Doamne, ce ma bucur ca m a dus capul sa caut pe internet ,,Sistemul nervos vegetativ”. Tu nu ai idee cât de mult m ai ajutat. La fiecare explicație rămâneam 😮😮. Am făcut 4 ore de pregătire pe SNV și nimic. Tu intr o ora ai reușit sa ma faci sa înțeleg. Multumesc enorm❤❤
Nu sunt suficiente cuvintele pentru a exprima multumirea pentru tot efortul pe care il depui pentru ai ajuta pe elevii care urmeaza sa sustina admiterea la medicina. Mult succes in continuare! Esti un om minunat!
multumesc, datorita covid-ului lectiile online la biologie limiteaza anumite detalii si explicatii, mai ales ca nu e o optiune pregatirea, iti multumim mult!
Îți mulțumesc din suflet! chiar pot spune că de când urmăresc lecțiile aici pe youtube cu toate explicațiile am înțeles insfarsit sistemul nervos care îmi dădea bătăi mari de cap! :)) acum la grile chiar dau mai multe corecte din sistemul nervos:)) esti genială, ține-o tot așa!
Mulțumesc mult,fara tine nu cred ca as fi putut sa inteleg atat de bine biologia Eu m am apucat anul acestaa de pregatire pentru facultatea de AMG ,la inceput pana sa te descopar nu intelegeam nimic ,dar acum am inceput sa invat,sa inteleg mult mai bine etc. Iti mulțumesc din suflet.
Salut! Deci ești singura persoana care explica atât de bine Corintul pentru admiterea la medicina. Ador modul în care le explici și mai ales ca acoperi toate subtilitățile pe care în mod normal nu ai cum sa le descoperi în manual de unul singur fără sa cauți în alte manuale/atlase etc. Sper sa continui și am sa îți cumpăr notițele doar ca să te încurajez pentru munca depusa și aștept cu nerăbdare clipuri noi!O singura întrebare as avea. În principiu, toate sinapsele SN eliberează un singur mediator chimic (acetilcolina) în afara de SNV simpatic la nivelul sinapsei terminale dintre fasciculul amielinic și efector unde se eliberează norepinefrină?
5 років тому+4
Buna! Da in mare legat de sinapse e asa cum zici, cel putin cam atat trebuie sa stii momentan pentru admitere. În realitate exista si sinapse care eliberează alți mediatori dar despre astea se invata la facultate. Pentru admitere e suficient sa stii asa cum ai zis tu ( si nu uita de excepția cu monoxidul de azot care este menționată în carte la SNV).
Mulțumesc foarte frumos! Eu dau acum în vara admiterea la Cluj pentru ca sunt de aici și este urata rău de tot. Sunt foarte speriat de ea pentru ca te încurcă la fiecare întrebare și nu îți dai seama ce vor de la tine defapt plus timpul este de 2 ore etc. Continua cu acest canal pentru ca ne ajuți foarte mult și te apreciem cu toții!
@@manevracyber9528 nu dar voi incerca din nou anul viitor
5 років тому+7
Daca ai intrebari din lectie, poti sa mi le pui aici: cuminvat.podia.com/c6d59a1e-eac1-4eaa-bbf3-961a9423487f Aici gasesti notitele de biologie pentru admiterea la medicina : cuminvat.podia.com/02c93822-aa4b-408c-a8e7-e1b1f68c57af Pentru a vedea cum arată găsiți poze din aceste notițe pe pagina de Instagram si Facebook a canalului. Platforma "Cum invat?" cuminvat.podia.com/
Buna,o scurtă întrebare :n ar fi trebuit ca ram comunicante sa fie așezate altfel?Pt ca la nv spinal ni se spune ca din trunchi iese doar ram alba ,nu si cea cenușie..
Buna!!Te ador,datorita tie pot intelege mult mai usor,MULTUMESC DIN SUFLET (Ps:ai putea sa ne puni in descriere http-urile imaginilor de pe ni le arati)
5 років тому+3
Buna! O parte din aceste imagini le gasesti pe pagina de Instagram a canalului (cele desenate de mine). Plansele din atlas sunt dn atlasul Netter editia a III-a, gasesti varianta in pdf pe internet.
Buna, legat de prima schema, la calea eferenta a SNS, din cate am vazut pe net toate fibrele postganglionare pleaca dupa sinapsa din ganglionii paravertebrali pe calea ramurii comunicante cenusii (de la nivelul lor de maduva sau de la altul), nu direct din ganglionul paravertebral la efector... ai putea lamuri, te rog? In rest, multumesc mult pentru efortul depus cu aceste video-uri, ajuta enorm!
Buna! Am o intrebare: in carte scrie ca glandele sudoripare nu sunt inervate parasimpatic, dar apoi in tabelul acela cu efectele parasimaticului si simpaticului spune la glandele sudoripare ca parasimpaticul stimuleaza secretia la nivel palmar Daca aceste glande nu sunt inervate parasimpatic, cum poate acesta sa stimuleze secretia ?
Salut, ai spus ca Adrenalina si Noradrenalina se elibereaza doar la nivelul sinapsei post ganglionare cu medulla suprarenala, in celelalte 2 cazuri se elibereaza doar acetilcolina?
Aveți la cunoștință dacă în vis se activează sistemul simpatic? Adică dacă visăm o situație apără-te sau fugi (deci un coșmar) și ne trezim foarte ,,activați,, este de la adrenalină și alți neurotransmițători sau efecte ale organelor pregătite de pericol, ca în stare de veghe? Există studii pe această problemă? Mulțumesc!
Pe desenul de la pagina 36 vedem că parasimpaticul ajunge la ficat. In tabel, la pagina 35, ne spune ca parasimpaticul nu are efect pe ficat. poți să explici putin, te rog!
Hei!! Explicatiile tale sunt foarte utile si iti multumim pentru ceea ce faci. Te urmăresc de mult timp , însă acum am o mica nelămurire si sper ca ma poti ajuta. La pregatire mi s a spus că CN al parasimpativiului se află în nucleul parasimpatic pelvian, nici de cum in coarnele laterale ale maduvei pentru ca ele nici macar nu sunt vizibile în regiunea S2-S4 unde se află CN la parasimpatic. Cum e corect?
Buna ! Pentru notite de ce nu te folosesti doar de Corint-ul cu alb si portocaliu care se cere pentru admitere ? Pentru Iasi se cere doar un manual adica cel de la Corint
5 років тому+1
Buna! pentru ca sunt facultăți unde se cer mai multe manuale.
Buna! Am cumpărat primele notițe . Am doua întrebări . O sa mai faci ?? Și sunt suficiente pentru admiterea la Victor Babeș ?
5 років тому
Buna. Daca sunt destui interesați vreau sa mai fac notițe. Și da conțin informații făcute după grilele de admitere la Victor Babeș. Am omis doar o parte din informațiile despre sânge și țesutul nervos care mi se pare mai logic să le prezint la sist. Nervos și cel cardiovascular
Buna! Crezi ca are rost sa ma uit macar putin peste informatiile suplimentare din caietul tau din cele 8 manuale avand in vedere ca o sa dau la bucuresti admiterea ? Mi ar fi de folos daca as intelege mai mult decat la nivel de corint? Anyway multumim enorm pt tot efortul ❤️❤️❤️ur amazing
5 років тому
Buna! Dacă zici ca te-ar ajuta câteva informații in plus atunci te poti uita puțin. Doar dacă tu consideri ca te-ar ajuta caci altfel nu prea are rost tinand cont ca la Bucuresti este doar manualul de la Corint in bibliografie.
Bună! Am o mică întrebare Am in cartea de admitere o întrebare care suna cam așa: Următoarele organe nu sunt prevăzute cu inervatie parasimpatica cu o excepție: A.medulosuprarenala B.muschii erectori ai firului de par C.majoritatea glandelor sangvine D.glandele sudoripale E.glandele salivare La răspunsuri e varianta E însă nu înțeleg de ce pentru că în tabel vad că parasimpaticul determina secretia la nivel palmar in cazul glandelor sudoripale,deci m as fi gândit la varianta asta..
buna! da, asa este, in tabelul de la pag 35 poti sa vezi ca parasimpaticul determina secretia, DAR daca te uiti atent la explicatia din penultimul/ultimul paragraf de la pag 34, ti se spune clar care sunt ogranele care NU au inervatie parasimpatica (medulosuprarenala etc)
@@mariaganeanu7337 aa scuze, acum am citit atent.. bun, pai :)) daca te uiti in imaginea de la pag 36 nervul IX inerveaza parasimpatic gld. parotida (salivara) , asa ca are inervatie parasimpatica.. pentru rasp E
Hei, ai spus ca fibra preganglionara trece prin ggl. Laterovertebral fără a face sinapsa și merge la MSR, dar la Pg. 36 arata ca trece prin ggl. Previsceral(cel galben mare)
totul este foarte bine! felicitari si multumim! o mica sugestie am: te rog incearca pe cat posibil sa reduci sunetele de pe fundal (cum ar fi masina de spalat, fasaitul de la microfon etc) deoarece marea majoritate cred ca asculta la casti si poate fi putin deranjant. in rest keep up the good work!
Am si eu o sugestie, incearca sa treci cu vederea micile imperfectiuni aproape insesizabile :) apreciază ceea ce vezi, auzi si învață cat de mult poti. Totusi, aceste informatii ti se pun la dispozitie gratuit, deci pretentiile nu isi au rostul! Apreciaza munca depusa, unele sunete pot fi foarte usor ignorate 😊
Semnalez o greșeală..... Parasimpaticul sacrat nu se află la nivelul vertebrelor sacrate S2 S4.... Se afla la nivelul medular S2 S4..... În rest explicat fain....
Esti minunata! Am platit 1 an de zile meditatii si nu am inteles nimic, m-am uitat o zi la tine si am inteles tot, multumesc!
Doamne, ce ma bucur ca m a dus capul sa caut pe internet ,,Sistemul nervos vegetativ”. Tu nu ai idee cât de mult m ai ajutat. La fiecare explicație rămâneam 😮😮. Am făcut 4 ore de pregătire pe SNV și nimic. Tu intr o ora ai reușit sa ma faci sa înțeleg. Multumesc enorm❤❤
Ba sincer,jur ca esti geniala!Deci datorită tie am știut la teza,God bless you!!!!Continua ceea ce faci,te descurci de minune!
Super!!!😁 da continui
Multumesc ca exiști pe youtube!!!
Nu sunt suficiente cuvintele pentru a exprima multumirea pentru tot efortul pe care il depui pentru ai ajuta pe elevii care urmeaza sa sustina admiterea la medicina. Mult succes in continuare! Esti un om minunat!
Ești minunată! Mulțumesc pentru fiecare videoclip💕
multumesc, datorita covid-ului lectiile online la biologie limiteaza anumite detalii si explicatii, mai ales ca nu e o optiune pregatirea, iti multumim mult!
Îți mulțumesc din suflet! chiar pot spune că de când urmăresc lecțiile aici pe youtube cu toate explicațiile am înțeles insfarsit sistemul nervos care îmi dădea bătăi mari de cap! :)) acum la grile chiar dau mai multe corecte din sistemul nervos:)) esti genială, ține-o tot așa!
Mulțumesc mult,fara tine nu cred ca as fi putut sa inteleg atat de bine biologia
Eu m am apucat anul acestaa de pregatire pentru facultatea de AMG ,la inceput pana sa te descopar nu intelegeam nimic ,dar acum am inceput sa invat,sa inteleg mult mai bine etc.
Iti mulțumesc din suflet.
Esti super!! Felicitari pentru toata munca depusa! Ajuti multi viitori studenti, inclusiv pe mine! Explici foarte bine.🙏🏻🙏🏻👍
Multumesc mult !💛 Explici atat de bine, clar si pe interesul tuturor ! Bravo pentru tot ceea ce faci !
mulțumesc mult! pricep foarte bine ascultându te❤️
Mulţumim!! ❤👌astept notitele
Multumesc!!!
Esti super continua tot asa!
Salut! Deci ești singura persoana care explica atât de bine Corintul pentru admiterea la medicina. Ador modul în care le explici și mai ales ca acoperi toate subtilitățile pe care în mod normal nu ai cum sa le descoperi în manual de unul singur fără sa cauți în alte manuale/atlase etc. Sper sa continui și am sa îți cumpăr notițele doar ca să te încurajez pentru munca depusa și aștept cu nerăbdare clipuri noi!O singura întrebare as avea. În principiu, toate sinapsele SN eliberează un singur mediator chimic (acetilcolina) în afara de SNV simpatic la nivelul sinapsei terminale dintre fasciculul amielinic și efector unde se eliberează norepinefrină?
Buna! Da in mare legat de sinapse e asa cum zici, cel putin cam atat trebuie sa stii momentan pentru admitere. În realitate exista si sinapse care eliberează alți mediatori dar despre astea se invata la facultate. Pentru admitere e suficient sa stii asa cum ai zis tu ( si nu uita de excepția cu monoxidul de azot care este menționată în carte la SNV).
Mulțumesc foarte frumos! Eu dau acum în vara admiterea la Cluj pentru ca sunt de aici și este urata rău de tot. Sunt foarte speriat de ea pentru ca te încurcă la fiecare întrebare și nu îți dai seama ce vor de la tine defapt plus timpul este de 2 ore etc. Continua cu acest canal pentru ca ne ajuți foarte mult și te apreciem cu toții!
Voi continua si succes la admitere !!
@@yellowpigeonpup3323 ai intrat la facultate ?
@@manevracyber9528 nu dar voi incerca din nou anul viitor
Daca ai intrebari din lectie, poti sa mi le pui aici:
cuminvat.podia.com/c6d59a1e-eac1-4eaa-bbf3-961a9423487f
Aici gasesti notitele de biologie pentru admiterea la medicina :
cuminvat.podia.com/02c93822-aa4b-408c-a8e7-e1b1f68c57af
Pentru a vedea cum arată găsiți poze din aceste notițe pe pagina de Instagram si Facebook a canalului.
Platforma "Cum invat?"
cuminvat.podia.com/
Știe cineva daca exista vreun canal sa explice așa frumos și la chimie???
Este un canal "lectii virtuale" . Eu acolo am gasit informatii la fel de pretioase si detaliate.
@@deikkal.7886 mulțumesc frumos! O să caut
Foarte util.
Incearca si la chimie te rugam!
Multumesc
Multumim Multumimm multumim
Ce camera și ce program de editat ai folosit?
Buna,o scurtă întrebare :n ar fi trebuit ca ram comunicante sa fie așezate altfel?Pt ca la nv spinal ni se spune ca din trunchi iese doar ram alba ,nu si cea cenușie..
Tocmai am cumparat notiele!!!As avea o recomandare pentru o carte de Igiena.Multumesc
Buna!!Te ador,datorita tie pot intelege mult mai usor,MULTUMESC DIN SUFLET
(Ps:ai putea sa ne puni in descriere http-urile imaginilor de pe ni le arati)
Buna! O parte din aceste imagini le gasesti pe pagina de Instagram a canalului (cele desenate de mine). Plansele din atlas sunt dn atlasul Netter editia a III-a, gasesti varianta in pdf pe internet.
@ Mersi frumos!!!
Buna, legat de prima schema, la calea eferenta a SNS, din cate am vazut pe net toate fibrele postganglionare pleaca dupa sinapsa din ganglionii paravertebrali pe calea ramurii comunicante cenusii (de la nivelul lor de maduva sau de la altul), nu direct din ganglionul paravertebral la efector... ai putea lamuri, te rog? In rest, multumesc mult pentru efortul depus cu aceste video-uri, ajuta enorm!
Buna! Am o intrebare: in carte scrie ca glandele sudoripare nu sunt inervate parasimpatic, dar apoi in tabelul acela cu efectele parasimaticului si simpaticului spune la glandele sudoripare ca parasimpaticul stimuleaza secretia la nivel palmar
Daca aceste glande nu sunt inervate parasimpatic, cum poate acesta sa stimuleze secretia ?
Secretia lor este stimulata doar la nivelul palmei in SNVP.
Cum se numesc orificiile din ganglionul laterovertebral prin care pleacă axonii neuronilor postganglionari la efectori?
buna ! la admitere medicina generala bucuresti sa dau si notiunile de igiena si patologie ?
Caile interoceptive sunt defapt caile sistemului vegetativ prin substanta reticulata? (Nu are legatura cu admiterea)
Salut, ai spus ca Adrenalina si Noradrenalina se elibereaza doar la nivelul sinapsei post ganglionare cu medulla suprarenala, in celelalte 2 cazuri se elibereaza doar acetilcolina?
Pentru simpatic, fibra postganglionara poate elibera: 1. noradrenalina; 2. adrenalina si noradrenalina(in MSR); 3. acetilcolina(nr. mic de sinapse)
Aveți la cunoștință dacă în vis se activează sistemul simpatic? Adică dacă visăm o situație apără-te sau fugi (deci un coșmar) și ne trezim foarte ,,activați,, este de la adrenalină și alți neurotransmițători sau efecte ale organelor pregătite de pericol, ca în stare de veghe? Există studii pe această problemă? Mulțumesc!
Pe desenul de la pagina 36 vedem că parasimpaticul ajunge la ficat. In tabel, la pagina 35, ne spune ca parasimpaticul nu are efect pe ficat. poți să explici putin, te rog!
Parasimpaticul inerveaza ficatul, dar nu are efect asupra lui.
Buna!
Nu vei face si la chimie niste explicatii?
Buna. Momentan nu.
Hei!! Explicatiile tale sunt foarte utile si iti multumim pentru ceea ce faci. Te urmăresc de mult timp , însă acum am o mica nelămurire si sper ca ma poti ajuta. La pregatire mi s a spus că CN al parasimpativiului se află în nucleul parasimpatic pelvian, nici de cum in coarnele laterale ale maduvei pentru ca ele nici macar nu sunt vizibile în regiunea S2-S4 unde se află CN la parasimpatic. Cum e corect?
E corect cum ti s-a spus la pregatire
Buna ! Pentru notite de ce nu te folosesti doar de Corint-ul cu alb si portocaliu care se cere pentru admitere ? Pentru Iasi se cere doar un manual adica cel de la Corint
Buna! pentru ca sunt facultăți unde se cer mai multe manuale.
❤❤❤❤❤
Buna! Am cumpărat primele notițe . Am doua întrebări . O sa mai faci ?? Și sunt suficiente pentru admiterea la Victor Babeș ?
Buna. Daca sunt destui interesați vreau sa mai fac notițe. Și da conțin informații făcute după grilele de admitere la Victor Babeș. Am omis doar o parte din informațiile despre sânge și țesutul nervos care mi se pare mai logic să le prezint la sist. Nervos și cel cardiovascular
Felicitări!!!
Adrenalina și noradrenalina au aceiași structura chimica dacă sunt mediatori respectiv hormoni ?
In zona sacrata a coloanei vertebrale exista maduva? sau se termina la L2?
În cazul somaticului sinapsele sunt toate colinergice ?
Potențialul postsinaptic excitator devine impuls nervos ?
Buna! Crezi ca are rost sa ma uit macar putin peste informatiile suplimentare din caietul tau din cele 8 manuale avand in vedere ca o sa dau la bucuresti admiterea ? Mi ar fi de folos daca as intelege mai mult decat la nivel de corint? Anyway multumim enorm pt tot efortul ❤️❤️❤️ur amazing
Buna! Dacă zici ca te-ar ajuta câteva informații in plus atunci te poti uita puțin. Doar dacă tu consideri ca te-ar ajuta caci altfel nu prea are rost tinand cont ca la Bucuresti este doar manualul de la Corint in bibliografie.
Buna! Notiunile elementare de igiena si patologie intra in programa pentru admitere?
AlexBogYTube fun depinde de facultate. Dar in general nu.
Bună!
Am o mică întrebare
Am in cartea de admitere o întrebare care suna cam așa:
Următoarele organe nu sunt prevăzute cu inervatie parasimpatica cu o excepție:
A.medulosuprarenala
B.muschii erectori ai firului de par
C.majoritatea glandelor sangvine
D.glandele sudoripale
E.glandele salivare
La răspunsuri e varianta E însă nu înțeleg de ce pentru că în tabel vad că parasimpaticul determina secretia la nivel palmar in cazul glandelor sudoripale,deci m as fi gândit la varianta asta..
buna! da, asa este, in tabelul de la pag 35 poti sa vezi ca parasimpaticul determina secretia, DAR daca te uiti atent la explicatia din penultimul/ultimul paragraf de la pag 34, ti se spune clar care sunt ogranele care NU au inervatie parasimpatica (medulosuprarenala etc)
@@mariaganeanu7337 aa scuze, acum am citit atent.. bun, pai :)) daca te uiti in imaginea de la pag 36 nervul IX inerveaza parasimpatic gld. parotida (salivara) , asa ca are inervatie parasimpatica.. pentru rasp E
Hei, ai spus ca fibra preganglionara trece prin ggl. Laterovertebral fără a face sinapsa și merge la MSR, dar la Pg. 36 arata ca trece prin ggl. Previsceral(cel galben mare)
Da, dar daca te uiti atenta o sa observi ca nici acolo nu face sinapsa.
🥰🥰🥰🥰
totul este foarte bine! felicitari si multumim! o mica sugestie am: te rog incearca pe cat posibil sa reduci sunetele de pe fundal (cum ar fi masina de spalat, fasaitul de la microfon etc) deoarece marea majoritate cred ca asculta la casti si poate fi putin deranjant. in rest keep up the good work!
Am si eu o sugestie, incearca sa treci cu vederea micile imperfectiuni aproape insesizabile :) apreciază ceea ce vezi, auzi si învață cat de mult poti. Totusi, aceste informatii ti se pun la dispozitie gratuit, deci pretentiile nu isi au rostul! Apreciaza munca depusa, unele sunete pot fi foarte usor ignorate 😊
Semnalez o greșeală..... Parasimpaticul sacrat nu se află la nivelul vertebrelor sacrate S2 S4.... Se afla la nivelul medular S2 S4..... În rest explicat fain....