Temel Matematik - Çarpma ve Bölme Soru Çözümü - 1. Gün
Вставка
- Опубліковано 5 лют 2025
- Temel Matematik Konu Anlatımı
Açık Lisede okuyan milyonlarca öğrencimiz artık üniversite yolunda sağlam adımlar atmak istiyorlar. Özellikle matematik temeli olmayan öğrencilerimiz için hazırlamış olduğumuz TEMEL MATEMATİK videolarımızı takip ederek matematik temelinizi çok rahat oluştura bilirsiniz. TEMEL MATEMATİK Konu Anlatımı ve Soru Bankasını bir kitap halinde videolu anlatım şeklinde sizlere sunuyoruz.
Tek yapmanız gereken verilen günlerde videolarımızı izlemek ve verilen Ev Ödevlerini düzenli olarak çözmek. TYT - AYT, KPSS, DGS ve hatta LGS için Matematik temelini oluşturacak bu videoları ve soruları çözdünüz sürede kendinizde meydana gelen matematiksel gelişimi fark edeceksiniz.
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
/ @acklisetv
Açık lise konularında temelden eksiğiniz kalmasın.
Abone Olmak için tıklayın : goo.gl/WkbE5j
Açıklisetv Web Sitemiz : www.aciklisetv.com
Açıklisetv Sosyal Medya Hesaplarımız:
Facebook : / aciklisetv
Twitter : / aciklisetv
İnstagram : / aciklisetv
Google+ : plus.google.co...
Vayy helal olsun vallahi.Böyle hocalar olsun yeterki.ögrenmez'sek ayip tesekkürler hocam.
Anlatımınız çok iyi hocam sizdeyiz
İşaretler aynı ise ( +,+ veya -,- ) topla. İşaretler farklı ise (+,- veya -,+ ) çıkar. Sonuca, hangi sayı büyükse onun işaretini yaz. Ör: -9+5= -4... Çarpma ve bölmede ; işaretler aynı ise pozitif işaretini koy.Ör: -2 . -2 = +4 . İşaretler farklı ise direk sonuca negatifi yapıştır. Ör : -2 . +2 = -4 . Unutmayın rakamlar birbirini çarptığı gibi isaretlerde birbirini çarpar 🙂
Hocam senden ricamizvar hocam isaretleri bižlere iyice anlat hocam
Hocam merhaba ben bir şey sorabilir miyim Eskiden tyt için Türkçe be matematik net yapmak zorunluluğu vardı sanırım o şimdi kalkmış sizce hep öyle devam eder mi ya da ikisinin de tekrar zorunluluğu olur mu acaba yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler 🙏 ☺️
Hocam size bir sorum olacaktı
Bir şey sormak istiyorum kredim bir sınava daha girsem tamamlanıyor ama on tane zorunlu dersim varmış üçte girmem gereken dönem. Mart ayında 18 oluyorum, kredim tamamlanınca mezun oluyor muyum yoksa üç dönem daha sınava girmeli miyim? Aöli aradım az önce tam bir cevap alamadım, aradayım ders seçme işlemi yapmam gerekiyor, seçmeli seçip krediyi önümüzdeki sınavda tamamlayayım mı yoksa seçmeliye hiç girmeyip zorunlu derslerimi mi bekleyeyim??
8 dönem ve 170 kredi zorunlu. Kredin 200 olsa bile 8 dönemi tamamlaman lazım. Birde ortak dersler zorunlu evet. Daha dersin varsa kredin dolsa bile vermeden mezun olamıyorsun. Toplam kredi notunun altında zorunlu ders sayısı falan yazıyor. Kaçıncı dönemdesin oda yazıyor.Bakabilirsin.
Ben kayıt yenileme yaptım ve 6.dönemdeyim. Zorunlu ders görünmüyor ortak derslerimin hepsini seçiyorum sadece 7 ders ortak var gerisi seçmeli oluyor. Matematik muaf yazıyor ama ders olarak seçebiliyorum.(Matematik en zayıf olduğum dersti,ortalama geçer not ancadır)Muaf ne demek,dersi vermesem de oluyor mu anlamadım açıkçası? Bilen varsa lütfen cevap yazsın?
Geçemediğiniz dersten muaf olmuşsunuz tekrar seçmenize gerek yok . Birşey olmaz.
@@hulyaozcelik129 teşekkür ederim. Tercihe bağlı olduğunu bilmiyordum anlam verememiştim.
Bendede oyle ders seciminin sistem yapmis ve 7 ders var ve cogu secmeli surekli ders seciminde konturol ettim ama ne zaman acip kapattilar anlamadim
Hocam isaretleri birdaha oyretseniz yani bir vidiyo cekseniz iyi ce anlatsaniz hocam isaretliri karisdiryoruz hocam bizlere cok cok yardimci oluyorsunuz sizin haknizi nasil oderiz hocam nolur isaretleri birdaha cekseni tesekurler hocam
Tekrar tekrar izleseniz videoları 🤔