Cum desfundam sau curatam un calorifer daca nu se mai incalzeste - Partea a doua

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 1 жов 2024
  • Am decis sa fac un clip mai explicit, referitor la functionalitatea si rolul robinetilor intermediari montati la fiecare calorifer, cat si a principiului de golire calorifer, curatarea lui, dar si aerisire.
    Lasa-mi in comentarii feedback-ul tau, si iti voi raspunde daca te mai pot ajuta cu o parere in plus.
    Vezi motivele principale pentru care ai un calorifer rece jos, calorifer rece sus, calorifer care nu se încălzește. Cum se curată un calorifer? Curățare calorifer, spălare calorifere de fonta, curățare calorifer de fontă, aerisire calorifer.
    Cum desfundam sau curatam un calorifer care este racorat la reteaua invechita de termoficare (exemplu, Radet/Termoenergetica pentru Bucuresti) sau chiar la centrala de apartament sau casa, si nu se mai incalzeste. In imagine avem un calorifer de aluminiu, insa acest ghid se poate urma si in cazul uni calorifer de fonta sau calorifer de otel. Cu alte cuvinte, pentru oricare tip de calorifer sau radiator ce permite incalzirea prin trasfer de la apa incalzita care circula prin retea.
    In video se poate observa ca depunerile masive de rugina, murdarie, nisip sau alti factori de pe coloanele invechite, pot intrerupe partial sau total circuitul corect al apei calde in calorifer, de aici concluzionam ca avem un calorifer infundat sau cu depuneri.
    Pentru a nu mai demonta caloriferul, trebuie sa avem robineti suplimentari pe tur si retur. Ne mai trebuie un recipient pentru apa, (de exemplu, un lighean), o cheie Papagal' si putina indemanare.
    Curatarea caloriferelor. Nu se incalzeau!
    De retinut ca aces proces se poate face si in cazul unei instalatii cu centrala de apartament, motivele principale ale depunerilor sunt apa si compusii apei.
    Am curatat caloriferele deoarece nu se incalzeau. Aveam mari probleme cu incalzirea lor.
    Spor!!! :)
    Pentru ghid de aerisire calorifer puteti merge la acest video:
    • Cum se aeriseste corec...
    Pentru ghid informativ cap termostatic robinet calorifer:
    • Inlocuire cap termosta...
    #calorifer #caloriferrece #problemecalorifere #like

КОМЕНТАРІ • 27

  • @georgeomdemunte
    @georgeomdemunte 21 день тому +1

    Foarte bună informația! Mersi

  • @georgegeorgel7254
    @georgegeorgel7254 11 місяців тому +3

    Cel mai bine e sa scoto caloriferul dus afara si bagat presiune cu apa cu furtunu si detergen sau soda caustica asa se curata cel mai bine pt cei care stau la curte ar fi mai usoara procedura

  • @mariusjimborean8396
    @mariusjimborean8396 10 місяців тому +2

    In tevile verticale din bloc intra agent termic de la distribuitor (CMTEB in Bucuresti), nu de la furnizor (ELCEN, in Bucuresti) . Agentul termic de la centrala intra intr-un schimbator de caldura unde incalzeste apa din circuitul de caldura al blocului.

  • @alexandraelena6200
    @alexandraelena6200 День тому

    Am centrala propie ,am facut exact ca in video dar tot nu se incalzesc caloriferele in partea de jos . Ce poate fi ? Multumesc.

    • @GospodarulCasei
      @GospodarulCasei  День тому

      Vezi și acest video Alexandra: ua-cam.com/video/909WRWEsUXY/v-deo.html

  • @georgetabularca7067
    @georgetabularca7067 Місяць тому

    Am 2 calorifere fonta a 13 elemenți fiecare a trebare se pot curate interior cât costa ?

    • @GospodarulCasei
      @GospodarulCasei  Місяць тому

      E personal nu ofer servicii de curatare, insa la cele dun fonta exista un proces mai amplu pentru a fi curățate. Puteți cauta pe google sunt mai multe firme care oferă astfel de servicii, de exemplu acesta microelectricinstal.ro/

  • @bogdantoma8648
    @bogdantoma8648 Рік тому +2

    salut eu am o centrala viesssman vitodenz 050, daca fac aceasi procedura cu scosul apei din calorifer, se umple caloriferul singur sau trebuie sa bag apa din centrala la 1bar?

    • @GospodarulCasei
      @GospodarulCasei  Рік тому +2

      Salut, Cred ca cel mai indicat este sa consulti manualul tehnic al centralei, desi cam toate functioneaza pe acelasi principiu de baza, Practic dupa ce vei goli un calorifer, ea va pierde presiunea si va trebui suplimentat cu apa si presiune in instalatie proprie, pentru partea asta vezi manualul ei. Succes!

  • @dannypaduraru5169
    @dannypaduraru5169 9 місяців тому +1

    ...zici ca ...caloriferele din otel sunt mai slabe ca rezistenta ca cele din aluminiu ...adica tot ce stiu despre fizica nu coincide cu caloriferul...

    • @GospodarulCasei
      @GospodarulCasei  9 місяців тому +1

      Salut, Nu zic ca sunt mai slabe din punct de vedere fizic/ca material, ci doar mai slabe ca și construcție dar și rezistenta la fluctuațiile de presiune și mizeria din rețeaua de distribuție. Vorbesc strict din perspectiva mea care nu am centrala proprie momentan, și sunt racordat la reteaua de distribuție a orașului.

    • @dannypaduraru5169
      @dannypaduraru5169 8 місяців тому

      @@GospodarulCasei Salut, multumesc pentru raspuns si o sa cred ca de fapt te refereai la eficienta caloriferelor din aluminiu pe termen scurt... sunt mai ieftine si mai eficiente... dar nu sunt mai rezistente, scuza-ma , dar pentru mine cumva a fost un video informativ dar, o mica confuzie probabil...

  • @ERemusMate
    @ERemusMate 11 місяців тому +1

    multam

  • @MihaiAndrioaia-k7h
    @MihaiAndrioaia-k7h 9 місяців тому

    Multumesc de video ,aveam robinetul de retur inchis 🫣😅

  • @StefanNiculaie-ep4xr
    @StefanNiculaie-ep4xr 10 місяців тому

    Puteai să montezi robineții ăia mai aproape de coloana principală ,fiind mai estetic .Un calorifer din aluminiu poate să și explodeze din cauza pieselor din otel care unește elementele din aluminiu acestea formind oxizi in interiorul caloriferului cînd acesta nu este curătat de mult timp .

    • @GospodarulCasei
      @GospodarulCasei  10 місяців тому

      Asa este, insa doar am înlocuit, nu am modificat nimic din ce exista.

  • @decartier5883
    @decartier5883 10 місяців тому

    Schima robinetul ala de retur si pune unul cu imbus normal.

  • @ServiciiInstalatorBucuresti

    Super!
    Caloriferele se fac cu substanțe non acide.😂

  • @h2oaciana
    @h2oaciana Рік тому +1

    Nu am robinete principale pentru tur/retur si stau la ultimul etaj, nu am instalatie verticala. Pot face exact cum arati in video ?

    • @GospodarulCasei
      @GospodarulCasei  Рік тому +1

      Daca nu ai robineti deloc, adica nici cel cu termostat si unul de retur pe iesirea din calorifer, inseamna ca nu poti opri apa, si nu poti face ce am facut eu in video, pentru ca risti sa te inunzi.

    • @h2oaciana
      @h2oaciana Рік тому +1

      @@GospodarulCasei Am doar robinet de termostat

    • @GospodarulCasei
      @GospodarulCasei  Рік тому +1

      @@h2oaciana trebuie sa ai si unul mic pe retur, unde iese apa din calorifer, posibil sa aibe un capacel de plastic/metal peste. Il desurubezi iar in interior o sa iti trebuiesca o chieie tors sau imbus sa poti invarti de el. Daca ai deasta, poti inchide ambii robineti, cel cu termostat si acela de la retur, ulterior aerisesti pana scade presiunea si nu mai picura apa, Daca se intampla asta inseamna ca ambi robineti sunt buni si tin presiune, ulterior poti face ce am facut eu fara probleme. Multa bafta!

  • @ioanirimia2378
    @ioanirimia2378 Рік тому

    😊

  • @GheorgheTocaciu
    @GheorgheTocaciu Рік тому

    Multumesc

  • @mihainicolae6752
    @mihainicolae6752 9 місяців тому

    Salut!Am facut acelasi lucru ca in video,dar totusi nu mi se incalzeste caloriferul de la jumate.Mentionez ca e calorifer nou schimbat acum un an .Ce as putea face?

    • @GospodarulCasei
      @GospodarulCasei  9 місяців тому +1

      Salut, posibil sa nu fie presiune suficienta de la Termoenergetica, asta dacă ești în București. Sau sa fie prea mare caloriferul pentru zona unde este instalat, adică supradimensionare, iar coloana pe care vine agentul termic sa nu poată susține acea dimensiune.

    • @mihainicolae6752
      @mihainicolae6752 9 місяців тому

      @@GospodarulCasei cand aveam calorifer mai mic,aceasi problema era.Dupa ce l-am curat se incalzea pana jos,iar in timp se racea si se incalzea doar jumatate in sus.