Co do busa majster: przy wtryskach NIE PODPINAJ WTYCZEK!!! Popusc rurki, zakrec ma sucho pare razy, dokrec rurki i wtedy wtyczki wsadz. Bo je zatrzesz. Common rail piezo to delikatna sprawa w chu
W tego case nieźle ktos wdepnął. A poprzednik pozbył się niezłego utrapienia.Nie zapąłcona robota. Dobrze to wszystko policzyć w wielu zakładach to już ciągnik by został w zamian za robociznę.
@@radosawrossati7042 To były porządne ciągniki bez porónania do ursusa nawet trwałością. Ale ten widać ma już dość i się nadaje raczej na części niż do rmeontu. I to nie wszystkie.
Jak będziesz odpowietrzał te wtryski denso w busie to odpowietrzaj je na odłączonych kostkach elektrycznych. Denso mają to do siebie że przy odpowietrzaniu ich "pod prądem" lubią się zaciąć i tak zostać.
Zmień płyn chłodniczy na klasy G12/+. Mi siadała pompa w MF bo korozja atakowała wałek i zaczęło ciec przez uszczelniacz. Po zalaniu tak zaczęło reagować, że musiałem się pozbyć rdzy z króćców bo ciekło. Od tamtej pory koniec problemów z grzaniem, bo temperatura ok. 10 stopni niższa przy niż przedtem( w czasie orki) i termostat ani razu się nie zaciął, a miewałem z tym problemy. Najtaniej chyba petrygo wypadało i robiło robotę.
Witej Mateuszu .I teraz na tym modelu można zobaczyć co i jak .Ile pracy i ciągłych usterek nowych części sie pier*oli no i ciągłych poprawek i wymian .A odnosze sie do tego ilu skur*ysynów cie hejtowało i przeklinało za Grzesia Ursusa , tym bardziej że wreszcie cie przeprosił za twoją prace .Jesteś super gość i mechanik i fajnie że olałeś wszystkich .Pozdrawiam i fajowego popołudnia .
O widzę że zmieniłeś koncepcje ? Chyba Mateusza konto jest jedyne na które nie dostałeś bana 😂 reszta zablokowała cię właśnie za hejt . A teraz taki wielki obrońca 😂
Siema ostatnio nabyłem mtz 80 gdy nasiskam dźwignie podnośnika ładnie podnosi gdy tylko ją puszcze w moment opada , co to może być regulator siłowy jakiś zawór ?
Pod siedzeniem po lewej stronie jest taka fasolka, daj ją na środek żeby nie zazębiała się ani z cięgłem od ramion ani od łącznika centralnego i zobacz co się będzie działo.
Witam Mateusz pozdrowienia dla ciebie a przede wszystkim dla taty spoko rozmowa na bednarach pod parasolem przy piwku . Chłopaki z okolic Purdy.Pozdrowienia
@@TheMateusz46 bo prawą pompke i zestaw cały na prawe koło założyłem miesiąc temu to wina leży w lewej bo na prawym jest hamylec na lewej jest ale bardzo słaby wcale nie wyczuwalny a jest jakaś rurznica ktury pierwszy odpowietrzyć hamulec
@@pawi914Wychodzi na to że wymieniłem tylko połowę oleju bo spuściłem tylko ze skrzyni (25 litrów). A drugie tyle jest w moście. Dzięki za pomoc. Zrobię to jeszcze raz ale tym razem dobrze.
@@benaqa 40 raczej nie , mniej na pewno. Ale tak czy owak dogoniliśmy zachód i nie opłaca się remontować chyba że w własnym zakresie o ile ktoś ma czas, bo za tą kwotę to można kupić 934
Zajrzeć czy zmieniacz biegów Case'a na ma w sobie ciał obcych. WD-40 od biedy najlepiej spray do sytków . Mogła też myszka wejść pod kabinę i narobić bałaganu.
Mylisz się w ciągniku najlepsze połączenie jest na śrubki rozetka,2 z nierdzewki styki nie śniedzieją 3 bezpieczniki ceramiczne się nie topią ( osobiście czeskie zostawiam i mam,u siebie z 4011 mam, innych nie chcę.
Wiązkę w polowie tylko sprawdziłeś😁😁podobny problem w aucie z usa mialem silnik nierówno chodził sondy moduły wymieniane i nic wiązka sprawdzona i niby dobra ale zle była sprawdzona bo prąd każdy przewód przewodził ale sie okazało tez było przebicie i przewodził na inne przewody a tego nikt nie sprawdzał , bynajmniej mam prawie teraz wszystkie sterowniki modoly sondy itp zapasowe🤣🤣🤣🤣
Co do busa majster: przy wtryskach NIE PODPINAJ WTYCZEK!!! Popusc rurki, zakrec ma sucho pare razy, dokrec rurki i wtedy wtyczki wsadz. Bo je zatrzesz. Common rail piezo to delikatna sprawa w chu
W tego case nieźle ktos wdepnął. A poprzednik pozbył się niezłego utrapienia.Nie zapąłcona robota. Dobrze to wszystko policzyć w wielu zakładach to już ciągnik by został w zamian za robociznę.
Mnie dziwi że nikt nie krytykuje cesse jakby to był ursus lub balerus setki komentarzy by było że gówno itp🤣🤣🤣🤣
@@radosawrossati7042 To były porządne ciągniki bez porónania do ursusa nawet trwałością. Ale ten widać ma już dość i się nadaje raczej na części niż do rmeontu. I to nie wszystkie.
Jak będziesz odpowietrzał te wtryski denso w busie to odpowietrzaj je na odłączonych kostkach elektrycznych. Denso mają to do siebie że przy odpowietrzaniu ich "pod prądem" lubią się zaciąć i tak zostać.
Dokładnie tak,
ursus cyka jak zegarek miło się słucha
Zmień płyn chłodniczy na klasy G12/+. Mi siadała pompa w MF bo korozja atakowała wałek i zaczęło ciec przez uszczelniacz. Po zalaniu tak zaczęło reagować, że musiałem się pozbyć rdzy z króćców bo ciekło. Od tamtej pory koniec problemów z grzaniem, bo temperatura ok. 10 stopni niższa przy niż przedtem( w czasie orki) i termostat ani razu się nie zaciął, a miewałem z tym problemy. Najtaniej chyba petrygo wypadało i robiło robotę.
Witej Mateuszu .I teraz na tym modelu można zobaczyć co i jak .Ile pracy i ciągłych usterek nowych części sie pier*oli no i ciągłych poprawek i wymian .A odnosze sie do tego ilu skur*ysynów cie hejtowało i przeklinało za Grzesia Ursusa , tym bardziej że wreszcie cie przeprosił za twoją prace .Jesteś super gość i mechanik i fajnie że olałeś wszystkich .Pozdrawiam i fajowego popołudnia .
Uważasz że przyznają się do błędu,w necie są anonimowi i tego nie zrobią
Grzesiu przeprosił majstra? Na jakimś filmie czy jak?
@@maciejjankowiak4006było na kilku filmach, chociażby chyba z Bednar, że dziękuje Matiemu za dzieło 😊
O widzę że zmieniłeś koncepcje ? Chyba Mateusza konto jest jedyne na które nie dostałeś bana 😂 reszta zablokowała cię właśnie za hejt . A teraz taki wielki obrońca 😂
@@maciejjankowiak4006 O jakiego Grzesia chodzi?
Witam i pozdrawiam serdecznie 👋👍
Zajefajny ursusik
Siema siema fajnie się ogląda
Pozdro dolnośląskie Powiat Średzki OSIEK 💪💪🇵🇱🇵🇱
Majster ekstra robota:) tylko głośników nie zakładaj....a tak to elegancko. Po swoim wiem ze milion roboczogodzin i szacun ze Ci się chce
Dobra robota
I kolejny ursus wróci do żywych mega odcinek z tatą jest moc💪💪💪💪
Majster co do case to może skontaktuj się z Łukaszem Kłosowskim on w case -ach siedzi non stop , może coś pomoże , powodzenia i jak najwięcej filmów 👏
Co by nie mówić fakt jest faktem twoje dzieło było gwiazdą na bednarach siła jest moc powodzenia 💪💪💪💪💪😎😎😎
Majster tą pompę wody do beemki to było brać z metalowym wirnikiem są trwalsze, plastikowe potrafią się łamać
18:15 🤣
Pozdrawiam 💪💪💪💪💪💪👍💪
👍🛠️🚜💪💪💪
12:40 Tam oryginalnie nie ma śruby na amortyzatorze?
Parczewska klątwa pomp i ich napędów czemu mnie nie dziwi 😂😂
👍👍👍
Piękna 😍
18:16 "Zaraz obiad to dopiero się spier*oli"😂😂
Dobra robota Majstry pozdrawiam 😎👍
Pozdrawiam
Widzę że w case z tą skrzynią to na dwoje babka wróżyła 😂
👍
💪💪💪💪
Część ... mam pytanie ,jak długo można jeździć na hamulcu wom Ursus 902? Czy to dobrze czy źle tak robić?
POZDRAWIAM SERDECZNIE .
Z ciekawości ta dmuchawa daje cieple czy zimne powietrze?
Widać że pożadny majster jak flexem bez osłony tnie👍
Ja jeszcze Szluga w gębie trzymam lepiej się tnie i tarcza tak nie,,idzie " 😁
Fachowa robota 👍💪😎
Dokladnie, BIOTAD PLUS team💪
Witam Ekipę Majstrów 🤗
majster a kukurydzy nicnie bada kosic bizony?
Siemanko 👋
może Łukasz co ma stado Case coś by doradził ?
Ktoś wie jaki budżet trzeba przygotować żeby zrobić szybką skrzynie w ursusie 1012 ?
@@miypan3278 same koła i wałek około 1200-1500pln plus jakieś drobnice dojdą po drodze i jeszcze zależy czy sam robisz czy mechanika bierzesz
@@TheMateusz46 dziękuję za odpowiedź 😁
Ja bym caly ciągnik wymienil..moze zadziala😂
Pozdro niepokonani
Z febiego to tylko pudełko
💪👍🤝👍💪
A co z John Deere który tu był nie dawno ?
@@brzymski6115 pojechał do domu już dawno
Siema!!!!!
Siema
ostatnio nabyłem mtz 80 gdy nasiskam dźwignie podnośnika ładnie podnosi gdy tylko ją puszcze w moment opada , co to może być regulator siłowy jakiś zawór ?
Pod siedzeniem po lewej stronie jest taka fasolka, daj ją na środek żeby nie zazębiała się ani z cięgłem od ramion ani od łącznika centralnego i zobacz co się będzie działo.
Jak widac mozna dostac wyskiej migreny. Pozdrawiam powodzenia czesc.
A czemu będą malowane napisy? Przeciez w ciężkiej serii były naklejki
@@Kuba1972. Nie zawsze tu przed remontem były też malowane a maska była fabryczna
Witam Mateusz pozdrowienia dla ciebie a przede wszystkim dla taty spoko rozmowa na bednarach pod parasolem przy piwku . Chłopaki z okolic Purdy.Pozdrowienia
Czy można byłoby was odwiedzić w warsztacie?
Mateusz kiedy skalmar doczeka się takiego remontu 😮
@@SzymonBrombosz jakoś w wolnej chwili myślę ze tak koło tego coś mniej więcej
Majster pokazał byś gdzie by się można wpiąć manometrem w ciśnienie mikropomki bo mam stary typ i nie mam czujnikiem
@@GUTKOWSKI09 z napędem czy bez traktor?
@@TheMateusz46 bez zwykła 12
@@TheMateusz46 i co majster pokażesz albo powiesz gdzie to by można podlaczyc
@@GUTKOWSKI09 nagram w nowym odcinku
@@TheMateusz46 dzięki Ci dobry człowieku
🤝👍🤩🍻🥳👍🤝
Mateo co może być nie tak jeżeli pomyje pedałem hamulca żeby odpowietrzyć to zniorniczkiem płyn wywala w c360
@@Mak2002 pompa hamulcowa a dokładniej zaworek zwrotny
@@TheMateusz46 bo prawą pompke i zestaw cały na prawe koło założyłem miesiąc temu to wina leży w lewej bo na prawym jest hamylec na lewej jest ale bardzo słaby wcale nie wyczuwalny a jest jakaś rurznica ktury pierwszy odpowietrzyć hamulec
Mateo to co masz na nogach to gumowce, nie mylić z prawilnym gumofilcem😁
Na bednarach coś nagrywałeś?
@@krzysiekhaloo nie
Siemanko
Sie macie ludzie? 👋🛠️⚒️🚜🇨🇦
Ile oleju leje się do skrzyni biegów do ursusa 1224
45 litrów, należy spuścić korkiem ze skrzyni i z tylnego mostu.
@@pawi914 Przepraszam ale jak z tylnego mostu?.
@@qubba7765 masz korek spustowy pod skrzynią biegów i pod mostem, odkrecając tylko pod skrzynią nie spłynie cały olej.
@@pawi914Wychodzi na to że wymieniłem tylko połowę oleju bo spuściłem tylko ze skrzyni (25 litrów). A drugie tyle jest w moście. Dzięki za pomoc. Zrobię to jeszcze raz ale tym razem dobrze.
@@qubba7765 wszystko nie zleci ale te 35-40 litrów powinno być, pamiętaj o rozgrzaniu oleju przed wymianą, filtrach i magnesach na filarze ssącym.
Czy ja słyszałem albonsiste?
Tak udało mi się kasetę dorwać na targu
Jakie pieniądze za taki remont ?
@@belarus820sa stanowczo za mało biorę 😂
To ile kosztuje taki remont tej 80
Przeważnie biorąc inne remonty aut itp to wartość przed remontem
@@radosawrossati7042na pewno tyle trzeba mieć odłożone 😉
@@finn914 hehe , dokładnie trza mieć przygotowane więcej niż się wydaje 😅
40 koła pewnie skasują za całość. Inaczej też bym nie robił. Inna kwestią jakośc jest....
@@benaqa 40 raczej nie , mniej na pewno. Ale tak czy owak dogoniliśmy zachód i nie opłaca się remontować chyba że w własnym zakresie o ile ktoś ma czas, bo za tą kwotę to można kupić 934
Zajrzeć czy zmieniacz biegów Case'a na ma w sobie ciał obcych. WD-40 od biedy najlepiej spray do sytków . Mogła też myszka wejść pod kabinę i narobić bałaganu.
Mam nówke maskę ze starych zapasów do takiego ursusa.
@@leszekkruszewski1846 interesujące 🤔 napisz na motomaniak@autograf.pl
Można jakiś kontakt do majstra?
Godziny dodawania filmu to masz majster ciekawe ,my jeszcze w pracy a na bednarach nie byłeś?
Panie to dziury w tłokach wypala......
kup sobie szablon magnetyczny ursus
Jak ten CASE Cię nie wyleczy z brania takich przypadków do roboty to ja nie wiem...
Pomyślcie jeszcze nad wygłuszeniem kabiny jakieś maty bitumiczne na podłodze,błotnikach
majster te bezpieczniki to mógłbyś przerabiać już na wsuwki :)
Mylisz się w ciągniku najlepsze połączenie jest na śrubki rozetka,2 z nierdzewki styki nie śniedzieją 3 bezpieczniki ceramiczne się nie topią ( osobiście czeskie zostawiam i mam,u siebie z 4011 mam, innych nie chcę.
Wiązkę w polowie tylko sprawdziłeś😁😁podobny problem w aucie z usa mialem silnik nierówno chodził sondy moduły wymieniane i nic wiązka sprawdzona i niby dobra ale zle była sprawdzona bo prąd każdy przewód przewodził ale sie okazało tez było przebicie i przewodził na inne przewody a tego nikt nie sprawdzał , bynajmniej mam prawie teraz wszystkie sterowniki modoly sondy itp zapasowe🤣🤣🤣🤣
"bynajmniej" wtf? Znasz znaczenie i zastosowanie tej partykuły?
@@romekdyzma7276 Nie musi a jak Cię dusi to zapal.
@@Bezhektara Mniej bełkotliwie potrafisz napisać?
@@romekdyzma7276 NIE muszę.
@@Bezhektara Sądze, że nie potrafisz, bo pustkę masz między uszami.
dywanik by sie przydał do kabiny
@@MrMisiek0426 już jest i to ten fajny gruby 😉 byl przed remontem tylko na sam koniec go wkładam 😉
Weź do kontenera wprowadz i do huty szkoda nerw
Co jak co ale spawarke powinnisce kupic jakas porzadniejsza i troche podszkolic sie spawac
Napisz do Łukasza Kłosowski
On się zajmuje Case-m