Felsefe Seminerleri - Fenomenolojik Tavır

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 24 жов 2024
  • Fark meselesinin çağdaş felsefedeki serüvenini göstermek için öncelikle Kant’ın kartezyen felsefe ve ampirizm ile girdiği tartışmayı inceleyeceğiz. Söz konusu diyaloğun fark sorunu için önemini gösterdikten sonra Husserl’in fenomenolojik tavrının ortaya koyduğu düşünsel dönüşümü analiz edeceğiz. Fenomenoloji farkı düşünmenin yeni biçimi olarak ilk seminerde ortaya koyduğumuz sorunun ufkunu genişletecek.
    Emre Şan lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi'nde, yüksek lisans ve doktorasını Paris 1 Panthéon Sorbonne’da tamamladı. Doktorasından sonra Ecole Normale Supérieur'de post-doktora araştırmaları yapan Emre Şan’ın fenomenolojide aşkınlık problemi üzerine yazdığı kitabı Renaud Barbaras'ın önsözü ve Institut Universitaire de France ödülüyle yayınlanmıştır (Paris, Mimesis, 2012). Ulusal ve uluslararası dergilerde ve kitap dizilerinde Türkçe, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca makaleleri çıkan yazar, Çağdaş Fransız Felsefesi üzerine derlemeler yayınlamıştır. Cogito dergisinin yayın kurulunda yer alan yazar, L’Université Catholique de Louvain (UCL) tarafından iki yılda bir verilen Prix Mercier felsefe ödülüne layık görülmüştür. Emre Şan, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Doçent olarak görev yapmaktadır.

КОМЕНТАРІ • 11

  • @sumeyyeylmazemin9469
    @sumeyyeylmazemin9469 2 роки тому

    Çok anlaşılır ve sistematik bir anlatım olmuş. Dinlenilip not alındığında ve tekrar okunduğunda ortaya anlamlı bir resim çıkıyor. Hocamızın emeğine ve ağzına sağlık.

  • @merveokumus5258
    @merveokumus5258 Рік тому

    Harika bir anlatım serisi.Sesten şikayet edenleri hiç anlayamıyorum. Bu kadar net, temiz, akıcı bir ses tonunun yanısıra çok iyi kurgulanmış sistematik bir anlatım….Felsefeye dair konuları öğrenirken çok fazla video izliyorum ve çoğunlukla videoları bitiremeden kapatma sebebim anlatıcıların ağır aksak ilerleyen, fazlaca “ııı ve eee”leyen anlatımları. Herkesin kendi yorumu tabii ama bu konulara ilişkin diğer videolarla karşılaştırınca da biraz haksız bir yorumlama gibi geliyor.Ben çok faydalandım ve keyif aldım. Emeğinize sağlık.

  • @sedadincay2596
    @sedadincay2596 2 роки тому

    Harika bir sunum teşekkürler fakat ses düzeyi çok düşük, arka plandaki ortam sesleri de anlaşılabilirliği olumsuz etkiliyor.

  • @mustafabalkr7054
    @mustafabalkr7054 3 роки тому

    Descartes şöyle devam ediyor bölüme ilişkin olarak (19:30),
    böylece kanaatlerimizin başkalığı bazılarımızın ötekilerden daha akıllı olmasından değil, sadece düşüncelerimizi ayrı ayrı yollardan götürmemizden ve aynı şeyleri gözden geçirmemizden ileri gelir. Zira iyi düşünceli olmak yetmez, iş düşünceyi iyi kullanmaktadır

  • @nuhbaklac5497
    @nuhbaklac5497 3 роки тому

    Şu 'çünkü neden" bağlamı çok iyi değil. Program çok iyi, teşekkürler ve tebrikler.

  • @furkanyazc5926
    @furkanyazc5926 4 роки тому

    Çok teşekkürler hocam. Ağzınıza sağlık. Felsefe için yaptıklarınızdan dolayı size teşekkür ediyorum ve daha da çalışmaya doğru motive oluyorum!

    • @AkbankSanat
      @AkbankSanat  2 роки тому

      Furkan Bey merhaba. Değerli yorumunuz ve ilginiz için teşekkür eder, iyi haftalar dileriz.

  • @serbestradikal1621
    @serbestradikal1621 3 роки тому

    Müthiş anlatımınız için teşekkürler.

  • @aligulsen2851
    @aligulsen2851 6 місяців тому

    inanılmazzz.....harika bi anatım

  • @omerakarsu5930
    @omerakarsu5930 4 роки тому

    👌🏼

  • @badbaris1
    @badbaris1 2 роки тому

    çok hızlı ve tonsuz bir anlatım..izleyemedim. anlatmış olmak için anlatılmış gibi..