Generatiivinen AI, ChatGPT ym. Mitä ammatteja ja tehtäviä tekoäly voi korvata?
Вставка
- Опубліковано 16 лис 2024
- Onko tekoälystä minulle apua vai työni tai ammattini kenties uhattuna, kun tekoälyn käyttö yleistyy?
Tekoälyn (AI) voima ja potentiaali on alkanut valjeta yhä useammalle, kun laaja kielimalli ChatGPT sai isosti näkyvyyttä. Samoin on käynyt monien kuvanluontisovellusten kanssa. Mitä tapahtuu työlle ja ammattiosaamiselle, kun helppokäyttöiset AI -sovellukset yleistyvät? Tässä WIC Science Channel videossa otin tutkiakseni muutamia suosituimpia tekoälysovelluksia ja huomasin nopeasti, että emme ole nähneet vielä jäävuoren huippuakaan näistä työkaluista ja niiden mahdollisesti korvaamista tehtävistä. Onko tämä tekoälyn mullistavuus hypeä vai totta?
Katso myös tulevaisuustutkija Risto Linturin haastatteluun pohjautuva juttu luovasta tekoälystä!
• Generatiivinen eli luo...
Otathan huomioon, että työkalujen kehitysvauhti on todella nopeaa ja niiden määrä kasvaa koko ajan. Samoin kasvaa ihmisten ymmärrys ja osaaminen käyttää näitä uusia välineitä. Risato Linturin sanoin: - Tutustu, kokeile ja käytä, mutta älä ilman, että olet perehtynyt ja ottanut mallia niiltä, jotka ovat saaneet tekoälystä hyötyjä. (Muuten sinulle jää väärä kuva ohjelmien kyvyistä.)
Kommentoi videon alle tekstikenttään, jos uskot, että tekoälysovellukset vaikuttavat omaan työhösi tai elämääsi. Tilaa myös kanavan ilmoitukset, niin saat tiedon uusista videoitamme aina ensimmäisenä.
Klikkaa TILAA / SUBSCRIBE tai tästä linkistä
www.youtube.co...
hakusanat: chatgpt, dall-e, stable diffusion, generatiivinen, tekoly, ai, mihin tehtäviin, kuinka hyödynnetään, voiko korvata, tekoälysovellukset, top10, kielimallit, työ, ammatit, onko työni vaarassa? tekolyn mahdollisuudet, teknologia, tiede, wic science channel, suomi
WIC Science Channel julkaisee tiede- ja teknologia -aiheisia videoita kaksi-kolme kertaa viikossa. Meiltä löydät niin uutisia, erilaisia selitys/katsausvideoita kuin haastatteluja!
#wicscience #wicprese #tekoäly
Kiitos tästä videosta. Se sopii oikein hyvin aiheen alustukseen ja siten aion sitä myös käyttää opetuksessa.
Suosittelen myös toista videota. ua-cam.com/video/gfCVlwbeAEs/v-deo.htmlsi=udtG1yPj1LAuK7ko. Lisäksi löytyy parin kuukauden takaa tulevaisuustutkija Risto Linturin ajatuksia tekoälyn merkityksestä!
Itse ainakin olen ChatGPT:tä käyttänyt avuksi, kun olen luonut julkaistavaa materiaalia asiakkaan some-kanaville, kun oma ideointi on lukossa.
Juuri näin! Se alkaa jostain ja kehittyy pidemmälle sekä oman osaamisen että teknologian kehittyessä. Itsekin hyödynnän kielimallia monilla tavoilla ideoinnista tekstien hiomiseen, nykyään kuvia saa helposti myös. Esimerkkejä onnistuneesta käytöstä on kiva lukea ja katsoa, ja myös mukava huomata, että vinkkejä on tarjolla monentasoisille käyttäjille. Kiitos kommentistasi 👍