Çin’den Üretmeden E-Ticaret Yapmak Mümkün mü? Cevabı Bu Videoda!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 2 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 13

  • @oguzhandogan4346
    @oguzhandogan4346 13 годин тому

    Bir ay önce bir videona denk gelmiştim içerik o kadar kaliteli ve anlaşılırdı ki takibe alıp en eskiden en güncele kadar izledim UA-cam’da ve sosyal medyada Amazon konusunda tek takip edilmesi gereken kişi sensin başarılarının devamını dilerim.

  • @sibelylmaz4558
    @sibelylmaz4558 13 годин тому

    Muhteşem bi video çok teşekkürler aynen dediğiniz gibi çok güldüm bizim üreticiler müşteri beğenmiyor istediklerin anlatıyorsun uzaylı gibi hissediyorsun kendini yada senden ilk başta 100 bin adet ürün yaptırmanı falan bekliyolar

  • @arifkan9036
    @arifkan9036 День тому

    Hocam, seçtiğimiz üründeki ilk stok miktarını neye göre seçmeliyiz ? Giveaway vb. lansman süreçlerini göz önüne almaktan ziyade kaç aylık stok gönderilmeli çünkü fazla gönderildiğinde amazon depolama maliyetleri artıyor diye biliyorum. Bu konuda önerilerinizi dinlemek isterim.

  • @dexxony
    @dexxony День тому +1

    en merak ettiğim ve hakkında video bulunmayan tek konu çinden türkiyeye ürün getirtmek burada prosedür nedir ne kadar gümrük vergisi ödeyeceğiz hepsinin üzreni %20 yine mi ödeyeceğiz gümrük memurlarına da çok güven olmuyor bilginiz varsa bir video çok iyi olur. örneğin çinde 5 dolar ürünün toplam tr ye maliyetini nasıl hesaplarız

    • @MuhammetUSTA
      @MuhammetUSTA  20 годин тому

      O hesapları ürün özelinde yapmak gerekiyor her üründen mevzuat değişiyor ama bunun videosunu çekmeye çalışacağım

    • @dexxony
      @dexxony 19 годин тому

      @ çook teşekkürler maliyet hesaplayabilsem risk almaktan korkmayacağım fakat bazıları değmez daha pahalıya gelir ortalama 2 katı olur diyen bile var bide konteynır ile getirmenin avantajları ne olur ne kadar maliyet açısından bizi avantaja sokar hepsini öğrenmek isterim açıkcası çok teşekkürler

    • @Amazoman
      @Amazoman 19 годин тому +1

      Hepsinin üzerine %20 koymak doğru bir yaklaşım olmaz. Bazı ürünlerin vergi muafiyeti var ve bazı ürünler, türüne ve menşeine göre ekstra vergilere tabidir. Bu ürüne göre, ithal edilecek ülkeye göre ve hatta firmanızın statüsüne göre bile değişiklik gösterir. Getirmek istediğiniz ürünün G.T.I.P (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu) numarasını doğru bir şekilde tespit ederek gümrük rejimini kontrol etmeniz gerekmektedir. Farklı bölgelere farklı ek vergiler, farklı ürünlere farklı ek vergiler uygulanabilir. Tüm dünya gümrüklerinde genellikle iç piyasadaki haksız rekabeti (!) önlemek için uygulanan anti damping vergisi konusunda iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor.
      Örneğin anti damping uygulanacak ürünler listesinde olan bir ürün getireceğinizi farz edelim, bu noktada ürünün iç piyasa fiyatı ve sizin ithalat fiyatınız baz alınır ve vergi miktarı buna göre belirlenir, yani sabit bir vergi miktarı yoktur bu ürünlerde. Şöyle anlatayım, Papua Yeni Gine'de 200 liraya satılan bir ürünü Çin'den 20 liraya aldınız, masraflar vs. size maliyeti 35 lira oldu varsayalım. Siz bu ürünü 35'e aldım 150'ye Papua Yeni Gine'de satarım en ucuz ben veririm herkes beni tercih eder diye düşünebilirsiniz ama devlet buna izin vermez :)) Piyasayı korumak için Papua Yeni Gine'de 200 liraya satılan bu ürünü en az 150'ye mal etmenize izin verir, yani bir alt limit belirler. Daha sonra sizin 35 liralık maliyetinizin üzerine 115 lira vergi koyar ve size maliyeti 150 lira olmuş olur, limit içerisinde tutar sizi. Sonra siz 150'ye mal ettiğiniz ürünü iç piyasa da rekabetçi bir fiyata satmak için uğraşırsınız.
      G.T.I.P numarası ithalatta ve ihracatta çok önemlidir, Gümrükler ithalat noktasında çok sıkı denetlenmekte, G.T.I.P numarasını satıcı size vermiş olsa bile, kendiniz mutlaka araştırın ve doğruluğunu teyit edin ve ithalat esnasında G.T.I.P numarasının yazılacağı tüm evraklara aynı ve doğru olan numaranın yazıldığından emin olun. Bazı uyanıklar, konşimento, proforma, fatura vs. evraklara farklı ya da benzer ürünlerin numaralarını yazıp gümrüğü es geçebileceğini düşünseler de, gümrük memurları tarafından dosyaları hazin şekilde gümrük polislerine teslim edilerek, evrakta sahtecilik ve kaçakçılık suçlarından gözünü yargıç karşısında açması kaçınılmazdır.
      Ticari maksatla yapılacak imalat ve ithalat işlemlerinde, bir gümrük müşaviri ile çalışmak en doğrusu ve kaçınılmazdır bu işlerinizi çok büyük ölçüde kolaylaştırır ve müşavire ödediğiniz ücretin karşılığını fazlasıyla almanızı sağlar. Bilinçsizce istenen 1 parsiyel ürün bile ciddi masraflar çıkartabilir, gümrüğe gelen ürünü gümrükten geçiremezseniz, fazladan ardiye bedeli ödeyebilirsiniz süreci çözene kadar geçen zaman için. Ardiye ödemeyeyim ürünü iade edeyim deseniz navlun masraflarını üstlenmek zorunda kalabilirsiniz. Ne iade edeyim, ne de teslim alayım ikisini de yapmayayım kalsın orada deseniz, ilerleyen zamanlarda belki de ürün bedelinin çok çok üzerinde sürpriz ardiye bedeli, masraf vs görebilirsiniz. Bari imha ettireyim ürünü başım ağrımasın deseniz bunun için ek bir imha ödemesi yapmanız gerekiyor, hem paranızdan hem siparişinizden olursunuz :)
      Yani bu işler ne sanıldığı kadar kolay, ne de korkup vazgeçecek kadar zor. Belirli bir mevzuat var, işleyiş prosedürü var, bu işleri yapan ve denetleyen insanlar var hele de bu konu hakkında bilgi sahibi değilseniz tek yol gümrük müşaviri ile çalışmak.
      Gümrük müşaviri ya da çalışanı değilim, bu gönderi reklam içermez ama tedbir amaçlı #reklam yazayım yine de 😅 yatırım tavsiyesi değildir, ha bir de anlatılan kişi ve kurumlar tamamen hayal ürünü olup gerçek kişi ve kurumlarla alakası yoktur. Ben yazmadım kuzenim yazmış. Allah işinizi gücünüzü rast götürsün :))

  • @furkannefes1079
    @furkannefes1079 День тому +1

    🤩🤩

  • @hasandenizbayar425
    @hasandenizbayar425 День тому +1

    videolar çok faydalı . Keşke haftada iki / üç video yayınlansa.

    • @MuhammetUSTA
      @MuhammetUSTA  День тому +3

      😅 işi gücü bırakıp buraya odaklanmamız gerekir 🤝

  • @recordmanLLC
    @recordmanLLC День тому +1

    Tr de üretim yapdırmak ,deveye hendek atlatmak gibi