🥇OS-guld till Spanien efter förlängningsrysare. Av Hampus Kjellberg 9 augusti. Fotbolls OS 2024

• Опубліковано 12 вер 2024
  • Spanien besegrade Frankrike med 3-5 efter förlängning i herrarnas OS-final i fotboll. Sergio Camello blev matchhjälte i förlängningen.
    Under fredagen spelades OS-finalen i herrarnas fotbollsturnering i Frankrike. Hemmanationen Frankrike stod mot Spanien i finalen och värdarna tog ledningen med 1-0 tidigt. Men Spanien imponerade sedan och gjorde tre raka mål redan i första halvlek. Det dröjde sedan ända till den 79:e minuten innan Frankrike gjorde matchens nästa mål till 2-3 på tavlan. Men i den 93:e matchminuten kom också en fransk kvittering till 3-3 för att ta matchen till förlängning.
    Väl där var dock Spanien starkare och Rayo Vallecano-spelaren Sergio Camello satte dit två mål för att ta sitt Spanien till ett OS-guld efter 3-5-segern. Spanien vinner fotbolls-OS 2024 för herrar och Frankrike slutar tvåa. Marocko slutar trea efter en storseger (6-0) mot Egypten i bronsmatchen.