Salutări oameni faini, mulțumim pentru vizionare și sperăm că v-a plăcut aventura noastră prin Munții Leaota. În cazul în care sunteți interesați, în abonamentul "Cerb" din UA-cam Members (butonul de JOIN) este inclusă posibilitatea vizionării fiecarui episod de-al nostru în avans cu 24 de ore față de apariția sa pe public. JOIN: ua-cam.com/channels/YyF8QPGeWiw847fIjcui3A.htmljoin
Salut salut Alexandru! Videoul de pe Consul, care e acum online este opera lui Victor, de la “Acasa, in natura” varianta viezure este inca in editare. Probabil o sa apara pe finalul saptamanii care urmeaza.
Când deschis aplicația muntii noștri este unul din primele trasee pe care ni l arata ca fiind cm aproape de București (cca 100 km). Sunt mai multe din Runcu/ Cetățuia care ajunge pana hat departe ( Moieciu, Rucăr, pe acolo.. practic traversează tot msivul)
Salutare! Fain video. Cred că ne-am întâlnit la cabană cand voi tocmai ați coborât dinspre golul alpin. Legat de drum, nu a fost niciodată așa rău. De câte ori am fost spre Leaota, nu i-am văzut să ajungă cu exploatarea spre cabană, dar din cauza unor furtuni de acum vreo 2 ani, drumul a devenit aproape impracticabil cu vreo 500 de metrii până în cabană și de la cabană până în golul alpin. Era asemănător cu ce se găsește acum pe cruce albastră. Probabil că ăsta este și motivul pentru care au ajuns atât de sus cu exploatare, pentru a curăța zona de toți copacii căzuți. Altfel spus, de la mănăstire până la cabană e un traseu de vreo 1,5 ore, plus alte vreo 4-4,5 ore până pe vârf! Spor!
Salutare Codruț! A da, așa este, noi eram. E păcat că au distrus un traseu turistic și nu dau socoteală nimănui. Partea cu degajatul potecii și pt scopul transporturilor spre stână e de înțeles. Impresionantă forța naturii, peisajul cu acel întreg versant cu brazii puși la pământ, așa o imagine aproape apocaliptică. Mulțumim, apreciem! Toate cele bune îți dorim, poteci însorite!
Super video, bravo la cat mai multe in continuare, singura chestie mai deosebita este intrebare care apare in multe video-uri :Denisa ce am facut?! Suna ca un test 😁 vorbiti mai degajat si mai natural, oricum apreciez ceea ce creati bravo, multa bafta in continuare! Big like!
Chiar înainte sa vad postarea voastră l-am urmărit din nou pe domnul Popescu cu "creasta Fagarasilor în doua zile". Știu ca se gândește sa revină .... mi-e dor de calatoriile lui. Voi sunteți simpatici ca de obicei și va urmăresc cu drag de fiecare data. 🤗
A ce tare, fain acel episod al dânsului. Sperăm să revină cât mai curând cu episoade noi, e foarte carismatic și un om tare plăcut domnul Marius Popescu. Mulțumim fain că ne urmăriți, apreciem, toate cele bune!
Salutare, Salutare viezurasi.... Felicitări, Frumos, SUBLIM.... Iar muzica e...... de alte secole... Muntii și viezurasii.... Asociere sublimă.... Frumos.....
La începutul video-ului ce obiectiv folositi: 12-60 sau 25mm? Ma tot uitam la Panasonic și vad ca ar fi ceva mai bine cotat decât Olympus. Când am luat anul acesta primul MFT, mi-a luat ceva timp sa ma decid între Olympus și Panasonic. L-am ales pe primul, dar cred ca a doua varianta era mai buna.
La început până (inclusiv) la cabana cadrele de b-roll au fost filmate doar cu obiectivul Lumix de 25mm, apoi până la final cu 12-60mm. A-roll din fața cabanei, cel cu fundalul mega blurat (bokeh-ul) în schimb e filmat cu un Sony A7II cu obiectivul de 85mm. Dar da, și eu am oscilat mult între Lumix și Olympus. Am mers pe Lumix pt nivelul de customizare a camerei, și pt acei 10 bit All-i din video. Într-adevăr, după cum se vede pe anumite cadre, Lumixul dă uneori mici rateuri la AF, dar are și acea pulsație în fundal când filmezi cu AF. Olympus (Om-D-urile parcă) pe AF cu noul firmware am înteles că e aproape la nivel de Sony sau Canon. Lumix-ul, în cazul meu GH5-ul, e fain dpdv al calității imaginii, stabilizării, weathersealing-ul (bună pt condiții meteo nefavorabile și pentru pacea interioară) și overall features (extrem de multe). Nici eu nu știu sincer dacă am luat decizia bună între Lumix și Olympus, dar momentan sunt foarte mulțumit și încă mai am foarte multe de descoperit și învățat la aparat și la editat.
Este frumoasa zona, dacă știi pe unde sa umbli, este și o poiana cu bujori sălbatici. Din păcate primarul prefera sa vândă lemnul din pădure și sa nu dea importantă locului. Cât despre furtuna… a fost atât asta iarna cât și pe vara trecută când au căzut destul de mulți copaci.
Dacă pe vremuri a fost cabană înseamnă că se putea folosi. Și atunci ar putea deveni un refugiu mai elegant, dacă se găsește un lucru sau activitate de atracție în zonă. Dacă numărul de turiști în mod obișnuit acum este scăzut, atunci doar pentru refugiu simplu nu are cum să investească nimeni. Mai contează și în posesia cui se află acum obiectivul. Cu siguranță aerul acolo este mai bun decât în zonele turistice montane.
Salut salut! Își fac și ei datoria, deși ar trebui ținuți totuși departe de traseul marcat. Merci fain, sper eu să fie și eficientă pălăria, că nu de puține ori m-am bronzat mai mult decât era cazul :))
Salutare viezurilor! Ati facut o tura frumoasa ,padurea trebuie exploatata mai ales ca e cazuta dastul de multa . Daca mai reveniti pe laaota cum ati spus anuntatine si pe noi (santem de prin zona) de mici copii am fost prin Leaota si ne ducem an de an ,acelas munte dar totfrumoase raman amintirile cand cabana era primitoare la fel ca multe altele iar acum ati vazut cum arata;!??? Numai bine
Salutare Florin! Ar fi fost tare fain de văzut Caban Leaota în zilele sale de glorie. Da, când o să revenim în Leaota ne-ar face plăcere o companie pt o drumeție. Mulțumim frumos, apreciem! Toate cele bune vă dorim!
Treebuie sa recunoasteti ca traseele montane din Romania, situeaza tara noastra ca cea mai periculoasa tara din Uniunea Europeana din punct de vedere al stanilor si al sanselor sa fii sfasiat de caini. In nici o tara europeana nu mergi cu frica pe munte ca te vor ataca cainii de stana. Absolut in nici una. Iar in Romania ai sanse uriase sa fii atacat de zeci de caini deodata. Voi ati trecut prin asa ceva si uneori chiar ati abandonat trasee din cauza asta, ca sa evitati atacurile de caini. Asa ca nu vorbiti ca noi suntem niste INTRUSI in teritoriul lor... Noi vrem sa mergem pe munte sa respiram aer curat si sa ne relaxam, nu sa mergem speriati sau stresati sa nu cumva sa ne atace cainii de stana.... Trebuie gasita o solutie, si banuiam ca aparatul vostru functioneaza. Atat vreau sa stiu, imi garantati ca e bun si eficient, ca sa cumpar unul, sau doar ii faceti reclama?
În situația actuală din prezentul episod aparatul a fost eficient. Nu ne poate nimeni garanta că data viitoare o să fie eficient, așa că nu vă putem nici noi garanta nimic. Nu avem niciun beneficiu dacă achiziționați sau nu produsul. Este doar o mențiune a unui produs pe care îl folosim. Am mai avut interacțiuni cu câini de stână și ne-am adaptat situației, trebuie să fii precaut, preventiv. Problema cu câinii de stână e una extrem de serioasă. Cel mai indicat este să mergeți într-un magazin de specialitate și cereți recomandarea lor, e cel mai diplomatic răspuns. Spor!
Chiar functioneaza dispozitivul pt alungat caini? Nu prea se vede eficient in acest video din muntii leaota. Filmati si voi va rog cand va ataca niste caini agresivi, pentru a face o demonstatie si pt a dovedi ca asa e, si chiar functioneaza aparatul. Eu am cumparat de exemplu un astfel de dispozitiv si nu e eficient. Poti sa mori muscat de caini si sfasiat in bucati, ca nu te apara acest aparat. Dar daca al vostru chiar functionreaza demonstarti asta, pt ca eu vreau sa cumpar unul eficient. Asta e problema romanilor in munti, sunt prea multe stane si prea multi caini agresivi ce te pot ataca, cateodata in haita cate 8-9 caini sau mai multi....ce faci, cum te aperi? ATI FOST ATACATI VREODATA DE HAITE DE PESTE 10 CAINI?
Cu tot respectul, dar noi nu o să căutam niciodată câini de stână sau orice animal, doar ca să demonstrăm că x dispozitiv fucționează. Considerentele sunt de la sine de înțeles, niciodată nu e vina animalului, tu ești intrus în casa sa, nu invers. Pentru acest tip de comportament, sigur găsiți alte personaje, chiar și aici pe UA-cam, care fac demonstrații de tot felul. În cazul nostru, în episodul curent se poate vedea la minutul 14:18 cum acel câine s-a repezit și imediat s-a retras în fuga, atunci când am utilizat dispozitivul. Cum am menționat și în video, nu e cazul de utilizat aceste dispozitive decât în cazuri de pericol iminent. Ar fi inuman să le faci rău câinilor sau oricărui animal doar pentru că vrei să testezi x chestie. Sunt sute de aparate de genul acesta, nu garantăm buna funcționare a tuturor aparatelor de această natură, fiecare își spune propria părere și propria experiență. Se pot genera nenumărate situații ce nu pot fi prevăzute indiferent de cât de pregătit ești.
Fain episodu, cam dezolant partea cu doboraturile, si drumurile forestiere ... . Atmosfera amplificata si de stane, au si ele farmecul lor, dar ce bine ar fii daca ar fii Azoreii un pic mai cuminti, si mai putini ... . Si nu in ultimul rand cabana, si asa avem putine cabane in Carpati, si ma doare sufletul cand vad constructii, care cu o investitie oarecare, ar putea fii resuscitate, dar sunt lasate in voia naturii :(.
Da, este foarte dezolant peisajul cu cabana abandonată, stai așa și parcă simți atmosfera apăsătoare asupra ruinei cabanei. Poate pe viitor o să se întâmple ceva și o să reînvie câteva din aceste cabane părăsite, că e păcat de ele și de tot ce rezultă bun dintr-o cabana de munte bine administrată. Aici la Stâna de Piatra, am vorbit puțin și cu domnii de acolo, au fost cumsecade, dar problema cu câinii liberi pe un traseu turistic marcat mi se pare că ar trebui cumva rezolvată, nu este okay deloc, indiferent de locație. Mulțumim fain, apreciem!
Daca vroiați un traseu mai accesibil către vf. Leaota trebuia să veniți în comuna Stoienești jud Argeș Exista drum până sub vârf sau traseu turistic de picior. Vârful Romanescu se poate accesa cel mai ușor din comuna Pucheni jud Dâmbovița , practic satul Meisoare se afla sub vârful Romanescu de aici exista drum pe munte către Leaota.
Mai mult ca sigur o să revenim în Leaota și o să abordăm foarte probabil unul din traseele recomandate de dumneavoastră. Noi am ales respectivul traseu pentru că voiam să ajungem neapărat și la Cabana Leaota. Mulțumim, apreciem!
Pe traseul dungă albastră, ce pleacă de la Mănăstirea Runcu, traseul este impracticabil datorită utilajelor de exploatare a copacilor doborâți de furtună, care au creat șleauri adânci pe traseu. Din cele spuse de lucrătorii forestieri, Conservantion Carpathia, proprietarul pădurilor, a hotărât eliberarea traseului până la Cabana Leaota, de copacii doborâți de furtună din toamna lui 2019, pt renovarea cabanei ( rămâne de văzut dacă așa va fi, renovarea cabanei fiind un subiect des dezbătut în trecut ) Ratarea traseului cum spuneți era de fapt în favoarea voastră, întrucât de la Mănăstirea Runcu, variantă accesibilă spre Vf Romanescu, rămâne drumul forestier ce continuă pe Valea Marginea Domnească, pe unde ați luat-o inițial, nemarcat ca traseu turistic, ce urca domol până la intersecția cu traseul cruce albastră, ce pleacă de la Valea Cetățuia și ajunge aproape de Stana de Piatră ( traseul cruce albastră nu poate fi parcurs spre Stână de piatră, de deasupra Cabanei Leaota, datorita copacilor doborâți, pe partea cea mai abruptă, practic de la intersecția drumului forestier cu cel marcat cruce albastră trebuie făcut la stânga, pentru a continua pe Vf Romanescu )
Ar fi excelent dacă ar fi așa și ar avea în plan renovarea cabanei. Ne-am gândit și noi că probabil mai bine urmam acel drumul forestier, dar fiind prima oară în zona am zis să urmăm traseul marcat. Mulțumim pt detaliile oferite!
Am avut si eu un astfel de dispozitiv cu ultra sunete.. E un fel de loterie cu el, la unii functioneaza perfect, pe unii nici nu ii deranjeaza iar pe unii mai rau i-a enervat.
Am fost de 2 ori in Leaota si ambele dati am avut probleme cu orientarea, ca sa nu zic de marcaje. Daca as face o clasificare cu cei mai “boring” munti Leaota ar fi primii. :))) Ps: imi plac iar culorile 😅
Pe partea cu marcaje poate o să mai fie remarcați, pe unde am noi acum marcajul părea proaspăt. În mare măsură sunt aproape mulțumit de culori, mai sunt mici inexactități pe ici pe colo. Cred că pt prima oară sunt mulțumit de sunet, se aud destul de bine și clar vocile, raportate la tipul de microfon și de condiții. Merci fain Victor!
Nu pot să zic că s-au agitat să intervină cei de la stână. Dacă nu aveam dispozitivul cu ultrasunete și spray-ul de urs, clar am fi bătut în retragere încă de la primele lătrături. Într-adevăr, baciul care era cu turna de oi mai la deal de stână, când a văzut câinii că se îndreaptă spre noi, i-a strigat să se retragă. Acum, și la ciobani ca și la oricine altcineva, depinde de cât de om e fiecare.
@@florin.bucsa.g aveți perfectă dreptate. Omul sfințește locul, cum se spune. Și în fiecare situație cu câini agresivi, primii vinovați sunt oamenii, care îi tratează mizer. Foarte greu o să se implementeze în România o reglementare clară și cu efecte concrete privind această problemă. Interesul ar trebui să fie să atragi turistul, dar asta necesită timp, răbdare, perseverență, bun simț, corectitudine.. și mulți nu dețin niciuna.
@@florin.bucsa.g Cainii isi fac treaba, sunt caini de paza si asta e job-ul lor. Problema sunt ciobanii care fie nu ii tin sub control, fie au mai multi decat trebuie. In cazul de fata, pe idioti ii durea in fund, stateau si se uitau fara sa intervina. Astia ar fi trebui dati cu spray, nu cainii.
Salutări oameni faini, mulțumim pentru vizionare și sperăm că v-a plăcut aventura noastră prin Munții Leaota.
În cazul în care sunteți interesați, în abonamentul "Cerb" din UA-cam Members (butonul de JOIN) este inclusă posibilitatea vizionării fiecarui episod de-al nostru în avans cu 24 de ore față de apariția sa pe public.
JOIN: ua-cam.com/channels/YyF8QPGeWiw847fIjcui3A.htmljoin
Foarte misto. Va salut de la Runcu . Am dat share si pe paginile din zona :)
Salutări ReMan! Mulțumim fain, apreciem!
Creați o atmosferă magnifică! 😍
Mulțumim tare fain!
Fain și episodul asta. Câinii🐶 aia de stana sunt o adevărată problema de multe ori, iar intro-ul ala iti da un vibe bun încă de la început ✌
Da, din păcate sunt, bine nu neapărat câinii, ci oamenii care folosesc.
Ne bucurăm că v-a plăcut episodul Am zis să începem episodul în forță
Prea frumos
Super calitate audio-video
Dupa ce vad un clip de la voi imediat îmi vine pofta de munte ♥️
Ne bucurăm să auzim asta! ;)
Oameni frumoși!
Multumim fain, apreciem!
Prea frumos, prea ca la munte!
buna asta :)) corect corect
Salut Theo!Foarte frumos realizat videoul de pe dealulu consul ,fantastic ⛰🤘🤘😍
Salut salut Alexandru! Videoul de pe Consul, care e acum online este opera lui Victor, de la “Acasa, in natura” varianta viezure este inca in editare. Probabil o sa apara pe finalul saptamanii care urmeaza.
Absolut superb 🥰 sunteti un cuplu draguţ🤠🧗♀️🧗♂️
Mulțumim fain, apreciem!
Când deschis aplicația muntii noștri este unul din primele trasee pe care ni l arata ca fiind cm aproape de București (cca 100 km). Sunt mai multe din Runcu/ Cetățuia care ajunge pana hat departe ( Moieciu, Rucăr, pe acolo.. practic traversează tot msivul)
Da, așa este, Munții Leaota sunt destul de aproape de București
Salutare! Fain video. Cred că ne-am întâlnit la cabană cand voi tocmai ați coborât dinspre golul alpin. Legat de drum, nu a fost niciodată așa rău. De câte ori am fost spre Leaota, nu i-am văzut să ajungă cu exploatarea spre cabană, dar din cauza unor furtuni de acum vreo 2 ani, drumul a devenit aproape impracticabil cu vreo 500 de metrii până în cabană și de la cabană până în golul alpin. Era asemănător cu ce se găsește acum pe cruce albastră. Probabil că ăsta este și motivul pentru care au ajuns atât de sus cu exploatare, pentru a curăța zona de toți copacii căzuți. Altfel spus, de la mănăstire până la cabană e un traseu de vreo 1,5 ore, plus alte vreo 4-4,5 ore până pe vârf! Spor!
Salutare Codruț! A da, așa este, noi eram. E păcat că au distrus un traseu turistic și nu dau socoteală nimănui. Partea cu degajatul potecii și pt scopul transporturilor spre stână e de înțeles. Impresionantă forța naturii, peisajul cu acel întreg versant cu brazii puși la pământ, așa o imagine aproape apocaliptică. Mulțumim, apreciem! Toate cele bune îți dorim, poteci însorite!
Ce frumos.....ador ❤❤❤❤🤩🤩🤩🤩
Ne bucurăm să auzim asta!
Super video, bravo la cat mai multe in continuare, singura chestie mai deosebita este intrebare care apare in multe video-uri :Denisa ce am facut?! Suna ca un test 😁 vorbiti mai degajat si mai natural, oricum apreciez ceea ce creati bravo, multa bafta in continuare! Big like!
Mulțumim fain, apreciem!
Chiar înainte sa vad postarea voastră l-am urmărit din nou pe domnul Popescu cu "creasta Fagarasilor în doua zile". Știu ca se gândește sa revină .... mi-e dor de calatoriile lui.
Voi sunteți simpatici ca de obicei și va urmăresc cu drag de fiecare data. 🤗
A ce tare, fain acel episod al dânsului. Sperăm să revină cât mai curând cu episoade noi, e foarte carismatic și un om tare plăcut domnul Marius Popescu. Mulțumim fain că ne urmăriți, apreciem, toate cele bune!
Salutare, Salutare viezurasi....
Felicitări, Frumos, SUBLIM....
Iar muzica e...... de alte secole...
Muntii și viezurasii....
Asociere sublimă....
Frumos.....
Salutări Alexandru!
Da, am avut noroc la muzică, cel puțin prima melodie tare faină. Mulțumim fain, apreciem!
La începutul video-ului ce obiectiv folositi: 12-60 sau 25mm? Ma tot uitam la Panasonic și vad ca ar fi ceva mai bine cotat decât Olympus. Când am luat anul acesta primul MFT, mi-a luat ceva timp sa ma decid între Olympus și Panasonic. L-am ales pe primul, dar cred ca a doua varianta era mai buna.
La început până (inclusiv) la cabana cadrele de b-roll au fost filmate doar cu obiectivul Lumix de 25mm, apoi până la final cu 12-60mm. A-roll din fața cabanei, cel cu fundalul mega blurat (bokeh-ul) în schimb e filmat cu un Sony A7II cu obiectivul de 85mm.
Dar da, și eu am oscilat mult între Lumix și Olympus. Am mers pe Lumix pt nivelul de customizare a camerei, și pt acei 10 bit All-i din video. Într-adevăr, după cum se vede pe anumite cadre, Lumixul dă uneori mici rateuri la AF, dar are și acea pulsație în fundal când filmezi cu AF.
Olympus (Om-D-urile parcă) pe AF cu noul firmware am înteles că e aproape la nivel de Sony sau Canon.
Lumix-ul, în cazul meu GH5-ul, e fain dpdv al calității imaginii, stabilizării, weathersealing-ul (bună pt condiții meteo nefavorabile și pentru pacea interioară) și overall features (extrem de multe).
Nici eu nu știu sincer dacă am luat decizia bună între Lumix și Olympus, dar momentan sunt foarte mulțumit și încă mai am foarte multe de descoperit și învățat la aparat și la editat.
Este frumoasa zona, dacă știi pe unde sa umbli, este și o poiana cu bujori sălbatici. Din păcate primarul prefera sa vândă lemnul din pădure și sa nu dea importantă locului.
Cât despre furtuna… a fost atât asta iarna cât și pe vara trecută când au căzut destul de mulți copaci.
Are mult potențial foarte probabil, dar na, nu doar ca nu se face, se pun și bețe în roate
Cu ursul cum va impacati ?
Momentan bine, e o relație la distanță și vrem să rămână așa :D
Dacă pe vremuri a fost cabană înseamnă că se putea folosi. Și atunci ar putea deveni un refugiu mai elegant, dacă se găsește un lucru sau activitate de atracție în zonă. Dacă numărul de turiști în mod obișnuit acum este scăzut, atunci doar pentru refugiu simplu nu are cum să investească nimeni. Mai contează și în posesia cui se află acum obiectivul. Cu siguranță aerul acolo este mai bun decât în zonele turistice montane.
Sperăm că în viitorul apropiat să se lămurească situația cu Cabana Leaota și de ce nu, să revină în circuitul turistic.
Salut ,alt video magic marca Viezuri🐿 ,da răi mai sunt câinii de la stane😓 ,iti sta bine cu pălărie🤘🤘👍🏆⛰
Salut salut! Își fac și ei datoria, deși ar trebui ținuți totuși departe de traseul marcat. Merci fain, sper eu să fie și eficientă pălăria, că nu de puține ori m-am bronzat mai mult decât era cazul :))
@@DoiViezuri 🤣🤣🤣
Salutare viezurilor! Ati facut o tura frumoasa ,padurea trebuie exploatata mai ales ca e cazuta dastul de multa . Daca mai reveniti pe laaota cum ati spus anuntatine si pe noi (santem de prin zona) de mici copii am fost prin Leaota si ne ducem an de an ,acelas munte dar totfrumoase raman amintirile cand cabana era primitoare la fel ca multe altele iar acum ati vazut cum arata;!??? Numai bine
Salutare Florin! Ar fi fost tare fain de văzut Caban Leaota în zilele sale de glorie. Da, când o să revenim în Leaota ne-ar face plăcere o companie pt o drumeție. Mulțumim frumos, apreciem! Toate cele bune vă dorim!
Treebuie sa recunoasteti ca traseele montane din Romania, situeaza tara noastra ca cea mai periculoasa tara din Uniunea Europeana din punct de vedere al stanilor si al sanselor sa fii sfasiat de caini. In nici o tara europeana nu mergi cu frica pe munte ca te vor ataca cainii de stana. Absolut in nici una. Iar in Romania ai sanse uriase sa fii atacat de zeci de caini deodata. Voi ati trecut prin asa ceva si uneori chiar ati abandonat trasee din cauza asta, ca sa evitati atacurile de caini. Asa ca nu vorbiti ca noi suntem niste INTRUSI in teritoriul lor... Noi vrem sa mergem pe munte sa respiram aer curat si sa ne relaxam, nu sa mergem speriati sau stresati sa nu cumva sa ne atace cainii de stana.... Trebuie gasita o solutie, si banuiam ca aparatul vostru functioneaza. Atat vreau sa stiu, imi garantati ca e bun si eficient, ca sa cumpar unul, sau doar ii faceti reclama?
În situația actuală din prezentul episod aparatul a fost eficient. Nu ne poate nimeni garanta că data viitoare o să fie eficient, așa că nu vă putem nici noi garanta nimic. Nu avem niciun beneficiu dacă achiziționați sau nu produsul. Este doar o mențiune a unui produs pe care îl folosim. Am mai avut interacțiuni cu câini de stână și ne-am adaptat situației, trebuie să fii precaut, preventiv. Problema cu câinii de stână e una extrem de serioasă. Cel mai indicat este să mergeți într-un magazin de specialitate și cereți recomandarea lor, e cel mai diplomatic răspuns. Spor!
De unde ai cumpărat dispozitivul acela de îndepărtat câinii agresivi?
De la Dedeman, aveți link către produs în descrierea episodului.
Chiar functioneaza dispozitivul pt alungat caini? Nu prea se vede eficient in acest video din muntii leaota. Filmati si voi va rog cand va ataca niste caini agresivi, pentru a face o demonstatie si pt a dovedi ca asa e, si chiar functioneaza aparatul. Eu am cumparat de exemplu un astfel de dispozitiv si nu e eficient. Poti sa mori muscat de caini si sfasiat in bucati, ca nu te apara acest aparat. Dar daca al vostru chiar functionreaza demonstarti asta, pt ca eu vreau sa cumpar unul eficient. Asta e problema romanilor in munti, sunt prea multe stane si prea multi caini agresivi ce te pot ataca, cateodata in haita cate 8-9 caini sau mai multi....ce faci, cum te aperi? ATI FOST ATACATI VREODATA DE HAITE DE PESTE 10 CAINI?
Cu tot respectul, dar noi nu o să căutam niciodată câini de stână sau orice animal, doar ca să demonstrăm că x dispozitiv fucționează. Considerentele sunt de la sine de înțeles, niciodată nu e vina animalului, tu ești intrus în casa sa, nu invers. Pentru acest tip de comportament, sigur găsiți alte personaje, chiar și aici pe UA-cam, care fac demonstrații de tot felul.
În cazul nostru, în episodul curent se poate vedea la minutul 14:18 cum acel câine s-a repezit și imediat s-a retras în fuga, atunci când am utilizat dispozitivul. Cum am menționat și în video, nu e cazul de utilizat aceste dispozitive decât în cazuri de pericol iminent. Ar fi inuman să le faci rău câinilor sau oricărui animal doar pentru că vrei să testezi x chestie.
Sunt sute de aparate de genul acesta, nu garantăm buna funcționare a tuturor aparatelor de această natură, fiecare își spune propria părere și propria experiență. Se pot genera nenumărate situații ce nu pot fi prevăzute indiferent de cât de pregătit ești.
Frumoasa imagine cu padurile taiate
Da, din păcate chiar arăta aproape apocaliptic
Fain episodu, cam dezolant partea cu doboraturile, si drumurile forestiere ... . Atmosfera amplificata si de stane, au si ele farmecul lor, dar ce bine ar fii daca ar fii Azoreii un pic mai cuminti, si mai putini ... . Si nu in ultimul rand cabana, si asa avem putine cabane in Carpati, si ma doare sufletul cand vad constructii, care cu o investitie oarecare, ar putea fii resuscitate, dar sunt lasate in voia naturii :(.
Da, este foarte dezolant peisajul cu cabana abandonată, stai așa și parcă simți atmosfera apăsătoare asupra ruinei cabanei. Poate pe viitor o să se întâmple ceva și o să reînvie câteva din aceste cabane părăsite, că e păcat de ele și de tot ce rezultă bun dintr-o cabana de munte bine administrată.
Aici la Stâna de Piatra, am vorbit puțin și cu domnii de acolo, au fost cumsecade, dar problema cu câinii liberi pe un traseu turistic marcat mi se pare că ar trebui cumva rezolvată, nu este okay deloc, indiferent de locație. Mulțumim fain, apreciem!
Daca vroiați un traseu mai accesibil către vf. Leaota trebuia să veniți în comuna Stoienești jud Argeș
Exista drum până sub vârf sau traseu turistic de picior.
Vârful Romanescu se poate accesa cel mai ușor din comuna Pucheni jud Dâmbovița , practic satul Meisoare se afla sub vârful Romanescu de aici exista drum pe munte către Leaota.
Mai mult ca sigur o să revenim în Leaota și o să abordăm foarte probabil unul din traseele recomandate de dumneavoastră.
Noi am ales respectivul traseu pentru că voiam să ajungem neapărat și la Cabana Leaota.
Mulțumim, apreciem!
Pe traseul dungă albastră, ce pleacă de la Mănăstirea Runcu, traseul este impracticabil datorită utilajelor de exploatare a copacilor doborâți de furtună, care au creat șleauri adânci pe traseu.
Din cele spuse de lucrătorii forestieri, Conservantion Carpathia, proprietarul pădurilor, a hotărât eliberarea traseului până la Cabana Leaota, de copacii doborâți de furtună din toamna lui 2019, pt renovarea cabanei ( rămâne de văzut dacă așa va fi, renovarea cabanei fiind un subiect des dezbătut în trecut )
Ratarea traseului cum spuneți era de fapt în favoarea voastră, întrucât de la Mănăstirea Runcu, variantă accesibilă spre Vf Romanescu, rămâne drumul forestier ce continuă pe Valea Marginea Domnească, pe unde ați luat-o inițial, nemarcat ca traseu turistic, ce urca domol până la intersecția cu traseul cruce albastră, ce pleacă de la Valea Cetățuia și ajunge aproape de Stana de Piatră ( traseul cruce albastră nu poate fi parcurs spre Stână de piatră, de deasupra Cabanei Leaota, datorita copacilor doborâți, pe partea cea mai abruptă, practic de la intersecția drumului forestier cu cel marcat cruce albastră trebuie făcut la stânga, pentru a continua pe Vf Romanescu )
Ar fi excelent dacă ar fi așa și ar avea în plan renovarea cabanei. Ne-am gândit și noi că probabil mai bine urmam acel drumul forestier, dar fiind prima oară în zona am zis să urmăm traseul marcat. Mulțumim pt detaliile oferite!
Buna dimineața dragilor ✌️👉
Bună dimineața! ;)
La cum arata padurea doborata de sus si acoperisul de la stana de piatra e clar ca a fost o furtuna serioasa.
Din ce am mai auzit și noi ulterior, da așa este, se pare că a fost ditai furtuna iarna trecută.
Am avut si eu un astfel de dispozitiv cu ultra sunete.. E un fel de loterie cu el, la unii functioneaza perfect, pe unii nici nu ii deranjeaza iar pe unii mai rau i-a enervat.
Da, din ce ne-am mai interesat cam așa sta treaba. Dar mai bine să îl ai, decât să nu probabil. Ideal ar fi de evitat pe cât posibil turma.
Am fost de 2 ori in Leaota si ambele dati am avut probleme cu orientarea, ca sa nu zic de marcaje. Daca as face o clasificare cu cei mai “boring” munti Leaota ar fi primii. :)))
Ps: imi plac iar culorile 😅
Pe partea cu marcaje poate o să mai fie remarcați, pe unde am noi acum marcajul părea proaspăt. În mare măsură sunt aproape mulțumit de culori, mai sunt mici inexactități pe ici pe colo. Cred că pt prima oară sunt mulțumit de sunet, se aud destul de bine și clar vocile, raportate la tipul de microfon și de condiții. Merci fain Victor!
...si ciobanii stateau si se uitau la voi cum va ataca cainii!?
Nu pot să zic că s-au agitat să intervină cei de la stână. Dacă nu aveam dispozitivul cu ultrasunete și spray-ul de urs, clar am fi bătut în retragere încă de la primele lătrături.
Într-adevăr, baciul care era cu turna de oi mai la deal de stână, când a văzut câinii că se îndreaptă spre noi, i-a strigat să se retragă. Acum, și la ciobani ca și la oricine altcineva, depinde de cât de om e fiecare.
@@florin.bucsa.g aveți perfectă dreptate. Omul sfințește locul, cum se spune. Și în fiecare situație cu câini agresivi, primii vinovați sunt oamenii, care îi tratează mizer. Foarte greu o să se implementeze în România o reglementare clară și cu efecte concrete privind această problemă. Interesul ar trebui să fie să atragi turistul, dar asta necesită timp, răbdare, perseverență, bun simț, corectitudine.. și mulți nu dețin niciuna.
@@florin.bucsa.g Cainii isi fac treaba, sunt caini de paza si asta e job-ul lor. Problema sunt ciobanii care fie nu ii tin sub control, fie au mai multi decat trebuie.
In cazul de fata, pe idioti ii durea in fund, stateau si se uitau fara sa intervina. Astia ar fi trebui dati cu spray, nu cainii.