Hollanda'da armut bahçesine uçan arılarımıza ilkbahar bakımı - Bir mevsim arıcılık 2. Bölüm

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 7 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 17

  • @aricibayraktarkardesler_NL
    @aricibayraktarkardesler_NL  3 роки тому +3

    Kanalımıza hoşgeldiniz. Niyetimiz haftada en az bir videoyla kendi arıcılık ve apiterapi uygulamalarımızı sizlerle paylaşmak. Videolarımızı kaçırtmak istemiyorsanız kanalımıza abone olup bildirim zilini açmanızı tavsiye ederiz. İyi seyirler

  • @sezyakify
    @sezyakify 2 роки тому +1

    Merhaba kolay gelsin.

  • @alikamaci3193
    @alikamaci3193 2 роки тому +1

    Selamun aleyküm
    Bir sorum olacaktı
    10 çerçeve ile kışa girdiğıniz bir kovanda erken bahar da yavru atımında havalar tekrar soğuduğunda yavruları muhafaza edebiliyor mu
    Malumumunuz turkiyede sıkıştıriyoruz
    Cevaplarsanız sevinirim

    • @aricibayraktarkardesler_NL
      @aricibayraktarkardesler_NL  2 роки тому

      Aleyküm Selam Ali Bey, Eğer arı 10 çerçeve ile kışa girmişse zaten kıştan çıkarken yani yaklaşık ocağın 2. haftası yavaş yavaş yumurtlamaya başlar ve gelişmesi mart ortalarında hızlanır. Siz bu arada ne zaman bakıp sıkıştırma yapabilirsiniz, eğer havalar ısınmamış ise zaten kovanı açmanızı tercih etmeyiz, oluşan açık kapalı kuluçkaları üşütmüş ve hasta etmiş olursunuz. mart başında yaklaşık 2-3 çerçeve kuluçka vardır ve 2 çerçeve kıştan kalma stoğu vardır (yada olması gerekir). Bu koloniye sıkıştırmanıza gerek yok kendini kışın nasıl ısıtmış ise kendini ve kuluçkalarını da ısıtır. Arılar hava raporunu bizden daha iyi bilirler kuluçkalarını ona göre ayarlarlar. Sizin yapabileceğiniz, eğer kovanda küflü, nemli bölüm yada çerçeveler varsa bunları kovandan almak olacaktır. Kuluçka atılacak bölümü ortaya taşımanızdır. Biz uygulamalarımızda 10 çerçeveli kovanlarda sıkıştırmaya gitmiyoruz, eğer 2 kat yani 20 çerçeve ile kışa girmişsek alt kattaki 10 çerçeveli katı alıp 10 çerçeveye indiriyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz ve teveccühünüz için teşekkür ederiz.

  • @muammerozel5926
    @muammerozel5926 3 роки тому +1

    Kuluckaligi aşağı ya neden koymadiniz.

    • @aricibayraktarkardesler_NL
      @aricibayraktarkardesler_NL  3 роки тому +1

      8:45
      Dikkatiniz için teşekkür ederim. Sizin de gördüğünüz gibi burada istisnai bir durum var. Mesut'un anlattığı gibi kontrolda hafif olan katı alıp kenara koymak daha kolay olacak. Aynı zamanda katımızda vermiş olduğumuz petekler kabartılmış petekler olduğu için arı bunu kabartmakla uğraşmadan direkt yukarı çıkıp kuluçkalığı yukarı doğru büyültecektir. Umarım sizi tatmin edici bilgi vermişimdir. Yorumlarınızın devamını bekliyoruz.

  • @MYlmaz-gx5jc
    @MYlmaz-gx5jc 3 місяці тому

    arıcılığı türkiyede mi öğrendiniz hollandada mı? verdiğiniz bilgilerin dayanağı neredir merak ettim.

    • @aricibayraktarkardesler_NL
      @aricibayraktarkardesler_NL  3 місяці тому

      Arıcılığı hollandada öğrendik. Hali hazırda hollandadaki tek ve ilk türk diplomalı öğretmeniyiz, hollandanın farklı şehirlerinde arıcılık derneklerinde arıcılık eğitimi vermekteyiz. bilgilerimiz hollanda arıcılık öğretmenliği eğitimi esnasındaki bilgilere aynı zamanda almanya ingiltere arıcılık eğitim kitaplarına dayanmaktadır. tabi bunun yanısıra türkiyedeki arıcılık eğitim kitaplarından da kısmen faydalanılmıştır.

  • @erkinkaratas4775
    @erkinkaratas4775 3 роки тому +1

    Arılarınız nasıl bu kadar sakinler?

    • @aricibayraktarkardesler_NL
      @aricibayraktarkardesler_NL  3 роки тому +1

      Sizin de gördüğünüz gibi Türkiyedeki alışılmışın dışında bir sakinlik var. Çalışacağımız arıların sakinlik ve bal verimini artıran izole edilmiş bölgelerde üretilmesini tercih ediyoruz. 8 yıl önce ilk arıcılığa başladığımızda 2 kat pantolon ve maskenin içine şapka giyiyorduk. 😀 İlk planda bizim için maliyetli gibi görünsede verdiğimiz paraya değiyor. Arılarımızı taşımamamıza ve bahar beslemesi yapmamamıza rağmen bir kovandan 60 kiloya kadar bal alabiliyoruz. Size de ballı bereketli sezon diliyoruz.

    • @erkinkaratas4775
      @erkinkaratas4775 3 роки тому +1

      @@aricibayraktarkardesler_NL Gerçekten çok iyiymiş. Türkiye de bu tarz yerler yok, her yere bina ve villa dikiyorlar. Kalan yerlerde de tarım ilaçları su gibi akıyor.

  • @ramazanmacit1395
    @ramazanmacit1395 11 місяців тому

    Emekleriniz ve aktardığınız bilgiler için teşekkür ederim. Videonun 6. Dakikasında hangi arı ırkını kullanmak gerek sorusuna çok güzel bir cevap vermişsiniz. Öncelikle kimse ıslahıniçin yıllarca uğraşılmış bucfast, karniol yada İtalyan arılarına bir eleştiri getirmiyor. Eleştirimiz şu yönde, ülke öyle bir yere döndü ki önüne geçen karniol, bucfast, İtalyan. İtalyan Gold f1 satıyor. Kimse eleştiriye gelemiyor. F1 i nasıl üretiyorsun sorusuna benim bölgem izole sayılır diyor. Şunu bikmek lazım ki kocası belli olmayana f1 denemez. Diyen beri gelsin.
    Yabancı ırkları kullanıp damızlık yada f1 diye satanlar bir kaç iyi video çekip onları koyup reklam yapıyorlar. Örneğin bucfast, bunu geliştiren kişinin ( brother Adam) 300 kovandan aldığı bal 5500 kg civarı. Sizde karniol fan bucfasta göre daha fazla verim aldığınızı Söylediniz. Karniol da da şöyle bir karmaşa var. Kim hangi hattı bulmuşsa ona göre en iyi karniol o. Konu çok karmaşık, arılar hem bu yabancı ırk hayranı anacılar hemde ege arılarını kutu doldurmada kullanan büyük çaplı anacılar yüzünden aşırı derecese melezleniyor.
    Kimin umurunda Derseniz buna cevap Vermiyorum.
    Bakanlık bir çözüm bulmalı bence. Sizin videoda izole bölgeye erkek arı uçuşu olan çiftleştirme kutusu bile sokulmazken burda herkes izole bölge de çalışıyor sözde. Örneğin yığılca. Ana girişini kim denetliyor diye birine sordum. Burda arıcı bilinçli yabancı ana getirmez oldu cevabı. Bu sözden sonra ne denebilir ki
    Saygılar

    • @aricibayraktarkardesler_NL
      @aricibayraktarkardesler_NL  11 місяців тому

      Düşüncelerinizi bizimle ve takipçilerimizle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

  • @Senbilirsin42
    @Senbilirsin42 3 роки тому +1

    Zirai ilaçlardan etkilenmiyor mu?

    • @aricibayraktarkardesler_NL
      @aricibayraktarkardesler_NL  3 роки тому +1

      Geçenlerde öğle vakti ilaçlama yaptılar. Kullandıkları ilaçlar arıya zarar vermiyor. Arı ölümü yaşamadık.

    •  3 роки тому

      @@aricibayraktarkardesler_NL bizim buralarda hiç düşünmeden ilaçlama yapılıyor hiç önemsenmiyor , zaten denetim de yok hayırlısı bakalım sonumuz kötü