Munții Rodnei - Vârful Pietrosul Rodnei (2303m)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 27 лип 2023
  • * 16 Iulie 2023: Muntii Rodnei Maramures
    * Traseu: Schitul Pietroasa - Stația Meteorologică Iezer (1760 m) - Lacul Iezer (1786 m) - Vârful Pietrosul Rodnei (2303 m)
    * Timp total cu viteza de deplasare moderata: 7h
    * Marcaj: bandă albastră (pe tot parcursul traseului)
    * Durată traseu: 4h/30 la urcare, 2h/30 coborare
    * Diferența de nivel: aproximativ 1300 m
    Traseu accesibil vara fără dificultăți tehnice
    Borșa este una dintre emblemele Maramureșului, este localitatea care impresionează prin pitorescul său dar și prin poziționarea între Munții Rodnei și Munții Maramureșului, bucurându-se astfel de peisaje montane de nedescris și oferind multiple posibilități de drumeție pe munte.
    Parcul Național Munții Rodnei se mândrește cu Vârful Pietrosul Rodnei, care cu cei 2303 metri înălțime, este cel mai înalt din această grupă de munți.
    Vârful Pietrosul Rodnei este vizibil din localitatea Borșa și tot de aici pornește către el un traseu destul de accesibil.
    Punctul de start al traseului este Schitul Pietroasa (îl veți găsi pe Google Maps ca Mănăstirea Borșa Pietroasa) și este poziționat aici: goo.gl/maps/DDPqkQjgdeQqiKUe9
    Distanța de aproximativ 4-5 km din centrul localității Borșa și până la schit poate fi parcursă ușor cu mașina pe drum asfaltat, iar acolo veți găsi chiar și o parcare amenajată. Traseul spre vârf începe chiar de la schit și este marcat cu bandă albastră.
    La început traseul urcă ușor pe o potecă și traversează mai multe poienițe, până intră în pădurea propriu-zisă și de aici continuă șerpuit pe un drum forestier care ajunge până la Stația Meteorologică Iezer, în apropierea căreia se găsește un loc în care este permisă camparea. Drumul forestier se termină aici și o potecă ne conduce în continuare până la următorul reper de pe traseu: Lacul Iezer, un lac glaciar mic și limpede, cu o denumire puțin bizară pentru că iezer înseamnă tot lac.
    După lac, pe porțiunea de traseu care îl ocolește și apoi duce cumva pe deasupra lui, cu puțin noroc, veți observa marmote printre stânci. Mie mi se par nișe animale drăguțe iar fluieratul le poate fi confundat ușor cu cel al oamenilor. Odată ce se termină porțiunea cu stânci, traseul devine abrupt și începe să șerpuiască agresiv, până ajunge sus, pe creastă, și apoi face dreapta, urmând să ajungă în câteva minute la vârf.
    Soundcloud - / nomyn
    Free Download : www.toneden.io/nomyn/post/nom...
    Stream: fanlink.to/Nomyn-Vibrant
  • Комедії

КОМЕНТАРІ •