Kunnen leerkrachten ChatGPT-huiswerk opsporen?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 13 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 110

  • @samve_000
    @samve_000 9 місяців тому +113

    Het wordt dus tijd dat we voorbij de punten kijken. Het wordt tijd dat we in de plaats van dreigen met punten, belonen met kennis.

    • @TrueFerret
      @TrueFerret 9 місяців тому +2

      dit

    • @jelmervanderlist2525
      @jelmervanderlist2525 9 місяців тому

      Als je het zelf opschrijft onthoud je het

    • @jochemcasier6974
      @jochemcasier6974 9 місяців тому +1

      Wel exact, en laat de jongeren een presentatie geven over het thema in kwestie, dan zie je toch meteen of ze kennis hebben van de materie in kwestie.

  • @keesjilner4174
    @keesjilner4174 9 місяців тому +17

    Dit laat toch zien dat het hele schoolsysteem veranderd moet worden

  • @Tom-vk2rv
    @Tom-vk2rv 9 місяців тому +37

    Ik denk dar je dit kan vergelijken met de rekenmachine, in het begin vonden leraren het bizar dat kids die mochten gebruiken, nu kan ik (20 jaar) mij als scheikundige in opleiding niet voorstellen dat ik tijdens me studie niet een rekenmachine bij me tentamen mag hebben.

    • @annekekramer3835
      @annekekramer3835 9 місяців тому +4

      Ik denk het ook. Als ingenieur chemische technologie denk ik dat kritisch denken noodzakelijk blijft. Ik gebruik GPT al dagelijks in mijn werk. Het is een tool, dat je kritisch moet gebruiken, net als bv de rekenmachine: het feit dat je een antwoord krijgt, zegt niets over de kwaliteit van je antwoord. De tool helpt om werk sneller en efficiënter te doen, maar alleen in de handen van een vaardig iemand.

    • @Tom-vk2rv
      @Tom-vk2rv 9 місяців тому

      @@annekekramer3835 indd ik gebruikte het atlijd om mijn toetsen te leren, ik gaf mijn toetscompetenties op aan chat gpt en vroeg of hij oefenvragen wou geven, en die vragen kwamen overeen met de vragen van de toets.

    • @leonmakest-shirts
      @leonmakest-shirts 9 місяців тому

      mijn*

    • @timmy7201
      @timmy7201 9 місяців тому +1

      Wij moesten een grafisch rekentoestel kopen, die we dan 3 keer hebben mogen gebruiken van onze wiskunde leerkracht.
      Mijn leerkracht wiskunde was een doomsday denker, met het idee dat er mogelijks ooit een dag zou zijn waarop geen enkel rekentoestel nog werkt op aarde. Ik vroeg haar in response, waar ze haar paard had geparkeerd die ochtend, voor het geval dat er ooit een dag is waarop geen enkele auto nog werkt op aarde. Zou het ook niet beter zijn ons te leren boogschieten en jagen op wild, i.p.v wiskunde oefeningen die toch nutteloos zijn in een post apocalyptische wereld?
      Resultaat: strafstudie!

    • @gromit3315
      @gromit3315 5 місяців тому

      @@timmy7201en terecht strafstudie‼️ Als je te stom bent om iets te onthouden, verspil dan andermans tijd, geld en energie niet en ga gelijk achter de vuilkar lopen. Of rioolputjes leegpompen, moet je niet zo veel over en weer lopen…

  • @annemabrie2287
    @annemabrie2287 9 місяців тому +46

    Misschien leerlingen niet onnozel huiswerk geven? Ik heb zonder AI ook niks onthouden van toen, het was allemaal een kwestie van korte termijngeheugen. Even kort stampen, toets maken, en vergeten. Maak het interessant, maak school leuk in plaats van een saaie verplichting.

    • @VAXRO3262
      @VAXRO3262 9 місяців тому +4

      Als iets niet interessant is, onthoud je het waarschijnlijk ook niet.

  • @asles7125
    @asles7125 9 місяців тому +12

    ChatGPT kan zowel leerlingen als leraren helpen op nieuwe manieren te leren en onderwijzen. Zoals de jongens in het begin zeggen kunnen ze het gebruiken voor inspiratie en hulp bij projecten, terwijl leraren het kunnen inzetten om hun lessen te verrijken. Ik geloof niet dat "de job zijn schoonheid verliest", maar eerder evolueert. De wereld wordt steeds digitaler, dus je kan niet stil blijven staan, ook in de klaslokalen niet.

  • @splinterhero9312
    @splinterhero9312 9 місяців тому +21

    docenten hoeven het niet op te sporen als ze het aanbevelen en leerlingen erin ondersteunen, het is immers de toekomst

    • @ronnywouters7037
      @ronnywouters7037 9 місяців тому +1

      Phahahaa, de toekomst. Er bestaat geen enkele machine of software toepassing die het menselijke brein en haar potentieel kan evenaren, laat staan overstijgen. Men kan enkel gadgets maken die constant kapot gaan en een leger van monteurs en technici nodig hebben en waar een gehele industrie achter moet staan om de werking er van te garanderen. Wanneer er 1 deftige EMP, zonnestorm of asteroïde de korst raakt, is iedereen zijn cryptootjes kwijt, wilt niem je collectie Rolex, Ferrari of Whisky. Geen Siri, geen Chat GPT die je komt helpen. Dan is de toekomst landbouwgrond vastgoed en goud. Dat was ze de laatste 3000 jaar.

    • @lijger1
      @lijger1 9 місяців тому +1

      Men kan geregeld ook een schrijfopdracht opleggen tijdens de les. 'dan heb je beide werelden.

  • @christophebaele443
    @christophebaele443 8 місяців тому +1

    Artificiële intelligentie gebruiken heeft een zeer belangrijke fundamentele voorwaarde waar men moet aan voldoen, wil het een lerende functie hebben en dat is dat er al voldoende voorkennis is. Zolang je niet weet wat je eigenlijk aan het doen bent, heeft dat geen meerwaarde en bevestigt het eigenlijk dat je voorkennis onvoldoende aanwezig is. Om met een rekenmachine te werken, heb je ook voorkennis nodig om te beseffen dat het klopt wat je daar als uitkomst krijgt. Het mag niet als een domme clown gebruikt worden en jammer genoeg is dat wel het geval.

  • @timmy7201
    @timmy7201 9 місяців тому +2

    Persoonlijk vond ik het middelbaar onderwijs, gewoon een massieve tijdsverspilling.
    - Vakken buiten mijn interessegebied, gingen te snel.
    - Vakken binnen mijn interessegebied, gingen veel te traag.
    De meeste kennis als ingenieur heb ik al doende opgedaan, met projecten thuis en op de werkvloer. Mijn persoonlijke job-expertise had echter al veel verder kunnen staan, mits ik mij had kunnen concentreren op mijn interessegebied in het middelbaar. Tot grote spijt heeft het onderwijs jaren van mijn leven verkwanseld, met vakken die mij niet interesseren (Frans, Nederlands, Godsdienst, etc ...).

    • @xybersurfer
      @xybersurfer 9 місяців тому

      bedoelde je "binnen" i.p.v. "buiten" en andersom? mee eens trouwens. het vervelende is dat je door deze hoepels moet springen, voor een opleiding

    • @timmy7201
      @timmy7201 9 місяців тому

      @@xybersurfer Ik bedoel:
      - Vakken waar ik absoluut geen interesse voor had, kon ik mij moeilijk bij concentreren. Hierdoor was ik vaak afgeleid en niet mee in de les, met slechte punten ten gevolg.
      - Vakken waar ik wel interesse voor had, scoorde ik vaak 98 tot 100% op. Ook liep ik hier meestal voor op de les, mijn jaar-cursus programmeren voor het 6 de middelbaar had ik afgewerkt tegen oktober. Deze moest normaal meegaan van september tot eind juni...

  • @DrengrByHeart
    @DrengrByHeart 9 місяців тому +4

    ChatGTP gebruiken is niet erg, zolang je het maar effectief gebruik. Als je ermee interrageert, dan leer je en dan vind ik het persoonlijk niet erg als ze het gebruiken. Maar goed gwn iets intypen en dat neerpasten, hier en daar aanpassingen maken is nu niet de bedoeling

  • @kenbeimer
    @kenbeimer 9 місяців тому +21

    Huiswerk was sowieso al hopeloos ouderwets en nu is het officieel niet rendabel meer.

    • @OutragedPufferfish
      @OutragedPufferfish 9 місяців тому +1

      Waarom denk je dat?

    • @VlerkeDamne
      @VlerkeDamne 9 місяців тому +12

      ​@@OutragedPufferfishOmdat kinderen 8 uur lang op school zitten. Dat moet voldoende zijn om thuis niks meer te moeten doen. Kijk naar Finland etc daar lukt het prima zonder huiswerk.

    • @OutragedPufferfish
      @OutragedPufferfish 9 місяців тому +3

      @@VlerkeDamne Misschien moeten kinderen minder lang op school zitten en meer van hun schoolwerk zelfstandig thuis doen.

    • @trickylady1423
      @trickylady1423 9 місяців тому

      Ik denk ergens dat jullie beiden gelijk hebben. Online scholing en dus zelfstandig werken gaat meer opkomen. Huiswerk gaat verleden tijd worden. Er moet echter opnieuw gekeken worden naar wat aangeleerd word en welke leertechnieken nu werkelijk de beste resultaten geven.

  • @flemishlion69
    @flemishlion69 9 місяців тому +29

    Waarom zou het mis zijn als kinderen nieuwe technologie gebruiken binnenkort zit AI in alles.

    • @ElZorro85
      @ElZorro85 9 місяців тому +13

      De video legt het uit. Het probleem is dat de leerlingen de skills van het schrijven zo niet aanleren omdat ze de opdracht delegeren naar de AI, waardoor ze hun shrijfvaardigheden niet ontwikkelen.

    • @LockMacFly
      @LockMacFly 9 місяців тому +1

      @@ElZorro85 Who needs writingskills when you have chatGPT?

    • @ElZorro85
      @ElZorro85 9 місяців тому +2

      @@LockMacFlyeerm... culture?

    • @LockMacFly
      @LockMacFly 9 місяців тому

      ​@@ElZorro85 Culture needs writingskills?

    • @rocksparadox
      @rocksparadox 9 місяців тому

      ''Waarom zou het mis zijn als kinderen nieuwe technologie gebruiken binnenkort zit AI in alles.''
      Waarom zou je ZELF NADENKEN ALS EEN MACHINE ALLES VOOR JE KAN DOEN?
      Jij wordt als eerste een batterij. :)

  • @2much4skin
    @2much4skin 9 місяців тому +8

    Een uitnodiging tot een hervormingsbeleid! Teachers leave our kids alone!

  • @samipso
    @samipso 9 місяців тому +2

    De nieuwe generaties krijgen nou tools die ze echt heel veel gaan helpen later in leven en dat moeten we aansporen. Maar de basis kennis is nog veel belangrijker. We gaan het gewoon zien dat ze tijdens het job interview hier naar gaan vragen.

  • @AndrYoutbe
    @AndrYoutbe 9 місяців тому

    Mocht u er toch iets van weten, dan zou u weten dat er een betalende versie is die up-to-date data beschikbaar heeft. Als je de betalende versie niet wilt kopen, bestaan er al verschillende extensies die de zoekmachine toegang geven tot het internet en bronvermelding geven bij gevonden informatie. Dus de stelling op 2:38 klopt niet meer.

  • @reee9287
    @reee9287 9 місяців тому +7

    Hmm ja laten we de telraam terug gebruiken, rekenmachines nemen de kunst weg van het rekenen????

  • @Tom-vk2rv
    @Tom-vk2rv 9 місяців тому +2

    Zelf moest ik voor mijn laboratorium opleiding altijd onzinnige voorbereidende vragen beantwoorden die niks met de stof te maken hadden, zoals “waarvoor word fosfaat gebruik”. Dit soort vragen liet ik altijd door chat gpt beantwoorden aangezien je er toch niks van leert.

    • @purplefishy8164
      @purplefishy8164 9 місяців тому +2

      waarvoor wordT fosfaat gebruikt. Misschien toch wat minder chatgpt gebruiken 😂

    • @michieljorissen5376
      @michieljorissen5376 9 місяців тому +2

      Dt-regels nakijken Tom!

    • @Tom-vk2rv
      @Tom-vk2rv 9 місяців тому +1

      @@michieljorissen5376 er is een reden dat ik scheikundige ben, ben namelijk een wetenschappelijk persoon en niet een taalkundige, gelukkig heb ik chat gpt tegenwoordig voor die dt-regels.

    • @Tom-vk2rv
      @Tom-vk2rv 9 місяців тому +1

      @@purplefishy8164 of juist meer! Ik zal nooit van me leven het kunnen dus waarom heel veel moeite doen het te willen kunnen als een AI het letterlijk perfect kan?

    • @jensv874
      @jensv874 9 місяців тому

      Wat maken schrijfouten nu uit? Of die er nu in staan of niet je begrijp de tekst tog even goed. Ik zou me eerder een vraag stellen over inteligentie als iemand een tekst niet meer begrijpt door zulke schrijfouten. En vooraleer je mijn tekstje ga verbeteren. Ik heb deselectie dus dat zou het meest onnuttige zijn dat je kan doen. Al weet ik dat mijn text met schrijfouten perfect lees en begrijpbaar is voor iedereen met één hersencel.

  • @Avv4U
    @Avv4U 9 місяців тому +1

    Hahahaha zo waar, hoe vaak ik al aan chatgpt heb moeten zeggen wat het allemaal fout zegt . Het is echt handig voor meer gedetaileerde vragen, maar je moet telkens wel een fundamentele kennis hebben van het onderwerp om het te begeleiden naar het juiste antwoord. Het is precies teamwerk met chatgpt om samen de oplossingen te vinden en elkaar te helpen.

    • @BiffChunksteak
      @BiffChunksteak 4 місяці тому

      De clou is dat jij ChatGTP iets aan het leren bent telkens als jij denkt dat ChatGTP jou iets leert. ChatGTP is de fastfood van kennis. Ik werk in een bibliotheek waar ik kennis over alles wat je maar kan bedenken binnen handbereik heb. Echte, gevalideerde kennis, gebaseerd op de persoonlijke reputatie van de auteur, diens onderzoeksinstelling en diens uitgeverij, en niet alleen op hoe goed en snel een online zoekmachine het kan terugvinden. ChatGTP werkt alleen met het laatste en is dus eigenlijk een hele crappy bibliotheek. Ik ga ChatGTP nooit gebruiken om me grondig in een onderwerp te verdiepen en er kennis over te verwerven. Ik gebruik het wel als ik snel een oplossing nodig heb voor een probleem waarvan ik nog geen idee heb hoe ik het moet aanpakken. Soms valt dat mee, soms valt het flink tegen en moet ik toch nog mijn informatievaardigheden gebruiken. Ik schat de success rate op 1 op 2 in. En zoals je zegt, je verhoogt die success rate zelf naarmate je zelf meer input geeft.

  • @TomasJansen05
    @TomasJansen05 9 місяців тому +3

    Conclusie: neen, want ik ben vorig jaar meermaals beschuldigd geweest van AI te gebruiken, terwijl ik het gewoon zelf had gedaan. Blijkbaar schrijf ik als een robot?

    • @BiffChunksteak
      @BiffChunksteak 9 місяців тому

      Dat hangt ervan af... Begin je al je schrijfopdrachten met "(naam van de opdracht) is een boeiend onderwerp/ een interessante maar complexe uitdaging! Dit zijn enkele feiten over/manieren waarop je (naam van de opdracht) kan doen:"?

    • @TomasJansen05
      @TomasJansen05 9 місяців тому

      @@BiffChunksteak Absoluut niet. De eerste beschuldiging ging over mijn eindwerk Frans, waarvoor wij in het begin van het schooljaar reeds een inleiding voor moesten schrijven, die mijn docent bovendien had goedgekeurd. De andere ging over een werkstuk voor Nederlands waar ik besloot om te kijken hoe goed ik het eigenlijk echt kon doen als ik er oprecht moeite in stak. Mijn leerkracht geloofde bijgevolg niet dat ik oprecht dat niveau van schrijven had, maar ik had in feite gewoon nog nooit zo hard geprobeerd. Wat wel nogal ironisch is, is het feit dat de enige keer dat ik wel ChatGPT heb gebruikt, ik niet beschuldigd ben geweest. Dat was dan ook wel toen het echt heel erg nieuw was.

    • @shwandrona
      @shwandrona 3 місяці тому

      @@BiffChunksteak Er zijn tools online die kunnen detecteren als iets van AI is. Maar het probleem is dat iemand die zeer goed kan schrijven en alle regels respecteert, ook gezien wordt als AI.

  • @voncarlowitz3506
    @voncarlowitz3506 9 місяців тому +4

    Er zijn leerkrachten die niets liever willen dat de leerlingen van thuis uit lessen volgen en AI kan dit mogelijk maken.
    De vraag is of dit goed is de ontwikkeling van jongeren .?
    Mensen zijn en worden meer 'mens' omdat ze communiceren met andere mensen. Onderbreek die interactie en de mens wordt ontmenselijkt..

  • @MaartenVanGestel-t7o
    @MaartenVanGestel-t7o 9 місяців тому +2

    Strong Viking trui ftw, lets goooo

  • @wimvdputte
    @wimvdputte 9 місяців тому +7

    Misschien moeilijk om teksten te onderscheiden tussen ChatGPT en leerlingen uit het ASO, maar bij TSO en zeker bij BSO zal het al vanaf de eerste zin al duidelijk zijn.

    • @yns9bn5_
      @yns9bn5_ 9 місяців тому +6

      Aah, weer eentje die ASO als superieur beschouwt.

    • @rocksparadox
      @rocksparadox 9 місяців тому +1

      @@yns9bn5_
      Je kan het beschouwen noemen maar je kan ook verwachten dat er in beroepsgericht onderwijs minder de nadruk op complexe zinsbouw en taalanalyse ligt!?

    • @ChrischrosBelgium
      @ChrischrosBelgium 9 місяців тому

      ​@@yns9bn5_ Die conclusie maakt u zelf. Wat wel zeker is, is dat leerlingen in het ASO minder fouten schrijven dan mensen uit het TSO of BSO. Dat is geen waardeoordeel maar een feit.

    • @ChrischrosBelgium
      @ChrischrosBelgium 9 місяців тому

      @@yns9bn5_ "...mijns inziens...". Dat is uw opinie. En in een dergelijk debat zijn feiten belangrijker dan opinies.

    • @ChrischrosBelgium
      @ChrischrosBelgium 9 місяців тому

      @@yns9bn5_ U maakt dt-fouten. De waarschijnlijkheid dat u geen les volgde in het ASO is groter daar men in het ASO veel meer uren Nederlands heeft en spelling strenger wordt gecorrigeerd. Ik heb zelf twee jaar in het Bijzonder Lager Onderwijs gezeten, daarna stapte ik over naar het regulier onderwijs. Daarna deed ik een jaartje " beroeps" om mijn middelbare school uiteindelijk af te werken in het TSO. Ik ging daarna naar de universiteit waar ik afstudeerde als criminoloog. 15 jaar later besloot ik leerkracht Nederlands te worden. En dat ben ik nu al vele jaren. En mijn ervaring leert mij, op basis van de feiten en de cijfers, dat mensen in het ASO minder schrijffouten maken dan de leerlingen uit het BSO of TSO. Dat is normaal en is daarom niet "minderwaardig". Ze hebben gewoon andere competenties. En dat is maar goed ook.

  • @directedbytarik2006
    @directedbytarik2006 9 місяців тому +1

    Binnenkort zullen jongeren op hun 14 al afgestudeerd zijn! ooit zal er een dag komen waar scholen niet meer bestaan!

  • @iris-k8054
    @iris-k8054 9 місяців тому +2

    Je hebt minder aan chat gpt als je aan meerdere bronnen moet refereren, plus pagina nummer erbij. Probleem opgelost. Je hebt nog niks aan chat gpt bij het vinden van bronnen, moeten ze het wel zelf uitzoeken.

    • @paris9887
      @paris9887 9 місяців тому +1

      je kan gewoon de referenties vragen

    • @xybersurfer
      @xybersurfer 9 місяців тому

      @@paris9887 helaas. ChatGPT verzint weleens referenties. het denkt niet na, maar voorspelt alleen steeds, wat het meest waarschijnlijke volgende woord is. je kan dus referenties krijgen die niet bestaan, maar er echt uit zien

    • @shwandrona
      @shwandrona 3 місяці тому

      chatGPT doet dat voor je

  • @bastiaanstapelberg9018
    @bastiaanstapelberg9018 9 місяців тому +2

    Iedere leerkracht hoort de leerlingen te kennen en horen te weten wat echt is of nep.

    • @ChrischrosBelgium
      @ChrischrosBelgium 9 місяців тому

      Klopt. Ik ben leerkracht Nederlands en ik ken mijn leerlingen heel goed. Het is meestal heel erg snel duidelijk.

    • @bastiaanstapelberg9018
      @bastiaanstapelberg9018 9 місяців тому

      ​@@ChrischrosBelgiumJe merkt het ook al bij uiteiksels die ze moeten maken. Is het van internet of zelfstandig gedaan.

    • @ChrischrosBelgium
      @ChrischrosBelgium 9 місяців тому

      @@bastiaanstapelberg9018 Wat zijn uiteiksels? Is dat vakjargon uit snit en naad of zo?

    • @bastiaanstapelberg9018
      @bastiaanstapelberg9018 9 місяців тому

      ​@@ChrischrosBelgium😂 nee dat is de sneltoetsfunctie

  • @dejakob
    @dejakob 9 місяців тому +5

    Leerkracht: Maak deze opdracht over dit thema
    Leerling: Maakt opdracht op een optimale manier en gebruikt daarvoor chatGPT
    Leerkracht: Alles is correct, maar je hebt niet genoeg afgezien om dit te maken. Opnieuw!

  • @stevenheymans
    @stevenheymans 8 місяців тому

    Is dit de mentaliteit van leerkrachten? uh oh

  • @BiffChunksteak
    @BiffChunksteak 9 місяців тому

    Als je je leerlingen een opdracht geeft, en je wil nagaan of ze voor die opdracht ChatGTP gebruikt hebben, dan is de meest logische manier toch om die opdracht eerst zelf door ChatGTP te laten uitvoeren? Of je integreert het gebruik van ChatGTP gewoon in de opdracht door bijvoorbeeld een schrijfopdracht te geven over een onderwerp dat jonger is dan de meest recente tekst die ChatGTP verwerkt of door te vragen aan je leerlingen dat ze aangeven welke fouten ze in hun ChatGTP-gegenereerde essay hebben gevonden of wat ze hebben gewijzigd. Bovendien zou ik mijn leerlingen sowieso geen 'opiniestukken' laten schrijven, want over de kwaliteit van een opinie kun je niet discussiëren vooraleer je andere informatievaardigheden hebt ontwikkeld die leerlingen in de middelbare school nog lang niet allemaal verworven hebben. Het is gelukkig voor iemand die zijn leerlingen goed kent niet zo moeilijk om iemands persoonlijke schrijfstijl te herkennen en van de stijl van een andere auteur of tekstgenerator te onderscheiden.

  • @JordiHermsen96
    @JordiHermsen96 9 місяців тому +2

    Ouders geven een subjectief of zwak antwoord op de vragen van kinderen. Chatgpt geeft objectief en duidelijk antwoord en je krijgt opvattingen te zien waar je normaal niet aan gedacht zou hebben. Ik denk dat je door ai juist creatiever wordt dan in een tunnel denken. Sommige mensen zijn nou eenmaal creatiever en welbespraakter geboren, school veranderd zoiets niet

    • @BiffChunksteak
      @BiffChunksteak 9 місяців тому

      ChatGTP is niet objectief, anders zou het geen opvattingen tonen. Het toont wat de makers er insteken. Het is wel zeker goed voor je woordenschat als je het woord 'however' nog niet kent.

    • @JordiHermsen96
      @JordiHermsen96 9 місяців тому

      @@BiffChunksteak het is een handig hulpmiddel net zoals powerpoint gebruikt wordt voor presentaties

  • @SjarMenace
    @SjarMenace 9 місяців тому

    no way dat al die koters een macbook hebben

  • @tomvandenbossche4733
    @tomvandenbossche4733 9 місяців тому +3

    Keerpunt van deze technologie. De jeugd wordt steeds dommer en dommer. Binnenkort is een duif intelligenter dan een 16-jarige adolescent...

  • @o-renishii5268
    @o-renishii5268 9 місяців тому

    gaat daar mee naar den oorlog...

  • @JordiHermsen96
    @JordiHermsen96 9 місяців тому +3

    Mensen zijn bang dat chatgpt hun baan overneemt daarom komen deze videos nu naar voren

    • @dredoctor8271
      @dredoctor8271 9 місяців тому

      HUH?! Dit verband begrijp ik niet. Het is dan toch misschien beter dat het een aantal mensen maar overneemt.

  • @PerspicaciousMindset
    @PerspicaciousMindset 9 місяців тому

    Maar wat is dan nog het nut van school? Nu zie je dat al die shit nutteloos is

  • @hubertvancalenbergh9022
    @hubertvancalenbergh9022 9 місяців тому +3

    De volgende stap is: AI neemt de boel compleet over, zodat (leren) denken volledig overbodig wordt. En daarna?

    • @samve_000
      @samve_000 9 місяців тому +5

      Ik geloof dat mensen uit pure instinct graag veel kennis willen bezitten. We hoeven niet te dreigen met punten.

    • @hubertvancalenbergh9022
      @hubertvancalenbergh9022 9 місяців тому

      @@samve_000 In het 'klassiek' onderwijs kwam het er vooral op aan om dingen grondig van buiten te leren. Maar is goed kunnen memoriseren een bewijs van intelligentie?

    • @samve_000
      @samve_000 9 місяців тому +3

      @@hubertvancalenbergh9022 Ik denk da intelligentie wel heel erg complex en bijna onmeetbaar is. Er zijn veel verschillende vlakken waarop je intelligent kan zijn.
      Iedereen is anders en iedereen kan dus bijdrage leveren aan de samenleving op een andere manier.
      Ik denk dat zelfkennis (weten wie je bent, waar je goed of slecht in bent) de beste startpunt is om je intelligentie te verbeteren.

    • @hubertvancalenbergh9022
      @hubertvancalenbergh9022 9 місяців тому

      @@samve_000 Mijn idee ivm AI (en computers in het algemeen) is dat, wanneer je verplicht wordt om de werkwijze en logica van een machine te volgen, je er eigenlijk al de slaaf van bent.

    • @xybersurfer
      @xybersurfer 9 місяців тому

      @@hubertvancalenbergh9022
      - om veel kennis te bezitten hoef je het niet perse te memoriseren.
      - ik weet of de "werkwijze en logica van een machine" veel zegt, want het klinkt alsof dit ook geldt bij het gebruik van een rekenmachine. en het klink als de omgekeerde wereld om te zeggen dat je dan een slaaf bent van je rekenmachine.
      - Generative AI zoals ChatGPT heeft wel zijn beperkingen omdat het veel fouten maakt. en veel meer gegevens nodig heeft om te leren dan mensen.
      - nog een probleem met Generative AI zoals ChatGPT is dat het een zwarte doos, ook voor de makers en onderzoekers. dus ik zie deze vorm van AI niet zo snel de boel overnemen

  •  9 місяців тому

    😂 dit gaat sneller met Smodin

  • @melissarainchild
    @melissarainchild 9 місяців тому +5

    AI neemt veel moois van veel aspecten weg....AI maakt alles kapot...

    • @spyrofire8633
      @spyrofire8633 9 місяців тому

      300 miljoen verloren binnen Paar jaar door AI

  • @ArchangelTyrael
    @ArchangelTyrael 9 місяців тому +2

    Zulke knappe jongens heb ik niet in mijn klas hoor.

  • @13tuyuti
    @13tuyuti 9 місяців тому

    Eerlijk is eerlijk, de chatgtp essays zijn geprompt door een professional. Ik denk dat het een stuk makkelijker is om een stuk geschreven door een 16 jarige te onderscheiden van een stuk geschreven door chatgtp dat geprompt is door een 16 jarige.

  • @coololivier2
    @coololivier2 9 місяців тому +1

    conclusie: technologie maakt de nieuwere generaties kapot..

    • @florisr9
      @florisr9 9 місяців тому +1

      Jouw conclusie, niet mijn conclusie.