Hukuk okuduktan sonra yurtdışına çıkmalı mı? 🎓

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 7 жов 2024
  • Benim Hüzünlü Hukukçularım 👩🏻‍🎓
    Bugün Yüksek Lisans hakkında konuştum.
    Nerde okusam? Yurtdışına mı çıksam? Gidip geri mi dönsem? Bana katkıları ne olur? Neleri alıp götürür?
    Sorularınızın cevaplarını umarım bu videoda bulursunuz. Ha bulamadınız Soru Cevap ve sistemi anlattığım videoları izleyebilirsiniz, yine olmadı sorularınızı yorumlara bırakabilirsiniz.
    Hatrımı sormak içinse bana instagramdan ulaşabilirsiniz:
    / sirinmen
    Kaygılı zihinlerinizden ve çok yazmaktan sızlayan bileklerinizden öperim 🥀

КОМЕНТАРІ • 100

  • @alptugeyupoglu4371
    @alptugeyupoglu4371 4 роки тому +83

    Türkiye'de staj da dahil olmak üzere yaklaşık 2 senedir avukatlık yapmaktayım. Bu ülkede ne yazık ki birçok şey değerini yitirmiş durumda ve özellikle hukuk bundan en çok darbeyi alan sektörlerin başını çekiyor. Her geçen gün artan hukuk fakültelerinin miktarı ve sürekli talep gören kontenjanları nedeniyle yılda yaklaşık 15.000 mezun meslektaş adayına sahibiz. Dünya çapında belki de hukuk fakültesinden en kolay şekilde mezun olunabilen ülkeler arasında 1.sıradayız. Mezun olan kesimin %90'ı ne yazik ki kalitesiz eğitim ve özverisiz çalışmadan dolayı hukuk sisteminin işlemesine fayda sağlayamamakta. Mezun olduktan sonra kağıt üstünde yapılan stajlar da cabası. Stajyer avukatlara çoğu meslektaş bırakın ücreti günlük harçlık dahi vermemekte ve bu konuda devletin hiçbir desteği yok. Çok sayıda avukat olmasından dolayı belirlenen tarifenin oldukça aşağısında iş alan meslektaşlarımız var ki buna mecbur kalmaktalar. Bu ülkenin genç avukatları hayata adım atmak için verdiği mücadelesinde bir de türlü torpil ve envayi çeşit peşkeşlerle kürsüsüne oturan hakim-savcılar ile mücadele vermekte. Bu ülkede avukatlık yapmak o kadar zor ki, bu ülkede avukatlık yapan her meslektaşımın yurtdışına gittiğinde alacağı hukuk eğitiminde hiç zorlanmayacağını düşünmekteyim. Dil konusu çok buyuk bir problem olmakla birlikte hiçbir vatandaşımızın yurtdışında eğitim için ayırabilecek maddi gücü yok. Çok üzülüyorum, ben de dahil genç ve önü parlak bir nesilin bu ülkede bu kadar kötü şartlar altında avukatlık mücadelesini sürdürmesi hepimizi yıpratıyor. Emin olun kanalınızdaki içeriğe göz atan tüm kullanıcılar "acaba avrupada kendi mesleğimi icra ettirebilir miyim" düşüncesi içerisine girmekte fakat hiçbirin tekrar yurtdışında bir mücadeleye girebilecek gücü de kalmamış durumdadır. Kanalınızdaki bazı içerikler hiç değilse yolunu yeni çizecek meslektaşlarıma yol göstermekte. Size Türkiye'de adalet ve hukuk sektörüne bir şekilde emeğini veren tüm gençler adına teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitim hayatınızda başarılar dilerim.

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  4 роки тому +7

      Gözlemlediğim kadarıyla en büyük sorun herkesin üniversite okuyor/okumak zorunda oluşu ve bu nedenle lisans hatta yüksek lisansın bile git gide değersizleşmesi ve dediğiniz gibi özel üniversitelerin çoğalması. Hukuk gibi benim için en değerlilerinden olanın da bunun altında ezilmesi beni inanın üzüyor. Burda zaten okumak dışında hiçbir sorumluluğunuz yoksa bile çok yıpratıcı bi bölüm ki çalışmak zorunda olmak, dil gibi sorunlar araya girince yükünüz oldukça ağırlaşıyor. İnsan bazen kendini yüküyle fazlasıyla yalnız kalmış hissediyor. Dilekleriniz için çok ama çok teşekkür ederim, yüzümü güldürdünüz ve gözümü doldurdunuz, ben de sizi ve adalet sektörüne katkıda bulunan herkesi bugün kendi dileklerimden eksik etmeyeceğim.

  • @esmac1387
    @esmac1387 4 роки тому +5

    Merhaba. Ben Türkiye'de sirketler hukuku uzerine master yapiyorum. Gecen yil 2donemi almanya'da gecirdim. Hem dilimi gelistirdim hem de orayi tanima firsatim oldu. Simdi turkiye'deyim. Avukatim. Ama tektar (2.bir master icin) gitmeyi dusunuyorum. Bu sefer de uluslararasi sirketler hukukunu dusunuyorum ama is acisindan sanki finans sektorunda orda is bulma olasiligim daha yuksekmis gibi geliyor. 2. Master konusunda hala kararsizim. Sizin fikriniz ne olurdu bu konuda? Cok tesekkurler simdiden.:)

    • @emrearslan5956
      @emrearslan5956 3 роки тому

      Merhaba hangi üniversitede yüksek lisans yapıyorsunuz Türkiye’de ve hangi programla Almanya’ya gittiniz

    • @kubracerengulkan7051
      @kubracerengulkan7051 3 роки тому +1

      Bir kere master yapmışsınız Türkiyeye geldiginizde kaliteli iş bulma açısından fark yarattığını düşünüyor musunuz?

    • @niyazicumen5050
      @niyazicumen5050 2 роки тому

      @@kubracerengulkan7051 evet ya çok iyi soru. buna cevap verir misiniz lütfen.?

  • @eminetoklan1813
    @eminetoklan1813 4 роки тому +4

    Merhaba, öncellikle bu samimi cevabın için çok teşekkür ederim. Hele videoya verdiğin emek için daha da teşekkür ederim.
    Şöyle ki İstanbul'da iyi denilebilecek bir devlet hukuk fakültesinde okuyorum. Ancak her yıl binlercesi eklenen aynı sıralardan geçtiğimiz arkadaşlarımı da düşündüğümde ülkemizde hukuk mesleğinin geleceği hakkında çok endişeliyim. Buna rağmen yine de mesleğimin ve hayatımın büyük çoğunluğunu Türkiye'de geçirmek istiyorum. Fakat gerek "rekabetin" artması (ne yazık ki mezun sayisi artıkça is bir piyasaya dönüşmeye başlıyor ) gerek ülkemizde aldığımiz hukuk eğitimine duyduğum güvensizlik ve bu süreçte yabancı dilimi bu şekilde geliştirmeyeceğimi düşünmek beni yurt dışında LLM araştırmalarına itti. Ancak özellikle İngiltere ve Amerika'daki eğitim ne yazık ki benim karsilayamayacagim kadar çok maliyetli. Ben de o yüzden Almanya'da üniversitelerin ücretsiz olduğu hakkında aldığım duyum neticesinde Almanya'yi düşünmeye başladım. Tabi bu LLM için de geçerli mi bilmiyorum. Yani bunu sormak daha doğru olur sanırım. Almanya'da LLM ücretli mi ? Ücretli ise ortalam ne kadar ? Bu konularda bilgilendirebilirsen çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim, sevgiler 🤗

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  4 роки тому +1

      www.llmstudies.de/LLM/Deutschland/
      Bu siteden farkli llm programlarina ve ücretlerine bakabilirsin. Video'da bahsettigim gibi burada hukuk yüksek lisansi olmadigindan, eger devlet üniversitesinde ücretsiz master yapmak istersen, bu hukuk degil benzer bir bölüm olacaktir. Daha avantajli hangisi olur senin acindan, karar sende. Rica ederim, her zaman danisabilirsin! Ve mutlu bayramlar :)

    • @eminetoklan1813
      @eminetoklan1813 4 роки тому

      Çok teşekkür ederim. Sana da mutlu bayramlar 🤗🤗

  • @kadircan2380
    @kadircan2380 3 роки тому +4

    Merhabalar , ben hukuk 2. Sinif ogrencisiyim. Ilerdr ingiltere de calismak istiyorum ama sunu tam olarak algilayamadim. Ingiletere de yuksek lisanas yaptiktan sonra direkt olarak avukatlik yapabiliyormuyuz

  • @berkay9295
    @berkay9295 3 роки тому +4

    Ben Kore de veya Çin'de llm yapmak istiyorum ama yani araştıryorum ama orda pek yapan yok bilgisi olan var mı

  • @Eren-66
    @Eren-66 11 місяців тому +2

    Hey, sie meinten im Video das man mit einem Bachelor nicht danach Anwalt werden kann, dass stimmt aber nicht ganz, denn nachdem man die vier Jahre absolviert hat kann man sich in Deutschland für das Staatsexamen anmelden und nach dem man angenommen wurde kann man beide Staatsexamen machen und in Deutschland als Anwalt tätig werden. Und der Türkei kann man damit auch direkt Anwalt werden indem man das ein jährige Referendariat absolviert hat. Schließlich kann man in beiden Ländern als Anwalt arbeiten😊.

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  11 місяців тому +1

      Genau, das heißt eben, dass allein der Bachelor dafür nicht reicht, sondern nur nach Staatsexamina 🤗

    • @Eren-66
      @Eren-66 11 місяців тому

      @@sirinmen4571 ja aber der Studiengang bietet beides, also beide Studiengänge gleichzeitig in dem man sich auch für das Staatsexamen anmeldet also für normal jura.Und für die Türkei braucht man das nicht weil man dann Hukuk lisans hat und damit kann man das Referendariat anfangen.

    • @akastro2724
      @akastro2724 10 місяців тому

      Nasıl denklik alıp mesleğimizi yapabiliriz lütfen bilgilendirin beni çok merak ediyorum

  • @sadeceFive
    @sadeceFive Рік тому

    Almanya özelinde DAAD ile Hukuk LLM'i yapabilir miyiz peki ? :) Bütçe sorunumuzu DAAD ile halledebiliriz miyiz ?

  • @ece6079
    @ece6079 2 роки тому +2

    merhaba kafamı karıştıran bir şey oldu. hukuk mezunu olup ingilterede 1 yıl denklik alma programına katıldıktan sonra avukat olarak çalışabiliyorum doğru anladım değil mi

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  2 роки тому

      Öyleymiş, evet 😌

    • @TayyubaRustamova
      @TayyubaRustamova Місяць тому

      ​@@sirinmen4571merhaba, ben Azərbaycanlıyım. Bu dediyiniz her ülke için geçerlimi?

  • @denizalkoc621
    @denizalkoc621 3 роки тому +4

    Merhaba bu video için teşekkürler. Ben türkiyede 2 yıldır avukatım ve almanyada yüksek lisans yapıp orada avukatlık yapabilmem mümkün müdür mümkünse nasıl ? Cevaplarsanız çok memnun olurun

    • @travelwithDeni
      @travelwithDeni 3 роки тому

      Almanya'da avukatlık yapmak maalesef yüksek lisanstan sonra mümkün değil. Bunun için hukuk eğitimini Almanya'da tekrar almak gerekiyor.

    • @denizalkoc621
      @denizalkoc621 3 роки тому

      @@travelwithDeni peki Almanyada hukuk yüksek lisansı yaptıktan sonra neler yapabilirim?

    • @travelwithDeni
      @travelwithDeni 3 роки тому +1

      @@denizalkoc621 Firmaların hukuk departmanında çalışılabilir, bazı hukuk bürolarında Türk hukuku alanında danışman olunabilir (ama oldukça zor ve az büro var bu şekilde), start uplarda çalışma imkanı olabiliyor ama pandemi sebebiyle de her şey zora girdi tabi. Masterdan da öte iş tecrübesine sahip olmak önemli iş bulabilmek için. Almanya'nın hukuk eğitimi sistemi çok farklı olduğu için, yabancı hukukçular maalesef pek "ciddiye" alınmıyor. Bu yüzden Hollanda'da iş bulmak Almanya'ya göre daha kolay mesela.

  • @didemblr6671
    @didemblr6671 3 роки тому +2

    Mış miş muş

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  3 роки тому +1

      Yani ben kendim yapmadığıma göre haliyle mış miş muş

  • @feyzassoylemez
    @feyzassoylemez Рік тому +1

    merhabalar bir şey sormak istiyorum. eğer almanyada bir universiteden master için kabul alırsak bu sırada çalışma iznimiz olacak ya eğer mezun olduktan kendi bölümümle bir iş bulamazsam farklı bir alanda çalışabilir miyim vasıfsız olarak

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  Рік тому

      Yani çalışabilirsiniz başka bir alanda da 😌

  • @Deniz-qv3ft
    @Deniz-qv3ft 4 роки тому +6

    Türkiye'de hukuk okuyup başka bir ülkede yüksek lisans yapıp orada avukat,hakim savcı olmak mümkün müdür?

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  4 роки тому +2

      Başka ülkeleri bilemem ama Almanya’da mümkün değil

    • @yusuftuma917
      @yusuftuma917 3 роки тому +1

      Ben cevap vereyim, araştırdığım kadarıyla ne Avrupa'da be de Kuzey Amerika ülkelerinde maalesef mümkün değil

    • @yusuftuma917
      @yusuftuma917 3 роки тому

      Ancak İngiltere bu konuda tamamen farklı. Onu da araştırmanı öneririm

  • @emrullah6072
    @emrullah6072 4 роки тому +3

    merhabalar. hukuk eğitimini türkiyede tamamladıktan sonra master ve doktorayı yaptığımız ülkede kalıp akademisyen olabiliyor muyuz ya da yaptığımız alan mesela uluslararası hukuk bu alandan çalışamaz mıyız?

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  4 роки тому

      Emrullah İriz akademisyen olursunuz, uluslararasıysa çalışadabilirsiniz 😌

    • @emrullah6072
      @emrullah6072 4 роки тому

      @@sirinmen4571 tesekkurler :)

    • @bnur4253
      @bnur4253 3 роки тому

      Ben başk bir videoda gördüm. Türk hukukçu dedi ki doktorada yer bulmak aşırı zor. Hep doluymuş.bi kaç sene beklemek gerekiyormuş

  • @Beyza-tc5ps
    @Beyza-tc5ps 2 роки тому

    Yani turkiyede hukuk mezunu olup almanyada yuksek lisans yapabilir miyiz

  • @rahime1083
    @rahime1083 3 роки тому +3

    Abla öncelikle Merhaba
    Ben avukat olmak istemiyorum Savcı olmak istiyorum aynı şey savcılık için de geçerli mi?
    Ben kanada da mesleğimi yapmak istiyorum...
    Aynı şeyler kanada için de geçerli mi?
    Ben kanada da yaşamak istiyorum.
    Hukuk fakültesini Türkiye de bitirip kanada da mesleği devam ettirmek mümkün mu yani bir sınav ya da okulla...

    • @esmakucukuzun9613
      @esmakucukuzun9613 3 роки тому +1

      Sen bensin ya mxbxmsndmd

    • @nihalnihal401
      @nihalnihal401 3 роки тому

      Hukuk sistemleri farklı olduğu için üniversite için denklik olduğunu sanmıyorum orada hukuk okunur muhtemelen yeniden ancak öyle oranın hukukunda bir yere gelinir :D

    • @rahime1083
      @rahime1083 3 роки тому

      @@nihalnihal401 yüksek lisans yaparsam kanada da, orda yaşamam daha garantí olmaz mı?

    • @nihalnihal401
      @nihalnihal401 3 роки тому

      @@rahime1083 Sadece avukat savcı gibi mesleklere sahip olmak için orada hukuk okumak gerekir diye biliyorum, ama hukukla ilgili başka alanlarda yüksekle çalışılır diye düşünüyorum. Dediğim gibi bildiklerim net değil bilenlere danışmanda fayda var :)

    • @rahime1083
      @rahime1083 3 роки тому +1

      @@nihalnihal401 teşekkürler ❤️❤️

  • @nihalnihal401
    @nihalnihal401 3 роки тому +2

    Merhaba çok güzel anlatmışsın . Ben de bu sene Almanya"da hukuk ile ilgili yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Ayrıntılı bilgisi olanlar varsa bana ulaşabilirse çok memnun olurum teşekkürler :)

    • @Beyza-tc5ps
      @Beyza-tc5ps 2 роки тому +1

      Bir sey soracagim turkiyede hukuk mezunu olduktan sonra almanyada yuksek lisans yapip turkiyede avukat,savci olabilir miyiz?

    • @nihalnihal401
      @nihalnihal401 2 роки тому

      @@Beyza-tc5ps Benim araştırdığım Alman vatandaşı bile kolay kolay avukat olamıyormuş. İlk önce hukukçu olmak için sınav ve bunu genelde geçiyorlarmış ama avukatlık sınavı çok daha zormuş bu yüzden çoğu kişi girmez ve hukukçu olarak kalırmış. YL bittikten sonra da sanırım danışman olunabilir sadece net bilgim yok. Şu an amacım dil öğrenmek olduğu için ayrıntılı bir araştırma yapmadım açıkçası

    • @Beyza-tc5ps
      @Beyza-tc5ps 2 роки тому +1

      @@nihalnihal401 tamamdir tesekkurler

    • @Yzbnir
      @Yzbnir 2 місяці тому

      @@nihalnihal401son durum nedir

    • @TayyubaRustamova
      @TayyubaRustamova Місяць тому

      ​@@nihalnihal401nne yaptınız lütfen bilgilendirin

  • @burakgenc1018
    @burakgenc1018 4 роки тому +1

    Llm için peki lisans ortalaması gerekiyor mu veya üniversite fark ediyor mu

  • @sua2653
    @sua2653 3 роки тому

    Yani ingilterede llm yaptıktan sonra onda avukatlık yapabiliyor muyuz kesinlikle?

  • @rukiye9919
    @rukiye9919 3 роки тому +1

    Gerçekten çok merak ettiğim bir soru soracağım her üniversiteye göre aranan ales ya da yabancı dil puanı 55 üzerinde olmak şartıyla değişiyor peki ben ales ten 81 aldım yökdil den de 75-80 alsam kabul edilir miyim yani bu sınavlar için ve işimizi garanti altına almak için kaç almak gerekir?

    • @Beyza-tc5ps
      @Beyza-tc5ps 2 роки тому

      Bir sey soracagim turkiyede hukuk mezunu olup almanyada yuksek lisans yapip turkiyede avukat savci olabilir miyiz

  • @ulasoktay3104
    @ulasoktay3104 4 роки тому +2

    Merhaba, ben İstanbul Alman Lisesi'ndeyim ve hukuk düşünüyorum. Fakat Almanya'da çalışırken Türk olmak benim için sorun olur mu ya da ırkçılığa maruz kalır mıyım bilemiyorum. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  4 роки тому +2

      Ulaş Oktay ben de size şöyle sorayım: türkiye’de çalışsanız, hiç ırkçılığa veya bi çeşit ayrımcılığa maruz kalmayacak mısınız? İnsanların olduğu her yerde bu gibi şeyler de vardır. Siz mücadele etmek isterseniz, edersiniz 🙏🏻

    • @ulasoktay3104
      @ulasoktay3104 4 роки тому

      sirinmen Tabiki öyle ama hukuk bu çeşit ayrımcılıklardan özellikle etkilenebilecek hassas bir alan. Örneğin bir mühendis ya da bir bilgisayarcı doğrudan insanlarla temasta değilken hukukçuların kitleleri insan ilişkileri üzerine oluşuyor. Dolayısıyla toplum tarafından onay görmemek kaygı sebebi haline geliyor. Size sormaya çalıştığım soru şuydu aslında: Alman bir avukatı sadece Alman olduğu için Türk bir avukata tercih edecek insanlar var mı, varsa bunlar ne kadar büyük bir dezavantaj oluşturur? Henüz seçme şansım varken bunu bilmek isterim. Irkçılık ne yazık ki günümüz toplumunun acı gerçeklerinden biri.

    • @ulasoktay3104
      @ulasoktay3104 4 роки тому

      sirinmen Bu mücadeleye girmeyi göze almak istemiyorum, kariyerimin ırkçılığa kurban gitmesini istemem.

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  4 роки тому

      Ulaş Oktay tabii ki de alman bir avukatı tercih edecekler var. Fakat benim üniversitemde tanıdığım insanların çoğu yabancı. Özellikle dile hakim olmanız gereken bir bölüm diğer saydığınız bölümlere göre, yani daha fazla efor sarfetmeye gönüllü olmalısınız, seçim sizin

    • @ulasoktay3104
      @ulasoktay3104 4 роки тому +1

      sirinmen Teşekkür ederim. Uzun zamandır buna cevap arıyorum fakat bu internet üzerinden çok kolay ulaşılacak bi bilgi değil. Almanca ana dilim değil ama çalışarak başarabileceğimi umuyorum😊. Tekrar teşekkürler.

  • @meryemyavuz2868
    @meryemyavuz2868 4 роки тому +2

    Merhabalar ben daha bu sene sınava girdim ve de hukuk tercih edicem büyük ihtimalle ama kafamda bir soru işareti var hukukta ingilizce çok gerekli mi daha az önce başka bir video izledim ama kafam da net bir fikir olsun diye size de sormak istiyorum . Ben kendi büromu açmak istemiyorum öyle bir hayalim yok bir devlet kademeisnde maaşlı bir avukat olarak çalışmak istiyorum yani kamu avukatı diyolar galiba benim için de ingilizce gerekli mi sizce

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  4 роки тому

      Meryem Yavuz selam 🙃 Almanya‘dan bahsettiğinizi farzederek hayır, inglizceye ihtiyacınız yok

    • @meryemyavuz2868
      @meryemyavuz2868 4 роки тому

      Yok hayır turkiyeden bahsediyorum turkiyede avukat olursak ingilizceye gerek var mı yani kamuda filan calisirsak

    • @meryemyavuz2868
      @meryemyavuz2868 4 роки тому

      Çok pardon ben video başlığını görmemişim turkiyeden bahsediyorsunuz sandım peki türkiye için bir şey soyleyebilir misini bilginiz var mı

    • @ldşeödşdöskm
      @ldşeödşdöskm 4 роки тому

      @@meryemyavuz2868 eğer kamuda avukatlık yapacaksanız ingilizce şartı aranmıyor. Eğer bir şirkette veya özel bir büroda avukatlık yapacaksanız şu an büroların çoğu ingilizce şartı arıyor. Benim eniştemin Beşiktaş'ta kendine ait bir bürosu var. Bana dediği tek şey hukuk okurken ingilizce öğren aksi takdirde ankara hukuk mezunu bile olsan iş bulmakta zorlanırsın.

    • @meryemyavuz2868
      @meryemyavuz2868 4 роки тому

      @@ldşeödşdöskmteşekkürler peki bir şey daha soracağım eğer bilginiz varsa cevaplandirirsaniz sevinirim . Ben hacettepe hukuk kazandım ve bildiğim kadarınca hazırlığı çok iyi değil hazırlık okumadan son iki yıl kendim ingilizce kursuna gitsem öğrensem olur mu. Özel bir boruda çalışmak ve de şirketlerde çalışmak için normal konuşulan ingilizce mi gerekli yoksa akademik hukuk ingilizcesi mi

  • @iremnuralmaz
    @iremnuralmaz 3 роки тому +3

    Sibel hanımın Türkiyede hukuk okuyup İngilterede çalışma imkanı hakkında detaylı bir bilgi verebilir misiniz rica etsem

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  3 роки тому

      Sibel hanım almanya’ya taşındı :)

  • @nidaylmaz7670
    @nidaylmaz7670 4 роки тому +4

    Merhabalar öncelikle bu güzel video için çok teşekkürler.Ankara hukuk 3. Sınıf öğrencisiyim uluslararası hukuk alanında kendimi geliştirebileceğim bir üniversitede yüksek lisans eğitimi almak istiyorum hala araştırma aşamasındayım acaba bu alanda adını duyurmayı başaran üniversiteler hangileri?

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  4 роки тому

      ece yıldız rica ederim 🤸🏻‍♀️ öncelikle hukuk yüksek lisansı olmadığını tekrarlıyorum. Bunlar en son yapılan ranking’de sıralamaya göre hukuk fakülteleri: www.lto.de/jura/uni-ranking/ 🙃

    • @freelancer5520
      @freelancer5520 3 роки тому

      bu konu hakkında yapmış olduğunuz bir şey va rmı? bende açıkçası ankara hukuk için çalışıyorum şu anda ama hem erasmusla dönem uzatmak zorunda kalmak, hem de yurtdışında çalışabilme imkanlarının çok düşük olması beni biraz geri çekiyor gibi

  • @oguzcanakbulut7596
    @oguzcanakbulut7596 4 роки тому +1

    Bu programı almanya da yapsak almanya denklik veriyor mu İngiltere de mezun olduktan 1 sene sonra orada avukat olabiliyoruz diye anladım almanya da böyle bir durum var mı cevaplarsanız çok sevinirim

    • @umutdasdogen8892
      @umutdasdogen8892 3 роки тому

      1 sene okuyup olamıyorsun Almanya'da. Öyle biliyorum

  • @geoserdar6176
    @geoserdar6176 4 роки тому +1

    Almaniyada LL.M full almanca mı acaba ? Ingilizce olanla ücretli mi?

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  4 роки тому

      Göyərçin Sərdar bir sürü program var, dilleri çeşitli ama almanca. Programlar ücretli 😌 ama LLM programlarini arastirmani tavsiye ederim, belki sana uygun olan vardir

  • @yusufbalbars840
    @yusufbalbars840 4 роки тому +2

    Merhaba bende osnabrück üniversitesinde okumak istiyorum.Zor mu ? Almanca öğreniyorum 1 sene boyunca öğrenicem. Osnabrück üniversitesinin şartlı kabulü gibi şeyler varmı ? Ve 5 senenin sonunda avukat olduktan sonra iş bulma imkanları nelerdir ?

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  4 роки тому

      Lutz zor tabi zor olmaz olur mu. 1 sene boyunca öğrenmek yetmez, adamakıllı bir almancan olması gerekir. 5 senenin sonunda mezun olmuyorsunuz, 2 senelik stajyer avukatlık dönemi başlıyor, ondan sonra 2. devlet sınavından sonra bitiriyorsunuz. Ondan sonra iş imkanları geniş

  • @alihankaraca1104
    @alihankaraca1104 4 роки тому +2

    Lisans eğitimini Türkiyede tamamlayan arkadaşınızdan bahsetmişsiniz videoda 1 veya 2 yıllık eğitimle orada avukatlık yapması nasıl mümkün olabiliyor?

    • @sirinmen4571
      @sirinmen4571  4 роки тому

      LPC programiyla demisti. Legal Practice Course 😌

    • @alihankaraca1104
      @alihankaraca1104 4 роки тому +1

      @@sirinmen4571 bu program hakkında bilginiz var mı ben marmara hukuk öğrencisiyim lisans eğitimim bitince bu programla orada avukatlık yapmam mümkün mü çünkü Türkiye ve İngiltere hukuk sistemlerinin farklılığı göz önüne alınınca bunun mümkün olmasına şaşırdım açıkcası

  • @theseries9370
    @theseries9370 4 роки тому +2

    Merhabalar Almanya'da veya Avrupa'da sayısal bölümlerin dışında hangi bölümler iş yapabilir? Hukuk istiyorum fakat avukat, savcı ve hakim olmak istemiyorum. İsteğim hukuk temelli üzerine misal ekonomi yapıp yönetici olmak. Böyle bir şey sizce ne kadar olanaklı ve mantıklı?

    • @kubracerengulkan7051
      @kubracerengulkan7051 3 роки тому +1

      Bununla alakalı bir şeyler bulabildiniz mi? Ben de aynı düşüncedeyim. Daha çok özel sektöre yönelmek istiyorum.

    • @Focus1184
      @Focus1184 2 роки тому

      @@kubracerengulkan7051 bu konuda vardığınız bir sonuç var mı, benim de böyle bir düşüncem var.

    • @rabiaylmaz8338
      @rabiaylmaz8338 2 роки тому

      Buldunuz mu bi şeyler

    • @TayyubaRustamova
      @TayyubaRustamova Місяць тому

      Bilgilendirmeee

  • @as-ut7dp
    @as-ut7dp 3 роки тому

    LLM için ortalamanın en az kaç olmasi gerekiyor genellikle? Her yerde araştırdım ama bulamadım

    • @orhankoca54
      @orhankoca54 3 роки тому

      minimum 3.00/4.00

    • @Asmrmine588
      @Asmrmine588 3 роки тому

      @@orhankoca54 kaynağı nedir bu bilginin?

    • @orhankoca54
      @orhankoca54 3 роки тому

      @@Asmrmine588 hangi ülkede yüksek lisans yapmak istiyorsunuz?

    • @orhankoca54
      @orhankoca54 3 роки тому

      @Çağrı K. Avrupa'daki çoğu iyi okul 3.00 gano minimum 6.5 ielts ister, 2.5 üstü alan yerler de vardır ancak bu okullar genellikle ilk 10 - 20'nin dışındadır..

  • @lastolimpian5385
    @lastolimpian5385 4 роки тому

    Merhaba ben amerikada llm yapmayı düşünüyorum ve bildiğim üzere orada üniversite okumak ücretli o bir yıllık eğitim ortalama ne kadar tutuyor