שלוש נקודות למחשבה: א. איך שמן הזית הספרדי יותר זול, למרות עלויות ההובלה, המיסוי ועוד? ב. למה מחירו כמעט הוכפל בשנה הנוכחית? ג. למה אין איזכור לכך, שצריך חקלאות מגוונת וחזקה, כדי לשמור על בטחון/עצמאות תזונתית למדינתנו המוקפת עוינות? התשובות מזמינות שאלות עמוקות יותר. בהצלחה לחושבים האמיצים.
עלויות הגידול באקלימות שונות במקומות שונים בעולם. כשיש ייצור יותר מאסיבי המחיר ליחידה תרד מטבע הדברים. ברוב ארצות אירופה קיים סבסוד ישיר לחקלאות. שינוע לא מהווה מרכיב גדול בעלות הסופית של המוצר מכיוון שמדובר בהובלות ממש גדולות של מגוון רב של מוצרים שונים כך שניצול המשאבים לצורך שינוע נעשה באופן מאוד יעיל. לגבי מכסים, ב"ה אנחנו רואים פתיחה לאט לאט של שוק המזון לתחרות בייבוא. זה דבר מבורך שיוזיל לכולנו עלויות. אם רוצים לחזק כאן את החקלאות צריך לסבסד אותה ישירות, ולא בעקיפין דרך כל מיני מכסי ייבוא שבסוף דופקים את כולם חוץ ממי שגוזר קופון בדרך. עצמאות תזונתית זו סיסמה ריקה. את הציוד אנחנו מייבאים. את חלקי החילוף אנחנו מייבאים. את מוצרי הדשן אנחנו מייבאים. את העובדים אנחנו מייבאים. בלי שרשרת הייבוא הענף כולו קורס בלי קשר למכסי ייבוא על ייבול כזה או אחר. הכל בלוף אחד גדול שנועד לשמר מדיניות פרוטקציוניסטית שמיטיבה עם גוזרי הקופונים ואיתם בלבד.
מכולה לא עולה כלום והשמן משמעותית יותר זול פשוט לא לך אלא ליבואן,סופר חחחח לך עדיף כבר לשלם טיפה יותר על שמו יותר איכותי מהחלקאי הישראלי יש הזמנות באינטרנט ממש פשוט
א. השמן הספרדי היה זול יותר והתייקר בגלל משבר האקלים והשנה החמה האחרונה יחד עם כך שמסיק טוב קורה פעם בשנתיים. בימים רגילים השמן הספרדי זול יותר מהסיבה הפשוטה שבאיחוד האירופי יש תמיכות ישירות בחקלאות. וכ-40%-60% מהוצאות מגדל שמן הזית מסובסדות ע"י המדינות. מה שלא קיים בישראל. בישראל יש תמיכות עקיפות בלבד לחקלאים.
א.בספרד יש חקלאות אינטנסיבית יותר בגלל השטח הגדול של המדינה, בנוסף המדינה משלמת לחקלאים כדי שלא יעברו לעיר וכדי לשמר את התעשייה. חוץ מזה מחירי השמן קנולה בספרד הם גם זולים פי 5 ממחירי השמן קנולה של ישראל וככה זה עובד. ב. לא הוכפל אבל באמת עלה בעשרות אחוזים, גם המלחמה בין רוסיה לאוקריאנה גרמה לבעיות אספקה ושרשרות של סירות לקחו דרכים אחרות מה שגרם לכל העולם למשבר בשמן הזית ובנוסף השיבוש של מזג האוויר גרם לשפל של עשרות שנים בכמות השמן זית בעולם לעומת מול הביקוש שרק עלה. בישראל גם מזג האוויר וגם זה שבמלחמה לא נכנסו פועלים מהשטחים ומעזה לישראל יצר משבר והרבה עצים לא נמסקו ובגלל זה הייתה עלייה, מדיווחים מבפנים הבנתי שהשנה הקרובה בעולם ובארץ נראת הרבה יותר טוב ג.זה כבר ההפקרות של ממשלת ה64
כתבה מטעה. זה שמן זית פרימיום אבל עכשיו יש אפשרות לקנות שמן זית ישראלי במחירים שווים למה שרמי לוי מוכר. אם פונים ישירות לחקלאי. (או קונים דרך ארגונים שמביאים לעובדים) אנחנו איכשהו השגנו ב40-50 לליטר שמן ישראלי. (מגיע בפח 5 ליטר)
מתפלא עליך שאול אמסטרדמסקי... למי במדינה שלנו יש את הפריווילגיה לקנות בסופר שמן זית (ישראלי ככל שלא שיהיה) ב 100₪ גם ככה סל הקניות מתיקר מיום ליום אני אישית לא קונה שמן זית בסופר בכלל.. אני לוקח מאמא שלי מירוב שזה יקר 45 בערך ואפילו יותר. אתה שאול שמנסה להכניס לתודעה של הישראלים להיות רוכשים חכמים יותר ולבדוק מאיפה מגיע כל מוצר ומה של התאגידים ומה לא, אתה פתאום אומר לנו שלקנות שמן זית "ישראלי" ב 100₪ זה פטריוטי???
תחפש שמן זית עם תו תקן לשמן זית ישראלי. יקר אבל שווה. לצערי שמנים שאין עליהם תו תקן (כן: אלו שכתוב עליהם: האיחוד האירופי וכו') אין להם טעם וריח. לא לקנות!
- למה מחיר שמן זית עלה פי 3 כמעט- אבל ה מחיר של זיתים 🫒 נשאר אותו דבר ? - למה אותה סחורה שעוברת אותו דרך לאותו נמל בארץ - רק אצלנו יקר לצרכן פי 2 מאירופה- ואצל פלשתינאים להפך ? עלית מחירים יבוא אומרים לנו ! - למה מביעים לנו אותם מוצרים מאומן מפעלים כמו לקפריסין- ו מרחק בינינו אוה צחוק - ו שם מחירים פחות משלנו 50% מס יהדות ✡️
זה כל פעם מעצבן מחדש, היום השמן מאוד יקר אז המחיר עולה ועולה אבל כבר עכשיו מדברים שאיך שהמצב נראה כרגע הולך להיות יבול גדול השנה בעולם וכנראה מחיר השמן ירד. מישהו חושב שגם המחיר שלו בסופר ירד? כמובן שלא.
אני לא רוצה שמן עם סיפור, לא צריך חוויה של חול, אני צריך שמן לטיגון ולסלט. הייתי מעדיף לקנות ישראלי אבל עדיין לא הבנתי מהכתבה למה הוא חייב להיות כל כך יותר יקרררר
5784 שנה ליתר דיוק. זהו עץ חזק במיוחד ששורד כל מזג אויר. סמל גולני זה עץ הזית להראות את עוצמתו. ועצי זית לא נכחדו במבול לפי עלה זית שהיה בפי היונה ששלח נח....רוצים שארחיב בנושא?
אני בעד כחול לבן. עם זאת, במקרה שהמחיר פי 3, היתי רוצה לראות "הצדקה" למחיר. כולל פירוק המחיר לגורמים. המחיר נשמע גבוה, גם ביחס לשמן ישראלי. לא הרגיש לי שיש הדצקה למחיר הזה בכתבה. אנחנו קונים כל שנה (באיזור נוב) גריקן ירוק (בערך 18 ליטר) מהחקלאים במחיר של בערך 500-600 שקל.
הכתבה מבהילה מבחינת המחירים, אבל באמת שאפשר למצוא שמן זית ישראלי איכותי מאוד ובמחירים ממש סבירים. השנה אומנם המחירים באמת עלו, אבל עדיין אפשר למצוא שמן מעולה ב35-40 שח לליטר, במיוחד אם משקיעים וקונים פח של כמה ליטרים. ובאמת שאי אפשר להשוות מבחינת הטעם, הטריות והערכים התזונתיים לעומת שמן מיובא. ואגב, ברוב הסופרים כבר לא מוכרים שמן זית ישראלי, הרוב הכמעט מוחלט מיובא, וחבל.
אני קניתי שמן זית אחיה ב280₪ ל5 ליטר.. אחלה שמן גם מהארץ זה הכי זול שלהם בוודאי שיש יקר יותר. לא בדקתי אבל נראה שגם להם יש שמן זול יותר. ולגבי שמני זית מחו"ל הוא לא טוב כמו השמן בארץ ישראל. בודאי שעדיף לשמור על החקלאות של הארץ ולהוסיף כמה שקלים לבקבוק בשביל לחזק את החקלאים.
מה "חרטות" בדיוק? רק בגלל שאתה לא מבין משהו ולא טורח אפילו לנסות להבין, לא אומר שיש לך הזכות לפסול אותו. זה בדיוק כמו שתגיד שגלי רדיו או פצצת מימן זה "חרטא".
היום המדע מגיע למה שכתוב אצלינו.. ויפורט מעט להלן.. עפ''י היהדות העולם נברא בצביונו כך. כמו שעפ''י אמונתינו אדם הראשון לא נולד תינוק אלא נוצר מיד כבן 25 שנה.. גם חישוב תיארוך פחמני ושאר ממצאים המראים על המון שנים הוא אינו נכון כיוון שאינם לוקחים בחשבון זעזוע גלובלי עקב המבול שכלל מים רותחים לאורך זמן..ויש הרצאות של 'הידברות' במיוחד על נושא זה המראים בין היתר ממצאים המורים על אותן תוצאות של מאובנים שנוצרו לא יותר מאלפי שנים בודדות אך 'זורזו' עקב שינויי אקלים אגרסיביים..
שלוש נקודות למחשבה:
א. איך שמן הזית הספרדי יותר זול, למרות עלויות ההובלה, המיסוי ועוד?
ב. למה מחירו כמעט הוכפל בשנה הנוכחית?
ג. למה אין איזכור לכך, שצריך חקלאות מגוונת וחזקה, כדי לשמור על בטחון/עצמאות תזונתית למדינתנו המוקפת עוינות?
התשובות מזמינות שאלות עמוקות יותר.
בהצלחה לחושבים האמיצים.
עלויות הגידול באקלימות שונות במקומות שונים בעולם.
כשיש ייצור יותר מאסיבי המחיר ליחידה תרד מטבע הדברים.
ברוב ארצות אירופה קיים סבסוד ישיר לחקלאות.
שינוע לא מהווה מרכיב גדול בעלות הסופית של המוצר מכיוון שמדובר בהובלות ממש גדולות של מגוון רב של מוצרים שונים כך שניצול המשאבים לצורך שינוע נעשה באופן מאוד יעיל.
לגבי מכסים, ב"ה אנחנו רואים פתיחה לאט לאט של שוק המזון לתחרות בייבוא. זה דבר מבורך שיוזיל לכולנו עלויות.
אם רוצים לחזק כאן את החקלאות צריך לסבסד אותה ישירות, ולא בעקיפין דרך כל מיני מכסי ייבוא שבסוף דופקים את כולם חוץ ממי שגוזר קופון בדרך.
עצמאות תזונתית זו סיסמה ריקה. את הציוד אנחנו מייבאים. את חלקי החילוף אנחנו מייבאים. את מוצרי הדשן אנחנו מייבאים. את העובדים אנחנו מייבאים. בלי שרשרת הייבוא הענף כולו קורס בלי קשר למכסי ייבוא על ייבול כזה או אחר. הכל בלוף אחד גדול שנועד לשמר מדיניות פרוטקציוניסטית שמיטיבה עם גוזרי הקופונים ואיתם בלבד.
מכולה לא עולה כלום והשמן משמעותית יותר זול פשוט לא לך אלא ליבואן,סופר חחחח
לך עדיף כבר לשלם טיפה יותר על שמו יותר איכותי מהחלקאי הישראלי יש הזמנות באינטרנט ממש פשוט
א. השמן הספרדי היה זול יותר והתייקר בגלל משבר האקלים והשנה החמה האחרונה יחד עם כך שמסיק טוב קורה פעם בשנתיים.
בימים רגילים השמן הספרדי זול יותר מהסיבה הפשוטה שבאיחוד האירופי יש תמיכות ישירות בחקלאות. וכ-40%-60% מהוצאות מגדל שמן הזית מסובסדות ע"י המדינות. מה שלא קיים בישראל. בישראל יש תמיכות עקיפות בלבד לחקלאים.
א.בספרד יש חקלאות אינטנסיבית יותר בגלל השטח הגדול של המדינה, בנוסף המדינה משלמת לחקלאים כדי שלא יעברו לעיר וכדי לשמר את התעשייה. חוץ מזה מחירי השמן קנולה בספרד הם גם זולים פי 5 ממחירי השמן קנולה של ישראל וככה זה עובד.
ב. לא הוכפל אבל באמת עלה בעשרות אחוזים, גם המלחמה בין רוסיה לאוקריאנה גרמה לבעיות אספקה ושרשרות של סירות לקחו דרכים אחרות מה שגרם לכל העולם למשבר בשמן הזית ובנוסף השיבוש של מזג האוויר גרם לשפל של עשרות שנים בכמות השמן זית בעולם לעומת מול הביקוש שרק עלה. בישראל גם מזג האוויר וגם זה שבמלחמה לא נכנסו פועלים מהשטחים ומעזה לישראל יצר משבר והרבה עצים לא נמסקו ובגלל זה הייתה עלייה, מדיווחים מבפנים הבנתי שהשנה הקרובה בעולם ובארץ נראת הרבה יותר טוב
ג.זה כבר ההפקרות של ממשלת ה64
השמן האירופי מסובסד ב-2 אירו לליטר.
כתבה מטעה. זה שמן זית פרימיום אבל עכשיו יש אפשרות לקנות שמן זית ישראלי במחירים שווים למה שרמי לוי מוכר. אם פונים ישירות לחקלאי. (או קונים דרך ארגונים שמביאים לעובדים) אנחנו איכשהו השגנו ב40-50 לליטר שמן ישראלי. (מגיע בפח 5 ליטר)
איך פונים ישירות לחקלאי? איך יוצרים קשר?
@@ramnaftaliavni6532צודק לגמרי, אני מוכר שמן זית ישראלי כתית מעולה שמיוצר במגדים ליד חיפה גם כן ב 50 לליטר , ב40 לליטר בבקבוק של 5
@@ramnaftaliavni6532 מחשפים לפי האזור שלך בגוגל,מתקשרים וקונים. מעבר לזה אפשר לקנות פחים של 5 ליטר אצל מקומות גם במחירים כאלו כמו פטורה,מגל וכדומה
תרשום שמן זית ישראלי כמעט כולם במחירים האלו של 260 שקל ל5 ליטר@@ramnaftaliavni6532
לחזק את החקלאות הישראלית דחוף
סבסוד ישיר. לא מכסי ייבוא.
מתפלא עליך שאול אמסטרדמסקי... למי במדינה שלנו יש את הפריווילגיה לקנות בסופר שמן זית (ישראלי ככל שלא שיהיה) ב 100₪ גם ככה סל הקניות מתיקר מיום ליום אני אישית לא קונה שמן זית בסופר בכלל.. אני לוקח מאמא שלי מירוב שזה יקר 45 בערך ואפילו יותר.
אתה שאול שמנסה להכניס לתודעה של הישראלים להיות רוכשים חכמים יותר ולבדוק מאיפה מגיע כל מוצר ומה של התאגידים ומה לא, אתה פתאום אומר לנו שלקנות שמן זית "ישראלי" ב 100₪ זה פטריוטי???
כבר כל כך יקר כאן, שאם אתה לא עשיר אתה לא יכול לחיות
יש פה כוח קנייה כל כך חזק שכבר הרבה דברים לא משתלמים לגדל פה
אבל צריך להבין כלכלה בשביל לראות את זה
אם קנית את הזול , חסכת 20 שקל לחודש ..
עוד משאית בטון בדרך לזרוע הרס
קונה אצלם שנים, השמן הכי טוב שיש, שווה כל שקל !!
אני מעדיף שמן כזה ולא איכפט לי לשלם אבל אין אותו במדפים יאללה....
תחפש שמן זית עם תו תקן לשמן זית ישראלי. יקר אבל שווה. לצערי שמנים שאין עליהם תו תקן (כן: אלו שכתוב עליהם: האיחוד האירופי וכו') אין להם טעם וריח. לא לקנות!
תפנה לאינטרנט יש הרבה חקלאי פרמיום כולל משלוח
תקנה ישר מהחקלאי כמו כולם יש הזמנות זה פשוט והכי משתלם ביחס בין איכות למחיר אבל כן קצת יותר יקר משמן זית הכי זול מחול בסופר באיכות נמוכה יותר
עצוב כל כך,רקוב כל כך. חייבים לשנות, חייבים חקלאות ישראלית
אז אל תצביע לממשלה שעושה בדיוק ההפך. לפני 77' לא היה דבר כזה חקלאות לא ישראלית.
מעניין כמה שילמו על כתבה כזו??
בדרך כלל אנחנו רגילים שאסף בא לחסוך לנו כסף ופה הוא בא לשכנע למה כדאי לקנות את המוצר הכי יקר(???)
שאול?
@@matan830 לא, אסף הכתב
אסף אמדורסקי
חייבים לקנות מחקלאי ישראלי
אם המדינה רוצה לשמור על עצמאות כלכלית - אז למה היא מייקרת את תהליך ההפקה?
- למה מחיר שמן זית עלה פי 3 כמעט- אבל ה מחיר של זיתים 🫒 נשאר אותו דבר ?
- למה אותה סחורה שעוברת אותו דרך לאותו נמל בארץ - רק אצלנו יקר לצרכן פי 2 מאירופה- ואצל פלשתינאים להפך ? עלית מחירים יבוא אומרים לנו !
- למה מביעים לנו אותם מוצרים מאומן מפעלים כמו לקפריסין- ו מרחק בינינו אוה צחוק - ו שם מחירים פחות משלנו 50%
מס יהדות ✡️
לפי החוק מותר לכתוב שמן ישראלי ולערבב חצי שמן מטורקיה
איך קוראים לפס קול ברקע? מוזיקה פגז
בהצלחה לכל ענפי החקלאות הישראלית
בטוח שהשמן הזה טעים...הבעיה היא המחיר, כרגע ליטר בסופר עולה לכל היותר 60 לא? היא מדברת על 120 לליטר
הכי מוגזם המחירים בקיוסקים
דרך אגב בקשר לשמן זית , היא מדברת פה על ספרד, מי שאוהב שמן זית שינסה שמן זית איטלקי לא פחות טוב מהישראלי
בסוף המחיר מדבר
גברת העולם עוד לא הגיע לשנת הששתלפים שנה איך הגעת לשמונתלפים
ושוב בפינתנו, שאול אמסטרדמסקי משווק עסקים פרטיים בתאגיד השידור הציבורי.
זה כל פעם מעצבן מחדש, היום השמן מאוד יקר אז המחיר עולה ועולה אבל כבר עכשיו מדברים שאיך שהמצב נראה כרגע הולך להיות יבול גדול השנה בעולם וכנראה מחיר השמן ירד. מישהו חושב שגם המחיר שלו בסופר ירד? כמובן שלא.
אני מוכן לשלם על בקבוק 100 שח , השאלה אם הוא שווה את ה 100₪
אבל לנה השמן זית פה יקר גם ייצור שמן זית בחול הוא יקר מה ההבדל?
לא נדע את הסיפור? מה הסיפור של האפרסק שקניתי חח איזה מצחיקה היא נגמרו התירוצים?
כמובן שאני מעדיף לקנות הכול תוצרת כחול לבן
הדבר הכי חשוב בחקלאות ישראלית זה ביטחון תזונתי ועל זה לא מדברים 🇮🇱
🎉k😢😅
מדברים על זה בארגוני השמאל הכלכלי. כגון תלם או ברל כצנלסון.
כתבה שנייה 😮
לקנות יותר זול או יותר יקר זה עניין של ערכים? סליחה? זה עניין של הכנסה והוצאה חודשית. מעניין אילו ערכים יש לך? פשוט הזוי
שמן ישראלי הטוב בעולם
יקר, אבל באמת טעים יותר
כלכך עלוב כאן אנחנו עבדים של 300 משפחות וכולם צוחקים עליכם כולל הבנקים. עושקים את כולנו . איבדנו את הדרום והצפון😂
בדיחה לומר שהעולם קיים 8000 שנה כמה בורות
לפי מה שאני יודע לא יותר מ 5-6 אלפים שנה
ממש מעניין, מה השם של השמן זית הזה?
אני לא רוצה שמן עם סיפור, לא צריך חוויה של חול, אני צריך שמן לטיגון ולסלט. הייתי מעדיף לקנות ישראלי אבל עדיין לא הבנתי מהכתבה למה הוא חייב להיות כל כך יותר יקרררר
בורא העולם ברא את העולם רק 6000 שנה אז אין כזה דבר 8000 שנה
אבל עובדתית, יש. אתה יודע מה זה זמן מחצית החיים של איזוטופ?
אתה מכוון לאדם הראשון..זמן הבריאה הוא לא בימים רגילים כמו שאתה חושב..תחפור .
5784 שנה ליתר דיוק.
זהו עץ חזק במיוחד ששורד כל מזג אויר.
סמל גולני זה עץ הזית להראות את עוצמתו.
ועצי זית לא נכחדו במבול לפי עלה זית שהיה בפי היונה ששלח נח....רוצים שארחיב בנושא?
אנחנו מדברים על שנים לפי מדע
ולא לפי דת
אתה צודק בחשיבה דתית אבל זה היה טיול היסטורית עם המדע
גיל העולם הוא: התשפד שנים..
אני בעד כחול לבן. עם זאת, במקרה שהמחיר פי 3, היתי רוצה לראות "הצדקה" למחיר. כולל פירוק המחיר לגורמים. המחיר נשמע גבוה, גם ביחס לשמן ישראלי. לא הרגיש לי שיש הדצקה למחיר הזה בכתבה. אנחנו קונים כל שנה (באיזור נוב) גריקן ירוק (בערך 18 ליטר) מהחקלאים במחיר של בערך 500-600 שקל.
מדובר על שמני פרימיום ולכן הם עולים כל כך יקר
הכתבה מבהילה מבחינת המחירים, אבל באמת שאפשר למצוא שמן זית ישראלי איכותי מאוד ובמחירים ממש סבירים. השנה אומנם המחירים באמת עלו, אבל עדיין אפשר למצוא שמן מעולה ב35-40 שח לליטר, במיוחד אם משקיעים וקונים פח של כמה ליטרים. ובאמת שאי אפשר להשוות מבחינת הטעם, הטריות והערכים התזונתיים לעומת שמן מיובא.
ואגב, ברוב הסופרים כבר לא מוכרים שמן זית ישראלי, הרוב הכמעט מוחלט מיובא, וחבל.
אני קניתי שמן זית אחיה ב280₪ ל5 ליטר..
אחלה שמן גם מהארץ זה הכי זול שלהם בוודאי שיש יקר יותר.
לא בדקתי אבל נראה שגם להם יש שמן זול יותר.
ולגבי שמני זית מחו"ל הוא לא טוב כמו השמן בארץ ישראל.
בודאי שעדיף לשמור על החקלאות של הארץ ולהוסיף כמה שקלים לבקבוק בשביל לחזק
את החקלאים.
אני לא מבין בזה ,
סוף סוף כתבה בעד החקלאים היהודים
שמבינים שהם לא תאבי בצע
משק לוין במושב מזור
ממליץ ממש
שמן הזית הכי טעים ואיכותי שיש
ויש אחלה שמן זית למשק אליעד במחירים סבירים. לא זול כמו שהתרגלנו אבל גם הייבוא היום יקר וכבר עדיף להחזיק עסקים ישראלים
היו צריכים להסכים לעבור ממכסי מגן לתמיכה ישירה כשפורר הציע להם, אבל הלובי דפק אותם
כל המותגים הישראלים משווקים מה שנקרא "בלנד מהאיחוד האירופאי"
בקיצור מלא מדינות ובין השמן מגיע גם לתוך האיחוד האירופי ממדינות זולות יותר לפני חחח
אך 80000 שנה חחחחחח
8,000 לא 80 אלף. איך? אתה יודע מה זה איזוטופ?
@@user-sh3cf7kd6e מספיק עם חרטות איזוטופ לא היה שמנים לפני 8000 שנה
מה "חרטות" בדיוק? רק בגלל שאתה לא מבין משהו ולא טורח אפילו לנסות להבין, לא אומר שיש לך הזכות לפסול אותו. זה בדיוק כמו שתגיד שגלי רדיו או פצצת מימן זה "חרטא".
היום המדע מגיע למה שכתוב אצלינו.. ויפורט מעט להלן..
עפ''י היהדות העולם נברא בצביונו כך.
כמו שעפ''י אמונתינו אדם הראשון לא נולד תינוק אלא נוצר מיד כבן 25 שנה..
גם חישוב תיארוך פחמני ושאר ממצאים המראים על המון שנים הוא אינו נכון כיוון שאינם לוקחים בחשבון זעזוע גלובלי עקב המבול שכלל מים רותחים לאורך זמן..ויש הרצאות של 'הידברות' במיוחד על נושא זה המראים בין היתר ממצאים המורים על אותן תוצאות של מאובנים שנוצרו לא יותר מאלפי שנים בודדות אך 'זורזו' עקב שינויי אקלים אגרסיביים..
@@sharos4776
אין לך שמץ של מושג אפילו איך תיארוך פחמני עובד, אחרת בחיים לא היית אומר את השטויות האלה שלא מבוססות על כלום.
הממשלה צריכה לחזק את החקלאים
אתם חזירים מספיק