Ellerinize sağlık, biraz önce 50 adet Pavlonya tohumu ısmarladım, sizden öğrendiğim gibi çimlendirmeye çalışacağım. Videoyu üstten çekmeniz iyi de, zaman zaman da keşke yan taraftan da görüntü alsaydınız. Sağ olun, var olun. 👏🌹
Odaklanma sadece yapılan işe olsun diye yukarıdan çekimi tercih ettik Amatör ruh diyelim 🙂 Tohumlar için başarılar Serpmeyi direk yüzeye yapın üzerlerine kesinlikle toprak atıp örtmeyin "toprak altında kalmasın" Kabınızı muhakkak streç yada naylonla hava almayacak şekilde kapalı tutun Güncel gelişmeleri paylaştığımız Facebook Pavlonya TÜRKİYE gurubundan takip edebilirsiniz.
İbrahim Beyaz • Aleyküm selam, Türkiye'mizden tüm Bulgaristan'da olan soydaşlarımıza Selam ve sevgiler. Tebriğiniz ve ilginiz için bizde teşekkür eder sağlık ve esenlik dileriz.
Harikasınız. Bir sürü paulovnia tohumu var elimde. Okullara dağıtıyorum her zaman ama meyve fidanlarınin yarısından fazlasi ölüyor. Böylelikle çok sayıda fidan uretebilirim. Sevgiler..
Sevindim, İyi bir çimlenme için üç şartı bir arada tutarsanız başarılı olursunuz Isı 18-30C° (en iyi çimlenme 24C°) Gün ışığı (günün tamamında) Nem (çimlenme olana kadar %70-90) Bunları bir arada tuttuğunuz da mükemmel bir çimlenme oluşturabilirsin. Başarılar diliyorum. Facebook PAULOWNİA TÜRKİYE topluluğumuza katılabilir güncel gelişmeleri takip edebilirsin. Selamlarımla, Sağlıklı günler dilerim.
Abi emeğinize sağlık,detaylı ve güzel anlatım olmuş.daha önce farklı yöntemle denemiştim duyumlar üzerine ama bi sonuç alamadım.inş.sizden sipariş ettiklerimle sizin yöntemi deneyeceğim.tekrar teşekküler iyi çalışmalar.
Asıl ben teşekkür ederim iyi birşeyler için çabalayan sen ve senin gibi duyarlı araştırmacı insanlar bilgi olarak belki bir tık ileride gibi gözüken ben ve benim gibi insanları biraz daha cesaretlendirip bu sayede bildiklerimizi paylaşarak iyi işlerin çoğalmasına vesile oluyorsunuz. Selam ile
Sizi sürekli takip ediyorum. Bilgilerinizden faydalanıyorum. Bizim de bahçemizde bir adet pawlonya ağacımız var. Bu yıl İlk kez büyük bir heyecanla beklediğim çiçekleri nihayet verdi. Size birşey sormak istiyorum. Pawlonya ağacının kökleri İNCİR AĞACI gibi ev temeline zarar verir mi peki? Bunu çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, Bir Pavlonya'nız olduğu için sevindim. Konuyla ilgli alttaki bağlantıdan fikir edinebilirsiniz. facebook.com/groups/202532601010734/permalink/735016637762325/?mibextid=Nif5oz Topluluğumuz linki facebook.com/groups/202532601010734/?ref=share_group_link "Pavlonya TÜRKİYE" araması yaparak ulaşabilirsiniz.
Ankarada yasiyorum bu tohumu alip hanginayda çimlendirme daha sonrada topraga dikme islemi yapmami öneririsiniz şu an evde çimlendirme yapsam önumuzdeki bahar ayina kadar evde bir kısım bakimini yapabilirmiyim
yemekçi çocuklar • Merhaba, Tohum çimlendirme her hangi bir zamana dayalı olmayıp 8° üstü 30° derece altı herzaman yapılabilir, en ideal çimlendirme ise 18°-30° derecelerde olmaktadır. Pavlonya tohum çimlendirme gereksinimleri kesintisiz gün ışığı,nem,ısı olarak korunduğunda 10 gün sonra oluşmaya başlar, ev içi mekanlarda bu şartlar korunduğunda istenirse kış şartlarında da oluşturulabilir bunun için gün ışığını alabilecek en iyi konuma yerleştiriniz. Doğal olarak çimlendirme ilk bahar başlangıç günlerinde tercih edilmeli aşırı sıcaklarda tohum çimlendirme için ısı şartlarına dikkat edilmelidir. Kolay gelsin.
Çimlenmesi için ekimini yaptığınız tohumların üzerini folyoyla kapattıktan sonra ne kadar sürede bir suluyorsunuz yaklaşık olarak? Ayrıca tane tane çok da güzel anlatım olmuş. Emeğinize sağlık.
Merhaba soru için teşekkür ederim ortam şartları her yere göre değiştiğinden bir kaç gün aralıklarla gözleyip tohumların nemli ortamını sürekli halde tutmak gerekli serin ve soğuk hava ortamında iki veye üç günde bir sıcak ve kuru havalarda günde bir kez akşamdan veya sabah erkenden buharlama şeklinde tohumların nemi aldığına emin olduk'mu yeterli olur. selam ile.
Merhaba bu agac turunun çok büyük yaprakli olani var bizim sitede ama tohum nasil aliniyor bilemedim.Üstünde üzüm salkimi gibi tomurcuklar var.bir tane koparip baktim icinden çicek cikacak gibi..tohumu nasil aliyoruz bize bir de oyle bor video cekermisiniz
Serpil Dalay • Tarif ettiğiniz gibi pavlonya ağacı dal uçlarında yirmi otuz santim son sürgün noktasında pikan cevizini andırır olgunlaştığında yeşilden koyu kahve rengine dönen ana kabuk içinde yastığa bağlı dizili halde 🦋 görünümünde tohumlar vardır bunlar yerin mevsim şartlarına göre genelde ağaç yapraklarını dökmeye başladığında on ikinci ay ile diğer senenenin ikinci ayı aralarında toplanabilir tohumların olgunlaştığını kabuk birleşim noktası hafif çatladığında anlamak mümkündür. Kanalımda pavlonya tohumu tanıtım videosu var bakarsanız faydalı olabilir ayrıca uygun ortamda pavlonya tohumları ile ilgili dediğiniz gibi bir video yapmak mümkündür. İlgilenmenizi beğendim sevindim çok yönlü ve özel bir ağaç,bunu ülke ekonomimize kazandırma gayretindeyiz sizin gibi ilgili insanlar bizi sevindiriyor. Selam ile.
@@pavlonyababa ben de topraktan hayat ,ya da adina ne derseniz...Doğaya katki saglayacak her ne olursa elimden geleni yapmak adina araştiriyorum.Badem yetıstirmeyi ogrendim ama daha hizli buyudugu icin ormanlik alanlara elden geldigince bu agac turunden dikmek istiyorum.Bu dunyada herkesin dikili bin ağaci olsun.selamlar
Ali türk • Merhaba, Üzgünüm yorumunuzu çok geç farkedebildim üzerinden bir yıl geçmiş. Genellikle tüm yorumları erken cevaplamaya çalışsamda uygulamanın bildirim hataları nedeni ile sanırım fark edilmiyor insanın beklentisine zamanında karşılık verilmemesi çok can sıkıcıdır kusura bakmayın. Pavlonya fideleri üzerindeki çalışmalarımda en az fire veren yöntem olarak dört çift veya beş çift yaprak oluşumu en iyi aktarma dönemidir bu gelişimi atmış yetmiş gün sonra ortalama olarak tamamlar. Facebook PAULOWNİA TÜRKİYE sayfamıza katılabilir gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Selam ile.
Murat Yasar • Merhaba Çimlendirme ortamında en az dört veya beş çift yaprak oluşunca şaşırtma aktarması yapabilirsiniz tavsiyemiz budur. Dış ortama dikimi ise onaltı çift yaprak olduğunda.
Muammer Sütçü Teşekkür ederim tomentosa ve fortunei modelleri dayanıklı ve dirençli cinsleri olup tomentosa eksi yirmi dereceye fortunei 15 e dayanır. "Tohum için Videoların açıklamalarında ulaşmanız için not var". Selam ile
@@pavlonyababa bu agaci yetişdirməyi çok istiyorum trendyoldan siparişle aldım 1hafta falan olur.Torf da aldım ekdim amma çimleneceklermi bilmiyorum.Yinede sizden de almak istiyorum
metar66 • Merhaba, Hava almayan bir kab da 4° santigrat derece saklanabilir özel muhafaza gerektir, ev ortamında buz dolabı sebzeliğinde 2 yıl kadar saklayabilirsiniz. Temin ettiğiniz tohumlar taze toplanmışsa bir yıl sonra %50-75 , 2 yılda %30-50 çimlenme oluşturabilir 3 yıl sonra neredeyse hiç çimlenme oluşmayabilir.
Hocam umarım halen aktif olarak takip ediyorsunuzdur.Ben çimlendirme yaptım filizlendikten sonra solmaya başaladı önce ilk çıkan o iki yarak dökülüp gidiyor neden omuş olabilir .güneş ışığı görmüyor ancak florasan lambayı en az 15 saat açık tutuyorum ama olmadı.Şu anda 15- 20 filiz var onlarda gidici.
ali veli • Merhaba, Fidelerinizin ölümüne üzüldüm. Ölüm nedenlerini yapmış olduğunuz çalışmanızı bilmediğimden net olarak bir tespit yapmak zor olur, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi vererek sorununuzu kendiniz çözümlemeye çalışın, Çimlendirme işlemi için öncelikle sera etkisi yapabileceğiniz bir kab seçimi yapmanız gerekir, şehir şebeke suyu kullanmayınız, Kullandığınız toprak yapısı çimlenmeye temizlik yapısı olarak uygun olması ve bakteri üretmemesi gerekir, Isı, nem, gün ışığı gereksinimi dengeli olmalı ve süreklilik ister örneğin gece ve gündüz arasında olan ısı farkları, aşırı nemli balçık toprak yapısı, fidelerin çimlenme sonrası başlıca ölüm sebepleridir. Isı 18C° santigrat derece altına düşmemesi 30C° santigrat derece üzerinde olmaması gerekir en iyi gelişme 24-29°C santigrat derece de olur, Nem %40-60 oranında olacak ve hava sirkülasyonu görmeyecek şekilde muhafaza edilerek sürekliliği sağlanmalı, gün ışığı ise günde ortalama on saattir. Bunları dikkate alarak eksiğinizi giderdiğinizde fideleriniz düzgün şekilde gelişimine devam edecektir. Baştan tekrar deneyin, Kolay gelsin, başarılı çalışmalar dilerim.
Bu asamada kabi alttan delmek gerekli mi? Ben delmeden yaptim ki suyu daha uzun sure muhafaza etsin. Eger gerekliyse altini delecegim. Ayrica cimlendikten sonra nasil gunes goren bir ortamda tutmaliyim?
Cansın Yılmaz • Merhaba, Fazla su için tahliye delikleri açmanız gerekir, aksi halde çimlenme oluştuğunda aşırı nem ortamı oluşacağından ikök boğazı çürüklüğüne neden olup fideleri ölüme götürür. Övle vakti dik güneş görmeyecek şekilde konumlandırın bu yeterli olur. Başarılar dilerim.
Cankus Cankus • Merhaba, Teşekkür ederim. Tohumlarınızda herhangibir sorun yoksa videodaki yöntemleri uyguladığımız da yüz elli saat gün ışığı aldığında çimlenme başlar (genelde ortalama on-onbeş gün içinde çimlenir) Kolay gelsin.
İsmail bey tohumları saksıda çimlendirdim şu an bi iki santim oldular streç sarmaya devammı yoksa streçi kaldırayımmı birde saksı güneş görmeyen bir yerde sadece gün ışığı alıyor direk güneşe koymuyorum doğrumu
Dört-beş çift yaprağa gelene kadar sera etkisi sürdürülecek ve aktarma yapılıp daha zengin haznelere alındıktan sonra da sera ortamı 14-16 çift yaprağa kadar sürdürüldükten sonra dış ortama alıştırma yapılacak Fideler istenilen olgunluğa gelenekadar sadece yatay güneşi günde otuz dakika görmesi gelişim açısından iyi olur Çok aşırı gün sıcaklıklarında dikkat etmek gerekir, iç nem ve güneş ışınları fidelerde kavrulmaya neden olur ve çok kayıp yaşatır
Peçete çimlendirmesini akktarma yaparken fazla kayıp verdiğinden önermiyorum Bir kaç adet deneme amaçlı tohum serpilip kök kısımlarına zarar vermeden bütünsel veya parçalar halinde kesilip alarak aktarma yapılırsa bu yöntem geçerli olur
@@pavlonyababa çok sağolun. Paulownia yı sizin sayenizde keşfettim. Her yere dikmek için uğraşacağım. Videolarınız harika. Hepsi birer ders hepsi birer hazine. Teşekkürler
Ali Türk . Streç veya naylon ile yapmış olduğumuz işlem sera ortamı sağlayarak sürekli nemli kalması gerektiği içindir pavlonyalarınızı beş çift yaprağa gelene kadar örtüyü açmayınız sürekli nemli tutunuz beş çift yaprak oluşumundan sonra normal saksılara aktarabilirsiniz,aktarmadan sonra pavlonyalar için basit sera ortamı videosunu takip ederek ister taklit edip ister benzer şekilde fazla güneşe tutmadan otuz iki çift yaprağa kadar veya yetmiş santim boy sağlayana kadar uygulamayı devam ettiriniz. Kolay gelsin selam ile.
Selamlar üstad. Çalışmalarınız için teşekkür ederim. İlgilenenler için çok faydalı. Üstad 11 dönüm bir arazimiz var. Buraya ticari bir ağaç dikelim derken pavlonyayla tanıştım. İlgimi çekti. Tohum ve fidan temini konusunda yardımcı olabilir misiniz? Sahibinden.com da ulaşamadım size. Başka bir satış kanalınız var mı? Mümkünse iletişime geçmek isterim.
Alperen Eren • Merhaba Dökülen yapraklardan açık kapsüllerden dökülen tohumları kastediyorsanız video'daki yöntemleri uygulamanızı tavsiye ederim su içinde tohumu iki gün bekletmeniz bir fayda sağlamaz.
Osman Altınbaş Teşekkür ederim sizede kolay gelsin. Tohumları suda bekletmeniz çimlenme içinse olabilir diğer yönden çimlenme hızlanması içinse bu uygulamada çimlenmede yapılan bir yöntem. Ben bu yolla çimlenme ve çimlenmeye yardımcı olan yöntemi yapmıyorum ve tavsiyede etmiyorum bunun birden çok olumsuz sebepleri var bunlara girmeyeceğim siz en iyi yöntem tohumları videodaki gibi serperek yapın daha başarılı. Selam ile
Abi tohumları dediğin yöntemle çimlendiriyorum sıkıntı yok çimleniyor ama sonra büyümüyor 2-3 cm oluyor sonra soluyorlar ne yapmam gerek ne tavsiye edersin
Ahmet Faruk Çetin • Tahminen nem ortamı yetersiz geliyor üstlerini açmayın videodaki yöntemleri bire bir uygularsanız sorunsuz büyürler. Aynı yöntemi uygulamayan bazı kişilerin dönüşünden biliyorum kendisine göre yöntemler ile bu bitkiden netice elde etmek neredeyse mümkün değil. Toprak yapısı iyi ve hijyenik ise,nem,gün ışığı ile de gereksinimleri tamamladınız mı işlem tamamdır düzgün yetişmemesi için bir sebep kalmıyor. Selam ile.
Merhabalar. Videolarınızı severek takip ediyorum ellerinize sağlık. Benim size bir sorum olacak. Paulownia ağacını tohumdan büyütmek istiyorum hobi olarak. Ancak ben büyükçe bir saksıda bakmak istiyorum çok fazla büyümesini istemiyorum, bonsai mantığı gibi. Bunu nasıl yapabilirim bana fikir verebilirseniz çok memnun olurum
Tayfur Kavas • Merhaba İlgininize sevindim teşekkür ederim. Pavlonya, bonsai özeliklerini taşımıyor, hızlı gelişen bir tür olduğu için gelişmeyi durdurma, bodur bir tür halinde bekletme imkanı henüz yok. İlk yıl genç pavlonya geniş hazneli bir saksıda gelişme göstersede ikinci yıl daha büyük bir hazne gerektirir, ancak gelişme esnasında tepe kısmı belli periyodlarla kesilse uzama engellenmiş olur, beden çapı gelişir yanal sürgünler çoğalır vesayre. Uzunlafın telgrafı 😊 pavlonya ev ortamında malesef diğer bitkiler gibi yaşatılamıyor, isteğiniz kırılmasın siz yinede bir deneyin burdan iyi bir deneyim çıkabilir. Kalıplara bağlı kalmaksızın süren yolculuklarda bazen çok değişik ve alışılagelmiş şeylerden daha farklı sonuçlar elde edilebileceğine herzaman inanan biri olarak size bunu ifade edebilirim. Kolay gelsin. Selam ile.
@@pavlonyababa yanıtınız benim için çok değerli çok teşekkür ederim. Tavsiyenizi dikkate alacağım uğraşlarımın boşuna gitmesini istemem tabiki ama dediğiniz gibi bir iki tanesini budayarak denemek istiyorum. Kim bilir belki de tutar ☺️☺️ Son durumuda paylaşırım sizinle. Sizde hep böyle videolar çekmeye devam edin bir videonuzda da dediğiniz gibi meraklı insanlara çok yarayan bilgiler mevcut bu bilgileri sizin gibi tecrübeli insanlardan öğrenmek çok daha iyi tekrardan teşekkür ederim yanıtınız için
Abi yeni bir video çeker misin? Diktiklerine bakalım bide sesini sonradan videoya editle abi arkayada fon müziği koy hem sesin iyi duyulur hemde sıkmaz
İlker D . Nisan sonu Mayıs ilk iki haftası çiçeklenir yerin mevsim şartlarına göre bir miktar sapma gösterebilir çiçekler iki hafta civarında kalır çiçek dökümü ile birlikte yaprak sürer
Tarım perliti, Vermikülit, çiçek geliştirme toprağı tam siterildir bunlarda her hangi bir kimyasal kullanmaya gerek yoktur. Thiram yabani hayvanlar bitkiyi yemesin diye uygulanan bir kimyasal ilaçtır. Pavlonya'da şimdiye değin hiç bu tür bir ilaç gereksinimi duymadık kullanmadık.
Cemre Sedanur Tuna • Merhaba Fidelerin ölmeden gelişimi için nemli ortam gerekmektedir, üstü kapalı gün ışığını alabilecek şekilde strec veya naylon örtü ile kapatınız aksi halde yaşamaları mümkün değildir. Kolay gelsin.
Kazim Tan • Merhaba Pamukta çimlendirme mümkündür olur fakak çimlenme sonrası kökler pamuğa dolandığı için şaşırtma zamanında çıkarmak çok zordur...kökler çıkarma esnasında kopuyor ve bitki yaşamıyor. Ancak tohumları el ile belli aralıklarda dizip çimlenme sonrası pamuğu keserek köklere zarar vermeden aktarma yapılabilir. Selam ile
Bende sipariş ettim hocam fakat çimlendirip saksıya ettiğimizde kaç ay sonra toprağa verebilir hale gelir? Bir niyetim var insaAllah bizim buralarda mera diplerini ağaçlandırmak istiyorum hem pavlonya hemde karaçam tohumu aldım
Nur YILDIZ • Merhaba Tohumlar çimlendirme sonrası 4-5 çift yaprak olduğunda şaşırtma yapılmasını tavsiye ediyoruz, Sonrasında dikim şartlarına ulaşması ise 16-18 çift yaprak olunca öneriyoruz. Umarım tohumlarınız bayat değildir, Videodaki gibi yöntemi taklit edin on gün içinde çimlenme olması gerekiyor. Şayet on beş yirmi güne kadar çimlenme görülmezse saklama koşullarına uyulmamış bayat tohumlardır. Gerekirse tohum ve fide tedariki için alttaki linkten iletişim formunu doldurun. Kolay gelsin. www.pavlonyaturkiye.com
Serkan Mamat • İlginiz ve tebriğiniz beni sevindirdi teşekkür ederim. Rize miz için pavlonya yetiştiriciliği iklim ve toprak yapısı çok ideal bir bölgedir. Avantajlı bir bölgemiz oluşu pavlonya yetiştiriciliği için sizi iklimsel olarak bir çok zahmetten de koruyacaktır. Bana ulaşabileceğiniz mail adresim sesi.elektronik@gmail.com Size ulaşabileceğim bilgilerinizi buraya gönderdikten sonra dönüş yaparım. Selam ile
Şirin baba kolay gelsin tebrik ediyorum seni bu konuda başarın taktire şayan var olasın
Üzeyir ŞANLI • Değerli kardeşim Sizlerin teveccühü ve takdirleriyle.♥️♥️🌳🌳🌲🌲
Ellerinize sağlık, biraz önce 50 adet Pavlonya tohumu ısmarladım, sizden öğrendiğim gibi çimlendirmeye çalışacağım. Videoyu üstten çekmeniz iyi de, zaman zaman da keşke yan taraftan da görüntü alsaydınız. Sağ olun, var olun. 👏🌹
Odaklanma sadece yapılan işe olsun diye yukarıdan çekimi tercih ettik Amatör ruh diyelim 🙂
Tohumlar için başarılar
Serpmeyi direk yüzeye yapın üzerlerine kesinlikle toprak atıp örtmeyin "toprak altında kalmasın"
Kabınızı muhakkak streç yada naylonla hava almayacak şekilde kapalı tutun
Güncel gelişmeleri paylaştığımız
Facebook Pavlonya TÜRKİYE gurubundan takip edebilirsiniz.
Tebrik ediyorum! Sao kardeş Bulgaristan dan salamlar.
İbrahim Beyaz • Aleyküm selam, Türkiye'mizden tüm Bulgaristan'da olan soydaşlarımıza Selam ve sevgiler.
Tebriğiniz ve ilginiz için bizde teşekkür eder sağlık ve esenlik dileriz.
Harikasınız. Bir sürü paulovnia tohumu var elimde. Okullara dağıtıyorum her zaman ama meyve fidanlarınin yarısından fazlasi ölüyor. Böylelikle çok sayıda fidan uretebilirim. Sevgiler..
Sevindim,
İyi bir çimlenme için üç şartı bir arada tutarsanız başarılı olursunuz
Isı 18-30C° (en iyi çimlenme 24C°)
Gün ışığı (günün tamamında)
Nem (çimlenme olana kadar %70-90)
Bunları bir arada tuttuğunuz da mükemmel bir çimlenme oluşturabilirsin.
Başarılar diliyorum.
Facebook PAULOWNİA TÜRKİYE topluluğumuza katılabilir güncel gelişmeleri takip edebilirsin.
Selamlarımla, Sağlıklı günler dilerim.
KBeyefendi tohuma ulaşmam konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür ederim.
Tohuma ulaşmam konusunda yardımcı olabilir misiniz
@muammerdemirci1425
alttaki mail den irtibata geçebilirsiniz
sesi.elektronik@gmail.com
Çok güzel anlatmışsın abi teşekkür ederim, ben de izinden gidip bu ağaçları dikeceğim inşallah. Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim, ilgilenmenize memnun olduğumu bilmenizi isterim, isabetli bir karar, hem doğa için hemde okonomi için
Abi tohumları nereden alayım, internetten alınanlar pek sağlıklı olmuyor. İzmir'de nerede bulabiliriz?
Merhaba, İzmirde satışa dair bir bilgi yok,
dilersniz alttaki e-posta dan irtibat kurabilir tohum temin edebilirsiniz.
pavlonya@pavlonyaturkiye.com
Teşekkür ederim abi
Hayırlı olsun kanalınız 👍👍🙏👍👏🙏
Çok teşekkür ederim sizlerede başarılar dilerim
Ahmet hocam sizi burda görmek ne güzel. 👏👍🏻👍🏻
Abi emeğinize sağlık,detaylı ve güzel anlatım olmuş.daha önce farklı yöntemle denemiştim duyumlar üzerine ama bi sonuç alamadım.inş.sizden sipariş ettiklerimle sizin yöntemi deneyeceğim.tekrar teşekküler iyi çalışmalar.
Asıl ben teşekkür ederim iyi birşeyler için çabalayan sen ve senin gibi duyarlı araştırmacı insanlar bilgi olarak belki bir tık ileride gibi gözüken ben ve benim gibi insanları biraz daha cesaretlendirip bu sayede bildiklerimizi paylaşarak iyi işlerin çoğalmasına vesile oluyorsunuz. Selam ile
@@pavlonyababa hocam ALLAH RIZASI ÖĞRENCİYİM BU İŞE YENİ BAŞLADIM TOHUM YADA FİDE GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ
Sonuç aldinizmi nasıl oldu
Tebrikler, faydalı bir içerik olmuş.
Teşekkür ederim sağolun
Sizi sürekli takip ediyorum. Bilgilerinizden faydalanıyorum. Bizim de bahçemizde bir adet pawlonya ağacımız var. Bu yıl İlk kez büyük bir heyecanla beklediğim çiçekleri nihayet verdi. Size birşey sormak istiyorum. Pawlonya ağacının kökleri İNCİR AĞACI gibi ev temeline zarar verir mi peki? Bunu çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,
Bir Pavlonya'nız olduğu için sevindim.
Konuyla ilgli alttaki bağlantıdan fikir edinebilirsiniz.
facebook.com/groups/202532601010734/permalink/735016637762325/?mibextid=Nif5oz
Topluluğumuz linki
facebook.com/groups/202532601010734/?ref=share_group_link
"Pavlonya TÜRKİYE" araması yaparak ulaşabilirsiniz.
Tohumunu gönderirmisiniz acaba
Mümkündür, Alttaki e-posta ile bizimle bağlantı kurabilirsiniz.
pavlonya@pavlonyaturkiye.com
Çox gözəl izah
Teşekkürler.
Tebrikler
atalars • Merhaba,
Teşekkür ederim.
Sağlıklı günler dilerim.
Ankarada yasiyorum bu tohumu alip hanginayda çimlendirme daha sonrada topraga dikme islemi yapmami öneririsiniz şu an evde çimlendirme yapsam önumuzdeki bahar ayina kadar evde bir kısım bakimini yapabilirmiyim
yemekçi çocuklar • Merhaba,
Tohum çimlendirme her hangi bir zamana dayalı olmayıp 8° üstü 30° derece altı herzaman yapılabilir, en ideal çimlendirme ise 18°-30° derecelerde olmaktadır.
Pavlonya tohum çimlendirme gereksinimleri kesintisiz gün ışığı,nem,ısı olarak korunduğunda 10 gün sonra oluşmaya başlar, ev içi mekanlarda bu şartlar korunduğunda istenirse kış
şartlarında da oluşturulabilir bunun için gün ışığını alabilecek en iyi konuma yerleştiriniz.
Doğal olarak çimlendirme ilk bahar başlangıç günlerinde tercih edilmeli aşırı sıcaklarda tohum çimlendirme için ısı şartlarına dikkat edilmelidir.
Kolay gelsin.
Tohum ihtiyacınız için
Website linki iletişim formu doldurarak bizimle irtibata geçebilirsiniz.
www.pavlonyaturkiye.com
Çimlenmesi için ekimini yaptığınız tohumların üzerini folyoyla kapattıktan sonra ne kadar sürede bir suluyorsunuz yaklaşık olarak?
Ayrıca tane tane çok da güzel anlatım olmuş. Emeğinize sağlık.
Merhaba soru için teşekkür ederim ortam şartları her yere göre değiştiğinden bir kaç gün aralıklarla gözleyip tohumların nemli ortamını sürekli halde tutmak gerekli serin ve soğuk hava ortamında iki veye üç günde bir sıcak ve kuru havalarda günde bir kez akşamdan veya sabah erkenden buharlama şeklinde tohumların nemi aldığına emin olduk'mu yeterli olur. selam ile.
Merhaba bu agac turunun çok büyük yaprakli olani var bizim sitede ama tohum nasil aliniyor bilemedim.Üstünde üzüm salkimi gibi tomurcuklar var.bir tane koparip baktim icinden çicek cikacak gibi..tohumu nasil aliyoruz bize bir de oyle bor video cekermisiniz
Serpil Dalay • Tarif ettiğiniz gibi pavlonya ağacı dal uçlarında yirmi otuz santim son sürgün noktasında pikan cevizini andırır olgunlaştığında yeşilden koyu kahve rengine dönen ana kabuk içinde yastığa bağlı dizili halde 🦋 görünümünde tohumlar vardır bunlar yerin mevsim şartlarına göre genelde ağaç yapraklarını dökmeye başladığında on ikinci ay ile diğer senenenin ikinci ayı aralarında toplanabilir tohumların olgunlaştığını kabuk birleşim noktası hafif çatladığında anlamak mümkündür.
Kanalımda pavlonya tohumu tanıtım videosu var bakarsanız faydalı olabilir ayrıca uygun ortamda pavlonya tohumları ile ilgili dediğiniz gibi bir video yapmak mümkündür.
İlgilenmenizi beğendim sevindim çok yönlü ve özel bir ağaç,bunu ülke ekonomimize kazandırma gayretindeyiz sizin gibi ilgili insanlar bizi sevindiriyor.
Selam ile.
@@pavlonyababa ben de topraktan hayat ,ya da adina ne derseniz...Doğaya katki saglayacak her ne olursa elimden geleni yapmak adina araştiriyorum.Badem yetıstirmeyi ogrendim ama daha hizli buyudugu icin ormanlik alanlara elden geldigince bu agac turunden dikmek istiyorum.Bu dunyada herkesin dikili bin ağaci olsun.selamlar
@@kaan3430Ne güzel bir düşünce. Bende aynı sizin gibiyim. Rabbim sayımızı artırsın
perlitin içine ektiğiniz tohumlar daha önceden suda mı bekletilmeli
Suda bekletmeye gerek yok, perlit üzerine serpiştirip nemli tutmanız yeterlidir.
5. gün bu yöntemle çimlendi tohumlar.çimlendikten kaç gün sonra ayrı bir yere dikilmesi gerekir?
Ali türk • Merhaba,
Üzgünüm yorumunuzu çok geç farkedebildim üzerinden bir yıl geçmiş.
Genellikle tüm yorumları erken cevaplamaya çalışsamda uygulamanın bildirim hataları nedeni ile sanırım fark edilmiyor insanın beklentisine zamanında karşılık verilmemesi çok can sıkıcıdır kusura bakmayın.
Pavlonya fideleri üzerindeki çalışmalarımda en az fire veren yöntem olarak dört çift veya beş çift yaprak oluşumu en iyi aktarma dönemidir bu gelişimi atmış yetmiş gün sonra ortalama olarak tamamlar.
Facebook PAULOWNİA TÜRKİYE sayfamıza katılabilir gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Selam ile.
Hocam tohumu çimlendirmeden itibaren kaç ay sonra toprakla bulusturabiliriz.
Murat Yasar • Merhaba
Çimlendirme ortamında en az dört veya beş çift yaprak oluşunca şaşırtma aktarması yapabilirsiniz tavsiyemiz budur.
Dış ortama dikimi ise onaltı çift yaprak olduğunda.
Hocam slmlar tohum Ekimi için hangi ay uygundur teşekkürler
sefa kaplan • aya bağlı kalmadan ortam şartları oluşturulduğunda18-30 C° arası ya da Mayıs-Haziran ayları uygun olur
Teşekkür ederim ilginiz için
Ustam eline sağlık , Bu ağacın arıcılık için makbul olan tür ismi nedir. Tohum sipariş edicem ,bir kaç çeşit var sanırım.Sizin tavsiyeniz nedir.
Muammer Sütçü Teşekkür ederim tomentosa ve fortunei modelleri dayanıklı ve dirençli cinsleri olup tomentosa eksi yirmi dereceye fortunei 15 e dayanır. "Tohum için Videoların açıklamalarında ulaşmanız için not var". Selam ile
Merhaba . Ben Azerbaycandan selamliyorum sizi. Ben istersem Azerbaycana nasil gondere bilirsiniz?
Merhaba,
Tohum mu demek istedin.
@@pavlonyababa fidan gonderirseniz fiyati yuksek olur bence kargoda.Yada torfla fidan da olabilir.nasil yardimci ola bilirsiniz bana ?
@@pavlonyababa bu agaci yetişdirməyi çok istiyorum trendyoldan siparişle aldım 1hafta falan olur.Torf da aldım ekdim amma çimleneceklermi bilmiyorum.Yinede sizden de almak istiyorum
Kargo masraflı olur sanırım , Türkiye'ye de bir tanıdığınız varsa alıp getirebilecek araştırın derim.
tamam siz turkiyenin neresinde oturuyorsunuz
Merhaba. Elimde cindini bilmediğim Paulownia tohumları var. Bunları uzun süre nasıl muhafaza ederim. Hepsini çimlendirme imkanım yok. Teşekkürler.
metar66 •
Merhaba, Hava almayan bir kab da 4° santigrat derece saklanabilir özel muhafaza gerektir, ev ortamında buz dolabı sebzeliğinde 2 yıl kadar saklayabilirsiniz. Temin ettiğiniz tohumlar taze toplanmışsa bir yıl sonra %50-75 ,
2 yılda %30-50 çimlenme oluşturabilir 3 yıl sonra neredeyse hiç çimlenme oluşmayabilir.
slmlar sormak istediğim yaprağın içindeki küçük şeyler mi tohumu oluyor,
Alperen Eren • Merhaba
Linkteki video da tohum ve bilgileri var
ua-cam.com/video/ZN_EdRp1HXs/v-deo.html
Evet. Çok küçük ve hafifler
Hocam umarım halen aktif olarak takip ediyorsunuzdur.Ben çimlendirme yaptım filizlendikten sonra solmaya başaladı önce ilk çıkan o iki yarak dökülüp gidiyor neden omuş olabilir .güneş ışığı görmüyor ancak florasan lambayı en az 15 saat açık tutuyorum ama olmadı.Şu anda 15- 20 filiz var onlarda gidici.
ali veli • Merhaba,
Fidelerinizin ölümüne üzüldüm.
Ölüm nedenlerini yapmış olduğunuz çalışmanızı bilmediğimden net olarak bir tespit yapmak zor olur, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi vererek sorununuzu kendiniz çözümlemeye çalışın,
Çimlendirme işlemi için öncelikle sera etkisi yapabileceğiniz bir kab seçimi yapmanız gerekir, şehir şebeke suyu kullanmayınız,
Kullandığınız toprak yapısı çimlenmeye temizlik yapısı olarak uygun olması ve bakteri üretmemesi gerekir,
Isı, nem, gün ışığı gereksinimi dengeli olmalı ve süreklilik ister örneğin gece ve gündüz arasında olan ısı farkları, aşırı nemli balçık toprak yapısı, fidelerin çimlenme sonrası başlıca ölüm sebepleridir.
Isı 18C° santigrat derece altına düşmemesi 30C° santigrat derece üzerinde olmaması gerekir en iyi gelişme 24-29°C santigrat derece de olur,
Nem %40-60 oranında olacak ve hava sirkülasyonu görmeyecek şekilde muhafaza edilerek sürekliliği sağlanmalı, gün ışığı ise günde ortalama on saattir.
Bunları dikkate alarak eksiğinizi giderdiğinizde fideleriniz düzgün şekilde gelişimine devam edecektir.
Baştan tekrar deneyin,
Kolay gelsin, başarılı çalışmalar dilerim.
Kaçta kaç başarı elde diyorsunuz bu metodla. Tam olmasa bile yaklaşık bir rakam vermeniz mümkün müdür?
Yaptığım onlarca denemede yüzde seksen üzeri net bir çimlenme oluyor.
Bu asamada kabi alttan delmek gerekli mi? Ben delmeden yaptim ki suyu daha uzun sure muhafaza etsin.
Eger gerekliyse altini delecegim.
Ayrica cimlendikten sonra nasil gunes goren bir ortamda tutmaliyim?
Cansın Yılmaz • Merhaba,
Fazla su için tahliye delikleri açmanız gerekir, aksi halde çimlenme oluştuğunda aşırı nem ortamı oluşacağından ikök boğazı çürüklüğüne neden olup fideleri ölüme götürür.
Övle vakti dik güneş görmeyecek şekilde konumlandırın bu yeterli olur.
Başarılar dilerim.
Sahane ellerinze sağlık çimlenme kaç günde olur bende niyet edip aldım tohumunu
Cankus Cankus • Merhaba,
Teşekkür ederim.
Tohumlarınızda herhangibir sorun yoksa videodaki yöntemleri uyguladığımız da yüz elli saat gün ışığı aldığında çimlenme başlar (genelde ortalama on-onbeş gün içinde çimlenir)
Kolay gelsin.
@@pavlonyababa çok teşekkür ederim facebok gurunuza biraz önce katıldım maşallah çok güzel filizlenip ağac olmuşlar emeğinize sağlık
İsmail bey tohumları saksıda çimlendirdim şu an bi iki santim oldular streç sarmaya devammı yoksa streçi kaldırayımmı birde saksı güneş görmeyen bir yerde sadece gün ışığı alıyor direk güneşe koymuyorum doğrumu
Dört-beş çift yaprağa gelene kadar sera etkisi sürdürülecek ve aktarma yapılıp daha zengin haznelere alındıktan sonra da sera ortamı 14-16 çift yaprağa kadar sürdürüldükten sonra dış ortama alıştırma yapılacak
Fideler istenilen olgunluğa gelenekadar sadece yatay güneşi günde otuz dakika görmesi gelişim açısından iyi olur
Çok aşırı gün sıcaklıklarında dikkat etmek gerekir, iç nem ve güneş ışınları fidelerde kavrulmaya neden olur ve çok kayıp yaşatır
Selamün aleyküm. Ustam üstüne peçete koysak olurmu
Peçete çimlendirmesini akktarma yaparken fazla kayıp verdiğinden önermiyorum
Bir kaç adet deneme amaçlı tohum serpilip kök kısımlarına zarar vermeden bütünsel veya parçalar halinde kesilip alarak aktarma yapılırsa bu yöntem geçerli olur
@@pavlonyababa çok sağolun. Paulownia yı sizin sayenizde keşfettim. Her yere dikmek için uğraşacağım. Videolarınız harika. Hepsi birer ders hepsi birer hazine. Teşekkürler
#geleceğibirlikteekeceğiz
Çimlenene kadar streç sarmıştım.streci ne kadar zaman daha tutmak gerekir?
Ali Türk . Streç veya naylon ile yapmış olduğumuz işlem sera ortamı sağlayarak sürekli nemli kalması gerektiği içindir pavlonyalarınızı beş çift yaprağa gelene kadar örtüyü açmayınız sürekli nemli tutunuz beş çift yaprak oluşumundan sonra normal saksılara aktarabilirsiniz,aktarmadan sonra pavlonyalar için basit sera ortamı videosunu takip ederek ister taklit edip ister benzer şekilde fazla güneşe tutmadan otuz iki çift yaprağa kadar veya yetmiş santim boy sağlayana kadar uygulamayı devam ettiriniz.
Kolay gelsin selam ile.
Topraktan Hayat Doğa Tamircisi teşekkür ederim
Topraktan Hayat Doğa Tamircisi paulowniadan bonsai olurmu sizce,en iyi toprak karışımı ne olur
Selamlar üstad. Çalışmalarınız için teşekkür ederim. İlgilenenler için çok faydalı.
Üstad 11 dönüm bir arazimiz var. Buraya ticari bir ağaç dikelim derken pavlonyayla tanıştım. İlgimi çekti. Tohum ve fidan temini konusunda yardımcı olabilir misiniz? Sahibinden.com da ulaşamadım size. Başka bir satış kanalınız var mı? Mümkünse iletişime geçmek isterim.
Yaşar Erdoğan • Merhaba
Bende ilginiz için teşekkür ederim telefon numaranızı yazarsanız arayıp yardımcı olmaya çalışayım.
Merhaba
Bana ulaşabileceğiniz mail adresim
sesi.elektronik@gmail.com
Ustadım ben direk ağacın dökülen yapraklarını suya koydum bir iki gün sonra ekeceğim ama sormak istediğim bu yapraklar içindeki tohumlar uyar mı acaba
Alperen Eren • Merhaba
Dökülen yapraklardan açık kapsüllerden dökülen tohumları kastediyorsanız video'daki yöntemleri uygulamanızı tavsiye ederim su içinde tohumu iki gün bekletmeniz bir fayda sağlamaz.
@@pavlonyababa evet kapsulden kastınız yaprakları galiba çünki yaprakları kapsul gibi teşekkür ederim
Merhaba Kolay Gelsin Tohumları Önceden Suda Bekletiyormusunuz Yoksa Direk Tohumu Atsak Olurmu Teşekkürler
Osman Altınbaş Teşekkür ederim sizede kolay gelsin. Tohumları suda bekletmeniz çimlenme içinse olabilir diğer yönden çimlenme hızlanması içinse bu uygulamada çimlenmede yapılan bir yöntem. Ben bu yolla çimlenme ve çimlenmeye yardımcı olan yöntemi yapmıyorum ve tavsiyede etmiyorum bunun birden çok olumsuz sebepleri var bunlara girmeyeceğim siz en iyi yöntem tohumları videodaki gibi serperek yapın daha başarılı. Selam ile
Abi tohumları dediğin yöntemle çimlendiriyorum sıkıntı yok çimleniyor ama sonra büyümüyor 2-3 cm oluyor sonra soluyorlar ne yapmam gerek ne tavsiye edersin
Ahmet Faruk Çetin • Tahminen nem ortamı yetersiz geliyor üstlerini açmayın videodaki yöntemleri bire bir uygularsanız sorunsuz büyürler.
Aynı yöntemi uygulamayan bazı kişilerin dönüşünden biliyorum kendisine göre yöntemler ile bu bitkiden netice elde etmek neredeyse mümkün değil.
Toprak yapısı iyi ve hijyenik ise,nem,gün ışığı ile de gereksinimleri tamamladınız mı işlem tamamdır düzgün yetişmemesi için bir sebep kalmıyor.
Selam ile.
Merhabalar. Videolarınızı severek takip ediyorum ellerinize sağlık. Benim size bir sorum olacak. Paulownia ağacını tohumdan büyütmek istiyorum hobi olarak. Ancak ben büyükçe bir saksıda bakmak istiyorum çok fazla büyümesini istemiyorum, bonsai mantığı gibi. Bunu nasıl yapabilirim bana fikir verebilirseniz çok memnun olurum
Tayfur Kavas • Merhaba
İlgininize sevindim teşekkür ederim.
Pavlonya, bonsai özeliklerini taşımıyor, hızlı gelişen bir tür olduğu için gelişmeyi durdurma, bodur bir tür halinde bekletme imkanı henüz yok.
İlk yıl genç pavlonya geniş hazneli bir saksıda gelişme göstersede ikinci yıl daha büyük bir hazne gerektirir, ancak gelişme esnasında tepe kısmı belli periyodlarla kesilse uzama engellenmiş olur, beden çapı gelişir yanal sürgünler çoğalır vesayre. Uzunlafın telgrafı 😊 pavlonya ev ortamında malesef diğer bitkiler gibi yaşatılamıyor, isteğiniz kırılmasın siz yinede bir deneyin burdan iyi bir deneyim çıkabilir. Kalıplara bağlı kalmaksızın süren yolculuklarda bazen çok değişik ve alışılagelmiş şeylerden daha farklı sonuçlar elde edilebileceğine herzaman inanan biri olarak size bunu ifade edebilirim.
Kolay gelsin. Selam ile.
@@pavlonyababa yanıtınız benim için çok değerli çok teşekkür ederim. Tavsiyenizi dikkate alacağım uğraşlarımın boşuna gitmesini istemem tabiki ama dediğiniz gibi bir iki tanesini budayarak denemek istiyorum. Kim bilir belki de tutar ☺️☺️ Son durumuda paylaşırım sizinle. Sizde hep böyle videolar çekmeye devam edin bir videonuzda da dediğiniz gibi meraklı insanlara çok yarayan bilgiler mevcut bu bilgileri sizin gibi tecrübeli insanlardan öğrenmek çok daha iyi tekrardan teşekkür ederim yanıtınız için
@@tayfurkavas4330Merhaba. Ne yaptınız acaba. Paulownia nız ne durumda?
Erguvan Ağacı bonsai için daha uygun.
Hocam fidanı nerden tedarik edebiliriz izmirdeyim
Merhaba, alttaki e-posta ile irtibat kurabilirsiniz, iletişim numarası bırakmanız durumunda dönüş sağlanacaktır.
pavlonya@pavlonyaturkiye.com
Abi yeni bir video çeker misin? Diktiklerine bakalım bide sesini sonradan videoya editle abi arkayada fon müziği koy hem sesin iyi duyulur hemde sıkmaz
Kaç ay çiçekli kalıyor bu ağaç?
İlker D . Nisan sonu Mayıs ilk iki haftası çiçeklenir yerin mevsim şartlarına göre bir miktar sapma gösterebilir çiçekler iki hafta civarında kalır çiçek dökümü ile birlikte yaprak sürer
İlker D . Facebook sayfamız paulownia Türkiye'den de takip edebilir ağaçla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Selam ile
İlker D . Facebook sayfamız paulownia Türkiye'den de takip edebilir ağaçla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Selam ile
Hocam kolay gelsin , ektiğimiz tohumlar cimlendikten sonra ev ortamında üstü naylonla kapatilmadan açık şekilde yetişir mi
Thir Eğer • ortamda en az yüzde yetmiş nem olması gerekiyor bu nedenle yetiştiremezsiniz.
Teşekkürler hocam sağolun
Peki hocam kaç cm olunca artık naylonsuz saksıda ev ortamında yetişir
Önemli değil " iyi şeyler paylaştıkça çoğalır ve mutlu eder ", "Birimiz hepimiz için hepimiz birimiz için" .
Selam ile.
30 tane Pavlonya fidesi almak istiyorum nasl ulasabilirm
Gül Erdemir . Merhaba
Alttaki link te iletişim formu doldurarak bize iletebilirsiniz.
www.pavlonyaturkiye.com
thiramı nasıl kullanıyoruz.??
Tarım perliti, Vermikülit, çiçek geliştirme toprağı tam siterildir bunlarda her hangi bir kimyasal kullanmaya gerek yoktur.
Thiram yabani hayvanlar bitkiyi yemesin diye uygulanan bir kimyasal ilaçtır.
Pavlonya'da şimdiye değin hiç bu tür bir ilaç gereksinimi duymadık kullanmadık.
Tohumlarımız küçük küçük fide haline dediler ufak yapraklar da oluştu viyole atarsak üstünü kapatmam gerekiyor mu (suda çimlendirdim)
Cevap verirseniz sevinirim iyi günler
Cemre Sedanur Tuna • Merhaba
Fidelerin ölmeden gelişimi için nemli ortam gerekmektedir, üstü kapalı gün ışığını alabilecek şekilde strec veya naylon örtü ile kapatınız aksi halde yaşamaları mümkün değildir. Kolay gelsin.
Facebook PAULOWNİA TÜRKİYE Sayfamıza katılabilir pavlonya ile ilgili gelişmeleri takip ederek izleyebilirsiniz.
Cimlenme pamuk ile yapilsa nasil olur
Kazim Tan • Merhaba
Pamukta çimlendirme mümkündür olur fakak çimlenme sonrası kökler pamuğa dolandığı için şaşırtma zamanında çıkarmak çok zordur...kökler çıkarma esnasında kopuyor ve bitki yaşamıyor.
Ancak tohumları el ile belli aralıklarda dizip çimlenme sonrası pamuğu keserek köklere zarar vermeden aktarma yapılabilir.
Selam ile
Bende sipariş ettim hocam fakat çimlendirip saksıya ettiğimizde kaç ay sonra toprağa verebilir hale gelir? Bir niyetim var insaAllah bizim buralarda mera diplerini ağaçlandırmak istiyorum hem pavlonya hemde karaçam tohumu aldım
Nur YILDIZ • Merhaba
Tohumlar çimlendirme sonrası 4-5 çift yaprak olduğunda şaşırtma yapılmasını tavsiye ediyoruz, Sonrasında dikim şartlarına ulaşması ise 16-18 çift yaprak olunca öneriyoruz.
Umarım tohumlarınız bayat değildir, Videodaki gibi yöntemi taklit edin on gün içinde çimlenme olması gerekiyor. Şayet on beş yirmi güne kadar çimlenme görülmezse saklama koşullarına uyulmamış bayat tohumlardır. Gerekirse tohum ve fide tedariki için alttaki linkten iletişim formunu doldurun. Kolay gelsin.
www.pavlonyaturkiye.com
@@pavlonyababa çok teşekkür ediyorum
Nur YILDIZ • Önemli değil doğa hizmetkarı olarak bu yolda yol almaya çalışan herkese bilgi ve tecrübemiz her zaman hizmetkardır. Selam ile.
@@pavlonyababa selam ile.. 😊
@@haticenur1941 😊
Tohum nerden temin ederiz
Alttaki linkten iletişim formu doldurarak bizimle irtibata geçebilirsiniz.
pavlonya@pavlonyaturkiye.com
www.pavlonyaturkiye.com
RİZE BÖLGESİNDE BU AĞACI YAYMAK AMAÇLI FİDEYİ NERENEN TEMİN EDEBİLİYORUZ. VEDE EKİMİNİ HANGİ AYDA YAPIYORUZ. EMEĞİNİZE SAĞLIK.
Serkan Mamat • İlginiz ve tebriğiniz beni sevindirdi teşekkür ederim.
Rize miz için pavlonya yetiştiriciliği iklim ve toprak yapısı çok ideal bir bölgedir.
Avantajlı bir bölgemiz oluşu pavlonya yetiştiriciliği için sizi iklimsel olarak bir çok zahmetten de koruyacaktır.
Bana ulaşabileceğiniz mail adresim
sesi.elektronik@gmail.com
Size ulaşabileceğim bilgilerinizi buraya gönderdikten sonra dönüş yaparım.
Selam ile
Emeğinize yüreğinize sağlık
Tohum nereden bulabilirim
Pınar Işık Sahibinden www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bahce-yapi-market-bahce-paulownia-tomemtosa-yerli-tohum-yeni-hasat-1000-adet-tohum-792029398/detay ulaşabilirsiniz
Abi telefon numanyzy yazsanyz Ben bayram pasadayim
Siz telefon numarasını yazın ben arayayım...burada yazmak istemezseniz
sesi.elektronik@gmail.com postama yazın.
Tebrikler
Hocam fidanı nerden tedarik edebiliriz izmirdeyim