ChatGPT Windows Şifrelerini Gösterdi, Google Pizzaya Tutkal Önerdi: Yapay Zeka Rekabeti

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 тра 2024
  • Yapay zekanın en büyük oyuncuları olan Google ve ChatGPT arasındaki kıyasıya rekabeti merak ediyor musunuz? Bu videoda, Google ve ChatGPT'nin yapay zeka alanındaki mücadelelerini, avantajlarını ve zayıf noktalarını ele alıyoruz.
    Günümüzde tüm büyük firmalar yapay zeka üzerine yoğunlaşmış durumda. Google da ChatGPT'nin yaygınlaşmasıyla arama sonuçlarına yapay zeka eklemeye başladı. Ancak bu süreçte bazı ilginç ve hata dolu sonuçlar da ortaya çıkabiliyor. Örneğin, Reddit'teki bir şaka, Google'ın yapay zekası tarafından ciddiye alındı ve pizza üzerine tutkal dökülmesi önerildi!
    Videomuzda, Google'ın bu hataları nasıl ele aldığına, yapay zekanın gelecekteki güvenlik sorunlarına ve yazılım geliştirme dünyasında neler beklediğimize dair detaylı bilgiler bulacaksınız. Ayrıca, ChatGPT'nin sunduğu avantajları ve zorlukları da inceliyoruz.
    Bu rekabette hangi tarafın önde olduğunu öğrenmek için videomuzu izlemeyi unutmayın. Ayrıca, yapay zeka ve güvenlik konularındaki yorumlarınızı bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin!
    ChatGPT'de En çok arananlar.
    Kaynaklar:
    * Google ve ChatGPT'nin arama motoru pazarındaki payları: gs.statcounter.com/search-eng...
    * Reddit Pizza olayı: / google_ai_said_to_put_...
    Chat GPT Windows 10 Şifresinin Açığa çıkması: www.galaxus.de/de/page/chatgp...
    #yapayzeka #googlesearch #google #searchengineoptimization #chatgpt #security
  • Наука та технологія

КОМЕНТАРІ • 17

  • @kidinmind
    @kidinmind Місяць тому +1

    Değerli bilgiler için teşekkürler. Yapay zekanın şirket süreçlerine entregrasyon noktaları ile ilgili video bizler için müthiş olacaktır

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  Місяць тому

      Çok teşekkürler. Videolar geliyor. Siz acaba Windows mu Apple mı kullanıyorsunuz?

  • @Evvelce
    @Evvelce Місяць тому +1

    hcm merhaba.teşekkürler..videolarinizin devamini bekliyoruz..

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  Місяць тому +1

      Teşekkürler
      Geliyorlar

  • @Fuat_Ulu
    @Fuat_Ulu  Місяць тому +1

    @ilkeryasinyildiz tarafında yorum:
    Merhaba Fuat Hocam,
    Bahsettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu tip kurumlarda çok büyük kod, dokümantasyon ve know-how(How to guide) arşivi var. İzin alınabilirse LLM eğitilip kurumun kendi içerisinde küçük çaplı bir chatbot kullanıma sunulabilir. Ancak kabul göreceğini sanmam. Her bölüm/ekip ayrı bir cumhuriyet gibi. Kodlarını böyle bir iş için kullandırmak istemeyeceklerdir.
    Öte yandan GhatGPT'nin 10 bin adet nVidia RTX A100 kullanılarak eğitildiğini düşünürsek mevcut imkânlarla, kısıtlı bütçe ve bu kur ile büyük bir training farm kurulamayacak olması Türkiye'nin bu alanda ilerleyişini sınırlı tutabilir. Kapsamlı modeller eğitilemeyeceğini öngörmek mümkün.
    Diğer konu ise arama motoru pazar payları. Google sonuçları eskisi kadar etkili değil maalesef. Google forumlarına seneler önce hata bildirimi yapılmış olmasına karşın halen tıklayınca aliexpress'e yönlendiren random domain'li site sonuçları geliyor (elektronik komponent vb. gibi şeyler için). Meşhur isimli gazetelerin web siteleri her konuyu rasgele indeksletmiş durumda. En başlarda geliyor ve doğru düzgün bilgi edinmenize mani olacak sonuçlar geliyor. Bing'e sırf bu spam sonuçlardan bıktığım için geçtim. Bedava ChatGPT 4 erişimi de(Copilot) de tuz biber oldu. Bu sebeple pazar payı kaybetmesine şaşırmadım diyebilirim.

  • @kasmcoban3425
    @kasmcoban3425 Місяць тому +1

    Sevgili Hocam !.....
    Öncelikle değerli bilgilendirmeleriniz için Emeğinize ve yüreğinize sağlık !....
    Öyle anlaşılıyor ki, bugün emekleme döneminde olan yapay zekâ ileride belirleyici konumda olacaktır !...
    Sanırım Her Devlet ve Her Şirket Kendine Özel Yapay Zekâ Danışma ve Geliştirme Birimiyle Yönetim ve Strateji Birimini Kuracak !....
    Selam ve Saygılar

  • @mustafaakgun7455
    @mustafaakgun7455 Місяць тому +1

    Netflix de güzel bir film izledim. Film adı ATLAS, yapay zeka ev temizlik robotlarıyla insanların neuralink tarzi eşleşmesiyle ilgili. Quantum compiting ile ilgili de bir film olsa güzel olurdu.

  • @eminberkay
    @eminberkay Місяць тому +1

    bahsettiğiniz için teşekkürler hocam. önümüzdeki süreçte şirketlerin know-how larıyla onlara özel model eğiten yeni şirketler göreceğimizi düşünüyorum. yoksa her şirketin bunu kendinin geliştirmesi mümkün görünmüyor. bu araçlar, şirketlere insan kaynağından ve dolayısıyla giderden tasarruf sağlayacağı için talep olacaktır diye düşünüyorum. en basit anlamda yeni işe giren birinin adaptasyonunu çok hızlandırır bence, soracağı tüm soruları ona sorabilir başkalarının zamanını almak yerine. otomatik dökümantasyon, iş aktarımı vs de genel süreci verimlileştirebilir.

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  Місяць тому +1

      Çok doğru bir yaklaşım 👌

  • @naklovic
    @naklovic Місяць тому +1

    Harika bilgiler

  • @vizyon57
    @vizyon57 Місяць тому +1

    Çalıştığım kurumda yapay zeka hizmet veren bir web uygulamayı test ediyoruz.

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  Місяць тому

      Yazılım alanında mı?

  • @yt-1161
    @yt-1161 Місяць тому

    bing chat > gemini

    • @Fuat_Ulu
      @Fuat_Ulu  Місяць тому

      That’s it 👩‍💻