“ABD’de Türkler yarışa geç başladı ama çok yol aldı” - Amerika'da Yaşam - 18 Mayıs| VOA Türkçe

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 17 тра 2024
  • Türk toplumunun siyasetten sivil topluma ABD’de nasıl varlık gösterdiği sorusuna 28 yıldır ABD’de yaşayan, hem IMF’de çalışıp hem de Türk toplumunu biraraya getirmek için taban hareketi çalışmalarına gönül veren Demet Cabbar ile yanıt aradık. Hepsi ve daha fazlası Amerika’da Yaşam programında
    » UA-cam kanalımıza ABONE olun: ua-cam.com/users/voaturkce?s...

    Amerika haberleri, Türkiye haberleri, dünyadan haberler, son dakika haberleri, sağlık, bilim-teknoloji, ekonomi haberlerini VOA Türkçe'de bulabilirsiniz.
    Tarafsız ve objektif habercilikle küresel gelişmeleri tüm dünyaya duyuran VOA Türkçe, renkli müzik ve magazin programlarıyla da farklı kültürler arasında köprü görevi üstleniyor.
    1942 yılında kurulan Voice of America (VOA), Amerikan hükümeti tarafından desteklenen uluslararası bir yayın kuruluşudur. Haber, eğitim ve kültür ağırlıklı yayınlar yapan VOA 1942'den bu yana da Türkçe yayınlarla sizlere ulaşıyor.
    BİZİ TAKİP EDİN:
    » VOA Türkçe web sayfamız: www.voaturkce.com
    » VOA Türkçe web sayfamıza erişemediğiniz durumlar için: bit.ly/3sQKCNo
    » Facebook: / voaturkce
    » Twitter: / voaturkce
    » Instagram: / voaturkce
    » Telegram: t.me/voaturkce
    » Threads: www.threads.net/@voaturkce
    VOA Türkçe haberlerine ve diğer görsel içeriklerimize akıllı telefon ve tabletlerinize indirebileceğiniz VOA uygulamasıyla çok daha rahat ulaşabilirsiniz.
    iOS: apple.co/3yvWbdt
    Android: bit.ly/VOAAppGooglePlay

КОМЕНТАРІ • 8

  • @tunacen
    @tunacen 14 днів тому +1

    Demet hn çok düzgün konuşuyor. Emeklerine saglik.

  • @abdullahhakan1
    @abdullahhakan1 14 днів тому +1

    ABD vatandaşlığına geçen Ted kolejli arkadaşlarım Tolga sobacı eski IMF uzmanı ve müdürü, İnternational Finance Corporation genel müdürü pazarlama New yorktadır. Ege Ertem eski Intel Chip güneydoğu Avrupa genel müdürüydü, ABDye San fransiscoya kaçtı gitti Amerikalı oldu. Fevzi Çevirgen Bilkent univ Amerikan dil edebiyat, GCSU mba yaptı, Houston texasta 35 senedir yaşıyor evli, iki kızlı ankaralıydı. Alp Kalaycıoğlu fluor Construction Los angelesta çalışıyor inşaat yüksek mühendisi, Elif Küflü kocası Hacettepe elektronik mühendisi Los angelesta 30 senedir yaşıyorlar amerikalı oldular. Kerem Tanboğa ve iki oğlu UCLA de Computer engineering tam burslu okudu oğulları, Los angelesta kaldılar, kerem ve karısı ODTÜ inşaat mühendisleri, Los Angeles'a taşındılar. İngiltere vatandaşı olan Ted kolejli arkadaşım işletme Dr Sinan sezerdir, Londra'da İngiliz karısıyla yaşarlar, thames nehri kenarında 1 artı 1 rezidans aldılar. Romanya vatandaşlığına geçen tedli arkadaşım Cemil Özkandır, ODTÜ makine mühendisidir bükreşte ve Rusya omsk, kazan'da işlerini sürdürmektedir, Romanya vatandaşlığına eski ankaralı olarak 30 sene önce geçti. Pttde jinekolog operatör olan Dr Fikriye Hanım'ın yeğeni ODTÜ elektronik mühendisi olarak 21 yaşında San Fransiscoda iş bularak gitti hiç dönmedi, Amerikalı oldu, hiç dönmedi. Annem Hacettepe tıp çocuk doktorluğu ihtisaslı, arkadaşları çeşitli ihtisaslarla 1950lerde ve 60larda mezun olunca ecfmg imtihanıyla ABD vatandaşlığına geçerek New York şehrine gittiler ve devlet hastanelerine girdiler, Amerikalı oldular. Ted kolejde basketbol hocası arnavut vatandaşı olan Fatmir Miami floridada iş buldu ve Amerikan vatandaşlığına geçerek miamideki lisede basketbol hocası oldu. Babamın çalıştığı zamanında Dr Zekai Tahir hastanede bütün tıp doktorları amerikalı olmak için cırpınırken 50 yıllık tıp kariyerinde sadece 1 tane jinekolog cerrahın Türkiye'den bufallo New York devlet Hastanesi'nde iş bularak gittiğini ve ailesiyle amerikan vatandaşı olduklarını gördü. En az 50 tıp doktoru Dr Zekai Tahir hastanesinden Kosova vatandaşlığına geçtiler. Bilkent universitesinin kurucularından Stanford üniversitesi PhD endüstri mühendisliği ve PhD inşaat mühendisliği mezunu amerikalı olmuş Prof Dr Ali Doğramacıda Boston Massachusettsde malikanesinde karısı ve oğullarıyla oturmaktadır.

    • @ayesultan
      @ayesultan 12 днів тому

      Bu beyin gocu Turkiyenin kaybi 😔

  • @murattoksal3377
    @murattoksal3377 13 днів тому +2

    Daha iyi bir hayat için Amerikaya gitmek isteyen Türklere sonradan ortaya çıkan bir sorun var... o da yalnızlık duygusu.... Amerikaya gelip yerleşebilirsiniz... güzel bir ev güzel bir araba alabilirsiniz... ANCAK bir müddet sonra hayatta her şeyin bir ev bir arabandan ibaret olmadığını anlarsınız... ve bir gün sorarsınız benim burada ne işim var Türkiye ye geldiğiniz zaman tatilleri uzatmaya başlarsınız.... çünkü ülkenizin daha güzel olduğunu anlarsınız... bir müddet okumak için iş için Amerika da yaşanabilir... ama sürekli Amerika olmaz... giden Türklerin çoğunun geri döneceğini göreceksiniz... bir Alman bir İngiliz Amerika da yaşabilir... AMA BİR TÜRK AMERİKA DA SÜREKLİ YAŞAYAMAZ en azında çoğu :)

  • @mehmetsaglam1990
    @mehmetsaglam1990 14 днів тому

    30 yıldırlı türkiye gelmiyor heralde buralar daha beter oldu hacı loneless

  • @yavuzgok4369
    @yavuzgok4369 14 днів тому

    kalp

  • @nlobax
    @nlobax 14 днів тому

    HI,NO passport,no money,Greetings from son of god turkish liras.But president system.