Λιακόνι - ΑΓΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - απόσπασμα επεισοδίου "Ηράκλειο"
Вставка
- Опубліковано 7 лют 2025
- Το φοβερό και τρομερό Λιακόνι, μια σαύρα που έχει τη χειρότερη φήμη στην Κρήτη, αποδαιμονοποιείται στην σειρά ντοκιμαντέρ «Άγρια Ελλάδα». Πρόκειται για απόσπασμα από το επεισόδιο του Ηρακλείου Κρήτης (ολόκληρο το επεισόδιο εδώ: www.ertflix.gr...)
Παραγωγή: Welcome on Board productions (www.welcomeonbo...)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκανδαλάρης
Παρουσιαστές: Ηλίας Στραχίνης & Γρηγόρης Τούλιας
Copyright: ΕΡΤ3
Music: www.bensound.com - Summer
Περισσότερα για το Λιακόνι εδώ: herpetofauna.gr...
Μπράβο σας παιδιά.. Όμορφη άγρια φύση 👍
πολύ καλό βίντεο, περιμένουμε περισσότερα
Ευχαριστουμε για το βιντεο!
Την πεθερα μου εδάκασε
στο πόδι ένα λιακόνι,
και το λιακόνι εψόφησε
μα κείνη ζεί ακόμη!
πρόκειται για μύθο φυσικά :)
Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει.
Ηλια στη βιολογια θεωρειται αυτο ενα εξελιγμενο παρεμφερες ειδος τυφλιτη? Γενικα τα ακρα συνηθως δεν ειναι χαρακτηριστικο της εξελιξης ενος ειδους?
Ερχηκα όχι δεν τυφλίτης το λείε και στο βίντεο ξέρω εγώ δεύτερο τα άκρα δεν είναι κάτι που πάει πακέτο με την εξέλιξη για κανένα λόγο ή εξέλιξη έχει να κάνει με έλεγες τις λεγόμενες μετάλλαξις σε όλο το σώμα όχι στα άκρα μόνο
η εξέλιξη δεν έχει μια συγκεκριμένη πορεία. Η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα τυχαίων μεταλλάξεων οι οποίες δοκιμάζονται στις υφιστάμενες συνθήκες κάθε φορά. Δηλαδή αν μια μετάλλαξη μας προσδίδει πλεονέκτημα στην επιβίωση και στην αναπαραγωγή, τότε είναι πολύ πιθανό να εδραιωθεί. Αν από την άλλη μια μετάλλαξη δυσχεραίνει την επιβιωσή μας τότε το άτομο που την φέρει χάνεται και δεν κληροδοτεί την μετάλλαξη. Οπότε αν βλέπουμε παρουσία ή απουσία ενός χαρακτηριστικού, αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το ποιος είναι "πιο εξελιγμένος". Μάλιστα δεν υφίσταται σαν όρος κάτι τέτοιο. Οι σαύρες που δεν έχουν άκρα έχουν προγόνους με άκρα, το ίδιο και τα φίδια. Στα χερσαία χορδωτά η απουσία άκρων δεν δείχνει πιο πρωτόγονη μορφή αλλά ακριβώς το αντίθετο, μιας και τα πρώτα χερσαία χορδωτά είχαν άκρα. Οπότε όποιο χερσαίο χορδωτό δεν έχει άκρα εξελίχθηκε από κάποιον πρόγονο που είχε άκρα.
υπάρχει περίπτωση κάποιος απο το δάγκωμα λιακονιού να πάθει αλλεργικό σοκ? ο πατέρας μου έχει εξιστορήσει πολλές φορές παράδειγμα χωριανού που μετά το δάγκωμα λιακονιού το σώμα του γέμισε φούσκες.
οχι γιατί αφενός δεν πρόκειται για να προκαλέσει κάποια πληγή και αφετέρου δεν έχει δηλητήριο για να μπορέσει να προκαλέσει κανενός είδους αλλεργία. Υποψη ότι το αλλεργικό σοκ δεν είναι όταν βγάζουμε σπυριά ή κάποια απλή αλλεργική αντίδραση αλλά πρόκειται για την αναφυλαξία, η οποία είναι μια εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση. Αναζητήστε σχετικά με την αναφυλαξία στο wikipedia.
Μπραβο παιδια αλλο ενα ενδιαφερον βιντεο
με το λιακονι θα μας ξανακλεισουν μέσα