Neuroloog Bas Bloem: Parkinson is een pandemie, overheden moeten verantwoordelijkheid nemen

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 бер 2020
  • Hoogleraar neurologie Bas Bloem is dé Parkinson-specialist. Hij is mede-auteur van het boek Ending Parkinson’s Disease. Wereldwijd hebben zes miljoen mensen de ziekte en dat aantal zal de komende 20 jaar verdubbelen. Nog altijd is er geen medicijn, terwijl de symptomen er niet om liegen. Monique Bosman weet daar alles van, zij heeft Parkinson. Samen schuiven ze aan bij Op1.
  • Наука та технологія

КОМЕНТАРІ • 11

  • @vdburch84
    @vdburch84 3 роки тому +4

    Mijn vrouw kreeg op 50 jarige leeftijd Parkinson,nu na 26 jaar denk ik dat zij het al haar hele leven had ,waarom? Als wij tijdens onze verkering gingen dansen dan mopperde ik altijd over het zware draaien zij gaf nooit mee met bijv;zwieren en zwaaien als ik met een ander ging dansen dan ging het zo licht als een veertje.Uiteindelijk open baarde het op haar 50 ste ,na een second opinion in Leiden door dr Bloem toen in opleiding heeft zij met 1 soort medicijn, Madopar 125 mg, en door niet 3 x maar de verdeling in meerdere tijden verdeeld op de dag heeft zij het redelijk vol kunnen houden . alsnog Dank aan dr Bloem !

  • @theostraatmuzikant7996
    @theostraatmuzikant7996 4 місяці тому +1

    Ik ben sind twee jaar gediagnoseerd met parkingson, toch heb ik geen tremor, slaap goed geen problemen met plassen of ontlasting, kan ontzettend goed gitaar spelen, zit in een orkestje met twee huisartsen die echter niet geloven dat ik de ziekte heb. Het enige wat ik wel heb is dat ik moeilijk loop, moeilijker als vroeger, soms lijkt het of ik dronken ben. Ik ben nu op vakantie in thalland en ben naar het ziekenhuis gegaan omdat ik gestruikeld was gevallen en gewond. In mijn medische gegevens zag de arts dat ik parkingson had, hij wilde dat ik een stukje liep en liet me daarna een filmpje zien vaan iemand met hetzelfde loopje. Bij nader onderzoek bleek de man te veel vocht te hebben in zijn hersenen, nadat er een drain geplaatst was van de hersenen naar de maag liep de man weer gewoon, jammer dat ik zo’n filmpje niet kan vinden op you tube. Net als de artsen van het orkestje waar ik in zit gelooft ook hij niet dat ik parkingson heb. Ik slik wel jaren trouw mijn levadopa. Wat zou u als arts doen in mijn geval ?

  • @miapeeters2048
    @miapeeters2048 10 місяців тому

    Hoe kan een parkinsonpatient helpen aan het onderzoek zonder er zelf lichamelijk op achteruit te gaan. Met de garantie vN neurologen bv. Bas bloem

  • @bonnyandclyde1812
    @bonnyandclyde1812 3 роки тому

    Ik zou graag van prof. Bloem weten of textielindustrie van vroeger ook invloed heeft gehad in de zin van Parkinson en ALS. Ik vraag dit ivm en tgv deze ziekten in de familie.

  • @hermannus3894
    @hermannus3894 4 роки тому +1

    Heb vele overeenkomsten met die mevrouw, kwa trillingen, etc., maar bij mij veroorzaakt door een herseninfarct op jonge leeftijd. Ging ik daarna stappen, op de fiets, dan moest ik om de 200 meter van de fiets en verder "lopen". Na een stuk "lopen" kon ik weer een stukje fietsen en zo door. Ging ik 's nachts naar huis, met behoorlijk wat achter de kiezen, dan kon ik met losse handen fietsen. Tijdens mijn verblijf in het AZG heb ik dit verteld en kreeg ik een biertest. Kreeg ongeveer 8 tot 10 pijpjes, maar in het weekend dronk ik veel meer (ja, zoveel drinkt de jeugd), dus dit hielp niet en de doktoren geloofden mij niet, ofschoon ik tientallen getuigen had.

  • @ddoeser5830
    @ddoeser5830 18 днів тому

    ❤😊❤

  • @kurtgriffioen9931
    @kurtgriffioen9931 3 роки тому

    Ah groen geite wollen sokken theorie