КОМЕНТАРІ •

  • @elitxp
    @elitxp 17 днів тому

    ! IMPORTANT ! Pentru servicii de consultanță și pentru cei care doresc să susțină canalul! Consultanță Exclusiv pe adresă de e-mail: elitxp708@gmail.com
    Începând de pe data de 20 iunie 2024, toți cei care doresc consultanță prin e-mail, privind instalațiile electrice, instalații de climatizare, auto, instalații termice etc. (aceasta se face exclusiv pe adresa de e-mail de mai sus) trebuie să achite o taxă de minim 50 RON, paritatea în moneda în care aveți setat contul de UA-cam. Cursul este calculat la ziua plății.
    10 EURO zona Euro
    10 $ USD SUA
    10 GPB UK
    10 CHF Elveția ș.a.m.d.
    Se solicită această taxă, deoarece acordarea consultanței solicită timp pentru a oferi cele mai bune soluții particulare. Totodată, prin achitarea acestei taxe, aveți prioritate în a primi un răspuns (maxim 72h). În cazul, în care din diferite motive care pot duce la o soluționare întârziată din motive ce țin stric de mine (concediu de odihnă sau medical), după efectuarea plății, vi se va transmite un e-mail în care vi se comunică termenul de soluționare (nu mai mare de 7 zile).
    În cazul în care consultanța se solicită în termen de urgență (maxim 24h), se achită 100 RON.
    CUM se efectuează plata? - În cadrul oricărui videoclip, indiferent de pe ce dispozitiv îl accesați, sub acesta există un buton denumit ,,Mulțumire” sau ,,Thanks”, în funcție de limba setată pe UA-cam. Accesând aceasta, selectați suma: minim 50 RON și plata se efectuează prin card bancar introducând datele cardului. Se pot selecta sume de până la 2.500 RON.
    Atenție, suma minimă este de 50 RON. Sumele nu se restituie. Orice sumă este considerată drept donație prin programul de parteneriat de monetizare al UA-cam. Dacă ați trimis o sumă mai mică de 50 RON și trimiteți e-mail pentru a solicita consultanță, aceasta nu vi se va acorda. Se poate face o nouă plată care să completeze până la suma minimă sau mai mare de 50 RON.
    Această taxă este valabilă o singură dată. Dacă ulterior aveți nevoie de consultanță, trebuie să efectuați o nouă plată cu valoare minimă de 50 RON. Dacă selectați o sumă mai mare, la fel este considerat a fi alegerea dumneavoastră, iar consultanța este valabilă doar o singură dată.
    Prin această donație susțineți și motivați canalul pentru a livra cât mai mult conținut de calitate, util oricui.
    Orice sumă pentru donație = susținerea canalului
    Consultanță = Orice sumă în valoare minimă de 50 RON - Trebuie să trimiteți mail la adresa de mai sus, să explicați cât mai detaliat problema, dacă aveți și poze, schițe, proiecte ar fi util să le atașați și pe acestea în e-mail. Menționați username-ul pe care îl folosiți pe UA-cam, pentru a vă putea verifica plata. Vi se pot cere detalii suplimentare legate de situația pentru care doriți rezolvare. Vă recomand, ca în e-mailul pe care îl trimiteți să detaliați cât mai mult, important este să fiți lămuriți și să înțelegeți.
    În e-mail, nu trimiteți informații sensibile cum ar fi CNP, serie și număr Pașaport, Permis de conducere, de ședere, carduri de bancă sau poze cu acestea etc. blurați adresele sau alte informații sensibile care duc la identificarea dvs. în cazul în care acestea apar în fotografiile/documente word/pdf pe care mi le trimiteți. Este necesar, să spun acest lucru, deoarece am avut și astfel de cazuri. Acestea sunt informații sensibile și strict confidențiale!
    * În cazuri de forță majoră independente de mine, nu se poate garanta termenul de urgență! În orice fel de situație, veți fi înștiințați în timp util.
    ** Pe acest canal, deși se poate activa, funcția de membru/membership nu va fi disponibilă!
    * Unele cazuri, pot necesita mai mult de 3 zile pentru soluționare. Veți fi înștințați.

  • @SeverGrig
    @SeverGrig 6 місяців тому +3

    Cred ca este singurul videoclip, pana acum pe tema asta in youtube Romania care explica pas cu pas detaliat fiecare aspect legat de diferente si aplicatii. Sunt recunoscator pentru tot ce faceti, sa fiti binecuvantat!

    • @elitxp
      @elitxp 6 місяців тому

      Multumesc! 🤗

  • @gabrielmosu4679
    @gabrielmosu4679 6 місяців тому

    multumesc ptr video,imi place ca inchei anul in forta

    • @elitxp
      @elitxp 6 місяців тому

      Multumesc!!

  • @valipustiu3144
    @valipustiu3144 6 місяців тому

    Un detaliu,ignorat de mulți,(cablu,conductori)chiar și de electricieni mă refer la secțiune,lungime aceiași culoare și secțiune toată instalația 1,5mm(cei aia cădere de tensiune?cui să îi explici, am observat că pinii de 1mm intră ușor pe conductor de 1,5.,,,etc,,,,Util conspectul despre cabu,conductor👍👍👍

    • @elitxp
      @elitxp 6 місяців тому

      Da, asa este, aici este important si calitatea unora dintre pini. Eu am avut surpriza la conductor de 2,5 mmp am cumparat niste pini ca eram in pana de la un magazin de bricolaj, un brand no-name si acestia nu intrau. Noroc ca am luat doar cativa o punguta de 50 de buc. Mare atentie! Faceti-va stocuri de la branduri testate si de incredere, ca sa nu ajungeti in lipsa de alternativa sa patiti ce am patit eu. Valabil aici si cu reciproca, pe care ai mentionat-o in comentariu! Multumesc mult pentru aprecieri si fidelitate!!🥳

    • @iontudoran9393
      @iontudoran9393 5 місяців тому

      @@elitxp ce branduri de pini recomandați?

  • @ferenczkolozsi5015
    @ferenczkolozsi5015 6 місяців тому

    Utila aceasta prezentare !Totusi am o nedumerire .De exp. cablul RV K, dupa fisa tehnica se poate utiliza in instalatiile fixe desi este cablu multifilar .

  • @tano3580
    @tano3580 4 місяці тому

    Ce părere ai de cablu MCCG, pentru o întreagă instalație (circuite) aparentă, prin canal cablu, de diferite dimensiuni?!?

    • @elitxp
      @elitxp 3 місяці тому

      Este ok, dar consulta fisa tehnica a produsului indiferent de unde il iei, sa corespunda.

  • @sorinpetre6141
    @sorinpetre6141 6 місяців тому

    Va mulțumim pentru prezentare ,compratii si explicațiile date fiecarui tip de conductor si cu clemele wago care eu unul nu imi câștigă încrederea,dar nu nui mie ,o parte bună din prietenii mei rămân rezervați,eu sunt tot pe moda veche vu torsadatul ,nu neapărat cositorit,aici ma abtin sa comentez cu cositoritul,pot spune ca am folosit cleme wogo 2273 parcă la cele cu clemele de fir litat la prinderea lustrelor si clemele wago 221 la prelungirea conductorilor rămașii scurti din prize sau intreupator,DAR NICIODATĂ IN DOZE DE CONEXIUNE

    • @elitxp
      @elitxp 6 місяців тому

      Multumesc!

    • @jordancobilanschi3662
      @jordancobilanschi3662 5 місяців тому

      N-ar trebui sa ai doze de "conexiune", acolo unde e cazul le faci in doza de aparat cu wago(la lumina) la prize nu ai motiv de doza de conexiune.

  • @morisz25
    @morisz25 6 місяців тому

    Salutare si multumim pt toate videoclipurile utile.
    Cum putem participa la giveaway? Deoarece comentariile sunt dezactivate !

    • @elitxp
      @elitxp 6 місяців тому

      ua-cam.com/video/6O85Hrvj3xk/v-deo.htmlsi=QM5M1IpPQOSFvYfG aici este linkul, care se regaseste si in shorts. Pe short am dezactivat comentariile ca sa nu zica lumea dupa aceea ca ,,eu am participat la giveaway si nu ati luat in considerare” etc. acela este linkul unde se prezinta si posibilele premii. Se va alege un singur castigator prin alegerea aleatorie a comentariului pe un site dedicat tip comment picker. Voi anunta castigatorul pe care il voi extrage pe 24.12 la orele 23:59, pe data de 25.12 . Dupa aceea castigatorul va fi rugat sa mi trimita un email. Voi face un nou videoclip ptr informatii suplimentare. Pana atunci, recomand sa cititi si descrierea videoclipului. Multumesc!

    • @elitxp
      @elitxp 6 місяців тому +1

      Multumesc pentru aprecieri!🥳

  • @ahnehtub2
    @ahnehtub2 6 місяців тому

    De asemenea conexiunile WAGO se incalzesc mai mult decat wirenut de exemplu dar diferenta este nesemnificativa fata de temperatura maxima data de producator pt conductori!

    • @elitxp
      @elitxp 6 місяців тому +2

      Difera din punct de vedere al calitatii constructiei clemelor, de sarcina etc sunt multe aspecte de luat in considerare. Personal in doze nu am vazut cleme Wago originale topite. Peste tot trebuie citit referinta tehnica indiferent despre ce produs vorbim.

  • @georgeluchiangl
    @georgeluchiangl 6 місяців тому

    Referitor la secțiune, mi-am furat-o! Scria 2,5, dar a fost de 1,5. (Exact cum ați menționat în prezentare, avea izolație, în diametru, mai mare. M-am făcut de tot raha***!)

    • @elitxp
      @elitxp 6 місяців тому

      Exact!! Mare atentie!!!

  • @curentarul
    @curentarul 5 місяців тому

    Multumita lui I7 / 2011, putem folosi atat conductoare rigide cat si conductoare flexibile in instalatiile electrice.
    Pana la aparitia normativului din 2011, eram limitati la alegerea conductoarelor, la modul de conectare, etc.
    Succes!

    • @angellino1
      @angellino1 4 місяці тому

      ti-am mai zis,normativul I7 e o intreaga eroare,si este in foarte numeroase cazuri impotriva normelor electrice,sau chiar si de fizica...ca scrie acolo nu inseamna ca e si corect
      .Cita cercetare se mai face in domeniu astfel incat sa poti afirma ca modificarile absurde din I7 au un temeinic suport real?

  • @raduvle3557
    @raduvle3557 6 місяців тому

    Deci în concluzie este mai ok monofilar la instalatie noua ?
    Eram nedumerit, dar pe baza videoclipului dvs pot lua o decizie ...

    • @elitxp
      @elitxp 6 місяців тому

      Da, ptr ca vorbim de instalatii fixe. Recomandat este sa puneti cablu tip NYY-J(se gaseste si sub forma de EYY-J) atentie ca nu este tot una cu CYY-F. Cablul NYY-J este cel mai rezistent. Va rog sa cititi cu atentie fisa tehnica a cablului, ptr ca multi comercianti le confunda pe cele doua.

    • @raduvle3557
      @raduvle3557 6 місяців тому

      @@elitxp apreciez maxim! Saru'mana !

    • @raduvle3557
      @raduvle3557 6 місяців тому

      Si nu mai folosesc copex la acel cablu ?

  • @ioanmuntean2308
    @ioanmuntean2308 6 місяців тому

    In Italia foloseam conductor multifilar la instalatiile electrice in locuinte.

    • @gabrielmosu4679
      @gabrielmosu4679 6 місяців тому

      si foloseai pini la capete?,fiecare tara are propriile legi asa ca e impropriu sa ne bagam nasul,chiar daca am avea dreptate sau nu

    • @elitxp
      @elitxp 6 місяців тому

      Trebuie sa ne mulam si dupa normele care se aplica in fiecare tara in parte si sa corelam cu specificatiile tehnice ale cablurilor conductorilor, cu standardele la nivel european/international cu recomandarile specifice etc. Diferentele sunt expuse in videoclip, acum fiecare face cum doreste, atat timp cat vorbim de maximizarea sigurantei instalatiei. ☺️

  • @tuxulica
    @tuxulica 25 днів тому

    cand litat e tot una cu multifilar ... e o treaba

  • @bobarna
    @bobarna 6 місяців тому

    Nemții folosesc cablu cu conductori monofilari și cleme wago e normativul lor și italienii folosesc conductor lițat și legate prin torsadare ai apoi cu inele tip "morsetti"care au un inel cu un șurub și izolat cu un plastic!

    • @elitxp
      @elitxp 6 місяців тому +1

      Fiecare tara are reglementarile ei in acest domeniu. Din punctul meu de vedere instalatiile din Germania si UK sunt cele mai bune si eficiente. Trebuie sa aducem fiecare instalatie la nivelul maxim de siguranta posibil. Morsetele acelea se gasesc si la noi, insa personal nu le acord prea mult credit, datorita faptului ca pot exista situatii de contacte imperfecte, ceea ce trebuie cat de mult evitat in orice instalatie!

    • @tano3580
      @tano3580 4 місяці тому

      @@elitxp Și dacă înainte de a le băga în morsete, se cositoresc puțin, există aceeași nesiguranță?