İç Bağırsak Sarkması Nedir ve Neden Olur? | Prof. Dr. Korhan Taviloğlu

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 жов 2024
  • İç bağırsak sarkması nedir? İç bağırsak sarkması aslında makat sarkmasıdır. Makat sarkması; kronik kabızlık çeken, tuvalette fazla vakit geçiren insanlarda oldukça sık görülmektedir.
    📌 Prof. Dr. Korhan Taviloğlu UA-cam kanalına abone olmak için:
    bit.ly/ProfDrKo...
    Prof. Dr. Korhan Taviloğlu sosyal medya hesapları:
    👉 Instagram: / tavilogluproktoloji
    👉 Web Sitesi: www.taviloglu.com
    👉 Facebook: / drtaviloglu
    👉 Linkedin: / drtaviloglu
    👉 Twitter: / drtaviloglu
    #korhantaviloğlu #sağlık #proktoloji
    ''İç Bağırsak Sarkması Nedir ve Neden Olur? | Prof. Dr. Korhan Taviloğlu'' videomuzu izledikten sonra beğenmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın. .
    .Merhaba ben Prof. Dr. Korhan Taviloğlu. Kanalımda; kabızlık, dışkılama zorluğu ve makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi konularında videolar bulacaksınız. Bu alandaki soru ve konu önerilerinizi iletebilirsiniz. İstanbul’da, Taviloğlu Proktoloji Merkezi’nde hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Bize (0530) 326 06 96 no’lu telefondan veya aynı numaradan Whatsapp yolu ile ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

КОМЕНТАРІ • 6

  • @maraqlivideop16
    @maraqlivideop16 4 місяці тому +1

    Salam doxdur menim qızimın 17 yaşı var mide sallanması baģırsaqda sallanma yeni uzanma var dediler. Ne ediremse faydası olmur baģırsaq hissiyatı yoxdur çalışmır 😢😢

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  4 місяці тому

      Kızınıza geçmiş olsun. Mevcut sorunları için, bulunduğunuz bölgede bir Gastroenteroloji (İç Hastalıkları) Uzmanı’nın takip ve tedavisi altında olması ve önerilerine göre hareket etmesi uygun olur. Acil şifa dileğimizle. @maraqlivideop16

  • @aslhocaoglu7558
    @aslhocaoglu7558 2 роки тому

    Bendede makat sarkması var.Bütün şikayetleri yaşıyorum.Tedavisi nedir başarılı sonuçlar verirmi

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  2 роки тому +1

      Geçmiş olsun. Kalın bağırsağın makata yakın olan son bölümü yani rektum’un makattan dışarı çıkması veya makat kanalına doğru fıtıklaşmasına makat sarkması veya ‘’rektal prolapsus’’ adı verilir. Makat etrafında yer alan dışkı tutma kaslarının (sfinkterler) zayıflaması sonucunda dışkı veya mukus adı verilen sümüksü sıvının gelmesi söz konusu olabilir. Her iki cinste de olabilmekle birlikte kadınlarda erkeklere oranla 6 kat daha sık görülür veya hastaların % 80’i kadındır. Çok sayıda doğum yapan kadınların yaklaşık % 50’sinde leğen (çatı, pelvis) kemiği içindeki organlarda genel sarkma görülür ve bu duruma ‘’pelvik organ prolapsusu’’ adı verilir. Burada sarkan organlar ise; mesane (sidik torbası), hazne (vajina) ve makattır. ‘’Makat sarkması’’ hastalarının % 50-75’inde kronik kabızlık, % 15’inde aşırı ishal, % 50’sinde uzun süreli ıkınma alışkanlığı, Hirschsprung hastalığı, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve aşırı öksürme, dışkı gevşetici (laksatif) ilaçların aşırı kullanımı, bazı nörolojik hastalıklar, vb. nedenler mevcuttur. Makat sarkması tedavisinde makattan veya karın boşluğundan yaklaşımla çeşitli ameliyat yöntemleri uygulanmaktadır. Bu tekniklerin başarı oranı % 80-90 aralığındadır. Bu tür bir durumda, detaylı bir makat muayenesi sonrasında bazı tetkikler yapmak gerekebilir ve sonrasında size tedavinizin detayları hakkında detaylı açıklama yapılabilir. Makat sarkması tedavisinde ‘’makat sarkmasına son’’, ‘’ makat sarkması için kesin çözüm’’, ‘’makat sarkması için garantili tedavi’’, ‘’makat sarkmasına paydos’’, ‘’ makat sarkması için kesin tedavi‘’ gibi bir gerçek maalesef mümkün değildir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

  • @Hkn_akkas093
    @Hkn_akkas093 2 роки тому

    Hocam yeriniz nerde hangi ilde

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  2 роки тому

      Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatsız ve ameliyatlı tedavisi’’ konularında, İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.