Γεια σας κυριε γιαννη. πραγματικα ειναι δυσκολο αλλα και ασυμφορο να βγαλει καποιος λαδι στο σπιτι, και απο πλευρας χρονου, αλλα θα χασει και μεγαλη ποσοτητα λαδιου, γιατι οπως λεει και η παροιμια τα εργαλεια κανουν το μαστορα. Η διαδικασια γινετε οπως την κανατε αλλα με τη διαφορα οτι της ελιες δεν της αλεθουμε , αλλα της συνθληβουμε, γιατι δεν κανει να γινει ενα μιγμα το κουκουτσι με τον πολτο, αυτο ειναι δυσκολο να γινει στο σπιτι, στη συνεχεια γινετε διαχωρισμος του πολτου απο τα στερεα σωματα (κουκουτσια) και στη συνεχεια ο πολτος (στα ελαιοτριβεια μπαινει σε ειδικα μηχανηματα που λεγονται φυγοκεντριστες) τωρα στο σπιτι μπαινει στο δοχειο οπως το κανετε και ανακατεβεται αλλα σε συγκεκριμενη θερμοκρασια, αυτη η διαδικασια γινεται για να διαχωρειστει το νερο που εχει ο καρπος απο το λαδι, σε αυτη τη διαδικασια θα δουμε οτι σε λιγη ωρα οσο ανακατευουμε καποι ποσοτητα λαδιου θα αρχισει να διαχωριζεται και να βγαινει πανω, αυτο το πρωτο λαδι που βγαινει χωρις να προσθεσουμε νερο ειναι το λεγομενο παρθενο ελαιολαδο, στη συνεχεια προσθετουμε νερο στο δοχειο ανακατευοντας για να διαχωρισουμε και το υπολοιπο λαδι απο τον πολτο, ριχνοντας νερο μεσα επιδη το λαδι δεν αναμιγνιεται με το νερο και ειναι πιο ελαφρο βγαινει πανω και το μαζευουμε απο την επιφανεια. Ελπιζω να φανηκαν χρησημες οι πληροφοριες , να ειστε παντα καλα .
Μια διόρθωση, να βοηθησω και εγώ όσο μπορώ τον κ.Γιαννη. Με την σειρά σε ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο οι ελιες πρώτα παίρνουν από έναν φυσητήρα να βγάλει τα φύλα, πληντυριο και ζυγαριά (δεν χρειάζονται στην οικιακή περίπτωση), έπειτε μπαίνουν στον σπαστήρα οπόυ ολόκληρη η ελια συνθλίβεται με υψηλή πίεση αλλά χαμηλή ταχύτητα πχ δείτε έναν αλευρόμυλο που γυρνάνε οι πέτρες αργά κι σπάνε το σιτάρι, κάπως έτσι, γιατί εάν ο σπαστήρας γυρνάει πολύ γρήγορα όπως πχ στο βίντεο τότε ενσωματώνει αέρα στον πολτό και τον οξειδώνει και θερμαίνει και χαλάει την ποιότητα. Έπειτα ο πολτός αυτός όπως είναι μπαίνει στον μαλακτηρα, ένα δοχείο με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία συνήθως 30-40 βαθμούς αναλόγως όπου υπάρχει ανάδευσης για περίπου 30 λεπτά, εν συνέχεια περνάει στον τριφασικό διαχωριστηρα όπου πρώτα απομακρύνεται η στερεά από την υγρή φάση όποτε μας μένει ο πυρήνας (κουκούτσι) απτην μια, κι απτην άλλη το μίγμα νερού και ελαίου , το οποίο σε τελική φάση πηγαίνει στον φυγοκεντρικό διαχωρίστηρα οπου διαχωρίζεται η λιπαρή φάση από την υδάτινη και βγαίνει καθαρό το ελαιόλαδο εν τελει. Σε οικιακή περίπτωση θα ακολουθούσαμε την παραδοσιακή μέθοδο κατά την οποίο μετά την σύνθλιψη του έλαιοκαρπουνκαο την παραγωγή του πολτού θα τον βάζαμε μετρημένα σε ψάθινα ταψακια και κάτω από μια πρέσα όπου θα έβαινε λαδι και νερό, επειτε θα το μαζεύαμε αυτό το υγρό, θα βγάζαμε από πάνω πανψ το λαδι και θα πετούσαμε το νερό που θα βυθιζόταν κάτω
Μπράβο για τον κόπο σου κύριε Γιάννη.Πιαστηκες με κάτι που δεν το γνωρίζεις και έδειξες το αποτέλεσμα όπως ήταν.Για αυτό είναι το κανάλι της αλήθειας, άλλοι δεν θα το βγάζανε καθόλου το βίντεο.😊
Την ίδια προσπάθεια έκανε πέρυσι κι ο αδερφός μου χωρίς αποτέλεσμα. Μπράβο σας που δείχνετε και την αποτυχία. Περιμένουμε βίντεο όπου θα σας δείχνει να βγάζετε λαδι.
Φιλε γιαννη καλησπερα και μπροβο για το βιντεο. Οπως ειπε και ενας φιλος δεν ειναι ευκολη υποθεση. Αρχικα στο βιντεο σου αναφερεις οτι τα κουκουτσια δεν κοπηκα. Ο πολτος δεν πρεπει να περιεχει τιποτα στερεο πρεπει ολα να γινουν κρεμα.Δευτερον θα πρεπει να βαλεις ζεστο νερο 60°C την ωρα που θα τις κανεις πολτο σε συγκεντρωση 10% δηλαδη στα πεντε λιτρα πολτου μισο λιτρο νερο 60°.Σε αντιθεση με αυτα που σου εγραψαν απο κατω, αυτο ειναι το σημειοπου θα δεις αν πετυχε γτ μολις σταματησεις το ανακατεμα του πολτου μετα απο μερικα λεπτα θα δεις το λαδι να βγαινει πανω.Μετα απο αυτο το σταδιο οπως στα ειπαν πρεσα υδραυλικη και οσο περισσοτερη δυναμη τοσο πιο γρηγορα θα τελειωσεις. Αυτη η διαδικασια που σου αναφερα ονομαζεται πολτοποιηση θερμης εκθλιψης και ειναι πιο αποδοτικη. Αν βαλεις κρυο νερο ονομοζεται ψυχρης εκθλιψης η οποία δινει μεγιστη ποιοτητα λαδιου αλλα χανει σε αποδοση διοτι τα μικροσποπικα στερεα μερη που εχουν απομεινει μεσα στον πολτο δεν θα απελευθεροσουν το λαδι ποτε χωρις το ζεστο νερο αρα θα εχεις μικροτερη αποδοση. Αν δεις οτι μετα την πολτοποιηση και το ανακατεμα δεν βγει καθολου λαδι πανω δοκιμασε να βρασεις τον πολτο για πολυ λιγο 2-3 λεπτα και μετα ακολουθησε παλι την διαδικασια με το ανακατεμα. Φιλικα.
@@IoannisDiakopoulos φίλε γιαννη οι ελιές έχουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όταν εσύ ρίξεις νερό 60 βαθμούς ο πολτός θα πιάσει θερμοκρασία περίπου 40 βαθμούς. Αφού βάλεις μέσα το νερό χτυπάς τις ελες στον κόφτη και θα τις αφήσεις μια ώρα να βγάλουν το λάδι. Επίσης η ταχυτητα του αναδευτήρα πρέπει να είναι περιπου σαν αυτή του μιξερ που χτυπάμε το ψωμί. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς. Είμαστε χρόνια στις ελες έχουμε κάποια στρέμματα και βγάζουμε για το σπίτι και τους συγγενής αυτό που σου λέω είναι δοκιμασμένο.
Ο πολτός θέλει ζύμωμα με θερμοκρασία 36 εως 40 βαθμούς κελσίου. θα είναι έτοιμο μόλις βγει τό λάδι στην επιφάνεια. Μετά συνθλιβουμαι τον πολτό με ένα γρύλο για να βγει το λάδι.
Μπράβο Κύριε Γιάννη για την όλη προσπάθεια σας . Είστε αυθεντικός άνθρωπος! Δεν πειράζει η προσπάθεια και η θέληση είναι αυτά που μετράνε ! οι επιτυχίες έρχονται μόνο μέσα από την προσπάθεια και από αυτούς που ρισκάρουν και επιχειρούν. Περιμένω και για αλλα σας όμορφα βιντεάκια. Ο θεός να σας έχει καλά.
Φίλε Γιάννη αυτό που έκανες είναι η μισή δουλειά. Μετά ο πολτός πρέπει να συμπιεστεί για να ξεχωρίσει το λάδι από το "λιοκόκι" δηλαδή τα στερεά υπολείμματα. Και όταν ξεχωρίσει, επειδή υπάρχει μέσα και νερό χρειάζεται φυγοκέντριση. Την καλημέρα μου.
Μπράβο κύριε Γιάννη! Ο πιτσιρικάς μου σε βλέπει και τολμάει τα πάντα! Δέκα ετών.... Εγώ βλέπω τα βίντεο σου και τα προσπερνώ και ο γιος μου σε παρακολουθεί με αφοσίωση. Να είσαι πάντα καλά! Φιλιά από Κεφαλονιά!
Καλησπέρα Κύριε Γιάννη!!! Πολύ ωραίο και ωφέλιμο βίντεο!!!Να είστε πάντα καλά με υγεία και αγάπη οικογενειακώς!!! Καλό βράδυ!!!Ο Χριστός και η μάνα μας η Υπεραγία Θεοτόκος βοήθεια μας!!!+++🛐☦️💒🤍🌹🇬🇷🙋👋👍
πρέπει να είναι ζεστό το μίγμα, να έχει 40-50 βαθμούς και ανακάτεμα ενώ είναι ζεστό για μια ώρα και θέλει και νερό 10-20%. μετά πρέπει να πιεστεί με πρέσα (αυτή που πατάνε τα σταφύλια μετά τη μηχανή και βγάζουν τσίπουρα κάνει) ενώ είναι ανάμεσα σε λινάτσα (δεν ξέρω αν είναι απαραίτητη). στο τέλος βάζεις το υγρό που μάζεψες σε δοχείο και βγαίνει από πάνω το λάδι σιγά σιγά για 15 μέρες. φυσικά να είναι κι οι ελιές στην εποχή τους και φρεσκομαζεμένες.
Μπράβο παππού Γιάννη. Μέσα σε όλους αυτούς τους τέλειους και όμορφους και επιτυχημένους, υπάρχει ένας άνθρωπος που προσπαθεί και λεει: Δεν ξερω. προσπαθησα αλλά δεν ξέρω άλλο. Αυτός είναι αληθινός άνθρωπος. Πραγματικά τα μπράβο και τα ζήτω είναι λίγα για αυτόν τον άνθρωπο. Ο Θεός να σε έχει καλά. Έχουμε πολλά να μάθουμε από εσένα.
Σε θαυμάζω κύριε Γιάννη για όσα μας δείχνεις και για το ότι είσαι ζωντανό παράδειγμα το ότι όσο ζω μαθαίνω.. Είσαι ότι καλύτερο μπορεί να δείξει το UA-cam. Nα σε έχει ο θεός καλά
Πήγαινε μια βόλτα από το ελαιοτριβείο του Νταμπώση στην Κουλούρα να δεις τι ακριβώς κάνουν εκεί τα μηχανήματα. Να καταλάβεις πως δουλεύει το όλο σύστημα.
Φτιάξε με λινατσα σαν θήκη για μαξιλάρι και βάλε μέσα την πάστα σε μικρές ποσότητες...κάνε μερικά μαξιλάρια και μετά πρεσάρισε τα να βγάλει τον χυμό...βάλε τον χυμό σε δοχείο...κάποια στιγμή θα διαχωριστεί και θα πάρεις λάδι.
Wow 😲 Amazing video sharing dear friend ❤️ Really enjoyed watching Thanks for sharing this with us giving another a big Big like thumbs up 👍👍👍👍 See you again take care Keep intouch ❤️👍
Κυριε Γιάννη μέχρι το σημείο που έχεις άλεση τής ελιές έχεις πάει εξαιρετικά.!!Μετά οταν θα τις έχεις βάλει μέσα στο δίχτυ θα πρέπει να βάλεις από πάνω για να πιέζονται κατι πολύ βαρετό π.χ μεγάλες πλάκες, πέτρες κτλ.!(Στο ελαιοτριβείο χρησιμοποιούν υδραυλική πρεσα )μετά καθως θα πιέζονται θα βάζεις καυτό νερό και θα προσθέτεις και εξτρα βάρος μετα απο ορισμένες ρίψεις νερού γιατί καθώς θα βγάζουν τα υγρά τούς οι ελιες θα μαζεύεται ο πυρήνας τις ελιάς που εκεί μέσα είναι το κυρίως λάδι...θα το καταλάβεις οτι δεν έχει άλλο λαδι να βγάλουν οταν μετά από το έξτρα βάρος και αρκετό ζεστό νερο θα τρέχει μόνο νερό ..Εννοείται οτι προηγούμενος θα βάλεις ενα μεγάλο δοχείο κατα προτίμηση ανοξείδωτο για να πέφτουν ολα τα υγρά μαζί με το λάδι μετά απο αυτό θα δουλέψει η φυσική...λόγο του ότι το λάδι είναι ποιο ελαφρύ απο το νερό θα μένει πάντα απο πάνω ...απο εκεί και πέρα θα πάρεις ένα φλιτζάνι η μία κουτάλα και θα το μαζέψεις!!( Είναι πολύ δύσκολο και επίπονο αυτό το επιχείρημα αλλα όχι ακατόρθωτο διότι αν σκεφτείς ότι τα σύγχρονα ελαιοτριβεία για να κάνουν αυτή την διαδικασία και για μπορέσουν να βγάλουν το λάδι χρειάζονται περίπου γύρω στις 3 με 3.5 ώρες) Καλή επιτυχία σου εύχομαι φίλε Γιάννη!! Και συγχαρητήρια είτε το πετύχεις είτε Όχι!!
Μια χαρα τα κατάφερες Κυριε Γιαννη έψαξα και βρήκα πρέσα λαδιου που κανει για πολλες χρησεις πχ να βγαλεις λαδι απο ξηρους καρπους κλπ κοντα στα 200 ευρω διαβασα οτι θερμαίνει της ελιες ...
Αν δοκίμαζες να το αραιώσεις με νερό. Μήπως τότε το λάδι βγεί πάνω ?Ϊσως ένα πιο στενό φίλτρο (π.χ μαξιλαροθήκη) ώστε το υγρό να είναι πιο διεαυγές. Τέλος θα πρότεινα όπως έκανες με την κατσαρόλα και το μοτέρ να βάλεις πάνω ένα περιστρεφόμενο καλαθάκι με ψιλή σίτα για να φιγοκεντρίσεις την πάστα.
Από τα σχόλια κατάλαβα ότι είστε πολύ κοντά. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε. Αποτυχία δεν υπάρχει για αυτόν που προσπαθεί, πάντα μαθαίνει κάτι παραπάνω, δεν γίνονται όλα με την μία. Επειδή τα πετυχαίνετε όλα με την πρώτη, δεν σημαίνει πως όλα γίνονται άμεσα, μια κι έξω. Είναι πολύ χρήσιμο το βίντεο, απλά μένει η συνέχεια, το Δεύτερο Μέρος. Τώρα που έρχεται μεγάλη πείνα θα μάθουμε κι εμείς. Συνεχίστε, λίγο ακόμη μένει! Power!
Θέλει και νερό στο στρίψιμο μένει απάνω το λάδι και με μια κανουλιτσα από πιο ψηλό σημείο του Κούβα που το ρίχνουμε περνούμε τό λάδι και πετάμε το νερό ός ένα σημείο τό έκανες πολύ καλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά
καταρχασ ασ αρχισουμε απο το μηχανημα που τα κανει παστα.... 1) ενα μπλεντερ κανει μια χαρα την δουλια προσθετοντας λιγο νερο για να μην ειναι τοσο πηχτη η παστα.. 2) θα χρειαστουμε ενα ανοξειδοτο σκευοσ οπως σουρωτήρι για να ξεχωρισουμε την παστα απο τα κουκουτσια η μια φρυτουρα .. 3) θα χρειαστουμε για αρχη μια λινατσα , καλη η σκεψη η σιτα αλλα δεν κανει.. και αρχιζουμε να πιεζουμε σιγα σιγα να βγαζουμε τα ζουμια ,θα βοηθουσε ενα μηχανημα πρεσσασγιατι ειναι το πιο κουραστικο σταδιο αυτο 4)το ζωμο το γεμιζουμε σε ενα δεκαλιτρο του νερου..το αφηνουμε να κατασταλαξει.. κατω θα μειναι το νερο και πανω ο μουστος του λαδιου, βυθιζουμε ενα λαστιχο σιλικόνης και κανουμε αναρρόφηση το νερο που εχει μεινει κατω το οπιο πεταμε..5)βρισκουμε βαμβακερο σεντονι ι μαξιλαρι λευκο και το σκιζουμε να κανουμε κατι σαν φιλτρο .και σενα μπολ η κατσαρολακι βαζουμε το κομμενο σεντονι η το μαξιλαρι μεσα και αδιαζουμε τον μουστο οπου ειναι στην ουσια λαδι με νερο.., το λαδι θα μειναι πανω και το υπολοιπο θα κατσει. αφερουμε το νερο με το λαστιχακι και επεναλαμβανουμε μεχρι να κουραστουμε
Γεια σου Γιάννη. Θέλει θέρμανση τουλάχιστον 25 βαθμοί την ώρα του ανακατέματος. όσο περισσότερη θερμοκρασία τόσο περισσότερο λάδι αλλά ποιο χαμηλής ποιότητας. είμαι Βόλο ίσως περάσω την Πέμπτη
Καλησπέρα κ. Γιάννη. Αν και ασχολουμε με ελιές και έχω πάει αρκετές φορές σε ελαιοτριβεία, τη διαδικασία δεν τη γνωρίζω. Δύο πράγματα μπορώ να πω και τα οποία τα αναφέρω με επιφύλαξη. Πρώτον στο ελαιοτριβείο το λάδι βγαίνει ζεστό. Υποθέτω ότι σε κάποιο στάδιο (στην ελιά, στην πάστα δεν ξέρω) γίνεται θέρμανση και η λογική λέει ότι έτσι παίρνουμε πιο εύκολα το λάδι. Έτσι μετά περνάμε την πάστα από ένα ύφασμα πχ μαξιλαροθήκη. Αυτά που λέω είναι σκέψεις, ίσως και λάθος, αλλά ήθελα να τις μοιραστώ
Λυπάμαι που θα σου την χαλάσω την μέρα , αλλά δυστυχώς πολλά ελαιοτριβεία είναι παλιά , ανεβάζουν την θερμοκρασία στο λάδι τόσο πολύ που αρχίζει να καταστρέφεται, πάνω από τους 25c°.
@@gianniskara2071δε μιλάω για παλιό ελαιοτριβείο και όχι για ένα. Ισχύει αυτό που λες , αλλά νομίζω η θερμοκρασία που αναφέρεις είναι πολύ χαμηλή. Το λάδι χαλάει όταν ανεβάσεις πολύ θερμοκρασία και πάρεις και πυρηνέλαιο. Νομίζω κι όλας χωρίς να είμαι σίγουρος. Κάποιος θα βρεθεί να ξέρει και θα μάθουμε
Μαστρο-Γιάννη φτιαξε με την ηλεκτροκόλληση ενα γερό πλαίσιο με κοιλοδοκούς που μεσα θα χωράει ενας υδραυλικος γρύλος, ετσι ωστε να πιεζεις την πάστα καλύτερα για λιγότερες απώλειες, οσο για το πως θα καθαρισεις το μαύρο αυτο ζουμί δεν εχω κάποια ιδέα. Μπράβο για την προσπάθεια, ετσι βάζεις και μας σε σκέψεις χωρίς να μας δινεις παντα μασημένη τροφή
Κυρ Γιαννη οταν ειμουνα 6,7 χρονων απο οσο μπορω να θυμηθω ειμαι 56 τωρα ,θυμαμαι τον πατερα μου που ειχε βγαλει λιγο λαδι .Ειχε πατησει στην μπανιερα με της μποτες καμια δεκαρια κιλα ελιες ,εβαλε τον πολτο σε μια κατσαρολα και το ζεστανε λιγο [οχι να κοχλαξει] και το λαδι ανεβαινε στην επιφανεια ,οπου το επερνε με μια κουταλα .Θεωρητικα απο 5 κιλα πολτα πρεπει να ξεπερασεις το μισο κιλο λαδι.
Έχω μια ιδέα στο μυαλό μου αλλά μπορεί να είναι και βλακεία μιας και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Η ιδέα αυτή δεν χρειάζεται κάτι με μοτέρ αλλά χειροκίνητη. Ένας κουβάς μεταλλικός όπου το γύρω γύρω του εσωτερικά έχει σπείρωμα. Κάτω πρέπει να υπάρχει μία τρύπα μεγαλούτσικη για να φεύγει το λάδι. Στον πάτο αυτού του μεταλλικού κουβά βάζουμε αυτό το διχτάκι που κρατάτε στο βίντεο. Ως καπάκι του κουβά αυτού έχουμε ένα μεταλλικό καπάκι για να βιδώνει στο σπείρωμα και μία ίσια χειρολαβή με μία ίσως μπετόβεργα ώστε να μπορούμε να έχουμε καλή λαβή και να βάλουμε δύναμη. Ρίχνουμε τις ελιές μέσα. Και γυρίζοντάς το από τη χειρολαβή, βιδώνει το καπάκι στο σπείρωμα και κατεβαίνει, κατεβαίνει και συνθλίβει τις ελιές χωρίς να πολτοποιεί τα κουκούτσια και τέτοια όπως το μαχαίρι. Και λόγο του διχτιού από κάτω θα κρατάει μέσα τα κουκούτσια και θα περνάει το λάδι το οποίο θα βγάινει από την τρυπούλα κάτω σε ένα δοχείο που θα τοποθετήσουμε. Ξαναλέω μπορεί να είναι βλακεία αυτό που λέω απλά δίνω έτσι μια ιδέα. Μπορεί να υπάρχουν παράμετροι που δεν τους ξέρω και δεν τους έχω σκεφτεί. Όπως ας πούμε αν θα κρατήσει το σπείρωμα , αν θα στραβώσει, αν χρειάζεται κάτι στο καπάκι από κάτω μυτερό κτλ κτλ...
πρεπει να το σεστανεις και να το ανακατεβης, και τελικα ι πιεση βγαζει το λαδι απο τον πολτο. Πολυ δουλεια!! Μια γερη πετσετα ειναι καλυτερα. εχω τορα 22 κιλα και δεν ξερω τη να τα κανω , δεν αξιζει ουτε για ελιοτριβειο ουτε για αγορα μηχανη που κανει 1500Ε...
Α ήθελε πιο χοντρό κόψιμο Β. Ένα μίξερ με χλιαρό νερό + 10 της εκατό και θερμοκρασία αυτή την εποχή περιβάλλοντος Γ να το έβαζες μετά σε σακιά και σε μια πρεσα με βίδα ❤
Καλύτερα χρησιμοποίησε την μηχανή του κιμά με ένα διάτρητο σωλήνα να στραγγίζει το λάδι από τη συμπίεση , καί μία φλόγα στο τέλος του διάτρητο σωλήνα . Τό λάδι στραγγίζει από τήν συμπίεση των αλεσμένων καρπών.
ΚυρΓιάννη είσαι στη μέση της δουλειάς.... Τώρα θέλει πολυ ώρα αργή μαλαξη και μετά όλος ο. Πολτός πρεπει να μπει. Σε νερό να. Πλυθει, στη συνέχεια γίνεται το Στραγγισμα και. Ξεχωρίζει το λάδι με τη βαρυτητα
@@IoannisDiakopoulos ναι είναι λογικό, με την μαλαξη πετυχαίνουμε αυτό ακριβώς να βγει το λάδι από το σώμα της ελιάς. Απλά θέλει αργή ταχυτητα... Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το φιλτράρισμα, εκεί υπάρχουν τεχνικές με φίλτρα από πανί και πιεση
ΚΑΛΗΕΡΑ ΣΑΣ Κ ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΛΑΔΙΟΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ Φ Β ANTHIS ATHANASIOS ΙΝΙ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΗΓΕΝΑ ΠΡΑΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ
Ο Τόμας Έντισον συνήθιζε να λέει "δεν απέτυχα, πέτυχα! Ανακάλυψα 1000 τρόπους που δεν λειτουργουν" δεν αστειεύονταν. Αργότερα ονομάστηκε και αυτός πατέρας των εφευρεσεων. Συνεχίστε την καλή δουλεια!!!😃
Βάλε αυτό τον πολτό που έκανες σε μια λεκάνη με ζεστό νερό περίπου 40 βαθμούς. Ανακάτεψε το για 2 λεπτά. Άστο λίγο να ηρεμήσει μετά θα αρχίσει το λάδι να ανεβαίνει στην επιφάνεια. Βάλε περίπου 10με 15 λίτρα ζεστό νερό
Γεια σου Γιαννη! Συγχαρητηρια για το βιντεο!
Είσαι άξιος συγχαρητηρίων και για την προσπάθεια και για την μετριοπάθεια
Μπράβο σου και για τις αποτυχίες σου . Ευγε
Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας.... Είναι απλά ένας σταθμός πρίν για αυτόν που τολμά 🙂
Έτσι ακριβώς να σε καλά φίλε μου Ευχαριστώ
Γεια σας κυριε γιαννη. πραγματικα ειναι δυσκολο αλλα και ασυμφορο να βγαλει καποιος λαδι στο σπιτι, και απο πλευρας χρονου, αλλα θα χασει και μεγαλη ποσοτητα λαδιου, γιατι οπως λεει και η παροιμια τα εργαλεια κανουν το μαστορα.
Η διαδικασια γινετε οπως την κανατε αλλα με τη διαφορα οτι της ελιες δεν της αλεθουμε , αλλα της συνθληβουμε, γιατι δεν κανει να γινει ενα μιγμα το κουκουτσι με τον πολτο, αυτο ειναι δυσκολο να γινει στο σπιτι, στη συνεχεια γινετε διαχωρισμος του πολτου απο τα στερεα σωματα (κουκουτσια) και στη συνεχεια ο πολτος (στα ελαιοτριβεια μπαινει σε ειδικα μηχανηματα που λεγονται φυγοκεντριστες) τωρα στο σπιτι μπαινει στο δοχειο οπως το κανετε και ανακατεβεται αλλα σε συγκεκριμενη θερμοκρασια, αυτη η διαδικασια γινεται για να διαχωρειστει το νερο που εχει ο καρπος απο το λαδι, σε αυτη τη διαδικασια θα δουμε οτι σε λιγη ωρα οσο ανακατευουμε καποι ποσοτητα λαδιου θα αρχισει να διαχωριζεται και να βγαινει πανω, αυτο το πρωτο λαδι που βγαινει χωρις να προσθεσουμε νερο ειναι το λεγομενο παρθενο ελαιολαδο, στη συνεχεια προσθετουμε νερο στο δοχειο ανακατευοντας για να διαχωρισουμε και το υπολοιπο λαδι απο τον πολτο, ριχνοντας νερο μεσα επιδη το λαδι δεν αναμιγνιεται με το νερο και ειναι πιο ελαφρο βγαινει πανω και το μαζευουμε απο την επιφανεια.
Ελπιζω να φανηκαν χρησημες οι πληροφοριες , να ειστε παντα καλα .
Ευχαριστώ πολύ έτσι να μαθαίνουμε όλοι μας να σε καλά
Μια διόρθωση, να βοηθησω και εγώ όσο μπορώ τον κ.Γιαννη. Με την σειρά σε ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο οι ελιες πρώτα παίρνουν από έναν φυσητήρα να βγάλει τα φύλα, πληντυριο και ζυγαριά (δεν χρειάζονται στην οικιακή περίπτωση), έπειτε μπαίνουν στον σπαστήρα οπόυ ολόκληρη η ελια συνθλίβεται με υψηλή πίεση αλλά χαμηλή ταχύτητα πχ δείτε έναν αλευρόμυλο που γυρνάνε οι πέτρες αργά κι σπάνε το σιτάρι, κάπως έτσι, γιατί εάν ο σπαστήρας γυρνάει πολύ γρήγορα όπως πχ στο βίντεο τότε ενσωματώνει αέρα στον πολτό και τον οξειδώνει και θερμαίνει και χαλάει την ποιότητα. Έπειτα ο πολτός αυτός όπως είναι μπαίνει στον μαλακτηρα, ένα δοχείο με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία συνήθως 30-40 βαθμούς αναλόγως όπου υπάρχει ανάδευσης για περίπου 30 λεπτά, εν συνέχεια περνάει στον τριφασικό διαχωριστηρα όπου πρώτα απομακρύνεται η στερεά από την υγρή φάση όποτε μας μένει ο πυρήνας (κουκούτσι) απτην μια, κι απτην άλλη το μίγμα νερού και ελαίου , το οποίο σε τελική φάση πηγαίνει στον φυγοκεντρικό διαχωρίστηρα οπου διαχωρίζεται η λιπαρή φάση από την υδάτινη και βγαίνει καθαρό το ελαιόλαδο εν τελει. Σε οικιακή περίπτωση θα ακολουθούσαμε την παραδοσιακή μέθοδο κατά την οποίο μετά την σύνθλιψη του έλαιοκαρπουνκαο την παραγωγή του πολτού θα τον βάζαμε μετρημένα σε ψάθινα ταψακια και κάτω από μια πρέσα όπου θα έβαινε λαδι και νερό, επειτε θα το μαζεύαμε αυτό το υγρό, θα βγάζαμε από πάνω πανψ το λαδι και θα πετούσαμε το νερό που θα βυθιζόταν κάτω
Ο ειλικρινής ο άνθρωπος δεν χανει ποτέ! ❤
Απ' τα καλύτερα βίντεο, ο αληθινός πατεντιαρης μερακλής ,έτσι είναι ! Προσπαθεί μέχρι να μάθει
Μπράβο για τον κόπο σου κύριε Γιάννη.Πιαστηκες με κάτι που δεν το γνωρίζεις και έδειξες το αποτέλεσμα όπως ήταν.Για αυτό είναι το κανάλι της αλήθειας, άλλοι δεν θα το βγάζανε καθόλου το βίντεο.😊
Την ίδια προσπάθεια έκανε πέρυσι κι ο αδερφός μου χωρίς αποτέλεσμα. Μπράβο σας που δείχνετε και την αποτυχία. Περιμένουμε βίντεο όπου θα σας δείχνει να βγάζετε λαδι.
Θα το πετύχουμε φίλε μου Ευχαριστώ πολύ
Φιλε γιαννη καλησπερα και μπροβο για το βιντεο. Οπως ειπε και ενας φιλος δεν ειναι ευκολη υποθεση. Αρχικα στο βιντεο σου αναφερεις οτι τα κουκουτσια δεν κοπηκα. Ο πολτος δεν πρεπει να περιεχει τιποτα στερεο πρεπει ολα να γινουν κρεμα.Δευτερον θα πρεπει να βαλεις ζεστο νερο 60°C την ωρα που θα τις κανεις πολτο σε συγκεντρωση 10% δηλαδη στα πεντε λιτρα πολτου μισο λιτρο νερο 60°.Σε αντιθεση με αυτα που σου εγραψαν απο κατω, αυτο ειναι το σημειοπου θα δεις αν πετυχε γτ μολις σταματησεις το ανακατεμα του πολτου μετα απο μερικα λεπτα θα δεις το λαδι να βγαινει πανω.Μετα απο αυτο το σταδιο οπως στα ειπαν πρεσα υδραυλικη και οσο περισσοτερη δυναμη τοσο πιο γρηγορα θα τελειωσεις. Αυτη η διαδικασια που σου αναφερα ονομαζεται πολτοποιηση θερμης εκθλιψης και ειναι πιο αποδοτικη. Αν βαλεις κρυο νερο ονομοζεται ψυχρης εκθλιψης η οποία δινει μεγιστη ποιοτητα λαδιου αλλα χανει σε αποδοση διοτι τα μικροσποπικα στερεα μερη που εχουν απομεινει μεσα στον πολτο δεν θα απελευθεροσουν το λαδι ποτε χωρις το ζεστο νερο αρα θα εχεις μικροτερη αποδοση. Αν δεις οτι μετα την πολτοποιηση και το ανακατεμα δεν βγει καθολου λαδι πανω δοκιμασε να βρασεις τον πολτο για πολυ λιγο 2-3 λεπτα και μετα ακολουθησε παλι την διαδικασια με το ανακατεμα. Φιλικα.
Για την θερμοκρασία άλλοι είπαν 35 με 40 βαθμούς μήπως 60 είναι πολύ πες μου οκ Ευχαριστώ πολύ
@@IoannisDiakopoulos φίλε γιαννη οι ελιές έχουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όταν εσύ ρίξεις νερό 60 βαθμούς ο πολτός θα πιάσει θερμοκρασία περίπου 40 βαθμούς. Αφού βάλεις μέσα το νερό χτυπάς τις ελες στον κόφτη και θα τις αφήσεις μια ώρα να βγάλουν το λάδι. Επίσης η ταχυτητα του αναδευτήρα πρέπει να είναι περιπου σαν αυτή του μιξερ που χτυπάμε το ψωμί. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς. Είμαστε χρόνια στις ελες έχουμε κάποια στρέμματα και βγάζουμε για το σπίτι και τους συγγενής αυτό που σου λέω είναι δοκιμασμένο.
Ο πολτός θέλει ζύμωμα με θερμοκρασία 36 εως 40 βαθμούς κελσίου. θα είναι έτοιμο μόλις βγει τό λάδι στην επιφάνεια.
Μετά συνθλιβουμαι τον πολτό με ένα γρύλο για να βγει το λάδι.
Μπράβο Κύριε Γιάννη για την όλη προσπάθεια σας . Είστε αυθεντικός άνθρωπος! Δεν πειράζει η προσπάθεια και η θέληση είναι αυτά που μετράνε ! οι επιτυχίες έρχονται μόνο μέσα από την προσπάθεια και από αυτούς που ρισκάρουν και επιχειρούν. Περιμένω και για αλλα σας όμορφα βιντεάκια. Ο θεός να σας έχει καλά.
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου
Φίλε Γιάννη αυτό που έκανες είναι η μισή δουλειά. Μετά ο πολτός πρέπει να συμπιεστεί για να ξεχωρίσει το λάδι από το "λιοκόκι" δηλαδή τα στερεά υπολείμματα. Και όταν ξεχωρίσει, επειδή υπάρχει μέσα και νερό χρειάζεται φυγοκέντριση.
Την καλημέρα μου.
Έγινε Τάκη έχω μάθει αρκετά Ευχαριστώ πολύ φίλε μου
Πατάω like για την καλή προσπάθεια.
bravo LEONARDO, EIMAI SIGOUROS THA TO EVRIS, EISAI KORYFY,STHN EREVNA CONGRATULATIONS SOU EFHOME YGHEIA
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια
Μπράβο κύριε Γιάννη! Ο πιτσιρικάς μου σε βλέπει και τολμάει τα πάντα! Δέκα ετών.... Εγώ βλέπω τα βίντεο σου και τα προσπερνώ και ο γιος μου σε παρακολουθεί με αφοσίωση. Να είσαι πάντα καλά! Φιλιά από Κεφαλονιά!
Χαιρετίσματα τον γιό σου φίλε μου Ευχαριστώ πολύ
Μάστορα κάλη η προσπάθεια,μενα γρύλο αυτοκινήτου,μπορείς να κάνεις ένα χειροκίνητο πειστήριο καλό και να παίρνεις όλο το λάδι!
Καλησπέρα Κύριε Γιάννη!!! Πολύ ωραίο και ωφέλιμο βίντεο!!!Να είστε πάντα καλά με υγεία και αγάπη οικογενειακώς!!! Καλό βράδυ!!!Ο Χριστός και η μάνα μας η Υπεραγία Θεοτόκος βοήθεια μας!!!+++🛐☦️💒🤍🌹🇬🇷🙋👋👍
πρέπει να είναι ζεστό το μίγμα, να έχει 40-50 βαθμούς και ανακάτεμα ενώ είναι ζεστό για μια ώρα και θέλει και νερό 10-20%. μετά πρέπει να πιεστεί με πρέσα (αυτή που πατάνε τα σταφύλια μετά τη μηχανή και βγάζουν τσίπουρα κάνει) ενώ είναι ανάμεσα σε λινάτσα (δεν ξέρω αν είναι απαραίτητη). στο τέλος βάζεις το υγρό που μάζεψες σε δοχείο και βγαίνει από πάνω το λάδι σιγά σιγά για 15 μέρες. φυσικά να είναι κι οι ελιές στην εποχή τους και φρεσκομαζεμένες.
Θα τα καταφέρουμε στο τέλος Ευχαριστώ πολύ
Μπράβο παππού Γιάννη. Μέσα σε όλους αυτούς τους τέλειους και όμορφους και επιτυχημένους, υπάρχει ένας άνθρωπος που προσπαθεί και λεει: Δεν ξερω. προσπαθησα αλλά δεν ξέρω άλλο. Αυτός είναι αληθινός άνθρωπος. Πραγματικά τα μπράβο και τα ζήτω είναι λίγα για αυτόν τον άνθρωπο. Ο Θεός να σε έχει καλά. Έχουμε πολλά να μάθουμε από εσένα.
Ευχαριστώ πολύ να περνάτε ωραία
Σε θαυμάζω κύριε Γιάννη για όσα μας δείχνεις και για το ότι είσαι ζωντανό παράδειγμα το ότι όσο ζω μαθαίνω.. Είσαι ότι καλύτερο μπορεί να δείξει το UA-cam. Nα σε έχει ο θεός καλά
Να σε καλά φίλε μου Ευχαριστώ πολύ ο Θεός να βοηθάει όλους μας
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ Κ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ANHIS ATHANASIOS MINI ELAIOTRIBEIO
Πρέπει να πάω σε κάποιον που βγάζει λάδι να το δω οκ είδα αλλά εσωτερικά θέλω σε ευχαριστώ πολύ
Πήγαινε μια βόλτα από το ελαιοτριβείο του Νταμπώση στην Κουλούρα να δεις τι ακριβώς κάνουν εκεί τα μηχανήματα. Να καταλάβεις πως δουλεύει το όλο σύστημα.
Ευχαριστώ πολύ δεν ήξερα ότι έχει στην κουλούρα οκ
Φτιάξε με λινατσα σαν θήκη για μαξιλάρι και βάλε μέσα την πάστα σε μικρές ποσότητες...κάνε μερικά μαξιλάρια και μετά πρεσάρισε τα να βγάλει τον χυμό...βάλε τον χυμό σε δοχείο...κάποια στιγμή θα διαχωριστεί και θα πάρεις λάδι.
Μπράβο!
Καλή ειδεα
Wow 😲
Amazing video sharing dear friend ❤️
Really enjoyed watching
Thanks for sharing this with us giving another a big Big like thumbs up 👍👍👍👍
See you again take care
Keep intouch ❤️👍
Μπράβο και πάλι. Μικρή Συσκευή αρμέγματος μίας κατσίκας στα 12 βολτ μπορείς να κατασκευασεις
Πρέπει να βρώ εξαρτήματα για να το κάνω οκ αργότερα
Κυριε Γιάννη μέχρι το σημείο που έχεις άλεση τής ελιές έχεις πάει εξαιρετικά.!!Μετά οταν θα τις έχεις βάλει μέσα στο δίχτυ θα πρέπει να βάλεις από πάνω για να πιέζονται κατι πολύ βαρετό π.χ μεγάλες πλάκες, πέτρες κτλ.!(Στο ελαιοτριβείο χρησιμοποιούν υδραυλική πρεσα )μετά καθως θα πιέζονται θα βάζεις καυτό νερό και θα προσθέτεις και εξτρα βάρος μετα απο ορισμένες ρίψεις νερού γιατί καθώς θα βγάζουν τα υγρά τούς οι ελιες θα μαζεύεται ο πυρήνας τις ελιάς που εκεί μέσα είναι το κυρίως λάδι...θα το καταλάβεις οτι δεν έχει άλλο λαδι να βγάλουν οταν μετά από το έξτρα βάρος και αρκετό ζεστό νερο θα τρέχει μόνο νερό ..Εννοείται οτι προηγούμενος θα βάλεις ενα μεγάλο δοχείο κατα προτίμηση ανοξείδωτο για να πέφτουν ολα τα υγρά μαζί με το λάδι μετά απο αυτό θα δουλέψει η φυσική...λόγο του ότι το λάδι είναι ποιο ελαφρύ απο το νερό θα μένει πάντα απο πάνω ...απο εκεί και πέρα θα πάρεις ένα φλιτζάνι η μία κουτάλα και θα το μαζέψεις!!( Είναι πολύ δύσκολο και επίπονο αυτό το επιχείρημα αλλα όχι ακατόρθωτο διότι αν σκεφτείς ότι τα σύγχρονα ελαιοτριβεία για να κάνουν αυτή την διαδικασία και για μπορέσουν να βγάλουν το λάδι χρειάζονται περίπου γύρω στις 3 με 3.5 ώρες) Καλή επιτυχία σου εύχομαι φίλε Γιάννη!! Και συγχαρητήρια είτε το πετύχεις είτε Όχι!!
Ευχαριστώ πολύ στο τέλος θα τα καταφέρουμε
Μια χαρα τα κατάφερες Κυριε Γιαννη έψαξα και βρήκα πρέσα λαδιου που κανει για πολλες χρησεις πχ να βγαλεις λαδι απο ξηρους καρπους κλπ κοντα στα 200 ευρω διαβασα οτι θερμαίνει της ελιες ...
ελπιζω να μην την πηρες γιατι δεν κανει για ελαιόλαδο
Αν δοκίμαζες να το αραιώσεις με νερό. Μήπως τότε το λάδι βγεί πάνω ?Ϊσως ένα πιο στενό φίλτρο (π.χ μαξιλαροθήκη) ώστε το υγρό να είναι πιο διεαυγές. Τέλος θα πρότεινα όπως έκανες με την κατσαρόλα και το μοτέρ να βάλεις πάνω ένα περιστρεφόμενο καλαθάκι με ψιλή σίτα για να φιγοκεντρίσεις την πάστα.
Θα προσπαθήσω Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
Μπράβο κύριε Γιάννη η προσπάθεια μετράει
Από τα σχόλια κατάλαβα ότι είστε πολύ κοντά. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε. Αποτυχία δεν υπάρχει για αυτόν που προσπαθεί, πάντα μαθαίνει κάτι παραπάνω, δεν γίνονται όλα με την μία. Επειδή τα πετυχαίνετε όλα με την πρώτη, δεν σημαίνει πως όλα γίνονται άμεσα, μια κι έξω. Είναι πολύ χρήσιμο το βίντεο, απλά μένει η συνέχεια, το Δεύτερο Μέρος. Τώρα που έρχεται μεγάλη πείνα θα μάθουμε κι εμείς. Συνεχίστε, λίγο ακόμη μένει! Power!
Γεια σου φίλε μου έτσι θα τα καταφέρουμε Ευχαριστώ πολύ
🌹🙏🌹🙏Γεια σας Καληνύχτα❤Γιαννακη
Θέλει και νερό στο στρίψιμο μένει απάνω το λάδι και με μια κανουλιτσα από πιο ψηλό σημείο του Κούβα που το ρίχνουμε περνούμε τό λάδι και πετάμε το νερό ός ένα σημείο τό έκανες πολύ καλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά
Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη εύχομαι θα το καταφέρουμε Ευχαριστώ πολύ
καταρχασ ασ αρχισουμε απο το μηχανημα που τα κανει παστα.... 1) ενα μπλεντερ κανει μια χαρα την δουλια προσθετοντας λιγο νερο για να μην ειναι τοσο πηχτη η παστα.. 2) θα χρειαστουμε ενα ανοξειδοτο σκευοσ οπως σουρωτήρι για να ξεχωρισουμε την παστα απο τα κουκουτσια η μια φρυτουρα .. 3) θα χρειαστουμε για αρχη μια λινατσα , καλη η σκεψη η σιτα αλλα δεν κανει.. και αρχιζουμε να πιεζουμε σιγα σιγα να βγαζουμε τα ζουμια ,θα βοηθουσε ενα μηχανημα πρεσσασγιατι ειναι το πιο κουραστικο σταδιο αυτο 4)το ζωμο το γεμιζουμε σε ενα δεκαλιτρο του νερου..το αφηνουμε να κατασταλαξει.. κατω θα μειναι το νερο και πανω ο μουστος του λαδιου, βυθιζουμε ενα λαστιχο σιλικόνης και κανουμε αναρρόφηση το νερο που εχει μεινει κατω το οπιο πεταμε..5)βρισκουμε βαμβακερο σεντονι ι μαξιλαρι λευκο και το σκιζουμε να κανουμε κατι σαν φιλτρο .και σενα μπολ η κατσαρολακι βαζουμε το κομμενο σεντονι η το μαξιλαρι μεσα και αδιαζουμε τον μουστο οπου ειναι στην ουσια λαδι με νερο.., το λαδι θα μειναι πανω και το υπολοιπο θα κατσει. αφερουμε το νερο με το λαστιχακι και επεναλαμβανουμε μεχρι να κουραστουμε
Ευχαριστώ πολύ να σε καλά Έτσι να μαθαίνουμε όλοι μας Χρόνια πολλά καλη χρονιά με υγεία και αγάπη εύχομαι
Μπράβο Γιάννη
Γεια σου Γιάννη. Θέλει θέρμανση τουλάχιστον 25 βαθμοί την ώρα του ανακατέματος. όσο περισσότερη θερμοκρασία τόσο περισσότερο λάδι αλλά ποιο χαμηλής ποιότητας. είμαι Βόλο ίσως περάσω την Πέμπτη
Χάρηκα σε περιμένω τώρα είδα το μήνυμα Καλημέρα
Καλησπέρα κ. Γιάννη. Αν και ασχολουμε με ελιές και έχω πάει αρκετές φορές σε ελαιοτριβεία, τη διαδικασία δεν τη γνωρίζω. Δύο πράγματα μπορώ να πω και τα οποία τα αναφέρω με επιφύλαξη. Πρώτον στο ελαιοτριβείο το λάδι βγαίνει ζεστό. Υποθέτω ότι σε κάποιο στάδιο (στην ελιά, στην πάστα δεν ξέρω) γίνεται θέρμανση και η λογική λέει ότι έτσι παίρνουμε πιο εύκολα το λάδι. Έτσι μετά περνάμε την πάστα από ένα ύφασμα πχ μαξιλαροθήκη. Αυτά που λέω είναι σκέψεις, ίσως και λάθος, αλλά ήθελα να τις μοιραστώ
Λυπάμαι που θα σου την χαλάσω την μέρα , αλλά δυστυχώς πολλά ελαιοτριβεία είναι παλιά , ανεβάζουν την θερμοκρασία στο λάδι τόσο πολύ που αρχίζει να καταστρέφεται, πάνω από τους 25c°.
Έτσι όχι πολύ ζεστό όπως έγραψε και άλλος φίλος Ευχαριστώ πολύ
@@gianniskara2071δε μιλάω για παλιό ελαιοτριβείο και όχι για ένα. Ισχύει αυτό που λες , αλλά νομίζω η θερμοκρασία που αναφέρεις είναι πολύ χαμηλή. Το λάδι χαλάει όταν ανεβάσεις πολύ θερμοκρασία και πάρεις και πυρηνέλαιο. Νομίζω κι όλας χωρίς να είμαι σίγουρος. Κάποιος θα βρεθεί να ξέρει και θα μάθουμε
Like ❤❤❤
Μαστρο-Γιάννη φτιαξε με την ηλεκτροκόλληση ενα γερό πλαίσιο με κοιλοδοκούς που μεσα θα χωράει ενας υδραυλικος γρύλος, ετσι ωστε να πιεζεις την πάστα καλύτερα για λιγότερες απώλειες, οσο για το πως θα καθαρισεις το μαύρο αυτο ζουμί δεν εχω κάποια ιδέα. Μπράβο για την προσπάθεια, ετσι βάζεις και μας σε σκέψεις χωρίς να μας δινεις παντα μασημένη τροφή
Θα κάνω με φυγοκεντρο έχω δοκιμάσει με γρυλο αλλά έβγαζε πάλι έτσι
Κυρ Γιαννη οταν ειμουνα 6,7 χρονων απο οσο μπορω να θυμηθω ειμαι 56 τωρα ,θυμαμαι τον πατερα μου που ειχε βγαλει λιγο λαδι .Ειχε πατησει στην μπανιερα με της μποτες καμια δεκαρια κιλα ελιες ,εβαλε τον πολτο σε μια κατσαρολα και το ζεστανε λιγο [οχι να κοχλαξει] και το λαδι ανεβαινε στην επιφανεια ,οπου το επερνε με μια κουταλα .Θεωρητικα απο 5 κιλα πολτα πρεπει να ξεπερασεις το μισο κιλο λαδι.
Θα το κάνω αυτό που έβγαλα χίλια ευχαριστώ
Για σου Γιάννη εφευρέτη μάγειρα σούπερ
Ωραίος, δεν πειράζει! Ήταν ενδιαφέρον πείραμα
Μόνο ένας δεν κάνει κάνενα λάθος... Αυτος που δεν κάνει τίποτα..... και εσεις μας εχετε δείξει τοσα πολλα... Καλη συνέχεια και στα επόμενα ....
Αυτό λέγεται ψυχρης συθληψης ...δεν μπορεί να βγάλει πολύ λάδι... πρέπει να βράσει σε κάποια θερμοκρασία και ταυτόχρονα να γίνεται συθληψη ❤
Ευχαριστώ πολύ
👍👍👍😉
Ένα είναι το σίγουρο. Ότι θα την βρεις την ΆΚΡΗ. 👍👍👍👍👍👍👍
Σίγουρα θα τα καταφέρουμε Ευχαριστώ πολύ
Πίεση με υδραυλικό γρύλο ώστε να βγει το λάδι ;
Έχω μια ιδέα στο μυαλό μου αλλά μπορεί να είναι και βλακεία μιας και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Η ιδέα αυτή δεν χρειάζεται κάτι με μοτέρ αλλά χειροκίνητη. Ένας κουβάς μεταλλικός όπου το γύρω γύρω του εσωτερικά έχει σπείρωμα. Κάτω πρέπει να υπάρχει μία τρύπα μεγαλούτσικη για να φεύγει το λάδι. Στον πάτο αυτού του μεταλλικού κουβά βάζουμε αυτό το διχτάκι που κρατάτε στο βίντεο. Ως καπάκι του κουβά αυτού έχουμε ένα μεταλλικό καπάκι για να βιδώνει στο σπείρωμα και μία ίσια χειρολαβή με μία ίσως μπετόβεργα ώστε να μπορούμε να έχουμε καλή λαβή και να βάλουμε δύναμη. Ρίχνουμε τις ελιές μέσα. Και γυρίζοντάς το από τη χειρολαβή, βιδώνει το καπάκι στο σπείρωμα και κατεβαίνει, κατεβαίνει και συνθλίβει τις ελιές χωρίς να πολτοποιεί τα κουκούτσια και τέτοια όπως το μαχαίρι. Και λόγο του διχτιού από κάτω θα κρατάει μέσα τα κουκούτσια και θα περνάει το λάδι το οποίο θα βγάινει από την τρυπούλα κάτω σε ένα δοχείο που θα τοποθετήσουμε. Ξαναλέω μπορεί να είναι βλακεία αυτό που λέω απλά δίνω έτσι μια ιδέα. Μπορεί να υπάρχουν παράμετροι που δεν τους ξέρω και δεν τους έχω σκεφτεί. Όπως ας πούμε αν θα κρατήσει το σπείρωμα , αν θα στραβώσει, αν χρειάζεται κάτι στο καπάκι από κάτω μυτερό κτλ κτλ...
Σκέψη κάνουμε θα το πετύχουμε για το πιο απλό και εύκολο προσπαθούμε Ευχαριστώ πολύ Πάνο
@IoannisDiakopoulos Να στε καλά , σας ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεστε τις κατασκευές σας και μας βοηθάτε.
Τελικά το άσπρο πού βγαίνει τι το κάνουμε
αγαπαμε το καναλι του Γιαννη! Στις χαρες και στις λυπες μαζι οπως λενε και οι Παναθηναϊκοι! :P
Έτσι ακριβώς να σε καλά φίλε μου Ευχαριστώ
πρεπει να το σεστανεις και να το ανακατεβης, και τελικα ι πιεση βγαζει το λαδι απο τον πολτο. Πολυ δουλεια!! Μια γερη πετσετα ειναι καλυτερα. εχω τορα 22 κιλα και δεν ξερω τη να τα κανω , δεν αξιζει ουτε για ελιοτριβειο ουτε για αγορα μηχανη που κανει 1500Ε...
Θα δοκιμάσω οκ Ευχαριστώ πολύ
Δεν υπάρχει καμία απολύτως αποτυχία κ Γιάννη απλά δεν πέτυχε ( μπορεί όμως και να πέτυχε κάτι άλλο) την ώθηση για αναζήτηση γνώσης
Έτσι ακριβώς Πάνο Ευχαριστώ πολύ
Σούπερ
Πρεπει να θερμανθει ο πολτος ανακατεβοντας για να βγει το λαδι,ετσι νομιζω δηλαδη,καλη η προσπαθεια ομως
Θα δοκιμάσω στο τέλος θα τα καταφέρουμε Ευχαριστώ πολύ
Kαλά να είσαι κύριε Γιάννη και θα το πετύχεις κι'αυτό,είμαι σίγουρη!!
Σίγουρα Ευχαριστώ πολύ
Α ήθελε πιο χοντρό κόψιμο
Β. Ένα μίξερ με χλιαρό νερό + 10 της εκατό και θερμοκρασία αυτή την εποχή περιβάλλοντος
Γ να το έβαζες μετά σε σακιά και σε μια πρεσα με βίδα ❤
Καλημέρα φίλε μου με φυγοκεντρο και ζέστη θα δοκιμάσω
Αν πριν την διαδικασία βάλουμε τις ελιές σε καυτό νερό για κάποιο διάστημα 10 20 λεπτά μήπως μετά βγει το λάδι ευκολότερα?
Καλή ήταν η προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα μετράει!
Το ελαιοτριβείο Χατζηανδρωνη στο Αιγίνιο Εκεί πηγαίνω τις ελιές για να πάρω το λάδι.
Δεν πειράζει Γιάννη η προσπάθεια μετράει, εγώ πιστεύω χωρίς πρέσα λάδι δεν μπορείς να βγάλεις.
Δοκίμασα με γρυλο αλλά έβγαζε πάλι έτσι όπως με το χέρι
Χρήσιμο το μίνι ελαιοτριβείο στο σπίτι, για αυτούς που κλέβουν ελιές.😄
γιατί άμα τις πας στο ελαιοτριβείο δεν θα στις επεξεργαστούν?
Καλύτερα χρησιμοποίησε την μηχανή του κιμά με ένα διάτρητο σωλήνα να στραγγίζει το λάδι από τη συμπίεση , καί μία φλόγα στο τέλος του διάτρητο σωλήνα .
Τό λάδι στραγγίζει από τήν συμπίεση των αλεσμένων καρπών.
Καλημέρα Ευχαριστώ πολύ
Από ότι ξέρω όταν της μυξαρης μαζί με νερό εκεί βαζις νερό
μετά αυτό το ανεβάζει πάνω το λάδι κ Γιαννη και το μαζεύεις με ένα κουτάλι
Ευχαριστώ Στράτο σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε
ΚυρΓιάννη είσαι στη μέση της δουλειάς....
Τώρα θέλει πολυ ώρα αργή μαλαξη και μετά όλος ο. Πολτός πρεπει να μπει. Σε νερό να. Πλυθει, στη συνέχεια γίνεται το Στραγγισμα και. Ξεχωρίζει το λάδι με τη βαρυτητα
Σήμερα έχει 2 εκατοστά λάδι στο μπουκάλι θα περιμένω λίγο
@@IoannisDiakopoulos ναι είναι λογικό, με την μαλαξη πετυχαίνουμε αυτό ακριβώς να βγει το λάδι από το σώμα της ελιάς. Απλά θέλει αργή ταχυτητα...
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το φιλτράρισμα, εκεί υπάρχουν τεχνικές με φίλτρα από πανί και πιεση
ΠΡΩΤΟΣΣΣ
Την καλημέρα μου
Γεια σου Τατιάνα Ευχαριστώ
ποιο το νοημα να μπει καποιος σε αυτη τη διαδικασια;δηλαδη γιατι καποιος σε "συμβουλευσε" πως να βγαλεις λαδι στο σπιτι με αυτο τον τροπο;
Η προσπάθεια μετράει και να μαθαίνουμε εδώ στα μέρη μας στα 20 κιλά ελιές δίνουν 1 κιλό λάδι
Γιάννη πιάσε την ηλεκτροκόλληση κ άσε τα λάδια. Κάνε καμία σόμπα κ δείξε μας κ πως να βάλουμε κ μοτέρ να πετάει θερμό αέρα
Πολυ ωραία ιδεα
Λαδι μπορεί να μη βγήκε, αλλά με λίγο τσιμεντακι μεσα γίνεται κολλα για πλακάκια!!!καλησπερα κοντοχωριανε!
Κ Γιαννη της καλυτερες ελιες της εχει η ΠΑΤΡΊΔΑ μου❤ΜΑΝΗ❤ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΣ👌🫒
Εκεί έχει και ωραία κορίτσια
@@gianniskara2071
Αυτό εννοείται...κούκλες κ Μπουμπουλινες ..τα σαρώνουν ολα😆😆😆👌
Αν μάθω να βγάζω λάδι θα μου στείλεις ελιές χαχαχα Ευχαριστώ πολύ ΑΜΟΡ
@@IoannisDiakopoulos
Ότι θες κ Γιαννη για,σενα👌
@@ΧρηστοςΤραγας
Γειά σου πατριδα 👋👋👋κ.Χρηστο..χαίρομαι 🙏
Α πο τι ξέρω κύριε Γιάννη πρέπει να βράσεις το μίγμα αυτό πρίν τι συμπίεση τώρα πόσα λεπτά δεν ξέρω
ΚΑΛΗΕΡΑ ΣΑΣ Κ ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΛΑΔΙΟΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ Φ Β ANTHIS ATHANASIOS ΙΝΙ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΗΓΕΝΑ ΠΡΑΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ
Καλησπέρα φίλε μου ήθελα να μιλήσουμε στο μεσσενζερ αν θέλεις είδα το βίντεο να χαίρεσαι την γυναίκα σου Ευχαριστώ πολύ σε έστειλα αίτημα φιλίας
Ο Τόμας Έντισον συνήθιζε να λέει "δεν απέτυχα, πέτυχα! Ανακάλυψα 1000 τρόπους που δεν λειτουργουν" δεν αστειεύονταν. Αργότερα ονομάστηκε και αυτός πατέρας των εφευρεσεων. Συνεχίστε την καλή δουλεια!!!😃
Επιπλέον το λάδι από την μικρή εμπειρία που έχω το ζεσταίνουν και το ανακατεύουν ταυτόχρονα και ύστερα από ένα μισάωρακι το στυβουν και είναι ετοιμο
Λαθος μου τον πολτο
Ο συγκεκριμένος ήταν ένας βιομήχανος και μόνο.
Ο Τέσλα ( ελληνικής καταγωγής Νικόλαος Θεσσαλός ) αυτός είχε πάνω από 1000 εφευρέσεις.
Λένε ότι το αποτέλεσμα μετράει... Εγώ νομίζω ότι κ η προσπάθεια μετράει περισσοτερο!!! Αν δεν προσπαθήσεις αποτέλεσμα δεν θα έχεις..
Θα πετύχουμε Σάκη με τις πληροφορίες που μάζεψα από τον κόσμο Ευχαριστώ
χρειαζετε συνθλιψη, οχι μονο θρυματισμο
Μάλιστα Ευχαριστώ πολύ
Από εκεί και μετά πηγαίνει ,σε φυγόκεντρο
Αυτό με την φυγοκεντρο θα δω οκ Ευχαριστώ πολύ
Θελι πρεσα κε ντελαβαρ κε ζεστό νερο
Βάλε αυτό τον πολτό που έκανες σε μια λεκάνη με ζεστό νερό περίπου 40 βαθμούς. Ανακάτεψε το για 2 λεπτά. Άστο λίγο να ηρεμήσει μετά θα αρχίσει το λάδι να ανεβαίνει στην επιφάνεια. Βάλε περίπου 10με 15 λίτρα ζεστό νερό
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου να σε καλά
Ανθρωπε αυτο γινετε επειδή ειναι αγριλια βαλε ελιες και θα δεις λαδι
Μάλιστα οκ Ευχαριστώ πολύ να σε καλά
Kυριε Γιαννη καλησπερα , το ελαιολαδο βγαινει μετα απο βρασμο του πολτου περιπου 35 με 40 βαθμους αλλα δεν γνωριζω το ποσο χρονο χρειαζεται !!
Ευχαριστώ Νίκο φίλε μου θα τα καταφέρουμε στο τέλος
Το λάδι για να βγει θέλει ένα εργαλείο που λέγεται διαχωρίστηκαν ο οποίος θέλει 30 με 50 βαθμούς νερό και το λάδι βγαίνει
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου
Αδερφε.. γνωρίζεις πως μπορούμε να καταλάβουμε αν ένα λάδι είναι καλό η νοθευμένο.με απλό τρόπο κ πως...
Άκουσα πως το γνήσιο κάνει σταγόνα στο κουτάλι και δεν στάζει
@@IoannisDiakopoulos τη ενωις.. σταγόνα στο κουτάλι όταν το ρίχνουμε σε κάτι η σταγόνα να στέκεται μεσα
Όταν κάνουμε να στάξει το κουτάλι Όχι μέσα στο κουτάλι
@@IoannisDiakopoulos οκευ αδερφε ευχαριστώ
ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ,,,,ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΩ ΓΡΑΨΤΕΜΟΥ
Όλοι μας σε αυτό το κανάλι μαθαίνουμε ευχαρίστως να γράψεις την γνώμη σου
Πάντως λάδι βγήκε αλλά για αυτοκίνητο 😂😂 θέλει κάποια θερμοκρασία για να βγει το λάδι επάνω