Artefacte temporal de comunicació no verbal
Вставка
- Опубліковано 3 січ 2025
- 'Artefacte temporal de comunicació no verbal' registra un procés de treball i un acte de comunicació entre dos espais de creació i grups participants al laboratori LAIKA 2022.
LAIKA LAB és un procés de treball artístic, un procés de comunicació obert que esdevé en obres de creació particulars i una exhibició col·lectiva a la Sala d'Art Josep Bages del Centre d'Art Torre Muntadas.
La intervenció de Roc Domingo i Marta R. Chust, amb la complicitat de CEE Can Rigol i el Centre d’Art Torre Muntadas, posa de relleu que tot acte de creació ho és també de comunicació. El vídeo il·lustra a mode de relatoria les accions del procés fins al darrer moviment en què senyals de fum evidenciaven que alguna cosa havia passat.
Enguany han confluït en l’espai expositiu el grup d’artistes que van presentar el seu projecte a la Convocatòria de projectes artístics Unzip 2022 en la modalitat Exposició i l’alumnat del CEE Can Rigol que ha estat treballant durant el curs escolar qüestions al voltant de l’art contemporani en el marc del programa Interseccions.
En aquesta confluència s’han concebut totes les persones implicades part del procés de creació. D’aquesta manera, el programa LAIKA permet percebre l’escola i el centre d’art com a “obra”, en el sentit de producció artística i de procés però també d’espai en construcció.
Com a “obra”, centre d’art i escola tenen els seus paràmetres, ritmes, llenguatges, codis i dinàmiques que poden esdevenir modes de ser, d’habitar i de relacionar-se. Així entès, un centre d’art que acull durant dos mesos un laboratori de creació i una exposició, i una escola que alhora és un centre de pràctica i pensament artístics, esdevenen espais propositius i d’investigació que es retroalimenten.
Les creadores d’aquesta edició han estat Susana Alonso (Auri Alós) amb el projecte “Art.trash”; Erico Pesin amb "Bestiario del Delta", Camèlia Rodríguez amb “Ortigues”, Joel Juste amb “Falsa libertad-Metamorfosis” i el col·lectiu Fernanda TimVal de l’Escola d’Educació Especial Can Rigol amb “Això també és nostre”.
Han estat acompanyant els processos Ángela Palacios, Cristina Sanz-Gadea, Jesús Arpal (cooperativa La Caníbal), Marta Bassart, Celeste Corral i Jaume Aldabó (Interseccions - CEE Can Rigol), Marta Rossell, Roc Domingo, Marina Riera i l'equip Unzip (Esther Merchán, Mercè Ubalde i Loreto San Martín). Així com totes aquelles persones i col·laboradores convidades i espontànies que han visitat l'espai taller i han participat de les diferents dinàmiques aportant punts de vista i suports.