Liselere Yerel Yerleştirme | Diploma Puanı İle Liselere Yerleştirme | Tercihleri Nasıl Yapılır - LGS

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 чер 2024
  • Liseler Yerel Yerleştirme | Diploma Puanı İle Liselere Yerleştirme | Tercihleri Nasıl Yapılır - LGS, Videocevaplar
    LGS Yerel Yerleştirme tercihi nasıl yapılır?
    LGS TERCİHİ NASIL YAPILIR? Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilir.
    LGS yerel yerleştirmede kaç tercih hakkı var?
    Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler; istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek
    Yerel yerleştirme ile alan liseler ne demek?
    Yerel Yerleştirme:
    Yerel yerleştirme yöntemi, öğrencilerin ikamet ettikleri adrese dayalı olarak yapılır ve Okul Başarı Puanı (OBP) ile devam-devamsızlık kriterleri de dikkate alınır. Öğrenciler, bu sistemle kayıt alanlarında bulunan farklı türdeki okullardan en fazla 5 tercih yapabilirler.
    Yerel yerleştirmede LGS puanı önemli mi?
    Yerel yerleştirme işlemleri ise sırasıyla öğrencilerin ikamet adreslerine ve okul başarı puanının üstünlüğüne bakılarak yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılır.
    Yerel yerleştirmede neye bakılacak?
    Yerel yerleştirme işlemleri; okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.
    Yerel yerleştirme puanı nedir?
    Yerel yerleştirme; okul kontenjanı, okul türü ve okulun bulunduğu yere göre kayıt alanlarında bulunan okullara, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve özürsüz devamsızlığının azlığına göre yapılan yerleştirme türüdür.

КОМЕНТАРІ • 5

  • @EmRAHUzunay
    @EmRAHUzunay 28 днів тому

    Hocam benim obp 82 istediğim okul 88 le alıyor gitme ihtimalim varmı? Komşu kayıt alanından ama aynı ilçede oturuyorum

    • @videocevaplar
      @videocevaplar  28 днів тому

      Merhabalar öncelikle komşu kayıttaki okula yerleşebilmek için orada boş kontenjan kalması gerekiyor... yani kayıt alanındaki öğrenciler tarafından doldurulmaması gerekiyor.. daha sonrasında da senin gibi komşu kayıt alanındaki kişiler başvurabiliyor... Bir de senin boş kontenjan kalsa bile 6 puan önünde...bu açılardan baktığımızda maalesef biraz zor gözüküyor... Ama yine de tercih listemizde yer varsa şansımızı deneyebiliriz... Bir önceki yıl nasıl yerleşme olmuş eğer genelde komşu kayıttan öğrenci alan bir lise ise zor olmasına rağmen belki de şansın yaver gider girebilirsin..

  • @user-ov1hv7hv5z
    @user-ov1hv7hv5z Місяць тому +1

    Komşu kayıt alanını nasıl 1. Tercihime yazabilirim? Acil cevap lazımm

    • @videocevaplar
      @videocevaplar  Місяць тому +1

      Tercih ekranına girdiğiniz zaman yerel yerleştirme başlığına tıklayıp girdiğinizde açılan formdan komşu kayıttaki okulları listeleyip istediğiniz okulu seçip listeye eklediğiniz zaman birinci tercih olarak eklemiş olursunuz veya tercih listenizde aşağı yukarı listenizi kaydırabilirsiniz ancak bu durum ekstradan şansınızı artıran bir durum değildir.. yerleştirme açısından siz komşu kayıttaki öğrenciler yerleştikten sonra boş kontenjan kalırsa sizin gibi orayı tercih eden komşu kayıttaki adaylara göre kriterleriniz tutarsa yerleşebilirsiniz. Bu durum genelde zor olmaktadır özellikle istenen okullarda neredeyse çok çok zordur. Tabii ki şansınızı deneyebilirsiniz.

    • @user-ov1hv7hv5z
      @user-ov1hv7hv5z Місяць тому

      @@videocevaplar teşekkür ederim tercihlerimi yaptım. Uyarınız için de teşekkür ederim