Це відео не доступне.
Перепрошуємо.

RİSKLİ ALAN KARARLARINA İPTAL DAVASI

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 сер 2024
  • RİSKLİ ALAN
    Riskli alanlar, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 2.maddesinde ‘’Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan Cumhurbaşkanınca kararlaştırılan alan’’ olarak tanımlanmıştır. (2.7.2018 tarih ve 700 sayılı KHK’dan önce riskli alan; Bakanlık veya İdare tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü de alınarak belirlenen ve Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırılıyordu.)
    Riskli yapılar ise yine Kanun’un 2.maddesinde ‘’ riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmi ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapı’’ olarak tanımlanmıştır.
    RİSKLİ ALANIN TESPİTİ
    6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin 5.maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre riskli alan belirlenmesine ilişkin hazırlanacak dosyada bulunması gereken rapor ve belgeler şunlardır:
    1) Alanın, zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığına dair teknik rapor
    2) Alanın büyüklüğünü de içeren koordinatlı sınırlandırma haritası, varsa uygulama imar planı
    3) Alanda bulunan kamuya ait taşınmazların listesi
    4) Alanın uydu görüntüsü veya ortofoto haritası
    5) Zemin yapısı sebebiyle riskli alan olarak tespit edilmek istenilmesi halinde yerbilimsel etüd raporu
    6) Alanın özelliğine göre Bakanlıkça istenecek sair bilgi ve belgeler
    ( 28/7/2017 tarihli değişiklikten önceki halinde ‘’alanda daha önceden meydana gelmiş afetler varsa, bunların bilgileri’’ de isteniyordu. )
    Riskli alan ilan etme yetkisi Cumhurbaşkanı’na aittir. Riskli alanların tespiti talebi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından re’sen yapılabileceği gibi TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) veya ilgili kamu idaresi İdare (Belediye, İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, Bakanlık tarafından yetkilendirilen Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki İlçe Belediyeleri) başvuru üzerine de yapılabilir. Ayrıca gerçek veya özel hukuk tüzel kişileri de Bakanlık veya İdareden tespit talebinde bulunabilirler.
    #avukat kamulaştırmasız el atma avukatı kamulaştırma bedelin tespiti muris muvazaası

КОМЕНТАРІ • 25

  • @AvMuratTezcan
    @AvMuratTezcan  4 роки тому +3

    ÖNEMLİ UYARI:Öncellikle kanala abone olan kullancıların soruları yanıtlanacaktır.

  • @cemilgul2698
    @cemilgul2698 5 років тому +4

    Allah senden razı olsun işin gücün denk gitsin. Günümüzde şu bilgileri para karşılığı veren avukat arkadaşların karşısında olabilecek bir duruma gelsene bu açıklamalarda, görünen o ki milletine en iyi bilgiyi veren şu aşamada siz olduğunuz için ve bizler yapılan alınan bu kararlarda be yapmamızı bilmediğimiz gibi neler yapacağınızı bize olması gerektiği gibi anlatan bu karakteri kalbi olarak alkışlıyorum
    Rabbim işini gücünü denk getirsin ayağına taş değmesin hocam Allah ve Memnun olur inşaAllah sizden

  • @zaferbalci603
    @zaferbalci603 3 роки тому +2

    TEŞEKKÜRLER...

  • @erolatalay8300
    @erolatalay8300 Рік тому

    öncelikle bu aydınlatıcı ve yön gösterici yayınlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

  • @leylaersahin6515
    @leylaersahin6515 3 роки тому +2

    biz size teşekkür ederiz

  • @fahriusta3560
    @fahriusta3560 Рік тому

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. ❤🙋‍♂️

  • @kemalciftci4551
    @kemalciftci4551 5 років тому +2

    Hocam Teşekkürler.

  • @neyzenmurats9144
    @neyzenmurats9144 2 роки тому

    30 yıllık Bina da 25 lik Nervürlü Demir var ve Hasarsızlık raporu var.Kolonlarda hiç bir tık yok.
    6306 ile yapılan binalarda 16 lık demir kullanılıyor.İspatları yapıldı.. Bu durumda ne olur?

  • @ekremarslan3326
    @ekremarslan3326 4 роки тому +1

    Sa hocam riskli alanda mütehit benim zemin katta evimi dükkanlara kattı bana da üsten ev veriyo daha sı benden daha da fazla para istiyo ben evimi istiyorum yürütmeyi durdurma açsam sözleşme iptal olur mu binanın yapılmasını bende istiyorum ama zemin kat evimi istiyorum azınlık kaldım ne yapabilirim

  • @neclaturkeli8676
    @neclaturkeli8676 3 роки тому +1

    Merhaba Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında sunulan kentsel dönüşüm magdurlarıyız belediye heryeri riskli ilan edip rant peşinde koşuyor tapulu yerlerimizi değerinin çok altında alıp bizlere yüksek fiyat karşılığında 20 sene memur maaşı endeksine göre 6 aydan 6 aya zam karşılığında milletin malını millete faiziyle satıyor rant büyük gözleri dönmüş durumda

  • @burakboyal1102
    @burakboyal1102 Рік тому

    Murat bey Kahramanmaraş’ta hasarsız Yeni bina ev aldık abonelikleri alamıyoruz riskli bölge diye çevre ve şehircilik bakanlığı koymuş bu konu hakkında bilgi alabilirliyim sizden

    • @AvMuratTezcan
      @AvMuratTezcan  Рік тому

      Riskli alan kararı alınmışsa bu konuda çeşitli tasarruflar da bulunabilir kamulaştırma işlemlerinde girişimci yönünde bir karar alınmış olabilir

  • @serkan-wn4ej
    @serkan-wn4ej 2 роки тому

    Tebliğ in mal sahibine gittiğini düşünürsek ve tebliğ gittikten sonra mal sahibi malını(hissesini) 30 gün içerisinde satmak isterse alıcı bunu nasıl öğrenebilir tapu da söylerler mı??

  • @temmuztemmuz9374
    @temmuztemmuz9374 Рік тому

    Murat bey , binamız imar barışından yararlandı. arsa tapu tahsis belgeli fakat üst kat komşum test yaptırmış ve bu sonuç büyükşehir belediyeye gitmiş fotograflar çekilmiş ve bize tebligat geldi binanız çok riskli boşaltın. bu konuda haklarımız nelerdir? birde ilçe belediyesinden karot örneği için geleceklermiş ne yapabiliriz.

    • @AvMuratTezcan
      @AvMuratTezcan  Рік тому

      riskli yapı durumunda yapı kayıt belgesinin bir anlamı yok.bina yıkılmak zorundadır.

  • @garipamagercek1909
    @garipamagercek1909 3 роки тому

    Riskli alana (karota) itiraz davası açtığımızda davayı kaybederaek ortak taşınmazdaki hakkımız elimizden gider mi? Diğer ortak maliklere rayiç bedelden açık artırma usulü vs ile satılır mı? Bilgi verirseniz çok memnun olurum.

    • @sevilaltnoklu3388
      @sevilaltnoklu3388 2 роки тому

      Binanızdan biri gidipte eski binaya risk tespiti yaptırırsa illaki riskli çıkar Türkiyenin heryeri riskli neden g3cekondu mahallelerine gitmiyor bunla4 hep rantı yüksek yerlere çöküyorlar Tespit raporu Riskli çıkınca o zaman belediye süre veriyor Süre sonuna kadar boşaltılmazsa bina elektirik su doğalgazı kesiyormuş

  • @neyzenmurats9144
    @neyzenmurats9144 2 роки тому

    Hasarsızlık raporu var ve Binamız Çok sağlam olduğu halde keyfi olarak yıkılabilir mi? Nervürlü 25 lik demirler var ve kolonlarda bir tık yok.

    • @burakboyal1102
      @burakboyal1102 Рік тому

      Ne oldu yıkıldı mı

    • @neyzenmurats9144
      @neyzenmurats9144 Рік тому

      @@burakboyal1102 Yıkılmadı ve Kolonlar çok sağlam çıktı 8 büyüklüğünde ki depremlere dayanıklı olduğu belirlendi.

  • @cheksikkikoyyama5454
    @cheksikkikoyyama5454 Рік тому

    "Bir alan belde ve veri olmadan da riskli alan ilan ediliyor öyle mi? Ve si bunu biliyorsunuz. Neden yayınlamıyorsunuz. Atın böyle bir örnek. Delilsiz konuşmayın.

    • @AvMuratTezcan
      @AvMuratTezcan  Рік тому

      Bu yönde kazandığımız birçok dava var eğer incelerseniz Danıştay'ın birçok riskli alan kararının iptali kararı olduğunu göreceksiniz. Tüm riskli alan kararları değil bazı kararlar için söyledim.