Çernobil Patlaması Anı ve Facianın Dünyaya Etkileri

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 кві 2021
  • #çernobil #çernobilpatlaması #çernobilfaciası #çernobilpatlaması #HayaletŞehir #kazımkoyuncu
    Bil Bakalım : 26 Nisan 1986'da olan Çernobil Faciasının Türkiye ve Dünyaya Etkileri Neler Oldu? Çernobil patlaması anı ve sonrasında yaşananlar.
    Pripyat da yaşayanlara hemen şehrin boşaltılması gerektiğiyle ilgili anonslar yapılmaya başlandı. Herkes valizine alabildiği kadar şahsi eşyasını aldı ve tahliyeye katıldı. Yaklaşık 50000 kişinin bulunduğu pripyat ta tahliye işlemi patlamanın ertesi gün saat 14:00 te başladı 3 saat sonra pripyat hayalet bir şehre dönmüştü. 30 kmkarelik Bölgede yaşayan 135000 kişinin tahliyesi 1 hafta sürdü..
    Tahliye sonrasında aileler birbirinden koptu ve birbirlerini bulabilmeleri için özel bir pano yapıldı insanlar bu panoya nerede olduklarını yazan notlar iliştirip sevdillerine kavuşmaya çalıştılar.
    Alexandr Akimov olaydan 15 gün sonra radyosyon zehirlemesinden hayatını kaybetti ve konuşabildiği sürece sürekli ben her şeyi doğru yaptım neden olduğunu anlayamıyorum dedi. leonid toptunov da akimovdan 3 gün sonra hayatını kaybetti. O da mezara gidene kadar yapabileceğinin her şeyi yaptığını söyledi. Nikolay Fomin 10 yıl ağır hapis le cezalandırıldı. Anotoly diyatlov 5 ömür değerinde 390 rem radyasyon aldı. 1995 yılında geçirdiği kalp krizine kadar yaşadı. O da 10 yıl hüküm giydi bunun 4 yılını hapiste geçirdi O geceyle ilgili verdiği bir röportajda kendisiyle reaktör arasında bir savaş gerçekleştiğini dile getirmişti Ve yaşadığı sürece patlamanın ekipten kaynaklı olmadığını, Tesisin yapımında olan hatalardan kaynaklandığını söyledi.
    Diyatlovun görüntüleri. Diytlov devletin hatası diyor 32. Gün 8:10
    Bu kaza ya da bu büyük facianın faturası o gece reaktörde çalışan tüm personele kesildi. Çünkü Dönemin Sovyetler Birliği Kominist rejiminin tasarladığı yapıda hata olma ihtimali yoktu. En azından Sovyetler birliği Yönetimi böyle düşünüyordu. Oysa ki kazanın en büyük sebepleri: nükleer santralin ciddi tasarım hatalarıyla yapılmış olması, Sovyetler Birliğinin, dönemin soğuk savaş ortamında, Nükleer çalışmalarda çok hırslı ve agrasif davranışları, Deney başlamadan önce teknikerlerin deneyin riskli olduğunu söylemelerine rağmen kendilerine baskı uygulanması, Baskı uygulayanlar ise İktidara yakın oldukları için nükleer konularda yetkin olmamalarına rağmen, Çernobil nükleer çalışmalarında kilit kademelerde söz sahibi olarak görev yapan yöneticiler olduğu tüm oteriterlerin üzerinde hem fikir oldukları gerçekler olarak tarihe yazıldı.
    Videoda Kullanılan Müzik Kaynakları:
    Invasion by Sascha Ende®
    Link: filmmusic.io/song/206-invasion
    License: filmmusic.io/standard-license
    Blockbuster 2 by Rafael Krux
    Link: filmmusic.io/song/5618-blockb...
    License: filmmusic.io/standard-license

КОМЕНТАРІ • 9

  • @abdurrahmaneynalli3222
    @abdurrahmaneynalli3222 Рік тому

    Çernobil günümüzde 2800 km alanı çembere almıştır. Yani aslında o bölgede halen radyasyon bulunmaktadır. Bu yüzden önlemler alınıyor ama yeterli olmadığını bilim adamları açıklamıştır. O bölgeye gidenlerin radyasyona halen maruz kaldıkları söyleniyor

  • @celilkocak9485
    @celilkocak9485 2 роки тому +1

    8:48 abi orada vinç gören varmı o olay radrasyona dayanamayıp yamuluyor

  • @vrlctn495
    @vrlctn495 2 роки тому +2

    Yazık yaaa ülkece taaa ozamandan koyunmuşuz 😔😔😔 ülkemizideki kanserin sebebi belli 😔

  • @atakanyuksel1983
    @atakanyuksel1983 2 роки тому +3

    5:34 bilim insanı diye birşey yok bilim adamları ve bilim kadınları var

  • @ensaricicek8271
    @ensaricicek8271 2 роки тому

    ...