Türkiye'de satılan en güçlü güneş panelleri 2021

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 4 гру 2020
  • Türkiyede satılan en güçlü güneş panelleri 2021
    Daha önce Türkiyede satılan en güçlü güneş panelleri ile ilgili www.keremcilli.com/turkiyede-s... video makalemizi izleyerek yaklaşık 6 ay önce güneş panelleri ve teknolojileri ne durumdaydı ve önümüzdeki 2021 yılında nasıl değişimlere uğrayacağını karşılaştırabilirsiniz. Türkiye’de 2021 yılında güneş panellerindeki en temel değişiklik yarım kesim olarak adlandırılan (half-cut) güneş panellerinin çok daha yaygın bir biçimde hayatımıza girecek olmasıdır. Aynı zamanda busbar olarak adlandırılan iletim hatlarının da sayılarında artış olacaktır. Güneş panelleri ile ilgili temel bilgileri ve terimleri anlamak adına www.keremcilli.com/solar-panel... video makalemizi inceleyebilirsiniz.
    bifacial paneller ile arka yüzeyden ekstra enerji mümkün
    geleneksel panellerin aksine bifacial olarak adlandırılan çift yüzeyli güneş panelleri ile yerden yansıyan ışınım ile de enerji üretiminizi %5 ile %30 lara varan oranlarda arttırmak mümkün ( zemin ve montaj koşullarına göre değişkenlik gösterir)
    bifacial ürünlerde söylenen Wp üretim gücü sadece ön yüzeyden elde edilen güçtür ve yukarıda yazdığım oranlarda artış mümkün olabilir.
    Half cut paneller yaygınlaşıyor
    Güneş panelini oluşturan hücrelerin kesim şekilleri bile üretimine etki etmektedir. 2021 yılında bir çok firmanın üretimlerinde kullandıkları standart boyutlu hücreler (156mm x 156mm) biraz daha büyüyor olacak. Aynı zamanda yarım kesim olarak adlandırılan bu hücrelerin üzerindeki iletim hatlarının sayıları da artacak. Önümüzdeki yılın sihirli rakamı 9 busbar ( iletim hattı) olacak gibi görünüyor.
    60 hücre 72 hücre yerine 120 hücre 144 hücreli paneller
    Artık standart olarak konuştuğumuz 60 veya 72 hücreli güneş panelleri yerine 120/144 hücreli güneş enerji panellerinden bahsediyor olacağız. Videomuzun içerisindeki panellerde hemen hemen hepsi bu şekildedir.
    Solar panel verimliliği
    En önemli parametrelerden biri olan ve bugünlerde genelde %20 seviyelerinde olan değer, güneş panelinin ne kadar alanda ne kadar güç üretebildiğini bizlere açıklayan bir değerdir. En yüksek panel gücü her zaman en verimli panel demek değildir. Yukarıda belirttiğimiz hücre adetlerini iki katına 3 katına veya beş katına çıkararak 1000Wp panel yaptım 2000Wp panel yaptım demek marifet değildir. Önemli olan standart panel boyutlarında olabildiğince fazla güç üretebilmektir.
    Nedir bizim standart olarak kabul ettiğimiz ortalama değerler ; 60 hücreli paneller 1 metre en 1,65 metre boy.. 72 hücreli panellerde 1 metre en 2 metre boy olarak düşünülebilir. Panel teknolojisinin laboratuvar ortamında elde edilen verim değeri ticari bir ürün olsaydı ne olurdu sorusunu kendimize sorduk bu konuyla ilgili www.keremcilli.com/dunyanin-en... video makalemizi inceleyebilirsiniz.
    Sonuç olarak
    2021 yılında güneş panellerini oluşturan hücrelerin boyutlarının artacağını, yarım kesim hücreler olarak çokça karşımıza çıkacağını , üzerindeki iletim hatlarının 9 busbar seviyelerinde olacağını ve güç olarak 330Wp(120 hücre) ile 460Wp(144 hücre) seviyelerinde olacağını söyleyebiliriz. Videomuzun içerisinde de belirttiğimiz gibi panel teknolojisi sürekli gelişiyor ve firmaların güncel ürünlerini kendilerine sormak en doğrusu olacaktır. Birkaç ay sonra belki de bu video makalemizi tekrar güncellemek zorunda olabiliriz.
  • Наука та технологія

КОМЕНТАРІ • 213

  • @Duruncukedi
    @Duruncukedi 3 роки тому +1

    Bilgilendirme için teşekkür ederim.
    Ağzınıza sağlık.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      bende yorumunuz için teşekkür ederim Ali Bey

  • @rasulmazanov2395
    @rasulmazanov2395 3 роки тому +3

    Selam,
    Çok faydalı bilgilər için teşekkür ederim

  • @cenkyomtov67
    @cenkyomtov67 3 роки тому +6

    Aynı alanda en çok üretmek önemli ama çok üretirken maliyet ne kadar artıyor ona bakmak lazım :) elinize sağlık hocam çok güzel bir video olmuş saygılar dilerim şu an bulunduğum noktaya gelmem hep sizden aldığım eğitimler ve UA-cam videolarınız sayesinde bu sektörün içinde olmama ve hergün kendimi geliştirmeye çalışmama rağmen her zaman yeni bir şey öğreniyorum sizden teşekkür ederim.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Cenk bey güzel yorumunuz için teşekkür ederim.. maliyet artıyor demişsiniz ama ucuzu zaten herkes satar , farklı ürünlerle fark yaratılabilir. Bazı potansiyel müşteri adayları (azda olsa) fiyatı önemsemiyor )) selamlar

  • @_kaanuner_
    @_kaanuner_ 3 роки тому

    Emeğinize sağlık, sektörü daha da aydınlatmak adına önemli bilgilere değindiniz.
    Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      güzel yorumunuz için teşekkür ederim

  • @alaalans1752
    @alaalans1752 3 роки тому +1

    panellerle ilgili çok değerli bilgiler veriyorsunuz. Teşekkürler. Fakat akülerle ve gelişen teknolojileri ile ilgili de video yaparsanız çok iyi olur.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +2

      Akülerin kullanıldığı sistemler hakkında videolarımız var , lityum batarya tanıttığımız video da var .. akulerle ilgili bilinmesi gereken ; detaylı hesap yapılmadan sistem alınmamalıdır.. ilerde farklı videolarda olacak akulerle ilgili .. saygılarımla

  • @bidam224
    @bidam224 3 роки тому

    Kerem abi selam. Her videoya güler yüzle başladığın için öncelikle teşekkür ederim. Bir evin elektrik ihtiyacının güneş panelleri ile karşılanması üzerine tez yazıyorum ve senden çok çok faydalanıyorum. Aradığım bilgileri en rahat senden ediniyorum. Diyorsun ya umarım faydalı olur diye, baya faydalı oluyor. Çok teşekkür ederim...

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      merhaba , güzel yorumun için teşekkür ederim. Kanalımızın en önemli amacına ulaştığının, kelimelere dökülmüş hali yorumunuz... selamlar

  • @emre5070new
    @emre5070new 3 роки тому +2

    Elinize sağlık hocam teşekkürler

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      bende yorumunuz için teşekkür ederim.

  • @YakensEnerji
    @YakensEnerji 3 роки тому

    Önemli bir konuyu ele almışsınız Kerem Bey 👍

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      sürekli güncellenen bir konu bizde daha önce yaptığımız videonun ikinci versiyonunu yaptık

  • @stnc5082
    @stnc5082 3 роки тому +1

    Bilgiler için teşekkürler

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      bende yorum için teşekkür ederim Salih Bey

  • @1804erhan
    @1804erhan 3 роки тому +1

    Hoşgeldiniz.teşekkürler

  • @yurtluk
    @yurtluk 3 роки тому

    Kerem Bey merhaba. Yeni yıla girdik, öncelikle sağlıklı ve iyi seneler diliyorum. Şu an piyasada satışı olan half-cut panel var mıdır? Marka veya satıcı paylaşır mısınız? Teşekkürler.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba , iyi yıllar dilerim , yorumlarda firma bilgisi paylaşmamaya gayret ediyoruz.. videodaki firmalarla görüşebilirsiniz..

  • @berkantozturk7883
    @berkantozturk7883 3 роки тому

    Kerem abi selamlar, 120w polikristal ile 325w monokristali 50a sarj kontrol cihazına paralel sekilde ayni anda baglarsak bir sorun olur mu yoksa ayri ayri sarj kontrol cihazlarindan geçirip aynı akuye oyle mi vermek gerek. Saygılar sunarim.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      merhaba bu konuda iki videomuz bulunuyor ua-cam.com/video/hBTVlT9ivnA/v-deo.html
      ua-cam.com/video/B4aaMJ0QfxM/v-deo.html saygılarımla

  • @fatihbayr7882
    @fatihbayr7882 3 роки тому +1

    Kerem bey sunway in ürününe baktım 10 busbar, 515 watt yarım hücre tam anlattığınız gibi fakat verimde iki farklı değer var hücre verimi ve modül verimi, bu örnekte hücre verimi 23.36 iken modül verimi 21.15 e düşüyor. Bu üreticinin dürüstlüğünün bir ifadesi mi yani gerçekte verim 21.15 mi diğer rakam pazarlama taktiği mi ya da biz hep modül verimine mi yoğunlaşmalıyız, ikisinin farkı nedir biraz açıklarsanız sevinirim. Videoda özellikle üstüne basarak aynı panel alanında verim artmış mı ona bakın demişsiniz öyle yapmaya çalışıyorum fakat anlamakta zorlanıyorum, şimdiden teşekkürler.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba Fatih Bey firmanın resmi sayfasında yayınladığı panel verimini baz almanızı öneririm

  • @halilarduc449
    @halilarduc449 2 роки тому

    Güzel bilgiler için teşekkür ederim

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому

      yararlı olmasına sevindim Halil Bey

  • @orhancetin8313
    @orhancetin8313 3 роки тому +1

    tesekkürler. solar sistem uygulamali videolar da bekliyoruz

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      merhaba Orhan Bey , tehlikeli olmayan voltajlarda yapabiliriz önümüzdeki yıl daha fazla içerik olacak.. saygılarımla

  • @f.i.co.
    @f.i.co. 3 роки тому +2

    Kerem hocam gtc soların çift yüzeyli hücrelerinin verimi düşük değil mi çift yüzey kullanıp uygun koşullarda min 500wp bulması gerekmez mi aliexpress te doubleside hücrelerde 6.45w değer verilmiş ama ön yüzey 5w arka yüzey 4.7w değerleri verilmiş bu panellerin uygun koşullarda çok verimli olması gerektiğini düşünüyorum ama değerler düşük tek yüzeyli standart panellerden farkı olmalı bence sizin yorumunuz nedir. Teşekkür ederim sağlıkla kalın...

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      merhaba Fikret Bey , çift yüzey paneller satılırken sadece ön yüzeydeki güç etikette yazar genelde. arkadaki kısım % olarak değişkendir, şartlara bağlıdır.. %5 olabilir veya %25...
      ayrıca arka yüzeydeki üretim ön yüzeydekine çok yakın olmaz bence.. saygılarımla

    • @f.i.co.
      @f.i.co. 3 роки тому +1

      @@TechnicallTR Teşekkür ederim mantıklı bir açıklama oldu bu tür panellerin teras tente gibi kullanıldığı alanlarda verimli olabileceğini düşünüyorum. Sağlıkla kalın...

  • @esattaner9288
    @esattaner9288 3 роки тому +1

    Kerem Bey merhaba, defalarca izlediğim bu videomuzda uygun olarak. 165*100 cm. Lil bir balkon demiri var , zaman zaman gölgede kalmakta ise de (komşu apartman sb)güneye tam bakmakta olan bu balkonunda başlangıç olarak en marjinal panel marka ve firmayı tavsiye edersiniz. Bursa Esat Taner

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      merhaba Esat Bey, herhangi marka veya firma ismi yorum kısmından vermiyoruz çeşitli nedenlerden dolayı , sizin için güneş paneli+ mikro inverter + smart meter ve elektrik koruma ekipmanları ile güzel bir başlangıç olabilir.

    • @esattaner9288
      @esattaner9288 3 роки тому +1

      @@TechnicallTR Teşekkürler 👍

  • @sefayazici9624
    @sefayazici9624 2 роки тому

    Kerem bey merhaba. Türkiyede satılan panasonic panellerle Amerika'da satılan panasonic paneller birbirinden farklı mı? Evervolt paneller Türkiye'de yok sanırsam?

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому

      merhaba Sefa Bey, farklılıklar olabilir amerikan standartlarında istenenler açısından.. evet duymadım türkiye'de olduğunu evervolt.. bu arada panasonic solar panel işinden çıktı diye okumuştum

  • @rawsludge
    @rawsludge 3 роки тому

    Merhaba Kerem Bey, Çok değerli bilgiler veriyorsunuz 3KW'lik santral kurma niyetindeyim 400W'lık monokristal bir panel almayı düşünüyorum. Marka model olarak ne önerirsiniz. Tomatech panelleri önerir misiniz? Teşekkürler...

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba Ahmet bey , ilginiz için teşekkür ederim yararlı olmasına sevindim.. kuracağınız 3 kW sistemi şebeke bağlantılı bir sistem olarak kurmanızı öneririm ,bir mühendislik firması ile anlaşıp tüm süreçleri onların yönetmesini sağlayabiliriz.. herhangi bir marka ile ilgili iyi veya kötü diye yorum kısmında yazmak istemem .. profesyonel destek isterseniz destek@technicall.com.tr adresine mail atabilirsiniz ücreti mukabilinde sizleri profesyonel kurulum firmaları ile bulusturabilir ve gelen teklifleri teknik açıdan değerlendirmenize yardımcı olabiliriz. Saygılarımla

    • @aytekin9896
      @aytekin9896 3 роки тому

      @@TechnicallTR hasss

  • @yasincengiz9475
    @yasincengiz9475 3 роки тому

    Emegine saglik ustad

  • @osmanzekiergezen9897
    @osmanzekiergezen9897 3 роки тому

    Kerem bey ben evime 10 KW lık HES kurduk sorum ürettiğimiz elektriği önce satıyor muyuz yoksa önce İhtiyacımızı kullanıp kalanını mı? satıyoruz. Cevap için teşekkür ederim.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba Osman bey aylık bazda mahsuplaşma oluyor kWh olarak ne aldın ne verdine bakılıyor.. sonrasında enerji fazlası varsa onu satıyorsunuz ..ua-cam.com/video/c1kEFSGYduM/v-deo.html videomuzda net bir şekilde öğrenebilirsiniz.. saygılarımla

  •  2 роки тому

    Emeğinize sağlık kardeşim.

  • @raiftemel722
    @raiftemel722 3 роки тому

    7.5 kW tarımsal sulama için hangi panel den kaç ad önerir siniz akü olmayacak. İnvertör motor sürücü olarak hangi marka ve güç kulanmam gerek toplam panel wp gücü ne olmalı ? Teşekkürler

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba Raif bey , tarımsal sulama uzmanligimiz değil maalesef , panel olarak yeni tip paneller mantıklı olabilir mono perc 445 wp gibi .. çok ucuza veriyorlarsa poly alabilirsiniz

  • @cemildoner4426
    @cemildoner4426 3 роки тому +1

    TEKİRDAĞ Çerkezköyden selam ve saygılar. Çok teşekkür ediyorum kardeşim. Dilerim saha çalışanlarına yönelik MYK eğitimleriyle ön Bilgi verebilirsiniz diye bekliyorum.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      merhaba Cemil Bey, ilerde yapmayı planladığımız bir video.. saygılarımla

  • @maceraperest615
    @maceraperest615 2 роки тому

    hocam cok aydinlaticisiniz. cok tesekkürler. bir ara solar panelli klimalar tanitiliyordu? artik konusulmamasinin sebebi nedir sizce? yada ilerdeki potensiyelleri nedir? Tekrar tesekkürler

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому

      Merhaba , güneş panelleri fazla güç üretmek için halen fazla alana ihtiyaç duyuyor.. sebep bu olabilir.. arabaların tavanlarında da o yüzden şimdilerde görmüyoruz ama teknoloji hızlı ilerliyor

    • @maceraperest615
      @maceraperest615 2 роки тому +1

      @@TechnicallTR hizli cevabiniz icin cok tesekkürler. 20 yil öncesi ile bugün arasinda daglar kadar fark var. bir 20 yil sonrasini düsünemiyorum :)

  • @skyarslan
    @skyarslan 3 роки тому

    Dilinize, emeginize saglik.

  • @investorsergen
    @investorsergen 3 роки тому +1

    Videolar çok faydalı. Emeğinize sağlık. Ben 72 hücreli bir panel ile 144 hücreli half cut panel arasındaki farkı net anlayamadım. Nedeni şu ki verdiğiniz örneklerin bazılarında 72 hücreli panel ile 144 hücreli panellerin üretimine erişmemiz. Haşf cut'ın Elektrik üretimine katkısını aktarır mısınız bana rica etsem?

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      merhaba Sergen Bey, hücre boyutları büyüyor ve yarım kesim hatta 3 e bölünmüş versiyonları hayatımıza girecek .. üzerindeki iletim hatlarıyla taşınan akımı azaltmak suretiyle kayıpları azaltma temel mantık .. kayıplar akımın karesi x direnç olduğundan akımı düşürmek kayıpları da azaltmak demek . busbar üzerindeki akımlardan bahsediyorum . ayrıca akım yolu olarak gölge problemine karşı daha az kayıp yaşamamızı sağlayacak.. yani özetle yarım kesim herkesin standart ürünü olacaktır

    • @investorsergen
      @investorsergen 3 роки тому

      @@TechnicallTR yanıtınız için teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim

  • @envernibat5207
    @envernibat5207 3 роки тому

    Cok degerli bilgiler icin tesekkurler oncelikle. Kilovat ucreti 78 kurus olan bir yerde 550 tl faturam geliyor gece gundur avant ayni fiyat. Gunde yilda 8.2 saat guneslenme 535 isinim olan bir yerde akusuz ve sebekeye bagli bir sistem almak istiyorum kac panel inverter ve arrik ne lazimsa ekipman olarak. Kac panel isimi gorur ve ortalama sistem kaca mal olur. Simdiden tesekkurler

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba Enver bey şebeke bağlantılı sistemler yüksek voltaj ile çalışır uzmanligimiz yoksa kesinlikle kurmaya çalışmamanizi öneririm . 5-6 kW kapasiteli bir sistem yeterli olacaktır. Anahtar teslim iş yapan firma ile yasal olarak projelendirilip yapılabilir. Evinizin yasal olması gereklidir. Arzu ederseniz ücreti mukabilinde sizleri profesyonel kurulum firmaları ile bulusturabilir gelen teklifleri teknik açıdan değerlendirmenize yardımcı olabiliriz

  • @HDundarAvc
    @HDundarAvc 3 роки тому

    Ağzınıza sağlık.

  • @ugur9138
    @ugur9138 3 роки тому +1

    Teşekkür ederim

  • @omerozden1258
    @omerozden1258 3 роки тому

    Kerem bey fabrika üstüne panel döşemeyi düşünüyoruz nasil yardımcı olabilirsiniz?

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba Ömer bey teknik danışmanlık hizmetleri sunabiliriz , öncelikle ihtiyacinizi ve hangi teknolojiyi kullanacağınız konusunu değerlendiririz ve sonrasında sizleri profesyonel kurulum firmaları ile bulusturabilir gelen teklifleri teknik açıdan değerlendirmenize yardımcı olabiliriz, hatta yapılan işin teknik kontrolü noktasında da destek verebiliriz detaylı bilgi için destek@technicall.com.tr adresimize yazabilirsiniz

  • @saitkunk2184
    @saitkunk2184 3 роки тому +1

    Kalyon pv nin urettikleri hakkinda teknik bilgi verseydin.mukemmel olurdu.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Şuan perakende satışı yok sanırım .. inşallah fırsat olursa bizde ürün incelemesini çok isteriz

  • @likestromtool
    @likestromtool 3 роки тому

    Lithium Titanate için neler söyliyebilirsiniz. Jel akülerden lion akülerden daha emniyetli ve min 30.000 kez şarj deşarj olabiliyor diye yazıyor. Türkiyede satan yok. Ben bulamadım şahsen . Bu battery hakkında görüşlerinizi dinlemek istiyorum. Bütün jel akülerimi bnlarla değiştirebilirim. İnternetde hem olumlu yanları yazılmış. Buna istinaden vereceğiniz cevaplar benim için çok kıymetli.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      keşke ülkemizde olsa da test edebilsek

  • @topuz480
    @topuz480 3 роки тому +2

    Faydalı bir anlatımdı. Teşekkürler. Şimdilik 460 w birinci görünüyor tabi ilerde değişebilir ama gtc nin cam cam cift yüzeyli paneli ( ortam arka plan renk açık olması vb) daha yüksek w lar elde edilebilirmi yani 460w ı geçebilirmi. Teşekkürler

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      merhaba , gtc ve benzeri cam cam üreticileri etiket değerleri sadece ön yüzden elde edilebilecek değerlerdir. Arka yüzeyden elde edilen değer ekstradır. bu değer %5 de olabilir %25 de. kurulum şartları çok büyük etken saygılarımla

    • @topuz480
      @topuz480 3 роки тому +1

      @@TechnicallTR Teşekkürler

    • @tugvesancak
      @tugvesancak 3 роки тому

      Gtc pişmanlıktır.

    • @topuz480
      @topuz480 3 роки тому

      @@tugvesancak neden, kullandınızmı, teknik verileri nelerdir. Uzun kullanım ömürleri nasıl biliyormusunuz?

    • @tugvesancak
      @tugvesancak 3 роки тому

      @@topuz480 1mw kullandım bu yıl yine mecbur kalacaktık nerdeyse, hala 4bb panelleri... Camlar hasarlı, ribbonlar kayık... Jbox oynuyor...

  • @mehmeteminkoc95
    @mehmeteminkoc95 3 роки тому

    Hocam selamlar. Kimi programlarda panelin boyutunu 990 cmye, 164 cm olarak gösteriyor. Çerçeveyi hesaba katarak mı söyleniyor acaba bu? Ya da o modele mi özgüdür

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba , her panelin kendine özgü boyutları var , kullanmayı planladiginiz panelin teknik dokümanını inceleyerek , hesap yapılmalı

    • @mehmeteminkoc95
      @mehmeteminkoc95 3 роки тому +1

      @@TechnicallTR anladım hocam. Teşekkür ediyorum.

  • @muratkaraca2489
    @muratkaraca2489 2 роки тому

    MERHABA kolay gelsin güneş paneli olarak cw enerji lexron tomatech ve alf marka güneş panel markaları var bunlardan en iyisi ve teknik servis ve diger konularda hangi markayı tercih edebilirsiniz birde bu güneş panellerin hulf cut 144 hücreli olanlar var bunlar nasıl bunlarında 12v ve 24 v olmasının bir artısı yada eksisi varmı bendeki cihaz 3000kw tomatech hybird akıllı inverter var 24v bunun için 12v panelde 24v panelde cihazda çalışıp şarj yaparm bunların cihaza göre 12v mu 24 almak gerekir fark edermi acaba teşekkürler kolay gelsin

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому +1

      Merhaba Murat bey , markalar hakkında yorum kısmında iyi veya kötü demek doğru olmaz . Alacağınız cihazın etiketine bakıp çalışma aralığı içinde olacak şekilde panel voltajı ayarlamanız gerekir .. bence burada akü konusuna çok dikkat ediniz yoksa problemlerde beraberinde gelir ..

    • @muratkaraca2489
      @muratkaraca2489 2 роки тому

      @@TechnicallTR benim aküler 60amper 12 v iki adet yücel marka aküm var bunları cihaza uygunolarak 24 v seri bağladım şu anda şebeke elektirigle şarj yapıyorum 3000 kW tomateh 24v cihazıma uygun huft Cat 450w 144 hucrelik 1adet güneş paneli almayı düşünüyorum cihaz aküleri şarj edermi 50w kadar akım çekiyor cihaz panel alırken nelere dikkat etmem gere 24v cihaz için kaç v panel almam gerek bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

  • @nemutluturkumdiyene2948
    @nemutluturkumdiyene2948 2 місяці тому

    Videolarınızdan hiçbirşey anlaşılmıyor. Hangi tip güneşi paneli daha iyidire 3 videonuzda cevap bulamadım.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 місяці тому

      Merhaba,yorum kısmı bu yüzden açıktır.. verimlilik açısından yeni çıkan TOPCon paneller iyidir. Ülkemizde şuan aktif satışta olmayabilir HJT teknolojisi de en verimli panellerdir

  • @selcukkucuk
    @selcukkucuk 3 роки тому +1

    Kerem Bey merhaba Sono Motors adlı bir şirketin yaptığı çok enteresan bir çalışma var. Tasarladıkları panel hem çok yoğun enerjili hem de uygulama alanı açısından enteresan. Asıl yola çıkış amaçları ürettikleri aracı güneş enerjisi ile beslemek ve sonuçta kullanım alanı çok geniş olan patentli bir teknolojiye ulaşmışlar.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +2

      bilgilendirme için teşekkür ederim Selçuk bey , inceleyeceğim belki video bile yapabiliriz. video yaparsam da sizden mutlaka bahsederim.. saygılarımla

    • @selcukkucuk
      @selcukkucuk 3 роки тому

      @@TechnicallTR rica ederim memnun olurum video gelirse. İyi çalışmalar dilerim.

  • @ahmetaskay415
    @ahmetaskay415 3 роки тому

    Kardeşim kolay gelsin 11kw lik taşınabilir bı sistem almayı düşünüyorum tarımsal sulama için Adana ilinde ikamet etmekteyim kaç watt panel ve hangi paneli onerirsin

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      merhaba Ahmet Bey , biz yorum kısmında marka model önermeyi doğru bulmuyoruz. Panel gücü yüksek ürün almanızı öneririm ( aynı alanda daha fazla güç veren paneller) mesela 250W 275W yerine 330 345 veya 445w gibi panellere yönelin derim.

  • @Motorcuzade
    @Motorcuzade 2 роки тому

    merhaba, emekleriniz için teşekkürler öncelikle. Sormak istediğim bir konu var, karavan için güneş enerji sistemi topluyorum. Aklıma takılan bir nokta var. 2x230 w güneş paneli ve 1x460w güneş paneli kullanmak arasında ne gibi avantaj ve dezavantajlar var? Aynı şekilde 12v 100ah 2 akü ve 12v200ah tek akü kullanmak arasında ne gibi avantaj ve dezavantajlar var? Ağırlık konusuna tek akü ve tek panelin avantajlı olduğunu görüyorum ama teknik açıdan farklar nelerdir?

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому

      merhaba , kurulacak sisteme göre değişiklik gösteren sorular.. genel olarak büyük güçlü akü alın mümkünse .. daha önemlisi gerçek jel akü alın derim .. aküler hakkında acımasız gerçekler isimli videomu izlemediyseniz mutlaka izleyin derim almadan önce ... panel tarafında kullanacağınız ekipmana göre 2 ayrı panel veya 1 panel alınabilir sonuçta güç güçtür. örnek alacağınız mppt şarj kontrol cihazı 60 Volt ile verimli çalışıyorsa 2xpanel alıp seri bağlamak mantıklı.. dediğim gibi şartlara göre değişir

    • @Motorcuzade
      @Motorcuzade 2 роки тому

      @@TechnicallTR videonuzu izledim, haklısınız eksik bilgi verdim kusura bakmayın, 12v luk bir sisem kuruyorum şarj kontrol mppt 12v 30a, inverter 12v 3000w olacak,paneller ve akü konusunda kararsızdım ama 12v 450w 1 panel ve 12v 200ah deep cycle jel akü mantıklı olacak sanıyorum.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому

      @@Motorcuzade kWh güç tüketiminizi biliyor musunuz? 200 Ah yeterli olduğuna nasıl karar verdiniz ?

    • @Motorcuzade
      @Motorcuzade 2 роки тому

      @@TechnicallTR 1 adet mini buzdolabı, 5 adet led lamba ve hidrofor mevcut fazlasıyla yetiyor

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому

      @@Motorcuzade güç hesabı önemli yoksa kısa sürede , şarj tutmuyor eskisi gibi sıkıntılar ortaya çıkabiliyor ..

  • @alirizasahin8491
    @alirizasahin8491 3 роки тому

    Rüzgâr trübün hakkinda görüşleriniz ve paneller 'le alakalı paket satışımız varmı teşekürler

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      merhaba paket sistemlerin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Her projenin kendine özel şartlarına göre tasarımlar yapılmalı. Bizde ürün satışı yok maalesef belki yeni yılda.. Rüzgar konusunda detaylı bilgimiz yok , ürün tedariği konusunda yardım istiyorsanız mail atınız destek@technicall.com.tr saygılarımla

  • @yilmazduzguncep
    @yilmazduzguncep 3 роки тому

    Merhabalar ben Akdeniz bölgesindeyim 2 adet 400 Watt tomatech mono kristal panel aldım 4tane daha alacağım ama mono kristal paneller ısıdan dolayı zarar görür mü ? Görmez sistemde toplam 6 adet 400 watt panel yapacağım inverter akıllı inverter var şuan 5 kW 48v mppt lexron akü 100ah alıp akülere fazla yük bindirmeden günü tamamlamak istiyorum doğru yapıyor muyum ? Sizce

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      merhaba Yılmaz bey, bence yanlış yapıyorsunuz.. marka model isimlerden bahsetmiyorum... Sizin önce güç tüketiminizi bilmeniz gerekir ona göre panel ve akü alırsınız. sizin gittiğiniz yol ile tahminimce %99 problem yaşarsınız.. saygılarımla

    • @yilmazduzguncep
      @yilmazduzguncep 3 роки тому

      @@TechnicallTR merhaba kerem bey kışın 3 ay günlük ortalama 5kw elektrik tüketim var klima diğer aylar 3 ve 4 değişiyor 5kw cihaz bu yüzden aldım gündüz işlerimi görmesi için panel 6 adet panel almayı planlıyorum aküleri 100ah alacağım çünkü 200 ah için fiyatlar baya yüksek üretimden direk kullanmayı düşünüyorum gece ise aydınlatma dolap gibi işleri görmesini tahmin ediyorum

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Siz bilirsiniz . Bence almadan önce iyice araştırın derim kanalımızda videolar var akülü sistemlerle ilgili ..

  • @Between_the_lines_Bursa
    @Between_the_lines_Bursa 3 роки тому +1

    Tommatech Nominal Güç ( Pmax )190 Watt
    Açık Devre Gerilimi ( VOC )22,1 Volt
    Kısa Devre Akımı ( ISC )10.30 Amper
    Nominal Güç Voltajı ( Vmp )18.6 Volt
    Nominal Güç Cari ( Imp )9.95 Amper
    4 adet panele--> 40Amper + 300watt+12 volt Mppt şarj cihazı bağlayabilirmiyin. Soğuk havada güzel güneş gördüğünde toplamda 40 amper den fazla enerji gelebilir.Sistem arızalanırmı yoksa fazla gelen enerjiyi kayıp mı eder. Cevap verirseniz çok seninirim..

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      merhaba Nihat Bey MPPT şarj kontrol cihazınızın üzerinde bağlanabilecek üst voltaj ve akım limitleri yazar ( veya teknik dökümanında) o rakamları geçmemeye gayret ediniz

  • @emreguler9926
    @emreguler9926 3 роки тому

    Merhaba merak ettiğim bir şey var 320 watlık bir panelin etiketinde 9.30 amper yazıyor 280 watlık panelde ise 9.17 amper yazıyor bu amper degerleri nasıl böyle oluyor arada wat farkı var hücre farkı var.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba Emre bey , peki voltaj değerleri ne diyor ? Aynı mı ?

    • @emreguler9926
      @emreguler9926 3 роки тому

      @@TechnicallTR aynı degil 320 watlık panel 38 volt 280 ise 32 volt

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      @@emreguler9926 cevap bu , sadece ampere bakmamak gerekir , hücre teknolojisi gelişiyor , birkaç ay sonra aynı alanda daha fazla güç üreten paneller görebileceğiz

  • @Volkan_Boss
    @Volkan_Boss 3 роки тому

    Üstad bu güneş enerjisinde gelecek var mı? Bu şirketlere yatırım yapmayı düşünüyorum da!

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +2

      güneş enerjisi evlerde siyah beyaz televizyonlar var ,bizde renkli televizyonları anlatıyoruz gibi düşünün , gelecek güneşte.. ama borsa için soruyorsanız biz anlamıyoruz o işlerden..

  • @yakuptaspnar9387
    @yakuptaspnar9387 3 роки тому

    Ankara'da tavsiye edebileceğiniz panel işi montajı satışı yapan varmı yada maliyeti ne oluyor size nasıl ulaşabiliriz köyde kontunrda hobi bahçesinde kullanabilegim yazın hergun kışın ayda 1 gün kullanım olacak

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      merhaba Yakup Bey, çeşitli nedenlerden ötürü öneri yapmıyoruz. Ücreti mukabilinde sizi profesyonel firmalarla buluşturabilir ve gelen teklifleri teknik açıdan değerlendirmenize yardımcı olabiliriz.

  • @armanguney
    @armanguney 3 роки тому +1

    Çok kıymetli bir insansınız. İnşallah hakettiğiniz değeri her zaman görürsünüz.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      güzel yorumunuz için teşekkür ederim saygılarımla

  • @ramazanaltunsk1035
    @ramazanaltunsk1035 2 роки тому

    Kerem bey merhaba çok yararlı bir video ama malesef panellerin gücü artarken yüz ölçümüde artıyor şöyle bir ilerleme olsa mükemmel olacak yani 1 - 1,65 ölçülerinde 340 w değilde 500 w o zaman ben buna teknoloji ilerlemesi derim malesef öyle bir durum yok paneller 2,5 metre olmuş benden uzun ,:D😃

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому

      merhaba , bahsettiğiniz konuyu ua-cam.com/video/dBVH6IIUrRQ/v-deo.html videomuzda anlattık , acaba laboratuvar ortamında en verimli hücre , ticari satılan bir panel halinde olsaydı ne olurdu

  • @ilkercufadar2725
    @ilkercufadar2725 2 роки тому

    bati trakyadan selamlar....karavan ustunde kurulum,bilginiz varmi

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому

      Merhaba ,karavanlar hakkında bir canlı yayın yapmıştık yararlı olacaktır ua-cam.com/video/QcxPvWuWTts/v-deo.html

  • @ozankarapnar2598
    @ozankarapnar2598 3 роки тому

    Öncelikle hayırlı geceler. Benim evimde 2 adet baymak inverter marka 12 lik 2 adet klimam var bunların günlük 10 saat çalışması için gerekli olacak bir düzenek ne kadara mal olur ? Konuyu yeni yeni anlamaya ve çalışıyorum sizin video larinizi izliyorum.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba , şebeke bağlantılı (aküsüz) sistemlerde evinizdeki yükler ne olursa olsun gücü yettiğince destekler.. ortalama 250-300 TL gibi bir fatura geliyorsa , 4_5 bin dolarlık yatırımla faturadan kurtulabilirsiniz..

    • @ozankarapnar2598
      @ozankarapnar2598 3 роки тому

      @@TechnicallTR benim amacım sadece iki adet inverter klima çalıştırmak fazlasını istemiyorum

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      @@ozankarapnar2598 sadece klima çalıştırmak için akülü sistem bence çok saçma .. klima ne kadar elektrik tuketecek ona göre akusuz tasarım tavsiyemdir.

  • @huseyinyalvac2759
    @huseyinyalvac2759 3 роки тому +1

    Hocam kalyon pv yi neden incelemediniz ?

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      Hüseyin Bey merhaba , kalyon ile iletişim kuramadık henüz , piyasaya ürün yaptıklarını sanmıyorum. Bu videomuzda satın alım yapılabilecek panellerden bahsetmek istedik.. saygılarımla

  • @tahaberber890
    @tahaberber890 3 роки тому

    Merhaba kerem bey ben evime güneş paneli takicagim ama çatı veya bahçeye koyma imkanım yok evin duvarına montaj yapicagim İstanbul da yaşıyorum 40 derece açı ile montaj yapicagim ev tam güney e bakmıyor biraz doğu ya dönük ama çok az miktarda burada mono kristal kullanmak istiyorum ama ısı dan çok etkilendiğini duydum sizin görüşünüz ne olur lexron marka 200w panel den 3 tane alıp Parelel bağlamayı düşünüyorum

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      merhaba Taha Bey, 3 panel ile yapılabilecek sistem size ne kadar fayda sağlar bilemedim... profesyonel kurulum firmaları ile ücreti mukabilinde sizleri buluşturabilir ve gelen teklifleri teknik açıdan değerlendirmenize yardımcı olabiliriz

    • @tahaberber890
      @tahaberber890 3 роки тому

      @@TechnicallTR mono kristal panel i Türkiye'de kullanmak mantıklı mıdır Türkiye sıcak ülke deniliyor poly krista daha mantıklı mıdır kullanim ömrü açısından kullanmamda

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      @@tahaberber890 poly kristal panel bitti diye düşünün , sonra bu soru mantıklı mı diye düşünün derim ,, bakın bu videomuzda anlattık www.keremcilli.com/polikristal-gunes-paneli-neden-artik-uretilmiyor/

    • @tahaberber890
      @tahaberber890 3 роки тому

      Şuan poly kristal satan yerler mevcut poly kristal varken Türkiye İstanbul da yaşayan biri poly kristal mi alsın yoksa mono kristal mi bunu sormak istedim size

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Videoyu izlememissiniz Taha bey , videoda söylüyorum artık firmalar mono üretiyor .. poli kristal panel olmaya tabiki devam edecek ama devamı gelmeyecek bir ürün aldiginizi bilmenizi isterim diyoruz.. kim size poly daha iyi dedi bilmiyorum ama mono kristal paneli İstanbul'da burdur da Antalya da her yerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz

  • @bony_clyde
    @bony_clyde 3 роки тому

    Sayın abim fiyat performans videosuda çeker misin?

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      merhaba öneriniz için teşekkür ederim , notumu aldım.

  • @ismailatmaca8486
    @ismailatmaca8486 3 роки тому +1

    Kalyon paneli merak ettim ama hiç bahsetmediniz. Bence kalyon için ayrı bir video çekmelisin.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      merhaba ismail bey , bilgi alabilirsek neden olmasın , bence de ayrı bir video çekilmeli

  • @topuz480
    @topuz480 3 роки тому +5

    Kalyon % 21.8'le şimdilik en verimli gibi gözüküyor. Üstelik yarım hücre ve çift yüzlü cam cam gibi yenilikleride takip ediyor. Acaba ne zaman satın alabileceğiz

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      merhaba kalyon ürünleriyle ilgili bilgim yok henüz , umarım ofisimize gelir inceleme fırsatımız olur ..

  • @murat2050
    @murat2050 3 роки тому +1

    Başarılar

  • @yolcuyolunda1172
    @yolcuyolunda1172 3 роки тому +1

    Hocam 2021 yılı için lisanssız elektrik üretmek istiyoruz araştırdığım kadarıyla destek yok sizin bilginiz varmıdır ?

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      merhaba Kadir Bey destek dediğiniz maddi destek ise tkdk hibeleri olabilir ,, onun dışında dağıtım bedeli bir kısmını ödememek ve vergi muafiyeti gibi destekler bulunmakta

    • @yolcuyolunda1172
      @yolcuyolunda1172 3 роки тому

      @@TechnicallTR aynen hocam kuruluş için maddi destek 2021 yılında devlet destekleri araştırdığım kadarıyla başlamamış bilginiz varmı diye sormak istedim .

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      TKDK hibe destekleri bölgenizde varsa .. devletin baska bir hibesi olduğunu duymadım ..

    • @vahandag
      @vahandag 3 роки тому

      @@TechnicallTR hocam ben sadece bir panel almak istiyorum ama sadece bir işlemci çalıştırabilicek bir panel.Ev için vs kullanmicam yani.Veyahut satmak için. Bunun için izne gerek var mı? eğer siz satıyorsanız iletişime geçebilir miyiz?

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba Vahan bey , izin konusu şebeke bağlantılı sistemler için geçerli.. söylediğiniz gibi basit bir sistem kurmak için izin almanıza gerek yok

  • @RifatMUDUROGLU
    @RifatMUDUROGLU 3 роки тому

    Eylül 2020 den beri, "jinko cheetah hc mono perc half cut 395w monocrystalline" panel kullanıyorum. üretiminden çok memnunum.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      Üretimin güzel olmasına sevindim . Bizde umarım ofisimizde inceleme fırsatı bulabiliriz ,, amacımız güneş enerjisi sektörde satılan tüm ticari ürünlerin videosunu çekmek.

    • @coskunbahceci
      @coskunbahceci 2 роки тому

      Rıfat bey bahsettiğiniz paneli karavandamı kullanıyorsunuz?

    • @RifatMUDUROGLU
      @RifatMUDUROGLU 2 роки тому

      @@coskunbahceci Evde kullanıyorum. 5Kw bir sistem. Yaz ve kış yeterli.

  • @huseyinuygur7162
    @huseyinuygur7162 3 роки тому

    Ustam bende 60 hücre güneş paneli var 12 voltta kullanmak için 30 30 iki hücreye bölüp kullanmayı düşünüyorum verim alırmıyım

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      Merhaba Hüseyin bey , 60 hücreli panelinize hiç dokunmayin bence .. güzel bir sarj kontrol cihazı alırsanız olay çözülür

    • @huseyinuygur7162
      @huseyinuygur7162 3 роки тому

      @@TechnicallTR ustam suan 40 hücresini kullanıyorum kutudan ayırdım 20 hücresi aküyü doldurmaya yetmiyor 30 30 yapsam verim alamazmıyım

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      @@huseyinuygur7162 panel ile ilgili bu tarz uygulamaları ben şahsen doğru bulmuyorum.. çözümü söyledim . 12 volt akü doldurmak için 12volt panel arayışı bence çok doğru değil ..

  • @kenansen3273
    @kenansen3273 3 роки тому +1

    Öncelikle elinize sağlık Hocam, bilen varsa lütfen söylesin bir şey soracağım; Proteusta gerçekle birebir aynı isimde bacaklara sahip buzzer kartı ve arduino uno bulamıyorum, yardımcı olabilir misiniz? Sağlam bir kütüphaneye ihtiyacım var.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      merhaba Kenan Bey, ben bilmiyorum maalesef .. üzgünüm

    • @kenansen3273
      @kenansen3273 3 роки тому +1

      @@TechnicallTR yine de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim :)

  • @fahrettinucar4062
    @fahrettinucar4062 3 роки тому +1

    Abi bana eniyisi olsa şebeke ye ihtiyacım olmasa olurmu sen yapa bilirmisin site ye musade varmi şebekeyi tamamen kese bilirmiyiz hangi marka siemens nasil viessman alman malidir hangisi en iyisi dır gel seneye yap abim tokata evim türk mali saharp eniyisi olacak bırakıp yurt dışında gidebilirmiyim

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      aktif olarak evde kullanmak en mantıklısı olur Fahrettin Bey, enerji satışı ile çok fazla gelir elde edemezsiniz.

  • @eflatun5896
    @eflatun5896 2 роки тому +4

    Sonuç olarak karşılaştırma:
    HT-SAAE
    60 Hücre = 335 Wp
    72 Hücre = 405 Wp
    LG
    60 Hücre = 380 Wp
    72 Hücre = 450 Wp
    Schmid
    72 Hücre = 440 Wp
    Smart Energy
    60 Hücre = 330 Wp
    72 Hücre = 445 Wp
    AXITEC
    60 Hücre = 345 Wp
    72 Hücre = 415 Wp
    GTC
    60 Hücre = 330 Wp
    72 Hücre = 405 Wp
    CW Enerji
    60 Hücre = 325 Wp
    72 Hücre = 460 Wp
    VIESSMANN
    60 Hücre = 360 Wp
    72 Hücre = 430 Wp
    Panasonic
    60 Hücre = 325 Wp
    SHARP
    60 Hücre = 360 Wp
    72 Hücre = 440 Wp
    ELİN Enerji
    60 Hücre = 370 Wp
    72 Hücre = 440 Wp

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому +1

      Merhaba özetleme için teşekkür ederim

  • @ctn37
    @ctn37 3 роки тому +1

    500 bin tl yatırsak bir arsa alıp oraya bu sistemi kurmuş olsam aylık nekadar kazanç sağlarım sizce ?

    • @aliakbulut82
      @aliakbulut82 3 роки тому

      Devlet artık lisans vermiyor, dolar çok yüksek olduğundan dolayı elektrik dağıtım şirketleri almıyor.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      merhaba Cemal Bey ua-cam.com/video/1mkaqSgyU-s/v-deo.html izlemenizi öneririm

  • @muzafferozcan5171
    @muzafferozcan5171 3 роки тому +1

    1kw'lık arazi kurma maliyeti
    Ve kazancı ne kadar

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      ua-cam.com/video/1mkaqSgyU-s/v-deo.html videomuzu izlemenizi öneririm

  • @senolozkal6058
    @senolozkal6058 2 роки тому

    Kerem bey teşekkürler biz hep teknolojinin gerisinde kalacağız anlaşılan ben aldığında en yükseği 72 hücrede 400 w idi.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому +1

      Merhaba. Şenol bey , teklonojik ürünlerde hep böyle değil mi zaten, bugun bilgisayar alalım seneye daha gelişmiş modeli gelir . Güneş panellerinde de her zaman böyle olacak.. 2022 için yeni video da hazırlıyor olacağız .. selamlar

    • @senolozkal6058
      @senolozkal6058 2 роки тому +1

      Takibe devam ediliyorsunuz😁😁😁

  • @cupraefendisi
    @cupraefendisi 3 роки тому

    Kerem ustam anlatımların mükemmel tebrikler mikro inverter konusuna senden başka deyinen kimse yok neredeyse bu sektörde ayrica tesekkurler bu konu için ek olarak sulama sistemleri icinde videolarini bekliyoruz sürücü ile ve sürücüsüz sistemler icin simdiden tesekkurler yolunuz açık olsun allah kolay lık versin

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      merhaba Efe bey aklımızda bu konu yapmayı planlıyoruz .. güzel yorumunuz için teşekkür ederim

  • @rusenertan3773
    @rusenertan3773 3 роки тому

    firmaların açıkladığı bilgilerin ne olduğunun bir önemi yok. Bu konuda Almanya'da o firmaların ürünlerini alıp aynı ortamda hepsini test ederek gerçekte söyledikleri ile uygulamada ölçülenin ne olduğu test ediliyor. Maalesef ülkemizde bu yapılamıyor.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba Ruşen bey , fikrinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum.. firmaların söyledikleri değerler ve yıllar içinde ne kadar kayıp yapacaklarını belirtmeleri önemli. Örneğin 10 yıl geçti ve belirtilenden fazla kayıp yaşanıyor panelde ,, değiştirme ihtimaliniz olur. Panellerin ne kadar ürettikleri konusunda bizde üretim verilerimizi kanalımızda paylaşıyoruz. Catimizda 4 farklı panelden oluşan özel bir sistem var ve bizce çok kıymetli veriler herkese açık , Almanya örnekleri ile bir yere varamiyoruz maalesef , biz elimizden geldiğince Türkiye 'de içerik üretiyoruz .. saygılarımla

    • @rusenertan3773
      @rusenertan3773 3 роки тому +1

      @@TechnicallTR nazik cevabınız için teşekkürler

  • @waraslakaranja7085
    @waraslakaranja7085 3 роки тому +1

    Ustam sana nasıl ulaşabilirim acaba?

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba , destek@technicall.com.tr adresimize mail atabilirsiniz saygılarımla

  • @yakupkaradas6953
    @yakupkaradas6953 3 роки тому

    Arçelik ve sirius da var abi

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +1

      Çok fazla marka var ,öneriler için teşekkürler , yeni listede olabilir .. Sirius elin markasinin sanırım ondan bahsetmiştik.. selamlar

  • @gsdurmus1559
    @gsdurmus1559 3 роки тому

    mail adresinizi alabilme şansımız var mıdır?

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Destek@technicall.com.tr den ulaşabilirsiniz.. saygılarımla

  • @cemilgulec7748
    @cemilgulec7748 2 роки тому

    Size nasıl ulaşabiliriz

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому

      Merhaba Cemil Bey , öncelikle destek@technicall.com.tr adresimize yazmanızı rica ederim saygılarımla

  • @celikonen
    @celikonen 3 роки тому +1

    Faydalı.

  • @salih9711
    @salih9711 3 роки тому

    1 ev aylık kaç kw satabilir

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Merhaba , kWh satış sınırı yoktur , kurulabilecek kapasite sınırı vardır , 10 kW a kadar güneş enerjisi kurulabilir , 800-1000TL ye karşılık faturadan sizi kurtarabilir.. sadece satarsaniz yarısı kadar belki kazanırsınız ..

    • @salih9711
      @salih9711 3 роки тому

      @@TechnicallTRşunumu demek istediniz 10 kw 1 tesis kursak aylık 100 kw üretiyorsa 70 veya 80 kw tınımı satabilirin

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Evet neden olmasın,, güç ve kapasite konusunu araba kadraniyla anlattık www.keremcilli.com/gunes-enerjisinde-guc-nedir-farkli-bir-anlatim/

  • @MAviation_com
    @MAviation_com 3 роки тому +1

    Verimler çok düşük

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      bundan 5 yıl öncesine göre verimler çok iyi .. nerden bakıldığına göre değişir. kullanıldıkça daha yüksek verimler hayatımıza girecek.. saygılarımla

  • @ademturk7594
    @ademturk7594 3 роки тому

    Abi numaranı verirsen memnun olurum

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      Adem bey merhaba iyi bayramlar , öncelikle konuyu yazmanızı rica ederim destek@technicall.com.tr adresimize , selamlar

  • @kuregen8122
    @kuregen8122 2 роки тому

    Türkiye panel üretiminde dünyada nerede Türkiye panel üretiminde yüzde kaç yerlilige ulaştı

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому +1

      merhaba %55-60 bandındayız diye okumuştum en son.. Türkiye şuan kendi ihtiyacı için panel üreten bir ülke konumunda diyebilirim

    • @kuregen8122
      @kuregen8122 2 роки тому

      @@TechnicallTR Teşekkür ederim güzel bir bilgi

  • @cumalibatak619
    @cumalibatak619 2 роки тому

    tel no yazarmisin lutfen

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  2 роки тому

      Merhaba Cumali Bey, telefondan önce konuyu mail olarak yazmanızı rica ederim destek@technicall.com.tr

  • @rdvansenol4110
    @rdvansenol4110 3 роки тому

    Cw 72 panelde daha iyi 460 walt

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      iyi kötü sadece güç değeri ile ölçülmez bence.. bir çok parametre var Rıdvan Bey

    • @rdvansenol4110
      @rdvansenol4110 3 роки тому

      @@TechnicallTR iletisim icin numaranız fln var mı yada ulasabilecegim biyer sizlere bu konular hakkinda bilgi almak istiyorum

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому

      @@rdvansenol4110 destek@technicall.com.tr ye mail atmanızı rica ederim.. telefon trafiğine yetişemiyorum ..

  • @MAviation_com
    @MAviation_com 3 роки тому +2

    Türkiye'nin enerjisini güneşten karşılamak için hesap yaptım 600 bin dönüm alan gerekiyor.

    • @TechnicallTR
      @TechnicallTR  3 роки тому +2

      merhaba , bir yıl sonra daha az , iki yıl sonra daha az olacaktır.. teknoloji sürekli gelişiyor..

    • @MAviation_com
      @MAviation_com 3 роки тому

      Türkiye'nin elektrik ihtiyacını karşılamak için 1 trilyon lira para gerekiyor. Türkiye'nin elektrik tüketim maliyeti yıllık 100 milyar tl civarı. 10 yılda amorti eder gibi. Düşününce devlet için mantıklı bir yatırım. Yerli panel, elektronik ve alt sistem imalatı ile bu süre 3 yıla düşürülebilir.