Bundan 50 yıl öncesine kadar sportif serbest ve sırtüstü yüzme, vücut sağa sola hareket ettirilmeden yapılırdı. Bilimsel araştırmalar sonrasında, vucut yuvarlanması ile suda direncin azaldığı ve daha hızlı yüzüldüğü tespit edildi. 90ların sonuna kadar açısı artırılan bu rotasyonun, fazla yapıldığı farkedildi. Günümüzde 60°den fazla yapılmamaktadır.
@@Aklınişleyişi yüzme elbette cep/akıllı telefon teknoloji hızında gelişmiyor. Fakat yine de, son 100 yılda köklü değişiklikler oldu. ileride de birisi serbest stili çok daha farklı yorumlayıp başarılı olabilir, çığır açabilir.
Birşey değil. Konular ayrı gibi gözükebilir. Ama bu video sana lazımsa, bununla ilgili diğer Temel konularda da sorunun vardır. Elit yüzücüler hariç insanların büyük bölümü aynı anda Birkaç şeyi yapamaz, eksik veya hatalı yapar.
@@YuzmeKosuFitness Evet,kol ve ayakta pek fazla sorun yaşamıyorum ama nefeste sıkıntı yaşadığım için tüm koordinasyonum bozuluyo,tıkanıyorum.Uzun mesafe yuzemiyorum
@@mustafiyuvvv UA-cam'ta, işi bilen yabancıların da çoğu buna dahildir,, Türkiye'de işi bilmeyen ve video hazırlayanların sana video hazırlayarak yüzme öğretme gibi bir niyeti olmaz. videolarımda, eğitim konularımın içinde, önemsiz ve yapılması basit bölümleri, önemli gibi gösterip, onları eğitim videosu diye yutturuyorlar. Hazırladıklarımı 100videoya bölüp, hala daha olayın özünü belirtmiyorlar. Videolarımda şnorkel-pull buoy-ayak paleti kullanım mantık ve şeklini kavrarsan, kolaydan zora egzersiz eğitimini de çözersin.
@@mustafiyuvvv @Michelangelo hemen hemen. Ama videolarımı cahil ama kurnaz UA-camr mantığıyla hazırlamadım. Sanırım nefes videosu içinde birisi öğrenim yolunu sormuştu ve cevaplamıstım. Yani bir videodakileri çalışıp, bir süre sonra başka bir video....değil. çeşitli seviyelere göre farklı konu egzersizlerini aynı seansta çalışman gerek. Mesela ilk dersler temel nefes hakimiyeti, bacak vuruşu, sculling le başlamak ve sonraki derslerde diğer konuların basit egzersizleri eklenerek.
Sağol. Bunlar doğruluğu çok daha önceden kanıtlanmış konular. Türkiye'de de ciddi eğitim verenler bunları kullanarak yüzücü yetiştiriyor. Ama düzenli çalışılması gerek. Çoğu kişi vakit ayırmadan yüzmeyi öğrenmek istediği için, sonradan eğitim verilenlere "at kolu Çek kolu, bak yüzüyorsun", "hadi balıklama atlamayı da öğretelim, artık herşeyi hallettin" tarzı oldukça yaygın.
20sn kadar....😃. Yarışçı Antrenmanı yapmıyorum. Violarımda gösterdiğim konuların hepsini hakkıyla yapmak, bunları anlaşılır bir şekilde videoya çektiğim için, oldukça temel seviyede ve 1saatten fazla olmayacak şekilde, 2-3 güne bir antrenman yapabiliyorum.( Video cekmezsem, sıkı Antrenman yapardım, ama yaş kategorisinde süper yuzsem ne, yüzmesem ne...) Dediğin sorunun cevabını verebilmek için, bir kronometreci, bir uzun/kısa kulvar yarış havuzu (çünkü şuan çekim yaptığım havuzlar eğitim için çok Uygun, ama yarış ve süre almak için hiç uygun değil) ve müsabık yüzücü hayat tarzı gerekiyor. Açıkçası hayatim boyunca yaşadığım yerlerin çoğunda en yakın havuz 30km den daha uzaktı. O yüzden varsa, hep denizde yüzdüm. Şimdilerde bile havuza dersten önce, erken gittiğimde yüzme değil, çekim yapıyorum. Yüzmeyi kışın bile daha ziyade Denizde yapıyorum. Ve, hayatımda hiç 50m derecesi almadım. Bir ara, birkaç ay boyunca devamlı Antrenman yaparak 100m yi 67 saniyeye kadar düşürdüm,o kadar. Girdiğim yarışlar da, havuz değil, deniz yarışlarıydı.
Hayır. Bu soruyu ve aklına gelmeyen yüzlercesini ilgili videolarımda, izleyenin gözünün içine sokacak kadar net söylüyorum ve gösteriyorum. Kol toparlaması/kulaç ve kol çekiş videolarımı dikkatle, defalarca seyret.
Geçen de fingertip drag sormuştun, benim o kadar vakit ayırıp çekip, düzenleyip sunduğum bu şeyleri lütfen züppe işi fitness/spor videolarını seyrettiğin gibi değil, saati 250₺ye alınabilecek kalitedeki özel dersleri bulmuş olduğunu farket ve dikkatle izle.
@@g.1524 bence sen doğru video konularını düzgün seyretmiyorsun. Nasıl olur da göstermedim, söylemedim, imkansız, dediğim bu konuyu, videoyu açıp doğrudan yerini buldum.
@@mehmethilmi3869 novatek 96660 işlemci+omnivision imaj sensörü. Sualtı bazı Daha ünlü pahalı markaları denedim ama memnun kalmadım. Hepsi ayrı bir yerden sorunlu oluyordu. Ben de sadece su altında bunu kullanıyorum. Arada bazı sahnelerde başka markalar da eklediğim oluyor. Biraz önce baktım, artık satmıyorlarmış.
450... öncelikli bir alet değil. Ama faydalı. Vücut rotasyonu egzersizlerini çalış. Gerekli gelişimi göstermezse ve aleti hala istersen bana gel, kargo dahil 250tl ye yollarım. Uzun süredir onu kullanmamı gerektiren bir öğrencim yok.
@@YuzmeKosuFitness pazarlık sünnettir hocam şu an beni gözlemleyecek kimse olmadığı için buna ihtiyacım var sanırım siz bana kargo dahil 200 TL yollayın ibana direk havale atayım madlinda_4@hotmail.com mail atın tel vs ulaşayım sizin için de uygunsa
@@alppoyraz6282 peygamber efendimizin uymadığım nadir sünnetleriden biri pazarlık.... Bu arada acele etme. Önce rotasyon stillerini bir çalış bakalım. Kol toparlama dillerinden zipper hariç diğer hepsi rotasyona da faydalıdır. Ben bu aleti, yüzme drillerini çalışmaya Burun kıvıran ve iyi yüzdüğünü sananlara takıp tekniklerinin ne kadar kötü olduğunu göstermek için taktım. İllaki bununla tam stilde kullanıp rotasyon miktarını ayarlamak için de kolay kullandım.ama öncelik drilleri çalışmak
@@leventbatr5565 😃 tamam. Birçok hoca tarafından, değişik olsa da,30 -60° arası normal olarak kabul edilir. Ama kendim, 50°nin üstünde, (aşırı) süzülmeye ve yavaşlamaya sebep olacağını düşünüyorum. Herhangi bir araştırma sonucuna rastlamadım. Bu tür araştırmaları Türkiye'de değil, ama üst düzey olmak isteyen ülkeler ve onların kulüpleri yapar, sonuçları sır olarak saklarlar. 45-50° bence uygun olan. Ama belirttiğim egzersizleri yaparken, esnekliği artırmak, kalça ve omuzları bu harekete alıştırmak için 60°nin üstünde yapmakta sorun yok, hatta yap.
@@YuzmeKosuFitness hocam çok teşekkür ederim nezaketinizden ötürü..verdiğiniz bilgiler aydınlatıcı,üslûbunuz çok net..gerçekten bana çok faydanız oldu takipte kalmaya ve gelişmeye devam . Iyi akşamlar sayın hocam sevgiyle..
@@leventbatr5565 sağol. Ama özellikle videoların içindeki sunumlarda, genellikle pek de nazik ve yumuşak değilim, bunu söylemeliyim. Yayın yaptığım alanlarda, ufak hatadan ziyade kandırmaya giden şeyler yaptığını gördüğüm kişileri ağır şekilde eleştiriyorum. Spor, ülkemiz insanının aslında çok yabancı olduğu bir alan ve bunu farkedenler, kandırabildiği kadar kandırıyor.
Sana haksızlık mı yapıyorum. Serkan Hoca böyle şeyler göstermiyor, Samet hoca da göstermiyor. Bizim havuzdaki hocalara gösterdim, ilk defa böyle şeyleri gördüklerini söylediler. Kafandan birşeyler uydurup, insanlara yüzme diye sunuyorsun. Bir de senin bu söylediklerini denedim, olmuyor. O kadar iyi yüzüyorum, ama bunları yapamıyorum. Oysa Serkan ve Samet hoca nin gösterdiği herşeyi, hemen yapıyorum. Yok 45 derece, 55 derece... böyle gereksiz şeylere takılma, yüz işte.
sporda/sanatta/zanaatta Yeni gördüğün birşeyi kısa sürede yapabiliyorsan, sen üst düzeyde, üstad seviyesindesin demektir. Eğer öyleysen, devlet seni derhal koruma altına almalı. Ya da, bu gördüğün ve hemen yaptığın şeyin, herhangi bir zorluğu, gelişime pek bir katkısı yoktur. Yapamadığın şey niye kötü, uyduruk oluyor, asıl ben anlamadım. Senin süs havuzundaki hoca diye tanıdıkların, belediye başkanının çevresindeki bir kişi olduğu için işe alınan ama yüzmeden anlamayan sözde antrenörlerden olabilir. Videolarımda gösterdiğim egzersizlerin orijinal terimlerini veriyorum. Türkiye'de değil, Google'da yabancı kaynaklardan " swimming .... drill" şeklinde girip tarat. O zaman gelir önüne birşeyler. geçişli front quadrant egzersizini bulamazsın. Çünkü, evet onu kendim uydurdum, yani icat ettim. Ama front quadrant olarak, sailor olarak bulursun.
Bundan 50 yıl öncesine kadar sportif serbest ve sırtüstü yüzme, vücut sağa sola hareket ettirilmeden yapılırdı. Bilimsel araştırmalar sonrasında, vucut yuvarlanması ile suda direncin azaldığı ve daha hızlı yüzüldüğü tespit edildi. 90ların sonuna kadar açısı artırılan bu rotasyonun, fazla yapıldığı farkedildi. Günümüzde 60°den fazla yapılmamaktadır.
Aksi ispat edilene kadar bu şekilde devam...
@@Aklınişleyişi yüzme elbette cep/akıllı telefon teknoloji hızında gelişmiyor. Fakat yine de, son 100 yılda köklü değişiklikler oldu.
ileride de birisi serbest stili çok daha farklı yorumlayıp başarılı olabilir, çığır açabilir.
@@Qngrs güzel birşeye benzemesinden öte, gerçek yüzmek bu.
Yüzeysel değil gerçek bilgi ve detay anlatım. Teşekkürler...
Hocam verdiğiniz eşsiz Bilgiler için teşekkür ederim. Her bir drillde yüzme daha da çok toparlanıyor. Emeğinize sağlık👍🏻
Ne demek, İnşallah, 4 stili de düzgün şekilde öğrenirsin.
Mükemmel ve eğitici bir video daha emeğinize sağlık hocam , TEŞEKKÜRLER
İşte aradığım video, teşekkürler 👍👍
Birşey değil. Konular ayrı gibi gözükebilir. Ama bu video sana lazımsa, bununla ilgili diğer Temel konularda da sorunun vardır. Elit yüzücüler hariç insanların büyük bölümü aynı anda Birkaç şeyi yapamaz, eksik veya hatalı yapar.
@@YuzmeKosuFitness Evet,kol ve ayakta pek fazla sorun yaşamıyorum ama nefeste sıkıntı yaşadığım için tüm koordinasyonum bozuluyo,tıkanıyorum.Uzun mesafe yuzemiyorum
@@mustafiyuvvv UA-cam'ta, işi bilen yabancıların da çoğu buna dahildir,, Türkiye'de işi bilmeyen ve video hazırlayanların sana video hazırlayarak yüzme öğretme gibi bir niyeti olmaz.
videolarımda, eğitim konularımın içinde, önemsiz ve yapılması basit bölümleri, önemli gibi gösterip, onları eğitim videosu diye yutturuyorlar. Hazırladıklarımı 100videoya bölüp, hala daha olayın özünü belirtmiyorlar.
Videolarımda şnorkel-pull buoy-ayak paleti kullanım mantık ve şeklini kavrarsan, kolaydan zora egzersiz eğitimini de çözersin.
@@YuzmeKosuFitness Haklısınız.Peki oynatma listeniz öğrenme sırasına göre mi?
@@mustafiyuvvv @Michelangelo hemen hemen. Ama videolarımı cahil ama kurnaz UA-camr mantığıyla hazırlamadım.
Sanırım nefes videosu içinde birisi öğrenim yolunu sormuştu ve cevaplamıstım.
Yani bir videodakileri çalışıp, bir süre sonra başka bir video....değil. çeşitli seviyelere göre farklı konu egzersizlerini aynı seansta çalışman gerek.
Mesela ilk dersler temel nefes hakimiyeti, bacak vuruşu, sculling le başlamak ve sonraki derslerde diğer konuların basit egzersizleri eklenerek.
Kraaallll👊
Elinize sağlık çok sağolun
Mükemmel. İzleyip uyguluyorum. Gerçekten çok işe yarıyor. Doğruluğu kanıtlanmış oluyor. Teşekkürler hocam
Sağol. Bunlar doğruluğu çok daha önceden kanıtlanmış konular. Türkiye'de de ciddi eğitim verenler bunları kullanarak yüzücü yetiştiriyor. Ama düzenli çalışılması gerek.
Çoğu kişi vakit ayırmadan yüzmeyi öğrenmek istediği için, sonradan eğitim verilenlere "at kolu Çek kolu, bak yüzüyorsun", "hadi balıklama atlamayı da öğretelim, artık herşeyi hallettin" tarzı oldukça yaygın.
hocam 50 metre rekorunuz nedir birde kurbalama nın ayrıntıları adlı video gelirse güzel olur emeğinize sağlık
20sn kadar....😃. Yarışçı Antrenmanı yapmıyorum. Violarımda gösterdiğim konuların hepsini hakkıyla yapmak, bunları anlaşılır bir şekilde videoya çektiğim için, oldukça temel seviyede ve 1saatten fazla olmayacak şekilde, 2-3 güne bir antrenman yapabiliyorum.( Video cekmezsem, sıkı Antrenman yapardım, ama yaş kategorisinde süper yuzsem ne, yüzmesem ne...)
Dediğin sorunun cevabını verebilmek için, bir kronometreci, bir uzun/kısa kulvar yarış havuzu (çünkü şuan çekim yaptığım havuzlar eğitim için çok Uygun, ama yarış ve süre almak için hiç uygun değil) ve müsabık yüzücü hayat tarzı gerekiyor.
Açıkçası hayatim boyunca yaşadığım yerlerin çoğunda en yakın havuz 30km den daha uzaktı. O yüzden varsa, hep denizde yüzdüm. Şimdilerde bile havuza dersten önce, erken gittiğimde yüzme değil, çekim yapıyorum. Yüzmeyi kışın bile daha ziyade Denizde yapıyorum.
Ve, hayatımda hiç 50m derecesi almadım.
Bir ara, birkaç ay boyunca devamlı Antrenman yaparak 100m yi 67 saniyeye kadar düşürdüm,o kadar.
Girdiğim yarışlar da, havuz değil, deniz yarışlarıydı.
Kurbağalama ile ilgili eğitim videoları çektim. Ama montaj için sırası var.
Belki şubattan itibaren, belki, Mart, belki Ocak...
Hocam biraz geç oldu galiba ben yeni yeni seyrediyorum. Suya evvela baş parmak mı girmesi gerekiyor?
Hayır.
Bu soruyu ve aklına gelmeyen yüzlercesini ilgili videolarımda, izleyenin gözünün içine sokacak kadar net söylüyorum ve gösteriyorum.
Kol toparlaması/kulaç ve kol çekiş videolarımı dikkatle, defalarca seyret.
Geçen de fingertip drag sormuştun, benim o kadar vakit ayırıp çekip, düzenleyip sunduğum bu şeyleri lütfen züppe işi fitness/spor videolarını seyrettiğin gibi değil, saati 250₺ye alınabilecek kalitedeki özel dersleri bulmuş olduğunu farket ve dikkatle izle.
@@YuzmeKosuFitness Hocam her fırsatta seyrediyorum. Baş parmak hatası ile alakalı detay göremedim. Bunun ne olduğunu merak ettim.
@@g.1524 hangi videoda göremedin. Şimdi kol toparlaması/kulaç videosunu açıp seyreder misin?
@@g.1524 bence sen doğru video konularını düzgün seyretmiyorsun. Nasıl olur da göstermedim, söylemedim, imkansız, dediğim bu konuyu, videoyu açıp doğrudan yerini buldum.
Hocam sualtı için hangi kamerayı kullanıyorsunuz acaba
Embest em61
Fatih Ökten'le Atletik Spor hocam bu aksiyon kameralarda da çok çeşit varmış 🤯
@@mehmethilmi3869 novatek 96660 işlemci+omnivision imaj sensörü.
Sualtı bazı Daha ünlü pahalı markaları denedim ama memnun kalmadım. Hepsi ayrı bir yerden sorunlu oluyordu. Ben de sadece su altında bunu kullanıyorum. Arada bazı sahnelerde başka markalar da eklediğim oluyor.
Biraz önce baktım, artık satmıyorlarmış.
Fatih Ökten'le Atletik Spor evet hocam ben de baktım da yurtdışı sitelerde fotoğraf olarak gördüm
@@mehmethilmi3869 onun f60 modeli var,ama bu model işe yaramaz. Niyet ciddiyse model ismi veririm.
Fatih Bey, askeri lise mezunu musunuz?
Çok oldu 25 yıl.
@@YuzmeKosuFitness Benim de 26 sene oldu.
@@haldunyavas3677 yok, benim 27 yıl oldu 😃
Hocam yüzerken sırtım çok su üstüne kaldığını söylüyorlar yaptığım hata bu anlattığınız konuyla ilgili mıdır acaba
Sırtüstü yüzmeyi bırak.onun yerine Sırtüstü eğitim videomdaki temel egzersizleri çalış.
işte bunu yapamiyom, yapacam
Merhaba. Bunu yapamıyorsan, kol toparlamasını(kulaç atma) ve nefes almayı da yapamazsın. Yani biraz olur da, düzgün olmaz.
Komutanım selamlar nasılsınız
Aleyküm selam, sen nasılsın? Video nasıl olmuş?
@@YuzmeKosuFitness Çok teşekkür ederim iyiyim videolar harika
@@YuzmeKosuFitness profesyonelce anlatım çok iyi
Hocam hydro 450 TL civarı parasının ederi ürün müdür başka marka yok sanırım
450... öncelikli bir alet değil. Ama faydalı. Vücut rotasyonu egzersizlerini çalış. Gerekli gelişimi göstermezse ve aleti hala istersen bana gel, kargo dahil 250tl ye yollarım. Uzun süredir onu kullanmamı gerektiren bir öğrencim yok.
@@YuzmeKosuFitness pazarlık sünnettir hocam şu an beni gözlemleyecek kimse olmadığı için buna ihtiyacım var sanırım siz bana kargo dahil 200 TL yollayın ibana direk havale atayım madlinda_4@hotmail.com mail atın tel vs ulaşayım sizin için de uygunsa
@@alppoyraz6282 peygamber efendimizin uymadığım nadir sünnetleriden biri pazarlık....
Bu arada acele etme. Önce rotasyon stillerini bir çalış bakalım. Kol toparlama dillerinden zipper hariç diğer hepsi rotasyona da faydalıdır.
Ben bu aleti, yüzme drillerini çalışmaya Burun kıvıran ve iyi yüzdüğünü sananlara takıp tekniklerinin ne kadar kötü olduğunu göstermek için taktım. İllaki bununla tam stilde kullanıp rotasyon miktarını ayarlamak için de kolay kullandım.ama öncelik drilleri çalışmak
@@YuzmeKosuFitness eyvallah hocam fazla zamanım yok o yüzden dedim teşekkür ederim
Hocam serbest stilde vucut yana doğru kaç derece olmali nefes alırken
Bu videoyu seyrettiğine emin misin? Sanki başlığı okuyup sormuş gibisin.
@@YuzmeKosuFitness izledim ama çok rakam geçti son olarak soruyorum
@@leventbatr5565 😃 tamam.
Birçok hoca tarafından, değişik olsa da,30 -60° arası normal olarak kabul edilir. Ama kendim, 50°nin üstünde, (aşırı) süzülmeye ve yavaşlamaya sebep olacağını düşünüyorum. Herhangi bir araştırma sonucuna rastlamadım. Bu tür araştırmaları Türkiye'de değil, ama üst düzey olmak isteyen ülkeler ve onların kulüpleri yapar, sonuçları sır olarak saklarlar.
45-50° bence uygun olan. Ama belirttiğim egzersizleri yaparken, esnekliği artırmak, kalça ve omuzları bu harekete alıştırmak için 60°nin üstünde yapmakta sorun yok, hatta yap.
@@YuzmeKosuFitness hocam çok teşekkür ederim nezaketinizden ötürü..verdiğiniz bilgiler aydınlatıcı,üslûbunuz çok net..gerçekten bana çok faydanız oldu takipte kalmaya ve gelişmeye devam . Iyi akşamlar sayın hocam sevgiyle..
@@leventbatr5565 sağol. Ama özellikle videoların içindeki sunumlarda, genellikle pek de nazik ve yumuşak değilim, bunu söylemeliyim. Yayın yaptığım alanlarda, ufak hatadan ziyade kandırmaya giden şeyler yaptığını gördüğüm kişileri ağır şekilde eleştiriyorum. Spor, ülkemiz insanının aslında çok yabancı olduğu bir alan ve bunu farkedenler, kandırabildiği kadar kandırıyor.
Sana haksızlık mı yapıyorum. Serkan Hoca böyle şeyler göstermiyor, Samet hoca da göstermiyor. Bizim havuzdaki hocalara gösterdim, ilk defa böyle şeyleri gördüklerini söylediler. Kafandan birşeyler uydurup, insanlara yüzme diye sunuyorsun.
Bir de senin bu söylediklerini denedim, olmuyor. O kadar iyi yüzüyorum, ama bunları yapamıyorum.
Oysa Serkan ve Samet hoca nin gösterdiği herşeyi, hemen yapıyorum.
Yok 45 derece, 55 derece... böyle gereksiz şeylere takılma, yüz işte.
sporda/sanatta/zanaatta Yeni gördüğün birşeyi kısa sürede yapabiliyorsan, sen üst düzeyde, üstad seviyesindesin demektir. Eğer öyleysen, devlet seni derhal koruma altına almalı. Ya da, bu gördüğün ve hemen yaptığın şeyin, herhangi bir zorluğu, gelişime pek bir katkısı yoktur.
Yapamadığın şey niye kötü, uyduruk oluyor, asıl ben anlamadım. Senin süs havuzundaki hoca diye tanıdıkların, belediye başkanının çevresindeki bir kişi olduğu için işe alınan ama yüzmeden anlamayan sözde antrenörlerden olabilir.
Videolarımda gösterdiğim egzersizlerin orijinal terimlerini veriyorum. Türkiye'de değil, Google'da yabancı kaynaklardan " swimming .... drill" şeklinde girip tarat. O zaman gelir önüne birşeyler.
geçişli front quadrant egzersizini bulamazsın. Çünkü, evet onu kendim uydurdum, yani icat ettim. Ama front quadrant olarak, sailor olarak bulursun.
Tatava yapma, olmamış işte. İşe yaramaz bir video.