hazırlık sınavına girmesem ve direkt a1den baslasam bır sey kaybeder mıyım ınglızcem cok kotu o yuzden sınava gırsemde bır sey degısmeyecegını dusunuyordum ama ilgili bir numarayı aradıgımda bölümüm %100 ingilizce zorunlu oldugunu soyledıler yardımcı olabilir misinn
hazirlik sinavina girmeden a1den başlarsan, İngilizcen çok kötü ise bir şeyler öğrenmek için daha avantajlı olursun . A1 tamamen sıfırdan başlıyor çünkü ve yine en sonda b1 seviyesine geliyorsun. sınava girip üst sınıflara çıkarsan hazırlıkta yanlışlıkla, belki daha zor olur çok kötü ise . benim senemde de sınava girmek zorunlu vs demişlerdi baya bir süre , ben de gidip sınava girdim fakat girmeyen bir sürü kişi vardı ve onlar hazırlık okumak zorunda kaldı . eğer okumak istiyorsan ve a1 olmak senin için sıkıntı değil ise girmesen direkt seni hazırlığa alırlar diye düşünüyorum. Neden bilmiyorum ama herkes sınava girsin diye uğraşıyorlar zorunlu diyorlar, prosedür ile alakalıdır belki ??🤔 ama dediğim gibi benim senemde girmesen de bir şey olmuyordu a1den başlıyordun.
Okulun alıştırma kitaplarından ve ders işlenen kitaplardan çalışmak en iyisi bence. Onlardan çıkıyor zaten genel olarak. Bi' de reading alıştırması yapabilirsin paragraf kitaplarından, yararı oluyor.
merhabaa ben de bu sene mekatronik ing kazandım ama hazırlık sınavına girmedim bişi olur mu? bir de ders kaydını nasıl yapıcaz 1.sınıflar için dünmüş hazırlık için o zaman mı yapmam lazımdı? yardımcı olur musun lütfenn
bence okul kulüplerine üye olabilirsin ilk adım olarak; bazı kurslar ayarlamaya çalışıyorlar bazen workshop, eğitim, seminer, zirve tarzı şeyler oluyor onlardan beğendiklerine katılabilirsin hem üye olursan. Bireysel olarak, commumityler var İstanbul’da bir sürü onlara girip onların da etkinliklerine gitmeye çalışabilirsin. Bunlar network kazanmana yardımcı olur, kendini de geliştirirsin. Eğer belki şu yetkinliği kazansam bana hep yararı olur dediğin bir şey varsa, onunla ilgili eğitim, kurs vs alıp gelişmeyi deneyebilirsin. Bireysel yapmak zor geliyorsa ve maddi durumun el veriyorsa kursunu da bulabilirsin aynı şekilde. Üzerine çalışmak isteyip yks yüzünden vakit ayıramadığın hobilerin varsa bunları yapan kişilerle tanışabilirsin hazırlıkta, arkadaşlar ve kulüpler yoluyla. Onlarla ilgilenebilirsin. İstanbul’da yaşayan biri değilsen normalde, veya gezmemiş de olabilirsin yaşayıp, farklı yerlere gezebilirsin. Bence ama her şey aklında başlıyor . Kendini geliştirmeyi içten bir şekilde isteyip aklına koydun mu, başarırsın :D komik oldu böyle ama olsun. Sürekli yatayım nasıl olsa her gün boş mutlaka bir gün gelir yaparım istediğim şeyleri dersen, vakit çok hızlı geçiyor ve yapacak hiçbir şey olmuyor. her şeyi ertelemeden yapmaya çalışmak lazım. Sonucunda çünkü hem tatmin oluyorsun hem eğlenmiş ve elinden geleni yapınca da insan pişman olmuyor. Benim böyle üstünkörü fikirlerim bunlar, umarım biraz da olsa yetmiştir Şeyma (sanırsam?). 💗 Bunlarla ilgili bir video da çekebilirim belki 🤔🧐
geçersin. herkes sonunda aynı sınava girecek seviyeye geliyor, zaten çok da abartı zorlukta bir sınav değil. birkaç hafta çalışmak ve konulardan haberdar ilerlemek yeterli.
bence zor değil, tek sıkıntısı devam zorunluluğu. servis dersleri türkçe oluyor, bölüm derslerinden bazıları ingilizce. bölümüne göre de artabilir bu arada, bizim bölümde mesela yüzde otuzdan daha fazla İngilizce dersi oluyor yüzde otuzların da.
@@zeynepmuradaermis7187 peki kurlardan 60 üzeri alınca iysye girmeden direkt geçebiliyor muyuz ve a1 a2 b1 b2 seklinde mi gidiyor. İysye giriyorsak neden kurları geçiyoruz onu anlamadım iys direkt kur atlama sınavı değil mi
@@zeynepmuradaermis7187 ve sitede öğrenciler muafiyet sınavına sadece bir kez girebilir yazıyor diyelim ocaktaki iysye girdik olmadı hazirandakine giremiyor muyuz
Merhaba. Ben mimarlık kazandım ytüde. Yüzde 30 ing. Bugün e kayıt yaptım orda herhangi bir şey yoktu hazırlık ile ilgili. Şimdi ben 12 eylülde ve 14 eylüldeki 2 sınavda girmeli miyim? .Ve 2oturumdan oluşuyomuş sanırım. Bir arkadaş sadece 1.oturuma girmen yeterli dedi hazırlık okumak istiyorsan. Sana da sormak istedim. Cevaplarsanız çok sevinirim 😊😊😊
Merhaba, eğer öğrenci belgenize bakarsanız muhtemelen orada hazırlık sınıfında pasif öğrenci olduğunuz yazacaktır. Hazırlığı geçmek için sınava girmek gerekiyor yüzde otuz ve yüzde yüz olan bölümlerde çünkü. Hazırlık okumak istiyorsanız da ilk sınava girmek yeterli olur, sınava girmeseniz de olur diye biliyorum hatta. Sınava girmezseniz A1 den başlarsınız. İlk sınava girerseniz de alacağınız puana göre A1, A2 ve B1 olma şansınız olacaktır. Yıldız Teknik Üniversitesi Yabancı Diller bölümünün sitesinden de araştırabilirsiniz daha iyi bilgi almak için. Okul siteleri daha güvenli oluyor. :)
selamlar, 1. oturum ve 2. oturum 50’şer puanlik toplam 100 puanlik bir sinav iys. 2. oturuma katilmak icin ilk oturumdan 25 ustu almaniz gerekiyor. ben gecen yil 22.5 almistim ilk oturumdan ikiye girememistim ve seviyem a2 olarak baslamistim☺️
herkes aynı vakitte başlıyordu ama hazırlıklar oryantasyona katılıyordu birkaç gün diye hatırlıyorum ama yanlış da olabilir , yanlış bilgilendirmeyeyim tekrar kontrol ederseniz iyi olur . ben akademik takvimde ayrı bir tarih göremedim ama.
evet, belli değil. başka yer çıkarsa sonradan nakil alma şansı oluyor ama o da kesin değil. bana nakil ile çıktı. kampüsün içinde ytü'ye ait bir yurt var lisans öğrencileri için ama onun da kapasitesi çok düşük ve sadece kızlar için.
@@zeynepmuradaermis7187Temel bilimler muafiyet sınavı hakkında bilgi verir misin kime sorsam ne olduğunu bilmiyor girmek zorunlu mu? Ne işe yarıyor? Kusura bakma belki görmezsin diye her yere yazdım.
ben geçen sene sınava girmedim ama sonra online oldu bir sınav ve o sınav sonucu ile B1 kursuna koydular. Sanırım online a girersen hazırlığı geçme olmuyor sadece seviye ataması yapılıyor.
Grammeriniz, kelime bilginiz, dinlemeniz gelişir. Makale ile ilgili 1-2 kalıp görürsünüz o kadar. Konuşma gelişmez. Konuşma sınavlarının olduğuna falan bakmayın, gereksiz yüksek veriyorlar. Bide benim hocam gibi kasıntı, harika grammeri olsun mentalitesinde birine denk gelirseniz yandınız.
Bizim her hafta bir günümüz yazma günüydü ve kitapların yazma kısmında bulunan her bilgiyi hocalarımız ayrıntılı bir şekilde anlattı ve bazen ödevlendirmeler yapıp yeterli geri dönüşü de verdiler. Zaten yazma becerisini "akademik yazma" veya alanınıza dair yazma dersleri almadığınız sürece mesleğe yönelik geliştirmek zor hazırlık ile birlikte, birçok bölüm için de matah olduğunu düşünmüyorum. 1-2 kalıp birçok öğrenciye yeterli olacaktır. Konuşma için de, uzaktan olmadığı süreç boyunca ben geliştiğimi hissettim. Bunun hocayla ve öğrencideki istekle alakalı olduğunu düşünüyorum. Hoca bir soru hakkında tartışmamızı söylediğinde "Of Türkçe konuşalım", "Ne kadar saçma bir soru" gibi cümleler kuran, konuşmaktan çekinen çokça arkadaşım vardı ve bunların gelişmelerinin önündeki engeller olduğunu düşünüyorum. Hoca da dediğiniz gibi çok önemli, yeterli interaktifliği sağlayamayan hocalar elbette olacaktır. Bu belki konuşma, yazma değil diğer alanlarda bile gelişmenize engel olabilir.
@@zeynepmuradaermis7187 Sizin adınıza çok sevindim. Ben konuşmayla ilgili çok iyi bir şekilde karşı tarafa ne demek istediğimi anlatabilirken, sırf grammerim çok iyi değil diye hocam tarafımdan biçildim maalesef :D Hoca kaderdir...
Yıldız Teknik Mekatronik okuyan biri olarak önerir misin? Artıları eksileri neler? Mekatronik mühendisliği her şeyden azar azar görüp hiçbir şey görmüyormuş gibi geliyor.
her seyi kısa sürede, cok cok görüyon . bizm okuldaki mekatronik en iyi kadroya sahip bölümlerden biri. hocalar cok donanımlı, katacakları sey cok fazla. ama cok seyi ögretmek istenirken çok fazla proje, ödev, quiz vs oluyor bazı derslerde. bölüm yogunlugu fazla. acikcasi sen ögrenmeyi istiyorsan her seyi, vakit ayırarak bunu yapabilirisn; hocalar, bölüm, imkanlar yeterli. fakat bir sürü farklı dersle ugrasirken her seye insan vakit ayırıp, üzerine de düşemiyor. her seyden cok cok görürken, senin hangine yönelecegini secip onun üzerine yogunlasman daha olası oluyor. hicbir sey de görmüyor degilsin bu yüzden. ben bölümümü seviyorum, zorlansam, sızlansam da bazen yogunluktan; bana cok sey kattigini ve kariyerimde isime yarayacak yetkinlikleri kazanmam icin en uygun bölümlerden biri olduguna inanıyorum. sen de seçmek istiyorsan derslere, programa, bolognaya, farklı üniversitelerin imkanlarına, hocalarına vs. bakmalısın derim, en iyi tavsiyem olarak. mesela bizm bölümün müfredatı burada var: www.bologna.yildiz.edu.tr/index.php?r=program/view&id=46&aid=33 belki bir gün video da cekerim bunla ilgili.
Konuşcağın konu hakkında bilgilerini derleyip toplasan öyle geçsen kamera önüne keşke daha ne anlatcağını hatırlamaya çalışıyorsun sıfır planlama ve ön hazırlık boş bir video olmuş
ay soyadının çok iyi umarım murada erersinn 🥳🥳
tesekkur edeirmmmm 🥺🥺😭🌠💗💗💗
malatya!?!?
@@aceofspiders_ nasıllll??
@@mervgul xd
@@aceofspiders_ ii günler
Sonunda yildiz'da mekatronik okuyan birini buldum . Abone oldum. Umarım ben de kazanırım.
insallah 🌠
Başkaaaaaaaaan 🎉🎉🎉🎉🎉
yyeyyyuuppyiii
🥳🥳🥳🥳
Kedin çok tatlı neden🥺
arkadaslarimin kedisi, ama cok tatli oldugu konusunda hemfikiriz 🥺🥺🥺🥺
Merhaba hazırlık için İstanbul'a gelme durumum yok hazırlık sınıflarında hangi kaynaklar veriliyor ve nasıl temin ediliyor?
Temel bilimler muafiyet sınavı hakkında bilgi verir misin kime sorsam ne olduğunu bilmiyor girmek zorunlu mu? Ne işe yarıyor?
hazırlık sınavına girmesem ve direkt a1den baslasam bır sey kaybeder mıyım ınglızcem cok kotu o yuzden sınava gırsemde bır sey degısmeyecegını dusunuyordum ama ilgili bir numarayı aradıgımda bölümüm %100 ingilizce zorunlu oldugunu soyledıler yardımcı olabilir misinn
hazirlik sinavina girmeden a1den başlarsan, İngilizcen çok kötü ise bir şeyler öğrenmek için daha avantajlı olursun . A1 tamamen sıfırdan başlıyor çünkü ve yine en sonda b1 seviyesine geliyorsun.
sınava girip üst sınıflara çıkarsan hazırlıkta yanlışlıkla, belki daha zor olur çok kötü ise .
benim senemde de sınava girmek zorunlu vs demişlerdi baya bir süre , ben de gidip sınava girdim fakat girmeyen bir sürü kişi vardı ve onlar hazırlık okumak zorunda kaldı . eğer okumak istiyorsan ve a1 olmak senin için sıkıntı değil ise girmesen direkt seni hazırlığa alırlar diye düşünüyorum.
Neden bilmiyorum ama herkes sınava girsin diye uğraşıyorlar zorunlu diyorlar, prosedür ile alakalıdır belki ??🤔 ama dediğim gibi benim senemde girmesen de bir şey olmuyordu a1den başlıyordun.
Ben de yıldızda okuyorum hazırlığım şu an ve haziranı geçirmemekten korkuyorum neler tavsiye edersin?
Okulun alıştırma kitaplarından ve ders işlenen kitaplardan çalışmak en iyisi bence. Onlardan çıkıyor zaten genel olarak. Bi' de reading alıştırması yapabilirsin paragraf kitaplarından, yararı oluyor.
merhabaa ben de bu sene mekatronik ing kazandım ama hazırlık sınavına girmedim bişi olur mu? bir de ders kaydını nasıl yapıcaz 1.sınıflar için dünmüş hazırlık için o zaman mı yapmam lazımdı? yardımcı olur musun lütfenn
hazırlık okuyacaksan ders kaydı yapmana gerek olmuyor. sınava girmediysen okuyacaksın zaten hazırlık galiba. sorun olmaz.
merhaba ben de bu yıl ytü kazandım hazırlıktayım şu an hâlâ pasif öğrenci gözüküyorum bu nasıl düzelir bi bilgin var mı
1.sınıfa başlayınca düzeliyor. Benim öyle oldu.
ya ben boş gezenin boş kalfası olmaktan korkuyorum hazırlıkta
bence de olma . dinlenmek , gezmek , kendine vakit ayırmak değil sıkıntı . bomboş her gün okula gidip yatmak sonra bence.
@@zeynepmuradaermis7187Temel bilimler muafiyet sınavı hakkında bilgi verir misin kime sorsam ne olduğunu bilmiyor girmek zorunlu mu? Ne işe yarıyor?
online kur belirleme olucak diyolar ben de aradım bu sene öyle dediler ama merak ettiğim bişey var onlineda speaking ve listeningi nasıl yapıyolar
Online sinav olduğundan emin misin ona göre iysye gireceğim
@@sanemguven767 valla bilmiyorum ben aradım olucak dediler ama ben de güvenemedim İstanbuldayım suan
@@Mustafa-mk2ew ben de ona göre geleceğim boşuna gelmeyim diye sordum teşekkür ederim
@@sanemguven767 rica ederim olur bence ama
Hiç bilmiyorum online sınav olacak mı, nereden olacak. Eğer okulun kendi kullandığı online platformdan olursa listening oluyor ama speaking olmuyor.
çok sürükleyici ve bilgilendirici video sonuna kadar izledim ...(((renkli saçlar nereye gitti???
uzadı 😩😩😭😞
320 kisi değil 1 k olmus çok tatlıssınnn
ay evet 🥺
ytü türkçe öğretmenliğ okuyan varsa cevap verebilir mi? bunun için de ing sınavına girmem gerekiyor mu?
Hayır tabiki
bölüm türkçe olduğunda hazırlık okunmuyor.
Gerekmiyor
mesela hazırlıkta bos bos oturmayin demişsin ne yapalim kendimizi geliştirmek için zeynep
bence okul kulüplerine üye olabilirsin ilk adım olarak; bazı kurslar ayarlamaya çalışıyorlar bazen workshop, eğitim, seminer, zirve tarzı şeyler oluyor onlardan beğendiklerine katılabilirsin hem üye olursan.
Bireysel olarak, commumityler var İstanbul’da bir sürü onlara girip onların da etkinliklerine gitmeye çalışabilirsin. Bunlar network kazanmana yardımcı olur, kendini de geliştirirsin.
Eğer belki şu yetkinliği kazansam bana hep yararı olur dediğin bir şey varsa, onunla ilgili eğitim, kurs vs alıp gelişmeyi deneyebilirsin. Bireysel yapmak zor geliyorsa ve maddi durumun el veriyorsa kursunu da bulabilirsin aynı şekilde.
Üzerine çalışmak isteyip yks yüzünden vakit ayıramadığın hobilerin varsa bunları yapan kişilerle tanışabilirsin hazırlıkta, arkadaşlar ve kulüpler yoluyla. Onlarla ilgilenebilirsin.
İstanbul’da yaşayan biri değilsen normalde, veya gezmemiş de olabilirsin yaşayıp, farklı yerlere gezebilirsin.
Bence ama her şey aklında başlıyor . Kendini geliştirmeyi içten bir şekilde isteyip aklına koydun mu, başarırsın :D komik oldu böyle ama olsun. Sürekli yatayım nasıl olsa her gün boş mutlaka bir gün gelir yaparım istediğim şeyleri dersen, vakit çok hızlı geçiyor ve yapacak hiçbir şey olmuyor. her şeyi ertelemeden yapmaya çalışmak lazım. Sonucunda çünkü hem tatmin oluyorsun hem eğlenmiş ve elinden geleni yapınca da insan pişman olmuyor.
Benim böyle üstünkörü fikirlerim bunlar, umarım biraz da olsa yetmiştir Şeyma (sanırsam?). 💗
Bunlarla ilgili bir video da çekebilirim belki 🤔🧐
destan yazmism aldismfğemfeş
Merhaba ben ytü de komu kazandım ve hazirlik okumak istiyorum eger sinava girmeyip a1 den baslasam 1 sene de hazırligı rahat gecebilir miyim
geçersin. herkes sonunda aynı sınava girecek seviyeye geliyor, zaten çok da abartı zorlukta bir sınav değil. birkaç hafta çalışmak ve konulardan haberdar ilerlemek yeterli.
@@zeynepmuradaermis7187 tamamdır teşekkür ederim
rica ederim
Sence ytünün hazırlığı aşırı zor mu yüzde 30 ing bölüm yazıcam hangi dersler İngilizce oluyor genelde
bence zor değil, tek sıkıntısı devam zorunluluğu. servis dersleri türkçe oluyor, bölüm derslerinden bazıları ingilizce. bölümüne göre de artabilir bu arada, bizim bölümde mesela yüzde otuzdan daha fazla İngilizce dersi oluyor yüzde otuzların da.
@@zeynepmuradaermis7187 peki kurlardan 60 üzeri alınca iysye girmeden direkt geçebiliyor muyuz ve a1 a2 b1 b2 seklinde mi gidiyor. İysye giriyorsak neden kurları geçiyoruz onu anlamadım iys direkt kur atlama sınavı değil mi
@@zeynepmuradaermis7187 ve sitede öğrenciler muafiyet sınavına sadece bir kez girebilir yazıyor diyelim ocaktaki iysye girdik olmadı hazirandakine giremiyor muyuz
Merhaba. Ben mimarlık kazandım ytüde. Yüzde 30 ing. Bugün e kayıt yaptım orda herhangi bir şey yoktu hazırlık ile ilgili. Şimdi ben 12 eylülde ve 14 eylüldeki 2 sınavda girmeli miyim? .Ve 2oturumdan oluşuyomuş sanırım. Bir arkadaş sadece 1.oturuma girmen yeterli dedi hazırlık okumak istiyorsan. Sana da sormak istedim. Cevaplarsanız çok sevinirim 😊😊😊
Merhaba, eğer öğrenci belgenize bakarsanız muhtemelen orada hazırlık sınıfında pasif öğrenci olduğunuz yazacaktır. Hazırlığı geçmek için sınava girmek gerekiyor yüzde otuz ve yüzde yüz olan bölümlerde çünkü. Hazırlık okumak istiyorsanız da ilk sınava girmek yeterli olur, sınava girmeseniz de olur diye biliyorum hatta. Sınava girmezseniz A1 den başlarsınız. İlk sınava girerseniz de alacağınız puana göre A1, A2 ve B1 olma şansınız olacaktır. Yıldız Teknik Üniversitesi Yabancı Diller bölümünün sitesinden de araştırabilirsiniz daha iyi bilgi almak için. Okul siteleri daha güvenli oluyor. :)
selamlar, 1. oturum ve 2. oturum 50’şer puanlik toplam 100 puanlik bir sinav iys. 2. oturuma katilmak icin ilk oturumdan 25 ustu almaniz gerekiyor. ben gecen yil 22.5 almistim ilk oturumdan ikiye girememistim ve seviyem a2 olarak baslamistim☺️
Hazirlik okuyacak ögrenciler bölümü ne zaman basliyor ise hazirkik da o zaman mi basliyor yoksa tüm ogrenciler ayni tarihte mi baslıyor
herkes aynı vakitte başlıyordu ama hazırlıklar oryantasyona katılıyordu birkaç gün diye hatırlıyorum ama yanlış da olabilir , yanlış bilgilendirmeyeyim tekrar kontrol ederseniz iyi olur . ben akademik takvimde ayrı bir tarih göremedim ama.
@@zeynepmuradaermis7187 tamamdır teşekkür ederim
ytu sınıf öğretmenliği yazdım 1. tercihe 80k gelmeyecek eminim yükselir medeniyet yazdım ona hazırladım kendimi keşke gelse ama🥹🥲
sağlık olsun
İngilizce olmayan bölümü okumak istiyorum. Kayıp olur mu ?
olmaz bence. ingilizcen iyi olduğu sürece, her zaman bunu kanıtlayabilirsin illa bölümün ingilizce olmak zorunda değil bana kalırsa.
isteğe bağlı hazırlıkta kalırsak bi şey olur mu
olmaz. ben de o yüzden kaldım.
bölüm dili türkçe olunca hazırlık alabiliyor muyuz
önceden alamıyorduk, şuan bir fikrim yok.
Ankette 1. sıradaydı YTÜ bu yıl.
memnunuz valla ✨
@@zeynepmuradaermis7187bu temel bilimler muafiyet sınavı nedir anlatabilir misiniz? Kime sorsam ne olduğunu bilmiyor.Girmek zorunlu mu bir de?
@@zeynepmuradaermis7187Temel bilimler muafiyet sınavı hakkında bilgi verir misin kime sorsam ne olduğunu bilmiyor girmek zorunlu mu? Ne işe yarıyor?
@@jfffffffhejrufufudud7fu girmek zorunlu değil . Sadece matematik fizik gibi dersleri dönem içinde almak istemiyorsan sınava girebilirsin.
@@zeynepmuradaermis7187 dönem içinde derken hazırlık mı? Yoksa hazırlıktan sonraki dönem mi
Kampüsün içindeki yurtların çıkıp çıkmayacağı belli değil di mi, bi de kampüsün içinde özel yurtlar var mı
evet, belli değil. başka yer çıkarsa sonradan nakil alma şansı oluyor ama o da kesin değil. bana nakil ile çıktı. kampüsün içinde ytü'ye ait bir yurt var lisans öğrencileri için ama onun da kapasitesi çok düşük ve sadece kızlar için.
@@zeynepmuradaermis7187 peki öğrenciler genelde nerelerde kalıyor özel yurtlarda mı
@@ervasystis07 benim çoğu tanıdığım kyk'da kalıyor, özel yurtta kalan daha az arkadaşım var. eve çıkanlar da oluyor.
Hazırlıkta her gün ders oluyor mu
benim senemde a1 ve a2lere her gün vardı ilk dönem ikinci dönem bir gün tatildi, b1lere bir gün tatildi iki dönem de.
tamamen türkçe bir bölüm kazansak bile tercihen hazırlık okuyabiliyor muyuz? cevaplarsan sevinirim
en son okunamiyordu.
@@zeynepmuradaermis7187 tamamdır teşekkürler cevapladığın için
rica ederim
@@zeynepmuradaermis7187Temel bilimler muafiyet sınavı hakkında bilgi verir misin kime sorsam ne olduğunu bilmiyor girmek zorunlu mu? Ne işe yarıyor? Kusura bakma belki görmezsin diye her yere yazdım.
Değil ama temel bilimler derslerinden muaf olmak istiyorsan girebilirsin . Sene içinde almak zorunda kalmazsın geçersen . Ne kusuru estafurullah
Merhaba hazırlık sınavına girmesek okul acildiginda sinif atlama sinavi oluyor mu
Ben olmuyor diye biliyorum, ama emin değilim. Okulun yabancı diller sitesinde daha net bilgi vardır.
@@zeynepmuradaermis7187 tamamdir cok tesekkurler
hazırlık sınavı eylülde mi? uzaktan gelenler nasıl yapıyor acaba
Eylül'de evet. 12si ve 14ü olması lazım. Uzaktan gelenler de geliyor buraya giriyor sınava. Ben de öyle girmiştim
ben geçen sene sınava girmedim ama sonra online oldu bir sınav ve o sınav sonucu ile B1 kursuna koydular. Sanırım online a girersen hazırlığı geçme olmuyor sadece seviye ataması yapılıyor.
@@zeynepmuradaermis7187 ya ben zaten hazırlık okumak istiyorum boş yere masrafa gerek yok, sınava girmesem kalıyor muyum direkt hazırlıkta?
@@Bts.maria.24 anladım sanırım, online sınav bilgilendirmesi maille mi oluyor
@@mervgul sınava gitmezsen a1den baslayabilrisn okul zamani
Grammeriniz, kelime bilginiz, dinlemeniz gelişir. Makale ile ilgili 1-2 kalıp görürsünüz o kadar.
Konuşma gelişmez.
Konuşma sınavlarının olduğuna falan bakmayın, gereksiz yüksek veriyorlar.
Bide benim hocam gibi kasıntı, harika grammeri olsun mentalitesinde birine denk gelirseniz yandınız.
Bizim her hafta bir günümüz yazma günüydü ve kitapların yazma kısmında bulunan her bilgiyi hocalarımız ayrıntılı bir şekilde anlattı ve bazen ödevlendirmeler yapıp yeterli geri dönüşü de verdiler. Zaten yazma becerisini "akademik yazma" veya alanınıza dair yazma dersleri almadığınız sürece mesleğe yönelik geliştirmek zor hazırlık ile birlikte, birçok bölüm için de matah olduğunu düşünmüyorum. 1-2 kalıp birçok öğrenciye yeterli olacaktır.
Konuşma için de, uzaktan olmadığı süreç boyunca ben geliştiğimi hissettim. Bunun hocayla ve öğrencideki istekle alakalı olduğunu düşünüyorum. Hoca bir soru hakkında tartışmamızı söylediğinde "Of Türkçe konuşalım", "Ne kadar saçma bir soru" gibi cümleler kuran, konuşmaktan çekinen çokça arkadaşım vardı ve bunların gelişmelerinin önündeki engeller olduğunu düşünüyorum.
Hoca da dediğiniz gibi çok önemli, yeterli interaktifliği sağlayamayan hocalar elbette olacaktır. Bu belki konuşma, yazma değil diğer alanlarda bile gelişmenize engel olabilir.
@@zeynepmuradaermis7187 Sizin adınıza çok sevindim. Ben konuşmayla ilgili çok iyi bir şekilde karşı tarafa ne demek istediğimi anlatabilirken, sırf grammerim çok iyi değil diye hocam tarafımdan biçildim maalesef :D
Hoca kaderdir...
Gerçekten hocanın önemi büyük...
Hazırlık için sınava girdik diyelim ,dersler ne zaman başlıyor peki sonrasında ?
okul açılacağı zaman, yaklaşık 15 gün sorna falan oluyor. 2 ekim galiba bu sene.
😎🆒
Yıldız Teknik Mekatronik okuyan biri olarak önerir misin? Artıları eksileri neler? Mekatronik mühendisliği her şeyden azar azar görüp hiçbir şey görmüyormuş gibi geliyor.
her seyi kısa sürede, cok cok görüyon . bizm okuldaki mekatronik en iyi kadroya sahip bölümlerden biri. hocalar cok donanımlı, katacakları sey cok fazla. ama cok seyi ögretmek istenirken çok fazla proje, ödev, quiz vs oluyor bazı derslerde. bölüm yogunlugu fazla. acikcasi sen ögrenmeyi istiyorsan her seyi, vakit ayırarak bunu yapabilirisn; hocalar, bölüm, imkanlar yeterli. fakat bir sürü farklı dersle ugrasirken her seye insan vakit ayırıp, üzerine de düşemiyor. her seyden cok cok görürken, senin hangine yönelecegini secip onun üzerine yogunlasman daha olası oluyor. hicbir sey de görmüyor degilsin bu yüzden. ben bölümümü seviyorum, zorlansam, sızlansam da bazen yogunluktan; bana cok sey kattigini ve kariyerimde isime yarayacak yetkinlikleri kazanmam icin en uygun bölümlerden biri olduguna inanıyorum. sen de seçmek istiyorsan derslere, programa, bolognaya, farklı üniversitelerin imkanlarına, hocalarına vs. bakmalısın derim, en iyi tavsiyem olarak.
mesela bizm bölümün müfredatı burada var:
www.bologna.yildiz.edu.tr/index.php?r=program/view&id=46&aid=33
belki bir gün video da cekerim bunla ilgili.
@@zeynepmuradaermis7187 ytüde mekatronik hakkında kafasında soru işaretleri olan pek çok kişi var bi video gelirse güzel olur :)
henüz ikinci sınıfa yeni geçiyorum ama çekerim yine de 🥰👍
Milly boby brown
okulda hiç maske takan var mı?
yok
Yıldız teknik geliyordu ama yazamadım.
Konuşcağın konu hakkında bilgilerini derleyip toplasan öyle geçsen kamera önüne keşke daha ne anlatcağını hatırlamaya çalışıyorsun sıfır planlama ve ön hazırlık boş bir video olmuş