Ne yazık ki Türkiye'de hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde eksikler var. Bunlardan en önemlisi Kişisel Koruyucu Ekipmanları, iş başında iken giydiğimiz kıyafet ve öncü ekip ile destek ekipler. • Kişisel Koruyucu Ekipmanları ve Kıyafetler > Ambulansta kafamızı darbelerden koruyacak kask (Mümkünse ışıklı) olmalı. Kaskı sadece şantiye alanı gibi yerlerde değil, her vakada kullanmalıyız. Sonuçta başımıza müdahale esnasında ne düşeceğini bilemeyiz. (Sonuçta hastaya çömelerek müdahale ediyoruz.) > Birçok tıbbi malzemeyi üstümüzde taşıyabilecek, olağan dışı ve çok sayıda yaralı bulunan ortamlar için kullanabileceğimiz çok cepli fosforlu yelek olmalı. (Askerlerin giydiği hücum yeleği gibi.) Bu yelekte gazlı bez, spanç, sargı bezi, eldiven, disposable turnike, makas, fener, ışıklı kalem ve kalem, intraket, enjektör ile bize lazım olabilecek minimal ve hafif tüm malzemeler konulabilir. > Ambulansta ortalama büyüklükte duba yok. Mutlaka olmalı. Ambulansların vakaya ulaşım süresi ortalama 10 Dk. Polisten önce gelirsek eğer, onlar kadar çevre güvenliğini sağlayabilmemiz gerek. > Dizlik yok. Bildiğimiz motorsiklet kullanan kişilerin kullandığı dizlik. Müdahale ederken dizlerimizi rahatlıkla yere koyamıyoruz. Yerde cam parçaları, taş, sert zemin, yabancı maddeler olabiliyor. Dizlerimizi artık zemine rahatca koyabilmeliyiz. • Öncü ve Destek Ekip > Türkiye'de artık Ambulans yerine Acil Sağlık Araçlarıda kullanılmalı. Bu araçlarda tek sedye yok. Tüm tıbbi ve medikal malzemer ambulansta olduğu gibi var. Ve özellikle KKM'nin hastanelik olmayan olarak değerlendirdiği vakalara bu araçları göndermeli. Vaka elemesi bu şekilde yapılarak, hasta transportu yapabilen ambulansların daha az meşgul olmasını sağlar. Bu araçlarda mutlaka doktor olmalı. > Öncü ekip olarak yukarda bahsettiğim Acil Sağlık Aracı ile Motosiklet Ambulanslar sıklıkla kullanılmalı. Özellikle trafik kazaları ve ağır vakalarda şart. KKM artık ekibin destek istemesini beklememeli, işini sağlama almalı. Ne kadar çok kişi, bir o kadar iyi hizmet. Eğer iyi bir Hastane Öncesi Acil Sağlık Hiz. veriyorsak bunların yapılması gerek. Benim düşüncelerim bu yönde..
video baslangicinda anlatici hocanin kim olduguna dair bir bilgi alt banneri olmasinda fayda var. kendisinin ismi unvanini ve gorevini icerecek olan. ellerinize saglik
"sizin ölümünüzü sağlayabiliyor" 2:45 anlatım bozukluğu saglayabiliyor degil neden olabiliyor veya sebep olabiliyor olması gerekiyor. olumsuz olayi olumlu bir ifade ile kullanilmaz. 2. kez ayni hata
yüreğinize sağlık... ekg notları da istiyoruz...
Tarık abi eline ve yüreğine sağlık
çok teşekkürler
Ne yazık ki Türkiye'de hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde eksikler var. Bunlardan en önemlisi Kişisel Koruyucu Ekipmanları, iş başında iken giydiğimiz kıyafet ve öncü ekip ile destek ekipler.
• Kişisel Koruyucu Ekipmanları ve Kıyafetler
> Ambulansta kafamızı darbelerden koruyacak kask (Mümkünse ışıklı) olmalı. Kaskı sadece şantiye alanı gibi yerlerde değil, her vakada kullanmalıyız. Sonuçta başımıza müdahale esnasında ne düşeceğini bilemeyiz. (Sonuçta hastaya çömelerek müdahale ediyoruz.)
> Birçok tıbbi malzemeyi üstümüzde taşıyabilecek, olağan dışı ve çok sayıda yaralı bulunan ortamlar için kullanabileceğimiz çok cepli fosforlu yelek olmalı. (Askerlerin giydiği hücum yeleği gibi.) Bu yelekte gazlı bez, spanç, sargı bezi, eldiven, disposable turnike, makas, fener, ışıklı kalem ve kalem, intraket, enjektör ile bize lazım olabilecek minimal ve hafif tüm malzemeler konulabilir.
> Ambulansta ortalama büyüklükte duba yok. Mutlaka olmalı. Ambulansların vakaya ulaşım süresi ortalama 10 Dk. Polisten önce gelirsek eğer, onlar kadar çevre güvenliğini sağlayabilmemiz gerek.
> Dizlik yok. Bildiğimiz motorsiklet kullanan kişilerin kullandığı dizlik. Müdahale ederken dizlerimizi rahatlıkla yere koyamıyoruz. Yerde cam parçaları, taş, sert zemin, yabancı maddeler olabiliyor. Dizlerimizi artık zemine rahatca koyabilmeliyiz.
• Öncü ve Destek Ekip
> Türkiye'de artık Ambulans yerine Acil Sağlık Araçlarıda kullanılmalı. Bu araçlarda tek sedye yok. Tüm tıbbi ve medikal malzemer ambulansta olduğu gibi var. Ve özellikle KKM'nin hastanelik olmayan olarak değerlendirdiği vakalara bu araçları göndermeli. Vaka elemesi bu şekilde yapılarak, hasta transportu yapabilen ambulansların daha az meşgul olmasını sağlar. Bu araçlarda mutlaka doktor olmalı.
> Öncü ekip olarak yukarda bahsettiğim Acil Sağlık Aracı ile Motosiklet Ambulanslar sıklıkla kullanılmalı. Özellikle trafik kazaları ve ağır vakalarda şart. KKM artık ekibin destek istemesini beklememeli, işini sağlama almalı. Ne kadar çok kişi, bir o kadar iyi hizmet. Eğer iyi bir Hastane Öncesi Acil Sağlık Hiz. veriyorsak bunların yapılması gerek. Benim düşüncelerim bu yönde..
Kadri Konuk kesinlikle çok doğru tespitler
Paramedik TV UA-cam'da "Canal R. Macario" isimli bir kanal var. Yüklediği içerikler çok yararlı. Sizdende bu şekilde içerikler bekliyoruz.
Hemen inceliyoruz
video baslangicinda anlatici hocanin kim olduguna dair bir bilgi alt banneri olmasinda fayda var. kendisinin ismi unvanini ve gorevini icerecek olan. ellerinize saglik
katkınız için teşekkür ederiz. En kısa sürede gerekeni yapacağız.
Harika, sağlık çalışanlarının profesyonel olması icin oldukça yararlı bir kanal.
Teşekkürler paramedik tv 👏
abone olmayı unutmayın..
Hazal Ertuğrul biz teşekkür ederiz.
"sizin ölümünüzü sağlayabiliyor" 2:45 anlatım bozukluğu saglayabiliyor degil neden olabiliyor veya sebep olabiliyor olması gerekiyor. olumsuz olayi olumlu bir ifade ile kullanilmaz. 2. kez ayni hata
Murat Çelebi haklısınız bir daha olmaması icin gerekli çabayı göstereceğiz
Paramedik TV ilginiz icin tesekkur ederim
Konuşmada anlatım bozukluğu aranmaz. Siz Türkçe biliyorum diye geçinenlerdensiniz. Tekrar Türkçe dersi almanızı öneririm. :)