Elbette Arıcılığı bilen pek çok kişi var ancak bildiklerini anlaşılır bir biçimde anlatabilicek kapasiteye sahip pek az dolayısıyla güzel ve bilgilendirici paylaşım için teşekkürler👌👏👏👏👏
Kamil abi sivas'tan selamlar abi bir sorum olacak oğula giden arıyı oğul vermeyen arı genotipine çevirebilmek oçin ne yapmalıyız altlardaki memeleri kesip sadece ortadaki memeleri bırakip bölsek hani süpersedur gibi oğula gitmeyen bir arı üretebilirmiyiz anlatabildimmi
Aynı soydan devam etmiş olursunuz. Siz ona süpersedur hissi vermeye çalışarak oğul eğilimini azaltamazsınız. Oğul eğilimi olmayan yeni bir ana verilerek iş çözülebilir.
Merhabalar ustam, ankaradan yazıyorum. Arıcılığa bu sene başladım. Bir kovanımda kapalı yavru sayısı çok fazla ve 3 4 çerçevede 5-10 civarı meme(yüksük) var. Ana arımın yaşını bilmiyorum ve genç ana çıkarırsa diye yüksükleri kesmedim. Arım oğula meyilli gibi geldi. Ne yapmamı önerirsiniz?
Merhaba İbrahim bey, yüsükler kapalı mı? Açıksa içinde larva var mı? Ankara için oğul erken. Sizin arılar yeni harekete geçiyor. Bu tarihte yüsük yapıyorsa başka bir sebebi olmalı. Ana sağ mı? İşçi gözlerinde günlük yumurtayı gördünüz mü? Burdan şunu yapın demek yanlış olur. Yakınınızda bir arıcı varsa ona kovanı göstermenizi öneririm.
Yüksükler kapalı efendim. Günlük yumurtaları ve kapalı yumurtaları var çoğu çerçevede yoğun biçimde. Ana arının genç veya yaşlı olduğunu nasıl anlayabilirim peki? Bu arada videolarınız bilgilenme açısından çok faydalı devamını bekliyorum, teşekkürler
@@ibrahimayks3842 Ananın genç mi yaşlı mı olduğunu tarif ile nasıl anlatalım:) Göre göre göz aşinalığı oluşur 4-5 yıl sonra farkedersiniz. En garantisi kendiniz üretip anayı boyamak. Burada ana yaşından daha önemlisi ana verimi. 2-3 yaşındaki analar da verimi olabilir.
Kamil usta ang vakfı hibrit ve saflarını kullanıyorum devamlı sütsüz heves çanakları yapıyor hepsi yeri geniş 1 fazla ham çıta sistemi yapıyorum hafta sonu hobicisiyim mecbur her hafta alışkanlık temizliyordum bıraktım heveslensinler oğul eğilimi ıslah edilmiş kafam rahat usta şu an ist da yasak var çok arılık oğula yattı bakımsızlıktan inşallah izmirde olmaz işin zorlaşır bereketli bir sezon olur inşallah..
Benim arının %80 i oğula yattı. Ben her gün arılıktayım. Kayıtlı arıcılar yasak kapsamı dışındalar. Arılığa gitmekte bir sorun yok. Teşekkür ederim. Hepimiz için bereketli olur inşaallah. Kolay gelsin.
ARICILARIMIZIN DIKKATINE! TURKIYE ARI YETISTICILERI BIRLIGINDEN GELEN BILGI DOGRULTUSUNDA ARICILARIMIZ HAFTA SONU URETIME DEVAM EDEBILECEKTIR. ARICI KIMLIK KARTI,ISLETME TESCIL BELGESI,ARI KONAKLAMA BELGESI ARILIGINIZA GIDERKEN BU BELGELERI YANINIZDAN AYIRMAYINIZ.(TARIMSAL VE HAUVANSAL FAALIYETLERDE BULUNAN CIFTCI VE URETICILERIMIZIN SOKAGA CIKMA YASAGINDAN MUAF TUTULAN GURUBA DAHIL EDILMISTIR) B043
Merhaba kamil abi benim kovan oğul verdi ben ağaçtan aldım fakat elimde sadece ham petek varıdı ham petek verdim bu arıya ŞURUP vereyimmi tahmine hiç tarlacı yok yazarsanız sevinirim saygılar
Oğuldaki arıların hepsi tarlacı zaten. Tarlacı olmayanlar esas kovanda kaldı. Oğulun çıktığı kovandan bir tane petek alıp oğula verseydiniz iyi olurdu. Yanına da ham petek koyardınız. Besleme işine ana arı yumurtasını gördükten sonra başlayın. Oğul aç kalmaz. İçeride bakıma muhtaç yavru yok.
@@kamiladak2185 kamil kardeşim oğulda bütün arılar tarlacı olmaz kendinle çelişiyorsun bütün arılar tarlacı olsa idi verdiğin temel peteği nasıl kabartacaktı arıların genç olanları mum salgılar tarlacılarda bu özellik bitmiştir kraliçeye arı sütü lazım üretim için genç arıya ihtiyaç duyar.genelde oğula eski kovandan yavrulu petek verirler ama ana arı dölsüz ise cifleşme uçuşu yapmamış ise anayı kesebilirler kolay gelsin
Bu gün (18 Nisan) güzel bal geldi. Bu günkü ayarda 10 gün devam etse katlı kovanlardan petek çekilebilir. Kenger çiçeklerine bu gün güzel kondu. Her şey havaya bağlı. Narançiyeye gitmeyi düşünüyorum. Üç gün içinde netleşecek. Bunun harici arı bizim burada 20 Haziran'dan sonra hayıt çiçeğinde stoğa başlar. Bizim arının bal sezonu esas çamda olur. O da Ağustos'ta başlar.
Kamil usta arıda sütlü çanak görmek tam bir oğul kalkışmasına yetmiyor tam oğul kalkışı ana arı nın işci arı atımını kesip aşırı erkek atımına döner ve ana arıyı beslemeyi kesip yanlarında götürebilecek ağırlığa çekerler o kadar ufalır ki eğer boyasızsa görmek çok zor olur ve bu hâlden dönüş imkansız dır yani sizin arınızda tam bir oğul görünmüyor zamanın da müdehale ıslah etmiş görünüyor seneye de aynı işlem tekrar ederse ve balını da yaparsa güzel bir damızlık tır bence..
Bu arı arılıktaki en zayıf arıydı. Kendini en geç toplayan da bu kovan oldu. Bu nedenle ben bu kovanı damızlık yapmam. Şu anda 12,13,14 ve 16 çıta olmuş 4 kovan var ve şu tarihe kadar oğul eğilimi olmadı. Burda esas damızlık 16 çıta olan arı. Islah etme? Buna değil arıcının ömrü 10 binlerce yıl lazım. Yazılmış bir program var arı ona göre hareket ediyor. Bizim burda arının oğula yattığı dönem 1-20 Nisan arasıdır. Bu tarih atlatıldı mı bir daha kolay kolay oğul olayı olmaz. Kıştan çıkan 18 arıdan 2 si hariç anaların hepsi 2018, geçen yıl sadece bir arı oğul verdi. Çünkü arıların mevcudu çok zayıftı ben arıya bakamamıştım. Bu yıl ise en zayıf arı geçen yılın en güçlü arısının iki katı güce sahip. Benim şuana kadar aldığım oğul 40 ı geçti. Şu an amacım koloni sayısını arttırmak. Çevremdeki arıcılardan en az 20 gün öndeyim. Bu da çıkan oğulların bal dönemine güçlü girmesini sağlayacak bir süre. Belli bir koloni sayısına ulaştığımda arıyı gezdiririm ben. Sabit arıcı değilim. Arı oğul yapacaksa birinci baharında yapmalı, ikinci bahara düzeni sağlamış kolonilerle girilmelidir.
Güçlü kovan yüsükleri kapatmadan oğul verebilir. Buna çok şahit oldum. oğulda ana kendini küçültür ancak bu her zaman olmuyor. Ana güçlüyse tombul haliyle de uçuyor ve en yakın dala konuveriyor. Zaten yumurtlayan ana ile çıkan oğullar fazla uzağa gidemez.
@@kamiladak2185 ari ogula meyl etmis ana yuksuyu yapmis.bende ogula geder tapa bilmerem deye endise edirem.yuksuk yapilmis citani bos kovana qoyub orda ana cixmasini isteyirem bunu nece edecem nece cita qoymayilam onun yanina ve ya umumiyyetle bele bir sistem nece olar deye oyrenmek isteyirem
Böldüğünüz kovanları anasız olduklarına emin olun yeni anayı merkeze kafes içinde koyun (hiçbir tarafını açmayın)5 gün sonra kontrol yapın yüksükleri bozun ve ana arının kafesinin kek kısmından telini açın tekrar merkez çıta arasına koyun takriben 3 gün içinde kek yenir ve kovana karışır kabul görmez ise kek yenmiş bile olsa kafesden çıkmaz içinde saklanır böyle bir durumda yine bir yüksük kontrolü yapın yalancı anaya kaçmamışsa kabul görür..
@@arilarlayasam3461çok detaylı bilgi vermişsiniz. Arıcılığa bir sene önce başladım.Yüksük kontolü yapmayı bilmiyordum. Yeni yeni öğreniyorum. Sizler gibi samimi arkadaşlar sayesinde çok kısa zamanda çok şeyler öğreneceğimi umuyorum. Cevabınız için Allah razı olsun. Size nasıl takip edebilirim
Haklısınız. Ekipmanla alakalı. Mikrofonumuz yok. Sadece çekim yapan telefonun kaydettiği sesi dinliyorsunuz. UA-cam bize reklamlardan biraz para gönderirse yeni cihazlar almayı düşünüyoruz:)
Allah razı olsun gerçekten güzel bi anlatım olmuş bende aynı sorun ile karşı karşıya kaldım 20 arım var 13 tanesine 10 gün önce kat koydum ama 2 gün önce bir ogul çıktı ve kaçtı gitti en kuvvetli katta olan bir arıdan ve 18 Nisan da yani dün 13 kat koydugum arıya baktım 2 tanesi hariç hepsinde yaklaşık 10 ar tane ana memesi vardı hepsini kestim bölme yaparsam bal yapmaz diye düşünüyorum birde fazla şuruplama yapmıştım ondan mı ogula yattı acaba ..yer Karabük ...
Bahardayız arının oğula gitmesi kadar doğal bir şey yok. Bizim derdimiz bal, arının derdi kendi nesli:) Yüsük kestiğiniz halde oğul çıkabilir. Geçmiş yıllarda yüsükleri kapatmadan, yumurtlayan ana ile oğul çıktığına şahit oldum. Arıyı kaçırmaktansa bölmek en garantisi ya da başında beklemek. Oğul zamanı geçtikten sonra tekrar birleştirilebilir.
Kabarmış petek de verilebilir. Ancak böyle bir kovanda ham petek kullanmak daha uygun. Arının peteği işlemesi bize kovanın durumu hakkında bilgi verecektir. Kabarmış petek zaten kabarmış arı mecburen üzerini saracak.
Kemil ustam şöyle bişey oldu benim arida 3 çıta böldüm ana çıktı 2 buçuk çıtasını götürdü içinde yarım çıta kalmış ondada anaari var ayrıca on çıta kovana ikiye böldüm oda aynı şekilde ana arı çıkmış oda ikicita alıyor kaçıyor iki oğul verdi kovanda bişi kalmadı ustam bu normal bişey mi tşk ederim
Bu tarihler için (Ege ve Akdeniz) böyle olur. Oğul verip gitmesi normal. Siz arının takibini yapıp ya çıkan oğulu yakalayacaktınız ya da 12. gün birer çıta bölüp her çıtada en güzel görünümlü ikişer tane yüsük bırakacaktınız. Daha sonra anaların yumurtlamasını bekleyip anaları kullanacaktınız. Hayırlısı olsun. Bizim 16 yılda kaçırdığımız arı bir kamyonu doldurur:))
Yüksükleri bozduktan sonra arının üç gün sonra oğul vermesi matematiksel fiziksel sosyolojık biyolojik ve psikolojik olarak oğul vermesi imkansızdır. Belki 8-9 gün sonra olabülüüü.
Selim bey, teşekkürler. Orada ben arı üç gün sonra oğul verir mi dedim. Tekrar bana kendi videomu izlettiniz:) Oğul üçgün ötelendi diyorum. Bundan kastım arı tekrar yüsük yapmaya başlar anlamında. Konuşmayı bir metne ya da bir senaryoya bağlı yapmıyorum. Doğaçlama ve irticalen yapılmış bir konuşmadan mükemmel bir edebilik beklemeyin:)
KAMİL ADAK sorun değil ben yanlış anlamışım. Can sıkıntısı işte malum sokağa çıkma yasağı hanımla kavga etmemek için youtube ile kavga etmeye çalışıyoruz:)) şimdi çayırda yuvarlanmak vardı anasını satayım. Yirmi tane de arı soksun umurumda olmaz
Elbette Arıcılığı bilen pek çok kişi var ancak bildiklerini anlaşılır bir biçimde anlatabilicek kapasiteye sahip pek az dolayısıyla güzel ve bilgilendirici paylaşım için teşekkürler👌👏👏👏👏
Teşekkür ederim Kadir bey, faydalı olabiliyorsak ne mutlu.
Kadir Uygun edebiyat'ı olan herkes anlata bilir
Teşekkürler anlaşılır bir şekilde anlatımınız için 😃😊
Bol bereketli bir sezon diliyorum
Allah razı olsun. Hepimiz için inşaallah.
Abi üst kattan indirdiğini küçük boyuttaki çerçeveleri ne zaman koyacağız avantajları ve dezavantajları varmı teşekkürler
Abi kovanı ne ile boyuyoruz
Oğul ve yatmak her yerde aynı!
Kolay gelsin güzel insan
Oğul riski ne zaman biter kıymetli hocam. Karaçalı nektarı gelmeye başlayalı 3 gün oldu yöremizde
Merhaba, mesajınıza cevap vermemişim. Biraz gecikmeli oldu:) Bu durum rakımla alakalıdır. İzmir'de oğul Nisan içinde gerçekleşiyor.
Üstad ses sıkıntısı var
Haklısınız bu çekimlerde ses biraz zayıf. Sonradan kamerayı değiştirdim. Yeni çekimler daha iyi.
Kamil abi sivas'tan selamlar abi bir sorum olacak oğula giden arıyı oğul vermeyen arı genotipine çevirebilmek oçin ne yapmalıyız altlardaki memeleri kesip sadece ortadaki memeleri bırakip bölsek hani süpersedur gibi oğula gitmeyen bir arı üretebilirmiyiz anlatabildimmi
Aynı soydan devam etmiş olursunuz. Siz ona süpersedur hissi vermeye çalışarak oğul eğilimini azaltamazsınız. Oğul eğilimi olmayan yeni bir ana verilerek iş çözülebilir.
Abi oğul verecek Arı yı bölme video su varmı teşekkürler
Geçen yılki videonun birinde bu konuyu işledik. Bu yıl da zamanı geldiğinde yeni çekim yapacağız.
Merhabalar ustam, ankaradan yazıyorum. Arıcılığa bu sene başladım. Bir kovanımda kapalı yavru sayısı çok fazla ve 3 4 çerçevede 5-10 civarı meme(yüksük) var. Ana arımın yaşını bilmiyorum ve genç ana çıkarırsa diye yüksükleri kesmedim. Arım oğula meyilli gibi geldi. Ne yapmamı önerirsiniz?
Merhaba İbrahim bey, yüsükler kapalı mı? Açıksa içinde larva var mı? Ankara için oğul erken. Sizin arılar yeni harekete geçiyor. Bu tarihte yüsük yapıyorsa başka bir sebebi olmalı. Ana sağ mı? İşçi gözlerinde günlük yumurtayı gördünüz mü? Burdan şunu yapın demek yanlış olur. Yakınınızda bir arıcı varsa ona kovanı göstermenizi öneririm.
Yüksükler kapalı efendim. Günlük yumurtaları ve kapalı yumurtaları var çoğu çerçevede yoğun biçimde. Ana arının genç veya yaşlı olduğunu nasıl anlayabilirim peki? Bu arada videolarınız bilgilenme açısından çok faydalı devamını bekliyorum, teşekkürler
@@ibrahimayks3842 Ananın genç mi yaşlı mı olduğunu tarif ile nasıl anlatalım:) Göre göre göz aşinalığı oluşur 4-5 yıl sonra farkedersiniz. En garantisi kendiniz üretip anayı boyamak. Burada ana yaşından daha önemlisi ana verimi. 2-3 yaşındaki analar da verimi olabilir.
Teşekkürler kamil bey videolarınızı takipteyim
Kamil usta ang vakfı hibrit ve saflarını kullanıyorum devamlı sütsüz heves çanakları yapıyor hepsi yeri geniş 1 fazla ham çıta sistemi yapıyorum hafta sonu hobicisiyim mecbur her hafta alışkanlık temizliyordum bıraktım heveslensinler oğul eğilimi ıslah edilmiş kafam rahat usta şu an ist da yasak var
çok arılık oğula yattı bakımsızlıktan
inşallah izmirde olmaz işin zorlaşır bereketli bir sezon olur inşallah..
Benim arının %80 i oğula yattı. Ben her gün arılıktayım. Kayıtlı arıcılar yasak kapsamı dışındalar. Arılığa gitmekte bir sorun yok. Teşekkür ederim. Hepimiz için bereketli olur inşaallah. Kolay gelsin.
@@kamiladak2185 Hocam kayıtlı arıcı yasak kapsamı dışında olduğunu bilmiyordum ilk sizden duydum ..
ARICILARIMIZIN DIKKATINE! TURKIYE ARI YETISTICILERI BIRLIGINDEN GELEN BILGI DOGRULTUSUNDA ARICILARIMIZ HAFTA SONU URETIME DEVAM EDEBILECEKTIR. ARICI KIMLIK KARTI,ISLETME TESCIL BELGESI,ARI KONAKLAMA BELGESI ARILIGINIZA GIDERKEN BU BELGELERI YANINIZDAN AYIRMAYINIZ.(TARIMSAL VE HAUVANSAL FAALIYETLERDE BULUNAN CIFTCI VE URETICILERIMIZIN SOKAGA CIKMA YASAGINDAN MUAF TUTULAN GURUBA DAHIL EDILMISTIR) B043
Merhaba kamil abi benim kovan oğul verdi ben ağaçtan aldım fakat elimde sadece ham petek varıdı ham petek verdim bu arıya ŞURUP vereyimmi tahmine hiç tarlacı yok yazarsanız sevinirim saygılar
Tarlacısı vardır siz ona güzel güzel şerbetleme yapın
@@arilarlayasam3461 teşekkürler
Oğuldaki arıların hepsi tarlacı zaten. Tarlacı olmayanlar esas kovanda kaldı. Oğulun çıktığı kovandan bir tane petek alıp oğula verseydiniz iyi olurdu. Yanına da ham petek koyardınız. Besleme işine ana arı yumurtasını gördükten sonra başlayın. Oğul aç kalmaz. İçeride bakıma muhtaç yavru yok.
@@kamiladak2185 Çok teşekkürler ederim sagolun hocam
@@kamiladak2185 kamil kardeşim oğulda bütün arılar tarlacı olmaz kendinle çelişiyorsun bütün arılar tarlacı olsa idi verdiğin temel peteği nasıl kabartacaktı arıların genç olanları mum salgılar tarlacılarda bu özellik bitmiştir kraliçeye arı sütü lazım üretim için genç arıya ihtiyaç duyar.genelde oğula eski kovandan yavrulu petek verirler ama ana arı dölsüz ise cifleşme uçuşu yapmamış ise anayı kesebilirler kolay gelsin
Bereketli olsun bal akımı nezaman baslıyo
Bu gün (18 Nisan) güzel bal geldi. Bu günkü ayarda 10 gün devam etse katlı kovanlardan petek çekilebilir. Kenger çiçeklerine bu gün güzel kondu. Her şey havaya bağlı. Narançiyeye gitmeyi düşünüyorum. Üç gün içinde netleşecek. Bunun harici arı bizim burada 20 Haziran'dan sonra hayıt çiçeğinde stoğa başlar. Bizim arının bal sezonu esas çamda olur. O da Ağustos'ta başlar.
KAMİL ADAK bilgilendirmen için sağ ol kardesim allah yolunu acık etsin
Kamil usta arıda sütlü çanak görmek tam bir oğul kalkışmasına yetmiyor tam oğul kalkışı ana arı nın işci arı atımını kesip aşırı erkek atımına döner ve ana arıyı beslemeyi kesip yanlarında götürebilecek ağırlığa çekerler o kadar ufalır ki eğer boyasızsa görmek çok zor olur ve bu hâlden dönüş imkansız dır yani sizin arınızda tam bir oğul görünmüyor zamanın da müdehale ıslah etmiş görünüyor seneye de aynı işlem tekrar ederse ve balını da yaparsa güzel bir damızlık tır bence..
Bu arı arılıktaki en zayıf arıydı. Kendini en geç toplayan da bu kovan oldu. Bu nedenle ben bu kovanı damızlık yapmam. Şu anda 12,13,14 ve 16 çıta olmuş 4 kovan var ve şu tarihe kadar oğul eğilimi olmadı. Burda esas damızlık 16 çıta olan arı. Islah etme? Buna değil arıcının ömrü 10 binlerce yıl lazım. Yazılmış bir program var arı ona göre hareket ediyor. Bizim burda arının oğula yattığı dönem 1-20 Nisan arasıdır. Bu tarih atlatıldı mı bir daha kolay kolay oğul olayı olmaz. Kıştan çıkan 18 arıdan 2 si hariç anaların hepsi 2018, geçen yıl sadece bir arı oğul verdi. Çünkü arıların mevcudu çok zayıftı ben arıya bakamamıştım. Bu yıl ise en zayıf arı geçen yılın en güçlü arısının iki katı güce sahip. Benim şuana kadar aldığım oğul 40 ı geçti. Şu an amacım koloni sayısını arttırmak. Çevremdeki arıcılardan en az 20 gün öndeyim. Bu da çıkan oğulların bal dönemine güçlü girmesini sağlayacak bir süre. Belli bir koloni sayısına ulaştığımda arıyı gezdiririm ben. Sabit arıcı değilim. Arı oğul yapacaksa birinci baharında yapmalı, ikinci bahara düzeni sağlamış kolonilerle girilmelidir.
Güçlü kovan yüsükleri kapatmadan oğul verebilir. Buna çok şahit oldum. oğulda ana kendini küçültür ancak bu her zaman olmuyor. Ana güçlüyse tombul haliyle de uçuyor ve en yakın dala konuveriyor. Zaten yumurtlayan ana ile çıkan oğullar fazla uzağa gidemez.
Salam abi,nektar gelirse,ari oguldan vaz mecermi?
Oğula yatmış arı vazgeçmez. Arı oğula yatmadan önce nektar çok gelir ve stoğa yönelirse o zaman oğula gitmez.
Merhaba.ana ari
Yuksuyu yapmis citani bos kovana qoysam nasil olar.ogul getse tapa bilmerem deye bele etsem yaxsibolarami
Tam anlayamadım. Biraz daha düzgün yazar mısın?
@@kamiladak2185 ari ogula meyl etmis ana yuksuyu yapmis.bende ogula geder tapa bilmerem deye endise edirem.yuksuk yapilmis citani bos kovana qoyub orda ana cixmasini isteyirem bunu nece edecem nece cita qoymayilam onun yanina ve ya umumiyyetle bele bir sistem nece olar deye oyrenmek isteyirem
@@aqilmusayev6487 yüksük yapmışsa böl gitsin
@@mihenktas5791 tesekkur edirem
Kamil bey böldüğüm kovanları ma 3 tane hazır ana aldım üçü de kabul edilmedi. Ben Mi Hata Yaptım Yoksa ne olabilir
Bölmeler kaçar çıtaydı? Muhakkak yanlış olan bir şey var. Nasıl yaptığınızı bilmeden burdan yorum yapmak zor. Kısaca anlatır mısınız?
Böldüğünüz kovanları anasız olduklarına emin olun yeni anayı merkeze kafes içinde koyun (hiçbir tarafını açmayın)5 gün sonra kontrol yapın yüksükleri bozun ve ana arının kafesinin kek kısmından telini açın tekrar merkez çıta arasına koyun takriben 3 gün içinde kek yenir ve kovana karışır kabul görmez ise kek yenmiş bile olsa kafesden çıkmaz içinde saklanır böyle bir durumda yine bir yüksük kontrolü yapın yalancı anaya kaçmamışsa kabul görür..
@@arilarlayasam3461çok detaylı bilgi vermişsiniz. Arıcılığa bir sene önce başladım.Yüksük kontolü yapmayı bilmiyordum. Yeni yeni öğreniyorum. Sizler gibi samimi arkadaşlar sayesinde çok kısa zamanda çok şeyler öğreneceğimi umuyorum. Cevabınız için Allah razı olsun. Size nasıl takip edebilirim
Hocam herşey iyi güzel ama sesiniz kısık geliyor bizim ülkede çekilen videoların çoğu sesi uzaktan geliyor sanki
Haklısınız. Ekipmanla alakalı. Mikrofonumuz yok. Sadece çekim yapan telefonun kaydettiği sesi dinliyorsunuz. UA-cam bize reklamlardan biraz para gönderirse yeni cihazlar almayı düşünüyoruz:)
verdiğiniz ham petekleri 8 ve 9 a mı verdiniz
Evet 8-9 yani sona ekledim. Araya vermedim. Ben şahsen araya petek verilmesini arının düzenini bozmak olarak değerlendiriyorum.
Allah razı olsun gerçekten güzel bi anlatım olmuş bende aynı sorun ile karşı karşıya kaldım 20 arım var 13 tanesine 10 gün önce kat koydum ama 2 gün önce bir ogul çıktı ve kaçtı gitti en kuvvetli katta olan bir arıdan ve 18 Nisan da yani dün 13 kat koydugum arıya baktım 2 tanesi hariç hepsinde yaklaşık 10 ar tane ana memesi vardı hepsini kestim bölme yaparsam bal yapmaz diye düşünüyorum birde fazla şuruplama yapmıştım ondan mı ogula yattı acaba ..yer Karabük ...
Bahardayız arının oğula gitmesi kadar doğal bir şey yok. Bizim derdimiz bal, arının derdi kendi nesli:) Yüsük kestiğiniz halde oğul çıkabilir. Geçmiş yıllarda yüsükleri kapatmadan, yumurtlayan ana ile oğul çıktığına şahit oldum. Arıyı kaçırmaktansa bölmek en garantisi ya da başında beklemek. Oğul zamanı geçtikten sonra tekrar birleştirilebilir.
Kâmil abicim kolay gelsin
kabartılmış peteğın varsan yıne de ham petek verilirmi kanil beğ
Kabarmış petek de verilebilir. Ancak böyle bir kovanda ham petek kullanmak daha uygun. Arının peteği işlemesi bize kovanın durumu hakkında bilgi verecektir. Kabarmış petek zaten kabarmış arı mecburen üzerini saracak.
Arı genelde kaçıncı cıtalara yüzük yapar
Yavrulu çıtaların hepsinde yüsük olur.
Kemil ustam şöyle bişey oldu benim arida 3 çıta böldüm ana çıktı 2 buçuk çıtasını götürdü içinde yarım çıta kalmış ondada anaari var ayrıca on çıta kovana ikiye böldüm oda aynı şekilde ana arı çıkmış oda ikicita alıyor kaçıyor iki oğul verdi kovanda bişi kalmadı ustam bu normal bişey mi tşk ederim
Bu tarihler için (Ege ve Akdeniz) böyle olur. Oğul verip gitmesi normal. Siz arının takibini yapıp ya çıkan oğulu yakalayacaktınız ya da 12. gün birer çıta bölüp her çıtada en güzel görünümlü ikişer tane yüsük bırakacaktınız. Daha sonra anaların yumurtlamasını bekleyip anaları kullanacaktınız. Hayırlısı olsun. Bizim 16 yılda kaçırdığımız arı bir kamyonu doldurur:))
Hayırlı akşamlar bende beklerim komşum
Anlattına göre bal akımı baslamıs
Yüksükleri bozduktan sonra arının üç gün sonra oğul vermesi matematiksel fiziksel sosyolojık biyolojik ve psikolojik olarak oğul vermesi imkansızdır. Belki 8-9 gün sonra olabülüüü.
Selim bey, teşekkürler. Orada ben arı üç gün sonra oğul verir mi dedim. Tekrar bana kendi videomu izlettiniz:) Oğul üçgün ötelendi diyorum. Bundan kastım arı tekrar yüsük yapmaya başlar anlamında. Konuşmayı bir metne ya da bir senaryoya bağlı yapmıyorum. Doğaçlama ve irticalen yapılmış bir konuşmadan mükemmel bir edebilik beklemeyin:)
KAMİL ADAK sorun değil ben yanlış anlamışım. Can sıkıntısı işte malum sokağa çıkma yasağı hanımla kavga etmemek için youtube ile kavga etmeye çalışıyoruz:)) şimdi çayırda yuvarlanmak vardı anasını satayım. Yirmi tane de arı soksun umurumda olmaz
@@selimkoca9053 😃👍