🔻سخنرانی پرفسور فضل الله رضا در جوانی درباره علم و پیشرفت علمی در سال ۱۳۴۷

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 15 жов 2024
  • 🔻سخنرانی پرفسور فضل الله رضا درباره علم و پیشرفت علمی در سال ۱۳۴۷
    🌀 بر هر علاقه مند به آینده شنیدن این سخنان جدا توصیه می شود.
    ..............Fazlollah Reza..............
    فضل الله رضا از دانش‌آموختگان دوره‌ نخست دانشکده فنی دانشگاه تھران در سال ١٣١٧ بود، در بحبوحه جنگ جهانی دوم راهی آمریکا شد. در سال ١٣٢۴ مدرک فوق لیسانس را از دانشگاه کلمبیا در آمریکا و ‎ دکترا را در رشته مھندسی برق از دانشگاه نیویورک دریافت کرد. او در دوران تحصیلات در آمریکا با دانشمندان بزرگی چون وبر، والش و وینر همکاری داشت و رساله دکتری خود را زیر نظر پروفسور فاستر و پروفسور وینر به حل یکی از مسائل بنیادی مخابرات اختصاص داده بود، با توصیه نامه این دو استاد برجسته، برای تدریس و تحقیق به دانشگاه MIT رفت و پس از پنج سال فعالیت در این دانشگاه از سال ۱۳۳۴ در دانشکده مهندسی برق دانشگاه سیراکیوس به تدریس پرداخت که این همکاری تا سال ۱۳۴۷ ادامه داشت. این سخنرانی بعد از بازگشت او از آمریکاست و ریاست او بر دانشگاه تهران ... در اوج اقتدار علمی و جوانی است و نظرات او هنوز هم کاربرد دارد. راه پیشرف ایران و هر کشوری در همین سخنان عالمانه است.
    فضل الله رضا در بازگشت به ایران مورد توجه قرار گرفت و نایب‌التولیه دانشگاه صنعتی آریامهر یا شریف کنونی و رییس دانشگاه تهران شد. ارتقای سطح استادان حوزوی در دانشگاه تهران در دوره او اجرا و انجام شد. پس از آن سفیر ایران در یونسکو می‌شود که این دوره در همکاری ایران با سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد دستاوردهای بزرگی ثبت می‌شود.
    پیوند عاطفی و فکری ناگسستنی پروفسور رضا با ایران در کنار علقه ویژه او به شاهنامه فردوسی و اهتمامی که در کنار دیگر استادان برجسته ایرانی به پاسداشت زبان فارسی داشت از مهمترین فعالیت های او به شمار می رود. پیوندش را با زادگاهش رشت حفظ کرد و مدرسه‌ای در این شهر به نام او بنا شد.
    فضل‌الله رضا تحقیقات گسترده‌ای در زمینه ارسال حداکثر اطلاعات در کانال‌های مخابراتی نویزدار، نظریه اطلاعات و فرایندهای تصادفی، سیستم‌های خطی آنالیز عمومی، نظریه سیستم‌ها و مدارها، نظریه کنترل سیستم‌های پویا، فضاهای خطی، انتقال و تلفات انرژی در شبکه‌های n دهانه‌ای انجام داده است. او همچنین کتاب‌های تحلیل شبکه‌های برق، تئوری اطلاعات، فضاهای خطی، برگ بی‌برگی، حدیث آرزومندی، مهجوری و مشتاقی، پژوهشی در اندیشه‌های فردوسی، دیده‌ها و اندیشه‌ها، نگاهی به شاهنامه، محمد اقبال و هندسه عملی و علمی را به رشته تحریر درآورد و همچنین رییس افتخاری کنفرانس مهندسی برق ایران، استاد افتخاری دانشگاه تربیت مدرس، رییس انجمن علمی ایرانیان در آمریکای شمالی، رییس گسترش زبان و ادب فارسی و مشاور و همکار فعال مؤسسات علمی و ادبی فراوانی بوده است.
    آو همچنین علاقه و اهتمام جدی به زبان فارسی داشت، چنان که معتقد بود که بنیاد زبان فارسی و گفت‌وشنود و نگارش به آن را باید روزبه روز استوارتر و نیرومندتر کنیم و اعتقاد داشت که در این راه باید از روش‌های علم و ابزار تکنولوژی بیشتر بهره بریم و می‌گفت: «اگر در حدود ۱۵ زبان زنده دنیا را که سابقه ممتاز فرهنگی دارند برگزینیم، زبان فارسی و زبان عربی در میان آن‌ها خواهد بود.»
    پروفسور رضا در زمینه مهندسی برق و مجله اطلاعات و مخابرات جزو یکی از دانشمندان برجسته و مفاخر بوده و به طور قطع افزون بر کشور، دانشگاه شریف و تهران نیز با توجه به اینکه او در مسند ریاست این ۲ دانشگاه بوده به خود می‌بالند. او در تمام آثار و گفتار و کردارش به شناخت مبانی فلسفه، علو عرفانی، علم ایرانی و هنر انسانی توجه داشت و به مسؤولیت اجتماعی هر یک از این شاخه‌های معارف بشری توجه دارد و بر آن تأکید می‌کرد. رضا متذکر می‌شود که در عصر ما هنوز جهانگیران و سودجویان در کار تجزبه و تقسیم و جدول‌بندی سطح این کره خاکی‌اند. «کیلومتر فلان متعلق به فلان کس یا فلان دولت است و دست یازیدن به فلان فاصله از کنار فلان دریا موجب برخورد اقوام و دولت‌هاست.»
    تهیه کننده: محمدحسینی باغسنگانی
    گوینده: بهروز رضوی
    Fazlollah Reza (Persian: فضل‌الله رضا; January 1, 1915 - November 19, 2019) was an Iranian university professor. Reza graduated from the Faculty of Engineering of the University of Tehran in 1938, receiving a bachelor's degree in electrical engineering. He received a master's and Ph.D. in electrical engineering from Columbia University in 1946 and the Polytechnic University of New York (now New York University Tandon School of Engineering) in 1950 respectively. He was a Fellow of the IEEE and AAAS for contributing to network and information theory. He was an honorary member of the Academy of Persian Language and Literature and wrote and spoke extensively on classical Persian poetry.
    Reza served as the head of Aryamehr University of Industry (Sharif University of Technology), University of Tehran, Iran's ambassador to Canada, and Iran's ambassador to UNESCO. He taught at MIT, McGill University, Concordia University, and the University of Tehran.
    🔸 صد در صد منحصر به فرذ
    💎 از مجموعه پژوهشی - آموزشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران
    ♻️ گسترش دهیم و برای علاقه مندان ارسال کنیم ...
    🐦‍⬛️باز نشر حتماً با لینک هر دو کانال
    🔹 به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:
    به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:
    🔹 چراغداران: t.me/Chraghdaran
    🔸گروه چراغداران: t.me/cheraghdaran
    🔺سخن و سخنوران: t.me/SokhanoSo...
    🏛 دوربین: t.me/DourbinTa...

КОМЕНТАРІ •