Olması gereken şu: Kaba sıvayı kara sıva ile yapacaksın, ince sıvayı alçı ile. Çünkü; Tamamiyle alçı ile yaptığında çok dayanıksız oluyor, nereye bişey değse hemen alçı göçüyor,bu yüzden kaba kısım çimento ile. Tamamiyle kara sıva yaparsanız bu seferde alçının verdiği güzel görüntüyü alamıyorsunuz.Bu yüzden, kabası kara sıva, incesi alçı olmalı.
10 senelik İnşaat Mühendisiyim.Kendi evimde kara sıva üzerine kireç uygulaması yaptık.Yatak odalarımda kesinlikle plastik tavan boyası bile kullanılmadı.Tut şimdi bunun sağlık üzerindeki etkisini vatandaşa anlat.Anlatamazsınız,çok zor.Ben anlatamadım.Her şeyimiz gösteriş olmuş.Alçılı evlerde ilerleyen yaşlarda alerjik astım gibi hastalıklara yakalanma riski en az 2 kat daha fazladır.Bims içerisinde eser miktarda radyoaktif maddeler içerebilir.Üretimini yapan saygın firmalar,bunu yıkama yöntemiyle bertaraf ediyoruz dese de pek inandırıcı bulmuyorum.Gazbeton,beyaz çimentonun aluminyum tozuyla mayalanmasından meydana gelen bir malzemedir.Onun da solunması risklidir.Geriye çift sıra tuğla arasına taş yada cam yünü uygulaması kalıyor.Bence en ideali budur. Onda da deprem esnasında yıkılma gibi riskler var.XPS ve EPS yi saymıyorum bile. Dolguda koruyucu olması haricinde sokmam bile şantiyeme bunları.Saygılarımla.
Teşekkürler ibrahim bey. Sözleriniz doğrudur, yurt dışında da ekseri tuğla malzemeleri kullanılmaktadır. Birde ikinci kat bir duvar malzemesi var hafif ve gözeneksiz onun ham maddesini henüz öğrenemedim.
merhaba, iki tuğla arası xps yada eps denilen köpükler kullanılarak yapılan yöntem hakkında ne dersiniz? içeri kara sıva+alçı, dışarısı kara sıva. köpükler iki tuğla arasında kaldığı için zararlı olur mu hala? cam yünü ve taşyünü ürünler ıslanınca özelliğini kaybediyor deniyor doğru mu?
Merhaba; Ben de iş güvenliği uzmanıyım taş yünü ve cam yünü uygulama yapılırken mesleki hastalığa sebep olan fibrojenik tozlar yayıyor. Kesinlikle kkd kullanılmalı . İzolasyon yapıldıktan sonra etrafı alçıpan panel ile kaplanıp saten alçı boya uygulanıyor.
Ben yazlık evimde perlit sıva kullandım İzmir Dikili tarafı. Güzel olduğuna inanıyorum. Biraz yalıtım sağladı 3 cm filan uygulatabildim ustalara. Hazır torbalarda aldık. Uygulaması biraz sıkıntı olabiliyor, ekip bulması zor oluyor. Sıvacılara çalışması zor geliyor biraz çünkü duvara karasıva veya alçı gibi çok kolay yapışmıyor. Düzgün yüzey elde etmesi ilk başta zor oluyor. Ustalar sabırsız. Torbanın üstünde yazan şu kadar su katılacak talimatına uymuyorlar, ölçmek zor geliyor. Karıştırıcı makineyle iyi karıştırmak gerekiyor, içinde su itici maddeler olduğu için elle karıştırmak mümkün değil. Hafif köpük gibi bir yapısı var. Perlit sıva yapıldıktan sonra yumuşak bir yapısı oluyor gazbeton gibi. Ancak beyaz çimentolu bir karışım ile yapıldığı için deliksiz, kesintisiz komple bir yalıtım malzemesi bu büyük avantajı. Çİmento bazlı bir ürün olduğu için dayanıklı olduğu söyleniyor. Duvara yapışması da iyi. Hem sıva üstü hem de briket üstü uyguladım . Üstüne ince sert dekoratif sıva yapılarak alttaki perlit sıva korunması gerekiyor. Yapalı 5 sene oldu şimdilik bir sıkıntı yok.
4 роки тому+3
Mutfaklara kara sıva yapmadan dolapları nasıl tutturuyorlar? Özellikle tuğla kullanılan yapılarda, bims yine bir müddet tutar ancak tuğla ve alçı yapılan yerlerde dolaplar nasıl yerinde duruyor aklım almıyor.
Kara sıva en sağlam ve sağlıklı sistemdir 15 senedir bu işi yapıyorum duvarda ise hem sağlıklı hemde sağlam olan sadece tuğladır karasıvayı 3 kademe şeklinde yapıyum 1 sadece çimentodan serpme atıyorum 2 katı şekilde anolu terazili tabiki 3 kat ince sıva
İstanbul da ucuza kaçmayı çok seviyor müteahhitler malesef. Ama gerçekden işi bilen müteahhit ve proje müdürleri kara sıva uygulanması doğru olan her yerde uygulama yaptırıyorlar ayrıca diğer imalatlar da da aynı hassasiyeti gösteriyorlar. Bence kara sıva inşaatta asla vazgeçilmemesi gereken bir uygulama. Aslında kara sıva ve plastik boya nefes alabildiği için binaları kullanan insanlar için oldukça sağlıklı. Sıvaya kireç katılması genede hava sıcaklığı yüksek olan bölgelerde harcın çabucak donmaması için kullanılır Ankara da beton sıva yapmazsanız hava dona çektiğin de söker bir daha sıva yaparsınız. Antalya da kireç katmadan beton sıva yapmaya kalkarsanız da harcınız hava sıcaklığından dolayı daha teknede donmaya başlar. Her ikisi de tecrübe ile sabittir. :) İstanbul da her şeyi az maliyet çok kar mantığı ile yapıldığı için kullanılan malzeme kalitesi inanılmaz düşük malesef. Bims malzemenin ham maddesi volkanik kaya kökenlidir. Volkanik olması nedeni ile içerisin de eser miktarda radyoaktif madde içerebilir. Bu nedenle kansorejen etki yaratıyor olma ihtimali var tabi.
@@gokhan7827 hayırlı olsun. Betonarme kısmında demir donatının projeye uygun olmasına özellikle etriye de deprem sıklaştırmasını ihmal etmeyin. Duvarlara bir şeyler asmayı düşünmüyorsanız alçı sıva uygulayabilirsiniz ama mutfak ve banyoda mutlaka kara sıva yaptırın. Banyo ve balkona şaptan önce mutlaka iyi bir işçilik ile çimento esaslı su izolasyonu yaptırın. Temelde mutlaka bohçalama ve drenaj yaptırın gereksiz diyeceklerdir kulak asmayın. Dış cephede mutlaka min 10 cm izolasyon yaptırın yazın klima ihtiyacınız minimum olur. Kaliteli izolasyonlu pvc veya alüminyum doğrama kullanın. En azından Güney ve batı cephe Pencere camlarınız solar korumalı fabrikasyon bir çift cam ısıcam olsun. Çatıda ve zeminde şap altı 10 cm izolasyondan kaçmayın. İmkanınız varsa aquaterm ve wavin boru, winsa, pimapen doğrama ve fabrikasyon ısıcam tercih edin. Temiz ve sıcak su hattınız 32 lik başlayıp mutfak ve banyo ya 25 lik hat gidip sadece musluklara giden hatları 20 lik yapın ki iki musluk aynı anda açıldığında basınç kaybı yaşamayın. Sıcak su için güneş enerjisi yaz kış işinizi görür o bölgede. İzolasyon size ilave %30 gibi eksra maliyet getirebilir ama ısı izolasyonunda 3-5 yılda kendi amorti eder. Su izolasyonu ve marka doğramalar sıkıntısızca yıllarca sorunsuz ve randımanlı kullanırsız. Hepsinin püf noktası kaliteli işçilikdir. Malzemede bolbol pazarlık edin ve imkanınıza paralel kaliteli belgeli ürünler tercih edin. Uzun oldu ama bu anlattıklarım size başta maliyet getirecektir ama emin olun uzun vadede siz karlı çıkarsınız. Umarım faydalı olur. İnşaatı bilmiyorsanız Allah kolaylık ve sabır versin. Ustaların tavsiyelerine fazla güvenmeyin tecrübeli bir danışman mühendisiniz olsun mutlaka.
Çok teşekkür ederim uzun uzun vakit ayırdığınız için. Dış cephe yalıtımı konusunda yalıtım yapmaktansa ısı yalıtımlı tuğla kullanmayı düşünüyorum. Isı yalıtımı nemi geçirmediği için evde sürekli rutubetli bir ortam oluşturmasından endişeliyim. Çünkü bulunduğum yer sulak bir bölge. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir ?
@@gokhan7827 bey ısı yalıtımlı tuğla boşluklar strafor veya taşyünü dolu ise işinizi görür. Değilse ısı yalıtımına güvenmeyin derim. Nefes alan ısı yalıtım malzemesi olarak, 150 dansite 60*120*5 ebatlı dış cephe taşyünü plakalar var. Onları tercih edebilirsiniz. Maliyet olarak eps ile yüzde elli, xps ile yüzde 20 civarı fark oluşur. İzolasyonlu tuğla avrupa standartındaysa onun maliyeti de taşyünü izolasyondan farkı olmaz maliyet açısından. Dış cephede izolasyon üzerine sıva değil siding tarzı bir uygulama yapacak olursanız taşyünü üzerine mutlaka nem bariyeri gersinler. Tywek nem bariyeri en iyisidir ama üçte bir fiyatına yerli markalarda var. Tuğlada ışıklar tuğlanın kataloğunu inceleyebilirsiniz. Benim gördüğüm tam ve yarım tuğla ve lento gibi paket olarak tedarik ettiğinizde izolasyon bütünlük sağlıyor. Maliyet hesabınızı bu detayları göz önünde bulundurarak yapmanızı tavsiye ederim
Ben kireç konusunu 25 senedir kara sıva yapan ustaya sordum, bana verdiği cevap kararınca koymak gerektiği ve kirecin rutubete karşı bire bir olduğunu söyledi aslında adam haklıydı, kara sıva yapılmış bir duvara yapılmadan önce ve yapildiktan sonra baktığınızda aradaki sağlamlığın ne derece arttığını hissedersiniz ve alçı sivaya göre maliyet çok artmıyor yalnız işçiliği uzun sürüyor biraz daha gene de ne olursa olsun eğer bir yapınin duvarına gönül rahatligiyla uçarak tekme atmak istiyorum derseniz kara sıva yapın 😊
Kireç kullanmayan ustayı bulabilirseniz helal olsun. Yaptıramıyorsunuz adamlara. Tutturuyorlar ben senelerdir bu işi yapıyorum. Başka bir şey yok. Şap konusunda da aynı.. fazla çimento at.. yok olmaz attıramazsınız. Gönül her şeyin dört dörtlük olmasını istiyor ama maalesef olmuyor.
Herşeyi bilmeyin,normal karasıvada,daha çok kireç kullanılır,sağlık ve esneklik açısından,ıslak zeminler vedıs cephelerde cimento oranı yüksek olur suya karşı dayanıklilık açısından,sade çimento ile betondan farkı olmaz,soğuktur,şapta çokçimento bütuncül çatlama,az çimento eşilme yapar,kararında olmalıdır.Alçısıva hiçbirşekilde karasıvanın yerini tutmaz,müteahhitlarin işine geliyor,alçısıva nın mkaresimalzemesile beraber karasıvanın sadece ışçiliği kadar,alçısıva %50 daha ucuz hem daha az zaman alıyor.Otuz mlyn luk daireler alçisıva yapılıyor,alçısıva saman gibidir(Kaba alçi)aslında kapıdan sokulacak birşey değildir.tabi para daha kıymetli.
Kara sıva erkek adam işidir şimdiki ustalırın bileği yemez kaba sıvayı onun için alçı derler 😀 makinayla hamur gibi alçıyı vermek işlerine geliyor en ufak sıkıntıda mütayyitt bunu istedi derler 😂
Belediyeler dış yalıtımı oturma izni alırken şart koşuyorlar.Yapmazsan iskan alamazsın diyorlar. Bu dış yalıtım malzemeleride petrol ürünlerinden yapılıyor ve duvarların hava almasını sıfıra indiriyor. Bu saatten sonra evin iç bölgesinde ha kara sıva yapmışsın ha alçı yapmışsın değişmeyecek. Çünkü dışarıdan hava giremeyecek. Avrupada bu dış yalıtım malzemelerinin petrol ürünü olanları yasaklanırken ülkemizde şart koşulması zoruma gidiyor. Tek faydası ısı ama nefes alırken çekeceğimiz pis hava cabası hele ki havalar çok sıcakken.
iste abi o yüzden her odaya duvara otomatik havalandirma sistemi takilmasi lazim, yoksa nem olur. www.viessmann.de/de/wohngebaeude/wohnungslueftung/dezentrale-wohnungslueftung/vitovent-100-d.html burda bakabilirsin. slm
Kara sıva havadan nem almıyor. Havası nemli olan yerlerde alçı nem yapıyor. Ben kara sıvası yapılmış dairemin duvarlarını zımparaladım saten alçı gibi oldu. Üzerine de silikonsuz boya yaptırdım. Nem falan olmuyor.
6 şubatta 2023 1 daha anlaşıldı sanirim. Cimentosu yeterli kirecsiz kara sıva yapıyı güçlendirir. 1 de duvar orulup tabla öyle atılmalıdır. Bu 2 si depreme dayanıklı yapar. Tabiki baştan sayarsak zemin etüdü statik yapısı doğru kum doğru demir doğru çimento doğru mühendislik ve ustalık yaşama değer katar. Aksi felaket olur oluyor.... güzel konutlar güzel yapılar doğru yapılmalı. Şu cok katlı yapılaşma dan acilen uzaklaşmali.
Bir kullanıcı olarak Benim tecrübeme göre kara sıvanın ses yalıtımı alçıya göre daha ayrıca izlediğim videolara göre kara sıvanın bağlayıcılığı var depremde yapının daha dayanaklı olmasını sağlıyor.Ayrıca kara sıva atılmadan direk tuğla üzerine alçı atıldığı zaman duvar lingir lingir sallanıyor.
Videolar icin elinize saglik. Asbestos ve kansrojen icin birseyler soylemek isterim . Insaat malzemelerinin cogu az da olsa kansrojen icerir. Arastirirsaniz fayans in icinde asbestos vardir. Yalitim malzemelerinin icinde de. miktar cok onemli.
kara sıva dediğimiz alçı50%+kil50%. 2cm kullanılıyor. onun da nedeni düz bir yüzey elde edilsin diye. dolayısı ile 2cm kara alçı hem ıssı hem ses yalıtım oluyor. hava geçirttine görede sağlıklı
şefim kolay gelsin. Kara sıva üzerine alçı sıva yapacağımız zaman kaba alçı+karışık alçı+saten alçı şeklinde mi uyguluyoruz yoksa direk karışık alçı+saten alçı şeklinde mi uyguluyoruz?
İnşaatlarda Kara sıva olsa inşaatları bitim süresi bir yıl daha uzar . Buda hiç bir mütahitin işine gelmez. Sen belki bilmezsin inşaat yakınımda koca koca kireç kuyuları açılırdı.
Istanbul da 2500 konutluk bir projede calisiyorum. Islak hacimlerde kara siva, odalar ve koridorlar da alci kullaniliyor. Dis cephede direk tasyunu ve uzerinde mekanik altyapili cephe yapiyoruz.
Marka olarak Entegre yi kast etmiyor, entegre alçı bir alçı türü var onu kast ediyor. Kartonpiyer alçısından daha sert bir malzeme. Entegre firması da Entegre alçısı çıkarmıştı yanlış hatırlamıyorsam
Öncelikle bu güzel videoların için teşekkürler. Ben istanbulda 28 yıldır bu işler ile uğraşıyorum. Kafamız aynı kim ne derse desin kaba sıva olmadan yapılan bütün uygulamalar ileride büyük sıkıntılar çıkarır. Dış cephede ytong üzerine doğrudan yapılan uygulamalar. 2-3 yıl içinde ince kılcal çatlamalarına şahit oluyoruz. Bu tamirat ve onarım sektörü için ileriki süreçte çok yoğun işler olacaktır. Çünkü iş tamamen ticari ve düşük maliyet olarak imal ediliyor.
Erdem bey.. karadeniz de evim var rutubet ve nem çok bizim oralarda bildiğin üzere. Boya kabarıyor sağlıklı boya tutmuyor evin içind e belli kısımlar boya randıman etmiyor. Acaba sıva üzerine alçı çektirmek çözüm olabilirmi Acaba?
Kara sıvanın öneminden bahsetmişsiniz güzel ama sanki başka bir videonuz da dış cephe de bims'in üzerine direk yalıtım malz. (taş yünü) kullandığınızı hatırlıyor gibiyim.?
Atakan DİKANOGLU Evet de ben zaten ona karşı olduğumu izah ediyorum. Patronun isteği doğrultusunda imalat kalemi oluşur. Siz bu kalemi düzgün yapmak ile mükellefsiniz.
Tabi ki kara sıva bu sonda açılan bims konusu çok daha önemli arkadaş bina dediğin kara sıva ve çok kaliteli tuğla kullanarak yapılır.bims koyuyorlar izolasyon da bir çatlak var ise alçı suyu emiyor her bir bims litrelerce su emiyor o zaman siz ağırlığı görün kanser ile ilgili idea demiyorum çünkü artık çok ciddi raporlar var.
Ustam bizim odanin tavani göçtü. Butun tavani kazimadan gocen kisna yama yapsak olurmu? Evde hasta var. Tamirati uzatmak istemiyoruz ondan. Yama yapsak uygulamamiz gerekenleri adim adim sayar misiniz? Drenaj astari atalimmi bi daha dokulmemesi icin ve centikleme islemi gerekirmi? Bir de file tekrar gocmesini engellermi tavanin? Son olarak usta basil bulunur? Insaatlari gezip ustami arayayim napiym bilemedim
Erdem bey size ev yapimiyla ilgili sorum olacak bana beton arma evimi onerirsiniz yoksa prefabrik evimi onerirsiniz bana bilgi ve telefonunuzu verebilurmisiniz evle ilgili sorularim var sizin feikrinizi merak ettim ben her vidyoyo izledikce ben im fikri beton arma evde vazgecmemek.degerli bilgileriniz icin yurekten tesekkur ederim benim karfesimde insaat teknikeri yillarca buyuk firmalarda calismis ama karfesler de nedense bir kiskanlik oluyor bu sorulari ona soramiyorum cok ta yetenekli bir boyle olmasina rahmer karfesim ve sizler icin saglikli omurler diliyorum kusura bakmayin basinizi agirttim.iyi gunler.
Bugrahan KAZAZ Bims tercih sebepleri; Tuğla tesisat için kırımı yapılırken çok fazla dağılabiliyor. Bimsin taneli yapısının ses ve ısı izolasyonuna katkısının fazla olduğu düşünülüyor! Tuğla m2 bazında daha uygun. Bims de gaz betona göre uygun. İnşaat bölgesinde bims ocağı çok olduğu için nakliye bedeli de çok değil.
Reis bende bu sektöre gönül vermiş bir kardeşini olarak kara sıva bana göre bir binanın olmazsa olmazıdır.Sebebi ise uygulanan yüzeye extra bir sağlamlık katması , hava geçirmesi ve en önemliside kara sıvanın yüzeyine uygulanacak olan Alçı , Mantolama , Taş yünü ,Seramik vs gibi çalışmaların daha düzgün, sağlıklı ve uzun ömürlü olacagındandır. Kara Sıvanın meşaketi ve zorluğu bakımından günümüz ustaları tarafından uygulanmayıp daha kolay olan içerde makine alçısı ve dış cephede gene sıvanın zorlugundan direk yüzeye köpük , taşyünü uygulaması tercih ediliyor.Fakat çok yüksek yapılarda yapılması taraftarı değilim arkadaşın videonun başında tarif ettiği firmaları kastediyorum.yani ileride kendi şahşına ait bir yapı yaparsan sıva yapmanı tavsiye ederim.
Kara sıva inşaatlarda var şuan bizim evin karşısında Sinop inşaat kara sıva cekiyor dış cephe mantolama veye siyah cam plaka banyo hep kara sıva yaygın mutfaktata da burası İstanbul başka İstanbul yok Şefim alcı boycıların vaz gecilmesiyse kara sıvada fanyascılar icin gerekli yoksa kalekim yapamıyor bizim İstanbulda yıgma tugla binalar var oda betondan daha saglklıklı tabi beton saglık sız astorojen yani eski aspes kanal boruları ve eternitler piyasadan kaldırıldı şimdi catı icin panal sandovic ve mabran türü izalasyon kullanılıyor sefim pireket gibi tugla oda gece kondularla tarih oldu iyi çalişmalar kolay gelsin.
Özellikle yüksek yapılarda kara sıva şart hiç olmaz ise yatakların konumlandığı alanlarda gerekiyor.Deprem dalgaları hakkı ile yapılmış şartnamelere riayet edilen binaları yıkmaz ama kesinlikle alçı kaplı duvarları devirecektir.Deprem mimarlar odası ile bir çok yer gezdik yaralanmaların çoğu eşya ve duvar yıkılmalarından kaynaklıydı.Bunların tamamı da alçı sıvaydı.Çok ilginç durumlar ile karşılaştım örnek iç duvarları tamamen yıkılan binanın gaz beton uygulanan yine iç kısmı alçı sıva olan dış duvarlar sadece çatlamıştı.Bina inşaat halinde ve herhangi bir mantolama dış yüzeye yapılmamıştı.Yani iki tarafı alçı olan bims ve tuğla yıkılmış tek tarafı alçı olan gaz beton ise kiriş kısımları ve kolonların bulunduğu alanlarda çatlamalar vardı.Şimdi bu videoyu izleyince malumatım olmayan ama o zaman kafama takılan bu soruyu yine merak ettim
Tuvalet banyolar kesinlikle sıva alçısı kullanılmaz sıva suyu emdiği zaman şisiyor ve fayans patlıyor Alcı vurduğun yerin üzerine kesinlikle kaba sıva vurulmaz tutmuyor ama altına kaba sıvayı vur üstüne ne yaparsan yap Cimonta candır sağlamdır Alcı sıva hava geçirmez ve mutfaklarda tavanlarınız hem tomurcuk su kablar
Bizim evimiz karasıvalı .Teyzemlerin evi alçı sıvası.Size yemin edebilirim ki onlardan bize gelince nefes aldığımızın farkına varıyoruz. Alçı sıva bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama evi ve odaları çok basık dar gösteriyor duvarlara bakarken insanın gözü yoruluyor. 15 metre kare bir odayı bir alçıyla yapın birde kara sıva emin olun karasıva olan yer daha ferah daha güzel gözükücek
Yaklaşık 5 yıldır sektördeyim. Banyo tuvalet harici kara sıvaya denk gelmedim. Ancak yer yer dış cephe de kara sıva uygulamaları yaptık. Kendi oturduğum ev 30 yıllık ve duvarları kara sıva. Eskiler daha mı iyi biliyormuş ne :)
Kim ne konuşursa konuş kara sıva gibi bir şey var mı be kara sıva hava alır içerinin nefes almasını sağlar alcı hava almaz çizilir sadece düz görünüyor diye alçıyı seçiyorlar ince sıva da da alçıya benzetmek kolay.
Alçı olduğu için zaten millet komşusun afedersin yellemesini bile duyuyor. Kesinlikle hiç bir şekikde alçı sıva önermem. Ha eğer kara sıvanın üzerine alçı yaparsan eyvallah ama direkt tuğla üzerine alçı sıva çok lanet birşey ve ses geçirmiyor diye kesinlikke doğru değil. Kaç dairede kaç binada bizzat gördüm.
kara sıvanın geleceği neden parlak değil: eskiden evlerde herhangi bir yalıtım yoktu rutubet oluyordu alçı nemi yediği zaman dökülüyordu , tuğlanın üzerine kara sıvayı vuruyorladı insanlar boya alçı bile yapmadan insalar oturuyordu ve sıvanın yalıtıma faydası var en fazla üsütüne kireç vuruluyordu bugüne dödüğümüz zaman evlerin nerdeyse tamamı yalıtımlı olduğu için herhangi bir rutubet olmuyor iç cephede belki banyo tuvalet nemli olduğu için sıva vurulması gerekebilir ama bims 3 kat alçı 2 kat boya vurunca birde extradan kara sıvaya gerek yok tamamen maliyet artar diye düşünüyorum gene dış cepheye geldiğimiz zaman eskiden herhangi bir yalıtım malzemesi yoktu bims üzerine sıva yapılıyordu üstüne mineral üstüne boya oluyordu şimdi montalama sistem olduğu için dış cephe maliyeti de 2 katına çıktı birde extradan kaba sıva maliyeti gereksiz
5 dakika güzel gözlem yapmışsınız. zaten ses yalıtımın temel prensibi kütle yoğunluğunu arttırmaktır. mailinizi iletirseniz size bazı basit dökümanlar gönderebilirim. ara ara seyrediyorum, çok faydalı paylaşımlar. teşekkürler. bizim de belki size katkımız olur.
En güzel köyde eski topraklı evler enerji veriyor insana valla
Olması gereken şu: Kaba sıvayı kara sıva ile yapacaksın, ince sıvayı alçı ile. Çünkü;
Tamamiyle alçı ile yaptığında çok dayanıksız oluyor, nereye bişey değse hemen alçı göçüyor,bu yüzden kaba kısım çimento ile.
Tamamiyle kara sıva yaparsanız bu seferde alçının verdiği güzel görüntüyü alamıyorsunuz.Bu yüzden, kabası kara sıva, incesi alçı olmalı.
Bence kaba sıva üzerine alçı uygulanması saha sağlıklı bence
Ytong+üzerine serpme üzeri kaba sıva + üzeri alçı
Ses+ısı yalıtımı için bence gerekli
Aynen bizim ev sadece alçı gaz beton üzerine su alıyor duvar
Kara sıva ses ve ısı yalıtımı için çok önemlidir içerisinde oluşan küçük odacıklar sayesinde yalıtımı sağlar.
10 senelik İnşaat Mühendisiyim.Kendi evimde kara sıva üzerine kireç uygulaması yaptık.Yatak odalarımda kesinlikle plastik tavan boyası bile kullanılmadı.Tut şimdi bunun sağlık üzerindeki etkisini vatandaşa anlat.Anlatamazsınız,çok zor.Ben anlatamadım.Her şeyimiz gösteriş olmuş.Alçılı evlerde ilerleyen yaşlarda alerjik astım gibi hastalıklara yakalanma riski en az 2 kat daha fazladır.Bims içerisinde eser miktarda radyoaktif maddeler içerebilir.Üretimini yapan saygın firmalar,bunu yıkama yöntemiyle bertaraf ediyoruz dese de pek inandırıcı bulmuyorum.Gazbeton,beyaz çimentonun aluminyum tozuyla mayalanmasından meydana gelen bir malzemedir.Onun da solunması risklidir.Geriye çift sıra tuğla arasına taş yada cam yünü uygulaması kalıyor.Bence en ideali budur. Onda da deprem esnasında yıkılma gibi riskler var.XPS ve EPS yi saymıyorum bile. Dolguda koruyucu olması haricinde sokmam bile şantiyeme bunları.Saygılarımla.
Teşekkürler ibrahim bey. Sözleriniz doğrudur, yurt dışında da ekseri tuğla malzemeleri kullanılmaktadır. Birde ikinci kat bir duvar malzemesi var hafif ve gözeneksiz onun ham maddesini henüz öğrenemedim.
merhaba,
iki tuğla arası xps yada eps denilen köpükler kullanılarak yapılan yöntem hakkında ne dersiniz? içeri kara sıva+alçı, dışarısı kara sıva. köpükler iki tuğla arasında kaldığı için zararlı olur mu hala?
cam yünü ve taşyünü ürünler ıslanınca özelliğini kaybediyor deniyor doğru mu?
@@erhanboge2277 Selamlar.Bunu Sayın Fidan'ın yanıtlaması daha doğru olur.Sadece şunu söylemem gerekirse.Ben şantiyede petrokimya ürünlerini kullanmamaya gayret gösteriyorum.SAYGILARIMLA.
Merhaba;
Ben de iş güvenliği uzmanıyım taş yünü ve cam yünü uygulama yapılırken mesleki hastalığa sebep olan fibrojenik tozlar yayıyor. Kesinlikle kkd kullanılmalı . İzolasyon yapıldıktan sonra etrafı alçıpan panel ile kaplanıp saten alçı boya uygulanıyor.
Ben yazlık evimde perlit sıva kullandım İzmir Dikili tarafı. Güzel olduğuna inanıyorum. Biraz yalıtım sağladı 3 cm filan uygulatabildim ustalara. Hazır torbalarda aldık. Uygulaması biraz sıkıntı olabiliyor, ekip bulması zor oluyor. Sıvacılara çalışması zor geliyor biraz çünkü duvara karasıva veya alçı gibi çok kolay yapışmıyor. Düzgün yüzey elde etmesi ilk başta zor oluyor. Ustalar sabırsız. Torbanın üstünde yazan şu kadar su katılacak talimatına uymuyorlar, ölçmek zor geliyor. Karıştırıcı makineyle iyi karıştırmak gerekiyor, içinde su itici maddeler olduğu için elle karıştırmak mümkün değil. Hafif köpük gibi bir yapısı var. Perlit sıva yapıldıktan sonra yumuşak bir yapısı oluyor gazbeton gibi. Ancak beyaz çimentolu bir karışım ile yapıldığı için deliksiz, kesintisiz komple bir yalıtım malzemesi bu büyük avantajı. Çİmento bazlı bir ürün olduğu için dayanıklı olduğu söyleniyor. Duvara yapışması da iyi. Hem sıva üstü hem de briket üstü uyguladım . Üstüne ince sert dekoratif sıva yapılarak alttaki perlit sıva korunması gerekiyor. Yapalı 5 sene oldu şimdilik bir sıkıntı yok.
Mutfaklara kara sıva yapmadan dolapları nasıl tutturuyorlar? Özellikle tuğla kullanılan yapılarda, bims yine bir müddet tutar ancak tuğla ve alçı yapılan yerlerde dolaplar nasıl yerinde duruyor aklım almıyor.
Kara sıva en sağlam ve sağlıklı sistemdir 15 senedir bu işi yapıyorum duvarda ise hem sağlıklı hemde sağlam olan sadece tuğladır karasıvayı 3 kademe şeklinde yapıyum 1 sadece çimentodan serpme atıyorum 2 katı şekilde anolu terazili tabiki 3 kat ince sıva
İstanbul da ucuza kaçmayı çok seviyor müteahhitler malesef. Ama gerçekden işi bilen müteahhit ve proje müdürleri kara sıva uygulanması doğru olan her yerde uygulama yaptırıyorlar ayrıca diğer imalatlar da da aynı hassasiyeti gösteriyorlar. Bence kara sıva inşaatta asla vazgeçilmemesi gereken bir uygulama. Aslında kara sıva ve plastik boya nefes alabildiği için binaları kullanan insanlar için oldukça sağlıklı.
Sıvaya kireç katılması genede hava sıcaklığı yüksek olan bölgelerde harcın çabucak donmaması için kullanılır Ankara da beton sıva yapmazsanız hava dona çektiğin de söker bir daha sıva yaparsınız. Antalya da kireç katmadan beton sıva yapmaya kalkarsanız da harcınız hava sıcaklığından dolayı daha teknede donmaya başlar. Her ikisi de tecrübe ile sabittir. :)
İstanbul da her şeyi az maliyet çok kar mantığı ile yapıldığı için kullanılan malzeme kalitesi inanılmaz düşük malesef.
Bims malzemenin ham maddesi volkanik kaya kökenlidir. Volkanik olması nedeni ile içerisin de eser miktarda radyoaktif madde içerebilir. Bu nedenle kansorejen etki yaratıyor olma ihtimali var tabi.
Hocam Antalya’da ev yaptırıyorum. Tavsiyeleriniz nedir ?
@@gokhan7827 hayırlı olsun. Betonarme kısmında demir donatının projeye uygun olmasına özellikle etriye de deprem sıklaştırmasını ihmal etmeyin. Duvarlara bir şeyler asmayı düşünmüyorsanız alçı sıva uygulayabilirsiniz ama mutfak ve banyoda mutlaka kara sıva yaptırın. Banyo ve balkona şaptan önce mutlaka iyi bir işçilik ile çimento esaslı su izolasyonu yaptırın. Temelde mutlaka bohçalama ve drenaj yaptırın gereksiz diyeceklerdir kulak asmayın. Dış cephede mutlaka min 10 cm izolasyon yaptırın yazın klima ihtiyacınız minimum olur. Kaliteli izolasyonlu pvc veya alüminyum doğrama kullanın. En azından Güney ve batı cephe Pencere camlarınız solar korumalı fabrikasyon bir çift cam ısıcam olsun. Çatıda ve zeminde şap altı 10 cm izolasyondan kaçmayın. İmkanınız varsa aquaterm ve wavin boru, winsa, pimapen doğrama ve fabrikasyon ısıcam tercih edin. Temiz ve sıcak su hattınız 32 lik başlayıp mutfak ve banyo ya 25 lik hat gidip sadece musluklara giden hatları 20 lik yapın ki iki musluk aynı anda açıldığında basınç kaybı yaşamayın. Sıcak su için güneş enerjisi yaz kış işinizi görür o bölgede. İzolasyon size ilave %30 gibi eksra maliyet getirebilir ama ısı izolasyonunda 3-5 yılda kendi amorti eder. Su izolasyonu ve marka doğramalar sıkıntısızca yıllarca sorunsuz ve randımanlı kullanırsız. Hepsinin püf noktası kaliteli işçilikdir. Malzemede bolbol pazarlık edin ve imkanınıza paralel kaliteli belgeli ürünler tercih edin. Uzun oldu ama bu anlattıklarım size başta maliyet getirecektir ama emin olun uzun vadede siz karlı çıkarsınız. Umarım faydalı olur. İnşaatı bilmiyorsanız Allah kolaylık ve sabır versin. Ustaların tavsiyelerine fazla güvenmeyin tecrübeli bir danışman mühendisiniz olsun mutlaka.
Çok teşekkür ederim uzun uzun vakit ayırdığınız için. Dış cephe yalıtımı konusunda yalıtım yapmaktansa ısı yalıtımlı tuğla kullanmayı düşünüyorum. Isı yalıtımı nemi geçirmediği için evde sürekli rutubetli bir ortam oluşturmasından endişeliyim. Çünkü bulunduğum yer sulak bir bölge. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir ?
@@gokhan7827 bey ısı yalıtımlı tuğla boşluklar strafor veya taşyünü dolu ise işinizi görür. Değilse ısı yalıtımına güvenmeyin derim. Nefes alan ısı yalıtım malzemesi olarak, 150 dansite 60*120*5 ebatlı dış cephe taşyünü plakalar var. Onları tercih edebilirsiniz. Maliyet olarak eps ile yüzde elli, xps ile yüzde 20 civarı fark oluşur. İzolasyonlu tuğla avrupa standartındaysa onun maliyeti de taşyünü izolasyondan farkı olmaz maliyet açısından. Dış cephede izolasyon üzerine sıva değil siding tarzı bir uygulama yapacak olursanız taşyünü üzerine mutlaka nem bariyeri gersinler. Tywek nem bariyeri en iyisidir ama üçte bir fiyatına yerli markalarda var. Tuğlada ışıklar tuğlanın kataloğunu inceleyebilirsiniz. Benim gördüğüm tam ve yarım tuğla ve lento gibi paket olarak tedarik ettiğinizde izolasyon bütünlük sağlıyor. Maliyet hesabınızı bu detayları göz önünde bulundurarak yapmanızı tavsiye ederim
Ben kireç konusunu 25 senedir kara sıva yapan ustaya sordum, bana verdiği cevap kararınca koymak gerektiği ve kirecin rutubete karşı bire bir olduğunu söyledi aslında adam haklıydı, kara sıva yapılmış bir duvara yapılmadan önce ve yapildiktan sonra baktığınızda aradaki sağlamlığın ne derece arttığını hissedersiniz ve alçı sivaya göre maliyet çok artmıyor yalnız işçiliği uzun sürüyor biraz daha gene de ne olursa olsun eğer bir yapınin duvarına gönül rahatligiyla uçarak tekme atmak istiyorum derseniz kara sıva yapın 😊
Merhaba püskürtme granit diye bir madde var iç ve dış cephede kullanılıyor sağlık açısından iyimidir iç duvarlarda kullanılırsa
Kireç kullanmayan ustayı bulabilirseniz helal olsun. Yaptıramıyorsunuz adamlara. Tutturuyorlar ben senelerdir bu işi yapıyorum. Başka bir şey yok. Şap konusunda da aynı.. fazla çimento at.. yok olmaz attıramazsınız.
Gönül her şeyin dört dörtlük olmasını istiyor ama maalesef olmuyor.
Herşeyi bilmeyin,normal karasıvada,daha çok kireç kullanılır,sağlık ve esneklik açısından,ıslak zeminler vedıs cephelerde cimento oranı yüksek olur suya karşı dayanıklilık açısından,sade çimento ile betondan farkı olmaz,soğuktur,şapta çokçimento bütuncül çatlama,az çimento eşilme yapar,kararında olmalıdır.Alçısıva hiçbirşekilde karasıvanın yerini tutmaz,müteahhitlarin işine geliyor,alçısıva nın mkaresimalzemesile beraber karasıvanın sadece ışçiliği kadar,alçısıva %50 daha ucuz hem daha az zaman alıyor.Otuz mlyn luk daireler alçisıva yapılıyor,alçısıva saman gibidir(Kaba alçi)aslında kapıdan sokulacak birşey değildir.tabi para daha kıymetli.
En güzeli toprak. Kerpiçten, tuğladan,taştan yapacaksın evleri oh miss :)
Kara sıva erkek adam işidir şimdiki ustalırın bileği yemez kaba sıvayı onun için alçı derler 😀 makinayla hamur gibi alçıyı vermek işlerine geliyor en ufak sıkıntıda mütayyitt bunu istedi derler 😂
Aynen kardes kalem atsan deliniyor alci siva kisinda terleme yapiyorr cok zararli alci siva
Belediyeler dış yalıtımı oturma izni alırken şart koşuyorlar.Yapmazsan iskan alamazsın diyorlar. Bu dış yalıtım malzemeleride petrol ürünlerinden yapılıyor ve duvarların hava almasını sıfıra indiriyor. Bu saatten sonra evin iç bölgesinde ha kara sıva yapmışsın ha alçı yapmışsın değişmeyecek. Çünkü dışarıdan hava giremeyecek. Avrupada bu dış yalıtım malzemelerinin petrol ürünü olanları yasaklanırken ülkemizde şart koşulması zoruma gidiyor. Tek faydası ısı ama nefes alırken çekeceğimiz pis hava cabası hele ki havalar çok sıcakken.
iste abi o yüzden her odaya duvara otomatik havalandirma sistemi takilmasi lazim, yoksa nem olur.
www.viessmann.de/de/wohngebaeude/wohnungslueftung/dezentrale-wohnungslueftung/vitovent-100-d.html
burda bakabilirsin.
slm
@@dorudayi fiyat ini biliyomusun turkiyede bulabilirmiyiz izmirde
Perlit sıva yapabilirsiniz
Kara sıva candır. Bina duvarlarında tutkal gibi, Depremde, binaya direnç sağlayan önemli unsurlardan biridir.
Kara sıva havadan nem almıyor. Havası nemli olan yerlerde alçı nem yapıyor. Ben kara sıvası yapılmış dairemin duvarlarını zımparaladım saten alçı gibi oldu. Üzerine de silikonsuz boya yaptırdım. Nem falan olmuyor.
kara sıvaya zımpara nasıl oluyor ilk defa duydum, kaç numara zımpara ile mümkün acaba
6 şubatta 2023 1 daha anlaşıldı sanirim. Cimentosu yeterli kirecsiz kara sıva yapıyı güçlendirir. 1 de duvar orulup tabla öyle atılmalıdır. Bu 2 si depreme dayanıklı yapar. Tabiki baştan sayarsak zemin etüdü statik yapısı doğru kum doğru demir doğru çimento doğru mühendislik ve ustalık yaşama değer katar. Aksi felaket olur oluyor.... güzel konutlar güzel yapılar doğru yapılmalı. Şu cok katlı yapılaşma dan acilen uzaklaşmali.
Bir kullanıcı olarak Benim tecrübeme göre kara sıvanın ses yalıtımı alçıya göre daha ayrıca izlediğim videolara göre kara sıvanın bağlayıcılığı var depremde yapının daha dayanaklı olmasını sağlıyor.Ayrıca kara sıva atılmadan direk tuğla üzerine alçı atıldığı zaman duvar lingir lingir sallanıyor.
sıvanın deprem kuvvetine hiçbir katkısı yok
Videolar icin elinize saglik. Asbestos ve kansrojen icin birseyler soylemek isterim . Insaat malzemelerinin cogu az da olsa kansrojen icerir. Arastirirsaniz fayans in icinde asbestos vardir. Yalitim malzemelerinin icinde de. miktar cok onemli.
Erdem bey hiç perlitli sıva imalatı yaptınız mı?
köpuk kartonpiyer yangın ve kötu koku nefes almayan mazemeler yan etkıleri yasaklansın arkadaş
merhabalar, bims ve gazbeton için kanserojen maddeler ile alakalı araştırmanız ile ilgili video var mı acaba ?
kara sıva dediğimiz alçı50%+kil50%. 2cm kullanılıyor. onun da nedeni düz bir yüzey elde edilsin diye. dolayısı ile 2cm kara alçı hem ıssı hem ses yalıtım oluyor. hava geçirttine görede sağlıklı
şefim kolay gelsin. Kara sıva üzerine alçı sıva yapacağımız zaman kaba alçı+karışık alçı+saten alçı şeklinde mi uyguluyoruz yoksa direk karışık alçı+saten alçı şeklinde mi uyguluyoruz?
Kaba alçı kaba saten karışık saten 2 kat saten çekilirse daha güzel ve dalgasız olur zımparası rahat olur. Maliyeti birazdaha fazladır.
hocam türkiyede kara sivaya kirec katiyormusunuz? Birde kara sivayi hazirmi aliyorsunuz yoksa kendiniz insaate kum cimento vs. kendinizmi hazirliyorsunuz?
Kara sıvaya çimentoya oran olarak en fazla 1/2 si konur fazlası zarar tabiki hazır olarak türkiyede mevcut değil
İnşaatlarda Kara sıva olsa inşaatları bitim süresi bir yıl daha uzar . Buda hiç bir mütahitin işine gelmez. Sen belki bilmezsin inşaat yakınımda koca koca kireç kuyuları açılırdı.
Sıva en sağlıklı olanıdır çünkü hava alma yeteneği mevcuttur
Istanbul da 2500 konutluk bir projede calisiyorum. Islak hacimlerde kara siva, odalar ve koridorlar da alci kullaniliyor. Dis cephede direk tasyunu ve uzerinde mekanik altyapili cephe yapiyoruz.
Malesef ankara da ki tüm konutlarda da manzara aynı
merhaba erdem bey bir sorum olacak kara sıvaya kireçsizmi kireçlimi yapılmalıdır tam olarak anlamadım benim bildigim kireçli oluyor ?
Marka olarak Entegre yi kast etmiyor, entegre alçı bir alçı türü var onu kast ediyor. Kartonpiyer alçısından daha sert bir malzeme. Entegre firması da Entegre alçısı çıkarmıştı yanlış hatırlamıyorsam
Öncelikle bu güzel videoların için teşekkürler. Ben istanbulda 28 yıldır bu işler ile uğraşıyorum. Kafamız aynı kim ne derse desin kaba sıva olmadan yapılan bütün uygulamalar ileride büyük sıkıntılar çıkarır. Dış cephede ytong üzerine doğrudan yapılan uygulamalar. 2-3 yıl içinde ince kılcal çatlamalarına şahit oluyoruz. Bu tamirat ve onarım sektörü için ileriki süreçte çok yoğun işler olacaktır. Çünkü iş tamamen ticari ve düşük maliyet olarak imal ediliyor.
kemal kaplan
Kemal bey malesef bu konu da cidden canım çok sıkılıyor ama elden de hiçbir şey gelmiyor
Erdem bey.. karadeniz de evim var rutubet ve nem çok bizim oralarda bildiğin üzere. Boya kabarıyor sağlıklı boya tutmuyor evin içind e belli kısımlar boya randıman etmiyor. Acaba sıva üzerine alçı çektirmek çözüm olabilirmi Acaba?
silikonlu boya kullanmayın, akrilik kullanın
arkadaş doğru diyor kireç bence tamamen durvar da dahil kaldırılmalı ben fransada duvar işi yapıyorum kireç daha bugüne kadar hiç görmedim
Kara sıvanın öneminden bahsetmişsiniz güzel ama sanki başka bir videonuz da dış cephe de bims'in üzerine direk yalıtım malz. (taş yünü) kullandığınızı hatırlıyor gibiyim.?
Atakan DİKANOGLU
Evet de ben zaten ona karşı olduğumu izah ediyorum. Patronun isteği doğrultusunda imalat kalemi oluşur. Siz bu kalemi düzgün yapmak ile mükellefsiniz.
Tabi ki kara sıva bu sonda açılan bims konusu çok daha önemli arkadaş bina dediğin kara sıva ve çok kaliteli tuğla kullanarak yapılır.bims koyuyorlar izolasyon da bir çatlak var ise alçı suyu emiyor her bir bims litrelerce su emiyor o zaman siz ağırlığı görün kanser ile ilgili idea demiyorum çünkü artık çok ciddi raporlar var.
Çok faydalısınız ! Unutjlmayacaksınız !
harç icindeki hava kabarciklari sesi hapseder.
Ustam bizim odanin tavani göçtü. Butun tavani kazimadan gocen kisna yama yapsak olurmu? Evde hasta var. Tamirati uzatmak istemiyoruz ondan. Yama yapsak uygulamamiz gerekenleri adim adim sayar misiniz? Drenaj astari atalimmi bi daha dokulmemesi icin ve centikleme islemi gerekirmi? Bir de file tekrar gocmesini engellermi tavanin? Son olarak usta basil bulunur? Insaatlari gezip ustami arayayim napiym bilemedim
Ben istanbul deyim hep kara sıva yapiyorum nasil kara sıva yukmuss alçı sıva yı ismi zannediyorlar
Siva alcisi mutfak dolabi tasirmi
Usta efendi adam. 👍🏻
Teşekkürler emeğine sağlık
Yurtdisinda is yapiyorum her zaman saglam iscilik onemli
vaktinize, ağzınıza sağlık
asbest sanırım adı, ankarada bir fabrika yıkılmıştı maltepe tarafında, ilk o gün duymuştum adını asbestin
Bu bimse siva tutarmi zamanla bu bims kara sıvayi zamanla birakiyor diye biliyorum
Yazık oldu şu memlekete inşaatlar çok kalitesiz
usta pırıl pırıl allah selamet versin
Erdem bey size ev yapimiyla ilgili sorum olacak bana beton arma evimi onerirsiniz yoksa prefabrik evimi onerirsiniz bana bilgi ve telefonunuzu verebilurmisiniz evle ilgili sorularim var sizin feikrinizi merak ettim ben her vidyoyo izledikce ben im fikri beton arma evde vazgecmemek.degerli bilgileriniz icin yurekten tesekkur ederim benim karfesimde insaat teknikeri yillarca buyuk firmalarda calismis ama karfesler de nedense bir kiskanlik oluyor bu sorulari ona soramiyorum cok ta yetenekli bir boyle olmasina rahmer karfesim ve sizler icin saglikli omurler diliyorum kusura bakmayin basinizi agirttim.iyi gunler.
Betonarme tavsiye ederim.
abi kalorifer radyatör lerini montolarken cok sıkıntı. yime bims bi nevze saglam oluyor ama tuğla tamamen boş oluyor dubel için.
Elinize sağlık video için
Bims terciniz tanecikli yapısından sebep ses yalıtımımı yoksa ekonomik olmasımı ?
Bugrahan KAZAZ
Bims tercih sebepleri;
Tuğla tesisat için kırımı yapılırken çok fazla dağılabiliyor. Bimsin taneli yapısının ses ve ısı izolasyonuna katkısının fazla olduğu düşünülüyor! Tuğla m2 bazında daha uygun. Bims de gaz betona göre uygun. İnşaat bölgesinde bims ocağı çok olduğu için nakliye bedeli de çok değil.
selamun aleykum 5.14 de ustayla konusmanizda entegre alcidan bahsetti onun markasini biliyormusunuz ne olarak geciyor
Sanırım knauf olması lazım
ahşap ev olacak abi. beton insanın ruhunu yok ediyor.
Erdem bey Ev yaparken gazbetonmu tuglamı brıketmı iyi olur sıralama yapsanız nasıl olurdu
Reis bende bu sektöre gönül vermiş bir kardeşini olarak kara sıva bana göre bir binanın olmazsa olmazıdır.Sebebi ise uygulanan yüzeye extra bir sağlamlık katması , hava geçirmesi ve en önemliside kara sıvanın yüzeyine uygulanacak olan Alçı , Mantolama , Taş yünü ,Seramik vs gibi çalışmaların daha düzgün, sağlıklı ve uzun ömürlü olacagındandır. Kara Sıvanın meşaketi ve zorluğu bakımından günümüz ustaları tarafından uygulanmayıp daha kolay olan içerde makine alçısı ve dış cephede gene sıvanın zorlugundan direk yüzeye köpük , taşyünü uygulaması tercih ediliyor.Fakat çok yüksek yapılarda yapılması taraftarı değilim arkadaşın videonun başında tarif ettiği firmaları kastediyorum.yani ileride kendi şahşına ait bir yapı yaparsan sıva yapmanı tavsiye ederim.
EternalGlory The_Dictator
Ağzına sağlık. Çok iyi dedin aynen katılıyorum
Sorarsan alci gereksiz agirligi ortadan kaldiriyor diyorlar ama karni agrisin alcinin duvara bise carpsa izi kaliyor boyayi silsen alcida siliniyor kara sivanin gozunu seveyim...
Kaba sıva yapmadıkları için komşu osursa duyuluyor
Kemik gibi olsa ne olir...Mustakil evlere yap...binaya fazla agirliga gerek yok..
Kara sıva inşaatlarda var şuan bizim evin karşısında Sinop inşaat kara sıva cekiyor dış cephe mantolama veye siyah cam plaka banyo hep kara sıva yaygın mutfaktata da burası İstanbul başka İstanbul yok
Şefim alcı boycıların vaz gecilmesiyse kara sıvada fanyascılar icin gerekli yoksa kalekim yapamıyor bizim İstanbulda yıgma tugla binalar var oda betondan daha saglklıklı tabi beton saglık sız astorojen yani eski aspes kanal boruları ve eternitler piyasadan kaldırıldı şimdi catı icin panal sandovic ve mabran türü izalasyon kullanılıyor sefim pireket gibi tugla oda gece kondularla tarih oldu iyi çalişmalar kolay gelsin.
kara sıva candır iş yükü ağır diye müteahit ve işçiler tercih etmiyor sonra kara sıvasız üst komşun osursa duyarsın :) herkese bol şans
Söyle düşünün futbolcu ayagina dizlik takiyorsa evin dizligide kara sıvadır.
Özellikle yüksek yapılarda kara sıva şart hiç olmaz ise yatakların konumlandığı alanlarda gerekiyor.Deprem dalgaları hakkı ile yapılmış şartnamelere riayet edilen binaları yıkmaz ama kesinlikle alçı kaplı duvarları devirecektir.Deprem mimarlar odası ile bir çok yer gezdik yaralanmaların çoğu eşya ve duvar yıkılmalarından kaynaklıydı.Bunların tamamı da alçı sıvaydı.Çok ilginç durumlar ile karşılaştım örnek iç duvarları tamamen yıkılan binanın gaz beton uygulanan yine iç kısmı alçı sıva olan dış duvarlar sadece çatlamıştı.Bina inşaat halinde ve herhangi bir mantolama dış yüzeye yapılmamıştı.Yani iki tarafı alçı olan bims ve tuğla yıkılmış tek tarafı alçı olan gaz beton ise kiriş kısımları ve kolonların bulunduğu alanlarda çatlamalar vardı.Şimdi bu videoyu izleyince malumatım olmayan ama o zaman kafama takılan bu soruyu yine merak ettim
Hakkıyla yapılırsa herşey iyidir
Merhaba erdem bey. Avrupada tuğla uzeri direkt alçıpan ve üzeri boya uygulaması yapılmakta. Bunun ile ilgili ne düşünüyorsunuz .
Burda tercih edilmiyor..
Tuvalet banyolar kesinlikle sıva alçısı kullanılmaz sıva suyu emdiği zaman şisiyor ve fayans patlıyor Alcı vurduğun yerin üzerine kesinlikle kaba sıva vurulmaz tutmuyor ama altına kaba sıvayı vur üstüne ne yaparsan yap Cimonta candır sağlamdır Alcı sıva hava geçirmez ve mutfaklarda tavanlarınız hem tomurcuk su kablar
Bizim evimiz karasıvalı .Teyzemlerin evi alçı sıvası.Size yemin edebilirim ki onlardan bize gelince nefes aldığımızın farkına varıyoruz. Alçı sıva bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama evi ve odaları çok basık dar gösteriyor duvarlara bakarken insanın gözü yoruluyor. 15 metre kare bir odayı bir alçıyla yapın birde kara sıva emin olun karasıva olan yer daha ferah daha güzel gözükücek
İşini hakkıyla yapan müteahhit kara sıva yapar ucuza kaçan yapmaz.kara sıva yapılmamış evi alınca söversin yıllarca...
İnşaat yeri nerede erdem bey
ERKAN IŞIK
Ankara ovacık
kara sıva üzerine alçı çekmeden boya vursak hiç alçı çekmesek kara sıvada; kaba karışık ince sonrasında boya en saglıklıdır bence
Badana yapmış gibi dişli görünür
@@ErdemFidan o zman kara sıvadan sonra boyadan önce karışık alçı ve üzerine de saten çekilmesi gerekir sizce ?
Kara sıva candır
Ömer usta bu işi biliyor 👍
En saglami kata siva tuvalet banyo alci olunmaz
belki ben yanlış gördüm ama arkadaki duvar imalatında iki duvar birbirine kilitlenmemiş gibi
MUTAHITLERIN YAPTIGI 100 DE 99 U NDA BOYLE OLUYOR
UCUZ VE EGITIMSIZ USTALARIN COGU BOYLE YAPIYORLAR
Kara sıva iyidir güzeldir ama tüm elektrik ve su tesisatı işini evvelden yapacan
Yaklaşık 5 yıldır sektördeyim. Banyo tuvalet harici kara sıvaya denk gelmedim. Ancak yer yer dış cephe de kara sıva uygulamaları yaptık. Kendi oturduğum ev 30 yıllık ve duvarları kara sıva. Eskiler daha mı iyi biliyormuş ne :)
Alçı sıva yi çıkaranların Allah belasını versin eskiden ne güzel kara sıva vardı kara sıva en iyisi taş gibi alçı sıva müteahhitlerin işine geliyor
Ondan sonra bu fayas niye döküldü büyük firmalar Salam liga bakmaz paraya bakar aga şu gibi aç gözlüler
ağzınına sağlık
Elazığ depreminde kara sıvanın ne kadr dayanıklı olduğunu gördük
Ben alci ustasiyim 1987 linin binasina bak bide yeni binayi bakin
Ulan bu usta falan değil alçı daha iyiymiş sıvanın yerini hiç bi şey tutmaz
Kalin alci saglikli degil hicbir zaman
Kim ne konuşursa konuş kara sıva gibi bir şey var mı be kara sıva hava alır içerinin nefes almasını sağlar alcı hava almaz çizilir sadece düz görünüyor diye alçıyı seçiyorlar ince sıva da da alçıya benzetmek kolay.
Alçı olduğu için zaten millet komşusun afedersin yellemesini bile duyuyor. Kesinlikle hiç bir şekikde alçı sıva önermem. Ha eğer kara sıvanın üzerine alçı yaparsan eyvallah ama direkt tuğla üzerine alçı sıva çok lanet birşey ve ses geçirmiyor diye kesinlikke doğru değil. Kaç dairede kaç binada bizzat gördüm.
kara sıvanın geleceği neden parlak değil: eskiden evlerde herhangi bir yalıtım yoktu rutubet oluyordu alçı nemi yediği zaman dökülüyordu , tuğlanın üzerine kara sıvayı vuruyorladı insanlar boya alçı bile yapmadan insalar oturuyordu ve sıvanın yalıtıma faydası var en fazla üsütüne kireç vuruluyordu bugüne dödüğümüz zaman evlerin nerdeyse tamamı yalıtımlı olduğu için herhangi bir rutubet olmuyor iç cephede belki banyo tuvalet nemli olduğu için sıva vurulması gerekebilir ama bims 3 kat alçı 2 kat boya vurunca birde extradan kara sıvaya gerek yok tamamen maliyet artar diye düşünüyorum gene dış cepheye geldiğimiz zaman eskiden herhangi bir yalıtım malzemesi yoktu bims üzerine sıva yapılıyordu üstüne mineral üstüne boya oluyordu şimdi montalama sistem olduğu için dış cephe maliyeti de 2 katına çıktı birde extradan kaba sıva maliyeti gereksiz
Kara siva nin omru bitmez
Bende çalıştım istanbulda 90bin dairelik yerde kara suva yok ful alçı
Duvar ağlamış resmen.
Alcı sıva problemli.. şişiyor patlıyor kökü yapıyor boya kabarıyor.
5 dakika güzel gözlem yapmışsınız. zaten ses yalıtımın temel prensibi kütle yoğunluğunu arttırmaktır. mailinizi iletirseniz size bazı basit dökümanlar gönderebilirim. ara ara seyrediyorum, çok faydalı paylaşımlar. teşekkürler. bizim de belki size katkımız olur.
erdem@erdemfidan.com
@@ErdemFidan paylaşım yaptım mailinize
1 kar kaba siva vurulmali
Kardes bir dur da adam konussun😂kendin soruyon kendin cevapliyon😂
Istetigi kadar malzeme olsun her zaman eski yapilan iscilik saglamdir
Aynen kardeşim öyle haklısın
Nasıl yok ya şuan yapıyoruz ya ne yalan konuşuyor onuda beceremiyor
Lafla olmuyor bu işler okulu eğitimi olmalı her işin bir tekniği vardır
Turkiyede ucuz malzeme kullaniyorlar paraya bakiyorlar yurtdisinda isculik degerili psra onemli degil
Makinalı alçıda ses yankılanmasıda insanı fazla rahatsız ediyor
karaist adam kara sıva taraftarlarıda varmis
Aaah ah eski videolarla idare ediyoruz artık.🙂
Bırakta usta konuşsun. Hem ustaya soru soruyosun hem bırakmıyosun ki adam konuşsun
Abi is bilmiyorsuz
Yalan söyleme 34 senedir İstanbul dayım kara sıva yapılır