Şirketlere üretken yapay zeka altyapısı sunan yerli girişim: WIRO

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 2 чер 2024
  • Kendi altyapısı üzerinden şirketlere üretken yapay zekalarını yapmalarına olanak tanıyan yerli girişim WIRO, 2022'den beri süren Ar-Ge faaliyetleriyle Nisan 2023'te İstanbul'da kuruldu.
    Wiro.ai, makine öğrenme işlevlerini bulut ortamında erişilebilir kılarken, kullanıcılarına hazır yapay zekâ modellerini web hizmetleri aracılığıyla kullanılabilir hale getiriyor. Ayrıca, yapay zekânın öğrenme süreçlerine web hizmetleriyle erişilebilirlik sağlıyor. Farklı yapay zekâ işlevlerini tek bir kullanıcı dostu yazılım platformunda bir araya getirerek, makine öğrenimine erişimi kolaylaştırıyor. Bu sayede, herkes Wiro.ai'nin web hizmetleri ve yazılım kütüphaneleri aracılığıyla makine öğrenimiyle tanışabiliyor.
    Girişimin kurucusu Emin Budak, bize şirketin kuruluşundan bu yana tüm sürecini anlattı.
    Web: egirisim.com/
    Twitter: / egirisim
    Instagram: / egirisim
  • Наука та технологія

КОМЕНТАРІ • 7

  • @user-yw2qe7hh2y
    @user-yw2qe7hh2y Місяць тому +1

    Üretken yapay zeka nasıl en yanlış şekilde açıklanır -> Şirketlere üretken yapay zeka altyapısı sunan yerli girişim: WIRO

  • @defaultbot_xtype9785
    @defaultbot_xtype9785 Місяць тому +3

    İyi de görsel içerik oluşturma, karakter oluşturma, video, ses, müzik vs oluşturma için zaten birsürü ücretli ücretsiz halihazırda platformlar var. Bunların bi çoğuda enterprise hizmette veriyo özel sunucularda. Wiro'yu bunlardan farklı kılan ne var anlamadım. Henüz çözüm üretilmemiş neye çözüm üretmişler tam olarak?

    • @science8156
      @science8156 Місяць тому

      Bu işi iyi yapan firmalar son kullanıcılara yani bireysel kullanıcılara odaklanarak geliştiriyor ürünlerini developer olarak kullanımı yetersiz kalıyor ve pahalılar. Burada söylendiği gibiyse sadece api kullanarak daha rahat hareket edebiliyoruz, mevcut şirketlerden aldığımız api yerine kendi dil modelimizi oluşturmamız daha makul geliyor, wiro gerçekten öyle ise bunu optimize etmiş diyebiliriz biz bireysel veya kurumsal geliştiriciler için. Arayüzleri de son kullanıcıya hitap etmiyor onu bilerek mi yaptılar bilmiyorum :) developer olmayan birinin aşina olmayacağı kullanımı var klasik B2B ürünü aslında.

    • @sekerlersekeri
      @sekerlersekeri Місяць тому +1

      Zorrt

  • @kaanozdemir9627
    @kaanozdemir9627 Місяць тому +1

    Kendi modelinizi eğittiniz mi? Ya da developer lara özel olarak tek bir platformda birleştiriyoruz diyorsunuz bu modelleri developer lar için fine-tune ettiniz mi? Herkesin kullanabileceği açık kaynak kodlu modelleri apiler ile bir ön yüz olarak hazrıladığınız programda sunmak developer ın işini nasıl kolaylaştıracak? Stable Diffusion arayüzü gibi bir çok geliştiricinin hem model paylaştığı hem model kullandığı tamamen ücretsiz de kullanılabilcek ortamlardan ne farkınız var? Bİraz kabalaşmak istiyorum güzel laf salatası hazırlamışsınız. Popüler olan kelimeleri peş peşe söyle arada daha kısık tonla api de, ver servise

    • @defaultbot_xtype9785
      @defaultbot_xtype9785 Місяць тому

      1000 adet sunucuyla 5 milyon dolara veri merkezi kurmuşlar araştırdığım kadarıyla. Fakat AI modellemek için gereken ekran kartlarının tanesi şuanda 30-40k dolar bandında globalde, yani nerden baksan böyle bi tesis herşey dahil 40-50 milyon dolara patlar şuan. Nasıl 5 milyon dolara kurulmuş anlamış değilim, 2022-2023’de kurulmuş olsa bile x10 artmadı fiyatlar 1-2 senede dolar bazında. Sonuçta AI işi tamamen paraya bakar. Versinler bana şuan 100 milyon dolar, neler kurarım neler modellerim akılları durur.
      Bu kurulan tesisler konusuda biraz muamma gibi, daha fazla bilgiye ihtiyaç var.

    • @kaanozdemir9627
      @kaanozdemir9627 29 днів тому

      ​@@defaultbot_xtype9785 Yaptıkları şeyin yapay zeka ile alakası yok. Normal yazılım sunucuları kurmuşlar. Şu an bir app yapsak bu haliyle bir sunucuda çalışacak. Adamın söylediği miktarlar ancak klasik bir yazılım işini kurtarıyor. Eğitilmiş modellerden çıktı almak için öyle model eğitmek için gerekli olan sistemlere ihtiyaç yok. Bende 2016 dan kalma 4 GB ramli ekran kartsız leptop var yolo ve gpt-2 gibi modellerden çıktı alabiliyorum. Evet eğitemem ama çıktı alırım. Bunlarda sisteminde API ile hazır modelleri bir araya getirip çıktı almanı sağlıyor. Klasik front-end, back-end, devops işi yapıyorlar