בתוך 12 שנים: אחוז אחד מהאנושות יחזיק את רוב הכסף בעולם

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 15 жов 2024
  • דוח חדש שפורסם בבריטניה קובע שעד שנת 2030, שני שלישים מכל ההון ירוכז בידי אחוז אחד מאוכלוסיית העולם, ויחריף את אי השיוויון בין עשירים לעניים. מנגד, ככל שהעשירים הופכים עשירים יותר, נעשה קשה הרבה יותר להיכנס למועדון הזה.
    כתבתו של ישראל פישר, מתוך חדשות הערב 09.04.18
    • הרשמו לערוץ הטלגרם החדש של כאן חדשות ◄ t.me/kann_news
    • מוזמנים לעקוב אחרינו כאן | בטוויטר ◄ / kann_news
    • כאן | באינסטגרם ◄ / kan_israel
    • כאן | חדשות בפייסבוק ◄ / kan.news
    • כאן | אתר האינטרנט ◄ www.kan.org.il/
    • להרשמה לערוץ היוטיוב של כאן חדשות ◄ goo.gl/oVdgEa
    • לכל מה שמעניין בכאן חדשות - בואו לאינסטגרם שלנו ◄ bit.ly/2IA8pcH
    • עקבו אחרינו בטוויטר ◄ / kann_news
    • כאן חדשות בפייסבוק ◄ / kan.news
    • לאתר כאן הרישמי ◄ www.kan.org.il/

КОМЕНТАРІ • 48

  • @RAGEGAMING
    @RAGEGAMING 6 років тому +15

    יש שווין, כל אחד פה היה יכול להמציא את האייפון אבל במקום זה לא עשה כלום

    • @יוסירבני-צ8ע
      @יוסירבני-צ8ע 6 років тому +4

      RAGE GAMING זה לא עובד ככה ,לי יש המון רעיונות טובים אבל פיתוח עולה כסף וכשאין כסף אז אין פיתוח

    • @RAGEGAMING
      @RAGEGAMING 6 років тому +2

      יוסי רבני לך למשקיעים, אם הרעיון טוב תקבל מימון

    • @יוסירבני-צ8ע
      @יוסירבני-צ8ע 6 років тому +3

      RAGE GAMING לא מקבלים מימון בקלות.אם אין לך בגרות אז כמעט כל הסיכויים הם שלא יתנו לך מימון אם יש לך עבר בעייתי גם לא יתנו וכמובן שאם לא תראה סקר שמראה שהמוצר הדימיוני שלך מבוקש אז אתה יכול להמשיך לחלום.
      אם תכתוב כאן שפשוט אפשר לקחת הלוואה אז זה גם לא פשוט כי צריך לראות אם יש לך מינוס בבנק אם יש לך כזה אתה יכול לשכוח מהלוואה.

    • @RAGEGAMING
      @RAGEGAMING 6 років тому +1

      יוסי רבני אתה מבצע סקר , אם אין לך בגרות אז המצב שלך בקרשים ועדיף שתעבוד על הבגרות לפני, שים לב שכדי לתת רעיון טוב לא מספיק רק להגיד דברים, רעיון זה להגיד באופן מדויק כמה כסף צריך ולאן בדיוק הוא יושקע, אמור להיות לך ידע בנושא של הרעיון, אם אתה אומר למשקיע ״שמע יש לי רעיון למשקפי מציאות מדומה שמתחברים למוח וזה מדמה מציאות ב 90% אם יש לך את הידע לבצע כזה דבר ויש לך את האפשרות להוכיח לו את זה אני לא רואה סיבה שהוא לא ישקיע, זה לא קל , אם זה היה קל כולם היו עושים את זה

    • @יוסירבני-צ8ע
      @יוסירבני-צ8ע 6 років тому

      RAGE GAMING אתה פשוט מחזק תטענה שלי

  • @999.9finegold
    @999.9finegold 6 років тому +10

    אני אציג לכם את הגרף בסמלים
    זה שיוויון
    =
    זה אי שיוויון
    ____________
    _________________________________
    ולכן אנחנו לא קוראים לזה מדד הפערים
    אלא מדד הקנאה...

    • @עינתפורטר
      @עינתפורטר 6 років тому +2

      Leelusi2018 B ari תגידי ימוטרפת זה בטוח פייק של טרול נכון?

  • @talduker2922
    @talduker2922 4 роки тому +4

    הכלכלה העולמית עולה האדם הממוצע יש יותר כסף ואוכל אבל יש אנשים שמקבלים יותר
    זה לא אומר שזה רע

    • @talduker2922
      @talduker2922 Рік тому

      @Pekinez פעם לא היה מספיק אוכל לאדם הממוצע

  • @binonori
    @binonori 6 років тому +3

    מהפכה זה הפתרון היחידי.השאר, זה המשך הונאת ההמון שהשיטה טובה לכולם.שקר

  • @riskyfoe800
    @riskyfoe800 6 років тому +3

    מה עם פוטין עם 200 המיליארד דולר שלו

  • @saracohen7577
    @saracohen7577 Рік тому

    כסף הוא לא מטרה, אומרים כולם, רק אמצעי. אפשרות להשיג כל מיני דברים שנרצה, ולקבל סיפוק מזה. ליהנות, לממש שאיפות. הבעיות מתחילות כששמים לב לחשבון פשוט: אנחנו רצים אחרי הכסף, הרבה יותר ממה שנהנים בפועל בזכותו.
    סכמו את כמות המאמצים, הלחצים, החרדות, מול כמות ההנאות, הריגושים, השמחות, ותראו שבעצם אנחנו חיים במינוס. אפילו העשירים הכי גדולים, ואלו שמצטלמים טוב, דווקא אצלם חוגג הדיכאון.
    במקור, הכסף נולד כדי לעזור לבני אדם לנהל אינטראקציות. לפני המצאת הכסף, עוצמתו של אדם נמדדה בכוח הזרוע, בכמות התבואה ועוד, והכסף הכניס סרגל מדידה אולטימטיבי. אתה יכול להיות זקן או חלש פיזית, אבל אם בבנק יש לך הרבה אז אתה נחשב לחזק.
    מבחינה מהותית, כסף פירושו יכולת כיסוי. על ידי הכסף יכול היה האדם לכסות רצונות שונים שהתעוררו בו, להביא להם מילוי. למעשה, חוץ מענייני גורל שלא בשליטת האדם כמו מחלות, חס ושלום, תאונות, אסונות, הכסף היה נראה כאדוני הכול. לכן במשך ההיסטוריה נעשה עניין העושר לחשוב מאוד.
    אבל בשנות השישים של המאה הקודמת החלה מגמת התפתחות שונה. ילדי הפרחים מאסו ברדיפה אחר הכסף ואמרו: "די! האושר נמצא בדברים אחרים". וגם בדורנו, אנשים אמנם זקוקים לכסף כדי לחיות בנוחות, אבל כבר לא מסוגלים להסכים עם חיים בפורמט של לחץ בלתי פוסק, תחרות הרסנית עם כל מי שבסביבה, חרדה תמידית לגבי מה יהיה עם הכסף שלך.
    מותשים מכל הריצות אחרי סמלי סטטוס, מבצעים, קניות, מכל מה שדוחפים לנו בפרסומות. ועולות מחשבות על חיים פשוטים יותר, כמו שאולי אמור להיות. איך קרה שאת כל הכוחות, את כל תשומת הלב, את כל המחשבות, אנחנו מכוונים לעוד כמה אפסים בחשבון הבנק?! ברור שצריך לדאוג לקיום ברמה סבירה, אבל בזה מסתכם כל הסיפור שלנו פה?!
    ושאלות גדולות כאלה, מהותיות, מסמנות איזשהו סוף לכל ההתפתחות שעברה האנושות עד כה. מכאן גם השורש להסתגרות שרואים בכל מקום, אנשים שוקעים לדיכאון, חיים על תרופות, בקושי סוחבים מיום ליום.
    כדי לצאת מהמשבר הכולל שאליו מגיעה האנושות היום, נצטרך להתמודד יחד עם אתגר גדול: איך להביא מילוי לשאיפה התמידית של האדם ליהנות מהחיים? הרי בלי טעם אי אפשר לחיות. אילו רצונות כדאי יהיה לאדם לגדל בתוכו, שאותם יוכל תמיד למלא ולהרגיש שלם עם עצמו. מאושר. מממש את מלוא הפוטנציאל שלו. הרי גם הכסף לא היה עניין בפני עצמו, אלא רק אמצעי להשגת הנאות.
    בתהליך הזה נלמד להבדיל בין שתי רמות: מילוי צרכי הקיום שלנו, לצד פיתוח רוח האדם שבנו. כל בר דעת מבין שעם הקדמה הטכנולוגית של היום יש לאנושות אפשרות לספק לכל אדם בעולם את צרכי הקיום בכבוד, הבעיה היא רק ביחסים הלא טובים בין בני האדם. זה מה שתוקע אותנו, ושואב את כל המשאבים למלחמות שונות. וזה נכון לא רק ברמת המקרו, אלא גם במערכות יחסים פרטיות. מכירים הרבה זוגות שחיים באושר? האגו המתעצם לא נותן לאדם לסבול מישהו לידו.
    העתיד שלנו תלוי בפיתוח יכולת להתקשר זה לזה באופן אינטגרלי, בהשלמה הדדית, ויש בזה שיטת חיבור שלמה שעוד צריכה להתגלות. וכשמחשבים ורובוטים יפלטו מיליארדים משוק העבודה, זה יהיה העסק המרכזי שאליו נוכל להתפנות.
    האדם של מחר יקבל הנאה מחיבורים חדשים בין הלבבות. אנחנו נזרים בינינו אנרגיות, מילויים והנאות. לא יהיה לזה סוף, כי הקשר האינטגרלי יעלה אותנו למרחב שבו יש תמיד התחדשות, שמחה, תענוג. כוח החיים יזרום בינינו, כמו בין התאים בגוף. אך בשונה מכל מערכת הטבע שבה הפרטים מקושרים מאליהם באינטגרליות, אצלנו זה יבוא מתוך בירור עצמי, בחירה ומודעות. כך המין האנושי יעפיל לדרגת ההתפתחות הבאה, ובה מושג הכסף יקבל משמעות גבוהה. כסף משותף, יכולת לכסות זה את זה באהבה, למלא את האחרים דרכך.
    אחרי היסטוריה אגואיסטית שלמה שמסתכמת באין מוצא, אנחנו כבר מוכנים להתחיל כזו עלייה. מהחומר אל הרוח, שיהיה לנו בהצלחה.

  • @tomkhankin6540
    @tomkhankin6540 6 років тому +2

    "רוב הציבור מרגיש שהמשחק לא פייר" כן זה החיים ועצוב לראות כזאת תמימות מתאגיד השידור...
    דבר אחד שאתם לא אומרים זה שאותו אחוז עבד קשה בשביל הכסף הזה.. הם שמו את כל מה שיש להם בחברות שלהם.. הם למדו מקצועות לעומק
    והם גם עשו בחירות כלכליות נכונות.. אבל הערס הממוצע שמעשן ירוק כל היום ומרוויח שכר מינימום מרגיש שהעולם לא פייר בגלל "פער", הפער הזה קיים כיוון שיש אנשים משכילים שעוד מגיל צעיר למדו הרבה והם המשיכו להשקיע עד לגיל מבוגר שבו הם עובדים קשה.. אז משה מהשוק צריך לקבל את אותו הסכום כמוני כאשר כשהוא עשה צחוקים בכיתה אני למדתי ועובדה היום אני הרבה יותר מצליח מכל הכיתה שלי וגם השכבה שלי, וזה כי אני החלטתי קודם להשקיע ולעבוד קשה אבל במקום לנוח אני ממשיך לעבוד קשה, וזה החלטה שאני עשיתי ואני מרוויח יותר כי אני טוחן עבודה יותר ולא מתעצל..

    • @PabloRehovot
      @PabloRehovot 4 роки тому

      כולם עובדים קשה
      חלק קטן מאיתנו קיבל דחיפה בנקודת זינוק והרוב בכלל התחילו בפיגור. אדם שהתחיל עם דחיפה לא יכול לראות אפילו חצי מהמציאות כי הוא נולד עם מה להפסיד(וכך גם ישקיע את כל חיו כדי לא להפסיד) אדם שנולד בלי הרבה חומר רק אהבה נשארה בו ואותה הוא לא רוצה להפסיד.

    • @לבזהב
      @לבזהב Рік тому

      למה בחרת דווקא את השם משה

    • @לבזהב
      @לבזהב Рік тому

      ותתפלא דווקא אלו שלא לומדים בכיתה הכי מצליחים בחיים !

    • @LayUp01
      @LayUp01 Рік тому

      @@לבזהב לא... ממש לא... למרות שאני יכול לדון שמערכת החינוך קצת מפגרת. אבל לא...

    • @LayUp01
      @LayUp01 Рік тому

      @@לבזהב בנאדם שלא שואף לידע לא ישאף להצלחה. אבל הבעיה היא שאנשים חיים משכורת אחת מ עוני ו מתקשרים להשים אוכל על השולחן. אני מבין שגדלתה לבית כיף.. עם כסף.. אבל שתדע לך. בישראל 20% מהאנשים מתחת לקו העוני. 40% משכורת אחת מ להיות שם. 20% קצת יותר טוב. ו אחרי זה מגיעים ל עשירים שככל שאתה מתקדם באחוזים ככל שכמות הכסף שיש להם לעומת אחרים עולה דרסטית. כי הם לא משלמים לעובדים שלהם את התמורה המגיע להם.

  • @liorrechter9925
    @liorrechter9925 4 роки тому +1

    1:49 אחלה פרופסור מקלידה כשהמסך כבוי

  • @LayUp01
    @LayUp01 Рік тому

    בתוך 12 שנים?...

  • @עוזמגר-ז4נ
    @עוזמגר-ז4נ 2 роки тому +1

    זה בדיוק התוכנית של הסדר העולמי החדש

  • @saracohen7577
    @saracohen7577 Рік тому

    We are controlled by laws of nature.
    There is a general force of nature, and two opposite forces-bestowal and reception-extend from it.
    We exist between these forces, and both of these qualities affect us.
    Then, the question arises: How do we develop under the influence of these forces? Where do we act? Where are we free? How do we accumulate and correlate these two forces within ourselves? How can we build ourselves out of them?
    These are the questions that the wisdom of Kabbalah engages in: how we receive these two forces in an optimal balance, and with their help, shape ourselves so as to resemble the very laws of nature, to arise and reach equivalence of form with the force of bestowal in nature. These very laws gave us the opportunity to control the pace of our progress in accepting them upon ourselves.
    That is the point of our freewill.
    How could we act if we do not have freewill? Who would we be? Would we just be like robots, always under control?
    Until now, we have always been under control. What does it mean?
    Nature as if injects a drop of egoism-the desire to enjoy at others’ expense-into us, and then it does so a little more, and a little more again, and we then get the impetus to move toward all kinds of egoistic goals. The more our egoism inflates, the more we become willing to move to increasingly gain at the expense of others. Nature constantly squeezes the syringe into us until it eventually infuses us with the full amount of egoism.
    Our era is characterized by the syringe of egoism having become completely injected into us, with no more egoism left to inject. That is why we have nowhere left to run.
    Where do we head from here? What do we do?
    Moreover, egoism has become global and integral. In the beginning, we felt good because we reached egoistic global connections in the world and thought that everything would be fine. However, when such connections started depending on everyone, we turned out to be nature’s opposite.
    At this juncture, we find ourselves with a major dilemma, and we need to work out what we do about it. Where our fully-inflated egoism coupled with our tightening global connections brings us to increasing problems around the world, today we require a new form of connection-enriching education that would have the ability to guide us on how to change our egoistic connections to altruistic ones. That is the key to a shift to a harmonious and peaceful world.

  • @avi123
    @avi123 6 років тому +2

    אי שוויון ועוני הם שני דברים שונים לחלוטין, צריך להתמקד בעוני לא באי השוויון, כי אי שוויון אפשר לפתור בקלות, אם לוקחים לכוךם את כל הכסף

    • @LayUp01
      @LayUp01 Рік тому

      ... אני לא חושב שאתה הבנתם את הקטע. הבעיה היאלא באי שיוויון כמילה... גם 49-51 זה אי שיוויון... הבעיה היא הרמה שלו. שאנשים מדברים על אי שיווין כסספי הם מדברים על כמה גרוע זה ניהיה. לא על העובדה שזה פשוט אי שיוויון ו הם רוצים שכולם יהיו מיליארדרים... ממש לא. פשוט לא רוצים שבזמן ש 15,000 אנשים מתים ביום מרעב. 1% מהאנשים בעולם יחזיקו בכל כךף הרבה כסף שרק יצור עוד בעיות (אנשים עשירים רק נהיים עשירים יותר ו אנשים עניים רק נהיים עניים יותר. לא בגלל שאין להם את הידע. או את היכולות. אלה בגלל שהם פשוט דואגים רק על להשים אוכל על השולחן כי כבר את זה. קשה להם לעשות. אין להם זמן להפנות לדברים אחרים. כבר היום 1% מהאנשים (ו אפילו קצת פחות) מחזיקים ב 99% אחוז מהכסף אחרי האירוע של הקורונה. שכולנו סבלנו בוא. אבל האנשים העשירים בעולם הרווחיו מיליארדם ו העלו את העון שלהם ב עשרות ו אפילו מאות אחוזים. בזמן שהם משלמים לעובדים שלהם (שדוגרי... הם הסיבה היחידה שכל זה קורה?... כאילו יש לו רעיון בסדר אבל צריך שמישהו יעשה את זה) גרושים מצחיקים שלא משתווים ל 10% מהרווח שהם נותנים לחברה. אנשים רוצים לשמור על אנשים אחרים עניים. כדאי שהם לא יהיו פחות עשירים. תאוות בצע אחת גדולה.