Estacions del metro de Barcelona “falsament” accessibles

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 8 вер 2024
  • Parades adaptades com Vilapicina, Virrei Amat o Clot presenten dificultats per a les persones amb discapacitat.
    “La meva no és una vida tranquil·la, sinó estressant per les dificultats amb què em trobo cada dia”, explica María Vallespí, que pateix una lesió medul·lar que l’obliga a desplaçar-se en cadira de rodes. També es troba amb aquestes dificultats al transport públic adaptat de la xarxa de Barcelona. És el cas de l’estació de metro de la Línia 5 de Vilapicina, dotada d’ascensors i rampes a l’andana i marcada al plànol del metro com a estació accessible. A la pràctica, aquesta estació té un impediment insalvable per a les persones amb discapacitat.
    “Si intentés pujar, se’m quedarien encallades les rodes entre l’andana i el vagó, perquè la rampa d’accés és massa baixa i la distància amb el tren, massa gran”, relata Vallespí, que ha de fer mitja volta i agafar l’autobús quan es troba amb estacions “falsament” accessibles. És el cas de Virrei Amat, a la mateixa L5, i a Clot, de l’L1. Tot i els oferiments d’alguns passatgers, la seva cadira motoritzada es fa difícil d’aixecar i a això s’hi afegeix el perill de bolcar a terra si no es manipula correctament.
    El problema es repeteix tant en els trens més nous, on es fa impossible accedir amb cadira de rodes, com en els models vells, on la distància entre andana i vagó encara és major. “Que solucionin el problema”, reclama Vallespí, “o que eliminin el símbol de la cadira de rodes en les estacions on, a la pràctica, no podem accedir”. A l’estació de Liceu, de l’L3, també hi ha una separació excessiva, però salvable amb una accelerada i un sotrac de la cadira motoritzada.
    A aquests impediments s’hi sumen els ascensors, que, eventualment, poden estar fora de servei, una circumstància que invalida l’ús d’una estació per a les persones amb cadira de rodes. “Són dificultats amb les quals ens trobem cada dia, i no només un cop, sinó diverses vegades; cada setmana, cada mes de la nostra vida”, resumeix Vallespí.
    Segons Transports Metropolitans de Barcelona, al metro, més del 91 % de les estacions estan adaptades amb ascensors i rampes, mentre que des del 2007 hi ha seients reservats i rampes a tota la flota d’autobusos.
    Subscriu-te al canal de UA-cam de betevé: / betevé
    Segueix betevé a:
    Instagram: goo.gl/rkU4S2
    Twitter: goo.gl/HdKjiy
    Facebook: goo.gl/rpKwYv
    Web: goo.gl/VEqMo8

КОМЕНТАРІ • 14

  • @guitarexperienceradioshow4632
    @guitarexperienceradioshow4632 3 роки тому +10

    Si esta situación es terrible, no me imagino a una persona en silla de ruedas o con movilidad reducida intentar entrar o salir del Rodalies en Sitges. Incluso una persona sin problemas necesita cuerdas y material de escalada por la diferencia de altura que hay entre el andén y el interior del tren.

  • @metrobcnlarik4932
    @metrobcnlarik4932 3 роки тому +2

    Es la Estación de metro Vilapicina, donde vivo yo, gracias por el video

  • @metrobcnlarik4932
    @metrobcnlarik4932 3 роки тому +2

    Buen video Beteve

  • @llerasmiranda6378
    @llerasmiranda6378 3 роки тому +3

    El agente que esta siempre en la entrada tiene que servir para algo, no solo para estar de palo

    • @guitarexperienceradioshow4632
      @guitarexperienceradioshow4632 3 роки тому +1

      No están en todas las estaciones. De hecho, en pocas.

    • @patrisss
      @patrisss 2 роки тому

      No es ninguna solución, tiene que estar bien adaptado para poder entrar y salir con autonomía. Además una silla eléctrica puede pesar 100 kg más la persona, no es un peso que pueda levantar todo el mundo.

    • @llerasmiranda6378
      @llerasmiranda6378 2 роки тому

      @@patrisss sea no emplean gente, sea estan atrasados, sea no les importa mucho, sea no hay plata, y puede que haiga mas razones todavia para que sea si complicado tomar un metro en sillas de ruedas !

    • @patrisss
      @patrisss 2 роки тому

      @@llerasmiranda6378 Si, totalmente. Solo digo que la solución tiene que ser la que le permita a la persona entrar y salir autónomamente, sin tener que buscar al personal, pedir un turno, llamar a un teléfono o cosas por el estilo.
      Los FGC hace décadas que son totalmente accesibles y es lo mismo que el metro.

    • @llerasmiranda6378
      @llerasmiranda6378 2 роки тому

      @@patrisss Cuando te encuentras en silla de ruedas pienso que es el de la silla de ruedas que tienenque adaptarse, en lugar del ambiente en que tu vives de adaptarse a ton handicap, ejemplo si soy handicapé enun lugr que no estaba previsto entonces tendria que ir o desplazarme a un lugar mas adaptado para mi problema, seria otra posibilidad no una obligacion !!! aver si entiendes