Călătoria conştienţei - Noi perspective asupra morţii | 12.09.2018 | Cărturești Verona

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 13 вер 2018
  • O discutie pe marginea cărţii „Introducere în psihotanatologie” de Ionel Mohîrţă, volum apărut în colecţia Confluenţe la Editura Herald. alături de invitaţii: Lavinia Bârlogeanu (prof. univ. dr. la Facultatea de Psihologie a Universităţii Bucureşti), Dumitru Constantin Dulcan (prof. univ. dr.), Ion Mînzat (prof. univ. dr.), Ionel Mohîrţă (conf. univ. dr.). Gazda evenimentului: Luisa Neag (senior editor).
    Detalii carte: goo.gl/fs1WH6
    ○ Ionel Mohîrță este psihosociolog român, fondatorul Psihologiei Sonoluminice și Terapiei Sonoluminice. A făcut studii de psihologie la București, este Doctor în Psihologie, Conferențiar universitar la Universitatea „Danubius”din Galați, Vicepreședinte al Asociației Europene de Psihologie Transpersonală, Director al Asociației Române de Psihologie Transpersonală și Redactor al Jurnalului de psihologie transpersonală. Este psihoterapeut transpersonal specialist și psiholog clinician. Specialist în tehnici de regresie, în resuscitare cardiorespiratorie, procesul memoriei adânci, alchimie internă taoistă, în analiza și sinteza informației, în gândire critică și respirație Pneuma, este interesat de psihotanatologie și, concomitent, de cercetarea experimentală și teoretică.
    ○ Lavinia Bârlogeanu - absolventă a Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti; doctor în ştiintele Educaţiei.
    ○ Dumitru Constantin Dulcan - medic neurolog şi psihiatru, cercetător în domeniul conştiinţei, cunoscut în special pentru lucrarea Inteligența materiei.
    ○ Ion Mînzat - fondatorul Psihologiei Sinergetice, preşedintele Asociaţiei de Psihologie Transpersonală din România
    „Experienţa mea de 37 de ani în domeniul medicinii şi al psihologiei m-a ajutat să înţeleg în mare parte ceea ce se petrece în momentul morţii. De-a lungul timpului am ascultat multe relatări despre experienţele de moarte iminentă ale unor persoane care mi s-au destăinuit. Am cunoscut destul de mulţi oameni care au avut această experienţă, numita experienţă de moarte iminentă (EMI) care este, de fapt, o conştienţă extinsă, o autoidentificare cu percepţia, cu emoţiile, cu amintirile de la începutul copilăriei, cu evenimente actuale si viitoare” (Ionel Mohîrţă).

КОМЕНТАРІ • 3

  • @cameliahudson6438
    @cameliahudson6438 3 роки тому

    Ce se cauta sa se obtina prin experientele de extracorporalitate? Ce se cauta sa se vada in "celelalte dimensiuni"?

  • @cameliahudson6438
    @cameliahudson6438 3 роки тому

    Oricine ar avea capacitatea sa vada aceste sfere de lumina din jurul unui corp defunct? Ati fi putut sa comunicati cu fratele decedat daca erati emancipat in acel moment cand a murit?

  • @cameliahudson6438
    @cameliahudson6438 3 роки тому

    Eu cred ca frica de moarte nu chiar exista. Frica de fapt este de suferintele dinaintea mortii si de pierderea persoanelor dragi din viata noastra curenta. Daca ne puteti invata cum sa continuam sa comunicam cu ei poate durerea/frica noastra se diminueza.