Vai de mine...nu știți ce vorbiți...mai documentați-vă în privința acestui cal troian. Ăsta va da lovitura de grație învățământului românesc. El nu e român.
Nu o să aibe din păcate. Prin ordonanța trenuleț i s-au tăiat aripile. Nu o să poate implementa nimic din ce vrea, e o analiză bună pe edupedu despre asta
❤❤❤👏👏👏 excepțional,îl apreciez enorm pe dnul Daniel David,aduce competența și speranța ca se poate realiza o schimbare în Educație,îi dorim mult succes și multă perseverență.
Felicitări tuturor participanților la emisiune! Deosebit dl ministru prin ce a punctat și prin faptul ca dorește să îmbunătățească pe parcurs conștient fiind ca o schimbare totală creează haos. Ce ar fi important să înțelegem , indiferent de zona academică și socială din care provenim ,este ca învățăm pentru a ne descoperi abilități nu pentru a trece un examen cu o diplomă în buzunar.
Un interviu foarte interesant, care prezinta destul de clar viziunea de ansamblu a ministerului pentru urmatoarea perioada. Insa, nu pot sa nu observ ca dumnealui nu lasa doamnele jurnaliste sa isi termine intrebarile si le intrerupea frecvent.
S-a observat că: majoritatea copiilor uită, pînă în toamnă, în clasa a IX-a, aproape tot ce a fost chinuit în clasele VII-VIII în pregătirea pentru e.n. Cît despre celelalte teste, se poate observa că mulți copii nu reușesc să formuleze întrebările atunci cînd au răspunsurile sau gîndesc ,,în sertare separate".
In tara cu cea mai mare risipa alimentara din Europa, sunt copii care nu au ce manca. Inseamna ca serviciile sociale si ONG-urile nu-si fac treaba bine. 😢 Institutiile nu functioneaza intre ele, nu au proiecte comune, sau interes.
Suntem pe locul >2000 in clasamentul mondial al institutiilor de educatie. Nimic nu se va schimba daca prof. universitari nu vor fi promovati pe baza de lucrari publicate international. SI, daca universitatile nu vor conduce stiintific institutele de cercetare.
In multe școli nu e doar "stai jos si scrie", ci oră de oră e "stai jos si copiază de la pag X" ca la xerox in liniște deplină ca sa nu fie deranjat profesorul. Sau mai rău, "stați pe telefon în liniște". Plus foarte mult bullying din partea profesorilor și (mai ales în sate) violența fizică. Asta este realitatea care se ascunde in spatele rezultatelor catastrofale si a abandonului.
imi pare rau dar cred ca ati vrut sa spuneti bullying din partea copiilor. Se vede ca nu predati sau aveti in fiecare zi contact cu sistemul educational pentru ca la ora actuala in majoritatea scolilor sunt profesorii care sunt amenintati si jigniti de copii, nu invers. Probabil ca ati vazut ca au aparit cateva cazuri si pe la televizor de copii care au batut profesorul. Sunt mult mai multe care nu ajung la stiri
Aveți dreptate în ceea ce spuneti, hǎrțuirea vine atât din partea copiilor către profesori, cat și din partea profesorilor către copii. Nu vorbesc de la televizor. Vorbesc din ceea ce am trăit eu înainte de a renunța la învățământ.
Ooo,așa,da! ,,Mare om,mare caracter" ! In sfârșit,un ministru în care am mare încredere! Îmi pare rău că nu l am prins,fiind la pensie din învățământ,din aprilie anul trecut. Coerent,clar,deschis,discuții logice,pe înțelesul tuturor,exact la obiect,fara niciun fel de ocolișuri. Felicitări,domnule profesor! E o reală plăcere sa vă ascult și d.p.d.v. psihologic,exact așa cum trebuie! 😊
Învățarea remedială - singurul aspect abordat corect. Dar incomplet: nu putem lăsa doar în cârca profesorului, fără să tinem cont de ,,materialul clientului".
Numa acest fapt si l discrediteaza complet... ministru intr un guvern ilegitim pus de un presedinte ilegitim...mai mare rasul...intelectualu lu peste prajit..asta e din acelasi aluat ca lingatorii lu basesc, horia roman patapiepvici, preșu, limbiceanu, funeriu etc etc
Manualele noi și pregătirea noilor profesori sunt ideile cheie ale interviului. În rest, să sperăm că domnul ministru Daniel David va găsi calea potrivită de colaborare cu toți agenții învățământului românesc. Eventual cu mâinile deschise în dialog iar nu încrucișate precum în acest interviu.
E bun pentru ce este acum ca si ceilalți ministri ai invatamantului anteriori. Nu va mai chinuiti,asta este ștacheta. Se incadreaza la Romania bine educata.
Nu inteleg de ce trebuie sa mearga dupa un set de bune practici europene. De ce sa nu ne uitam la bune practici internationale? Si de ce nu si la idei de imbunatatire ale lor pe baza evidentei? Poate gasim o solutie mai buna decat toate.
Pentru ca suntem membrii ai Uniunii Europene și încercăm sa uniformizam accesul, sau programul educational, pt ca ai noștri copii sa poată accesa orice fel de universitate, sau orice fel de post după absolvirea ciclului educational, fără a intampina probleme sau a fi prea multe diferențe. Trebuie sa fim totuși realiști, la noi sistemul e praf, nu putem aștepta să aducă o schimbare de pe alta lume, măcar sa ajungem la un anumit nivel pe plan european.
Sunt curioasa cine va merge ca asistent la bacalaureat. Pt că având în vedere că se va desfășura în timpul anului școlar profesorii nu vor mai fi plătiți pentru asta.
Mediatoarele și jurnalistele nu ar trebui să se informeze înaintea unui interviu? UNDE în Europa NU există evaluări/ examene înainte de liceu? În Olanda se face la 12 ani, cu examene de câte 3 ore, chiar și 2 pe zi. Și nu numai. STUDIAȚI!
Dl ministru este priceput la nivelul învățământului universitar...dar nu prea. S-a gândit la evaluarea profesorilor universitari și a ,,metodelor" dumnealor? Că despre sistemul preuniversitar nu prea cunoște mare lucur e clar. NU mai spun de primar și preprimar...
Dacă e asumat de coaliție..... Ar putea să arate curaj și să-i pună pe toți directorii și inspectorii numiți politic la examene. Așa ar fi corect și etic.
Mie mi se pare că Evaluarea națională este unul dintre puținele lucruri bune pe care le-au făcut toate "reformele" de până acum și nu văd de ce ar trebui să se renunțe la ea! Acest examen cuantifică oarecum omogen pregătirea elevilor care acced în învățământul liceal și poate da unele previziuni asupra calității liceelor la care au intrat acești elevi. Dacă ar trebui schimbat ceva aici ar fi modalitatea de efectuare a acesteia, nu desființarea ei! Iar profesorii ar trebui remunerați pe criterii de performanță, de comun stabilite (și acceptate) la nivel național! Trebuie doar onestitate în acceptarea acestora!
@crc-d7s (Sau de ne-studiu). Tocmai de aceea, de comun acord (profesori, psihologi, specialiști în educație, părinți, elevi - doar cei care au terminat acele clase și știu despre ce vorbesc) să stabilească o modalitate de susținere a lui. De exemplu, de reexaminare atunci când elevul susține că "nu a fost în formă" (într-o sesiune ulterioară) sau de susținere a lui prin tezele anuale la materiile selectate (română, mate etc.) din care să se facă o medie. Și sportivii fac la fel la competițiile lor și au grijă din timp să fie în formă (că sănătate, că stil de viață etc.) - toate acestea te responsabilizează față de tine însuți. "Spargerea" examenului pe centre separate nu ar face decât să favorizeze inechitățile, favoritismele și neregulile! Îmi pare rău să spun asta, dar noi suntem mai înclinați către așa ceva!
Nu inteleg cum sa spui ca la nivel de undergraduate in sistemul nord american nu ai specializare. Desigur ca exista. Ai mereu cel putin un honour, sau un major. De multe ori acest major inseamna mai multe cursuri pe specialitatea respectiva decat in Romania. De exemplu eu in psihologie am facut o gramada de materii care nici nu se viseaza in Romania la "licenta" in psihologie.
considerati ca doar marirea salariilor este o problema in educatie?! ptr educatia didactica si sociala a elevilor ce se face efectiv? sunt profesori- roboti care n au nicio legatura cu educatia efectiv a elevilor. spun ca nu sunt parintii elevilor si ca n au traba cu educatia lor, desi elevii stau in scoala pana la 6-7 ore
Dle Ministru,mă mir ca acum descoperiți faptul ca profesorii dicteaza conținutul din manual sau alte surse!Am absolvit Facultatea de ISTORIE-FILIZOFIE din cadrul UBB CLUJ in 1975!Știti că un absolvent nu putea să susțină LUCRAREA DE DIPLOMMA(LICENTA)pâna nu efectua 100 de ore de practica(asistenta și lecții predate)la Liceele de prestigiu din Cluj!Filozofia didactica era centrată pe elev,pe conversație euristica,pe valorificarea in procesul didactic a cunoștințelor elevilor etc!Știți ce nivel de pregătire au azi absolvenții din Universitatea PASTORITA de dv!Ce ați făcut că rector veți face și în calitate de ministru ...adică nu veți face reforma (că sa mă exprim elegant)!Școlile și Inspectoratele Scolare vor fi conduse tot de politruci ....in rest ....vorbe goale!Daca veți desființa macar Inspectoratele Scolare,veți avea respectul meu!
In ceea ce priveste curricula, sunt de parere ca legea aceea prin care se impunea ca la gimnaziu sa nu fie mai mult de 25 de ore pe saptamana, ceea ce inseamna o medie de 5 ore pe zi, din care una neaparat ar trebui sa fie de educatie fizica, sport, miscare, dans. Nu este acceptabila situatia ca la clasele V VIII, cooii sa aiba 6 sau chiar 7 ore pe zi. Daca se adauga si timpul de facut teme, se ajunge ca cerinta fata de un copil intre 9 si 14 ani, sa depaseasca 8 ore pe zi de munca, ceea ce depaseste inclusiv norma de munca a unui adult. In legatura cu miscarea ea este absolut necesara si construieste sanatate pentru copilul de astazi si adultul de maine. "Mens sana in corpore sano". Inainte de orice trebuie asigurata sanatatea, pentru ca mecanismele de invatare sa poata functiona. Copii care locuiesc la bloc si care sa ajunga intr- un parc trebuie sa ia metroul, sau ca sa faca orice fel de disciplina sportiva, trebuie sustinut ca plata orelor respective de catre parinti, de fapt ajung sa nu aiba parte de suficienta miscare, care sa le asigure dezvoltarea sanatoasa. Din aceste si alte cauze si incidenta foarte mare a obezitatii la copii. Nu trebuie pierduta sansa ca la schimbarea curriculei sa fie eliminata supraincarcarea care vine din supraincarcarea curriculei. Inteleg rezistentele posibile legate de structura catedrelor profesorilor. Dar nu este corect sa supraincarci copii si in acest fel sa- i scarbesti de scoala, pentru a rezolva catedrele profesorilor. Exista dezechilibre in sistem pt ca la tara nu sunt profesori calificati, dar cei care nu au catedre in oras nu vor sa parcurga acei doi ani de respecializare/reconversie. Cred ca mai mult
Si a da examen este o abilitate/o competenta. Nu cred ca un ministru foloseste argumentul zilei proaste a elevului bun, care statistic ar trebui sa fie insignifiant pentru copiii sanatosi si ignora complet toate celelalte dezavantaje mult mai frecvente cum sunt notele impuscate pe parcursul anilor, favoritismele profesorilor fata de unii copii, concursul intre parinti de a atrage in orice fel bunavointa profesorilor asupra copiilor lor, diferentele de exigenta intre profesori la notarea elevilor, diferentele de pregatire sau de talent pedagogic intre profesori etc. Cum sa fie o a doua sansa ? Teoretic dai voie ca un elev care a luat 10 la evaluarea nationala, va fi exclus de unul care a luat sapte sau chiar mai putin la aceasta evaluare, in schimb a facut pregatire cu profesor de la liceul unde da examen, care face si subiectele de examen si care a parcurs dinainte la meditatie cu copilul de sapte sibiectele din care a fost extras subiectul de examen. Nu cumva dati liber la astfel de situatii foarte foarte grave ?
Hai sa facem un pariu oameni buni...asta in 6 luni se face de ras..e un slugoi securist...voi aveti senzatia ca ajungi rector la cluj pe talent si competente..se ajunge pe trafic de influenta si smecherie..asta e marele vostru ministru..credeti ca e capabil de vreo reforma? Daca era tare pe pozitii deja iesea cu pumnu in piept ca e cazul sa puna la punct invatamantul din mediul rural...dar el ce face vorbeste vorbe...dar romanu iubitor de securisti o sa se uite la asta ca la mesia...cum s a intamplat si cu iohannis, basescu, antonescu, funeriu, bolojan, constantinescu, nicusor dan etc.
Parca tot nu imi vine sa cred ca in sfarsit avem cu adevarat un ministru al educatiei, o persoana care are ce sa caute in functia respectiva !
@@anisoaranae522 asa e !
Vai de mine...nu știți ce vorbiți...mai documentați-vă în privința acestui cal troian. Ăsta va da lovitura de grație învățământului românesc. El nu e român.
Ce să caute în guvernul ciolacu?
Nu ti vine sa crezi ca avem un ministru securist? Wow🤣🤣
@@anisoaranae522 ce caută?
Respect Daniel David! In sfarsit un ministru al Educatiei care stie ce vorbeste.
Salut, Călin! :)))
@@anamariabutunoi Salut! :)
Și ceva date referitoare la transumanism ?
Un om în care chiar am încredere. Sper sa aibă bugetul și susținerea necesare
Nu o să aibe din păcate. Prin ordonanța trenuleț i s-au tăiat aripile. Nu o să poate implementa nimic din ce vrea, e o analiză bună pe edupedu despre asta
@@Hunter-lo3bs Să nu ai. Este un cal troian care va distruge învățământul definitiv.
❤❤❤👏👏👏 excepțional,îl apreciez enorm pe dnul Daniel David,aduce competența și speranța ca se poate realiza o schimbare în Educație,îi dorim mult succes și multă perseverență.
Respect Daniel David
foarte buna alegere casi ministru al educatiei. Hai ca se poate sa reformam educatia si daca este criza
Felicitări tuturor participanților la emisiune!
Deosebit dl ministru prin ce a punctat și prin faptul ca dorește să îmbunătățească pe parcurs conștient fiind ca o schimbare totală creează haos.
Ce ar fi important să înțelegem , indiferent de zona academică și socială din care provenim ,este ca învățăm pentru a ne descoperi abilități nu pentru a trece un examen cu o diplomă în buzunar.
Vă rog să rezolvați zgomotele din jur. Se aude cum foamna tastează insistent lângă Studio. Sunt prea multe zgomote. Interviul este foarte bun!!!
Acum ca am citit asta mi-am dat seama ce ma enerva.
A fost singura schimbare în guvernul Ciolacu,de care m-am bucurat!Îl urmăresc de ceva vreme pe d-ul David ,chiar îmi place👍!
@@Adrriana1289 Habar nu ai cine este...un trădător. Va distruge totul.
Un adevărat ministru
Wow!Felicitări!
În sfârșit un ministru al Educației competent! Felicitări pentru emisiune!
Un ministru compétent, profesionist si onest. Doamne-ajuta ! Cea mai mare rezistenta ,o va avea în scoli , din partea profesorilor si în inspectorate.
UN ministru competent este unul care are consilieri ADEVĂRAȚI, dintre cei care au experiență REALĂ și performantă la fiecare nivel.
Un interviu foarte interesant, care prezinta destul de clar viziunea de ansamblu a ministerului pentru urmatoarea perioada. Insa, nu pot sa nu observ ca dumnealui nu lasa doamnele jurnaliste sa isi termine intrebarile si le intrerupea frecvent.
Îl ador❤
In sfarsit avem ministru la educatie.
S-a observat că: majoritatea copiilor uită, pînă în toamnă, în clasa a IX-a, aproape tot ce a fost chinuit în clasele VII-VIII în pregătirea pentru e.n.
Cît despre celelalte teste, se poate observa că mulți copii nu reușesc să formuleze întrebările atunci cînd au răspunsurile sau gîndesc ,,în sertare separate".
❤❤❤❤
In tara cu cea mai mare risipa alimentara din Europa, sunt copii care nu au ce manca. Inseamna ca serviciile sociale si ONG-urile nu-si fac treaba bine. 😢 Institutiile nu functioneaza intre ele, nu au proiecte comune, sau interes.
Suntem pe locul >2000 in clasamentul mondial al institutiilor de educatie. Nimic nu se va schimba daca prof. universitari nu vor fi promovati pe baza de lucrari publicate international. SI, daca universitatile nu vor conduce stiintific institutele de cercetare.
@Euronews, IAR se aud voci/zgomote din platou care nu sunt ale invitaților/prezentatoarei.
In multe școli nu e doar "stai jos si scrie", ci oră de oră e "stai jos si copiază de la pag X" ca la xerox in liniște deplină ca sa nu fie deranjat profesorul. Sau mai rău, "stați pe telefon în liniște". Plus foarte mult bullying din partea profesorilor și (mai ales în sate) violența fizică. Asta este realitatea care se ascunde in spatele rezultatelor catastrofale si a abandonului.
imi pare rau dar cred ca ati vrut sa spuneti bullying din partea copiilor. Se vede ca nu predati sau aveti in fiecare zi contact cu sistemul educational pentru ca la ora actuala in majoritatea scolilor sunt profesorii care sunt amenintati si jigniti de copii, nu invers. Probabil ca ati vazut ca au aparit cateva cazuri si pe la televizor de copii care au batut profesorul. Sunt mult mai multe care nu ajung la stiri
Aveți dreptate în ceea ce spuneti, hǎrțuirea vine atât din partea copiilor către profesori, cat și din partea profesorilor către copii. Nu vorbesc de la televizor. Vorbesc din ceea ce am trăit eu înainte de a renunța la învățământ.
Ooo,așa,da! ,,Mare om,mare caracter" ! In sfârșit,un ministru în care am mare încredere! Îmi pare rău că nu l am prins,fiind la pensie din învățământ,din aprilie anul trecut. Coerent,clar,deschis,discuții logice,pe înțelesul tuturor,exact la obiect,fara niciun fel de ocolișuri. Felicitări,domnule profesor! E o reală plăcere sa vă ascult și d.p.d.v. psihologic,exact așa cum trebuie! 😊
Dacă am trecut prin perioada în care s-a tăiat din salarii, om trece prin criza asta și fără să luăm tichete de vacanță.
🔝👍
mari sperante pentru educatie cu un nou ministru care trebuie sustinut ca sa -si poate indeplini obiectivele.
❤💛💙🎓👏🌹
Învățarea remedială - singurul aspect abordat corect. Dar incomplet: nu putem lăsa doar în cârca profesorului, fără să tinem cont de ,,materialul clientului".
Cum să fii ministru în guvernul ciolacu?
Numa acest fapt si l discrediteaza complet... ministru intr un guvern ilegitim pus de un presedinte ilegitim...mai mare rasul...intelectualu lu peste prajit..asta e din acelasi aluat ca lingatorii lu basesc, horia roman patapiepvici, preșu, limbiceanu, funeriu etc etc
Manualele noi și pregătirea noilor profesori sunt ideile cheie ale interviului. În rest, să sperăm că domnul ministru Daniel David va găsi calea potrivită de colaborare cu toți agenții învățământului românesc. Eventual cu mâinile deschise în dialog iar nu încrucișate precum în acest interviu.
Soroșiștii invită soroșiți de a lor logic personajul ăsta spun băieții că căuta pe afară extratereștri
E bun pentru ce este acum ca si ceilalți ministri ai invatamantului anteriori. Nu va mai chinuiti,asta este ștacheta. Se incadreaza la Romania bine educata.
De ce spune treining (daca am scris bine,ca n am studiat Limba Engleză) si nu cuvantul in Limba Română? Ce inseamna?
Training= program de pregatire, instruire, perfectionare, formare profesionala in contextul educational.
Nu inteleg de ce trebuie sa mearga dupa un set de bune practici europene. De ce sa nu ne uitam la bune practici internationale? Si de ce nu si la idei de imbunatatire ale lor pe baza evidentei? Poate gasim o solutie mai buna decat toate.
Pentru ca suntem membrii ai Uniunii Europene și încercăm sa uniformizam accesul, sau programul educational, pt ca ai noștri copii sa poată accesa orice fel de universitate, sau orice fel de post după absolvirea ciclului educational, fără a intampina probleme sau a fi prea multe diferențe. Trebuie sa fim totuși realiști, la noi sistemul e praf, nu putem aștepta să aducă o schimbare de pe alta lume, măcar sa ajungem la un anumit nivel pe plan european.
Sunt curioasa cine va merge ca asistent la bacalaureat. Pt că având în vedere că se va desfășura în timpul anului școlar profesorii nu vor mai fi plătiți pentru asta.
,,Tanti mediatoarea", în clasă a VIII-a se face selecție: este diferență între studii la un liceu sau altul.
Mediatoarele și jurnalistele nu ar trebui să se informeze înaintea unui interviu? UNDE în Europa NU există evaluări/ examene înainte de liceu? În Olanda se face la 12 ani, cu examene de câte 3 ore, chiar și 2 pe zi. Și nu numai. STUDIAȚI!
Dl ministru este priceput la nivelul învățământului universitar...dar nu prea. S-a gândit la evaluarea profesorilor universitari și a ,,metodelor" dumnealor? Că despre sistemul preuniversitar nu prea cunoște mare lucur e clar. NU mai spun de primar și preprimar...
Dacă e asumat de coaliție..... Ar putea să arate curaj și să-i pună pe toți directorii și inspectorii numiți politic la examene. Așa ar fi corect și etic.
Daniel David ! Ia și explică câteva date referitoare la transumanism !
Unde o sa incadrati homeschooling?
Mie mi se pare că Evaluarea națională este unul dintre puținele lucruri bune pe care le-au făcut toate "reformele" de până acum și nu văd de ce ar trebui să se renunțe la ea! Acest examen cuantifică oarecum omogen pregătirea elevilor care acced în învățământul liceal și poate da unele previziuni asupra calității liceelor la care au intrat acești elevi. Dacă ar trebui schimbat ceva aici ar fi modalitatea de efectuare a acesteia, nu desființarea ei! Iar profesorii ar trebui remunerați pe criterii de performanță, de comun stabilite (și acceptate) la nivel național! Trebuie doar onestitate în acceptarea acestora!
cum pl 2 ore sa-ti decida 4 ani de studiu
@crc-d7s (Sau de ne-studiu). Tocmai de aceea, de comun acord (profesori, psihologi, specialiști în educație, părinți, elevi - doar cei care au terminat acele clase și știu despre ce vorbesc) să stabilească o modalitate de susținere a lui. De exemplu, de reexaminare atunci când elevul susține că "nu a fost în formă" (într-o sesiune ulterioară) sau de susținere a lui prin tezele anuale la materiile selectate (română, mate etc.) din care să se facă o medie.
Și sportivii fac la fel la competițiile lor și au grijă din timp să fie în formă (că sănătate, că stil de viață etc.) - toate acestea te responsabilizează față de tine însuți. "Spargerea" examenului pe centre separate nu ar face decât să favorizeze inechitățile, favoritismele și neregulile! Îmi pare rău să spun asta, dar noi suntem mai înclinați către așa ceva!
@@nicolaediaconescu1895 e vezi, tezele anuale sunt o optiune mai buna decat Evaluarea Nationala
Nu inteleg cum sa spui ca la nivel de undergraduate in sistemul nord american nu ai specializare. Desigur ca exista. Ai mereu cel putin un honour, sau un major. De multe ori acest major inseamna mai multe cursuri pe specialitatea respectiva decat in Romania. De exemplu eu in psihologie am facut o gramada de materii care nici nu se viseaza in Romania la "licenta" in psihologie.
considerati ca doar marirea salariilor este o problema in educatie?! ptr educatia didactica si sociala a elevilor ce se face efectiv? sunt profesori- roboti care n au nicio legatura cu educatia efectiv a elevilor. spun ca nu sunt parintii elevilor si ca n au traba cu educatia lor, desi elevii stau in scoala pana la 6-7 ore
Daca e aceiasi Românie educata a lui iohanis e fals.
Dle Ministru,mă mir ca acum descoperiți faptul ca profesorii dicteaza conținutul din manual sau alte surse!Am absolvit Facultatea de ISTORIE-FILIZOFIE din cadrul UBB CLUJ in 1975!Știti că un absolvent nu putea să susțină LUCRAREA DE DIPLOMMA(LICENTA)pâna nu efectua 100 de ore de practica(asistenta și lecții predate)la Liceele de prestigiu din Cluj!Filozofia didactica era centrată pe elev,pe conversație euristica,pe valorificarea in procesul didactic a cunoștințelor elevilor etc!Știți ce nivel de pregătire au azi absolvenții din Universitatea PASTORITA de dv!Ce ați făcut că rector veți face și în calitate de ministru ...adică nu veți face reforma (că sa mă exprim elegant)!Școlile și Inspectoratele Scolare vor fi conduse tot de politruci ....in rest ....vorbe goale!Daca veți desființa macar Inspectoratele Scolare,veți avea respectul meu!
@@ElenaVarlan-xr8rl sa ardem ogoarele, sa otravim fântânile!
Oribil zgomotul de fond!!! Nu am reusit sa urmaresc interviul desi sunt foarte interesata.
In ceea ce priveste curricula, sunt de parere ca legea aceea prin care se impunea ca la gimnaziu sa nu fie mai mult de 25 de ore pe saptamana, ceea ce inseamna o medie de 5 ore pe zi, din care una neaparat ar trebui sa fie de educatie fizica, sport, miscare, dans.
Nu este acceptabila situatia ca la clasele V VIII, cooii sa aiba 6 sau chiar 7 ore pe zi. Daca se adauga si timpul de facut teme, se ajunge ca cerinta fata de un copil intre 9 si 14 ani, sa depaseasca 8 ore pe zi de munca, ceea ce depaseste inclusiv norma de munca a unui adult.
In legatura cu miscarea ea este absolut necesara si construieste sanatate pentru copilul de astazi si adultul de maine.
"Mens sana in corpore sano".
Inainte de orice trebuie asigurata sanatatea, pentru ca mecanismele de invatare sa poata functiona.
Copii care locuiesc la bloc si care sa ajunga intr- un parc trebuie sa ia metroul, sau ca sa faca orice fel de disciplina sportiva, trebuie sustinut ca plata orelor respective de catre parinti, de fapt ajung sa nu aiba parte de suficienta miscare, care sa le asigure dezvoltarea sanatoasa.
Din aceste si alte cauze si incidenta foarte mare a obezitatii la copii.
Nu trebuie pierduta sansa ca la schimbarea curriculei sa fie eliminata supraincarcarea care vine din supraincarcarea curriculei. Inteleg rezistentele posibile legate de structura catedrelor profesorilor.
Dar nu este corect sa supraincarci copii si in acest fel sa- i scarbesti de scoala, pentru a rezolva catedrele profesorilor.
Exista dezechilibre in sistem pt ca la tara nu sunt profesori calificati, dar cei care nu au catedre in oras nu vor sa parcurga acei doi ani de respecializare/reconversie.
Cred ca mai mult
Copii
Copiii
Legea aceea sa fie adoptata si imbunatite.
Si a da examen este o abilitate/o competenta.
Nu cred ca un ministru foloseste argumentul zilei proaste a elevului bun, care statistic ar trebui sa fie insignifiant pentru copiii sanatosi si ignora complet toate celelalte dezavantaje mult mai frecvente cum sunt notele impuscate pe parcursul anilor, favoritismele profesorilor fata de unii copii, concursul intre parinti de a atrage in orice fel bunavointa profesorilor asupra copiilor lor, diferentele de exigenta intre profesori la notarea elevilor, diferentele de pregatire sau de talent pedagogic intre profesori etc.
Cum sa fie o a doua sansa ?
Teoretic dai voie ca un elev care a luat 10 la evaluarea nationala, va fi exclus de unul care a luat sapte sau chiar mai putin la aceasta evaluare, in schimb a facut pregatire cu profesor de la liceul unde da examen, care face si subiectele de examen si care a parcurs dinainte la meditatie cu copilul de sapte sibiectele din care a fost extras subiectul de examen.
Nu cumva dati liber la astfel de situatii foarte foarte grave ?
Sa fie exclus
Subiecte
In sfarsit incepe sa se vada luminita de la capatul tunelului, un om foarte capabil, profesionist care aduce speranta pentru Romania.
Hai sa facem un pariu oameni buni...asta in 6 luni se face de ras..e un slugoi securist...voi aveti senzatia ca ajungi rector la cluj pe talent si competente..se ajunge pe trafic de influenta si smecherie..asta e marele vostru ministru..credeti ca e capabil de vreo reforma? Daca era tare pe pozitii deja iesea cu pumnu in piept ca e cazul sa puna la punct invatamantul din mediul rural...dar el ce face vorbeste vorbe...dar romanu iubitor de securisti o sa se uite la asta ca la mesia...cum s a intamplat si cu iohannis, basescu, antonescu, funeriu, bolojan, constantinescu, nicusor dan etc.