@@ibrahimavci9274 işkur vasıflı vasıfsız işçi alımı için 3 defa yurt dışına işçi gönderilmesi konusunda 2 defa başvuru yaptım ama malesef ki bana çıkmadı, bu konuda da çıkacağını hiç sanmıyorum ama yinede başvuru yapacağım bilgilendirmeniz için teşekkürler:)
00:36 Burak Selim Şenyurt kimdir? 01:46 Yazılım hikâyen nasıl başladı? 06:06 Doğuş Teknoloji’de bir günün nasıl geçiyor, neler yapıyorsun? 08:45 Çalışma ortamından bahsedebilir misin? 10:31 Türkiye’deki yazılım geliştirme hakkında neler düşünüyorsun? 12:00 Yeni başlayacak yazılımcılara ne gibi tavsiyelerde bulunursun? 15:34 Yazılımcılar ne kadar kazanıyor? 16:38 Seni motive eden şeyler nelerdir? 17:35 Hayatında hiç kırılma anın oldu mu? 22:05 Çalışma hayatında ilginç veya unutamadığın bir hikâyen var mı? 25:10 Bana işini yapmaktaki mutluluğu tarif edebilir misin? 25:29 Mutlu musun? 25:51 6 milyon TL olsaydı Türkiye’deki hangi girişime yatırım yapardın? Neden? 27:40 Çaycı mısın? Yoksa kahveci mi? 27:56 Çay Kahve İnsan hakkında neler düşünüyorsun?
ikidir tesadüfen burak selim şenyurt a denk geliyorum. çok kaliteli bir insan. doktora tezimle ilgili araştırma yaparken bloguna denk gelmiştim. mail attım ilk mailime detaylı cevap vermişti. sağolsun. sonra öğrendim ki baya profesyonel yazılımcıymış. geçen tesadüfen bir podcastte dinledim kendisini, şimdi de youtube'da görseline denk gelmek ne iyi oldu. iyi konuşuyor ve alçak gönüllü. saygılarımı sunuyorum kendisine.
kanal o kadar harika ki resmen sektördeki bir medya boşluğunu dolduruyor sanıyorum ki yaptığınız işin paradan daha çok mesleki tatmini vardır umarım böyle devam eder. içerikleriniz için ayrıca teşekkür ederim.
Her ne kadar yüz yüze tanışmamış olsakta Burak hocamdan çok şey öğrenmişimdir, kendimi bu sektör de geliştirmek için gerekli azim ve kararlılığını hep örnek almışımdır. Teşekkür ederim hocam.
Burak hocam ağzına sağlık. Uzun zaman sonra sesini duymak, tüm samimiyetinle seni dinlemek, görmek mutlu etti. :) Tarık bey çalışmalarınız izleyerek beğeniyorum. Umarım bu şekildeki kaliteli yapımlarınız devam eder.
Cobol ve AS 400 bilmek bugün çok değerli olabilir. 60/70/80'li yıllardan beri Holdinglerin Bankaların Mainframe ile çalışan sistemlerini bugün dönüştürmek ve desteklemek çok DEĞERLİ bir iş olabilir.
😊😊başarılarının devamını diliyorumm guzel bir video olmuş bu ise başlamayı düşünenler icin Çünkü sadece maaşı için gelecek vaadettiği için değilde neler gerektiği belirtilmiş bu meslek sürekli yenilenmeyi gerektiriyor ve gerçekten sevmeyi👍
Maaşları görüp gaza gelmeyin hemen. Bu dünyada kimse 15 bin liralık iş yapmayan adama 15 bin lira maaş vermez. Copy-Paste ile her şey çözülseydi ne güzel olurdu! Öyle ite kaka bilgisayar mühendisliği bitirip hemen bu maaşları alacağınızı zannediyorsanız çok yanılıyorsunuz. Sektörde 5-10 sene devirmiş adamlar alıyor bu maaşları. Tabi asıl kişinin bilgiye olan açlığına ve bilgi birikime bağlıdır. Sektörde 5-10 sene boyunca kendini hiç geliştirmemiş birisi de o maaşları alamaz. Yazılımcılık saç beyazlatıcı bir meslektir. Her gün başka bir problemle uğraşırsınız, huzur dolu bir iş gününüz olmaz. Ama problemlerle uğraşmayı seviyorsanız saatlerin nasıl geçtiğini fark etmezsiniz.
10 sene çalışcam kazanacağım para 2000 dolar olacak sonra da gelip burda kişisel gelişim falan dicem. bi şirket 10 senelik developera 15k maaş veremiyosa zaten o şirketi kapatın abi
Bir banka bana 3000 lira teklif etti :) masa üstü bir yazılım istedi çalışanların bilgileri maaş hesabı vs kapsamlı bir şekilde ayrıntılı aynı zamanda ön muhasebesini yaparmısın dediler :) tabiki bende hayır dedim gider özel güvenlik görevlisi felan olurum alırım 3500 kafamıda yormam bu işlerde 7000 bile az
Geçenlerde liseye giden bir genç "Abi yazılımcılık zor mu" diye sordu. Ben de matematikte denklemlerle aran nasıl dedim. "Abi harfle harfi topluyon sayı çıkıyor hiç kafam basmıyor o konuya" dedi çocuk. Ona verdiğim cevabı buraya da yazayım harfle harfi toplayınca sayı çıkması size garip geliyorsa yazılım size göre değil başka alanlara yönelin :)
Heves kırmamak lazım yazılımcı olmak için de matematik dahisi olmasına gerek yok. Çalıştığı projeler de danışman vasıtasıyla bu konular halledilebiliyor veya sonradan da kendisi geliştirebildiği için yanlış yönlendirmemek lazım
işte bu , bu video yu izleyince kendim aklıma gekdi bu nesil yani biz çok şanslıyız neden çünkü analogdan dijitale geçerken oyle bir sistemden gectikki sımdıkı yazılımcı oömaya calısanlar bu farkı anlayamıyor ! ben commodore ın ıcınde cıkan programcılık kitabınıda hatırlıyorum !! :))))
Başlığı çok yanlış buldum 7000 15000 maaş sanki yazılım mühendisleri bu kadar alıyormuş gibi algı var arkadaşlar unutmayın seçeceğiniz meslek sizi hazza ulaştırıyorsa gereğiniz keşfediler her meslekte yüksek maaş var size sadece başarılılar gösteriliyor
Senior olduktan sonra bir zahmet o rakamları alsın insanlar. Onca deneyimden sonra hala asgari ücrete çalışacaksa okuduğu üniversitenin maliyetini ne zaman çıkartacak bu insanlar?
Tesadüfe bak: -Benimde soyadım Şenyurt 🙂 -Bende 13. tercihimden yerleştim -Benim bölümde mühendislik -Sizin gibi havacılığı denedim olmadı 2 sene -Daha sonra hedefim uçak mühendisliğiydi ilk sıralara yazmıştım sizin gibi ama gelmedi😁😁 -Yazılımıda merak ediyorum ama nereden başlayacağım onu bilmiyorum.
Başlangıç olarak en güzel seçenek front end. HTML/CSS ve daha sonra JavaScript, yazılım temeli olmayan yeni başlayanlar için en iyi yol. İnternette milyon tane kaynak var, sana hitap eden birinden başlayabilirsin.
Mesleği yazılımcılık olan biri olarak söylüyorum aslında ne kodlamak istediğinize bağlı başlayacağınız kısım. Mobil, gömülü sistem, masaüstü programlama, web... Ne istediğiniz çok önemli. Ardından bir dili tamamen öğrenin syntax farkeder sadece diğer her şey her dilde aynıdır.
@@sahanhasret4506 peki yazılımcı olmak için illaha mühendis olmak şart mı ? ben öğretmenlik okuyorum ingilizcem gayet iyi seviyede. bizim gibiler ne yapabilir ?
@@selim3248 elbette hayır. Yazılım artık tamamen nitelik işi. Gidip bir yerde çalışmanıza dahi gerek yok. IOS/ANDROID platformu gayet özgür bu konuda kendi işinizi yapabilirsiniz. Önerim Flutter öğrenmeniz. Java veya Swift değil. Dediğim dili araştırırsanız yazılım konusunda muvaffak olursunuz.
Arkadaşlar ben yazılıma merak sardım. Araştırdım baktım sevdim hoşuma gitti ve ilk kodlamaya html ve css ile web site yapmaya uğraşıyorum şuan ve gerçekten zevk aldığımı yazdığım şeyleri görmekle beraber mutlu oluyorum açıkçası. Peki ben 2. aşamada tabi ufak ufak web site gibi şeyler oluşturmak olsun yaptıktan sonra 2. aşamada ne gibi bir yol izlemeliyim? html css ve javascript dillerinin ardından hangi dilleri öğrenmeliyim. Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler. (14)
Tek hayalim yazılım mühendisi olabilmek. 12. sınıfım bu sene sınavım var yazılım mühendisi olmak için bilgisayar mühendisliği mi okumalıyım yoksa yazılım mühendisliği mi ve üniversitenin bir önemi var mı?
Bilgisayar okuyup da yazılımcı olanlarla yazılım mühendisliğinden yazılımcı olanlar arasında ne fark var? Bilgisayarcılar daha çok mu tercih ediliyor? Üniversite olarak hangi yazılım mühendisliği tercih edilmeli? Yurtdışına çıkma ihtimalimiz var mı?
Knk bende yazılım mühendisi olmayı düşünüyorum 2 3 gün sonra sınava gireceğim ve ilk soruna şöyle cevap vermek isterim bilgisayar mühendisi olan kişi işin hem donanım hem de yazılım tarafıyla ilgilenirken yazılımdan mezun adam donanımla ilgilenmez yalnızca yazılım kısmıyla ilgilenir umarım yardımcı olabilmişimdir.
En iyi, en saygın üniversitelerde yazılım mühendisliği bölümü yerine bilgisayar mühendisliği bölümü vardır bu yüzden bilgisayar mühendisleri daha çok tercih edilir. Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliğinden daha kapsamlı bir bölümdür, yazılım mühendisliğinden daha çok dersi vardır ve ek olarak elektronik, elektrik dersleri de vardır. Yazılım mühendisliği için pek fazla iyi üniversite yok en saygını bahçeşehir ama onun da bilgisayar mühendisliği bölümü, yazılım mühendisliği bölümünden daha çok tercih ediliyor. (Ben bilgisayar mühendisliğinden bu dönem mezun oluyorum bu arada)
15.000 tl türkiye şartlarinda çok büyük bir maaş değil ekonomi şartlarina göre olmasi gereken bir maaş ben 17.000 tl civari maaş aliyorum bir ev bile alamadim daha memleketten bakalim hayirlisi
22:44 abi Türkiye'ye bak. Oraya gitmeden neden yazmiyorlar hangi dil olduğunu 🙈.. şu an iş bulma sitelerindekiler mesela çok daha fazla istiyor hatta 2-3 kişinin bildiği dilleri, altyapıyı. 🙃
Daha dur be kardeşim, Türkiye de öyle bir bölüm yok. Zaten önünde koca 4 yılın var. Otur kitabını oku, gez,dolaş, derslerine odaklan. Hayatının tadına bak. Matematiğin içinde şunu söyleyeyim. Bizim ülkemiz müfredatında matematikte çokta ileri bir bilgi birikimine gerek yok. 9.sınıfta temelini iyi at yeter.
udemy'de güzel kurslar var. hangi alana yönelmek istiyorsan ona göre bir dil seçerek öğrenmeye başlayabilirsiniz. bu arada ingilizce bilmeniz büyük avantaj
Şart değil farklı bölümlerden mezun olup yazılımcı olan var ama çoğu şirket özellikle kurumsal ve savunma sanayii şirketleri diplomayı şart koşuyor. Kendini geliştirip Startup şirketlerinde iş bulmak bir seçenek
Birisi söylerse sevinirim mantığında isen ufacık bir bilgiyi bile saatlerce araştırmaktan keyif almıyorsan yazılım sana hiç göre değil o zaman bir daha düşün... ben bu işi 12 senedir yapıyorum Senior Full Stack Developer ım. Bu kadar senedir araştırma yapmadığım veya bir Challange ımın olmadığı bir gün olmadı.
Diğer yorumları salla. Kendi başına yazılım öğrenip iş bulan insan hem Türkiye'de hem dünyada var. Yurtdışında iş bulup gitmek biraz daha zor. O yüzden ilk işin öğrenmesi görece kolay olan HTML/CSS ve daha sonra JavaScript olsun. Temellerini öğrenip bir iki ufak proje yapıp Github profilini de oluşturup oraya koy. Daha sonra öğrenmeye devam ederken iş başvurularına başla. Üniversite mezunu hatta Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği mezunları arasında dezavantajlı durumdasın ancak uzun ve zorlu olsa da işe girmen mümkün. Daha sonra kendini olabildiğince geliştirmeye devam ederek birkaç yıl sonra yurtdışına gitme olanağının da arttığını görürsün. Bol şans :)
Vay be farka bak, Ben Amerika'da yazilim muhendisiyim (9 aydir) ve aylik $4,300 (28,000 tl) kazaniyorum. 20 sene tecrubem olsa burda aylik $12,000-15,000 (70,000-80,000 tl) rahat kazanirim. Canim ulkemin durumu cok kotu. Benim arkasadim Isvec de yazilim muhendisi, ayni okuldan mezuniz, oda hemen hemen benle ayni kazaniyor.
later ama işte ne kadar biriktirebileceksin. Bunun kirası, faturası, sağlık sigortası, yemesi, içmesi, gezmesi derken elde çok bir şey kalmıyor. Ki Amerika ucuz bir yer de değil.
@@testtest-lk7ui şirket her zaman kar eder 1 adam gün için 1400-1500 tl almayı biliyorlar müşteriden danışmana ödenen 7 bin 8 bin devede kulak kalıyor maalesef
bir yatırım stratejisinin python dilinde kodlanarak bir backtest platformunda çalıştırılması gerekiyor. varmı data bilimi, algoritmik trading ve quantitative finance konularına hakim olup programı yazabilecek biri ?
Benim klişe bir sorum olacak. Havacılık yönetimi okuyorum, hobi olarak yazılım işleri ile ilgilenmek istiyorum. 1 yıldır web programlama deniyorum, html css java script öğrenmeye çalışıyorum. Sorum şu olacak bölümüm ile alakası olmayan bu hobi ile ilerde iş bulabilir miyim?
Yazılım Nereden Başlanır? videosunu izleyerek yazılıma başlayabilirsiniz :) ua-cam.com/video/6xayBNPZMaE/v-deo.html
Yeterli eğitimi alabilmek için ne yapmamız gerekiyor ben ayağıma giyebileceğim çorabı zar zor alabiliyorum da?
@@mustafakarakurt5068 Hazine ve maliye bakanlığının 1 milyon yazılımcı istihdam projesi var onu kayıt yaptırıp ücretsiz yazılım eğitimi alabilirsiniz
@@ibrahimavci9274 işkur vasıflı vasıfsız işçi alımı için 3 defa yurt dışına işçi gönderilmesi konusunda 2 defa başvuru yaptım ama malesef ki bana çıkmadı, bu konuda da çıkacağını hiç sanmıyorum ama yinede başvuru yapacağım bilgilendirmeniz için teşekkürler:)
@@mustafakarakurt5068 Rica ederim
00:36 Burak Selim Şenyurt kimdir?
01:46 Yazılım hikâyen nasıl başladı?
06:06 Doğuş Teknoloji’de bir günün nasıl geçiyor, neler yapıyorsun?
08:45 Çalışma ortamından bahsedebilir misin?
10:31 Türkiye’deki yazılım geliştirme hakkında neler düşünüyorsun?
12:00 Yeni başlayacak yazılımcılara ne gibi tavsiyelerde bulunursun?
15:34 Yazılımcılar ne kadar kazanıyor?
16:38 Seni motive eden şeyler nelerdir?
17:35 Hayatında hiç kırılma anın oldu mu?
22:05 Çalışma hayatında ilginç veya unutamadığın bir hikâyen var mı?
25:10 Bana işini yapmaktaki mutluluğu tarif edebilir misin?
25:29 Mutlu musun?
25:51 6 milyon TL olsaydı Türkiye’deki hangi girişime yatırım yapardın? Neden?
27:40 Çaycı mısın? Yoksa kahveci mi?
27:56 Çay Kahve İnsan hakkında neler düşünüyorsun?
Bu tur aciklamalar cok ise yariyor lazim olani alıp gidiyoruz her videoda kullanin bunu :)
Peki Mert Bey. Bir önceki yorumunda istediğiniz hindistan cevizli çikiletalarınızı ve çayınızı ne zaman servis etmemizi istersiniz? 🤔
Kahveciyim ben kahve istiyorum
Ayıb oluyo
40 yaşını geçtiği halde hala muazzam bir üretkenliğe ve çoğu junior yazılımcıdan daha fazla heyecana sahip. her yazılımcı için örnek alınacak biri.
ikidir tesadüfen burak selim şenyurt a denk geliyorum. çok kaliteli bir insan. doktora tezimle ilgili araştırma yaparken bloguna denk gelmiştim. mail attım ilk mailime detaylı cevap vermişti. sağolsun. sonra öğrendim ki baya profesyonel yazılımcıymış. geçen tesadüfen bir podcastte dinledim kendisini, şimdi de youtube'da görseline denk gelmek ne iyi oldu. iyi konuşuyor ve alçak gönüllü. saygılarımı sunuyorum kendisine.
Bu adam messi ye benziyor
ilk anda bende messinin ağabeyi heralde dedim :)
ben video kapak fotografinda messinin kel hali diye tikladim resmen
messinin dayısı bu doğru testip
ne messini ya çocuklar dumasındaki havuç a benziyor
mesi mesi mesi mesi mesi
kanal o kadar harika ki resmen sektördeki bir medya boşluğunu dolduruyor
sanıyorum ki yaptığınız işin paradan daha çok mesleki tatmini vardır
umarım böyle devam eder.
içerikleriniz için ayrıca teşekkür ederim.
Bilgilerine değer verdiğimiz bir uzman, harika bir insan... İyi ki varsın Bay Turuncu Sakal :)
Burak hocanın blog'unu sürekli takip ediyorum mükemmel bir yazılımcı.
Çok mütevazı bir insan :)
Burak hocam Türkiye'de yazılım dünyasının Beatles'ıdır. ardıllarına çok örnek oldu hala daha oluyor
Her ne kadar yüz yüze tanışmamış olsakta Burak hocamdan çok şey öğrenmişimdir, kendimi bu sektör de geliştirmek için gerekli azim ve kararlılığını hep örnek almışımdır. Teşekkür ederim hocam.
Çok samimi bir konuşma olmuş. Bir lise son öğrencisi olarak bana verdiği ilhamdan dolayı teşekkür ediyorum.
Samimi bir insan kazandırdığınız için teşekkür ederim.
2008'den beri takip ederim kitaplarını da okudum çok kaliteli ve mütevazi bir insan keyifle dinledim.
Ya ne kadar güzel bir insan. Adamın anılarına ben daldım gittim.
Burak hocam ağzına sağlık. Uzun zaman sonra sesini duymak, tüm samimiyetinle seni dinlemek, görmek mutlu etti. :) Tarık bey çalışmalarınız izleyerek beğeniyorum. Umarım bu şekildeki kaliteli yapımlarınız devam eder.
Timurhan hocam değerli görüşlerin ve övgün için çok teşekkür ediyorum sağ olasın ;)
Burak bey terapi verir gibi konuşuyorsunuz. Bu kaliteli mülakat için teşekkürler! 👍
İzlediğimiz adam yazılım dünyasının ciddi üstadlarındandır. Muhteşem hizmetler vermiştir
Burak selim hocam selamlar. çok pozitif ve bilgilendirici bi röportaj olmuş. Ağzınıza sağlık.
Anaa :D Burak abinin bloglarıyla yürüdük. İlk defa görüyorum. Selamlar saygılar :)
Cok dolusun be abi, takim arkadaslarin cok sansli basarilarinin devamini dilerim cok edebi bir kisisiniz masallah size...
kalite asla tesadüf değildir direkt abone olmayan varsa olsun kendini geliştirmek isteyen sorgulama yeteneğini kaybetmemiş herkes burada olmalı
Taktir ettiğim farklı bir kişilik. Samimi içten bir söyleşi olmuş. Tebrikler.
Cobol ve AS 400 bilmek bugün çok değerli olabilir. 60/70/80'li yıllardan beri Holdinglerin Bankaların Mainframe ile çalışan sistemlerini bugün dönüştürmek ve desteklemek çok DEĞERLİ bir iş olabilir.
çok güzel bir video olmuş azim,istek.. :)
😊😊başarılarının devamını diliyorumm guzel bir video olmuş bu ise başlamayı düşünenler icin
Çünkü sadece maaşı için gelecek vaadettiği için değilde neler gerektiği belirtilmiş bu meslek sürekli yenilenmeyi gerektiriyor ve gerçekten sevmeyi👍
Maaşları görüp gaza gelmeyin hemen. Bu dünyada kimse 15 bin liralık iş yapmayan adama 15 bin lira maaş vermez. Copy-Paste ile her şey çözülseydi ne güzel olurdu! Öyle ite kaka bilgisayar mühendisliği bitirip hemen bu maaşları alacağınızı zannediyorsanız çok yanılıyorsunuz. Sektörde 5-10 sene devirmiş adamlar alıyor bu maaşları. Tabi asıl kişinin bilgiye olan açlığına ve bilgi birikime bağlıdır. Sektörde 5-10 sene boyunca kendini hiç geliştirmemiş birisi de o maaşları alamaz. Yazılımcılık saç beyazlatıcı bir meslektir. Her gün başka bir problemle uğraşırsınız, huzur dolu bir iş gününüz olmaz. Ama problemlerle uğraşmayı seviyorsanız saatlerin nasıl geçtiğini fark etmezsiniz.
En basit meslek bence print screen yaz olsun sana algoritma :D
10 sene çalışcam kazanacağım para 2000 dolar olacak sonra da gelip burda kişisel gelişim falan dicem. bi şirket 10 senelik developera 15k maaş veremiyosa zaten o şirketi kapatın abi
@@Krm3458 o yüzden zaten yazılımcıların çoğu yurtdışına gidiyor. En azından dil problemi çekmeyenler için söylüyorum
Bir banka bana 3000 lira teklif etti :) masa üstü bir yazılım istedi çalışanların bilgileri maaş hesabı vs kapsamlı bir şekilde ayrıntılı aynı zamanda ön muhasebesini yaparmısın dediler :) tabiki bende hayır dedim gider özel güvenlik görevlisi felan olurum alırım 3500 kafamıda yormam bu işlerde 7000 bile az
Uykunuzda bile huzur bulamazsınız. :)
Hayaller / Hayatlar... Turkiye'de imkansiz.. Istisnalar kaideyi bozmuyor.
Geçenlerde liseye giden bir genç "Abi yazılımcılık zor mu" diye sordu. Ben de matematikte denklemlerle aran nasıl dedim. "Abi harfle harfi topluyon sayı çıkıyor hiç kafam basmıyor o konuya" dedi çocuk. Ona verdiğim cevabı buraya da yazayım harfle harfi toplayınca sayı çıkması size garip geliyorsa yazılım size göre değil başka alanlara yönelin :)
Heves kırmamak lazım yazılımcı olmak için de matematik dahisi olmasına gerek yok. Çalıştığı projeler de danışman vasıtasıyla bu konular halledilebiliyor veya sonradan da kendisi geliştirebildiği için yanlış yönlendirmemek lazım
Gördüğüm en teknik 6 milyon TL olsa hangi girişime yatırım yapardın? 'a verilen cevaptı.
Harika bir sohpet genclere örnek bunlar simdiki herkes yararlana bilirler şimdiki gencler cok şanslı sizleride tebrik ederim
15.000 Lira maaşı bir şey sananlar var. Ülkemizde "iyi" yazılımcılar hak ettiğinin çok altında maaşlara çalışıyor maalesef.
@WitchKing Atma o kadar da değil kendim de yazılımcıyım, 100.000 üzerinde alanlar girişimciler oluyor freelance değil ve 10 girişimden 7'si batıyor.
Adam Messiyle Havuçun birleşimi
Abi attığınız klasik videolar 5-6k izleniyor. Bu +100k izlenmiş. Her videonun başına "15 bin TL maaş var" yazın onlar da +100k izlensin. :DD
Bide keşke bu tür videolar video başlığı olarak maaşla anılmasa. Çünkü bence yazılım maaşı için yapılabilecek bi meslek değil.
Bu dediğin şey bütün meslekler için geçerli bir durum
çok iyi muhteşem burak selim şenyurt favorimdir (Y)
işte bu , bu video yu izleyince kendim aklıma gekdi bu nesil yani biz çok şanslıyız neden çünkü analogdan dijitale geçerken oyle bir sistemden gectikki sımdıkı yazılımcı oömaya calısanlar bu farkı anlayamıyor ! ben commodore ın ıcınde cıkan programcılık kitabınıda hatırlıyorum !! :))))
Başlığı çok yanlış buldum 7000
15000 maaş sanki yazılım mühendisleri bu kadar alıyormuş gibi algı var arkadaşlar unutmayın seçeceğiniz meslek sizi hazza ulaştırıyorsa gereğiniz keşfediler her meslekte yüksek maaş var size sadece başarılılar gösteriliyor
Çok mütevazi👌
arka plan müziğini lütfen koymayın
Videoyu izlemekten reklamları izleyemedik ki
Bir arkadaşımın dediği gibi: "Her köşe başı kapılmış."
Senior olduktan sonra bir zahmet o rakamları alsın insanlar. Onca deneyimden sonra hala asgari ücrete çalışacaksa okuduğu üniversitenin maliyetini ne zaman çıkartacak bu insanlar?
Burak Selim Şenyurt hocamdan C# öğrenirken çok faydalanmıştım yıllar önce ..
Burak Selim Şenyurt bir markadır. Keşke konuşma şansım olsa abi seninle.
Tesadüfe bak:
-Benimde soyadım Şenyurt 🙂
-Bende 13. tercihimden yerleştim
-Benim bölümde mühendislik
-Sizin gibi havacılığı denedim olmadı 2 sene
-Daha sonra hedefim uçak mühendisliğiydi ilk sıralara yazmıştım sizin gibi ama gelmedi😁😁
-Yazılımıda merak ediyorum ama nereden başlayacağım onu bilmiyorum.
Başlangıç olarak en güzel seçenek front end. HTML/CSS ve daha sonra JavaScript, yazılım temeli olmayan yeni başlayanlar için en iyi yol. İnternette milyon tane kaynak var, sana hitap eden birinden başlayabilirsin.
@@Skovorodnikof teşekkürler tavsiye için bakacağım dediklerine
Mesleği yazılımcılık olan biri olarak söylüyorum aslında ne kodlamak istediğinize bağlı başlayacağınız kısım. Mobil, gömülü sistem, masaüstü programlama, web... Ne istediğiniz çok önemli. Ardından bir dili tamamen öğrenin syntax farkeder sadece diğer her şey her dilde aynıdır.
@@sahanhasret4506 peki yazılımcı olmak için illaha mühendis olmak şart mı ? ben öğretmenlik okuyorum ingilizcem gayet iyi seviyede. bizim gibiler ne yapabilir ?
@@selim3248 elbette hayır. Yazılım artık tamamen nitelik işi. Gidip bir yerde çalışmanıza dahi gerek yok. IOS/ANDROID platformu gayet özgür bu konuda kendi işinizi yapabilirsiniz. Önerim Flutter öğrenmeniz. Java veya Swift değil. Dediğim dili araştırırsanız yazılım konusunda muvaffak olursunuz.
başlıkta 7 bin 15 bin görüpte gelenlere söylemek istiyorum direk 7bin tl ile maalesef başlamıyorsunuz, Bu tamamen kendinize bağla .
GWBasic dedi, orda koptum hayattan.. 10 CLS 20 FOR NEXT, IF THEN ELSE... Hey gidi günler..
7bin 'e senior kalmadı 2019 fiyatlar öyle idi suan söyle diyebiliriz min Maaşlar 15000 - 30000 bin arası
15000 maaş alacak yetenekteki adam zaten serbest çalışır.
o yeteneğe sahip olan da zaten her daim iş alacak diye bişey yok. bazıları mecbur kalıyor maaşlı çalışmaya.
Burak Abi gibi birini ağırlayıp ana görsele maaş miktarı girmek bence onu aşağılamaktır
ama basligin ilgi cekici olmasi lazim
Arkadaşlar ben yazılıma merak sardım. Araştırdım baktım sevdim hoşuma gitti ve ilk kodlamaya html ve css ile web site yapmaya uğraşıyorum şuan ve gerçekten zevk aldığımı yazdığım şeyleri görmekle beraber mutlu oluyorum açıkçası. Peki ben 2. aşamada tabi ufak ufak web site gibi şeyler oluşturmak olsun yaptıktan sonra 2. aşamada ne gibi bir yol izlemeliyim? html css ve javascript dillerinin ardından hangi dilleri öğrenmeliyim. Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler. (14)
Tek hayalim yazılım mühendisi olabilmek. 12. sınıfım bu sene sınavım var yazılım mühendisi olmak için bilgisayar mühendisliği mi okumalıyım yoksa yazılım mühendisliği mi ve üniversitenin bir önemi var mı?
ABD de 130 bin dolar her sey yazılım
4 dakikaya bir reklam girdiği için yarıda bıraktım.
Video başlangıcında Arkadaki müzik sesinden hiç bir şey duyulmuyor
Abi sen 65'ine gelince yazilim gelistirme ne hal alacak kimbilir. Su an bile lego bloklarini birlestirmeye dondu bu is
Abone olmayı unutmuşum yav hemen oluyorum like da attım
Bilgisayar okuyup da yazılımcı olanlarla yazılım mühendisliğinden yazılımcı olanlar arasında ne fark var? Bilgisayarcılar daha çok mu tercih ediliyor? Üniversite olarak hangi yazılım mühendisliği tercih edilmeli? Yurtdışına çıkma ihtimalimiz var mı?
Knk bende yazılım mühendisi olmayı düşünüyorum 2 3 gün sonra sınava gireceğim ve ilk soruna şöyle cevap vermek isterim bilgisayar mühendisi olan kişi işin hem donanım hem de yazılım tarafıyla ilgilenirken yazılımdan mezun adam donanımla ilgilenmez yalnızca yazılım kısmıyla ilgilenir umarım yardımcı olabilmişimdir.
En iyi, en saygın üniversitelerde yazılım mühendisliği bölümü yerine bilgisayar mühendisliği bölümü vardır bu yüzden bilgisayar mühendisleri daha çok tercih edilir. Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliğinden daha kapsamlı bir bölümdür, yazılım mühendisliğinden daha çok dersi vardır ve ek olarak elektronik, elektrik dersleri de vardır. Yazılım mühendisliği için pek fazla iyi üniversite yok en saygını bahçeşehir ama onun da bilgisayar mühendisliği bölümü, yazılım mühendisliği bölümünden daha çok tercih ediliyor. (Ben bilgisayar mühendisliğinden bu dönem mezun oluyorum bu arada)
@@urkskn8842 teşekkür ederim geri dönüş için :))
13:09’da bahsettiği balzac’ın günlük çalışma rutinini bilen var mı?
15.000 tl türkiye şartlarinda çok büyük bir maaş değil ekonomi şartlarina göre olmasi gereken bir maaş ben 17.000 tl civari maaş aliyorum bir ev bile alamadim daha memleketten bakalim hayirlisi
dayı asgari ucret alanlar ne yapsın :))
17 bin alıp ev alamadım diye isyan ediyosan asgari ücret alanlar napıcak
Mesleğimniz nedir
Yurtdisinda calisiyorum inşaat mühendisiyim arkadaşlar
36 yaşında yeni başladım öğrenmeye çalışıyorum hadi hayırlısı
Bende ayniyim hangi dilde basladiniz ?
@@soonx5629 C#
@@teknoyasam1 Nasil gidiyo calismalar kolay mi ?
@@soonx5629 g'tm'yor kes'nl'kle matemat'k form]ller'ne yatkin olmak lazim bence doktor luk kadar zor bu ';'n ,[ren'lmes'
@@teknoyasam1 backend kisminda matematik sart galiba. frontend kisminda matematikle karsilasmadim su ana kadar
22:44 abi Türkiye'ye bak. Oraya gitmeden neden yazmiyorlar hangi dil olduğunu 🙈.. şu an iş bulma sitelerindekiler mesela çok daha fazla istiyor hatta 2-3 kişinin bildiği dilleri, altyapıyı. 🙃
Türk yazılım camiasının Messi si :)
M
atematiğim kötü ve lgs'ye gireceğim nasıl siber güvenlik uzmanı olabilirim ?
Daha dur be kardeşim, Türkiye de öyle bir bölüm yok. Zaten önünde koca 4 yılın var. Otur kitabını oku, gez,dolaş, derslerine odaklan. Hayatının tadına bak. Matematiğin içinde şunu söyleyeyim. Bizim ülkemiz müfredatında matematikte çokta ileri bir bilgi birikimine gerek yok. 9.sınıfta temelini iyi at yeter.
Yıllar sonra bende bu kanalda röportaj yapicam bunu buraya not alalım
Çok heyecanliyim ya hacker videosu gelecek nasıl heyecanliyim 🤣😍
java ile hayatım kurtuldu acıkcası
Lionel Messi'nin futboldan emekli olması #AvivaSaEmeklilik
Adam 15bin alanıda biliyorum derken kendinden bahsediyor 😁
hak ediyor da alıyor belli ki ne var bunda
@@elaaww biz haketmiyor mu dedik
@@childofcinema diyemezsin zaten bende onu diyorum her şeye para gözüyle bakılmaz hakettiğini alıyor işte
@@elaaww ne içiyon la sen mal
SAP mi kullanıyorsunuz
peki yazılımcı olmak için illaha mühendis olmak şart mı ? ben öğretmenlik okuyorum ingilizcem gayet iyi seviyede. bizim gibiler ne yapabilir ?
udemy'de güzel kurslar var. hangi alana yönelmek istiyorsan ona göre bir dil seçerek öğrenmeye başlayabilirsiniz. bu arada ingilizce bilmeniz büyük avantaj
Değil tabi ki ama iyi durumlara gelmek için baya bir çalışmak gerekiyor ve her gün nerdeyse ösym ye çalışır gibi ders çalışman lazım.
Şart değil farklı bölümlerden mezun olup yazılımcı olan var ama çoğu şirket özellikle kurumsal ve savunma sanayii şirketleri diplomayı şart koşuyor. Kendini geliştirip Startup şirketlerinde iş bulmak bir seçenek
günümüzde bimde çalışan adam 17k alıyor vay anasını
Müziğin sesi cok az arka fondaki.. Biraz daha arttırır mısınız ?
2020 eşit ağırlıktan yazılimci olunuyormu bilen söylerse sevinirim
Kardeşim sayısaldan girmeni öneririm Eşit ağırlıkta yazılımla alakalı bi tek benim bulabildiğim Yönetim Bilişim Sistemleri var
Birisi söylerse sevinirim mantığında isen ufacık bir bilgiyi bile saatlerce araştırmaktan keyif almıyorsan yazılım sana hiç göre değil o zaman bir daha düşün... ben bu işi 12 senedir yapıyorum Senior Full Stack Developer ım. Bu kadar senedir araştırma yapmadığım veya bir Challange ımın olmadığı bir gün olmadı.
Gençler hocanın dediği blog sitesi neydi? Fiddy mi bir şey dedi 200 tane blog takip ediyorum diye. Bilen varsa dönüş yapsın ona zahmet.
blog.feedly.com/
Arkadaşlar ben lise mezunuyum evde kendi çapımda yazılım öğrenirsem ileride iş bulma imkanım nedir burda ve ya yurt dışında
Evde hiç bi sikim olamassın kurslara seminerlere katilman lazim.
@@kurtadamcemil9151 peki kurslara ve seminerleree nerede katılabilirim
@@theruqq3053 21. Yuzyilda bunlarin cevabini kendin bulamoyorsan. Sen birak bu işleri. Git çoban ol....
@@osmanalkin5105 bu konu hakkında pek fazla bişey bilmiyorum ve bilgisi olan kişilere soruyorum soru sormak ayıp değil koçum
Diğer yorumları salla. Kendi başına yazılım öğrenip iş bulan insan hem Türkiye'de hem dünyada var. Yurtdışında iş bulup gitmek biraz daha zor. O yüzden ilk işin öğrenmesi görece kolay olan HTML/CSS ve daha sonra JavaScript olsun. Temellerini öğrenip bir iki ufak proje yapıp Github profilini de oluşturup oraya koy. Daha sonra öğrenmeye devam ederken iş başvurularına başla. Üniversite mezunu hatta Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği mezunları arasında dezavantajlı durumdasın ancak uzun ve zorlu olsa da işe girmen mümkün. Daha sonra kendini olabildiğince geliştirmeye devam ederek birkaç yıl sonra yurtdışına gitme olanağının da arttığını görürsün. Bol şans :)
burak hocanın takip ettiği 150 blog ? site adı? link ?
Sigortan yatıyor mu abi?
10 bin alıyorsa kendisi de yatırır sorun olmaz.
Böyle adam 15.000₺ maaşa talim etmiyordur. Kesin prim felan alıyordur. Ediyorsa yeteneğine ve emeğine çok yazık olur bence...
Aylık prim ve şirket açık satışı var prim 350-1250 arası açık satış ise 120-3500
Vatandaşın özel bilgileri izinsiz bir şekilde, bankalarca neden 3. Kişiyle paylaşılır. Mantıklı açıklaması olan ??
Vay be farka bak, Ben Amerika'da yazilim muhendisiyim (9 aydir) ve aylik $4,300 (28,000 tl) kazaniyorum. 20 sene tecrubem olsa burda aylik $12,000-15,000 (70,000-80,000 tl) rahat kazanirim. Canim ulkemin durumu cok kotu. Benim arkasadim Isvec de yazilim muhendisi, ayni okuldan mezuniz, oda hemen hemen benle ayni kazaniyor.
Hangi üniden mezun oldun
İyi de niye dolar tl karşılaştırması yapıyorsun ki. Orada kazanıp burada harcamıyorsun nihayetinde. 4 küsür de çok iyi bir miktar değil Amerika için
@@themagamadova o da doğru ama orda biriktirip türkiyede harcama hakki var böyle olunca
later ama işte ne kadar biriktirebileceksin. Bunun kirası, faturası, sağlık sigortası, yemesi, içmesi, gezmesi derken elde çok bir şey kalmıyor. Ki Amerika ucuz bir yer de değil.
@@themagamadova genede harcanan para miktarları aynı olsa bile yaşamın türkiyeden daha kaliteli olacaktır elbet (büyük ihtimalle)
Bugün IBM AS/400 bilen kalmış mı acaba?
güzel hikaye
Yazılımcı olup maaşla çalışmak... sen bir kere maaş al, şirket her satıştan kar elde etsin.
Sirket yaptigin yazilimdan zarar etsin, gelir elde edemesin; sen maaş almaya devam et. bu nasil paşam?
Şirketi sen kur, o yazılımı sen sat, sen kâr et.
test test kötü elemanı kovamayan şirketler batmaya mahkumdur, işi beceremeyen birine maaş ödemek de aptallıktır.
@@gorangytn8963 projenin kotu olmasi elemanin da kotu oldugu anlamina gelmez.
@@testtest-lk7ui şirket her zaman kar eder 1 adam gün için 1400-1500 tl almayı biliyorlar müşteriden danışmana ödenen 7 bin 8 bin devede kulak kalıyor maalesef
Benim Medium makalemi begenmisti, cok mutlu olmustum.
Muhtemelen bu yorumu gorup beni Medium'dan takip etmeye basladi. Tesekkurler Burak abi, seviyorum seni. Blog yazmaya devam et lutfen.
@@user-rm6rd5qk5j blogu nerede yazıyorsunuz
böyle videolarla gençleri bu mesleğe çekip sayıyı artırıp insanları bedavaya çalıştırmak ...
bir yatırım stratejisinin python dilinde kodlanarak bir backtest platformunda çalıştırılması gerekiyor. varmı data bilimi, algoritmik trading ve quantitative finance konularına hakim olup programı yazabilecek biri ?
extremejax3@gmail.com bu emailden ulaşabilirsiniz
Zeka gerekiyor yazılîmcı olmak için
Burak abi açık ofisden nefret eder :D Her zaman kendine küçükde olsa özel bir alanı olmasını ister. :D
Bütün yazılımcılar böyledir. Konsantrasyon isteyen bir iş.
hangi blokta yazıyor link atabilir misiniz ?
www.buraksenyurt.com/
Bu ne ya her 4 dk bir reklam giriyo
tam bir beyfendi
Benim klişe bir sorum olacak. Havacılık yönetimi okuyorum, hobi olarak yazılım işleri ile ilgilenmek istiyorum. 1 yıldır web programlama deniyorum, html css java script öğrenmeye çalışıyorum. Sorum şu olacak bölümüm ile alakası olmayan bu hobi ile ilerde iş bulabilir miyim?
Buldun mu ?
@@BOSS-ou5bx Freelance çok ekmek yedim
@@batuhancalis3287 vay be . Hala devam mi yoksa havacılıga mi devam ediyorsun?
MaşaAllah
Çok komik rakamlar. Allah yardımcımız olsun. Tabiki bu memlekette beyin göçü olur.
müzikten adamın konuştuğu boşa gitmiş .özel çaba lazım anlamak için
Maaş çok azmış (2024)
kıdemli yazılım geliştirici deseninz ölür müsünüz ?
Buna nasıl dislike attınız anlamıyorum👏