Kullanmamanız gereken kelimeler: 1 Yanılıyorsun 2 Yaklaşık 3 Fakat- ama ( bunların yerine "bununla birlikte" kullanabilirsiniz) 4 Arkadaşlar Kullanmanız gereken kelime sadece: 1 Çünkü
Oğuz bey bir şey sorabilir miyim? 16:03 çünkü kelimesnden sonrasını insanların bizi dinlememesi neden biim yaraımıza olsun ony anlayamadım nasıl kullanmalıyız çünküyü??
@@ayberkozgen6017 guzel konusma sanati anlamina gelen ve Fransizca rethorique, Latince rhetorice, Yunanca rhētorike Ingilizce Rhetoric diye adlandirilan retorik kelimesi Turkceye Ingilizceden gelmis. Kelimenin kokeninin eski yunancadan geldigi tahmin ediliyor.
@@ayberkozgen6017 turkceye fransizcadan latinceden veya yunancadan degilde ingilizceden gectigi icin istersen ingilizceden gecti diyebilirsin ama fransizca degil sen yanlis biliyorsun
@@ayberkozgen6017 ben ingilizce bildigim icin degil, 20 yil once kim turkcede retorik diye kelime kullaniyordu? hic kimse, 1800 yillarda olsaydik fransizcadan gecti demen dogru olurdu ama gunumuzde yabanci kelimeler ingilizceden geciyor, o kelimenin kokeni ingilizce olmazsa bile. 1992 den beri ingilteredeyim, turkiyeye geldigim zaman insanlar cok yabanci kelime kullaniyor ve bunun yabanci oldugunun bile farkinda degil. Mesela kettle (ketil diyorlar) absurd, retorik, daha bilmem bir suru kelime.
@@ayberkozgen6017 ben ingilterede dil kursuna gittigim okulda, iki afrikali ogrencinin tartismasina tanik oldum. Ikiside afrikanin degisik ulkelerindendi. Ingiliz somurgesi altinda olan ulkeden olan Afrikali, Ingiliz adalet sisteminin daha koklu daha adaletli oldugunu savunuyordu, Fransiz somurgesi altinda olan ulkeden olan Afrikali ise Fransiz adalet sisteminin ne kadar koklu adaletli oldugunu savunuyordu. Bende onlari dinliyordum. Dusundum, ikiside ayni irktan, ayni kulturden, ayni kitadan geldikleri halde biri ingizi biri fransizi ovuyor ve zaman kaybediyorlar. Bizimkiside ona benzedi, yine basta soyledigim seye donuyorum, ha fransiz ha ingiliz farketmez sonucta retorik yabanci bir kelime ve belagat yabanci bir kelime. Dili turkce olan bir toplumun anlamini dogru durust anlamadiklari kelimleri kullanma hayranligini anlamiyorum. Belki bilmis gibi hissetmelerini sagliyor. Fazlada uzatmaya gerek yok.
Bence mükemmel bi kitap.Ancak Çoook daha mükemmelleri de var.Bence bu konu hakkında ne kadar az kişi bilgili olursa o kadar iyi. Şahsi yorumum böyle.Bilgi paylaştıkça güzeldir tabi de retorik değil. Herkesin bu konu hakkında fikri olduğunu düşünsene.Kimi ikna edicez :)
Network marketing alanında çalışıyorum. Bu konular çok önemli çalışma alanımızda lütfen daha fazla video çekin ekiplerimize önce relim izletelim. İşimizin temeli insan ilişkilerine başlangıçlara dayanıyor devam etmemiz
Hayatımızdaki en önemli konulardan biri Retorik. anlattığınız için teşekkür ederiz. Siz de olmasanız öğretebilecek kimse yok hocamm. Devamını bekliyoruz sabırla.
Favori youtube kanallarımın başında geliyorsunuz. Mimik, jest ve ses tonunu harikulade senkronize kullanıyorsunuz. Emeğinize sağlık. Güzel bilgi ve videolar için teşekkür ederim. Sevgiler.
Ben sizlere kitap tavsiye edebilirim ; TONGUE FU ( Yazar: SAM HORN) Burada nasıl konuşacağınız ve aynı zamanda bu videoda geçen kurallar geçmektedir. ( Not: Bu kitabı okumak için cambleye üye olup ingilizce öğrenmenize gerek yoktur. Kitap Türkçeye çevrilmiş olup okuma yazmayı bilen herkesin rahatlıkla anlayabileceği şekilde yazılmıştır. İyi okumalar dilerim )
Oğuz bey bir şey sorabilir miyim? 16:03 çünkü kelimesnden sonrasını insanların bizi dinlememesi neden biim yaraımıza olsun ony anlayamadım nasıl kullanmalıyız çünküyü??
Zeytin ağacına bayıldım. Bu ne güzelliktir böyle! Allah'ım! Kimbilir kaç yaşında? Bütün samimiyetinizle, çok önemli bilgilerinizi, bu güzel manzara ve efsanevi zeytin ağacının güzelliğiyle birlikte bizimle paylaştığınız için, size en kalbi teşekkürlerimi sunarım.
Merhaba Oğuz Bey, Tamamen saf duygularımla soruyorum. 1-Kendinizi yukarıdaki videoda ifade ederken neden bir yere yetişecekmiş gibi nefes aralarınızı çok kısa tutuyorsunuz? (Yada ben sizi sonuna kadar dinlediğimde neden kendimi hızlı adımlarla yürümüş biri gibi hissedip acilen dinlenmem gerektiğini düşünüyorum?) 2- Birinci maddedeki hissi yaratmamak için Türkçede 1 dakikada ortalama kaç kelime kullanmalıyız? Konuşma tempomuz nasıl olmalı?
Hocam dakikada ortalama 50 kere göz kırptınız herhangi bir sağlık sorunu, tikiniz veya çevresel etkenlerden etkilenmediyseniz çok heyecanlısınız sanırım. Diğer videolardan aklımda kalmış😌😁.
Kevın Hogan'ın kitapları bence bu konuda güzel. Özellikle "Gizli İkna Taktikleri" ve "Başkalarını Sizin Gibi Düşünmeye Nasıl İkna Edersiniz?" kitapları
Merhaba, Çok faydalı bilgiler söyledikleriniz. Giysinizdeki resim çok dikkat dağıtıcı, birdiğer videonuzu izledim; düz siyah renkteydi. Dinlerken ister istemez objeler, giysilerdeki desenlerde dikkat dağıtmamalı derim, siz nedersiniz. Sadece samimi tavsiye, Çok başarılısınız, teşekkürler
Reis işini çok profesyonel yapıyorsun bir olay hakkında araştırma yaparken senin hazirladigin videolardan birine tıklayıp hipnoze oldum taki sen bu videonun 7:08 dk sına gelinceye kadar bravo :))
Oğuz Bey , 'çünkü' hakkındaki araştırmada, yüksek bir yüzdenin oluşmasında, kelimenin o dildeki pozitif fonetik payının da gözardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum (örn. Because, porque vb.).
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum hocam çünkü sizi çok beğenerek takip ediyorum. Ayrıca samimiyetle söylemek isterim ki özellikle bu videoyu izlerken adeta karşılıklı sohbet tadında bir his yaşadım. Emeğinize sağlık Saygılar sevgiler hocam
Retorik; İnsanları etkileme ve ikna etme sanatı. Konuşmak konuşarak öğrenilebilir. *Konuşmanın Girişi* Mesajları 3 Kanaldan Veriyoruz. Ve insanlar bizlerle ilgili 8-10 saniye içinde yargıya varıyorlar.(İlk izlenim kolay kolay değişmez) 1- Beden Dili %55 2- Ses Tonu %38 3- Kelimeler %7 *İlk İzlenim* -Tebessüm Et -Dik Dur (Ne olmak istiyorsan öyle görün) -Genel Konu Çerçevesini Çiz (Sınırlandır, gereksiz bir sonraki aşama için işe yaramayacak bilgi verme) -Kısa ve basit cümleler kur 6-7 kelimeden uzun cümle kurma *Gelişme Aşamasında Uzak Duracağın Kelimeler* -Yanılıyorsun (ortak noktada buluşma ihtimali kalkar) -Yaklaşık (Netlik vermez, amatör çizgi verir, ayakları yere basmaz) "Civarında" -Ama-Fakat (Kendinden önceki olumlu cümleler olsa da bloke etkisi yaratır ve savunmaya geçirir) - "Bununla birlikte" -Arkadaşlar (Üst perdeden konuşuyor hissiyatı verir) *Gelişme Aşamasında Bonus Kelime* -Çünkü (Bir şeyler anlat çünkü de arkasındaki cümleleri insanlar dinlemiyor) *Kapatmayı Nasıl Yapacağız* -Giriş gelişme kötü geçse de kapanışı olumlu bitir. Pozitif kapat akılda kal -Teşekkür ediyoruz. -Tokalaş -Göz Teması -Dik Dur -Özetleyerek Genel Çerçeveyi çiz ve öyle kapat
RABBİMİZ 4.DÜZENİ Nİ Kurdu. Gökler açıldı, Bilgiler saçıldı. BİLGİ KİTABI OKUYARAK YAZARAK 16 YILDA HAKİKİ İnsan olunuyor. Öz, Söz, Göz KORDİNATI, Özüyle eşit ederek, RABBİMİZİN, Öz, Söz, Göz kordinatıyla eşit olarak Mükemmel konuşma kabiliyeti kullanılabiliniyor. RABBİMİZİN 4.DÜZEN BİLGİ KİTABI.
oğuz bey dişlerden kaybettik yarısı yok 😂😂 ...bilgiler güzel bir kısmı tutuyor bende bu eksik nedir diyordum dişlermiş:))))......teşekkürler... umarım saçlardan sorun olmaz....
Merhaba hocam ben 55 yaşımdayım Hollanda'dan yaşıyorum Kürtçe Türkçe Hollandaca konuşuyorum Çok sakin ve iyi dinleyen biriyim elbecerisi yuksuk bir kişiyim yapamayacağım hicbirseyi söz vermem Yani sözümde duran biriyim konuşurken çok hızlı konuşuyorum Bu hızlı konuşma sorununu nasıl çözebilirim teşekkürler
Benim bakış açıma göre "çünkü" diyerek karşıdakine bize inanması için bir sebep veriyoruz. Bu sebep tamamen geçerli olmasa bile kişinin ikna olmak için artık bir sebebi var. İnsanlar sebebin bildikleri emri veya ricayı uygulamaya almaya/kabul etmeye daha yatkın. Bu yüzden çünkü önemli. %100 geçerli ve doğru olmasa bile.
Çok güzel ve olması gerektiği kadar değinilmeyen bir konuya değinmişsiniz retorik videolarının devamını merakla bekliyorum ama.. şaka şaka aması yok :)
Çok fazla bilgi verdiniz bu bu videoda da. Yıl 2023 (az önce yeni videonuzu izledim) ve geçmişe döndüğünüzde hızlı konuştuğunuzu düşündünüz mü hiç bu videoda? Yıl 2023 ve artık hızlı konuşmuyorsunuzu :) Ve bu güzel..
"Arkadaşlar" demek nasıl kendini üstten görmek olabiliyor? Tam tersi "Sizinle bir arkadaş olarak konuşuyorum, arkadaş tavsiyesi veriyorum" demek değil mi?
Sayın hocam öncelikle teşekkür ederim.. bazı yorum yapan arkadaşlar in sunumunuz ile ilgili yaptıkları yorumlara açıklık getirirseniz daha iyi bilgileniriz..( ''ama,beni dinlediğiniz için teşekkür ederim'' )gibi örnekleri..
Hocam.anlatmissiniz guzel cok begendim.Videonun sonunda retorik hakkinda turkce kitap olmadigi konusunda yakinmissiniz.Neden bu işe egilmiyorsunuz.Ana dilimizde retorik hakkinda yazili olarak da retorik hakkinda bilgi sahibi olabilmemiz icin bir veya birden cok kitap yazarsaniz vatana ve millete muazzam faydaniz olacaktir.
Hocam zayıflama bandı satmak istediğim birine (iş arkadaşım ) fazla kilolarından kurtulmak istiyorsan band var dedim BEN KİLOLARIMI SEVİYORUM dedi etkili olsun istedim ama sanırım geri tepti ne ÖNERİRSİNİZ
oğuz bey merhaba. mahkeme için mahkemede etkili ve güvenilir görünebilmek için yapılması gerekenler veya beden dili hareketleri hakkında bir video yapabilir misiniz?
Tam olarak bu konu hakkında olmasa bile kelimelerin doğru kullanımıyla ilgili bir kitap şu anda okuyorum ( yazar türk olmasa bile kitabın türkçesi mevcut) Joe Vitalle’nin Kelimelerle İknanın Psikolojisi, eğer işine yarayan olursa bırakayım buraya
Hocam emeğinize sağlık çok güzel ve faydalı bir video olmuş. Uzun zamandır konuşmalarıma dikkat ediyordum mesela anlıyor musun diye asla sormam kendimi iyi ifade edebildim mi diye sorarım, anlamassın demem suan bunu anlatmaya vaktim yetmez yarıda kalabilir ya da bunu daha uzun vaktimizin olduğu bir vakitte genişçe etraflıca konuşalım ikimiz icinde daha sağlıklı olur derim ; Örnekler cok kısaca müthiş bir etkisi var
Çok kötü bi zamandayız. Aslında Zamanda değil, insanlar kötü. Herkesle iyi geçinmeliyiz. Daha geçen hafta sınıftan bir arkadaşım, arkadaşı ile tartıştığı için öldürüldü. Fazla mı Cesurdu yoksa Fazla mı Küstah...
Yalnızca basit bir aleksitimi diyebilirim bu arada başınız sağ olsun o ayrı tabi.Yukarıda zikrettiğim husus günümüzde ne yazık ki insanların birçoğunda tezahür eden bir realite o da daha da açıklayacı haliyle kendilerinin ve başka insanların duygularının farkında olamamak. Aleksitimi rahatsızlığı toplumu kemiren bir patolojidir. (Yazdığınız patetik bir konu olduğundan nazarı dikkatimi celbetti. Bu nedenle yazma ihtiyacı hasıl olmuştur.)Biraz daha eğitim eğitim eğitim zira başka bir çözüm görünmüyor.
Kullanmamanız gereken kelimeler:
1 Yanılıyorsun
2 Yaklaşık
3 Fakat- ama ( bunların yerine "bununla birlikte" kullanabilirsiniz)
4 Arkadaşlar
Kullanmanız gereken kelime sadece:
1 Çünkü
Giriş - 5:50
Gelişme - 10:44 (retoriğin kalbi)
Kapanış - 16:25
eyvallah
Oğuz bey bir şey sorabilir miyim?
16:03 çünkü kelimesnden sonrasını insanların bizi dinlememesi neden biim yaraımıza olsun ony anlayamadım nasıl kullanmalıyız çünküyü??
Tesekkur
SİZE HEDİYEM VAR: Takipçilerimize özel Cambly ilk 10 dakika ücretsiz deneme kodu: mikroifadeler
Bu iyiliğinizi unutmayacam hocam
Kayıt olduktan sonra mı 10 dk ücretsiz
Hocam size minnetdarim bizi muazzam aydınlatıyorsunuz, Saygılar.
Hocam ben bir psikoloji son sınıf öğrencisiyim yanınızda staj yapma imkanım var mı acaba size ulaşmak istiyorum.
inşallah hocam
Retorik yerine belagat kelimesi ile kitap araması yaparsanız daha çok türkçe kaynağa erişebilirsiniz.
belagat kelimesinin kokeni arapcadir, yani turkce degil, dolayisi ile ne farkeder ha arapca belagat ha ingilizce rethoric sonucta ikiside yabanci
@@ayberkozgen6017 guzel konusma sanati anlamina gelen ve Fransizca rethorique, Latince rhetorice, Yunanca rhētorike Ingilizce Rhetoric diye adlandirilan retorik kelimesi Turkceye Ingilizceden gelmis. Kelimenin kokeninin eski yunancadan geldigi tahmin ediliyor.
@@ayberkozgen6017 turkceye fransizcadan latinceden veya yunancadan degilde ingilizceden gectigi icin istersen ingilizceden gecti diyebilirsin ama fransizca degil sen yanlis biliyorsun
@@ayberkozgen6017 ben ingilizce bildigim icin degil, 20 yil once kim turkcede retorik diye kelime kullaniyordu? hic kimse, 1800 yillarda olsaydik fransizcadan gecti demen dogru olurdu ama gunumuzde yabanci kelimeler ingilizceden geciyor, o kelimenin kokeni ingilizce olmazsa bile. 1992 den beri ingilteredeyim, turkiyeye geldigim zaman insanlar cok yabanci kelime kullaniyor ve bunun yabanci oldugunun bile farkinda degil. Mesela kettle (ketil diyorlar) absurd, retorik, daha bilmem bir suru kelime.
@@ayberkozgen6017 ben ingilterede dil kursuna gittigim okulda, iki afrikali ogrencinin tartismasina tanik oldum. Ikiside afrikanin degisik ulkelerindendi. Ingiliz somurgesi altinda olan ulkeden olan Afrikali, Ingiliz adalet sisteminin daha koklu daha adaletli oldugunu savunuyordu, Fransiz somurgesi altinda olan ulkeden olan Afrikali ise Fransiz adalet sisteminin ne kadar koklu adaletli oldugunu savunuyordu. Bende onlari dinliyordum. Dusundum, ikiside ayni irktan, ayni kulturden, ayni kitadan geldikleri halde biri ingizi biri fransizi ovuyor ve zaman kaybediyorlar. Bizimkiside ona benzedi, yine basta soyledigim seye donuyorum, ha fransiz ha ingiliz farketmez sonucta retorik yabanci bir kelime ve belagat yabanci bir kelime. Dili turkce olan bir toplumun anlamini dogru durust anlamadiklari kelimleri kullanma hayranligini anlamiyorum. Belki bilmis gibi hissetmelerini sagliyor. Fazlada uzatmaya gerek yok.
Türkçeye çevrilen retorik kitapları var. En iyisi bence Jay Heinrichs - Stratejik İkna (çeviri Handan Ünlü Haktanır / koridor yayınları)
Teşekkürler
Neden yorumu öne çıkarıyorsun beğeni bile almamış amacınız ne!
green green ne yapmış ki?
Bence mükemmel bi kitap.Ancak Çoook daha mükemmelleri de var.Bence bu konu hakkında ne kadar az kişi bilgili olursa o kadar iyi. Şahsi yorumum böyle.Bilgi paylaştıkça güzeldir tabi de retorik değil. Herkesin bu konu hakkında fikri olduğunu düşünsene.Kimi ikna edicez :)
Oğuzhan Ah, tavsiye edebileceğiniz kitap varsa paylaşabilir misiniz lütfen
Network marketing alanında çalışıyorum. Bu konular çok önemli çalışma alanımızda lütfen daha fazla video çekin ekiplerimize önce relim izletelim. İşimizin temeli insan ilişkilerine başlangıçlara dayanıyor devam etmemiz
Hocam Nüans kelimesi cümlede 'İnce bir nüans' şeklinde kullanılmaz. Malum zaten anlamı 'ince fark'
Aristo'nun Retorik kitabı var, Türkçe. Biraz ağır bir kitap ama yavaş yavaş okunursa kolaylıkla anlaşılabilir.
Retorik bölüm 2yi de müsait bir vakitde çekerseniz çok mutlu oluruz
Retoriğe devam ediniz lütfen
- Yanılıyorsun
- Yaklaşık +Civarında
- Ama, Fakat +Bununla birlikte
- Arkadaşlar
+ Çünkü
Abicim seni yeni keşfettim ve tüm vidyolarını izliyorum. Retorik konusunda dediklerini yapıyorum ve harika hissediyorum kendimi.
20 dakikayı görünce şaşırdım çok bilgilendirici ve kaliteli bir video olmuş. Elinize sağlık. Defterime notları aldım araştırmaya başlıyorum
Hayatımızdaki en önemli konulardan biri Retorik. anlattığınız için teşekkür ederiz. Siz de olmasanız öğretebilecek kimse yok hocamm. Devamını bekliyoruz sabırla.
Favori youtube kanallarımın başında geliyorsunuz. Mimik, jest ve ses tonunu harikulade senkronize kullanıyorsunuz. Emeğinize sağlık. Güzel bilgi ve videolar için teşekkür ederim. Sevgiler.
Ben sizlere kitap tavsiye edebilirim ;
TONGUE FU
( Yazar: SAM HORN)
Burada nasıl konuşacağınız ve aynı zamanda bu videoda geçen kurallar geçmektedir.
( Not: Bu kitabı okumak için cambleye üye olup ingilizce öğrenmenize gerek yoktur. Kitap Türkçeye çevrilmiş olup okuma yazmayı bilen herkesin rahatlıkla anlayabileceği şekilde yazılmıştır. İyi okumalar dilerim )
Çok net 👍
Alayım bu kitabı konuşma tarzım mimik üslubun aşırı dürüst ve net biraz daha profosyoneslemek için işe yarar umarim
Nereden bulabilirim bu kitabı
Bu kitabı nerede bulabilirim
Şöyle şifreleyelim de aklımızda kalsın : "Ama arkadaşlar yaklaşık yanılıyorsunuz." :)
Güzel özet. Teşekkürler...
😂👍
"Arkadaşlar yanılıyorsunuz ama yaklaşık" şeklinde daha iyi olur "ÇÜNKÜ" burada "çünkü" yü de kullandık. :)
@@tamersezer 2.cümlen çok anlamsızdı ama beynim otomatik olarak hak verdi cidden işe yarıyor shshshshsh
Oğuz bey bir şey sorabilir miyim?
16:03 çünkü kelimesnden sonrasını insanların bizi dinlememesi neden biim yaraımıza olsun ony anlayamadım nasıl kullanmalıyız çünküyü??
Abi sürekli "ama" kelimesini kullandın ve kapanışı da bir teşekkürle yapmadın.Bununla birlikte bu güzel video için çok teşekkür ederim. :)
:))
:))
:))
@Ýakup Ýusupow :))
:))
Lafı uzatma, gereksiz bilgi verme, olmak istediğin gibi görün. Bu üçünü aldım hocam. Deneyip size geri döneceğim inşallah :)
Kapanış kısmını doğru yapmadığımı yeni öğrendim. Söylediklerinizi uyquluycam. Çox teşekkür ederim video için☺
Aynen
Merhaba Oğuz bey ,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler .
👏👏👏
Zeytin ağacına bayıldım.
Bu ne güzelliktir böyle!
Allah'ım! Kimbilir kaç yaşında?
Bütün samimiyetinizle, çok önemli bilgilerinizi, bu güzel manzara ve efsanevi zeytin ağacının güzelliğiyle birlikte bizimle paylaştığınız için, size en kalbi teşekkürlerimi sunarım.
Merhaba Oğuz Bey,
Tamamen saf duygularımla soruyorum.
1-Kendinizi yukarıdaki videoda ifade ederken neden bir yere yetişecekmiş gibi nefes aralarınızı çok kısa tutuyorsunuz? (Yada ben sizi sonuna kadar dinlediğimde neden kendimi hızlı adımlarla yürümüş biri gibi hissedip acilen dinlenmem gerektiğini düşünüyorum?)
2- Birinci maddedeki hissi yaratmamak için Türkçede 1 dakikada ortalama kaç kelime kullanmalıyız? Konuşma tempomuz nasıl olmalı?
Size katılıyorum.
Evet ya gerçekten öyle insan stres oliyor
insanlar strese girdiginde nefesini tutar buyuk ihtimalle oyle olmustur
Türkçede anlaşılabilir ortalama dakikada 120-175 sözcüktür.
Gerçekten de öyle
Hocam dakikada ortalama 50 kere göz kırptınız herhangi bir sağlık sorunu, tikiniz veya çevresel etkenlerden etkilenmediyseniz çok heyecanlısınız sanırım. Diğer videolardan aklımda kalmış😌😁.
2:01 ödüm koptu lan
😂😂😂
"Yirmili yaşlarda hiç arkadaşım yoktu. Sonra fark ettim ki insanlar benim sandığım kadar akıllı değil. Daha kısa cümleler kurmaya başladım."
Hocam... dertlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Sevguler🎉
Gerçekten bu dünyaya değer katıyorsunuz ✨💫🌟
Teşekkürler 🙏🏻
Konu süper sizde maşallah güzel akıcı ve öğretici anlatıyorsunuz teşekkürler
Konuşma Sanatıyla ilgili Toung Fu yu tavsiye ederim
Nerden bulabilirim bu kitabı
böyle bir şeyi keşfettiğim ve öğrenmeye başladığım için çok heycnlıyım. bizi buluşturduğun içi teşekkür ederim :)
Kevın Hogan'ın kitapları bence bu konuda güzel. Özellikle "Gizli İkna Taktikleri" ve "Başkalarını Sizin Gibi Düşünmeye Nasıl İkna Edersiniz?" kitapları
Merhaba, Çok faydalı bilgiler söyledikleriniz. Giysinizdeki resim çok dikkat dağıtıcı, birdiğer videonuzu izledim; düz siyah renkteydi. Dinlerken ister istemez objeler, giysilerdeki desenlerde dikkat dağıtmamalı derim, siz nedersiniz. Sadece samimi tavsiye, Çok başarılısınız, teşekkürler
Reis işini çok profesyonel yapıyorsun bir olay hakkında araştırma yaparken senin hazirladigin videolardan birine tıklayıp hipnoze oldum taki sen bu videonun 7:08 dk sına gelinceye kadar bravo :))
Oğuz Bey , 'çünkü' hakkındaki araştırmada, yüksek bir yüzdenin oluşmasında, kelimenin o dildeki pozitif fonetik payının da gözardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum (örn. Because, porque vb.).
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum hocam çünkü sizi çok beğenerek takip ediyorum.
Ayrıca samimiyetle söylemek isterim ki özellikle bu videoyu izlerken adeta karşılıklı sohbet tadında bir his yaşadım.
Emeğinize sağlık Saygılar sevgiler hocam
Teşekkür ederim güzel bir konu dinledim kendi hayatım da uygulayacağım 😊😊😊
Retorik; İnsanları etkileme ve ikna etme sanatı.
Konuşmak konuşarak öğrenilebilir.
*Konuşmanın Girişi*
Mesajları 3 Kanaldan Veriyoruz. Ve insanlar bizlerle ilgili 8-10 saniye içinde yargıya varıyorlar.(İlk izlenim kolay kolay değişmez)
1- Beden Dili %55
2- Ses Tonu %38
3- Kelimeler %7
*İlk İzlenim*
-Tebessüm Et
-Dik Dur (Ne olmak istiyorsan öyle görün)
-Genel Konu Çerçevesini Çiz (Sınırlandır, gereksiz bir sonraki aşama için işe yaramayacak bilgi verme)
-Kısa ve basit cümleler kur 6-7 kelimeden uzun cümle kurma
*Gelişme Aşamasında Uzak Duracağın Kelimeler*
-Yanılıyorsun (ortak noktada buluşma ihtimali kalkar)
-Yaklaşık (Netlik vermez, amatör çizgi verir, ayakları yere basmaz) "Civarında"
-Ama-Fakat (Kendinden önceki olumlu cümleler olsa da bloke etkisi yaratır ve savunmaya geçirir) - "Bununla birlikte"
-Arkadaşlar (Üst perdeden konuşuyor hissiyatı verir)
*Gelişme Aşamasında Bonus Kelime*
-Çünkü (Bir şeyler anlat çünkü de arkasındaki cümleleri insanlar dinlemiyor)
*Kapatmayı Nasıl Yapacağız*
-Giriş gelişme kötü geçse de kapanışı olumlu bitir. Pozitif kapat akılda kal
-Teşekkür ediyoruz.
-Tokalaş
-Göz Teması
-Dik Dur
-Özetleyerek Genel Çerçeveyi çiz ve öyle kapat
RABBİMİZ 4.DÜZENİ Nİ Kurdu. Gökler açıldı, Bilgiler saçıldı. BİLGİ KİTABI OKUYARAK YAZARAK 16 YILDA HAKİKİ İnsan olunuyor. Öz, Söz, Göz KORDİNATI, Özüyle eşit ederek, RABBİMİZİN, Öz, Söz, Göz kordinatıyla eşit olarak Mükemmel konuşma kabiliyeti kullanılabiliniyor. RABBİMİZİN 4.DÜZEN BİLGİ KİTABI.
stratejik ikna akademik olmamakla birlikte çok eğlenceli bir kitaptı her satırından keyif aldım yazar tam bi retorik tutkunu tavsiye ederim :)
oğuz bey dişlerden kaybettik yarısı yok 😂😂 ...bilgiler güzel bir kısmı tutuyor bende bu eksik nedir diyordum dişlermiş:))))......teşekkürler... umarım saçlardan sorun olmaz....
Sizin verdiniz hap bilgiler cok güzel 👍
en cok kitlik cekdiyim bilgiler cok cok tesekkur ederim
Merhaba çok faydalı bir video olmuş . Gerçekten son derece önemli. Hem özel hayatta hem de iş hayatında kullanılabilecek faydalı bilgiler. Teşekkürler
HARİKA BİR KONU, HARİKA BİR KONUŞMA
🇦🇿Azerbaycandan selamlar ✋😃
Hocam, çok sevdim ben bu işi. 😃👍
Teşekkürler.
Tebrik ederim Sizi, bilgilerinizi paylaştığınız için.
Hocam diger videolardan farklı güzel bir video uzun olmasi ve konusu çok güzel teşekkürler
"Bilimlerin Kraliçesi" demeyince Cicero gelip dövüyormuş.
Cok akillica sunus ve yararli bilgiler bizi bilgilendirdiginiz icin tesekkurler
Merhaba hocam ben 55 yaşımdayım Hollanda'dan yaşıyorum
Kürtçe Türkçe Hollandaca konuşuyorum
Çok sakin ve iyi dinleyen biriyim elbecerisi yuksuk bir kişiyim yapamayacağım hicbirseyi söz vermem
Yani sözümde duran biriyim konuşurken çok hızlı konuşuyorum
Bu hızlı konuşma sorununu nasıl çözebilirim teşekkürler
Benim bakış açıma göre "çünkü" diyerek karşıdakine bize inanması için bir sebep veriyoruz. Bu sebep tamamen geçerli olmasa bile kişinin ikna olmak için artık bir sebebi var. İnsanlar sebebin bildikleri emri veya ricayı uygulamaya almaya/kabul etmeye daha yatkın. Bu yüzden çünkü önemli. %100 geçerli ve doğru olmasa bile.
Oguz bey Verdiginiz degerli bilgilerden dolayi tesekkür ederim.
Oğuz Hocam Emeğinize Sağlık saygılarımla
Oğuz hocam saygılar sunarım, videolarınızdan çok istifade ediyorum. Teşekkür ederim. Allah yolunuzu açık etsin.
Çok faydalı bir video. Devamını heyecanla bekliyorum.
1)Yanılıyorsun
2)Yaklaşık
3)Ama,fakat
4)Arkadaşlar
Kullanılmayacak
ÇÜNKÜ kullanılacak
Retoriği bu konuşmanızda fazlasıyla yansıtmışsınız 👍
Verdiğiniz bilgileri mutlaka uygulayacağım. Teşekkürler
ulan ben de diyorum neden video dan cıkamıyorum, ben film bacaktım aslın da, sevdim sizi hocam...! 08:30
Oguz Benlioglunun fotokopi misali Robert Cialdininin kitabindan.
Tavsiye uzerine okumustum. Mutlaka okunmasi gereken kitaplar'dan
Sonunda dşuzun bir video 👏👏👏
Teşekkürler
Çok güzel olmuş elinize sağlık
Okullarda ders olarak okutulması gerekiyor umarım MEB. Bunu Gözardı etmez ..
Uzun ve sıkıcı olmayan bir video teşekkürler
Bu videolar iyi genc adam anlatiyo
Böyle videoların devamının gelmesini isterim. Emekleriniz için teşekkürler.
Çok güzel ve olması gerektiği kadar değinilmeyen bir konuya değinmişsiniz retorik videolarının devamını merakla bekliyorum ama.. şaka şaka aması yok :)
Çok değerli bilgiler verdiniz. Bunlara çok ihtiyacım vardı. Teşekkürler 🙏👍🙋💐
Sesiniz çok güzel ve karizmatik geliyo hocam
Tipinin eksikligini cok guzel kapatiyor
Bu video serisi kesinlikle devam etmeli..
Hocam süpersiniz sizi böyle güzel konularla dinlemek harika
Bu muhteşem ve son derece aydınlatıcı video için sonsuz teşekkürler
Aydınlattığın için teşekkürler 😃
Çok fazla bilgi verdiniz bu bu videoda da. Yıl 2023 (az önce yeni videonuzu izledim) ve geçmişe döndüğünüzde hızlı konuştuğunuzu düşündünüz mü hiç bu videoda? Yıl 2023 ve artık hızlı konuşmuyorsunuzu :) Ve bu güzel..
Sabırsızlıkla bekliyorum teşekkürler...
Ses tonu konusuna kesinlikle katılıyorum
Fatih Tepebaşlı nın Retorik kitabı nasıl? tavsiye eder misiniz?
Muhteşesin çünkü hayatın içinde kalmak lazım
Üstad devamını da bekliyoruz :) Türkçe olarak Aristonun kitabı var, okunabilir mi?
"Arkadaşlar" demek nasıl kendini üstten görmek olabiliyor? Tam tersi "Sizinle bir arkadaş olarak konuşuyorum, arkadaş tavsiyesi veriyorum" demek değil mi?
Amayı kullanmayın diyor 22 kere ama diyor
Sayın hocam öncelikle teşekkür ederim.. bazı yorum yapan arkadaşlar in sunumunuz ile ilgili yaptıkları yorumlara açıklık getirirseniz daha iyi bilgileniriz..( ''ama,beni dinlediğiniz için teşekkür ederim'' )gibi örnekleri..
Kanalın en önemli videosu...
Hocam.anlatmissiniz guzel cok begendim.Videonun sonunda retorik hakkinda turkce kitap olmadigi konusunda yakinmissiniz.Neden bu işe egilmiyorsunuz.Ana dilimizde retorik hakkinda yazili olarak da retorik hakkinda bilgi sahibi olabilmemiz icin bir veya birden cok kitap yazarsaniz vatana ve millete muazzam faydaniz olacaktir.
Hocam zayıflama bandı satmak istediğim birine (iş arkadaşım ) fazla kilolarından kurtulmak istiyorsan band var dedim BEN KİLOLARIMI SEVİYORUM dedi etkili olsun istedim ama sanırım geri tepti ne ÖNERİRSİNİZ
Bu gerçi YANILIYORSUN kelimesi gibi oldu galiba
13:41 aynı şeyin tersi mümkün müdür acaba
örneğin : pantolonun biraz kötü duruyor sanki ama kıyafetin ve neşen bu gün harika....
gibi
Uzun ve ince anlatım, iyi sevdim🕵️
oğuz bey merhaba. mahkeme için mahkemede etkili ve güvenilir görünebilmek için yapılması gerekenler veya beden dili hareketleri hakkında bir video yapabilir misiniz?
16:40 dediğin kapanışı olumlu yap
Benim yaptığım kapanış=hasım geldin dost kalk abi.
KES LAN PÜLOT
dostum olmaz hasmım yaşamaz
Tam olarak bu konu hakkında olmasa bile kelimelerin doğru kullanımıyla ilgili bir kitap şu anda okuyorum ( yazar türk olmasa bile kitabın türkçesi mevcut) Joe Vitalle’nin Kelimelerle İknanın Psikolojisi, eğer işine yarayan olursa bırakayım buraya
Üzerinizdeki kılçıklı balık şekilli tişört giymenizin amacı nedir? Zevk için mi? Yoksa psikolojik bir etki yada mesaj anlamı mı var?
Hocam emeğinize sağlık çok güzel ve faydalı bir video olmuş. Uzun zamandır konuşmalarıma dikkat ediyordum mesela anlıyor musun diye asla sormam kendimi iyi ifade edebildim mi diye sorarım, anlamassın demem suan bunu anlatmaya vaktim yetmez yarıda kalabilir ya da bunu daha uzun vaktimizin olduğu bir vakitte genişçe etraflıca konuşalım ikimiz icinde daha sağlıklı olur derim ; Örnekler cok kısaca müthiş bir etkisi var
ama hala kısa konuşmayı ya da kapanısı iyi yapamıyorum
yeni normalde maskeden yüzümüz gözükmüyor nasıl güleceğiz? Alternatif yol lütfen :)
Ne olmak istiyorsan önce öyle görün. 👌🏻
Abi retorikle ilgili kitabını sabırsızlıkla bekliyorum🤗🤗
Teşekkür ederim bu bilgiler benim için çok önemliydi.
Gerçekten çok faydalı bilgiler. Teşekkürler
16:48 hocam bastıra batıra söylediniz fakat sizde kullandınız
Çok kötü bi zamandayız. Aslında Zamanda değil, insanlar kötü. Herkesle iyi geçinmeliyiz. Daha geçen hafta sınıftan bir arkadaşım, arkadaşı ile tartıştığı için öldürüldü. Fazla mı Cesurdu yoksa Fazla mı Küstah...
Yalnızca basit bir aleksitimi diyebilirim bu arada başınız sağ olsun o ayrı tabi.Yukarıda zikrettiğim husus günümüzde ne yazık ki insanların birçoğunda tezahür eden bir realite o da daha da açıklayacı haliyle kendilerinin ve başka insanların duygularının farkında olamamak. Aleksitimi rahatsızlığı toplumu kemiren bir patolojidir. (Yazdığınız patetik bir konu olduğundan nazarı dikkatimi celbetti. Bu nedenle yazma ihtiyacı hasıl olmuştur.)Biraz daha eğitim eğitim eğitim zira başka bir çözüm görünmüyor.
Hocam pomem sözlü mülakatları için ikna taktiği tavsiye vs konulu bi video çekerseniz müteşekkir oluruz
hocam içerikleriniz çok güzel ,ekstra olarak örnek video kesitleri olsa çok daha güzel olabilir bence