Maalesef ülkemizin gerçekleri bu şekilde.Çalışma saatleri uzun sorumluluk yüksek.Maaşlar düşük mühendisler zor durumda.patronlar acımasız 😔
3 роки тому+8
Kesinlikle katılıyorum.Eğer bir iş grubunu kapitalist sistemin eline bırakırsanız anlamsızlaşır ve körelir.Mühendislik olmazsa olmazdır o yüzden devlet desteği şart.
Bu gerçekleri anlatmadılar zamanında. Ne isterseniz onu seçin dediler ama öyle olmuyor işte. Oyunun kuralları bambaşka. Üniversite sınavına hazırlanırken gençlere tercih yapmadan önce bu gerçekleri anlatacak ve öğrenciye yol gösterecek rehberlik hocaları lazım. Hatta tüm bunlar liseye başlarken yapılması gerek.
Referans ilk olarak staj araken karşıma çıkmıştı benim. Bazı yerler referans olmadan başvuruyu almıyordu bile. Stajımın bir kısmını tamamladım, son sınıfım şimdi. Bir stajım daha kaldı. Umarım güzel şeyler öğreneceğim bir yerde staj imkanı bulurum. Fazlasıyla mezun var, her geçen sene bu sayı artıyor. Okuldaki hocalar da piyasa şartlarından habersiz. Biz kendi başımıza şanslı olursak güzel şeylere denk geliyoruz.
4 роки тому+7
Kesinlikle katılıyorum,Şans maalesef kaderimizi belirlemede çalışmak ve azmin önüne geçiyor.bu da şu manaya gelir 10 tane elektrik-elektronik mühendisi varsa 1 tanesi paçayı kurtarıcak 9 tanesi okuduğuna pişman olacak manasına geliyor.Ben maalesef o 9'un içindeyim.:)
Meslek lisesi elektrik elektronik bölümünde okuyorum şuan staj görüyorum patronumda benim okulumdan mezun ve aynı hocaların öğrencisiyiz üniversite okumamasına rağmen durumu gayet iyi mühendisler soru sormaya falan geliyo nasıl böyle oldu diye sorduğumda adam kendini hergün geliştirmiş yıllarını vermiş işi kendi evinde yapmaya başlamış ve işini kısa sürede baya geliştirdi
4 роки тому+13
Kendini geliştirmek güzel bir şey ancak,Bu üniversiteden mevzun insanların tembel oldukları manasına gelmiyor.Onlarda mücadele ediyor.Ama emeklerinin karşılığını hayatta bulamıyorlar.2 tane aynı model araç düşün bir otobandan 50 km gidiyor.diğeri ise yolu olmayan bir dağı tırmanarak 50 km gidiyor.Bakarsan ikiside aynı yolu gitmiş ancak dağa tırmanan çok daha fazla bir emek harcamış.Üniversite okuyanın durumu bu.gereksiz dersler ve iş hayatında işe yaramayacak dersler altında eziliyor.Boşuna zahmet yani.
Bende 5 yıl önce mezun olmuş şuan evde YDS çalışan ve açıktan memur alımları için çabalayan bir işsiz elektrik ve elektronik mühendisi olarak söylediklerinize katılıyorum maalesef durum bu.Artık piyasada çok fazla mühendis var.Şuan okuyan arkadaşlara nacizane tavsiyemse en başta ingilizcenizi konuşma, yazma, okuyup anlama olarak ciddi anlamda geliştirin.Ve bizim bölümümüz okadar geniş bir alan ki okurken karar vermeniz gerek bence elektrik mi elektronik mi ve onların alt dalları.Çünkü mezun olduktan sonra sizi kim nereye çekiyorsa oraya gidiyorsunuz ve sonrasında o iş olmadı şu olmadı derken bir bakıyosunuz 3-4 sene geçmiş.Bizim yaptığımız hataları yapmayın.
Abla merhaba bende suan elektrik ve elektronik muhendisligi son sinif ogrencisiyim ama hic umudum yok bu yuzden bu sene okulu bitirmeden açikogretimden 2. Bolum olarak 2 yillik bir saglik bolumu ornegin tibbi dokumantasyon ve sekreterlik en azindan kpss calisinca atama umudu olan bir meslek sizce bole yapmaliyimim yada baska bir öneriniz varmi
Dersanede okurken ,bi öğretmenim elektrik mühendisi olmasına rağmen,matematik ogretmenliği yapıyordu.baska bır arkadaş ıse elektrik muhendisligini okurken okulu bırakıp dersanede baska bölüme hazırlanmıştı.bunları unuversıteye hazırlanırken hıc düşünmedim.nasıl olsa tıp,diş hekimliği vs düşünüyordum.sonuc 19.000 sıralamaya sağlıkla ilğili meslek hiç gelmedi.3.hazırlanısım olduğu içinde boşta kalmak istemiyordum.sonuc İstanbul elektrik elektronik mühendisligini geldi ve okudum bitirdim.unuversıtenin etiketi iş bulmada hiç bir işe yaramadı.mezun cok diye yeni mezunu kimse işede almıyor.alacaksa bile. bir işe başvurunca en az 30 kişi başvurduğu icin siz muhtemelen eleniyorsunuz.kpss ye de zaten cok kişi giriyor ve alım da az olunca ordan da ihtimal cok az.geriye bi memurluk kalıyor.zaten onu olmak içinde elektrik mühendisliği gibi zor bolum okumana gerek yok.sonuc olarak bu Bolumu asla okumayın derim.gidin ticaret öğrenin veya lise sonunda memurluğa hazırlanın bundan iyi.baskalarından ibret almazsanız ,başkalarına ibret oluyorsunuz.iş gorusmelerınde de cok anım var ama hepsini anlatamam.hocam anlatmış zaten ,siz anlayın özel sektörün Nasıl olduğunu.
4 роки тому+4
Kesinlikle katılıyorum.Ben de şu an bir meslek okulunda sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum.ve polislik sınavına hazırlanıyorum.
Tercih edecek olan arkadaşlar sanmayın ki bu videoda bahsedilenler abartılan şeylerdir. Maalesef günümüz gerçekleri. Daha kolay atanan bölümlere yönelin derim yoksa 4 5 yılın sonunda depresyon krizlerini birçoğunuz yaşayacaktır.
Maalesef youtube özel üniversitede okuyan zengin cocugu elektrik elektronik mühendisliği öğrencilerinin sımarık videolarıyla dolu. Piyasada iş yapan bizim gibi insanların insanları bilgilendirmesi gerek. Ben de asgari ücretle basladım. Irak'ta bile cok cüzi ücretlere calıstım. Suanda da şefi olduğum ekipte en düşük ücreti ben alıyorum ve tüm sorumluluk bende arkadaslar. Devlette calısıcam derseniz de kpssden 95 almayı kafanıza koyun. Siz mezun olana kadar 99 olur herhalde.
Hocam iyi günler, bu sene bende elektrik elektronik mühendisliğini kazandım , bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmayı düşünüyorum piyasayı bilen biri olarak sizce mantıklı bir hareket olur mu?
3 роки тому+1
her iki bölümünde birbirinden pekte farkı yok çokta mantıklı bir hareket olmaz eğer yan dal olarak okuyabiliyorsan ikisini birden oku.mevzun olunca iş bulma ihtimalin artar
merhabalar ben de 2016 da mezun oldum askere gittim sonra 2018 2020 olmak üzere 2 kere kpss çalıştım sadece hiç tecrübe edinemedim yüksek lisansa başladım geçen sene tez dönemine geçtim ama gram zevk almıyorum insan bir işin ucundan tutmak istiyor yaş ilerliyor para kazanmak bir şeyler öğrenmek istiyor böyle olunca da zaman zaman mental olarak depresyonlara girdiğim süreçler oldu şu an 2020 kpss ile atanmaya çalışacağım eğer olmazsa özel sektörü deneyecem hiç denemedim çevremdeki insanların çalışma şartlarından yakınmasından ötürü bu yüzden hep evde bekleme modundaydım ama bu beni biraz tembelleştirdi bence en kötü iş bazen işsizlikten iyi olabilir hakkımızda hayırlısı olsun umudum azalıyor ama hayat da devam ediyor size de başarılar dilerim hayatınızda
4 роки тому+1
Hayattan hiç bir zaman umut kesilmez kardeşim.Bence sesimizi duyurmalıyız.
@ tabi hayata pozitif bakmak lazım ama düz memurluk yazmak elim gitmiyor ama kpss puanım da yetmiyor mühendisliğe bakalım ne olcak haziran ayına kadar yerleşemezsem özel sektörde iş arayışına tamamen geçecem çünkü kpss ile olmuyorsa vardır bir hikmet derim geçerim şimdilik başka alternatifler düşünürüm gibi
merhaba abi bir sorum olcak laboratuvar dersleri olsun teorik dersler olsun mühendislik mi teknoloji fakültesi mi ve teknoloji fakülterin hem laborutvar derslerin fazlılığı olarak hemde iş yeri eğitiminde dolayı mühendislik fakülterinden daha tecrübeli olarak mı çıkıyorlar
3 роки тому+8
Bizim ülkede isim değiştirip içini doldurmama hastalığı var.Bir ara Mekatronik mühendisliği çıktı insanlar hücum etti ancak sonra bölüm anlamsızlaştı.Teknoloji fakültesi kavramının ilk kez duyuyorum ama inan bu hocalarla içinin boş olduğunu adım gibi biliyorum.Benim sana tavsiyem sen bir devlet memurluğuna gir.Polislik,zabıtalık ne olursa.Bu ülkede öyle bir özel sektör varki yarin kadar çok sevsen mesleğini ondan bile vazgeçirirler.
Merhaba kanalınıza mailinizi yazmamışsınız birkaç soru sormak istemiştim. Buradan sorabileceğim de bir soru var. Girdiğiniz işlerde farklı şehirlerde çalışmamak sizin tercihiniz miydi yoksa şehir dışında herhangi bir fırsat bulamadınız mı ?
4 роки тому+1
bir çok farklı şehirde iş aradım ancak o şehirlerde kazanç sağlamak için antep şartlarına göre 500-1000 tl fazla istedim genellikle ancak o iş fırsatları kendi şehrinde yaşayan mühendisleri tercih ediyor.
Abi suan meslek lisesinde 11. Sınıf elektrik elektronik ögrencisiyim.Üni sinavina hazirlanmak istiyorum.2 yillik okuyum diyorum Asgari ücret aliyo bi ise yaramiyo diyolar.4 yillik okuyum diyorum.Hersey ortada.Iyi bi ogrenci degilim.Matematik fen guzel degil.Ama isciligim güzel.Bana tavsiyede bulunurmusunuz.Ben ne yapayim.Sadece mutlu olmak istiyorum.
3 роки тому+2
sana tavsiyem eğer işçiliğin güzelse işine 4 elle yapış.iyi bir usta olursan mühendislerden çok daha fazla para kazanırsın.Demiryürek firmasında çalışıyordum,usta 10 bin tl para kazanırken ben 3000 tl kazanıyordum.
Abi şuan 2 yıllık elektronik bölümündeyim 1.sınıftayım DGS ile mühendisliğe geçmeyi düşünüyordum şuan lisede staj yaptığım kurumdan iş teklifi geldi sence okumaya devam mı etmemeliyim yoksa gitmelimiyim fikrin nedir
3 роки тому+1
kesinlikle işe yönel, okul boş kardeşim referansın yoksa
Kardeşim bende seninle aynı bölüm aynı üniversitede okuyorum 3.sınıf oyrencisiyim k.b ama bazi kisimlarda sana katilmiyorum.Mesela bu iş deyil sadece şuanda turkiyeye genel olarsk baktığında her iş sektorunde bir işsizlik var deniliyor tamam bu olabilir ama bu seni durdurmak için bir sebep deyil yapan var çok iyi yerlerde çalışan var tamsmen senin elinde seni kimse durduramaz ve emin ol emeğinin karşılığını elbet alirsin yeterince emek vermişsen ayrıca benim bildiyim geçen yıl mezun olup mezun olduktan 4 ay sonra 7400 civari ozel sektorde ise baslayan adam var yine gaziantep universitesinden mezun o adam nerden oyrendi madem okul birsey katmiyorsa bu kadar akademisyen ne yapiyor o zaman okulda farkinda deyillermi eyer hicbirsey katmiyorsa zaten eyitim dilide ingilizce sen ingilizceyi akici bi sekilde oyrenip derslerine yeterince calisip ingilizce kaynaklardanda okuyup arastirirsan kendini cok iyide gelistirirsin yani kisacasi mesela bu isi seviyormu sececek insan sevmiyormu ona bakmali seviyorsa issizlik filan bos emek verdikten sonra bide seviyorsa yapar basarir
3 роки тому+8
cengiz kardeşim ben 2016 yılında bu bölümden mevzun oldum.o zaman bu bölüm şimdikinden çok daha kıymetliydi.o zaman dahi 1300 tl asgari ücretle işi arkadaşımın referansıyla bulabildim.Bu hayatta ya çok şanslı olacaksın ki öyle olsaydı bu ülkede doğmazdım ya da referansın ve tanıdığın olacak ki eğer öyleyse zaten ilk okul mevzunu da olsan çok iyi yerlere zaten gelirsin.Mücadele elbette güzel ama eğer fairplay çerçevesinde yapılıyorsa eğer yol çıkmaz sokaksa o yoldan çıkmaya çalışmak sadece zaman kaybı.
Video çok açıklayıcı ve gerçekçi olmuş çok teşekkür ederiz.Abi sana bir şey sormak istiyorum ben elektrik-elektronik 1.sınıf öğrencisiyim.Aslında bilgisayar mühendisliği istiyordum ama tercih listemde eem de vardı sonuç böyle oldu.Şuanda da yazılım alanına ilgim var bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapmak istiyorum.Eem'de yazılıma da yönelinebiliyor sanırım öyle biliyorum ama bilgisayar mühendisliğinde öğretilen programlama dersleri ile eem'dekiler aynı olmaz diye düşünüyorum.Eem'de programlama dilleri olarak hangilerini öğretirler? Senin de bahsettiğin gibi zor teorik derslerle uğraşıp yazılıma yönelmektense bilgisayara geçmek daha mantıklı geliyor. Sence mantıklı bir karar olur mu ?
4 роки тому+4
Biz elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde sadece c++'sı programlama dersi olarak gördük.Bilgisayar mühendisliğininde kpss alımı tıpkı elektrik-elektronik mühendisliği gibi az.ve iş bulma zorluğu tıpkı,bizimki gibi.benim tavsiyem eğer bilgisayar mühendisliğine geçiş yapacaksan // Üniversitelerin tercihen Bilgisayar Mühendisliği olmak üzere ilgili lisans / lisansüstü Mühendislik bölümlerinden mezun, · Nesne tabanlı uygulama geliştirme konusunda deneyimli, · Veri tabanı uygulamaları ve SQL konularına hakim, · Internet ve web uygulamaları konusunda bilgili, · İyi derecede İngilizce bilen, · Sonuç odaklı, problem çözme yeteneğine sahip, · Ekip çalışmasına uyum sağlayabilecek, · Analitik düşünen, planlı,// Yukarıdaki maddeler bir iş ilanından alınmıştır.bunun gibi iş ilanlarını kariyer.netten takip et özelliklere uygun hale gelmeye çalış.
Abi ben 7. Sinifim 9. Sinifa geldigimde elektrik sececegim puan konusundada benim futbol lisansim var 50 puan veriyorlarmis galiba yani elektronik için kaç puan gerek yani
Üstadım bir kaç sorum olacak 1.ben 3.sınıfım şimdiye kadar dersleri öğrenmeden bir şekilde geçtim ilerde çok sorun olur mu. 2.ben Üniversiteye başladığımdan beri kpss çalışıyorum ve iy bir seviyedeyim 90 puanın üzerine çıkıyorum denemelerde elektrik mühendisi kadrosundan atanma şansım gerçekten çok mu düşük. 3.arkadaş çevrenizden elektrik mühendisi olarak yurtdışına(Avrupa, amerika) gidebilen oldumu
4 роки тому+5
öncelikle şöyle başlıyayım, 1-)dersleri bir şekilde halletiysen bu çok iyi,Çünkü kimse bir şey öğrenmiyor zaten Ve tübitak gibi roketsan gibi yerlerde çalışmayacaksan not ortalamasına da ihtiyacın olmayacak demektir.Zaten tübitak ve rokatsan gibi yerlere girmen için not ortalamasının yanında 14-15 maddelik program listesini bilmeni istiyorlar bunlar da okulda anlatılmıyor. 2-)kpss'de 90 ve üzeri alabiliyor olman çok iyi.Ben de bu sene denemelerde alabiliyordum ancak 2020 kpss çok kazık oldu.normalde denemede gerçekte 90 net yaparken gerçekte 72 net yapabildim.Sene sene farklılıklar olabiliyor.bunun üzerine git kpss çalışmayı bırakma derim. 3-)evet oldu.Arkadaşım iş bulmakta çok zorlandığı için avrupaya gitti.ancak orada da kendi mesleğinde çalışamadı.çünkü avrupa da tutunabilmek çok zor.vize pasaport ve bol miktarda para lazım.bu yüzden başlangıç düzeyinde ne iş bulurasanız yapmanız ve oturma izni,çalışma iznini çıkarmanız lazım sonra mesleğinize dönüş yapabiliyorsunuz bu da 5-10 yıl sürebiliyor.
Merhaba İngilizce bilmek sizce ne kadar önemli eem için
3 роки тому+3
Yurt dışına gidiş yolunu nisbeten açıyor.ancak vize sorunları ve kur farkından dolayı aşırı para ihtiyacı yüzünden yüksek gelirliler dışında cesaret edilebilecek bir yol degil.
3 роки тому+1
sadece kurumsal firmalarda talep ediliyor ülkemizde.
Abi elektrik elektronik mühendisliği okuyup yazılımcı olabilirmiyim iş imkanları varmı
3 роки тому+2
Yazılımcı çok aranıyor.Ancak kariyer.net'teki iş imkanlarına bak derim.Çünkü orada aradıkları yazılımcılarda devasa bir program bilgi listesi istiyorlar.Bu liste üniversitenin verdiği bilgiyle tamalanmıyor.
Abi ben senin yerinde olsam asla pes etmez adam gibi iş bulana kadar durmazdım sonuçta 2 yıl tecrüben var
4 роки тому+9
yaşadığımız sürece pes etmek daima yanlıştır.Ancak doğruya doğru yanlışa yanlış deyip bunu dile getirmek en azından bizden sonrakiler için yapılması gereken bir borç olarak görüyorum.
Merhaba acaba iş bulamama nedenleriniz arasında belirli bir bilgiye sahip olmamanızın nedeni varmı .çünkü bazı üniversitelerin elektrikli araba veya iha takımlarında görev alan kişiler mezun olmadan iş teklifi alabiliyorlar . teşekkürler
3 роки тому+4
Bazı üniversiteler öyle sadece parmakla sayılacak kadar az.Çoğu üniversite ise mezun pompalıyor piyasaya ve yetiştirmeden.Bilgiye sahip olmak önemli ama daha önemlisi işe yarar bir bilgiye sahip olmak.Üniversitelerde bu yok,Bu uğurda verilmiş boşa zahmet var.
Selamun aleykum ,abi ben elektronik teknoloji okuyorum ,bölümdeki iş olanakları nasıl elektrik mi yuksek elektronik mi? Bide dgs ile mühendisliğe geçme mantıklı olurmu birçok yazı okudum tekniker alimi daha çok diye ,bu konudada bilgi alabilirmiyim ,
3 роки тому
Eğer teknikerlikte sağlam bir işin varsa mühendislik okumana çokta gerek yok kardeşim.Benim ilk iş yerimde tekniker benden 2 kat daha fazla para kazanıyordu.
Abi ben lise 2yim elektirik elektronik okuyorum ileride mihendis olmak istiyodum sence vazmı gecmeliyim yada benim sansima belki guzelbi is bulurum ne dusunuyosun bu dediklerimle ilgili cevaplarsan sevinirim?
4 роки тому+1
Sana hayallerinden vazgeç diyemem.Ancak Türkiye bunları gerçekleştirmek için oldukça zor bir ülke.Bunu ileride sende göreceksin.Okuldaki hocalarımızın anlattığı gibi bir dünya yok.O yüzden ileride maddi zorluk yaşamak istemiyorsan önce bir devlet memurluğunu zorla derim.Sonra istersen üniversitede okursun.
Gaziantepten mezun olduğunuzu söylediniz ben de Gaziantep üniversitesi ee mühendisliği sıralamasına baktım. 117 bin e kadar alıyormuş. Sizce de normal değil mi bu kadar düşük bir üniversiteden iş sıkıntısı çekmeniz. He tabii meslek lisesi öğrencilerine vesaire hitaben yaptıysanız videoyu onu bilmem
4 роки тому+25
bu bölüm zamanında 30 bin ile alıyordu benim zamanımda 60 bin ile alıyordu.şimdi 117 bin ile alıyor.plansız programsız bölüm açılması maalesef emekleri anlamsızlaştırıyor.Aynı zamanda mesele sadece sıralama meselesi değil bence 200 bin deki adamda insan onuruna yaraşır şekilde yaşamalı.Ama bu sıralamayla adam alıyorsan bari bölümün iş olanaklarını arttır,arttıramıyorsan adam alıp kıymetini düşürme.
Kardeşim ben de sana güzel şeyler söylemek isterdim ama benim bu bölüme başlayalım 10 yıl oldu ben 10 yıldır ağlıyorum. Çoğu zaman bu bölümü okuduğumu unutarak rahatlıyorum.
bu bölüme yönelmek isteyen insanları neden bu işten soğutmaya çalıştığınızı anlamış değilim. eziyet gördüm demek yerine başlarda biraz sıkıntı çekebilirsiniz ama önemli olan kendinizi geliştirmeniz diyeceğiniz yerde moral bozmaya çalışmışsınız.
9 dk önemli. Ülkedeki her yer farklı değil ve her mühendislik bölümü için geçerli.
Maalesef ülkemizin gerçekleri bu şekilde.Çalışma saatleri uzun sorumluluk yüksek.Maaşlar düşük mühendisler zor durumda.patronlar acımasız 😔
Kesinlikle katılıyorum.Eğer bir iş grubunu kapitalist sistemin eline bırakırsanız anlamsızlaşır ve körelir.Mühendislik olmazsa olmazdır o yüzden devlet desteği şart.
Bu şekilde bir çok video izledim ama şu mesleğe olan sevdamdan vazgeçemiyorum umarım en yakın zamanda istediğiniz yere ulaşırsınız
Teşekkür ederim.Umarım benim gibi üniversite okuyan herkes istediği yere ulaşır.
Bu gerçekleri anlatmadılar zamanında. Ne isterseniz onu seçin dediler ama öyle olmuyor işte. Oyunun kuralları bambaşka. Üniversite sınavına hazırlanırken gençlere tercih yapmadan önce bu gerçekleri anlatacak ve öğrenciye yol gösterecek rehberlik hocaları lazım. Hatta tüm bunlar liseye başlarken yapılması gerek.
kesinlikle
Referans ilk olarak staj araken karşıma çıkmıştı benim. Bazı yerler referans olmadan başvuruyu almıyordu bile. Stajımın bir kısmını tamamladım, son sınıfım şimdi. Bir stajım daha kaldı. Umarım güzel şeyler öğreneceğim bir yerde staj imkanı bulurum. Fazlasıyla mezun var, her geçen sene bu sayı artıyor. Okuldaki hocalar da piyasa şartlarından habersiz. Biz kendi başımıza şanslı olursak güzel şeylere denk geliyoruz.
Kesinlikle katılıyorum,Şans maalesef kaderimizi belirlemede çalışmak ve azmin önüne geçiyor.bu da şu manaya gelir 10 tane elektrik-elektronik mühendisi varsa 1 tanesi paçayı kurtarıcak 9 tanesi okuduğuna pişman olacak manasına geliyor.Ben maalesef o 9'un içindeyim.:)
Çok bilgilendirici olmuş. Teşekkürler :)
Ben teşekkür ederim.
Gençlere yol göstermede iyi bir konuşma oldu.
teşekkür ederim.
Meslek lisesi elektrik elektronik bölümünde okuyorum şuan staj görüyorum patronumda benim okulumdan mezun ve aynı hocaların öğrencisiyiz üniversite okumamasına rağmen durumu gayet iyi mühendisler soru sormaya falan geliyo nasıl böyle oldu diye sorduğumda adam kendini hergün geliştirmiş yıllarını vermiş işi kendi evinde yapmaya başlamış ve işini kısa sürede baya geliştirdi
Kendini geliştirmek güzel bir şey ancak,Bu üniversiteden mevzun insanların tembel oldukları manasına gelmiyor.Onlarda mücadele ediyor.Ama emeklerinin karşılığını hayatta bulamıyorlar.2 tane aynı model araç düşün bir otobandan 50 km gidiyor.diğeri ise yolu olmayan bir dağı tırmanarak 50 km gidiyor.Bakarsan ikiside aynı yolu gitmiş ancak dağa tırmanan çok daha fazla bir emek harcamış.Üniversite okuyanın durumu bu.gereksiz dersler ve iş hayatında işe yaramayacak dersler altında eziliyor.Boşuna zahmet yani.
Cok sagol abi youtubede arayip da bulamadigim bilgileri vermissin
Ben teşekkür ederim.Gönül ister ki güzel şeyler söyleseydik ama gerçekler bunlar.
Bende 5 yıl önce mezun olmuş şuan evde YDS çalışan ve açıktan memur alımları için çabalayan bir işsiz elektrik ve elektronik mühendisi olarak söylediklerinize katılıyorum maalesef durum bu.Artık piyasada çok fazla mühendis var.Şuan okuyan arkadaşlara nacizane tavsiyemse en başta ingilizcenizi konuşma, yazma, okuyup anlama olarak ciddi anlamda geliştirin.Ve bizim bölümümüz okadar geniş bir alan ki okurken karar vermeniz gerek bence elektrik mi elektronik mi ve onların alt dalları.Çünkü mezun olduktan sonra sizi kim nereye çekiyorsa oraya gidiyorsunuz ve sonrasında o iş olmadı şu olmadı derken bir bakıyosunuz 3-4 sene geçmiş.Bizim yaptığımız hataları yapmayın.
Kesinlikle katılıyorum.
Abla merhaba bende suan elektrik ve elektronik muhendisligi son sinif ogrencisiyim ama hic umudum yok bu yuzden bu sene okulu bitirmeden açikogretimden 2. Bolum olarak 2 yillik bir saglik bolumu ornegin tibbi dokumantasyon ve sekreterlik en azindan kpss calisinca atama umudu olan bir meslek sizce bole yapmaliyimim yada baska bir öneriniz varmi
Dersanede okurken ,bi öğretmenim elektrik mühendisi olmasına rağmen,matematik ogretmenliği yapıyordu.baska bır arkadaş ıse elektrik muhendisligini okurken okulu bırakıp dersanede baska bölüme hazırlanmıştı.bunları unuversıteye hazırlanırken hıc düşünmedim.nasıl olsa tıp,diş hekimliği vs düşünüyordum.sonuc 19.000 sıralamaya sağlıkla ilğili meslek hiç gelmedi.3.hazırlanısım olduğu içinde boşta kalmak istemiyordum.sonuc İstanbul elektrik elektronik mühendisligini geldi ve okudum bitirdim.unuversıtenin etiketi iş bulmada hiç bir işe yaramadı.mezun cok diye yeni mezunu kimse işede almıyor.alacaksa bile. bir işe başvurunca en az 30 kişi başvurduğu icin siz muhtemelen eleniyorsunuz.kpss ye de zaten cok kişi giriyor ve alım da az olunca ordan da ihtimal cok az.geriye bi memurluk kalıyor.zaten onu olmak içinde elektrik mühendisliği gibi zor bolum okumana gerek yok.sonuc olarak bu Bolumu asla okumayın derim.gidin ticaret öğrenin veya lise sonunda memurluğa hazırlanın bundan iyi.baskalarından ibret almazsanız ,başkalarına ibret oluyorsunuz.iş gorusmelerınde de cok anım var ama hepsini anlatamam.hocam anlatmış zaten ,siz anlayın özel sektörün Nasıl olduğunu.
Kesinlikle katılıyorum.Ben de şu an bir meslek okulunda sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum.ve polislik sınavına hazırlanıyorum.
hemşirelik okusaydın keşke
@@emrekazoglu4154 kaçıncı sınıfsınız
aynen katılıyorum
@@fatihoguz6142 Keşke :)
Tercih edecek olan arkadaşlar sanmayın ki bu videoda bahsedilenler abartılan şeylerdir. Maalesef günümüz gerçekleri. Daha kolay atanan bölümlere yönelin derim yoksa 4 5 yılın sonunda depresyon krizlerini birçoğunuz yaşayacaktır.
kesinlikle
Maalesef youtube özel üniversitede okuyan zengin cocugu elektrik elektronik mühendisliği öğrencilerinin sımarık videolarıyla dolu. Piyasada iş yapan bizim gibi insanların insanları bilgilendirmesi gerek. Ben de asgari ücretle basladım. Irak'ta bile cok cüzi ücretlere calıstım. Suanda da şefi olduğum ekipte en düşük ücreti ben alıyorum ve tüm sorumluluk bende arkadaslar. Devlette calısıcam derseniz de kpssden 95 almayı kafanıza koyun. Siz mezun olana kadar 99 olur herhalde.
Kesinlikle katılıyorum.
Elektrik elektronik mühendisi birşeyler tamir ederim?
Neden gereğinden fazla üniversite açılır ki?
Bunu ben de çok merak ediyorum.
Hocam iyi günler, bu sene bende elektrik elektronik mühendisliğini kazandım , bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmayı düşünüyorum piyasayı bilen biri olarak sizce mantıklı bir hareket olur mu?
her iki bölümünde birbirinden pekte farkı yok çokta mantıklı bir hareket olmaz eğer yan dal olarak okuyabiliyorsan ikisini birden oku.mevzun olunca iş bulma ihtimalin artar
- referans derken ?
+ TORPİL TORPİL
-Heeee anladım.
:)
Turkiye için degilde norveçde fabrika disinda bu bolumde nerelerde çalisabilirim
yurt dışında da bir çok iş imkanı var ancak vize ve pasaport çok sıkıntı oluyor.
@ tamam saolun 🎅🎅
merhabalar ben de 2016 da mezun oldum askere gittim sonra 2018 2020 olmak üzere 2 kere kpss çalıştım sadece hiç tecrübe edinemedim yüksek lisansa başladım geçen sene tez dönemine geçtim ama gram zevk almıyorum insan bir işin ucundan tutmak istiyor yaş ilerliyor para kazanmak bir şeyler öğrenmek istiyor böyle olunca da zaman zaman mental olarak depresyonlara girdiğim süreçler oldu şu an 2020 kpss ile atanmaya çalışacağım eğer olmazsa özel sektörü deneyecem hiç denemedim çevremdeki insanların çalışma şartlarından yakınmasından ötürü bu yüzden hep evde bekleme modundaydım ama bu beni biraz tembelleştirdi bence en kötü iş bazen işsizlikten iyi olabilir hakkımızda hayırlısı olsun umudum azalıyor ama hayat da devam ediyor size de başarılar dilerim hayatınızda
Hayattan hiç bir zaman umut kesilmez kardeşim.Bence sesimizi duyurmalıyız.
@ tabi hayata pozitif bakmak lazım ama düz memurluk yazmak elim gitmiyor ama kpss puanım da yetmiyor mühendisliğe bakalım ne olcak haziran ayına kadar yerleşemezsem özel sektörde iş arayışına tamamen geçecem çünkü kpss ile olmuyorsa vardır bir hikmet derim geçerim şimdilik başka alternatifler düşünürüm gibi
merhaba abi bir sorum olcak laboratuvar dersleri olsun teorik dersler olsun mühendislik mi teknoloji fakültesi mi ve teknoloji fakülterin hem laborutvar derslerin fazlılığı olarak hemde iş yeri eğitiminde dolayı mühendislik fakülterinden daha tecrübeli olarak mı çıkıyorlar
Bizim ülkede isim değiştirip içini doldurmama hastalığı var.Bir ara Mekatronik mühendisliği çıktı insanlar hücum etti ancak sonra bölüm anlamsızlaştı.Teknoloji fakültesi kavramının ilk kez duyuyorum ama inan bu hocalarla içinin boş olduğunu adım gibi biliyorum.Benim sana tavsiyem sen bir devlet memurluğuna gir.Polislik,zabıtalık ne olursa.Bu ülkede öyle bir özel sektör varki yarin kadar çok sevsen mesleğini ondan bile vazgeçirirler.
Merhaba kanalınıza mailinizi yazmamışsınız birkaç soru sormak istemiştim. Buradan sorabileceğim de bir soru var. Girdiğiniz işlerde farklı şehirlerde çalışmamak sizin tercihiniz miydi yoksa şehir dışında herhangi bir fırsat bulamadınız mı ?
bir çok farklı şehirde iş aradım ancak o şehirlerde kazanç sağlamak için antep şartlarına göre 500-1000 tl fazla istedim genellikle ancak o iş fırsatları kendi şehrinde yaşayan mühendisleri tercih ediyor.
@ geri dönüş için teşekkür ederim bu tarz yeni videolar çekerseniz hep takipte kalacağım.
Abi yurt dısında elektrik elektronik mühedisliği hakkında bir video çeker misin
olabilir teşekkürler
Abi senin durumunu yaşama ihtimalimiz % kaç?
idealist bir insansan yüzde 95,
Abi suan meslek lisesinde 11. Sınıf elektrik elektronik ögrencisiyim.Üni sinavina hazirlanmak istiyorum.2 yillik okuyum diyorum Asgari ücret aliyo bi ise yaramiyo diyolar.4 yillik okuyum diyorum.Hersey ortada.Iyi bi ogrenci degilim.Matematik fen guzel degil.Ama isciligim güzel.Bana tavsiyede bulunurmusunuz.Ben ne yapayim.Sadece mutlu olmak istiyorum.
sana tavsiyem eğer işçiliğin güzelse işine 4 elle yapış.iyi bir usta olursan mühendislerden çok daha fazla para kazanırsın.Demiryürek firmasında çalışıyordum,usta 10 bin tl para kazanırken ben 3000 tl kazanıyordum.
Reis su anda durumun nedir çalışıyor musun ?
şu anda aylık 2000 tl'ye sözleşmeli öğretmenlik yaparken bir yandan da polisliğe hazırlanıyorum.
Abi şuan 2 yıllık elektronik bölümündeyim 1.sınıftayım DGS ile mühendisliğe geçmeyi düşünüyordum şuan lisede staj yaptığım kurumdan iş teklifi geldi sence okumaya devam mı etmemeliyim yoksa gitmelimiyim fikrin nedir
kesinlikle işe yönel, okul boş kardeşim referansın yoksa
Bilgilendirme videolar devamı gelsin.
Seviyorsanız devamı gelecek arkadaşlar,İlginiz için teşekkürler.
Kardeşim bende seninle aynı bölüm aynı üniversitede okuyorum 3.sınıf oyrencisiyim k.b ama bazi kisimlarda sana katilmiyorum.Mesela bu iş deyil sadece şuanda turkiyeye genel olarsk baktığında her iş sektorunde bir işsizlik var deniliyor tamam bu olabilir ama bu seni durdurmak için bir sebep deyil yapan var çok iyi yerlerde çalışan var tamsmen senin elinde seni kimse durduramaz ve emin ol emeğinin karşılığını elbet alirsin yeterince emek vermişsen ayrıca benim bildiyim geçen yıl mezun olup mezun olduktan 4 ay sonra 7400 civari ozel sektorde ise baslayan adam var yine gaziantep universitesinden mezun o adam nerden oyrendi madem okul birsey katmiyorsa bu kadar akademisyen ne yapiyor o zaman okulda farkinda deyillermi eyer hicbirsey katmiyorsa zaten eyitim dilide ingilizce sen ingilizceyi akici bi sekilde oyrenip derslerine yeterince calisip ingilizce kaynaklardanda okuyup arastirirsan kendini cok iyide gelistirirsin yani kisacasi mesela bu isi seviyormu sececek insan sevmiyormu ona bakmali seviyorsa issizlik filan bos emek verdikten sonra bide seviyorsa yapar basarir
cengiz kardeşim ben 2016 yılında bu bölümden mevzun oldum.o zaman bu bölüm şimdikinden çok daha kıymetliydi.o zaman dahi 1300 tl asgari ücretle işi arkadaşımın referansıyla bulabildim.Bu hayatta ya çok şanslı olacaksın ki öyle olsaydı bu ülkede doğmazdım ya da referansın ve tanıdığın olacak ki eğer öyleyse zaten ilk okul mevzunu da olsan çok iyi yerlere zaten gelirsin.Mücadele elbette güzel ama eğer fairplay çerçevesinde yapılıyorsa eğer yol çıkmaz sokaksa o yoldan çıkmaya çalışmak sadece zaman kaybı.
abi merhaba yarın sınavımız var bir kaç devre sorumuz var yardım edebilirsen çok mutlu oluruz.
Sınav odaklı olarak düşünme hayatı,öğrendiğin her şey senin için kar olacaktır.
Video çok açıklayıcı ve gerçekçi olmuş çok teşekkür ederiz.Abi sana bir şey sormak istiyorum ben elektrik-elektronik 1.sınıf öğrencisiyim.Aslında bilgisayar mühendisliği istiyordum ama tercih listemde eem de vardı sonuç böyle oldu.Şuanda da yazılım alanına ilgim var bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapmak istiyorum.Eem'de yazılıma da yönelinebiliyor sanırım öyle biliyorum ama bilgisayar mühendisliğinde öğretilen programlama dersleri ile eem'dekiler aynı olmaz diye düşünüyorum.Eem'de programlama dilleri olarak hangilerini öğretirler? Senin de bahsettiğin gibi zor teorik derslerle uğraşıp yazılıma yönelmektense bilgisayara geçmek daha mantıklı geliyor. Sence mantıklı bir karar olur mu ?
Biz elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde sadece c++'sı programlama dersi olarak gördük.Bilgisayar mühendisliğininde kpss alımı tıpkı elektrik-elektronik mühendisliği gibi az.ve iş bulma zorluğu tıpkı,bizimki gibi.benim tavsiyem eğer bilgisayar mühendisliğine geçiş yapacaksan
//
Üniversitelerin tercihen Bilgisayar Mühendisliği olmak üzere ilgili lisans / lisansüstü Mühendislik bölümlerinden mezun,
· Nesne tabanlı uygulama geliştirme konusunda deneyimli,
· Veri tabanı uygulamaları ve SQL konularına hakim,
· Internet ve web uygulamaları konusunda bilgili,
· İyi derecede İngilizce bilen,
· Sonuç odaklı, problem çözme yeteneğine sahip,
· Ekip çalışmasına uyum sağlayabilecek,
· Analitik düşünen, planlı,//
Yukarıdaki maddeler bir iş ilanından alınmıştır.bunun gibi iş ilanlarını kariyer.netten takip et özelliklere uygun hale gelmeye çalış.
@ çok teşekkür ederim 👍
@@beyzaxx2466 hangi üniversteyi kazandın
Abi ben 7. Sinifim 9. Sinifa geldigimde elektrik sececegim puan konusundada benim futbol lisansim var 50 puan veriyorlarmis galiba yani elektronik için kaç puan gerek yani
tam olarak soruyu anlamadım kardeşim
Üstadım bir kaç sorum olacak 1.ben 3.sınıfım şimdiye kadar dersleri öğrenmeden bir şekilde geçtim ilerde çok sorun olur mu. 2.ben Üniversiteye başladığımdan beri kpss çalışıyorum ve iy bir seviyedeyim 90 puanın üzerine çıkıyorum denemelerde elektrik mühendisi kadrosundan atanma şansım gerçekten çok mu düşük. 3.arkadaş çevrenizden elektrik mühendisi olarak yurtdışına(Avrupa, amerika) gidebilen oldumu
öncelikle şöyle başlıyayım,
1-)dersleri bir şekilde halletiysen bu çok iyi,Çünkü kimse bir şey öğrenmiyor zaten Ve tübitak gibi roketsan gibi yerlerde çalışmayacaksan not ortalamasına da ihtiyacın olmayacak demektir.Zaten tübitak ve rokatsan gibi yerlere girmen için not ortalamasının yanında 14-15 maddelik program listesini bilmeni istiyorlar bunlar da okulda anlatılmıyor.
2-)kpss'de 90 ve üzeri alabiliyor olman çok iyi.Ben de bu sene denemelerde alabiliyordum ancak 2020 kpss çok kazık oldu.normalde denemede gerçekte 90 net yaparken gerçekte 72 net yapabildim.Sene sene farklılıklar olabiliyor.bunun üzerine git kpss çalışmayı bırakma derim.
3-)evet oldu.Arkadaşım iş bulmakta çok zorlandığı için avrupaya gitti.ancak orada da kendi mesleğinde çalışamadı.çünkü avrupa da tutunabilmek çok zor.vize pasaport ve bol miktarda para lazım.bu yüzden başlangıç düzeyinde ne iş bulurasanız yapmanız ve oturma izni,çalışma iznini çıkarmanız lazım sonra mesleğinize dönüş yapabiliyorsunuz bu da 5-10 yıl sürebiliyor.
@ çok teşekkür ederim
Merhaba İngilizce bilmek sizce ne kadar önemli eem için
Yurt dışına gidiş yolunu nisbeten açıyor.ancak vize sorunları ve kur farkından dolayı aşırı para ihtiyacı yüzünden yüksek gelirliler dışında cesaret edilebilecek bir yol degil.
sadece kurumsal firmalarda talep ediliyor ülkemizde.
Abi bi soru soracam da şarj kulaklık gibi telefon aksesuarlarini da elektrik elektronik muhendisleri mi yapar
Teşekkurler şimdiden
tabi ki içinde elektrik olan her şeyi elektrik-elektronik mühendisleri yapar.
Abi elektrik elektronik mühendisliği okuyup yazılımcı olabilirmiyim iş imkanları varmı
Yazılımcı çok aranıyor.Ancak kariyer.net'teki iş imkanlarına bak derim.Çünkü orada aradıkları yazılımcılarda devasa bir program bilgi listesi istiyorlar.Bu liste üniversitenin verdiği bilgiyle tamalanmıyor.
@ anladım abi gömülü yazılım da aynı şekilde mi benim bildiğim gömülü yazılım elektronik mühendisliğin alanı
Abi ben senin yerinde olsam asla pes etmez adam gibi iş bulana kadar durmazdım sonuçta 2 yıl tecrüben var
yaşadığımız sürece pes etmek daima yanlıştır.Ancak doğruya doğru yanlışa yanlış deyip bunu dile getirmek en azından bizden sonrakiler için yapılması gereken bir borç olarak görüyorum.
Hocam ben de Uludag üniversitesinde eem okuyorum.Elektronik ve yazılıma yönelmeyi düşünüyorum iş imkanını nasıl buluyorsunuz?
Kendini geliştirmene bağlı ama üniversite bu konuda yetersiz kalacak ve kendini geliştirmek dediğim şey ise kurslardan yani paradan geçiyor maalesef.
Endüstriyel otomasyona yönel.
e biz boşa okuyoruz bu bölümü o zaman
maalesef öyle
Merhaba acaba iş bulamama nedenleriniz arasında belirli bir bilgiye sahip olmamanızın nedeni varmı .çünkü bazı üniversitelerin elektrikli araba veya iha takımlarında görev alan kişiler mezun olmadan iş teklifi alabiliyorlar . teşekkürler
Bazı üniversiteler öyle sadece parmakla sayılacak kadar az.Çoğu üniversite ise mezun pompalıyor piyasaya ve yetiştirmeden.Bilgiye sahip olmak önemli ama daha önemlisi işe yarar bir bilgiye sahip olmak.Üniversitelerde bu yok,Bu uğurda verilmiş boşa zahmet var.
@ İyi üniversiteden mezun olanlar daha kolay mı buluyor odtü, hacettepe gibi?
Selamun aleykum ,abi ben elektronik teknoloji okuyorum ,bölümdeki iş olanakları nasıl elektrik mi yuksek elektronik mi?
Bide dgs ile mühendisliğe geçme mantıklı olurmu birçok yazı okudum tekniker alimi daha çok diye ,bu konudada bilgi alabilirmiyim ,
Eğer teknikerlikte sağlam bir işin varsa mühendislik okumana çokta gerek yok kardeşim.Benim ilk iş yerimde tekniker benden 2 kat daha fazla para kazanıyordu.
Nerede yaşıyorsunuz
Gaziantep
Abi ben lise 2yim elektirik elektronik okuyorum ileride mihendis olmak istiyodum sence vazmı gecmeliyim yada benim sansima belki guzelbi is bulurum ne dusunuyosun bu dediklerimle ilgili cevaplarsan sevinirim?
Sana hayallerinden vazgeç diyemem.Ancak Türkiye bunları gerçekleştirmek için oldukça zor bir ülke.Bunu ileride sende göreceksin.Okuldaki hocalarımızın anlattığı gibi bir dünya yok.O yüzden ileride maddi zorluk yaşamak istemiyorsan önce bir devlet memurluğunu zorla derim.Sonra istersen üniversitede okursun.
Gaziantepten mezun olduğunuzu söylediniz ben de Gaziantep üniversitesi ee mühendisliği sıralamasına baktım. 117 bin e kadar alıyormuş. Sizce de normal değil mi bu kadar düşük bir üniversiteden iş sıkıntısı çekmeniz. He tabii meslek lisesi öğrencilerine vesaire hitaben yaptıysanız videoyu onu bilmem
bu bölüm zamanında 30 bin ile alıyordu benim zamanımda 60 bin ile alıyordu.şimdi 117 bin ile alıyor.plansız programsız bölüm açılması maalesef emekleri anlamsızlaştırıyor.Aynı zamanda mesele sadece sıralama meselesi değil bence 200 bin deki adamda insan onuruna yaraşır şekilde yaşamalı.Ama bu sıralamayla adam alıyorsan bari bölümün iş olanaklarını arttır,arttıramıyorsan adam alıp kıymetini düşürme.
Ahmet kardeşim mezun olduğun okul iş bulurken çok az etkiliyor. Büyük oranda kendini yetiştirmene bakıyorlar.
Ne yani kardesim 20 bin harici bütün öğrenciler aç mı kalsın hakmı yani bu adama ortalama bir üniversiteyi kazandi diye bütün bunlar
Ağzına sağlık
teşekkür ederim
yazılım okusam sizce daha kolay iş bulabilirmiyim
İş bulma ihtimali bilgisayar ve elektrikğe göre daha mı yüksek
Teşekkürler şimdiden
Maalesef yazılımda da iş olanakları kısıtlı.Hele ki bu işi üniversitede asla öğrenemezsin.
@ teşekkür ederim
Abi referans ne demek
Bir sıkıntı çıkarsa suçlanacak kişi demektir.
sağol abi sigaramı yaktım ağlıyorum (3.sınıfım)
Kardeşim ben de sana güzel şeyler söylemek isterdim ama benim bu bölüme başlayalım 10 yıl oldu ben 10 yıldır ağlıyorum. Çoğu zaman bu bölümü okuduğumu unutarak rahatlıyorum.
bu bölüme yönelmek isteyen insanları neden bu işten soğutmaya çalıştığınızı anlamış değilim. eziyet gördüm demek yerine başlarda biraz sıkıntı çekebilirsiniz ama önemli olan kendinizi geliştirmeniz diyeceğiniz yerde moral bozmaya çalışmışsınız.