüel zevk gerçekten her şeyin ötesinde, hissedebilenler için. Şimdi herkesle de paylaşaniliyorum ne biliyorsam, öğrendiysem, aklımı ne kurcalıyorsa. Zihnimdeki huzursuzluğun, o bilme isteğinin peşinden gitmek tam bir tutku, çok haklısınız. Teşekkürler paylaştığınız için😊
Furkan reis video sıklığını artırırsan çok iyi olur ne anlatsan dinleriz
Büyük adamsın
Bana göre zamanlaması mükemmel video senelerdir takip ediyorum 👍
Elektrik elektronik mühendisliği 3. Sınıftan 2 arkadaş 7. Boyutta zamandan ve mekandan muaf olduğunu her zamanda ve mekanda aynı anda olabileceğini keşfettik. Kendimizce belli teoriler ürettik. Bu konu hakkında teknik bilgiye ihtiyacımız var. Teorimiz hakkındaki doğru ve yanlışları bize aydınlatır mısın eğer ilgili isen.
tam diyordum ki ulan bölümü bırakıp sanayide çalışmaya mı başlasam, 10 seneye fıstık gibi hayatım olur gül gibi yaşar giderim. meğersem sürekli başarısız olduğum ve bunların üzerine gitmediğim için kendimi kötü hissediyormuşum.
1- finallerde gpa'yı düzeltiyorum,
2- msc başvurularımı yapıyorum,
3- pederle arayı düzeltiyorum.
sağolasın ağabey!
Tam anlamıyla ihtiyacım olan zamanda bu güzelim videonuza denk geldim ve sayenizde iç motivasyonum tekrar açığa çıktı. Teşekkür ediyorum, başarılarınızın devamını görmek dileğiyle.
Merhaba ben yks sınavına çalışan bir öğrenciyim küçüklüğümden beridir tesla curie hayranı olan birisiyim şuan hangi bölümü tercih edeceğim konusunda net bir fikrim yok videodaki konuşmanızda bu iş için çok çalıstım , kabiliyetliydim ve özgüvene ihtiyacınız var dediniz çevremdeki insanlar bana özgüven eksikliğim olduğunu söylüyor küçüklüğümden beri bilim merakım var ama matematik ve fizik konusunda yeterince yeteneklimiyim emin olamıyorum kötü değilim ama bu başarılara ulaşmış insanlarda yüksek zekaya sahipler şu ana kadar herhangi bir iq testi yaptırmadım evet cok istiyorum ama kendi kendime bir şeyi çok istemen o konuda yetenekli olduğun anlamına gelmez yeteneksiz olduğun bir konuda kendini boşu boşuna hırpalama diyorum ne yapmam gerektiği konusunda çok kararsızım ve psikolojik olarak pek iyi durumda değilim bir fikir verirseniz çok mutlu olurum
Bu konuda yeteneğime ve zeka yeterliligime hüküm vermek icin cok mu aceleci davranıyorum einstein ın dehanın 1/10 u yetenek 9/10u çalışmaktır sözü doğru mu yeterince emek edersem istediğim seviyelere ulaşabilirmiyim
Bende yks calisiyorum hedefim ilk 100 e girmek zekayla ne alakası var çözemedim şuan emek verirsen başarırsın çok sorgulama bunları
@@mileyrayycyrus12 hayır olay sadece yks değil akademik kariyer yüksek lisans doktora o bilimsel çalışmalardan bahsediyorum
@@Berfin-sf5ddüstün zeka gerektiren olaylar değil bu bahsettiklerin dostum
Hocam ağzına sağlık hayatım boyunca Bilkent dahil hep yetersiz ve başarısız hissine kapıldım ve hala da kapılıyorum. Çok motive etti açıkçası.
Bravo! Çok teşekkürler videon için.
❤
Merhaba , okuduğunuz üniversiteye baktım. Bilkent di ... Benim için ulaşılmaz olduğunu biliyorum. Odtü okuyup sizin geldiğiniz yerlere gelebilir miyim?
13:44 belki de lisedesinizden sonra sohbet ediyomuşuz gibi hissetttim :)