Hyvät aiheet ja vieraat, mutta Jarkko voisi opetella hieman enemmän kuuntelemaan ja antamaan toisen puhua rauhassa ilman, että puhuu päälle tai keskeyttää toisen puheenvuoron.
Hauskaa kuinka Jarkko ei nykyään jaksa kuunnella kun silloin 20v sitten kun väitteli Nina Mikkosen kanssa Ykkösen aamussa niin silloin hän ei millään meinannut saada puheenvuoroa 😅
Mahtava jakso ja hienot vieraat! Samalla se tulee paljastaneeksi mikä tässä maassa nyppii ehkä kaikkein eniten: Se on todellisen liberalismin puute ja kollektivismin ylivalta. Esimerkkejähän riittää. Vaikka valtamedia yrittää esittää vihervasemmistolaisuuden nimenomaan liberalismina (vaalikoneet), niin todellisuudessahan dominoiva osa vihervasemmistoa on woke - eli autoritaarista, lähes uskonnollista kollektivismia, joka pyrkii määrittelemään "oikeat mielipiteet" ja, mikä pahempaa, pakottaa muut ihmiset omaksumaan ne ja ajattelemaan "oikein". 42% kaikesta Suomessa luodusta arvosta alistetaan kollektiivisen päätöksenteon alle "koska hyvinvointivaltio" sen sijaan, että tuon arvon tuottajat saisivat itse päättää työnsä hedelmien käytöstä. Pahimmillaan kollektivistinen retoriikka on meillä sellaista, että "saat pitää tuon 58% koska kollektiivi (valtio) on armollinen". Tuon vasemmistolaisen ajattelutavan mukaisesti *kaikki* on lähtökohtaisesti kollektiivin ja kaikki yksityinen oikeus arvoon, siis tuloihin ja omistukseen, on ikään kuin poikkeus sääntöön. Suomi ui todella syvissä kollektiivissa vesissä ilman että enemmistö edes huomaa asiaa. Akateemisista tutuista löytyy ihmisiä, jotka ovat autuaan tietämättömiä mitä tarkoittaa marginaaliveroprosentti - koska sitä ei verokortista löydy.
Huomio ei koske pelkästään mediaa, vaan koko suomalaista mentaliteettia. Ihmiset hokee näitä "on ilo maksaa veroja" -hokemia, kunnes se oma kokonaisprosentti alkaa lähetä 60-90 % (jolloin käytännössä ahkeruudesta rangaistaan; kaikki eivät herää edes silloin), sitä ennen on kiva tuhlata muiden rahoja milloin mihinkin totaalihömppään. Jos joku uskaltaa kritisoida asiaa, niin vastaus on AINA: "No muuta pois sit!" Kunpa tosiaan kaikki nämä muuttaisivat pois, niin selviäisi vähän, miten heikosti loppuosa enää pärjäisi.
Eikö jokaisen poliittisen liikkeen pointtina ole että määrittelee omat mielipiteensä ja yrittää saada ihmiset omaksumaan ne? Mikä on ero siinä että pyrkii levittämään mielipiteitään ja se että pyrkii "pakottamaan" mielipiteitään?
Nykyinen hiljentämisen ja päällehuutamisen kulttuuri on todella kaukana konsensukseen pyrkivästä keskustelusta. Asiat eivät ole koskaan riidelleet, vaan ihmiset, mutta nyt sekin piirre on jotenkin ylikorostunutta. Ei edes pyritä kuuntelemaan argumentteja, vaan taistellaan viholliskuvia vastaan huutelemalla jokainen omista poteroistaan. Yhteiskunnallinen keskustelu - tai tosiasiallisesti sen puute - on tunkkaisen ennalta-arvattavaa. Asiat ovat edelleen yhteisiä. Siksi pitäisi olla kykyä yhdessä keskustella ja punnita argumentteja. Toisin ajatteleva ei ole vihollinen, eikä leimakirveillä saada kuin ylläpidettyä tätä henkistä "sisällissotaa". Turhauttavaa.
Keskustelua tärkeistä aiheista, kiitos! Päällepuhuminen ja keskeyttäminen Jarkon puolelta oli häiritsevää. Pekka antoi kohteliaasti Jarkon puhua asiansa loppuun, mutta toisin päin homma ei toiminut. Pekan puheenvuoro jäi useamman kerran kesken, eikä hän päässyt viemään omaa ajatustaan loppuun asti. Olisi ollut hyvä, jos Rami olisi tältä osin moderoinut keskustelua.
Kiitos videosta! Hyvä jakso, Pekka Sauria kuuntelin nuorena yölinjalla ja ihmettelin hänen viisauttaan. Vihreät olis kannattanu pysyä hänen linjoillaan. Luen Jarkon kirjan..
Jarkko Tontti, mainitsit alussa "kansallismielinen äärioikeisto" mihin kongreettiseen viittaat sillä, niihin n. 50:een kuulapäähän pilottitakeissaan marssimassa lipun alla, Tuukka Kurun Sinimusta liike, W. Rydmanin tuhoamisyrityksen primus motorin Pihan kadullaan tepasteleviin kuunatseihin, vai mihin ? Nämä ovat lähinnä samanmielisten kerhoja, vailla mitään yhteiskunnallista valtaa. "paras argumentti voittakoon" ideologian mukaan Tuukka Kurun pitäisi ehdottomasti olla mukana argumentoimassa, sen sijaan että suoraan demonisoidaan ulos, jopa Matti Virtanen kehaisi Kurun joitain kykyjä "miestä joka asuu mäyräkoiran kanssa kannattaa aina kuunnella" taisi olla samaisen Hirschheimin lausuma. Siis, Jarkko Tontti, tohtorismies kuitenkin, mihin ryhmiin viittaat, ja miten määrittelet ns. äärioikeiston, mikä on selvästi leimaava, olisi mielenkiintoista tietää pohdintojasi, esim. blogissasi. Kiitos.
Oho, en tajunnutkaan että hän se kuuluisa Pekka Sauri Yölinjalta 😁 en kuunnellut ohjelmaa muuten mutta youtubesta, ainakin joskus aiemmin, löytyi parhaita paloja 🤣
Kiitos aivan loistavasta keskustelusta! Tässä oli ehkä paras esimerkki siitä, miten kaksi ihmistä kykenee vaihtamaan ajatuksia ilman, että lähdetään demonisoimaan toista puolta. Aihekkin oli melkoisen tärkeä ottaen huomioon paljon peräänkuulutetun 'medialukutaidon', jota pidän ainakin oman kuplani ja viiteympäristöni puolesta - erittäin ohuena. (uutisissa kerrotaan totuus)
Hyvät havainnot valtamedioiden poliittisesti kallellaan olemisesta. Enemmänkin saisi olla tällaista pohdintaa nykyisestä Neuvostoliittoa muistuttavasta menosta. Ja onneksi viimein hallitus vaihtuu. Luulin että olin nähnyt kaiken Sipilän hallituksen jälkeen, vaan vähämpä tiesin Marinin hallituksesta😱
Sinun mielestäsi siis Suomessa on tällä hetkellä Neuvostoliittoon verrattava yhteiskunnallinen ilmapiiri. Suosittelen kyllä menemään Venäjälle tällä hetkellä ja katsomaan Millainen ilmapiiri siellä on! Suomessa ei tuomita 15 vuodeksi vankilaan jos arvostele pääministeri Sanna Marinin hallitusta esimerkiksi talouspolitiikasta tai COVID pandemian hoidosta
@@anilsomanirahul Et ilmeisesti ymmärrä vertauskuvaa. Jarin pointti on aivan validi sillä EU:n esikuva on Neuvostoliitto. Tuo järkähtämätön uskosi EU-Suomen parhauteen, mitä kommenttisi edustaa, on kuin toisinto itärajan toiselta puolen sadan vuoden takaa.
@@anilsomanirahul Olet oikeassa. Suomessa on kuitenkin huolestuttavia trendejä, esimerkiksi maalittamislaki ja Helsingin Sanomien, Suomen ainoan ison sanomalehden toimittajista liian suuri osa on punavihreitä, (heitäkin tietysti saa olla, mutta ollakseen todella puolueeton, niinkuin HS väittää olevansa, tulisi toimittajia olla monista eri taustoista). Mutta Suomen vertaaminen Neuvostoliittoon on aika törkeää, ottaen huomioon, kuinka julmasti Neuvostoliitossa kohdeltiin ihmisiä.
@@undonecessaryvictories Tuo näkökulma että Helsingin Sanomissa olisi enemmistö tai huomattava osa toimittajista punavihreitä ei ole mitenkään tutkitusti todistettu faktuallinen todiste. Jarkko Tontti itsekin sen myönsi
Hyvä keskustelu, kiitos. Jos hallistus on punavihreetä, media on punavihreetä, perustuslakiasiantuntijaprofessorit ovat punavihreitä... niin löytyyko vielä jotain esimerkkejä, jo että eletään punavihreää aikaa. :) Noh. Joko teillä töissä on pakollinen DEI koulutus? No meillä on.
Tontti tekee sen perustavan ajatusvirheen, että kuvittelee talousliberalismin maksimoinnin (ja siihen liittyen esimerkiksi julkisten palvelujen yksityistämisen) johtavan yksilön vapausasteiden kasvamiseen. Tosiasiassahan näin ei ole vaan tietystä pisteestä alkaen liberalismin kasvaessa valtiokeskisyyden korvaa tällöin sukujen ja suuryritysten valta. Esimerkiksi jenkeissä yksilö on huomattavasti vähemmän vapaa valitsemaan itse elämänsä polun ja ottamaan riskejä kuin täällä pohjoismaissa, jossa hyvä sosiaaliturva ja kollektiivisesti kustannetut peruspalvelut antavat vapautta.
sukujen ja suuryritysten valta meillä on joka tapauksessa. parempi että työläinen ja yrittäjä saa itse pitää rahansa sen sijaan että sitä jaetaan korruptoituneen hallinnon välityksellä näille suvuille ja yrityksille ja muille eturyhmille.
@@porolintu6564 No rohkenen olla eri mieltä: Suomessa ei köyhästä perheestä tulevan ole pakko ottaa jättimäistä lainaa pystyäkseen opiskelemaan korkeakoulututkinnon. Suomessa ei tarvitse jatkuvasti säästää rahaa siltä varalta, että itse sairastuu tai joku lähipiirissä sairastuu. Suomessa ei tarvitse pelätä joutuvansa eläkeläisenä kadulle, jos sijoitukset epäonnistuivat. Suomessa synnyttänyt nainen pystyy jatkamaan työuraansa, eikä ole aviomiehensä rahoista riippuvainen. Joten kyllä täällä aika paljon vähemmän sukujen ja suuryritysten valta ja sen sijaan on yksilön vapaus.
@@johanneskrv se että joku on köyhä ei ole pätevä syy ryöstää toisen ihmisen rahoja. vapaassa yhteiskunnassa jokainen saisi halutessaan auttaa köyhiä. suomea kuten muitakin yhteiskuntia hallitsee suvut ja suuryritykset ja hallitukset ajavat näiden etua. onneksi tämä sosialistisekoilu on jo kaatumassa omaan mahdottomuutensa.
Suuryritysten vallalle on riskimomenttinsa, mutta onneksi markkinatalous yleensä ravistelee tätä valtaa tehokkaasti ja uusia toimijoita pääsee kentille.
@@tastysnivel ei pidä paikkaansa. Aina kun maailmassa yritykset ova saaneet mono- tai oligopolisen aseman, on niiden valta laantunut vasta valtiovallan tai lainsäädännön suorasta toiminnasta.
Tämä on kyllä hyvä formaatti. Annetaan vieraille aikaa puhua, eikä tuputeta omia ajatuksia heille. A-studiot ja muut ovat jääneet katsomatta jo vuosia, ei pysty. Tässä jaksossa ainoa miinus Jarkon päälle puhuminen, muuten hyvin mielenkiintoinen aihe. Tsemppiä jätkät Puheenaiheelle! Teette hyvää ja tärkeää työtä👌👌👌👌
Hyvä jakso ja tärkeä aihe, kiitos jälleen! Hyvää ja avartavaa ajattelua ja keskustelua vierailta. Tässä jaksossa valitettavasti häiritsi paljon Jarkko Tontin innokas tapa puhua Pekka Saurin päälle ja esimerkiksi arvata loppuun tämän ajatuksia yms. Olisin kovin mielelläni kuunnellut viisaan ja älykkään Saurin ajatuksia rauhassa loppuun asti, nyt tuli tunne että anti hänen osaltaan jäi edellämainitusta syystä vaillinaiseksi.
Twitterissä yritin seurata vasemmistolaisia kommentaattoreita, mutta blokkia tuli, vaikken ole koskaan edes twiitannut mitään. Riitti pieni kokemus vasemmiston ajattelutavasta, enkä ole enää kiinnostunut.
@@nollatoleranssi9177 En oo koskaan kommentoinut twitterissä mitään. Ainoastaan ehkä tykännyt joistaki twiiteistä, ni kyllä ihmetyttää tuollanen blokkaaminen.
Todella tärkeä aihe ja Vihreissä olen itsekkin ollut ja ärsytti tämä ryhmittyminen, ideologinen naivius ja sosiaaliliberalismiin tulisi Vihreiden asap siirtyä. En jaksanu kuunnella valitettavasti loppuun kun ei tää toinen anna Saurille puheenvuoroa. Kritiikki Puheenaiheelle, teillä valta podcastinne pelisäännöistä
Oon itse vasemmistolainen mutta myös sitoutumaton kun ei löydy vasemmistolibertaristista, talousvasemmistolaista puoluetta, "businesssosialisteja" Mä oon itse vasemmistoliittolaisuuden ja kokoomuslaisuuden sekasikiö jossa ripaus keskustaa, persuja ja vihreää.....
Luokaa kokonaan uusi kanava tai soittolista, joka on omistettu pelkästään väittelyille. Mielestäni tälläisiä hyvin argumentoituja ja pohdittuja väittelyitä on äärimmäisen mielenkiintoista seurata. Ei mitään toisten päälle huutamista vaan jokainen vuorollaan puolustaa omaa näkökulmaansa ja jakson loputtua yleisö voi äänestää mielestään paremman kannan puolesta. Aiheita olisi loputtomiin, esimerkiksi valtion rooli, veroprogressio vs tasavero, ilmastotoimet, Yle jne... Mielestäni tälläinen suomesta puuttuu ja olisi virkistävää ravistella normeja. Vastaavia debatteja mitä itse tulee seurattua ovat esimerkiksi Unherd ja Intelligence squared debates.
Herra Tontin kannattaisi kyllä ihan oman viestinsä perille saamisenkin takia vähentää tuota keskeyttelyä ja päälle huutelua. Muutaman haastattelun olen nähnyt jossa hän on osallisena, ja ainoa asia mikä on jäänyt mieleen on tuo toisen keskeyttäminen. Useimmiten vieläpä melkoisen turhilla kommenteilla tai huonoilla vitseillä. Välillä taas mennään ihan komiikan puolelle, kun väitellään vihreiden perustajajäsenen kanssa puolueen syntyhistoriasta. Ehkä tuo vähän mieleen oman itseni 15-vuotiaana, kun tiesin kaiken paremmin kun kukaan muu, ja oli tärkeää, että kaikki myös kuulivat sen.
Aivan parasta keskustelua sekä tyylin, että sisällön osalta. Voi, kun olisi tällaista lisää. Varsinkin eduskunnassa tai sen työryhmissä. Kiitos. Tunnelin päässä onkin valoa...
Kiinnostavaa olisi tietää, että mistä islamin paapominen suomessa johtuu. Koska paapojat itse eivät käsittääkseni itse ole erityisen uskonnollisia saatika itse muslimeja. Mikä on se motiivi kaikenlaiseen puolesta loukkaantumiseen ?
Tontti on ihan fiksu mies, mutta hän on kokenut eräänlaisen kääntymyksen oivaltaessaan, miten hänen olettamansa punavihreä mädätys on ulottanut lonkeronsa kaikkialle. Niinpä hän on mielestään samalla tavalla kaikessa oikeassa kuin epäilemättä moni taistolainenkin uskoi olevansa joskus muinoin. Mutta aina siinä vaiheessa kun uskoo oivaltaneensa jotain, mikä tuntuu sopivan selitykseksi kaikkeen, kannattaisi vetää hetki henkeä ja kuunnella muitakin. Tämä ei tarkoita, etteikö hänellä voisi olla ihan hyväkin pointteja.
Näistä Jarkon puheista tuli mieleen, kun Jarkko puhui tuosta, että ääripäiden ajatuksia ei pitäisi sensuroida, niin olisi mielenkiintoista kuulla jotain ”uusnatsia” myös tässä podissa. Teillä on ollut niin laidasta laitaan vieraita, mutta semmoiseen en ole viellä törmännyt. Mielenkiinnolla odotan josko saataisiin semmoinen vieras. 🙏
..hyvää keskustelua… …hiukan häiritsee, että prof. Saurin viestit ja tarinat jää vähän alle, varjoon.. ..siis hän ei aina pääse kertomaan loppuun näkemystään.. tässä toim.hlö voi vähän skarpata.. ..juu, erittäin hyvä kanava sinällään.. asiaa, ja hyvin mielenkiintoisia aihepiirejä, juttuja. Kiitos.. 👍
Eli Jarkko herran takia hyvä jakso meni pilalle. Ei vaan kestä kuunnella tätä jaksoa mitenkään loppuun. Ottakaa Sauri tästä samasta aiheesta uudestaan !
@@planetcaravan2925 Kyllä esimeriksi Transperency International mittaa korruptiota lahjonnan kautta ja Suomi on listan kärjessä vähiten korruptioituneiden valtioiden joukossa
Tontti puhui ihan liikaa koko ajan päälle ja laittoi sanoja muiden suuhun. Ehkä käytti tilaisuuden lähinnä promotakseen itseään sen sijaan, että olisi ollut tilanteessa "vain" keskustelemassa.
Jos saatte Saurin vieraaksi itsekseen, niin Yölinjalla-jaksoista saisi puhuttua varmasti pitkään. Esim. Mitkä ongelmat oli läsnä jo silloin ja mitkä on asioita, joihin ei siihen aikaan törmännyt, mutta jotka nyt ovat selkeästi enemmän pinnalla.
Aihe olisi ollut mielenkiintoinen, mutta pakko jättää jakso poikkeuksellisesti kesken, koska toinen haastateltavista keskeyttää ja puhuu päälle jatkuvasti... jopa osin kaappaa haastattelijan roolia. Sietämätöntä kuunneltavaa.
Verratkaa tämän ajan retoriikkaa aikoihin, kun huomio oli 1900-luvun alkupuolella vastavallankumouksen estämisessä. Korvatkaa kapitalismi konservatiivisuudella. Yhdistäkää intersektionaalisuus ja etujoukkoajattelu tai "vanguardism".
Suomalaiset valitettavan pragmaattisia kyllä, prakmaattisuus ja tietämättömyys vaan yhteiskunnan tässä median valossa on yksipuolista ja menee ei pragmaattiseen.
Jarkko Tontti on malliesimerkki siitä, kuinka hän luulee tietävänsä paljonkin politiikasta mutta todellisuudessa hänen poliittinen analyysinsa on juuri lukion historiankursseja ensimmäistä kertaa käyvän tasolla. Myöskin Tontin analyysi mediakentästämme on todella haurasta eikä juurikaan perusteltua. Tekisi miehelle hyvää mennä sinne yliopistoon hieman perehtymään politiikan tutkimukseen, journalistiikkaan ja filosofiaan. Uskomattoman pinnallista ajattelua ja jostakin syystä tämä henkilö päästetään milloin ylen radio-ohjelmiin keskustelemaan ja tännekin.
Kuuluisa auktoriteettiin vetoaminen: mene yliopistoon! Kirjat voi ottaa lukuun ilman että mene etenkään kyseisille aloille indoktritoitumaan. Pahinta mitä ihminen voi omalle älylliselle kehitykselleen tehdä, on mennä yliopistoon "oppimaan", "miten todellisuus toimii" luonnontieteellisiä aloja lukuunottamatta. Aivan käsittämätöntä, että joku uskoo tällaiseen. Kuplautumiseen ilman muuta passeli paikka mutta onneksi ne samat oppikirjat on muutoinkin vapaasti saatavilla.
@@ahmo2 Mielenkiintoista että sanot noin, kun journalistiikka alan sisällönsä puolesta ei sisällä juuri minkäänlaista poliittista teoriaa, kun taas politiikan tutkimus alana vetää puoleensa ihmisiä jokaiselta poliittiselta puolelta. Ja yliopistossahan ei juuri muuta tehdäkään kuin lueta kirjoja jotka omienkin sanojesi mukaan ovat kieltämättä oikein mainiota luettavaa. Mielenkiintoista paranoiaa osaltasi että ajattelet yliopiston olevan jokin aivopesun kehto. Avaa ihmeessä, mikä tässä oman älyllisen kehityksen edistämisessä menee pieleen yliopistoon menemällä. Sen vain sanon, että jokainen, joka vähänkään seuraa politiikkaa ja mediaa kriittisemmällä silmällä näkee heti että Tontin "analyysi" on sysisurkeaa, ja ennen kaikkea perustelematonta.
@@namnmerkki Journalistiikka ei sisällä juuri minkäänlaista poliittista teoriaa? Esim. Stuart Hallin teoriat vain muuten seikkailevat esim. pääsykoekirjoissa? Päinvastoin sinun tulee selittää, miten teoriaa lukemalla ymmärrät maailmaa paremmin semminkin kun suurin osa etenkin pehmeiden tieteiden tutkimuksesta on kvantitatiivista ja erilaiset "taistelevan tutkimuksen" teoriat on muka ihan käypiä apparaatteja eikä tutkimuksen biasoituminen poliittiseen suuntaan ole tutkijoiden itsensäkään mukaan mikään ongelma. Indoktrinaatiota, plain and simple as that.
@@ahmo2 Mikä Stuart Hallin teoria? Esim. viestinnän koodaus/dekoodauksen teoria, joka on Stuart Hallin käsinjälkeä, on erittäin merkittävä viestinnän teoria, joka itsessään ei juurikaan ole poliittinen. Journalistiikassa totta kai käsitellään politiikkaa, mutta sen sisältämä koulutus toimittajan työhön on erittäin epäpoliittista. Ainoa etiikkaan tai politiikkaan liittyvä varsinaine ohjeistaminen journalistiikassa liittyy itse journalismin etiikkaan. Esimerkiksi voidaan lähteä liikkeelle ihan siitä, kuinka Tontti mm. väittää Suomen olevan erittäin kollektivistinen tällä hetkellä, kun yhteiskunnan kaikki rakenteet ja myös kulttuurimme on yksilökeskeisempää ja individualistisempaa kuin koskaan. Koskaan aiemmin ei Suomessa ole yksilötasolla ihminen ollut näin kovasti vastuussa ja vapaudessa omasta elämästään, ja tämä näkyy myös poliittisessa kulttuurissamme politiikan henkilöitymisen kautta. Hirveän paljon muutakin auttamattomasti pieleen mennyttä Tontti myös sanoi mutta... Valitettavasti en jaksa nähdä tämän enempää vaivaa nyt youtube-kommenttia varten, kummallista sinänsä että sinä joka hyökkäät yliopistoa, tuhatvuotista instituutiota kohtaan vaaditkin yhtäkkiä minulta perusteluja sille, miten teorian lukemisen tai vaikkapa sosiologinen tai politologinen keskustelu voisi autttaa jotakuta ymmärtämään näitä aiheita paremmin. Minä en tässä kuitenkaan mitään yleistä konsensusta vastaan väitä, toisin kuin sinä. Mainittakoon vielä, että en osaa ottaa kantaa tuohon kvalitatiiviseen vs kvantitatiiviseen tutkimukseen, mutta itse ainakin olen näiltä aloilta löytänyt valtavia määriä myös kvalitatiivista tutkimusta, joka on vieläpä kaikille avointa luettavaa. Voit itsekin tutustua sekä humanistisiin että luonnontieteellisiin tiedejulkaisuihin täysin ilmaiseksi "Journal(piste)fi" -sivustolla. Viime viikolla mm. luin "Aikuiskasvatus" - lehden erästäkin numeroa jossa oli oikein hyvää ja pitkällä aikavälillä tehtyä kvalitatiivista tutkimusta. Myös Politiikka-lehdessä olen samaa nähnyt.
Jarkko Tontti haluaa että media toisi vaihtoehtoisen näkökulman aiheeseen X joka on nyt Tontin omien sanojensa mukaan virhervasemmistolainen identiteettipolitiikkaa kallella oleva mielipide mutta sitten kun perussuomalaiset haastavat tämän vihervasemmistolaisen näkökulman omalla identiteettipolitiikalla niin se ei käy koska perussuomalaisten mielipide onkin se toinen ääripää. Suomessa on kyllä kahden ääripään välissä puolueita mutta ne ovat itse asiassa juuri Tontin nostamia vaihtoehtoisia näkökulmia kuin Vihreiden ja perussuomalaisten mielikuvapolitiikkaa joka on suunattu vain heidän kannattajilleen
Nyt jälleen todella laadukasta sisältöä. Suomessa ei tällä hetkellä kukaan muu tarjoa tällaista perusteellista keskustelua. Lisää tällaista kiitos.
jep hyva kanava
Mahtavaa keskustelua, tässä näkyy kokemuksen tuoma suvaitsevaisuus ja tasa-arvo.
Hyvät aiheet ja vieraat, mutta Jarkko voisi opetella hieman enemmän kuuntelemaan ja antamaan toisen puhua rauhassa ilman, että puhuu päälle tai keskeyttää toisen puheenvuoron.
Komppaan
Ehdottomasti
Joo, jäi jakso kesken, kun alkoi ärsyttämään tuo jatkuva päälle puhuminen.
Hauskaa kuinka Jarkko ei nykyään jaksa kuunnella kun silloin 20v sitten kun väitteli Nina Mikkosen kanssa Ykkösen aamussa niin silloin hän ei millään meinannut saada puheenvuoroa 😅
Kyllä. Suomessa se osoittaa hyviä tapoja. Ulkomailla puhutaan enemmän päälle.
Jarkon päälle puhumiset ja keskeytykset häiritsi tosi paljon! Pekan tarinat jäi siksi harmillisesti tyngiksi.
Mahtava jakso ja hienot vieraat! Samalla se tulee paljastaneeksi mikä tässä maassa nyppii ehkä kaikkein eniten: Se on todellisen liberalismin puute ja kollektivismin ylivalta. Esimerkkejähän riittää. Vaikka valtamedia yrittää esittää vihervasemmistolaisuuden nimenomaan liberalismina (vaalikoneet), niin todellisuudessahan dominoiva osa vihervasemmistoa on woke - eli autoritaarista, lähes uskonnollista kollektivismia, joka pyrkii määrittelemään "oikeat mielipiteet" ja, mikä pahempaa, pakottaa muut ihmiset omaksumaan ne ja ajattelemaan "oikein". 42% kaikesta Suomessa luodusta arvosta alistetaan kollektiivisen päätöksenteon alle "koska hyvinvointivaltio" sen sijaan, että tuon arvon tuottajat saisivat itse päättää työnsä hedelmien käytöstä.
Pahimmillaan kollektivistinen retoriikka on meillä sellaista, että "saat pitää tuon 58% koska kollektiivi (valtio) on armollinen". Tuon vasemmistolaisen ajattelutavan mukaisesti *kaikki* on lähtökohtaisesti kollektiivin ja kaikki yksityinen oikeus arvoon, siis tuloihin ja omistukseen, on ikään kuin poikkeus sääntöön. Suomi ui todella syvissä kollektiivissa vesissä ilman että enemmistö edes huomaa asiaa. Akateemisista tutuista löytyy ihmisiä, jotka ovat autuaan tietämättömiä mitä tarkoittaa marginaaliveroprosentti - koska sitä ei verokortista löydy.
Huomio ei koske pelkästään mediaa, vaan koko suomalaista mentaliteettia. Ihmiset hokee näitä "on ilo maksaa veroja" -hokemia, kunnes se oma kokonaisprosentti alkaa lähetä 60-90 % (jolloin käytännössä ahkeruudesta rangaistaan; kaikki eivät herää edes silloin), sitä ennen on kiva tuhlata muiden rahoja milloin mihinkin totaalihömppään. Jos joku uskaltaa kritisoida asiaa, niin vastaus on AINA: "No muuta pois sit!" Kunpa tosiaan kaikki nämä muuttaisivat pois, niin selviäisi vähän, miten heikosti loppuosa enää pärjäisi.
Eikö jokaisen poliittisen liikkeen pointtina ole että määrittelee omat mielipiteensä ja yrittää saada ihmiset omaksumaan ne? Mikä on ero siinä että pyrkii levittämään mielipiteitään ja se että pyrkii "pakottamaan" mielipiteitään?
Todella mielenkiintoista keskustelua, Jarkko saisi olla keskeyttämättä ja kuunnella hieman mitä muillakin sanottavaa!
Nykyinen hiljentämisen ja päällehuutamisen kulttuuri on todella kaukana konsensukseen pyrkivästä keskustelusta. Asiat eivät ole koskaan riidelleet, vaan ihmiset, mutta nyt sekin piirre on jotenkin ylikorostunutta. Ei edes pyritä kuuntelemaan argumentteja, vaan taistellaan viholliskuvia vastaan huutelemalla jokainen omista poteroistaan. Yhteiskunnallinen keskustelu - tai tosiasiallisesti sen puute - on tunkkaisen ennalta-arvattavaa. Asiat ovat edelleen yhteisiä. Siksi pitäisi olla kykyä yhdessä keskustella ja punnita argumentteja. Toisin ajatteleva ei ole vihollinen, eikä leimakirveillä saada kuin ylläpidettyä tätä henkistä "sisällissotaa". Turhauttavaa.
Keskustelua tärkeistä aiheista, kiitos!
Päällepuhuminen ja keskeyttäminen Jarkon puolelta oli häiritsevää. Pekka antoi kohteliaasti Jarkon puhua asiansa loppuun, mutta toisin päin homma ei toiminut. Pekan puheenvuoro jäi useamman kerran kesken, eikä hän päässyt viemään omaa ajatustaan loppuun asti.
Olisi ollut hyvä, jos Rami olisi tältä osin moderoinut keskustelua.
Naulan kantaan.
Fiksua juttua mutta 56:38 asti pystyy kuunnella...
Niinpä. Lähtisin kaljalle mieluummin Pekan kanssa, Jarkko vaan pöliseis omiaan. Keskusteluun kuuluu myös kuunteleminen.
Palaute juonnon osalta huomioitu 👍 - Rami
Heti alkaa pöyristely tahdittomuudesta, kun joku antaa vihreiden toteemille vähän pureksittavaa 🤣
@@puheenaihefi Kiitti Rami! 🙌 Teitä tulee paljon seurattua koska olette yksi parhaista avoimen moniäänisen keskustelun foorumeista Suomessa
Kiitos videosta!
Hyvä jakso, Pekka Sauria kuuntelin nuorena yölinjalla ja ihmettelin hänen viisauttaan.
Vihreät olis kannattanu pysyä hänen linjoillaan.
Luen Jarkon kirjan..
Myös kuuntelin Sauria yövuoroissa aikanaan. Tykkäsin.
@@eilamakinen4322 Muistan kun joku soitti Yölinjalle "Kraak, Pekka, sä et tiedä miltä tuntuu olla varis"
Oli se myös viihdettä!
Jarkko Tontti, mainitsit alussa "kansallismielinen äärioikeisto" mihin kongreettiseen viittaat sillä, niihin n. 50:een kuulapäähän pilottitakeissaan marssimassa lipun alla, Tuukka Kurun Sinimusta liike, W. Rydmanin tuhoamisyrityksen primus motorin Pihan kadullaan tepasteleviin kuunatseihin, vai mihin ? Nämä ovat lähinnä samanmielisten kerhoja, vailla mitään yhteiskunnallista valtaa. "paras argumentti voittakoon" ideologian mukaan Tuukka Kurun pitäisi ehdottomasti olla mukana argumentoimassa, sen sijaan että suoraan demonisoidaan ulos, jopa Matti Virtanen kehaisi Kurun joitain kykyjä "miestä joka asuu mäyräkoiran kanssa kannattaa aina kuunnella" taisi olla samaisen Hirschheimin lausuma. Siis, Jarkko Tontti, tohtorismies kuitenkin, mihin ryhmiin viittaat, ja miten määrittelet ns. äärioikeiston, mikä on selvästi leimaava, olisi mielenkiintoista tietää pohdintojasi, esim. blogissasi. Kiitos.
Oho, en tajunnutkaan että hän se kuuluisa Pekka Sauri Yölinjalta 😁 en kuunnellut ohjelmaa muuten mutta youtubesta, ainakin joskus aiemmin, löytyi parhaita paloja 🤣
Kiitos aivan loistavasta keskustelusta! Tässä oli ehkä paras esimerkki siitä, miten kaksi ihmistä kykenee vaihtamaan ajatuksia ilman, että lähdetään demonisoimaan toista puolta. Aihekkin oli melkoisen tärkeä ottaen huomioon paljon peräänkuulutetun 'medialukutaidon', jota pidän ainakin oman kuplani ja viiteympäristöni puolesta - erittäin ohuena. (uutisissa kerrotaan totuus)
Mainiot vieraat!
Hyvät havainnot valtamedioiden poliittisesti kallellaan olemisesta. Enemmänkin saisi olla tällaista pohdintaa nykyisestä Neuvostoliittoa muistuttavasta menosta. Ja onneksi viimein hallitus vaihtuu. Luulin että olin nähnyt kaiken Sipilän hallituksen jälkeen, vaan vähämpä tiesin Marinin hallituksesta😱
Sinun mielestäsi siis Suomessa on tällä hetkellä Neuvostoliittoon verrattava yhteiskunnallinen ilmapiiri. Suosittelen kyllä menemään Venäjälle tällä hetkellä ja katsomaan Millainen ilmapiiri siellä on! Suomessa ei tuomita 15 vuodeksi vankilaan jos arvostele pääministeri Sanna Marinin hallitusta esimerkiksi talouspolitiikasta tai COVID pandemian hoidosta
@@anilsomanirahul Et ilmeisesti ymmärrä vertauskuvaa. Jarin pointti on aivan validi sillä EU:n esikuva on Neuvostoliitto. Tuo järkähtämätön uskosi EU-Suomen parhauteen, mitä kommenttisi edustaa, on kuin toisinto itärajan toiselta puolen sadan vuoden takaa.
@@sami3570 Ei näitä voi verrata edes teoreettisesti toisiinsa
@@anilsomanirahul Olet oikeassa. Suomessa on kuitenkin huolestuttavia trendejä, esimerkiksi maalittamislaki ja Helsingin Sanomien, Suomen ainoan ison sanomalehden toimittajista liian suuri osa on punavihreitä, (heitäkin tietysti saa olla, mutta ollakseen todella puolueeton, niinkuin HS väittää olevansa, tulisi toimittajia olla monista eri taustoista). Mutta Suomen vertaaminen Neuvostoliittoon on aika törkeää, ottaen huomioon, kuinka julmasti Neuvostoliitossa kohdeltiin ihmisiä.
@@undonecessaryvictories Tuo näkökulma että Helsingin Sanomissa olisi enemmistö tai huomattava osa toimittajista punavihreitä ei ole mitenkään tutkitusti todistettu faktuallinen todiste. Jarkko Tontti itsekin sen myönsi
Oma jakso Pekan kanssa olisi kyllä kovasti toivottua
Toive huomioitu 👍
Hyvä keskustelu, kiitos. Jos hallistus on punavihreetä, media on punavihreetä, perustuslakiasiantuntijaprofessorit ovat punavihreitä... niin löytyyko vielä jotain esimerkkejä, jo että eletään punavihreää aikaa. :) Noh. Joko teillä töissä on pakollinen DEI koulutus? No meillä on.
Oonkin odottanut milloin saadaan Pekka paikalle! Jarkkoakin on aina mieluista kuunnella!
Erittäin mielenkiintoinen keskustelu, jatkoa odotellen
Hyvät vieraat. Hyviä keloja.
Jarkko jumalauta! Anna toisen vastata esittämiisi kysymyksiin, ennen kuin puhut päälle. Pystyt parempaan
Erittäin mielenkiintoinen keskustelu jälleen!
Kivat keskustelijat! Pekka Saurikin mukana! Miten sinä rohkenit, täällähän voi törmätä perussuomalaisiin
Nāitä ihmisiā ei kutsuta Yleen..koskaan..ovat liian vaarallisia yleiselle vihervasemmisto politiikalle.
Otapa Pekka Sauri yksin haastatteluun samasta aiheesta, hänellä on hyviä mielipiteitä, häntä haluaisin kuulla ilman keskeytyksiä 👍
Tontti tekee sen perustavan ajatusvirheen, että kuvittelee talousliberalismin maksimoinnin (ja siihen liittyen esimerkiksi julkisten palvelujen yksityistämisen) johtavan yksilön vapausasteiden kasvamiseen. Tosiasiassahan näin ei ole vaan tietystä pisteestä alkaen liberalismin kasvaessa valtiokeskisyyden korvaa tällöin sukujen ja suuryritysten valta. Esimerkiksi jenkeissä yksilö on huomattavasti vähemmän vapaa valitsemaan itse elämänsä polun ja ottamaan riskejä kuin täällä pohjoismaissa, jossa hyvä sosiaaliturva ja kollektiivisesti kustannetut peruspalvelut antavat vapautta.
sukujen ja suuryritysten valta meillä on joka tapauksessa. parempi että työläinen ja yrittäjä saa itse pitää rahansa sen sijaan että sitä jaetaan korruptoituneen hallinnon välityksellä näille suvuille ja yrityksille ja muille eturyhmille.
@@porolintu6564 No rohkenen olla eri mieltä: Suomessa ei köyhästä perheestä tulevan ole pakko ottaa jättimäistä lainaa pystyäkseen opiskelemaan korkeakoulututkinnon. Suomessa ei tarvitse jatkuvasti säästää rahaa siltä varalta, että itse sairastuu tai joku lähipiirissä sairastuu. Suomessa ei tarvitse pelätä joutuvansa eläkeläisenä kadulle, jos sijoitukset epäonnistuivat. Suomessa synnyttänyt nainen pystyy jatkamaan työuraansa, eikä ole aviomiehensä rahoista riippuvainen.
Joten kyllä täällä aika paljon vähemmän sukujen ja suuryritysten valta ja sen sijaan on yksilön vapaus.
@@johanneskrv se että joku on köyhä ei ole pätevä syy ryöstää toisen ihmisen rahoja. vapaassa yhteiskunnassa jokainen saisi halutessaan auttaa köyhiä. suomea kuten muitakin yhteiskuntia hallitsee suvut ja suuryritykset ja hallitukset ajavat näiden etua. onneksi tämä sosialistisekoilu on jo kaatumassa omaan mahdottomuutensa.
Suuryritysten vallalle on riskimomenttinsa, mutta onneksi markkinatalous yleensä ravistelee tätä valtaa tehokkaasti ja uusia toimijoita pääsee kentille.
@@tastysnivel ei pidä paikkaansa. Aina kun maailmassa yritykset ova saaneet mono- tai oligopolisen aseman, on niiden valta laantunut vasta valtiovallan tai lainsäädännön suorasta toiminnasta.
Tämä on kyllä hyvä formaatti. Annetaan vieraille aikaa puhua, eikä tuputeta omia ajatuksia heille. A-studiot ja muut ovat jääneet katsomatta jo vuosia, ei pysty.
Tässä jaksossa ainoa miinus Jarkon päälle puhuminen, muuten hyvin mielenkiintoinen aihe.
Tsemppiä jätkät Puheenaiheelle! Teette hyvää ja tärkeää työtä👌👌👌👌
Kiitos palautteesta!
Olipa hyvää keskustelua.
Hyvä jakso ja tärkeä aihe, kiitos jälleen! Hyvää ja avartavaa ajattelua ja keskustelua vierailta. Tässä jaksossa valitettavasti häiritsi paljon Jarkko Tontin innokas tapa puhua Pekka Saurin päälle ja esimerkiksi arvata loppuun tämän ajatuksia yms. Olisin kovin mielelläni kuunnellut viisaan ja älykkään Saurin ajatuksia rauhassa loppuun asti, nyt tuli tunne että anti hänen osaltaan jäi edellämainitusta syystä vaillinaiseksi.
Kiva nähdä miten Jarkko varsinkin suoraan arvostaa puheenaihe podcastia.
Pekka Sauri on aina mielenkiintoinen vieras
Jarkko Tontti on eheytynyt aika hyvin.
Twitterissä yritin seurata vasemmistolaisia kommentaattoreita, mutta blokkia tuli, vaikken ole koskaan edes twiitannut mitään. Riitti pieni kokemus vasemmiston ajattelutavasta, enkä ole enää kiinnostunut.
Samaa olen huomannut vihreillä, kun esität hiukan vaikeamman kysymyksen sinut siirretään pois blokkiryhmän avulla?
Kommentoitko jotain?
@@nollatoleranssi9177 En oo koskaan kommentoinut twitterissä mitään. Ainoastaan ehkä tykännyt joistaki twiiteistä, ni kyllä ihmetyttää tuollanen blokkaaminen.
@@Ali-Venus Moniko käyttäjä blokkasi ja oliko tunnettuja?
Joskus äärivasemmiston piireissä liikkui blokkilistoja.
@@nollatoleranssi9177 Taneli hämäläinen. En tiedä, ketkä muut on blokannut, ku blokin takaa en näe käyttäjää.
Kiitos hyvästä keskustelusta! (Ps. "ei uutta auringon alla" tulee Raamatun viisaus-kirjoista.)
Molemmat kyllä ihan hyviä ja mielenkiintoisia vieraita......ei yhdessä vaan erikseen 🤗
Laadukkaat vieraat!
Todella tärkeä aihe ja Vihreissä olen itsekkin ollut ja ärsytti tämä ryhmittyminen, ideologinen naivius ja sosiaaliliberalismiin tulisi Vihreiden asap siirtyä.
En jaksanu kuunnella valitettavasti loppuun kun ei tää toinen anna Saurille puheenvuoroa.
Kritiikki Puheenaiheelle, teillä valta podcastinne pelisäännöistä
Vihreiden logoon sopisi parhaiten narsissikukka. Puolueen kohtalo sama kuin tarun Narkissoksella.
Vihreällä puolueella oli paikkansa, mutta tämä nykyinen meno tuhoaa ympäristö/ilmastonsuojelun. He tuhoavat avoimen keskustelun blokkiringillään.
Oon itse vasemmistolainen mutta myös sitoutumaton kun ei löydy vasemmistolibertaristista, talousvasemmistolaista puoluetta, "businesssosialisteja"
Mä oon itse vasemmistoliittolaisuuden ja kokoomuslaisuuden sekasikiö jossa ripaus keskustaa, persuja ja vihreää.....
Luokaa kokonaan uusi kanava tai soittolista, joka on omistettu pelkästään väittelyille. Mielestäni tälläisiä hyvin argumentoituja ja pohdittuja väittelyitä on äärimmäisen mielenkiintoista seurata. Ei mitään toisten päälle huutamista vaan jokainen vuorollaan puolustaa omaa näkökulmaansa ja jakson loputtua yleisö voi äänestää mielestään paremman kannan puolesta.
Aiheita olisi loputtomiin, esimerkiksi valtion rooli, veroprogressio vs tasavero, ilmastotoimet, Yle jne...
Mielestäni tälläinen suomesta puuttuu ja olisi virkistävää ravistella normeja.
Vastaavia debatteja mitä itse tulee seurattua ovat esimerkiksi Unherd ja Intelligence squared debates.
Herra Tontin kannattaisi kyllä ihan oman viestinsä perille saamisenkin takia vähentää tuota keskeyttelyä ja päälle huutelua. Muutaman haastattelun olen nähnyt jossa hän on osallisena, ja ainoa asia mikä on jäänyt mieleen on tuo toisen keskeyttäminen. Useimmiten vieläpä melkoisen turhilla kommenteilla tai huonoilla vitseillä. Välillä taas mennään ihan komiikan puolelle, kun väitellään vihreiden perustajajäsenen kanssa puolueen syntyhistoriasta.
Ehkä tuo vähän mieleen oman itseni 15-vuotiaana, kun tiesin kaiken paremmin kun kukaan muu, ja oli tärkeää, että kaikki myös kuulivat sen.
Seuraava jakso!
Linkola ei muuten ollut punavihervasemmistolainen vaan ekofasisti > oikeistolainen????
Linkolan ajattelun lähellä oli amerikkalainen yhteiskuntakriitikko Unabomber eli Theodore Kaczynski
@@anilsomanirahul Unabomber oli terroristi ja murhamies anarkisti
Aivan parasta keskustelua sekä tyylin, että sisällön osalta. Voi, kun olisi tällaista lisää. Varsinkin eduskunnassa tai sen työryhmissä. Kiitos. Tunnelin päässä onkin valoa...
1:06:30 Maailma on yleisesti ottaen nykyisin parempi ja avoimempi paikka. Poliittinen liikkumatila on mahdollistettu lähinnä ottamalla tila haltuun.
Hyvä keskustelu mutta Jarkko Tontti sanoi ehkä 105 kertaa ”tossa mun kirjassa”❤
Antais nyt ton Pekan puhua!
ottakaa pitkästä aikaa tiedejakso? astronomiaa tekniikkaa yms??
Meiltä on tulossa kaksi avaruusaiheista tiedejaksoa noin kahden viikon sisällä ulos 👍
Klunssila! 👍
Eikös se persut ollut nuorten puolue?
Kiinnostavaa olisi tietää, että mistä islamin paapominen suomessa johtuu. Koska paapojat itse eivät käsittääkseni itse ole erityisen uskonnollisia saatika itse muslimeja. Mikä on se motiivi kaikenlaiseen puolesta loukkaantumiseen ?
Tiedätkö itse Islamin uskon rakenteista ja Koraanin sisällöstä?
@@anilsomanirahul Okei... Ja miksi minulta tällaista kysyt tähän minun esittämään kysymykseen ?
@@mikahaapala8726 koska otit sen esiin ja annoit ymmärtää että tiedät asiasta jotain
@@anilsomanirahul ai otin vai ? Lueppa kuule uudelleen...
@@mikahaapala8726 suosittelen kyllä lukemaan oman kommenttisi koska puhut islamin paapoamisesta joten en tiedä mitä tarkoitat sillä. Voitko avata?
Tontti on ihan fiksu mies, mutta hän on kokenut eräänlaisen kääntymyksen oivaltaessaan, miten hänen olettamansa punavihreä mädätys on ulottanut lonkeronsa kaikkialle. Niinpä hän on mielestään samalla tavalla kaikessa oikeassa kuin epäilemättä moni taistolainenkin uskoi olevansa joskus muinoin. Mutta aina siinä vaiheessa kun uskoo oivaltaneensa jotain, mikä tuntuu sopivan selitykseksi kaikkeen, kannattaisi vetää hetki henkeä ja kuunnella muitakin. Tämä ei tarkoita, etteikö hänellä voisi olla ihan hyväkin pointteja.
Näistä Jarkon puheista tuli mieleen, kun Jarkko puhui tuosta, että ääripäiden ajatuksia ei pitäisi sensuroida, niin olisi mielenkiintoista kuulla jotain ”uusnatsia” myös tässä podissa.
Teillä on ollut niin laidasta laitaan vieraita, mutta semmoiseen en ole viellä törmännyt. Mielenkiinnolla odotan josko saataisiin semmoinen vieras. 🙏
Hyvä ehdotus. Johan Bäckman olisi ehkä ääripää jonka voisi kutsua keskustelemaan Ukrainan sodasta ja kysyä häneltä kuka sen hänen mielestään aloitti
Tuukka Kuru v Paleface tai vihreä.
Olihan nämä ylen "natsi" ohjelman tytöt vieraana
@@anilsomanirahul En ehkä Bäckmania kaipaisi, vaan ihan oikeasti henkilön joka pitää natsismista. Johan on taas ihan eri hahmo siihen.
@@garad123456 Etnonationalisti ei ole välttämättä natsi.
..hyvää keskustelua…
…hiukan häiritsee, että prof. Saurin viestit ja tarinat jää vähän alle, varjoon..
..siis hän ei aina pääse kertomaan loppuun näkemystään.. tässä toim.hlö voi vähän skarpata..
..juu, erittäin hyvä kanava sinällään.. asiaa, ja hyvin mielenkiintoisia aihepiirejä, juttuja.
Kiitos.. 👍
Eli Jarkko herran takia hyvä jakso meni pilalle. Ei vaan kestä kuunnella tätä jaksoa mitenkään loppuun. Ottakaa Sauri tästä samasta aiheesta uudestaan !
Eikö Suomi ole erittäin korruptoitunut maa? Virkamies- ja hyvävelikorruptiota?
Lahjonta on eri asia kuin korruptio.
@@anilsomanirahul onko näin
maan tapa.
@@planetcaravan2925 Kyllä esimeriksi Transperency International mittaa korruptiota lahjonnan kautta ja Suomi on listan kärjessä vähiten korruptioituneiden valtioiden joukossa
Tulee mieleen länsinaapurin diskuteeraaminen. Saattaa kestää aikansa, mutta sitten on kaikilla sama suunta.
Tässä olisi se parempi Pekka Vihreiden presidenttiehdokkaaksi
Täähän se ois
Jarkko sanoo niiiiiiiin monta kertaa "kirjassani". Toki hän fiksusti ymmärtää UA-camn kautta jakelun idean. Menkää ja ostakaa...
Tuo vahvistusharha on asian ytimessä.
Vakavaan asiaan Pekka sanoi? Ei mitään
Hieno keskustelu mutta please Jarkko yritä olla puhumatta päälle vaikka oisit kuinka innostunut
Porukat kiittää keskstelua vaikka Tontti vie puheenvuorot ja Tontti itse peräänkuuluttaa keskustelua.
Todella ärsyttävä keskeyttelijä oli tällä kertaa Tontti. Sais opetella todella pois tuosta rumasta tavasta.
Hyvä keskustelu, mutta Jarkko Tontti ei pysynyt omalla "tontillaan", vaan keskeytti ja puhui jatkuvasti päälle...
Pekka mulla on ikävä sinnuu
Tontti puhui ihan liikaa koko ajan päälle ja laittoi sanoja muiden suuhun. Ehkä käytti tilaisuuden lähinnä promotakseen itseään sen sijaan, että olisi ollut tilanteessa "vain" keskustelemassa.
Jos saatte Saurin vieraaksi itsekseen, niin Yölinjalla-jaksoista saisi puhuttua varmasti pitkään. Esim. Mitkä ongelmat oli läsnä jo silloin ja mitkä on asioita, joihin ei siihen aikaan törmännyt, mutta jotka nyt ovat selkeästi enemmän pinnalla.
Aihe olisi ollut mielenkiintoinen, mutta pakko jättää jakso poikkeuksellisesti kesken, koska toinen haastateltavista keskeyttää ja puhuu päälle jatkuvasti... jopa osin kaappaa haastattelijan roolia. Sietämätöntä kuunneltavaa.
Jarkkoa ei enää vieraaksi kiitos. Todella ärsyttävää keskeyttämistä. Jätin kuuntelemisen kesken.
Tontti on ottanut mallia Nina Mikkosesta.
Jos vähä vähemmän sössöttäis töyhtöhyyppä väliin omiaan ja antais vieraiden puhua.
Verratkaa tämän ajan retoriikkaa aikoihin, kun huomio oli 1900-luvun alkupuolella vastavallankumouksen estämisessä. Korvatkaa kapitalismi konservatiivisuudella. Yhdistäkää intersektionaalisuus ja etujoukkoajattelu tai "vanguardism".
Suomalaiset valitettavan pragmaattisia kyllä, prakmaattisuus ja tietämättömyys vaan yhteiskunnan tässä median valossa on yksipuolista ja menee ei pragmaattiseen.
Inhoan Sauria mutta veti pisteet kotiin esiintymisellään. Kuulosti melkein ihmiseltä.
Jarkko Tontti on malliesimerkki siitä, kuinka hän luulee tietävänsä paljonkin politiikasta mutta todellisuudessa hänen poliittinen analyysinsa on juuri lukion historiankursseja ensimmäistä kertaa käyvän tasolla. Myöskin Tontin analyysi mediakentästämme on todella haurasta eikä juurikaan perusteltua. Tekisi miehelle hyvää mennä sinne yliopistoon hieman perehtymään politiikan tutkimukseen, journalistiikkaan ja filosofiaan. Uskomattoman pinnallista ajattelua ja jostakin syystä tämä henkilö päästetään milloin ylen radio-ohjelmiin keskustelemaan ja tännekin.
Tontti unohti mainita että Ylen vaihtoehtoksi perustettu Alfa TV teki miljoonien eurojen konkurssin oikeastaan väärien sijoitusten takia
Kuuluisa auktoriteettiin vetoaminen: mene yliopistoon! Kirjat voi ottaa lukuun ilman että mene etenkään kyseisille aloille indoktritoitumaan. Pahinta mitä ihminen voi omalle älylliselle kehitykselleen tehdä, on mennä yliopistoon "oppimaan", "miten todellisuus toimii" luonnontieteellisiä aloja lukuunottamatta. Aivan käsittämätöntä, että joku uskoo tällaiseen. Kuplautumiseen ilman muuta passeli paikka mutta onneksi ne samat oppikirjat on muutoinkin vapaasti saatavilla.
@@ahmo2 Mielenkiintoista että sanot noin, kun journalistiikka alan sisällönsä puolesta ei sisällä juuri minkäänlaista poliittista teoriaa, kun taas politiikan tutkimus alana vetää puoleensa ihmisiä jokaiselta poliittiselta puolelta. Ja yliopistossahan ei juuri muuta tehdäkään kuin lueta kirjoja jotka omienkin sanojesi mukaan ovat kieltämättä oikein mainiota luettavaa. Mielenkiintoista paranoiaa osaltasi että ajattelet yliopiston olevan jokin aivopesun kehto. Avaa ihmeessä, mikä tässä oman älyllisen kehityksen edistämisessä menee pieleen yliopistoon menemällä.
Sen vain sanon, että jokainen, joka vähänkään seuraa politiikkaa ja mediaa kriittisemmällä silmällä näkee heti että Tontin "analyysi" on sysisurkeaa, ja ennen kaikkea perustelematonta.
@@namnmerkki Journalistiikka ei sisällä juuri minkäänlaista poliittista teoriaa? Esim. Stuart Hallin teoriat vain muuten seikkailevat esim. pääsykoekirjoissa?
Päinvastoin sinun tulee selittää, miten teoriaa lukemalla ymmärrät maailmaa paremmin semminkin kun suurin osa etenkin pehmeiden tieteiden tutkimuksesta on kvantitatiivista ja erilaiset "taistelevan tutkimuksen" teoriat on muka ihan käypiä apparaatteja eikä tutkimuksen biasoituminen poliittiseen suuntaan ole tutkijoiden itsensäkään mukaan mikään ongelma. Indoktrinaatiota, plain and simple as that.
@@ahmo2 Mikä Stuart Hallin teoria? Esim. viestinnän koodaus/dekoodauksen teoria, joka on Stuart Hallin käsinjälkeä, on erittäin merkittävä viestinnän teoria, joka itsessään ei juurikaan ole poliittinen. Journalistiikassa totta kai käsitellään politiikkaa, mutta sen sisältämä koulutus toimittajan työhön on erittäin epäpoliittista. Ainoa etiikkaan tai politiikkaan liittyvä varsinaine ohjeistaminen journalistiikassa liittyy itse journalismin etiikkaan.
Esimerkiksi voidaan lähteä liikkeelle ihan siitä, kuinka Tontti mm. väittää Suomen olevan erittäin kollektivistinen tällä hetkellä, kun yhteiskunnan kaikki rakenteet ja myös kulttuurimme on yksilökeskeisempää ja individualistisempaa kuin koskaan. Koskaan aiemmin ei Suomessa ole yksilötasolla ihminen ollut näin kovasti vastuussa ja vapaudessa omasta elämästään, ja tämä näkyy myös poliittisessa kulttuurissamme politiikan henkilöitymisen kautta. Hirveän paljon muutakin auttamattomasti pieleen mennyttä Tontti myös sanoi mutta...
Valitettavasti en jaksa nähdä tämän enempää vaivaa nyt youtube-kommenttia varten, kummallista sinänsä että sinä joka hyökkäät yliopistoa, tuhatvuotista instituutiota kohtaan vaaditkin yhtäkkiä minulta perusteluja sille, miten teorian lukemisen tai vaikkapa sosiologinen tai politologinen keskustelu voisi autttaa jotakuta ymmärtämään näitä aiheita paremmin. Minä en tässä kuitenkaan mitään yleistä konsensusta vastaan väitä, toisin kuin sinä.
Mainittakoon vielä, että en osaa ottaa kantaa tuohon kvalitatiiviseen vs kvantitatiiviseen tutkimukseen, mutta itse ainakin olen näiltä aloilta löytänyt valtavia määriä myös kvalitatiivista tutkimusta, joka on vieläpä kaikille avointa luettavaa. Voit itsekin tutustua sekä humanistisiin että luonnontieteellisiin tiedejulkaisuihin täysin ilmaiseksi "Journal(piste)fi" -sivustolla. Viime viikolla mm. luin "Aikuiskasvatus" - lehden erästäkin numeroa jossa oli oikein hyvää ja pitkällä aikavälillä tehtyä kvalitatiivista tutkimusta. Myös Politiikka-lehdessä olen samaa nähnyt.
Tontin kädenlämpöiset näkemykset "vaihtoehtoisista mielipiteistä" ja "ääripäistä" on kaikessa tiedostamattomassa kapeakatseisuudessaan jotenkin surkuhupaisia.
Kerrotko suomeksi, mitä yrität sanoa, ole hyvä.
Jarkko Tontti haluaa että media toisi vaihtoehtoisen näkökulman aiheeseen X joka on nyt Tontin omien sanojensa mukaan virhervasemmistolainen identiteettipolitiikkaa kallella oleva mielipide mutta sitten kun perussuomalaiset haastavat tämän vihervasemmistolaisen näkökulman omalla identiteettipolitiikalla niin se ei käy koska perussuomalaisten mielipide onkin se toinen ääripää. Suomessa on kyllä kahden ääripään välissä puolueita mutta ne ovat itse asiassa juuri Tontin nostamia vaihtoehtoisia näkökulmia kuin Vihreiden ja perussuomalaisten mielikuvapolitiikkaa joka on suunattu vain heidän kannattajilleen
Nöm
Se, että jokainen kommentoija on Jarkon kimpussa, sekin, kertoo että elämme vihersosialistisessa massayhteiskunnassa.