Descopera diferenta: Botezul cu Duhul Sfant vs. Umplerea cu Duhul Sfant

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 18 тра 2024
  • Acest mesaj a fost preluat din cartea Bucurie Negraita, de Martyn Lloyd-Jones și înregistrat cu permisiunea Editurii, Perla Suferinței.
    Daca credeti ca continutul acestui canal ar trebui sa ajunga si la alti oameni, va rugam sa va abonati si sa adaugati un "LIKE", videoclipurilor, deoarece este singura modalitate prin care UA-cam va promova continutul, datorita algortmului dupa care lucreaza. Fiti binecuvantati!
    • Descopera diferenta: B...

КОМЕНТАРІ • 24

  • @FlorinelToader
    @FlorinelToader 11 днів тому +1

    Amin

  • @cataciumbi709
    @cataciumbi709 23 дні тому +4

    Doamne umplene cu Duhul tău cel Sfânt !

  • @SimionNegrutiu
    @SimionNegrutiu 23 дні тому +3

    Nicaieri in Scriptură nu se cere credinciosilor in Hristos sa facă ceva pt. a fi botezati cu Duhul sfânt dar li se cere sa fie plini de Duhul sfânt! Este posibil ca un om sa fie botezat cu Duhul sfânt dar sa nu fie umplut cu Duhul sfânt! Dar nu este posibil ca sa fii umplut cu Duhul sfânt fara a fi botezat cu Duhul sfânt! Deci vorbitorul greseste spunind ca poti fi umplut fara a fi botezat cu Duhul sfânt! Din pacate modul în care explica umplerea cu Duhul sfânt conduce la ideea de abundenta, cantitate a Duhului sfint! De fapt unplerea cu Duhul sfânt priveste controlul acestuia in credincios, comparat cu vinul!

    • @CrestinStyle
      @CrestinStyle  23 дні тому +1

      Autorul spune ca poti fi umplut fara a fi botezat.
      Insa atunci cand esti botezat esti și umplut cu Duhul.
      Exemple: Fapte 2 și 4!
      In Fapte 2 ei au fost botezați conform făgăduinței Tatălui, însă este folosit termenul “umpluți” nu “botezați”. Rezultă că ei au fost atât “botezați” cat și “umpluți”.
      În Fapte 4 ei au fost doar umpluțI, fiindcă au fost deja botezați și umpluți în Fapte 2.
      Confuzia dstră este cu privire la botez; atunci când credinciosul este botezat este și umplut. Ceea ce urmează după botez este doar Umplere cu Duhul!
      Însă porunca de a fi plini de Duh, din Efeseni 5:18, nu face referire la lucrarea excepțională a Duhului descrisă atât in Fapte 2 și 4. Ci este, dacă vreți, o rutină zilnică și obișnuită a celui credincios. Ceea ce încearcă M. L. Jones să facă este să scoată în evidență nu obișnuitul ci neobișnuitul! El nu respinge și nu ignoră obișnuitul dar ne arată ca putem avea ceva mai mult decât avem. De asemenea porunca din Efeseni 5:18 este cu privire la relaționarea dintre credincioși, pe când Botezul cu Duhul Sfânt este pentru a fi martori, pentru a avea putere și îndrăzneală în lucrare și în a predica Evanghelia!
      Dar, urmează și alte capitole pentru a explica această învățătură! :)
      Încă odată: încercați să gândiți această doctrină fără a o trece prin prisma penticostală sau carismatică! ML Jones nu se asociază cu nici una din aceste mișcări și urmează să vorbească mult despre aceasta!
      Sa aveți mult har!

    • @SimionNegrutiu
      @SimionNegrutiu 22 дні тому

      @@CrestinStyle Din ceea ce ziceți Ef.5:18. este ,,obișnuitul,, iar Fapte 2,4 ,,excepționalul,,! Nu știu de unde din Scriptură găsiți aceste caracterizări! Dar aceasta interpretare este baza învățăturii,susținută de vorbitor, conform căreia poți fi umplut cu Duhul sfânt dar sa nu fii botezat cu Duhul sfânt! Astfel se ajunge la doctrina ulterioritatii! Totuși trebuie observat că nicăieri în Scriptură nu mi se spune că umplerea cu Duhul sfânt poate fi anterioară botezului cu Duhul sfânt! Chiar daca afirma că nu susține învățătură carismatica și penticostala se apropie mult de acestea!Presupun că dvs. cunoașteți scrierile acestui teolog de aceea întreb dacă susține învățătura conf. căreia botezul cu Duhul sfint trebuie cerut și primit după nașterea din nou?

    • @CrestinStyle
      @CrestinStyle  22 дні тому +1

      @@SimionNegrutiu va multumesc in primul rând pentru comentariile și criticile constructive! Apreciez mult acest lucru!
      Da, după părerea mea M.L Jones, credea și învață ca botezul cu Duhul Sfânt este o experiență după nașterea din nou! Însă din perspectiva lui, nu vine când vreau eu și nu ar trebui să stărui pentru ea în sensul învățăturii penticostale. Pentru Jones, Botezul cu Duhul Sfânt înseamnă Trezire Spirituală care se întâmplă când vrea, cu cine vrea și unde vrea Dumnezeu! Această experiență trebuie crezută și așteptată însă nu manipulată! Nu este nicidecum o confirmare a nașterii din nou ci o putere pentru a fi echipați pentru lucrările lui Dumnezeu!

    • @SimionNegrutiu
      @SimionNegrutiu 22 дні тому +2

      @@CrestinStyle Mulțumesc pt.rapunsul dvs! Doresc sa înțeleg nu sa combat! Menționez că mă ajutat mult citirea și recitirea comentariul pe Români a acestui învățat, o gîndire critica excelenta! În ce privește subiectul în discuție am ales varianta ,,un botez și mai multe umpleri,,! Întrucât botezul cu Duhul sfint îl face Hristos,ni se face la nașterea din nou,trebuie urmat de umpleri care depind de cei botezați cu Duhul sfânt! Trezirea la care se face referire depinde de cit de mult ne lăsăm umpluți cu Duhul sfânt! De aceea expresia,, înecați, cu ref.la umpluți este impropriu! Duhul sfânt nu te umple mai mult de cît îl lași! P.s daca botezul cu Duhul sfint nu vine la stăruință mea dar este ulterior nașterii din nou în ce condiții vine! ?Și de ce ar fi ulterior nașterii din nou?

    • @CrestinStyle
      @CrestinStyle  22 дні тому

      @@SimionNegrutiu Voi răspunde la ultima întrebare a dvs. După cum a menționat și autorul în nenumărate ori în carte: ucenicii erau născuți din nou, aveau Duhul Sfânt în ei, totuși Isus le spune să aștepte făgăduința Tatălui. Cu ce scop? Pentru a fi martori! Acesta este scopul botezului cu Duhul Sfânt! Nu înseamnă ca nu suntem până atunci martori, nu înseamnă ca lucrarea lui Dumnezeu nu se face. Însă in perioade ca acelea; de restriște de prigoana, de secetă spirituală, nevoia de Botezul cu Duhul Sfânt, de acea putere venită odată cu botezul și îndrăzneala de care este însoțit, este crucială!

  • @CrestinStyle
    @CrestinStyle  22 дні тому +5

    O scurta lista cu oameni ai lui Dumnezeu care au experimenta intr-un mod binecuvantat Botezul cu Duhul Sfant:
    John Wesley (1703-1791) - Fondatorul Metodismului:
    John Wesley, fondatorul metodismului, a avut o experiență adesea descrisă ca o experiență de „încălzire a inimii” la Aldersgate în 1738. Deși nu a folosit exact limbajul de a fi botezat cu Duhul Sfânt, experiența lui Wesley este frecvent citată ca o transformare spirituală profundă, marcată de o conștientizare intensă a prezenței lui Dumnezeu și de asigurarea mântuirii.
    Jonathan Edwards (1703-1758) - Teolog Puritan:
    Jonathan Edwards, o figură cheie în Prima Mare Trezire, a descris multe cazuri ale indivizilor din congregația sa care au experimentat o reînnoire spirituală profundă și un simț profund al prezenței lui Dumnezeu, pe care le-a atribuit lucrării Duhului Sfânt.
    D.L. Moody (1837-1899) - Evanghelist:
    Dwight L. Moody, un evanghelist proeminent din secolul al XIX-lea, a experimentat ceea ce a descris ca o întâlnire puternică cu Duhul Sfânt în 1871. S-a simțit copleșit de dragostea și prezența lui Dumnezeu, ceea ce i-a întărit semnificativ lucrarea.
    Charles Finney (1792-1875) - Revivalist:
    Charles Finney, un revivalist influent, a avut o experiență pe care a numit-o „botezul cu Duhul Sfânt” în 1821. Această experiență i-a adus un simț profund al dragostei și puterii lui Dumnezeu, afectând profund lucrarea și predicarea sa ulterioară.
    A.W. Tozer (1897-1963) - Pastor al Alianței Creștine și Misionare:
    A.W. Tozer, un pastor și autor respectat, a vorbit adesea despre importanța de a fi umplut cu Duhul Sfânt. Deși Tozer nu a făcut parte din mișcarea penticostală, scrierile sale reflectă o profundă accentuare a lucrării transformative a Duhului Sfânt în viața credinciosului.
    Andrew Murray (1828-1917) - Pastor Reformat Olandez:
    Andrew Murray, un scriitor și pastor sud-african, a experimentat o reînnoire spirituală profundă pe care a atribuit-o Duhului Sfânt. A scris pe larg despre necesitatea ca credincioșii să fie umpluți cu Duhul și să trăiască o viață împuternicită de Duhul.
    Watchman Nee (1903-1972) - Lider Creștin Chinez:
    Watchman Nee, un lider creștin chinez proeminent, a experimentat o trezire spirituală profundă și a scris extensiv despre lucrarea Duhului Sfânt în viața credinciosului. Învățăturile sale accentuează importanța împuternicirii Duhului Sfânt pentru viața creștină.
    John Bunyan (1628-1688) - Predicator și Autor Puritan:
    John Bunyan, cunoscut cel mai bine pentru lucrarea sa „Călătoria Pelerinului”, a experimentat întâlniri spirituale profunde pe care le-a atribuit Duhului Sfânt. El a scris adesea despre lucrările profunde ale Duhului în viața sa, ceea ce i-a influențat semnificativ predicarea și scrisul.
    William Law (1686-1761) - Preot și Teolog Anglican:
    William Law, un scriitor anglican influent, a avut experiențe mistice profunde ale prezenței lui Dumnezeu, pe care le-a atribuit lucrării Duhului Sfânt. Scrierile sale, în special „Un apel serios la o viață devotată și sfântă”, reflectă accentul său pe trăirea unei vieți pe deplin dedicate Duhului.
    C.S. Lewis (1898-1963) - Autor și Apologet Anglican:
    Deși C.S. Lewis nu a folosit adesea un limbaj carismatic, a scris extensiv despre lucrarea Duhului Sfânt în viața creștină. Experiența sa profundă de convertire și scrierile ulterioare indică o conștientizare profundă și o dependență de îndrumarea și împuternicirea Duhului.
    Martyn Lloyd-Jones (1899-1981) - Pastor Reformat Galez:
    Martyn Lloyd-Jones, un predicator reformat proeminent, a vorbit și a scris despre importanța botezului cu Duhul Sfânt. El credea într-o experiență distinctă de a fi umplut cu Duhul, pe care o considera esențială pentru o viață creștină și un minister eficient.
    Oswald Chambers (1874-1917) - Profesor Baptist Scoțian și al Mișcării Sfințeniei:
    Oswald Chambers, cunoscut cel mai bine pentru „Totul pentru Gloria Lui”, a subliniat necesitatea lucrării Duhului Sfânt în sfințire și creșterea spirituală. Scrierile sale reflectă propriile sale experiențe profunde ale prezenței Duhului.